Julestemning i Irland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Juleeventyr i Galway og Dublin

Bli med på juletur til Irland og nyt de to byene Galway og Dublin som er pyntet stemningsfullt opp til jul. Med  grønne enger med hvite flekker av gressende sauer, små landsbyhus med fargestrålende dører og livlige puber med musikk og svart, skummende Guinness-øl er Irland et fantastisk reisemål hele året, men i desember måned når julen banker på døren, er det ekstra koselig.

På vår juletur til Irland starter vi med en liten introduksjon til Dublin før vi skal besøke et destilleri og høre litt om hvordan man fremstiller den fantastiske irske whiskey. Vi skal på tvers av øya og kjøre langs endeløse grønne enger, langstrakte stenørkner og øde torvmoser før vi kommer ut til hyggelige Galway på vestkysten.
I Galway har vi tid til å besøke sentrum, se på juledekorasjonene og kanskje få unnagjort litt juleshopping. Vi skal også se nærmere på de fantastiske Cliffs of Moher, klippene som går 200 meter rett ned i Atlanterhavet.

Vi tilbringer de to siste nettene i livlige Dublin. Her skal vi på en herlig gåtur gjennom byen, vi skal på en lokal pub, høre irsk folkemusikk og nyte stemningen i den sjarmerende byen. Det blir også rikelige muligheter for å kikke på butikker og kanskje besøke et julemarked eller bare nyte stemningen på et serveringssted i området rundt elven Liffey.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
Oslo–Dublin. Videre til Galway
Dag 2
Galway–Cliffs of Moher–Galway
Dag 3
Galway til Dublin. Panorama sightseeing, whiskeydestilleri og byvandring
Dag 4
Dublin på egen hånd
Dag 5
Dublin–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
8 998,–
Oslo
8 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Dublin. Videre til Galway

Vi reiser fra Oslo til Irland og med det galisiske uttrykket Cead Mile Failte, som betyr noe i stil med «hundre tusen ganger velkommen», ønskes vi velkommen til Dublin.

Nå skal vi sette kursen mot Galway. Når vi kommer frem til den hyggelige byen sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser middag sammen.

(Dagens kjøretur er i alt 21 mil)

Dag 2
Galway–Cliffs of Moher–Galway

Tidlig om morgenen setter vi kursen ut på landet og sørover langs den vakre irske Atlanterhavskysten. Her finner vi en av Irlands mest spektakulære naturseverdigheter: Moher-klippene, eller Cliffs of Moher. Bratte klippevegger som faller 200 meter loddrett ned i Atlanterhavet på en 8 kilometer lang strekning. Moher-klippenes skiftende lag av sort skifer og lys sandsten er et fascinerende syn og de alle fuglene som yngler på klippesidene gjør ikke opplevelsen dårligere. Når været er bra har man fra toppen av klippekanten utsikt til de tre kalksteinsøyene Aran Islands 20 kilometer ute i Atlanterhavet.

Etter å ha opplevd kribling i magen av å se ut over de loddrette klippene ved Cliffs of Moher fortsetter vi turen tilbake til Galway gjennom det helt særegne landskapsområdet The Burren. Burren nasjonalpark er et 100 kvadratkilometer stort område med et eiendommelig landskap av store, flate kalksteinssletter med dype revner. Stedet beskrives ofte som måneaktig. Navnet The Burren er avledet av det irske Boireann, som kan oversettes til ”et steinete sted” – et passende navn for denne plantefattige steinørkenen.

Den engelske statsmann Oliver Cromwells fortrolige håndlanger, Edmund Ludlow, skal ha karakterisert området som ”et så goldt land at det ikke er vann nok til å drukne en mann, ikke et tre til å henge ham i og ingen jord til å begrave ham i.” Denne om enn litt makabre uttalelsen gir en ide om hvor steinete og goldt området som venter oss i The Burren er. Stedet er et såkalt karstplatå som består av kalk som ble avleiret i kultiden for 350 millioner år siden. Gjennom årene har kalken omdannet seg til enorme kalksteinsflater, som regn, vind og vær har bearbeidet til de særeste former. Det særpregede steinlandskapet ser umiddelbart goldt og livløst ut, men det har faktisk en usedvanlig blanding av planter, der middelhavsvekster og alpeblomster står side om side, selv om vi er langt fra både Middelhav og Alper.

Nå er det tid til å nyte vår egen hyggelige by Galway, som ofte blir omtalt som "den mest irske av alle byer". Byen sjarmerer med sine fargestrålende hus, brolagte gater og hyggelige puber.  Vi tar en byrundtur i de smale gatene mellom gamle trehus, fine restauranter og livlige irske pubber. I tillegg til det livlige studentlivet får Galway sitt bohemaktige preg fra de mange kunstnerne og musikerne som har bosatt seg i den hyggelige byen.

Turen vår rundt i Galway begynner på Eyre Square – en flott park omgitt av imponerende 1800-tallsbygninger. Dessuten ser vi blant annet den fine gamle rettsbygningen, det er en ombygning av et munkekloster fra middelalderen, og Salmon Weir Bridge, hvor stimer av laks hver vår forserer Corrib-elvens strøm for å gyte lengre oppe i elva. Vi ser også den bastante katedral som ble bygd i 1965 og dermed er en av Europas yngste, og Den spanske bue fra 1500-tallet, som ingen egentlig vet formålet med.

Byen pleier å være pyntet ordentlig flott opp til jul og det er gode muligheter for å foreta litt handling til julen, nyte et besøk på en av de lokale pubene eller kanskje besøke julemarkedet som pleier å være på Eyre Square. I dag er middagen på egen hånd så det er gode muligheter for å finne en av de mange små hyggelige restaurantene i sentrum og smake på noen av de mange irske spesialitetene. Kanskje frister det med fersk fisk fra Atlanterhavet eller en klassisk Irish Stew – det er helt opp til deg.

(Vi kjører ca. 16 mil på dagens rute)

Dag 3
Galway til Dublin. Panorama sightseeing, whiskeydestilleri og byvandring

Etter frokosten er det dags å kjøre mot Dublin. Når vi kommer tilbake til hovedstaden begir vi oss straks ut på en panoramasightseeing der vi passerer noen av de største severdighetene som Trinity College, O’Connell Street, The Spire og Merrion Square. Etter det gode førsteinntrykket av byen skal vi naturligvis besøke et av Irlands berømte whiskey-destillerier. Vi hører om malting av bygg, hvordan prosessen foregår og hører historier om hvordan selv englene får deres andel av de mange tusen liter whiskey som ligger og venter på å bli tappet på de store lagrene. Alt blir presentert med god gammeldags irsk sjarm.

Etter en stund i whiskeyens verden er vi klar til at sjekke inn på vårt sentralt beliggende hotell og begi oss ut på en byvandring der vi skal bli bedre kjent med den irske hovedstaden. Byen ble grunnlagt i 841 av norske og danske vikinger. I middelalderen overtok normannerne byen og bygde Dublin Castle som symbol på Englands herredømme over Irland. Dette varte til Påskeopprøret i 1916 der Irland ble en selvstendig republikk. Dublin er delt i to av elven Liffey, som renner tvers gjennom byen i øst-vestgående retning. Gjennom århundrer har elvens deling av byen ikke bare vært i fysisk forstand, men også satt en mental grense mellom den tidligere fornemme bydelen sør for elven og den mindre fine nord for elven. Det nordlige Dublin ble utbygget på 1700-tallet. På tross av områdets rykte som mindre fint og velholdent enn det sørlige Dublin, bærer bydelen ennå preg av 1700-tallets fine, neoklassisistiske arkitektur. Nord-Dublins sentrale ferdselsåre er den imponerende O’Connell Street, som er innrammet av statuer, monumenter og fine, gamle hus. Vi tar også veien forbi det historiske General Post Office, der republikken Irland ble deklarert i 1916.

Når vi beveger oss sør for elven Liffey, blir omgivelsene mer sofistikerte med enorme paleer og områder i overdådig georgiansk byggestil. En av Dublins fineste georgianske steder er den store Merrion Square. Her har husene støpejern og de obligatoriske halvmåneformede vinduene over inngangsdøren. I det gamle huset i Merrion Square nr. 1 satt forfatteren Oscar Wilde og skrev sine skuespill og fortellinger på 1800-tallet. I denne delen av Dublin ligger også svære Trinity College, grunnlagt av Elizabeth I i 1592. Irlands litterære arv er blitt unnfanget her, og giganter som Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde og Samuel Beckett har alle vært elever ved Trinity. Overfor det gamle, vakre universitetet ligger Dublins eldste del, hvor byen vokste seg stor fra middelalderen. Her finner vi blant annet Dublin Castle.

Resten av dagen er til egne opplevelser i Dublin og middag på egen hånd. Kanskje velger du å bli med reiselederen om kvelden til en av de mange pubene i det festlige Temple Bar området. Her blir det tappet øl til lyden av irsk folkemusikk og det er her vi virkelig kommer tett på den irske folkesjelen. De som vil kan ta seg en skummende Guiness før det er på tide og returnere til hotellet og få seg en velfortjent søvn.

(Vi kjører ca. 21 mil denne dagen)

 

Dag 4
Dublin på egen hånd

I dag får du god tid til å utforske Dublin og de koselige julegatene. Det er gode muligheter for å nyte en herlig dag på egen hånd. Besøk det kjente kaffe- og tehus Bewley’s fra 1840 som ligger på Grafton Street. Her kan du nyte en kopp te eller kaffe og en sandwich og kjenne på stemningen. Det er også mulig å kjøpe deres kjente te med hjem. Du kan også velge å spise lunsj på The Bank on College Green, som er en gammel bank som er gjort om til en god restaurant. Eller kanskje du heller vil på klassisk irsk pub med irsk mat og skummende øl til.
Om kvelden møtes vi på hotellet og koser oss med en felles middag og snakker om reisens opplevelser. Og tar vi ikke feil, frister det kanskje med en tur til Temple Bar-området og baren med samme navn litt senere på kvelden. Så kan man synge med å gamle klassikere som Finnegan’s Wake som har vært en del av repertoaret siden 1864 eller kanskje The Irish Rover – en ting er sikkert, stemningen her er noe helt enestående.

Dag 5
Dublin–Oslo

Vi spiser vår siste frokost i det grønne Irland og drar til flyplassen og tar flyet hjem til Norge.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 8 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 350,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Dublin t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost hver dag (2–5) og to middager (dag 1 og 3)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom (meget begrenset antall)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 6 euro per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from opplegget var godt tenkt, men svarte ikke til forventningene reiseleder var dyktig. Hotellet i Galway var bra, hotellet i Dublin var dikke bra, der kunne vi ikke bruke hårtørrer, hårbørste eller hårlakk på grunn av gassen i boksen. Brannalarmen gikk av uten grunn
Date published: 2023-11-27
Rated 4 out of 5 by from Fin tur Heldig med været
Date published: 2023-11-27
Rated 4 out of 5 by from En flott opplevelse Reisen var innholdsrik, og vi fikk sett mange attraktive severdigheter. Veldig fornøyd med det. Buss sightseeingen i Dublin på ankomstdagen var artig, og vi fikk et fint overblikk over byen. Vi fikk imidlertid alt for kort tid til å spise lunsj, 30 minutter, og den utvalgte restauranten var overfylt. Fristen ble så kort for at vi skulle rekke avtalen på Teely's. To busser fra samme selskap, pluss en fra et annet selskap på restauranten var dårlig planlegging. Resten av turen, utmerket.
Date published: 2023-11-26
Rated 4 out of 5 by from En grei førjulsreise Reiseopplegget var bra, og vi hadde en utmerket guide. Det var imidlertid over 40 med på reisen, og dette er for mye for ett reisefølge. Det skapte problemer ved omvisninger og arrangementer fordi gruppen var vanskelig å holde samlet. Hotellet i Galway var bra, men lå litt langt fra sentrum. Hotellet i Dublin var sentralt plassert, men bar litt preg av å være nyåpnet med uerfarne ansatte.
Date published: 2023-11-26
Rated 5 out of 5 by from Flott tur Gode opplevelser og fin reiseleder
Date published: 2023-11-25
Rated 5 out of 5 by from En koselig førjulstur til Irland Galway og Cliffs of Moher i strålende solskinn. Dublin i like flott vær. En omsorgsfull og kunnskapsrik reiseguide gjorde dette til en flott tur!
Date published: 2022-12-09
Rated 5 out of 5 by from En fin tur med god julestemning! Det var en hyggelig gruppe med en utrolig kunnskapsrik og hyggelig reiseleder. Veldig fin tur til klippene ved Galway. Artig med julemarkedet i Galway. Lærte og mye om Irlands historie og livet nå. Reiselederen Nils Aase var og ekstremt flink til å se og inkludere alle i gruppa, bl.a passe på at de som reiste alene ble ivaretatt!
Date published: 2022-12-09
Rated 5 out of 5 by from En vellykket og innholdsrik tur! Virkelig valuta for pengene! Jeg lærte mye om Irland og Dublin samtidig som jeg hygget meg i godt selskap. Reiselederen var svært kunnskapsrik, samtidig var han inkluderende, jovial og bød på seg selv. Han så den enkelte gjests behov, og alle følte seg sett og ivaretatt. Jeg er imponert over hvor mye vi fikk for pengene!
Date published: 2022-12-09
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_33
 • loc_no_NO, sid_IERTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser