Langtidsferie i Malaysia og Borneo

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Tilbring 3 uker i Malaysia med en liten rundtur på den malaysiske halvøya og øya Penang, og avslutt med et 9-dagers opphold på et strandferiested på Borneo

En reise til Malaysia i våre vintermåneder byr på temperaturer på den gode siden av 25 grader, samt en møte med gamle kulturer og en mangfoldig befolkning. Reisen starter med en liten rundtur som tar oss til den moderne hovedstaden, Kuala Lumpur, hvor praktfulle gamle bygninger som muslimske moskeer, kinesiske templer, hinduistiske helligdommer og kristne kirker pryder byen i vakker harmoni med moderne arkitektur, inkludert verdens høyeste tvillingtårn, Petronas Towers. Vi fortsetter reisen nordover til Cameron Highlands, med te-plantasjer i koloniale, nesten engelske omgivelser, hvor det dyrkes friske jordbær året rundt og serveres "five o'clock tea". Fra høylandet går turen til øya Penang, hvor vi nyter øya og hovedstaden George Town, også kjent som Malaysias kulinariske hovedstad.

Deretter går turen til Borneo, hvor vi tilbringer hele 9 dager på et herlig feriested med havet på den ene siden og den grønne jungelen på den andre. Her skal vi blant annet se etter orangutanger i Semenggoh orangutangsenter. I tillegg til planlagte utflukter arrangerer reiselederne jevnlig felles middager, foredrag, spillekvelder og bussturer til steder som gir reisen en ekstra hyggelig dimensjon.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta MYR, USD

Dagsprogram 21 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur. Velkomstmiddag
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Petronas Tower Skybridge
Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr. Mulighet for 'Middag, Mangrover og Ildfluer' (Ikke inkludert)
Dag 5
Kuala Lumpur–Cameron Highlands
Dag 6
Cameron Highlands. Besøk på teplantasje
Dag 7
Cameron Highlands – George Town på Penang
Dag 8
Penang. Gåtur i George Town
Dag 9–10
George Town, Penang. Tid på egen hånd
Dag 11
Fly Penang – Kuching, Borneo
Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr
Dag 13
Damai. Utflukt til Kuching
Dag 14
Damai. Tid på egen hånd
Dag 15
Damai, utflukt til Semenggoh orangutang-senter
Dag 16
Damai. Tid på egen hånd
Dag 17
Damai, mulighet for utflukt til Bako nasjonalpark (Ikke inkludert)
Dag 18
Damai. Avslapning eller tid for egne opplevelser
Dag 19
Damai, mulighet for utflukt Santubong Wildlife Cruise (Ikke inkludert)
Dag 20
Damai og fly Kuching – Kuala Lumpur og hjemreise
Dag 21
Ankomst til Oslo

Hoteller

Damai Beach Resort

 • 252 rom
 • Beliggenhet 3 mil fra Kuching
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Heis
 • 2 utendørs bassenger
 • Liggestoler ved bassenget
 • Kredittkort mottas
 • Gratis wifi på hotellets område
 • Wellness
 • TV på rommet
 • Kjøleskap på rommet
 • Safe på rommet
 • Aircondition på rommet
 • Vannkoker på rommet
 • Hårføner på rommet
 • Wifi på rommet

Et flott, stort strandhotell som ligger helt ned til Teluk Bandung-stranden med regnskogen rett bak hotellet.

Hotellet kan by på 2 utendørs bassenger. Det ene ligger ved stranden og det andre ved Hilltop-rommene, der vi bor. Begge bassengområdene har flott utsikt over stranden og området. Det er solstoler ved hotellets bassengområde (ikke på stranden) og håndkleservice til både basseng og strand.

Vi bor på Hilltop Wing i Sea View Deluxe-rom, som alle er med egen balkong og flott utsikt over bukten og hotellområdet. På rommene er det tv med internasjonale kanaler, (tomt) kjøleskap, gratis safe, kaffe/tefasiliteter, vannkoker, hårføner samt strykejern og strykebrett. Man får daglig en gratis flakse vann (0,5 l per person per dag). I Hilltop-området ligger det en mindre spa/massasjeavdeling.

På hotellet er der en restaurant med frokostbuffet samt buffet og á la carte til lunsj og middag. På restauranten er det mulig å sitte innendørs i aircondition eller ute på den overdekkede terrassen. Dessuten er det en bar der det er mulig å slappe av til musikk med en god drink eller en øl. Resepsjonen har åpent 24 timer i døgnet, og det er gratis wifi overalt på hotellet – dekningen er best ved lobby/restaurant/bassengområdet. I hotellets lille kiosk er det mulig å handle småting som drikkevarer og snacks. Hotellet kna også tilby flere utflukter som fotturer i jungelen og båtturer mot betaling.

I kort avstand fra hotellet ligger en stor og spennende «Cultural Village», som er verdt et besøk. Cultural Village viser Borneos tradisjoner innen boformer, levevis, dans, påkledning og kultur. Entré ca. 125 kr per person.

2 kilometer fra hotellet ligger Damai Golf & Country Club.

For ytterligere informasjon se hotellets nettsider: http://damaibeachresort.com/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
36 998,–
Oslo
36 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur. Velkomstmiddag

Vi lander på Kuala Lumpurs internasjonale flyplass og drar til hotellet etter innreiseprosedyrene. Etter å ha fått tildelt rommene våre, spiser vi en velkomstmiddag sammen før vi tar kvelden og forbereder oss på de store opplevelsene som venter i morgen.

Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Petronas Tower Skybridge
Petronas Towers, Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en by som må sees, føles og oppleves, og det er akkurat det vi skal gjøre i dag. Vår byrundtur i Kuala Lumpur starter ved Masjid Jamek, en av byens eldste moskeer som ikke kan unngå å sjarmere med sine kritt-hvite løkkupler, rosa mursteiner og indisk-inspirerte buer. Moskeen ble designet av en engelsk arkitekt som ble inspirert av stormogulenes storslagne byggverk i India. Masjid Jamek ligger vakkert til mellom grønne palmer, der elvene Klang og Gombak møtes, og hvor byen ble grunnlagt.

Fra Kuala Lumpurs fødested beveger vi oss til fots inn i den gamle delen av byen og kan dermed føle byens puls på nært hold. Vi går nordover, og snart blir vi omgitt av sarier og Bollywood-musikk. Vi har kommet til Little India. Her tar vi en tur før vi fortsetter til Merdeka Square, som er hjertet av kolonitidens Kuala Lumpur og omgitt av vakre kolonitidsbygninger. Her ble landet erklært uavhengig i 1957, og britenes cricketbane, som fylte plassen, ble erstattet med en gressplen og et gigantisk malaysisk flagg. Den ene siden av plassen domineres av Sultan Abdul Samad-bygningen, som ble oppført som sekretariat for kolonitidens administrasjon. Bygningen er tegnet av samme britiske arkitekt som Masjid Jamek, og igjen ser vi tydelig hans store entusiasme for alt indisk.

Vi ser Den Nasjonale Moskeen (Masjid Negara) med den 73 meter høye minareten og turkisblå kuppel, hvis bønnerom har plass til 15 000 mennesker, og den meget spesielle gamle hovedjernbanestasjonen. Den er bygget i indisk-islamsk stil, men etter engelske byggeforskrifter som blant annet foreskrev at taket skulle være så solid at det kunne bære vekten av flere tonn snø.

Siste stopp på vår byrundtur er de ikoniske Petronas Towers, tvillingtårnene som i perioden 1998-2004 var verdens høyeste bygninger (451,9 meter inkludert antenne). Det er anlagt en stor park ved siden av tårnene, der både lokalbefolkning og turister kommer for å ta bilder av de enorme bygningene. Vi tar en tur opp i "skybridge," som forbinder de to tårnene, der vi har en herlig utsikt over byen og parken under oss. Etter vår tur i Petronas Towers kjører vi tilbake til hotellet, og resten av dagen er på egen hånd.

Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr. Mulighet for 'Middag, Mangrover og Ildfluer' (Ikke inkludert)

Vi har en dag på egen hånd. Byen er et flott sted å handle, men du kan også bruke tiden på å besøke et av byens mange museer eller slappe av ved bassenget.

Mulighet for ettermiddagsutflukt 'Middag, Mangrove og Ildfluer'.
Sent på ettermiddagen kjører vi fra Kuala Lumpur til kysten ved havnebyen Kuala Selangor, der elven med samme navn renner ut i Det indiske hav. På toppen av en liten ås hadde de nederlandske kolonistene en liten festning hvor de hadde god utsikt over elven. Bortsett fra noen gamle kanoner er det imidlertid lite igjen fra den nederlandske tiden, og de nederlandske soldatene er i dag erstattet av nysgjerrige aper; Silver Leaf Monkeys (Sølv Langur). Vi nyter utsikten over Malacca-strømmen og elvedeltaet i de sene ettermiddagsfargene. Ved elvebredden spiser vi middag på en lokal restaurant, og etter mørkets frembrudd tar vi en båttur i mangroveskogen i små robåter. Nettopp i dette området finner vi store svermer av ildfluer. Det er en imponerende syn når tusenvis av ildfluer lyser opp den mørke mangroveskogen. Etter båtturen kjører vi tilbake til hotellet vårt, der vi ankommer sent på kvelden.

(Utflukten varer ca. 6 timer og må kjøpes som en del av utfluktspakken).

Dag 5
Kuala Lumpur–Cameron Highlands
Batu-grotterne

Etter frokost sier vi farvel til Kuala Lumpur og setter kursen nordover, der Batu-grottene ligger. Grottene, oppdaget i 1878, er flere hundre meter lange og fylt med stalaktitter og stalagmitter. Vi går gjennom de karakteristiske grottene og opplever blant annet flaggermus.

Deretter fortsetter vi nordover. En spennende kjøretur på svingete veier fører oss til den gamle engelske fjellstasjonen Cameron Highlands, som ligger 1 800 meter over havet. Stedet er oppkalt etter William Cameron, som i 1885 kartla det sentrale høylandet og fjellene i regnskogen. Klimaet her i høyden, i motsetning til varmen og fuktigheten i lavlandet, gjorde at stedet raskt ble populært blant de engelskmennene som var utstasjonert i Malaysia for å arbeide for kolonimakten. Veier ble bygget, hus ble reist, klassiske hager ble anlagt, og te- og grønnsaksplantasjer ble etablert. Dette er stedet der man midt i tropene finner jordbær som smaker himmelsk. På vei til dette lille paradiset stopper vi ved Lata Iskandar-fossen, og vi besøker landsbyer og bosetninger bebodd av den opprinnelige urbefolkningen Orang Asli (mannen i skogen). 

Overnatting i Cameron Highlands, inkludert frokost.

Dag 6
Cameron Highlands. Besøk på teplantasje
Teplantage i Cameron Highland

I løpet av dagen reiser vi gjennom vakre landskap og passerer blomstermarker, grønnsakåkre og jordbærfelt, der jordbærene hver dag plukkes og sendes til markedene i Kuala Lumpur. Klimaet her oppe i høyden er også ideelt for dyrking av te. Vi besøker en te-plantasje der vi får innblikk i te-dyrkingens hemmeligheter. Vi stopper i små landsbyer med vakre blomsterhager og sjarmende hus bygget i engelsk stil. Her skal vi selvfølgelig også nyte "five o'clock tea" med nystekte scones, krem og syltetøy. 

Overnatting i Cameron Highlands. Inkludert frokost og lunsj.

Dag 7
Cameron Highlands – George Town på Penang
Den flydende moské på Penang

I dag skal vi ta farvel til høylandet rundt Cameron Highlands og sette kursen mot øya Penang, stedet for britenes første koloni i Malaysia. På vei dit besøker vi byen Kuala Kangsar, som ligger ved Perak-elven. Vi gjør et kort stopp ved byens imponerende moské og ved den tidligere sultanens palass. Deretter fortsetter vi mot hovedstaden George Town på Penang, som ble grunnlagt i 1786 som handelsstasjon av British East India Company, men nå er det flere kinesere her enn noen annen folkegruppe. Øya er fortsatt et økonomisk kraftsenter for Malaysia, men til tross for den moderne utviklingen har George Town bevart fortidens engelske og kinesiske arkitektur. Vi blir innkvartert på et herlig hotell midt i George Town, bare noen få skritt fra den gamle bydelen.

Dag 8
Penang. Gåtur i George Town

Vi bruker formiddagen til å utforske hovedstaden George Town til fots. Vi går rundt i den gamle bydelen og ser på det sjarmerende bylivet og de mange historiske bygningene byen har å tilby. George Town er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av de mange sjarmerende gamle bygningene i kolonistil som ligger side om side med templer, pagoder og moskeer. De lokale markedene er fortsatt til stede og er veldig populære til tross for tilstrømmingen av store kjøpesentre. George Town kalles også Malaysias kulinariske hovedstad på grunn av byens store og varierte utvalg av retter, som kan nytes både på dyre restauranter og på byens mange gatekjøkken.

Dag 9–10
George Town, Penang. Tid på egen hånd
Tid på egen hånd, George Town.

Vi har to hele dager til å nyte denne fantastiske øya. Bruk tiden ved bassenget, eller dra ut og utforsk øya. I tillegg til hotellet og George Town har Penang mye å by på av attraksjoner. Du kan blant annet nyte utsikten fra toppen av Penang Hill (821 meter over havet), hvor veien til toppen i dag er preget av kafeer og restauranter som er omdannet fra gamle villaer fra den britiske kolonitiden.

Malaysias største buddhistiske tempel ligger på Penang, og templet Wat Chayamangkalaram inneholder en 33 meter lang buddha belagt med bladgull. På øyas vestkyst ligger Penang Butterfly Farm med mer enn 3 000 sommerfugler. Reiselederen er selvfølgelig behjelpelig med å arrangere utflukter.

Dag 11
Fly Penang – Kuching, Borneo
Velkommen til Kuching

Vi forlater Penang og flyr over Sørkinahavet til regnskogens og orangutangenes Borneo. Borneo er verdens tredje største ø etter Grønland og Ny-Guinea, og øya har et av de mest unike økosystemene på planeten. Det meste av øya er dekket av regnskog og skjuler mange sjeldne dyre- og plantearter, inkludert orangutanger og neseaper, som er noen av de mest berømte. Borneo er i dag delt mellom Indonesia og Malaysia. Den indonesiske delen kalles Kalimantan, mens den malaysiske delen under ett kalles Øst-Malaysia og består av statene Sabah og Sarawak. Vårt eventyr utspiller seg i Sarawak, som frem til 1966 ble styrt av Brooke-familien og først ble en offisiell del av det britiske imperiet etter andre verdenskrig. I 1966 ble det selvstendige Malaysia dannet, og etter en kort krig mot Indonesia ble delingen av Borneo en realitet. Vi lander i Kuching, hovedstaden i Sarawak, etter noen timers flytur. Fra Kuching kjører vi den korte veien til strandområdet Damai på Santubong-halvøya. De neste 10 dagene skal vi bo på et feriested med strand og bølger på den ene siden og frodig regnskog på den andre siden (stranden ved Damai kan være preget av store bølger, som ikke gjør den ideell for bading).

Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr

Dagen til avslapning eller egne eventyr.

Dag 13
Damai. Utflukt til Kuching

I dag tar vi en tur inn til Kuching og bruker formiddagen til å kikke oss litt omkring i denne historiske byen. Kuching betyr ’katt’ på malayisk, og det er nettopp litt katt over Kuching. Den er elegant, avslappet og umulig å ta knekken på. I motsetning til hva som skjedde i andre byer i området, ble de fleste av Kuchings historiske bygninger skånet under andre verdenskrig. Mange av dem er til og med blitt nydelig restaurert, så vi kan forvente en vakker kulisse til slentreturen gjennom byens overskuelige sentrum, som ligger langs Sarawak-elva.

Dag 14
Damai. Tid på egen hånd

Dagen til avslapning eller egne eventyr.

Dag 15
Damai, utflukt til Semenggoh orangutang-senter

Etter frokost kjører vi til rehabiliteringssenteret Semenggoh. Her lever orangutanger som har blitt ulovlig fanget eller hvis foreldre er døde. På Semenggoh lærer de å klare seg selv i jungelen igjen. Orangutangene lever i jungelen og kommer vanligvis bare til senteret når det er matingstid, så vi kan ikke være 100% sikre på å se de sjeldne, røde apene. Ettermiddagen er for egne opplevelser i Kuching.

Dag 16
Damai. Tid på egen hånd

Dagen til avslapning eller egne eventyr.

Dag 17
Damai, mulighet for utflukt til Bako nasjonalpark (Ikke inkludert)

I dag har vi muligheten til å besøke en av Malaysias mest spennende nasjonalparker, Bako, som huser neseaper, varaner, villsvin, sambarhjort og flere sjeldne planter. Vi reiser både med buss og båt, og i løpet av den to timer lange turen passerer vi kokosnøttplantasjer, mangrovesumper og skoger av nypa-palmer, en type palme som vokser i mangroveskoger. Bako nasjonalpark er Sarawaks eldste nasjonalpark og ligger på en stor halvøy mot Sørkinahavet. Parken inneholder en unik blanding av tett, grønn jungel, bratte kystklipper og eroderte klippeøyer i utrolige former. Dette er det beste stedet i Sarawak for å se de sjeldne neseapene, i tillegg til at det er mange makaker. Vi tar en tur på nasjonalparkens godt merkede stisystem og utforsker noe av det Borneo er kjent for: frodig regnskog full av fascinerende planteliv. Nesten alle plantearter som finnes på Borneo, vokser i nasjonalparken. Vi vil se planter som er helt annerledes enn de vi er vant til hjemme. Blant annet finnes det flere forskjellige arter av den kjøttetende planten kannetærne, som får en del av næringen sin fra insekter og små dyr som faller ned i de kannelignende bladene. Vi vil sannsynligvis se varaner og de rampete javamakakene, som ikke lar seg stoppe av mye hvis det er mulighet for en rask matbit (pass godt på vesken din). Vi skal også se etter de mer medgjørlige sølvlangurene, der de voksne har sølvgrå pels, mens ungdyrene har klart oransje pels. Men dyret vi vil holde best utkikk etter, er nok neseapen. I Bako lever det omtrent 150 eksemplarer av denne sjeldne apen, som kun finnes på Borneo. Hvis vi beveger oss stille og lytter nøye, kan vi kanskje høre den merkelige, gryntende lyden som apene lager mens de beveger seg gjennom tretoppene, før vi forhåpentligvis ser dem. Er vi veldig heldige (og tålmodige), kan vi kanskje se en hel flokk av de grå og rødbrune apene med de hengende nesene og magen som best kan beskrives som en skikkelig øl-mage. Underveis spiser vi lunsj på parkens kafé, og sent på ettermiddagen er vi tilbake i Damai.

Denne utflukten må kjøpes som en del av utfluktspakken.

Dag 18
Damai. Avslapning eller tid for egne opplevelser

Vi har enda en dag til å slappe av og fordøye alle inntrykkene fra reisen så langt. Finn en solseng ved bassenget med en god bok, eller gå en tur langs stranden. Hvis du ønsker å utforske området, vil reiselederen gjerne komme med forslag og hjelpe med det praktiske.

Dag 19
Damai, mulighet for utflukt Santubong Wildlife Cruise (Ikke inkludert)

Ikke langt fra hotellet vårt finner vi Santubong-elven, og denne ettermiddagen har vi muligheten til å bli med på en utflukt der vi skal oppleve dyrelivet rundt elven. I raske motorbåter beveger vi oss ut på elven og søker etter såkalte Irrawaddy-delfiner. Ferskvannsdelfinene liker å svømme i elvedeltaet nær kysten hvor det er rikelig med mat. På elvebredden er det også gode sjanser for å se krokodiller og flokker av de karakteristiske neseapene. Her i naturen er det aldri noen garantier, men sjansene våre for å oppleve dyrelivet er veldig gode, og vi har en høy suksessrate på denne turen. På slutten av turen har mørket senket seg, og vi seiler nå på mindre elver der vi igjen kan oppleve ildfluene som lyser opp mangroveskogen. På kvelden er vi tilbake på hotellet. 

(Utflukten varer 3-4 timer og må kjøpes som en del av utfluktspakken).

Dag 20
Damai og fly Kuching – Kuala Lumpur og hjemreise

Vi spiser frokost på hotellet for siste gang. Avhengig av når vi flyr hjem, har vi noen timer på hotellet før vi kjører til flyplassen i Kuching. Vi starter hjemreisen med mellomlanding i Kuala Lumpur.

Dag 21
Ankomst til Oslo

Vi lander i Oslo etter en både opplevelsesrik og avslappende ferie.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 36 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
11 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Kuala Lumpur t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Penang–Kuching og Kuching–Kuala Lumpur
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Frokost daglig på hotellet
 • Lunsj dag 3
 • Middag dag 2, 5 og 7
 • 3 netter på Hotel i Kuala Lumpur
 • 2 netter på Strawberry Park Resort i Cameron Highlands
 • 4 netter på Neo+Hotel George Town på Penang
 • 9 netter på Damai Beach Resort i et Hilltop Deluxe Sea View Room 
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utfluktspakke 3 698,– pr. person
 • Tips til lokalguider og sjåfører – beregn ca. 300,– pr. person
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“
Utfluktspakken består av 3 utflukter

Middag, mangroveskoger og ildfluer på dag 3, Bako nasjonalpark på dag 17, samt Santubong Wildlife Cruise på dag 19. Utfluktene må kjøpes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke, og senest 45 dager før avreise.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, kan du lese mer her:
Malaysia: www.albatros.no/reisemaal/asia/malaysia


 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser