Langtidsferie i Andalucía med Málaga, Mijas og Ronda

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bytt ut det triste norske været med Costa del Sol og opplev Andalucías skjønnhet. Inklusive 4-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

Andalucía har Europarekord i solskinnstimer, så her får du fylt opp soldepotene! I tillegg møter du Andalucías spennende kultur og historie. Du opplever den flotte storbyen Málaga, byen Ronda i fjellene og ”den hvite byen” Mijas, der man på godværsdager kan se helt over til Marokko. I tillegg har du muligheten til å oppleve små, hyggelige byer som Nerja og Frigiliana samt den vakre andalusiske hovedstaden Sevilla og den engelske kronkolonien Gibraltar – og det er rikelig tid til å utforske området på egen hånd.

I tillegg til spennende utflukter legger reiselederen til rette for vandreturer, foredrag, spillkvelder og bussturer. Du bor på et 4-stjerners hotell i Benalmadena like ved marinaen og den hyggelige La Carihuela-stranden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Norge–Málaga. Videre med buss til Benalmadena
Dag 2 Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapaslunsj og málaga-vin
Dag 3–4 Dager til egne eventyr
Dag 5 Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Dag 6–7 Herlige dager på egen hånd
Dag 8 Den hvite fjellbyen Mijas og kysten
Dag 9–10 Tid til egne opplevelser
Dag 11 Utflukt til den britiske kronkolonien Gibraltar (kjøpes separat)
Dag 12–13 Dagene er fri til egne utflukter eller avslapping
Dag 14 Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana (kjøpes separat)
Dag 15–16 Dagene er fri til opplevelser på egen hånd
Dag 17 Utflukt til Sevilla med byrundtur, vandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd (kjøpes separat)
Dag 18–20 Dager til egne opplevelser
Dag 21 Avskjedsmiddag
Dag 22 Málaga – Norge

Hoteller

Hotel Ibersol Alay

Hotel Ibersol Alay
Vårt hotell Ibersol Alay er helt nyrenovert og ble åpnet i vår. Hotellet ligger like ved den herlige marinaen i Benalmádena. Det er et flott og moderne 4-stjerners hotell med en fantastisk beliggenhet.

Hotellet er moderne innredet og har en internasjonal stemning. Hotellet ligger like ved den flotte marinaen og via strandpromenaden kommer man seg lett til det hyggelige Carihuela-området med de mange små strandrestaurantene, butikkene og barene som er kjennetegnende for området. Det er hverken langt til Torremolinos eller Benalmádena, og det er lett å finne frem hvis du vil ut og oppleve området på egen hånd. Den fantastiske strandpromenaden innbyr til spaserturer, og det er gode muligheter for å nyte en solrik dag ved bassenget som ligger lett hevet over marinaen med utsikt over havet.

Hotellet er moderne og elegant innredet, det har 246 rom og er utstyrt med heis. På hotellet finner du også en hyggelig bar. I dagtimene er hotellets lille snackbar åpen. Dessuten er det adgang til gratis trådløst internett på hotellet, primært i hotellets fellesområder.

Rommene er store, fint innrettede dobbeltrom med bad/toalett, aircondition, tv og en balkong med stoler og et bord. Hotellet har et flott utendørs (uoppvarmet) basseng. Vi gjør oppmerksom på at alle baderommene på våre hoteller i Andalucía er innredet med badekar.

Hotellets adresse
Hotel Ibersol Alay
Avenida Alay, 5, Puerto Marina
29630 Benalmádena (MÁLAGA)

Tel.+34 952 441 400.

Få mer informasjon om hotellet her: www.hotelibersolalay.com

Rom

Enkeltrom:  6 100,- kr  (Romstype 2 med utsikt over havet. Begrenset antall)

Romkategorier

Hotellet har flere romkategorier. Vi har valgt å tilby 2 forskjellige:

 • Standardrom, type 1 (inkludert i reisens pris) Moderne innredet standardrom med balkong, stoler og bord. Utsikt mot byen.
 • Standardrom med havutsikt, type 2 (tillegg kr 850,– per person ved 2 personer) Disse rommene har utsikt mot havet og marinaen og er de mest populære rommene på hotellet. Utsikten varierer naturligvis litt fra rom til rom.

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 498,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 498,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 498,–
Oslo
Amaragua 4*
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Norge–Málaga. Videre med buss til Benalmadena
Hotel Ibersol Alay – en 4-stjerners base for vårt Andalucia-eventyr

Vi kommer fram til Málagas lufthavn. Her blir vi møtt av reiselederen vår og kjører buss til mot Benalmadena ved La Carihuela, sør for Málaga. Området er blant de beste langs kysten og har en fantastisk bred strand med en deilig strandpromenade, hvor du finner mange små butikker og kafeer. Området er også kjent for de hyggelige strandrestaurantene, de såkalte chiringuitos, som serverer lunsj til svært gode priser.

Hotellet er nyrenovert og har en lekker solterasse med svømmebasseng. Hotellet ligger rett ved marinaen med flere hyggelige restauranter og butikker, og det er kort vei til strandpromenaden som fortsetter nordover til Torremolinos. Langs stranden ligger det en masse små restauranter, og La Carihuela hører til den bedre delen av kyststrekningen. Her er det rolig sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og man er fremdeles nært det man trenger. Du kommer deg lett til den mer livlige delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga som har alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, herlige butikker og ikke minst den nydelige havnepromenaden. Spiller du golf kan reiselederne på hotellet eller hotellpersonalet hjelpe deg med booking av golfbaner. Et green fee koster omkring 50 €, men det er ofte spesialtilbud på 2 green fees og 1 golfkort for omkring 100 € på noen av områdets gode golfbaner. Avstanden til Málaga er 12 km og turen tar ca. 20 minutter i bil hver vei.

Etter innkvarteringen på det hyggelige hotellet vårt, Hotel Ibersol Alay, får du tid til å slappe litt av før reiselederen tar oss med på en liten gåtur i nærområdet (ved sene ankomster flytter vi spaserturen til dag 2 og Malaga til dag 3). Heretter er det tid til å bli kjent med hotellets herlige restaurant der det er en stor buffetmiddag hver kveld.

Dag 2
Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapaslunsj og málaga-vin
Statue av Picasso i Málaga, byen hvor kunstneren ble født

Vi starter vårt andalusiske eventyr med å besøke regionens nest største by, Málaga. Byen har 567 000 innbyggere og utgjør sentrum av Costa del Sol. H.C. Andersen elsket Málaga, og det står i dag en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Málaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele Romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere, under det arabiske herredømmet, ble Málaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Og da spanierne fant Amerika ble Málaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre. Industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på europakartet.

Vårt besøk i Málaga begynner med en liten spasertur gjennom den fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder.

I den gamle tollbygningen besøker vi det interessante Museo Málaga, som etter 18 års ombygning og 40 millioner euro endelig kunne åpne i 2016. Med sine 15 000 kvadratmeter er museet det største statseide museet i Andalucía, og her kan vi med 15 000 kunstgjenstander bli med på en reise fra steinalderen til det 20. århundret. Vårt lille besøk gir kanskje smak på å komme igjen og utforske museet ytterligere i løpet av reisen.

De små, snirklete gatene leder oss fram til en av byens beste tapasrestauranter, der vintønner og tørkede skinker er den del av dekorasjonen. Vi spiser en herlig tapaslunsj før vi fortsetter videre gjennom de hyggelige gatene. Målet vårt er en av de små intime bodegaene, hvor vi nyter et glass av den lokale málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.

Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!

Denne introduksjonen til Malaga gir helt sikkert mersmak, og mange vil sikkert dra tilbake til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 3–4
Dager til egne eventyr
En hyggelig bodega i Málaga

På de dagene hvor vi ikke har et fastlagt program vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det. Reiselederne holder foredrag og arrangerer ekstra utflukter til for eksempel den vakre byen Córdoba, Granada med eventyrlige Alhambra, vandring på den berømte kongestien El Caminito del Rey eller en tur ut på landet der vi spiser lunsj hos en av de lokale husmødrene.

Reiselederne står også for en introduksjon til det spanske språket, så du kan kaste deg ut i det spanske. Vil du gjerne spille bridge hjelper reiselederne deg også med å finne likesinnede. Kort sagt er reiselederne hele tiden til stede for å sikre at du får den best mulige opplevelse og har mulighet for å nyte andres selskap i det omfang du ønsker det.

Dag 5
Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Den spektakulære Puente Nuevo-broen i Ronda

Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det er også her at en liten håndverker, Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Pedro oppfant den klassiske Ronda-stil og han drepte selv over 6000 tyrer i løpet av karrieren sin som tyrefekter. Tyrefekterarenaen er fra 1785 og dermed Spanias eldste. Den er ytterst sjarmerende med sine to etasjer, der blant andre Ernest Hemingway hadde sin egen loge. Du kan også besøke det lille tyrefektermuseet med kostymer, bilder med mere.

Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.

Etterpå setter vi kursen mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er ca. 100 km, kjøretid ca. 1 t. 30 min. hver vei)

Dag 6–7
Herlige dager på egen hånd
Dag 8
Den hvite fjellbyen Mijas og kysten
Den hvite byen Mijas og utsikt til kysten

I dag skal vi besøke en av de berømte "hvite byene" i Andalucía. Vi kjører langs kystveien til Fuengirola før vi setter kursen mot høydene og den lille, sjarmerende byen Mijas som ligger i Sierra de Mijas-fjellene med en herlig utsikt over kysten. På tross av at kysten ligger like ved har byen bevart mye av sin spanske atmosfære, og de hyggelige, små brosteinsgatene har vakre, hemmelige gårdhager, restauranter og glimrende steder der man kan få en kopp kaffe.

Du kan også ta en titt på det lille kapellet for Mijas' skytshelgen Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en liten minikirke som er hugd inn i klippen. Byens kirke bærer spor fra den gamle minareten som i dag er en del av tårnet, og oppe fra bymuren kan man i klarvær se hele veien til Gibraltar og Marokko.

Dag 9–10
Tid til egne opplevelser
Dag 11
Utflukt til den britiske kronkolonien Gibraltar (kjøpes separat)
Den engelske kronkolonien Gibraltar

I dag kan bruke tiden på egen hånd eller bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas vartegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km, kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 12–13
Dagene er fri til egne utflukter eller avslapping
Dag 14
Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana (kjøpes separat)
I den enorme dryppstenshulen i Nerja

Vi starter dagen med å kjøre til den lille byen Nerja på den andre siden av Málaga. Her skal vi først besøke det som for mange er Solkystens største severdighet: Nerja-grotten. Dryppsteinshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja, strekker seg over 800 meter og inneholder verdens lengste dryppstein på 70 meter. Grotten ble oppdaget ved en tilfeldighet, da noen gutter fra byen Maro beveget seg inn i den i 1959. Intet menneske hadde satt sin fot i hulens indre siden forhistorisk tid, da hulen var bebodd av cro magnon-mennesket, forfaren til homo sapiens. I tillegg til de vakre dryppsteinene, stalaktittene og stalagmittene, har man også funnet veggmalerier som viser jakt på fjellgeiter, rådyr og andre dyr.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

Heretter går turen inn bak kysten til det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og i området er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden. Å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Vi besøker den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert.

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 15–16
Dagene er fri til opplevelser på egen hånd

 

Dag 17
Utflukt til Sevilla med byrundtur, vandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd (kjøpes separat)
Sevillas katedral

Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært: visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den nye verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”.

Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 og tobakksfabrikken hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I denne pittoreske bydelen finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

Vi er tilbake i Benalmadena sent på ettermiddagen, men selv om kjøreturen kan virke lang, har det vært alle strabasene verd. (Kjøreavstand til Sevilla er 221 km, kjøretid 2 t. 45 min. hver vei).

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 18–20
Dager til egne opplevelser
Dag 21
Avskjedsmiddag
Vi runder av opplevelsene med en hyggelig felles avskjedsmiddag.
Dag 22
Málaga – Norge
Så er det tid til å reise hjem etter noen herlige og opplevelsesrike uker. Avhengig av flyselskapenes avreisetider kjører vi til flyplassen i Málaga og tar flyet hjem til Norge.

Utflukt til Granada og Alhambra (selges og presenteres på reisemålet)

Granada er en av Spanias vakreste byer og stedet hvor den arabiske og den kristne kultur møtes. Det er også her man finner det verdensberømte Alhambra. Dette fantastiske palasset, som UNESCO har erklært som verdens kulturarv, er et absolutt høydepunkt på reisen til Andalucía. Alhambra, som anses for å være et av verdens vakreste monumenter, er et kompleks av palasser, festninger og fyrsteboliger, og ligger majestetisk til med de snødekte Sierra Nevadafjellene i bakgrunnen. Alhambra er bygget og utbygget av forskjellige arabiske herskere, og kanskje har det tidligere ørkenfolket dristig forsøkt å utfordre skjønnheten i det ventende evige paradis ved å skape et lignende palass på jorden. Et sted som verken i harmoni eller skjønnhet sto tilbake for de hinsides ”Himmelske hager”.

Høyere oppe på fjellet ligger sultanens sommerslott, Generalife, med hager som om mulig er enda flottere enn Alhambras. Høye sypresser viser veien til det lille slottet, hvor appelsintrær, timianbusker, lavendel- planter, roser, laurbær og liljer utsender fortryllende dufter. Her oppe står tiden nærmest stille.

Granada ble islams siste bastion på Den Iberiske Halvøy før kongeparet Ferdinand og Isabella sendte de siste arabere ut av landet i 1492. Kort etterpå endret kongeparet verdenshistorien da de sendte Christoffer Colombus på oppdagelsesreise. En ferd som kom til å endre Spanias fremtid drastisk.

Før vi besøker Alhambra får vi sammen med reiselederen tid til å se litt nærmere på den flotte byen Granada. Vi går en tur i sentrum, og de som har lyst kan besøke Capilla Real, det kongelige kapell hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravd, eller besøke den majestetiske katedralen, som er et mesterverk innenfor spansk klassisk arkitektur. Byen har mange vakre plasser og små butikker og det gamle silkemarked kan tilby alle mulige varer.

Etter besøket i Alhambra drar vi tilbake til hotellet. (Kjøreavstand til Granada og Alhambra er 145 km., kjøretid 2 t. hver vei).

Utflukten selges og annonseres kun på reisemålet. Datoen er ikke fastlagt, da det meget begrensede antallet billetter til Alhambra åpner for salg 3 måneder før selve utfluktsdagen. Pris 82€

Utflukt til Sevilla

Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd
Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært; visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den Nye Verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Plaza de Espana i Sevilla

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”.

Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I dag er det ingen jøder i området, alle ble utvist av Isabel la Católica i 1492. I dette pittoreske kvarteret finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

Typisk balkon i Sevillas gamle bydel

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

Vi er tilbake i Torremolinos sent på ettermiddagen, men selv om kjøreturen kan virke lang, har det vært alle strabasene verd. (Kjøreavstand til Sevilla er 221 km, kjøretid 2 t. 45 min. hver vei).

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 58 €.

Utflukt til Gibraltar

I dag kan du bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas vartegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km, kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 45 €.

Utflukt til Córdoba (selges og presenteres på reisemålet)

Du har mulighet til å besøke den spennende byen Córdoba, som under maurerne var hovedstad i det store kalifatet av samme navn. En gang var dette Europas største by.

På utflukten ser vi blant annet ett av de mest imponerende bygningsverkene fra maurernes periode i Córdoba, nemlig den fantastiske moskeen La Mezquita, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er et arkitektonisk mesterverk. Bare moskeen i Mekka er større, og når man står midt inne i det spennende rommet kan man ikke unngå å beundre den nærmest endeløse skogen av søyler som utsmykker bygningen. Utenfor ligger det vakre torget Patio de los Naranjos, Appelsingården, som også er en fryd for øyet.

Det er helt spesielt å gå gjennom de små hvitskurte husene i små snirklete gater. Vakre patioer og gårder med flotte blomsterranker får en til å tenke på maurertiden, og her ligger også det jødiske kvarteret med den ene av Spanias gjenværende synagoger.

(Kjøreavstand til Córdoba er 160 km, kjøretid 2 t 30 min hver vei.)

Utflukten selges og annonseres kun på reisemålet. Pris 62€. Det er enda ikke fastlagt hvilken av dagene vi besøker Córdoba.

Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana

det som for mange er Solkystens største severdighet: Nerja-grotten. Dryppsteinshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja, strekker seg over 800 meter og inneholder verdens lengste dryppstein på 70 meter. Grotten ble oppdaget ved en tilfeldighet, da noen gutter fra byen Maro beveget seg inn i den i 1959. Intet menneske hadde satt sin fot i hulens indre siden forhistorisk tid, da hulen var bebodd av cro magnon-mennesket, forfaren til homo sapiens. I tillegg til de vakre dryppsteinene, stalaktittene og stalagmittene, har man også funnet veggmalerier som viser jakt på fjellgeiter, rådyr og andre dyr.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

Heretter går turen inn bak kysten til det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og i området er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden. Å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Vi besøker den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert.

(Kjøreavstanden til Nerja er 92 km, kjøretid 1 t 15 min hver vei.)

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 30 €.

Utfluktspakke – spar penger og bestill pakken hjemmefra

Utfluktspakken består av tre utflukter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Utfluktspakken selges hjemmefra og koster kr 1 325,–. Den må bestilles og betales senest 45 dager før avreise. Det er også mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis på stedet.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 13 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

kr 6 100,– (Rom type 2 med havutsikt. Begrenset antall)

Romtyper

Hotellet har flere romkategorier. Vi har valgt å tilby 2 forskjellige:

Standardrom, type 1 (inkludert i reisens pris)
Moderne innredet standardrom med balkong, stoler og bord. Utsikt mot byen.

Standardrom med havutsikt, type 2 (tillegg kr 850,– per person ved 2 personer)
Disse rommene har utsikt mot havet og marinaen og er de mest populære rommene på hotellet. Utsikten varierer naturligvis litt fra rom til rom.

Utfluktspakke – spar penger og bestill pakken hjemmefra

Utfluktspakken består av tre utflukter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Utfluktspakken selges hjemmefra og koster kr 1250,–.

Utfluktspakken må  bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis på stedet.

Ytterligere ekstrautflukter

Utflukt til Córdoba 62€ per person (bestilles og betales på reisemålet)

Utflukt til Granada 82€ per person (bestilles og betales på reisemålet)

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Malága t/r
 • Albatros-reiseleder
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Utflukt til Málaga inkl. tapaslunsj
 • Utflukt til Mijas
 • Utflukt til Ronda
 • Innkvartering på 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon på hotellet (frokost og middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Gibraltar (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til Sevilla (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til Córdoba, EUR 62 per person (bestilles og betales på stedet)
 • Utflukt til Granada, EUR 82 per person (bestilles og betales på stedet)
 • Driks til sjåfører og lokalguide (beregn €6) og evt. driks til hotellpersonalet
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Måltider

Reisen inkluderer halvpensjon. Det består av frokost om morgenen og middag om kvelden i hotellets restaurant. Middagen består av en utmerket buffet, der det serveres forskjellige retter med noe for enhver smak. Drikkevarer betales separat.

Været

Andalucìa er det stedet i Europa som har flest solskinnstimer. I november, januar og februar byr solkysten på hele 170 solskinnstimer – til sammenligning har Paris mellom 54–75 og Oslo 40–76. De gjennomsnittlige dagstemperaturene ligger på 20 grader (november) svarende til Oslo i august, og 17–18 grader (januar–februar) svarende til Oslo i mai/juni. Det kan naturligvis regne i AndalucÌa, men regnet faller oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Reiseleder

På reisen er det en eller flere reiseledere fra Albatros på stedet, fra Norge, Sverige og Danmark. I løpet av reisen kommer reiselederne til å stå for forskjellige fellesarrangementer, de holder foredrag og vil naturligvis lede utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er likevel noe annerledes enn den er på en vanlig Albatros-rundreise. Det betyr at reiselederne bare er til stede noen av dagene og arrangerer ekstra utflukter, foredrag med mere. Reiselederne fungerer med andre ord reisedeltagernes kontaktpersoner på reisen hvis det skulle oppstå behov for hjelp, og de sikrer at oppholdet ditt blir best mulig, og at du får masse opplevelser med hjem i bagasjen. Arrangementer og utflukter guides av enten en norsk, dansk eller svensk reiseleder, avhengig av hvem vi mener er mest kvalifisert til å stå for utflukten. Dette gjør vi for at gjestene våre skal få en så bra opplevelse som mulig.

Utflukten til Granada med Alhambra

Alhambra er en av de mest ettertraktede severdighetene i Spania, og det kan være veldig vanskelig å få billetter til Alhambra. Det betyr at vi har valgt ikke å selge utflukten til Granada hjemmefra. Billettsalget til

Alhambra åpnes 90 dager før, og vi prøver å kjøpe inn et antall slik at vi kan tilby utflukten på stedet. Da vi må forutbetale billettene og de ikke kan refunderes er det først til mølla-prinsippet som gjelder, og vi kan ikke love at man kan få plass. Men vanligvis lykkes det å få med alle. Årsaken er at det er spesielt vanskelig å få billetter til blant annet Nazaride-palasset med løvegården (det blir på nåværende tidspunkt maksimalt sluppet inn 8 800 personer om dagen).

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Ønsker man å ha et strand-/badehåndkle kan man med fordel ta med et hjemmefra.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Program

Av praktiske årsaker kan det hende at vi må endre litt på programmet. Derfor kan de beskrevne utfluktene finne sted på andre dager enn nevnt. Endelige datoer blir opplyst ved ankomst.

Internett

I Skandinavia er vi vant til raskt og trådløst internett. Slik er det ikke helt i Spania, der man ikke overalt får så rask nettforbindelse som hjemme. Det trådløse nettverket på hotellet fungerer vanligvis bra, spesielt i fellesområdene, men man skal ikke forvente at man kan se tv eller film via det trådløse nettverket siden det ofte er mange som er tilkoblet. Hotellets nettverk blir løpende forbedret.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros.no/reisemaal/europa/spania

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Aldri mer januar i Norge! Kjempetur for den som har som mål å komme unna lange, mørke, kalde januar i Norge. Resultat: Bedre enn forventet, både hotell, service, mat og ikke minst været. Er hjemme i "kjempeform" etter milelange gåturer hver dag, har kost meg med lange frokoster og middager, har fått lest mye (måtte vise en smule selvdisiplin og sette av et par økter daglig). Konklusjon: Reiste hjem uten beklagelser, fordi jeg vet at jeg kommer tilbake neste år, forutsatt at dere holder prisene på samme nivå. Dette bør være en mulighet. for den jevne pensjonist, for det er selvsagt flest pensjonister som kan reise bort tre uker i januar.
Date published: 2016-02-01
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesferie for alle! Dette er en ferieform s som passer for alle, nesten uansett helse. Det er gode rom, uteplasser, strandpromenader og underholdning som gode filmer, foredrag, flamencodans, osv. Turene som er med i prisen er hyggelig og bra på alle måter. De turene som man må betale ekstra for er til flotte steder, og vel verd å delta på. Naturen er så vakker! Guidene er så flinke til å fortelle, og de tar godt vare på oss! Vil man ta ut på tur på egen hånd, er busstilbudet utrolig bra! Maten er god, nesten litt for god, så pass på vekten! Dette er en feriemodus vi varmt kan annbefale til alle!
Date published: 2016-03-03
Rated 4 out of 5 by from en flott reise med mange opplevelser og hyggelige folk. den norske reiselederen Gro Carmen var ikke så ok , hun ga ikke av seg selv og hilste ikke når vi møttes, var ikke så ok når det var henne som var med oss på alle gratis turene. De svenske og danske og den andre norske Gro var alle veldig hjelpsomme og hyggelige. Svarene angående reiseleder gjeller kun Gro Carmen. De andre var suverene og tok vare på alle,de få gangene jeg var med noen av dem.
Date published: 2019-02-20
Rated 4 out of 5 by from Fint reisemål og mye for pengene Dette var første tur med Albatross og vårt første tur til Andalucia. Min mann og jeg vil spesielt framheve Angelo som den dyktigste guide vi har hatt på våre mange turer rundt om i verden. Hotellets restaurant må også berømmes. Vi var spesielt imponert over det rike utvalget av frukt og grønt. Greie rom (standard m/skrå havutsikt) og god rengjøring. Ønsker man rom med ettermiddagssol, må nok det ønsket framsettes ved bestillingen. Til slutt: Albatross virker som et selskap som bygger på erfaringer, gode rutiner og dyktige medarbeidere.
Date published: 2015-11-23
Rated 3 out of 5 by from Opphold på hotel Tropicana 3uker. Vi hadde samme opphold for 3 år siden, omtrent på samme tid. Vi var da meget fornøyde med hotellet og oppholdet. Vi bodde da på Amaragua hotell. Denne gangen er vi ikke så fornøyde. Det viste seg at vi ble henvist til nabohotellet Tropicana, som holdt en betydelig lavere standard. Maten var dårligere, værelset var mindre, og internettforbindelsen var adskillig dårligere. Prisen var den samme som for 3år siden, ca. Vi så svært lite til guidene denne gangen, men han som var med i bussen på turene, Angel, var bra. Vi hadde en gratis tur mere for 3år siden. - Vi ville gjerne ha visst hjemreise-klokkeslettet før vi betalte!
Date published: 2017-03-18
Rated 4 out of 5 by from Fin ferie i Andalusia Hadde en fin ferie. Været var vekslende men siste uke var fin. Hotellet er helt topp servicen er bra, maten er god, mye å velge mellom. Guidene er flinke. Det er lite samspill. Føler at ingen har ansvar for koordinering. Informasjonsmøte kunne samle de reisende så de så hverandre, ikke sitte etter hverandre. Vi rakk nesten ikke å drikke opp drinken før det var slutt. Avskjedsmiddagen var suveren. Kanskje vi skulle begynt med den for å bli bedre kjent. En gang var vi inne på en tyrefekterarena og fikk omvisning og demonstrasjon av en ung tyrefekter. Det var veldig bra. Nå går vi bare forbi. Dette er jo Spania.
Date published: 2017-03-06
Rated 4 out of 5 by from Et fint avbrudd fra den norske vinteren Vi valgte sol og varme denne jul- og nyttårshelgen. Det var et godt valg. Vær og temperatur svarte til forventningene. I reisefølget traff vi mange hyggelige par og hadde fine dager hyggelige lunsjer og middager sammen Reiseledernes kunnskaper var utmerket, . Vi hadde valgt alle utfluktene, men et godt råd kan være å ikke gjøre det. Det kan bli litt mye busskjøring noen ganger.Man kan kanskje bruke noen av "fridagene" til en tur til Malaga på egen hånd, eller dra med taubanen opp på toppen ved Fuengirola å se på matingen av ørner og andre ville fugler. For den som liker å spasere er strandpromenaden fin. Er du glad i båter er båthavna i Benalmadena verd et besøk, hvor også butikkene holder en noe høyere standard enn de langs strand promenaden. Langs strandpromenaden ligger det også noen riktig bra spisesteder. Som sagt turen er verd å ta.
Date published: 2016-01-14
Rated 5 out of 5 by from Langtidsferie 4 uker i Andalucia. Reisen var vel verd pengene. Meget godt hotell og meget godt utvalg både til frokost og middag om kvelden. Flinke servitører og kokker. De dekket opp på et blunk med fine hvite duker og servietter. Turene var i gode busser med flinke guider. Vår guide Angel var spesielt dyktig og snakket meget godt norsk. Det vi ikke likte var at de 3 turene som var inkludert i turpris, ble alle kjørt den første uken. Vi kunne ønsket oss en tur i uken. Men vi skjønner selvsagt at det var for å selge andre turer!. Og vi kjøpte landsbyturen og kan virkelig anbefale den og Alambra! Albatros holdt også en nydelig avskjedsmiddag for alle medreisende.
Date published: 2016-03-10
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_252
 • loc_no_NO, sid_ESVLT51, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19ESVLT51QNO0203