Klassisk togreise i Alpene

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Montreux, St. Moritz og Lugano – med Glacier Express og Bernina Express

Bli med på en helt annerledes tur, en spesialprodusert togreise der vi besøker forskjellige deler av Sveits og reiser gjennom de vakreste av landskaper. Sveits er et svært togvennlig land, og jernbanenettet er godt utbygd. Alt ved jernbanetrafikken i Sveits holder en kvalitet som er i absolutt toppklasse. Vi bor i tre forskjellige regioner, først i det prangende Montreux ved den glitrende Genèvesjøen i det fransktalende Sveits, deretter i en liten sjarmerende alpelandsby straks utenfor St. Moritz i det tysktalende Sveits, og til slutt i det bedårende Lugano i det italiensktalende Sveits på sørsiden av Alpene. De to mest kjente dramatiske sveitsiske jernbanestrekningene inngår i ruten vår. Glacier Express byr på spennende naturscenerier, snøkledde fjelltopper, vidstrakte alpeenger og små fargeglade alpelandsbyer med blomsterdekorerte balkonger. En annen dag tar Bernina Express oss helt til Tirano i Italia, og det høyeste punktet toget passerer, ligger 2253 meter over havet! Bli med oss på en herlig togrundreise der naturens undre hele tiden avløser hverandre.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta CHF, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo – Zürich. Med tog til tog til Montreux ved Genèvesjøen
Dag 2 Montreux. Spasertur i det glamorøse Montreux og tid på egen hånd
Dag 3 Med Glacier Express via Oberalp-passet mot St. Moritz
Dag 4 Celerina. Utflukt til St. Moritz eller dag på egen hånd
Dag 5 Med Bernina Express til Tirano. Videre til Lugano
Dag 6 Lugano. Bytur og tid på egen hånd. Avskjedsmiddag
Dag 7 Lugano – Zürich med tog. Fly hjem fra Zürich

Hoteller

Hotel Royal Plaza

Fantastisk firestjerners hotell ved Genevésjøen på den ene siden og de mektige Alpene på den andre. Gratis Wi-Fi-tilgang på hele hotellet og velværeområdet med treningsutstyr og innendørsbasseng er gratis. De 154 rommene er stilige og individuelt innredede og har klimaanlegg og moderne TV-er. Alle barene og restaurantene har imponerende utsikt over innsjøen. Frokosten er rikelig og hotellet er kjent for god service. Sentrum og jernbanestasjonen ligger 800 meter unna.

www.royalplaza.ch/en/

Hotel Chesa Rosatsch

Hotel Chesa Rosatch er et firestjerners og velrenommert hotell som ligger i Celerinas rolige sentrum ved elven Inn. Dette historiske hotellet ligger kun ca 3 km fra St. Moritz og befinner seg i en over 300 år gammel bygning med hele tre gode restauranter og en hyggelig bar. Rommene har tradisjonell innretning, kabel-TV, minibar og baderom med badekåper, hårføner og gratis Wi-Fi. På hotellet er det spa med badstue og dampbad. Stemningen er hyggelig og service, mat og rommene er av høy standard.

www.rosatsch.ch/en

Hotel de la Paix, Lugano

Hyggelig og velholdt firestjerners hotell med to restauranter, Neptune og Al Barilotto, baren La Cupole og utendørsbasseng. Gratis Wi-Fi på alle hotellets fellesområder. Hotellet er røykfritt og de 130 rommene har aircondition, te- og kaffemaskin, samt TV og safe. Alle rommene er lydisolerte. Hotellet ligger i bydelen Paradiso med fem minutters gangavstand til Luganosjøen og 20 minutter til sentrum av Lugano. LAC Lugano Arte e Cultura kunstsenter som åpnet i september 2016, ligger kun 10 minutters gang fra hotellet. 

https://www.delapaix.ch/eng/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Zürich. Med tog til tog til Montreux ved Genèvesjøen

Vi lander på Zürichs lufthavn Kloten, som har en egen togstasjon. Derfra går et moderne fjerntog sørover i retning mot Montreux. Bagasjen blir fraktet til hotellet og senere under reisen også mellom hotellene, så det behøver vi ikke å bekymre oss om. Nord for Alpene ligger den sveitsiske høysletten, der bøkeskoger og hveteåkrer bølger over det lett kuperte landskapet. Her i nord bor storparten av befolkningen, og her ligger de større byene. Vi passerer den sveitsiske hovedstaden Bern, som er en ganske liten by med bare ca. 130 000 innbyggere, men likevel den fjerde største byen i landet etter Zürich, Genève og Basel. Snart passerer vi også den lille middelalderbyen Fribourg, med mange hus i gotisk stil og minnesmerker av alle slag. De fantastiske utsiktene imponerer allerede under reisens første dag, da vi drar ut på den sveitsiske landsbygda med et velstelt tog. Sveits er et av verdens rikeste land, men rikdommen gjelder også den guddommelig vakre naturen. Det er av og til så vakkert at det føles som om man befinner seg midt i et postkort. Snart er vi fremme ved den vakkert glimtende Genévesjøen, der vi skal bo på et velrenommert og sentralt beliggende firestjerners topphotell som byr oss på vår første sveitsiske middag.

Dag 2
Montreux. Spasertur i det glamorøse Montreux og tid på egen hånd

Som seg hør og bør blir dagen innledet med en rikelig frokost. Deretter er det tid til å utforske den sveitsiske rivieraens perle, som den lille eksklusive byen Montreux i kantonen Vaud pleier å bli kalt. Byen ligger inneklemt i en liten bukt mellom den glitrende innsjøen og de høye fjellene og er omgitt av vinmarker som kontrasterer effektfullt mot de bakenforliggende snøkledde alpetoppene. 

Jazzfestivalen i Montreux er like verdensberømt som de dramatiske omgivelsene. Mange av de musikalske storhetene som har opptrådt i Montreux, står som statuer i byens park. Reiselederen innleder med en liten spasertur i et miljø og med en arkitektur som minner om La Belle Epoque, og deretter er dagen fri til egne opplevelser. Ved innsjekkingen på hotellet får du et ”Montreux Riviera Card” som gir fri tilgang til lokaltrafikken og rabatt på mange forskjellige attraksjoner. Ta en spasertur langs sjøen til det nærliggende Château de Chillon, som stolt har stått på en undervannsklippe helt siden 1100-tallet og ser ut til å sveve på Genèvesjøen. Det er et formidabelt slott, som har inspirert så vel Jean-Jacques Rousseau som Lord Byron. Eller ta det bare rolig og nyt et glass lokal vin med utsikt over sjøen. Vindistriktet vest for Montreux heter Lavaux, og i sørøst ligger Chablais; der ble det dyrket vin allerede før romerne kom.

Dag 3
Med Glacier Express via Oberalp-passet mot St. Moritz

Etter frokost tar vi et regionaltog fra Montreux til Brig i kantonen Valais, der vi går om bord på Glacier Express og innleder en togreise som kommer til å ta drøyt seks timer. I moderne markedsføring blir Glacier Express hyllet som ”verdens langsomste expresstog”. Om det er sant, vet vi ikke, men det er helt klart et tog som passer for den som vil nyte det vakre alpelandskapet utenfor panoramavinduene snarere enn for den som vil reise så fort som mulig. Ved reisens høyeste punkt, passet Oberalp ved grensen mellom kantonene Uri og Graubünden på 2044 meters høyde over havet, kobler man på tannhjul, og toget strever seg sakte oppover, en behagelig kontrast til den vestlige verdens oppskrudde tempo. Midt på dagen byr man på en treretters lunsj som serveres om bord. Stemningen blant passasjerene blir snart familiær, og vi spøker om at sveitsiske tog aldri er forsinket. Gjennom panoramavinduene beundrer vi alle de kirkene, historiske festningene og dype dalgangene vi passerer. Få land ville i dag overveie en så dyr satsing som den som her ble gjort i 1930-årene, men i dag er vi takknemlige for at man tross alt bygde denne åndeløst vakre banen. Utpå kvelden er vi fremme i den lille fredfylte alpelandsbyen Celerina like utenfor St. Moritz, drøyt 1800 meter over havet, der et velholdt, gemyttlig og firestjerners hotell venter på oss med middag og herlige senger.

Dag 4
Celerina. Utflukt til St. Moritz eller dag på egen hånd

Nå er vi i kantonen Graubünden. År 15 e.Kr. ble Alpene invadert av Romerriket. Det erobrede området fikk navnet Raetia, og i det inngikk det nåværende Graubünden. Romerne hadde med seg sitt latinske språk, som kom til å bli overtatt av lokalbefolkningen og utviklet seg til dagens retoromansk. Spesielt for Sveits er hvordan så mange forskjellige språkkulturer har forent seg i den lille nasjonen. Tysk blir talt av en klar majoritet, men i det vestlige Sveits er fransk det dominerende tungemålet. I sør taler de fleste italiensk, og i øst finner vi Europas eneste retoromanske minoritet. Bare rundt én prosent av befolkningen snakker retoromansk, men språket har likevel fått status som et av landets fire offisielle språk. I dag nyter vi freden i den lille alpelandsbyen Celerina. Du har også mulighet til å bli med reiselederen inn til St. Moritz. Ved innsjekkingen på hotellet får du et ”Guest Travel Pass” som gir fri tilgang til lokaltrafikken. St. Moritz regner seg som verdens eldste skisportssted, og mange ser det sveitsiske skiparadiset som Europas midtpunkt. At den internasjonale overklassen reiser til St. Moritz, er en tradisjon som går langt tilbake, og som så ofte var britene først. Da alpeturisme ble populært blant dem på 1800-talet, var det om sommeren de reiste hit, og det ene luksushotellet etter det andre ble bygd. Her flommer det over av luksus og penger, og iblant blir det servert mer champagne enn øl, sier de som vet det. Så hvorfor ikke nyte et glass av den gudbenådede boblende drikken?

Dag 5
Med Bernina Express til Tirano. Videre til Lugano

Nå er det tid til å reise videre! I dag venter det oss nye fantastiske opplevelser av naturens skjønnhet. Ferden går nå med Bernina Express sørover mot Italia, og utsikten fra toget med de store panoramavinduene er helt enestående mens vi drar over berg og gjennom daler, over broer og gjennom tunneler. Vi forlater St. Moritz og fortsetter ut gjennom Berninadalen. Toget beveger seg nå gradvis nedover for å nå frem til Berninapasset, men etter passet går det oppover igjen. Når Bernina Express ruller inn på stasjonen i Ospizio Bernina, befinner vi oss hele 2253 meter over havet, på reisens høyeste punkt. Så bærer det nedover igjen gjennom et stort antall nervepirrende serpentinkurver. Grensen til Italia blir passert, og vi er snart fremme ved endestasjonen i Tirano i det italienske Lombardia, ca. to og en halv time etter at vi forlot St. Moritz. I det sjarmerende Tirano blir det mulig å spise lunsj og ta en liten spasertur. Deretter kjører vi med Bernina Express’ egen buss til Lugano, siden det ikke finnes noen jernbane, men dette blir også en skjønnhetsopplevelse utover det vanlige. Deler av reisen går langs Comosjøens strender, der luksuriøse villaer i nyklassisk stil står på rekke og rad. De ble bygd av den formuende 1700-tallsadelen, som gjerne ville bytte hverdagen i Milano med rekreasjon rundt Comosjøen. Langs veien ser vi små romanske kirker og en yppig vegetasjon med kameliaer, asaleaer og gigantiske rododendronbusker. Comosjøen blir avløst av den grønnglitrende Luganosjøen, og snart er vi fremme ved vårt fine og strandnære hotell i Lugano, der vi skal bo i to netter.

Dag 6
Lugano. Bytur og tid på egen hånd. Avskjedsmiddag

Lugano i den sørligste og italiensktalende sveitsiske regionen Ticino blir av mange betraktet som paradiset på jorden, med sin ideelle beliggenhet på Alpenes sørside, som byr på middelhavsklima, men med frisk alpeluft. Den kulturelle blandingen av sveitsisk perfeksjonisme og italiensk sjarm bidrar også til å skape en imøtekommende og hyggelig atmosfære. Det var kanskje derfor man i 1950-årene arrangerte den aller første Eurovisjonsschlagerfinalen her. Dagen innledes med at reiselederen tar oss med på en liten orienterende spasertur i byen. I bakgrunnen har vi de alltid nærværende snøkledde alpetoppene, og landskapet er storslått uansett hvor man retter blikket. I de svingende gatene myldrer folkelivet, og på fortauskafeene på Piazza della Riforma serveres det rykende espresso og trendy grappa, en populær kombinasjon. Butikkene på den eksklusive Via Nassa lokker med dyre klokker og merkeklær, men her er også forretninger som selger ost og vin. Bykjernen er kantet av den skimrende sjøen, som i sin tur kantes av palmer, eukalyptus, magnolia og en vegetasjon i alle regnbuens farger. Her har vi hver vår Ticino Ticket, som gir gratis reiser med lokaltrafikken i regionen og rabatter for eksempel på båtene som går på sjøen. Nyt tilværelsen hva du enn velger å gjøre. Her er det guddommelig å være! Om kvelden blir det servert en siste felles avskjedsmiddag på hotellet vårt ved Luganosjøen.

Dag 7
Lugano – Zürich med tog. Fly hjem fra Zürich

Det er tid til å forlate paradiset i Lugano og ta plass på fjerntoget mot Zürich, gjennom hele Sveits fra sør til nord, men det er ikke noe stort land, så reisen tar bare et par timer. Landet Sveits’ historie regnes vanligvis fra 1291, da kantonene Uri, Schwyz og Unterwalden inngikk et forbund. Sveits var da en del av det tysk-romerske riket, men ble selvstendig i 1499. Denne selvstendigheten ble internasjonalt anerkjent i 1648 i forbindelse med Westfalen-freden, som avsluttet trettiårskrigen. Sveits var nøytralt i første og andre verdenskrig og har en lang tradisjon av politisk og militær nøytralitet, men også av indirekte internasjonalt samarbeid, ettersom mange internasjonale organisasjoner har sitt sete i Sveits. 

Vi burde kanskje nå ha fått nok av vakre utsikter over Alpene, men av naturens skjønnhet kan man ikke få for mye. Iblant går ferden høyt oppe i fjellene, og iblant dypt nede i dalene. Tunneler og høye broer avløser hverandre, og vi passerer den store Vierwaldstättersee og et stort antall alpelandsbyer med kirker med spisse tårn og velholdte bondegårder. Snart er vi fremme i lufthavnen i Zürich, og det er tid til å dra hjem igjen og tenke over alt vi har sett. Sjelden får man se og oppleve så mye på én og samme reise, og det uten å stresse!

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 22 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder 
 • Fly Oslo – Zürich t/r 
 • Togrundreise på andre klasse ifølge program 
 • Glacier Express på andre klasse fra Brig til Samedan 
 • Bernina Express på andre klasse fra St. Moritz til Tirano 
 • Plassreservering der det er mulig (ikke på regionaltog) 
 • Bussreise mellom Tirano og Lugano (Bernina Express) 
 • Bagasjetransfer mellom lufthavnen og de forskjellige hotellene
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager 
 • Treretters lunsj på Glacier Express (dag 3) 
 • Tre middager (dag 1, 3, og 6) 
 • Riviera Card til lokaltrafikken med mer i Montreux med omegn
 • Guest Travel Pass til lokaltrafikken med mer i St. Moritz med omegn 
 • Ticino Ticket til lokaltrafikken med mer i Lugano med omegn 
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring, 7 % av reisens pris 
 • Gouda rejseforsikring/komplement til hjemforsikring 
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikke
 • Personlige fornødenheter 
 • Administrasjonsavgift per faktura, 150 kr (bortfaller ved onlinebestilling) 
 • Alt som ikke er nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

For din valfrihet

På samtlige tre hoteller får du i forbindelse med innsjekkingen et kort som berettiger til frie reiser med lokaltrafikken følgende dag og gir rabatter på forskjellige attraksjoner som museer, slott, båtturer og turer med taubane med mer. Med dette kortet kan du sette ditt eget preg på togrundreisen. Les mer på 

https://www.montreuxriviera.com/en/Z4845/montreux-riviera-card
https://www.engadin.stmoritz.ch/winter/en/services/oeffentlicherverkehr/gaesteabo/
https://www.ticino.ch/en/ticket.html

Hotell og bagasje

Alle hoteller ligger på behagelig gangavstand fra togstasjonene. I Lugano inngår transfer. 
Bagasjetransfer mellom lufthavnen og de forskjellige hotellene inngår i reisens pris. Det er en bra idé å ta med en mindre ryggsekk eller veske til dagsutflukter og reisedager da man ikke ser bagasjen igjen før om kvelden.

Deltagerantall

Reisen gjennomføres ved et deltagerantall på minst 15 personer. Hvis vi ikke når dette antallet deltagere, forbeholder vi oss retten til å avlyse reisen – dette skjer i så fall ca. 4-6 uker før planlagt avreise. Som det også fremgår av våre reisevilkår punkt 11, samt loven om pakkereiser, kan vi som reisearrangører ikke holdes ansvarlige for noen tap som har rammet deg som kunde på grunn av avlysningen. Vi har bare plikt til å tilbakebetale reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser