Langtidsferie i Vietnam

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Vietnams pulserende storby Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelene og Mekongdeltaet samt få hele 17 dager på herlig 4-stjerners hotell i sjarmerende Hoi An

Bli med til Vietnam i hele 23 dager og opplev Hoi An, Vietnams mest sjarmerende by. Du får både spennende utflukter og god tid til å slappe av på denne herlige langtidsferien! Reisen begynner i den moderne storbyen Ho Chi Minh City, der vi drar på utflukt til de berømte Cu Chi-tunnelene fra krigstiden og til det frodige Mekongdeltaet der den mektige elva løper ut i havet.

Herfra går turen nordpå til sentrale Vietnam, nærmere bestemt den gamle handelsbyen Hoi An, som er kjent for sin hyggelige stemning og nydelige strender. Her blir vi innkvartert på et herlig 4-stjerners resort i hele 17 dager med masser av tid til å ta det med ro eller dra på flere utflukter i området. I tillegg til de planlagte utfluktene arrangerer reiselederne løpende fellesmåltider, foredrag, spillkvelder og bussturer ut i det blå, noe som er med på å gjøre reisen til en ekstra hyggelig ferie!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Dong, US dollar

Dagsprogram 23 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsutflukt til Mekongdeltaet
Dag 5
Ho Chi Minh-byen. Fly til Da Nang og videre med buss til Hoi An
Dag 6
Hoi An på egen hånd
Dag 7
Halvdags sykkeltur til Kim Bong-øya inkl. lunsj
Dag 8
Hoi An på egen hånd
Dag 9
Hoi An på egen hånd eller mulighet for matlagingskurs (tillegg i prisen)
Dag 10
Hoi An på egen hånd
Dag 11
Hoi An på egen hånd eller utflukt til My Son inkl. lunsj (tillegg i prisen)
Dag 12
Hoi An på egen hånd
Dag 13
Hoi An på egen hånd eller halvdagsutflukt med kombinert sykkel- og båttur inkl. lunsj (tillegg i prisen)
Dag 14–21
Hoi An på egen hånd
Dag 22
Hjemreise. Buss til Da Nang og fly til Ho Chi Minh-byen. Fly til Oslo
Dag 23
Ankomst til Oslo

Hoteller

Little Hoi An Central

 • Utendørsbasseng
 • Restaurant og bar
 • Businessenter
 • Wellness/spa med bastu og jacuzzi
 • Gym
 • Gratis bruk av hotellets sykler
 • Gratis transport til hotellets egen strand
 • Aircondition på rommet
 • Gratis wi-fi på rommet
 • Minibar på rommet
 • Safe på rommet
 • TV på rommet
 • Garderobeskap på rommet
 • Kaffe- og tekoker på rommet

Little Hoi An Central Boutique Hotel & Spa ****

Little Hoi An Central Boutique Hotel & Spa ligger 10 minutter til fots fra Hoi An sjarmerende sentrum. På hotellet er det en innbydende stort utendørsbasseng med solterrasse, solstoler og parasoller. Om man vil bade i havet ligger stranden 5 km lengre bort. Her har hotellet deres egen private del av stranden med solstoler og parasoller. Det er gratis transport mellom hotellet og stranden, og hotellet har sykler man kan låne gratis. Hotellets restaurant kan by på både vietnamesiske spesialiteter og internasjonale retter.

I reisens pris inngår de 40m2 store deluxe-rommene som har en rekke fasiliteter, bl.a. aircondition og wifi. Alle rom har privat balkong som enten vende mot bassenget eller mot byen.

Les mer om hotellet her: http://www.littlehoiancentral.com/

Oppgradering til Signature Suite
Du kan oppgradere til en suite på 56m2.
Pris per person
kr 7 998,–

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo mot Vietnam og er framme neste dag.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Imponerende trafikkbilde i Ho Chi Minh City

Vi lander i den pulserende metropolen Ho Chi Minh City i det sørlige Vietnam. Byen har gjennomgått en imponerende utvikling i de senere årene, og gatebildet er dominert av store, moderne bygninger, fargerike reklameskilt, splitter nye biler og bokstavelig talt millioner av motorsykler. Men midt i det moderne finner vi fortsatt det vidunderlige Vietnam, og den franske kolonitiden preger fremdeles bybildet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kjører direkte til det sentralt beliggende hotellet vårt, der det blir tid til å friske seg opp før vi spaserer til en lokal restaurant, der vi nyter en velkomstmiddag. Har du energi til det, kan du stikke innom det livlige nattmarkedet på veien tilbake til hotellet.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Cu Chi-tunnelene

Etter en god natts søvn er vi klar til å ta fatt på opplevelsene. Vi begynner med en tur til de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong i perioden 1940–60 – i første omgang for å hjelpe den lille bondehæren mot helikoptre og annen moderne krigføring, men da Vietnamkrigen var på sitt høyeste, strakte tunnelene seg hele veien fra Ho Chi Minh City til den kambodsjanske grensen. Bare i Cu Chi-distriktet er det over 250 kilometer med underjordiske tunneler.

Tilbake i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur noen av Ho Chi Minh Citys mange historiske severdigheter. Vi besøker blant annet Gjenforeningspalasset, som tidligere var kjent som Presidentpalasset eller Uavhengighetspalasset. Palasset er en klassisk konstruksjon bygd i 1960-årene, da den sørvietnamesiske presidenten Ngo Dinh Diem bestemte seg for å skifte ut den gamle franske guvernørboligen med dette storslåtte palasset. Vi får virkelig følelsen av svunne tiders storhet og rikdom når vi vandrer gjennom de store salene, som står akkurat slik de ble etterlatt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygd i årene 1877–1883, som har to 40 meter høye tårn med jernspir som kan ses på lang avstand. Vi ser kirken utenfra og nyter samtidig utsikten til det berømte posthuset, som ligger overfor kirken. Begge bygningene er fra kolonitiden. Vi besøker også krigsmuseet, som viser Vietnams lange vei til selvstendighet. Museet forteller om frihetskrigen mot Frankrike og den amerikanske krigen, som Vietnamkrigen kalles her. Utstillingene er som historien en barsk opplevelse, men absolutt interessante og relevante for å forstå Vietnams historie.

Vi kjører tilbake til hotellet vårt, og du har tid til å slentre rundt på Binh Tay-markedet. Om kvelden har reiselederen forslag til felles middag for dem som har lyst.

Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsutflukt til Mekongdeltaet
Det frodige Mekongdeltaet

I dag skal vi på en eventyrlig utflukt i Mekongdeltaet, som er et av verdens mest frodige områder. Den mektige Mekong-elva, som har sitt utspring i det sørlige Kina, strekker seg nesten 5000 kilometer gjennom fem land før den munner ut og forgrener seg i deltaet. Dette unike området blir også kalt Vietnams spiskammers, og man høster ris tre–fire ganger om året.

Tidlig om morgenen kjører vi til Vinh Long, der vi skifter ut bussen med en båt og tar en tur på Mekong gjennom de mange kanalene. Vi går i land og besøker frukthager og ser også hvordan lokalbefolkningen bearbeider avgrøden. Vi skal blant annet se fremstilling av kokoskarameller, rispopcorn og hjemmebrent brennevin.

Her er det en svært idyllisk stemning, og det er en fornøyelse å vandre rundt i de frodige omgivelsene, hilse på innbyggerne og smake på de mange eksotiske fruktene. Vi spiser lunsj på øya før vi blir rodd i mindre båter på smale kanaler.

Utpå ettermiddagen flyter vi innom det flytende markedet i Cai Be, der det blir handlet med frukt og grønt fra båtene. Vi går i land i Cai Be, der bussen vår venter, og kjører tilbake til Ho Chi Minh City.

Dag 5
Ho Chi Minh-byen. Fly til Da Nang og videre med buss til Hoi An
Gjenforeningspalasset

Det er nå på tide å forlate Ho Chi Minh-byen og det sørlige Vietnam. Etter frokost drar vi mot flyplassen og flyr videre til Da Nang. Ved ankomst i Da Nang kjører vi den korte veien til Hoi An, som er den mest sjarmerende og best bevarte byen i Vietnam med en helt utrolig historie som går mange tusen år tilbake.

Byen Hoi An var tidligere kjent som en travel handelshavn, og det er den mest sjarmerende og best bevarte byen i Vietnam. Den har en helt utrolig historie, som går mange tusen år tilbake. På 1700-tallet kom det især handelsskip fra Holland, Portugal, Kina og Japan hit for å handle med silke, papir, porselen, te, sukker, pepper, kinesisk medisin, elfenben og lakkvarer. Havnebyens strategiske beliggenhet litt oppover en mindre elv skulle imidlertid vise seg å bli den driftige byens endelikt. Etter hvert som handelsskipene ble større, var ikke elva dyp nok, og på midten av 1800-tallet flyttet handelen nordover, der en stor naturlig bukt var som skapt for en ny havneby. Det er byen vi i dag kjenner som Da Nang, som med knapt én million innbyggere er Vietnams femte største by.

Hoi An gikk i glemmeboka og fortsatte som en liten fiskerlandsby frem til turismen kom til Vietnam på begynnelsen av 1990-tallet og de første turistene fikk øynene opp for denne glemte perlen. Mange bygninger i den gamle bydelen – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredet og fremstår som små arkitektoniske perler som på nesten mystisk vis har overlevd de mange krigene og urolighetene.

Hoi An kom på UNESCOs verdensarvliste i 1999. Til tross for mange besøkende har byen klart å bevare sin helt unike og idylliske stemning. Det er ikke bare selve den gamle bydelen som er et besøk verdt, men også hele området rundt elvedeltaet. Du skal ikke langt ut fra byen før du er i landlige omgivelser med rismarker og små bysamfunn.

Når vi har fått rommene våre, går vi en runde med reiselederen på hotellet og videre ut på en liten tur i Hoi Ans smale gater for å bli litt kjent. Vi krysser også Den japanske bro, som japanerne bygget i 1593 for å forbinde den japanske bydelen på den ene siden av elva med den kinesiske på den andre siden. Japanerne bygget broen svært solid, da de fryktet jordskjelv slik de kjente det hjemmefra. Broen ble overdekket for å beskytte den mot sol og vind, og den ble utsmykket med de flotteste japanske ornamenter.

Dag 6
Hoi An på egen hånd
Natteliv i Hoi An

På de dagene vi ikke har et fastlagt program, arrangerer reiselederne forskjellige aktiviteter for de som ønsker det. I løpet av oppholdet holder reiselederne foredrag, arrangerer filmforestillinger og ekstra utflukter. Hvis du for eksempel vil spille bridge, kan reiselederne hjelpe deg med å finne likesinnede. Kort sagt er reiselederne hele tiden tilgjengelig for å sikre at du får en best mulig opplevelse og har mulighet for å hygge deg i andres selskap i det omfang du ønsker det.

Ellers kan du tilbringe dagene på stranden, med å utforske kafélivet i Hoi An eller med å gå på oppdagelse i de koselige, bilfrie gatene i byen.

Dag 7
Halvdags sykkeltur til Kim Bong-øya inkl. lunsj
På sykkeltur

Vi får syklene utlevert på hotellet og sykler via den nye sykkelbroen til den lille øya Kim Bong. Her er det landsbystemning og stort sett ikke noe biltrafikk. Det er derfor perfekt med en sykkeltur i de landlige omgivelsene. Vi ser lokalbefolkningen som jobber på rismarkene og med andre produkter som mais, sukkerrør, kassava, peanøtter m.m. Vi besøker også lokale verksteder og ser hvordan de fremstiller risnudler, sivmatter og bambusbåter.

På øya er det et gammelt skipsverft der det fremstilles trebåter etter gamle metoder. Etter noen spennende timer drar vi tilbake til Hoi An, denne gang med båt gjennom elvedeltaet, hvor det er lunsj på en restaurant ved elvebredden.

Etter en smakfull lunsj går vi fra restauranten gjennom den gamle byen og tilbake til hotellet.

Dag 8
Hoi An på egen hånd
På stranden
Dag 9
Hoi An på egen hånd eller mulighet for matlagingskurs (tillegg i prisen)

I løpet av den første uken i Vietnam har vi allerede stiftet bekjentskap med det velsmakende vietnamesiske kjøkken, og i dag skal vi selv prøve oss på kokekunsten. Vi starter med å besøke det lokale markedet der vi kjøper ferske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydderurter, som er hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkken. Med posene fulle av varer drar vi til kokkeskolen der vi iført forklær lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene. Vi avslutter formiddagen med å nyte de veltilberedte rettene – vel bekomme!

Dag 10
Hoi An på egen hånd
Den japanske broen, som japanerne bygde i 1593
Dag 11
Hoi An på egen hånd eller utflukt til My Son inkl. lunsj (tillegg i prisen)
Spennende utflukt til My Son
Formiddagen er satt av til en spennende utflukt til My Son, som er den gamle hovedstaden for Cham-imperiet, og som ligger flott til i en frodig dal. Byen sidestilles med andre hovedsteder for de tidligere høykulturene i Asia, som for eksempel Angkor Wat i Kambodsja og Ayutthaya i Thailand. My Son utviklet seg fra det 4. til det 13. århundre, noe som er den lengste utviklingsperioden av alle høykulturene i Sørøst-Asia. My Son var det viktigste religiøse og intellektuelle senteret i Cham-dynastiet, og det hadde svært nære relasjoner til det hinduistiske Prambanan på Java. De fleste av monumentene i My Son er bygget for å tilbe kongene i dynastiet. De forbindes alle med hellige figurer som Shiva, som antas å være dynastiets grunnlegger og beskytter. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi kjører tilbake til hotellet i Hoi An.
Dag 12
Hoi An på egen hånd
Dag 13
Hoi An på egen hånd eller halvdagsutflukt med kombinert sykkel- og båttur inkl. lunsj (tillegg i prisen)

På dagens valgfrie utflukt besøker vi landsbyen Tra Que, hvor vi får se hvordan de grønnsakene og krydderurtene som er karakteristiske for det vietnamesiske kjøkken, plantes, dyrkes og høstes. Vi sykler ut til landsbyen som ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Elva og den fruktbare jorda i området har gjort at innbyggerne i landsbyen gjennom de siste 500 årene har kunnet dyrke grønnsaker og krydderurter av høy kvalitet. Ved å bruke en bestemt alge som finnes i området, unngår bøndene også å måtte bruke kjemikalier og kunstgjødsel når de dyrker avlingene sine.

Vi fortsetter sykkelturen langs De Vong-elva til en liten fiskerlandsby, som er startpunktet for en båttur ut i deltaet. Her lærer vi de lokale fiskernes metoder med å kaste nett, og vi får selv mulighet for å prøve denne spesielle fangstmetoden. Vi fortsetter til landsbyen Cam Thanh, som er kjent for sine vannkokosnøtter som brukes til takene på husene. Her i området fanger de lokale også krabber, og vi får mulighet for å lære teknikken selv. Utflukten rundes av med lunsj før vi sykler tilbake til hotellet.

Dag 14–21
Hoi An på egen hånd
På oppdagelse i Hoi An og omegn
Dag 22
Hjemreise. Buss til Da Nang og fly til Ho Chi Minh-byen. Fly til Oslo
Vi kommer til Oslo med bagasjen full av minner om en begivenhetsrik reise til Vietnam.
Dag 23
Ankomst til Oslo
Vi kommer til Oslo med bagasjen full av minner om en begivenhetsrik reise til Vietnam.

Ekstra utflukter

Vi har lagt noen ekstra utflukter inn i programmet mens vi er i Hoi An. Har du lyst til å bli med på en av eller alle de ekstra utfluktene, ber vi deg om å bestille og betale dem hjemmefra senest 45 dage før avreise.

Du kan spare kr 100 ved å kjøpe alle tre utflukter som en samlet pakke. Den samlede utfluktspakken koster kr 1 294,– per person.

Matlagingskurs (dag 9)

Vi har allerede stiftet bekjentskap med det velsmakende vietnamesiske kjøkkenet, og i dag skal vi selv prøve oss i kjøkkenet. Vi starter med å besøke det lokale markedet der vi kjøper friske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydderurter, som er hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkkenet. Med posene fulle av varer drar vi til kokkeskolen vår, der vi – alle iført forklær – lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene. Vi slutter formiddagen med å nyte den gode maten vi har lagd!

Pris per person kr 498,–

Utflukt til My Son inkl. lunsj (dag 11)

Formiddagen er satt av til en spennende utflukt til My Son, som er den gamle hovedstaden for Cham-imperiet og ligger vakkert til i en frodig dal. Byen sidestilles med andre hovedsteder for Asias tidligere høykulturer, som for eksempel Angkor Wat i Kambodsja og Ayutthaya i Thailand. My Son utviklet seg fra det 4. til det 13. århundrede og hadde den lengste utviklingsperioden av høykulturerne i Sørøst-Asia. My Son var det viktigste religiøse og intellektuelle senteret i Cham-dynastiet, og det hadde veldig nære relasjoner til det hinduistiske Prampanan på Java. De fleste av monumenterne i My Son er bygget for å tilbe dynastiets konger, som alle forbindes med hellige figurer som Shiva, som antas å være dynastiets grunnlegger og beskytter. Før vi kjører tilbake til hotellet i Hoi An spiser vi lunsj på en lokal restaurant.

Pris per person kr 398,–

Halvdagsutflukt med kombinert sykkel- og båttur inkl. lunsj (dag 13)

Vi besøker landsbyen Tra Que, der vi ser hvordan de grønnsakene og krydderurtene som er karakteristiske for det vietnamesiske kjøkkenet plantes, dyrkes og høstes. Vi sykler ut til landsbyen som ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Elva og områdets fruktbare jord har betydd at landsbyens innbyggere gjennom de siste 500 årene har kunnet dyrke grønnsaker og krydderurter av høy kvalitet. Ved å bruke en bestemt alge som finnes i området, unngår bøndene også å skulle bruke kjemikalier og kunstgjødsel. Vi fortsetter sykkelturen vår langs De Vong-elva til et lite fiskeleie, der vi drar med båt ut i deltaet. Her lærer vi om de lokale fiskernes metoder med å kaste garn og får selv muligheten for å prøve denne spesielle fangstmetoden. Vi fortsetter til landsbyen Cam Thanh, som er kjent for sine vann-kokosnøtter, som blir brukt til tak på husene. Her i området fanger de lokale også krabber, og vi får mulighet til selv å lære teknikken. Utflukten rundes av med lunsj hos en lokal familie, før vi sykler tilbake til hotellet.

Pris per person kr 498,–

På sykkeltur i Hoi An

Prisinformasjon

Tillegg for hotelloppgradering i Hoi An

Tillegg per person i delt dobbeltrom Signature Suite:
kr 7 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Ho Chi Minh City–Danang t/r
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • 3 netter på godt turistklassehotell i Ho Chi Minh City
 • 17 netter på 4-stjerners Little Hoi An Central
 • Frokost alle dager
 • Lunsj dag 3, 4 og 7
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. kr 250 per person)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Visum til Vietnam

Da oppholdet i Vietnam på denne reisen er over 15 dager, må det søkes visum. Visum til Vietnam blir utstedt ved ankomsten, og man skal ha med et visa-invitasjonsbrev (blir fremsendt sammen med de øvrige avreisedokumentene), samt et passfoto og USD 25 i kontanter. Ved ankomsten til Vietnam går man direkte til ”Visa-on-Arrival”-disken og avleverer sin visuminvitasjon, passet og passfotoet. Deretter blir visum utstedt mot betaling av USD 25 kontant. Det tar normalt ikke mer enn 15–20 minutter å få utstedt sitt visum.

Vietnamesisk nyttår

Det vietnamesiske nyttåret, også kalt Tet Nguyen Dan, feires i årets første måneder. For vietnameserne er nyttåret en nasjonal helligdag og en av årets største begivenheter.

Feiringen av nyttåret er preget av en helt spesiell og forventningsfull stemning. Gatene er vakkert dekorert med tusener av blomster, og overalt henger det kinesiske lanterner. Du kan altså glede deg til å oppleve denne ganske spesielle folkefesten, som strekker seg over flere dager. Samtidig skal vi gjøre oppmerksom på at mange butikker vil være lukket i de dagene da den festlige begivenheten feires. Det vil likevel fortsatt være mulig å gjøre de mest nødvendige innkjøpene, og restaurantene har også åpent. Programmessig kan og vil der forekomme enkelte endringer som følge av nyttåret. Vi vet således allerede nå at det flytende markedet i Mekongdeltaet vil være lukket under nyttårsfeiringen, men som utgangspunkt vil reisens program naturligvis bli fulgt.

Det vietnamesiske nyttåret feires på følgende datoer:

4. februar – 8. februar 2019

24. januar – 28. januar 2020

11. februar – 15. februar 2021

 

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Vietnam

Her kan du lese mer om Vietnam: www.albatros.no/reisemaal/asia/vietnam
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser