Langtidsferie på Algarvekysten

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Portugals vakre sørkyst med det behagelige klimaet – få 3 flotte uker på 4-stjerners hotell

Nyt tre ukers varme, sol, opplevelser og samvær på Albatros-langtidsferie på Algarvekysten. Med utgangspunkt i byen Portimão på Portugals vakre sørkyst, opplever vi det flotte klippelandskapet med små sandstrender, asurblått vann og ekte portugisisk sjarme. Vi ser nærmere på noen av Portugals mange severdigheter og får samtidig fylt opp soldepotene i det milde klimaet. Solen skinner lystig om vinteren, og her har året over 300 solskinnsdager og herlige temperaturer over 20 grader. Vi bor på et herlig 4-stjerners hotell med store rom rett ved havet og har inkludert halvpensjon. Vi har inkludert spennende utflukter til blant annet Cabo São Vicente, Lagos og til en oliven- og korkprodusent, og underveis hører vi om alt fra korkeiker, oliven og sardiner til Portugals tid som sjøfartsnasjon. Sammen med reiselederne våre lærer vi noen portugisiske gloser og koser oss med fotturer og andre arrangementer. Det er herlige fridager til egne eventyr, og det er mulig å kjøpe ekstra utflukter til Alentejo og til markedet i Loulé. Vi har også litt tid i Lisboa så vi kan få en liten smak av Portugals sjarmerende hovedstad.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Oslo–Lisboa. Portimão
Dag 2
Nyt livet på Algarvekysten og bli kjent i lokalområdet
Dag 3
Nyt livet på Algarvekysten
Dag 4
Portimão og sardin- og fiskemuseet
Dag 5–6
Ledige dager ved kysten
Dag 7
Heldagsutflukt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Dag 8–9
Herlige opplevelser og avslapping i Portimão
Dag 10
Heldagsutflukt til korkfabrikk, Tavira og olivenprodusent
Dag 11–14
Ledige dager ved kysten
Dag 15
Mulighet til halvdagsutflukt til markedet i Loulé
Dag 16–17
Slapp av i det gode været ved kysten
Dag 18
Mulighet til utflukt til Alentejo
Dag 19–20
Slapp av i det gode været ved kysten
Dag 21
Sightseeing i Lisboa
Dag 22
Hjemreise

Hoteller

Hotel da Rocha

Vårt 4-stjerners hotell ligger i den hyggelige lille kystbyen Praia da Rocha, bare to kilometer fra storbyen Portimão (55 000 innbyggere) og 7,5 mil vest for Faro. Hotellet har 158 store rom (41 m2), alle med balkong, stort baderom, air condition, satellitt-tv, telefon, minibar, mikrobølgeovn, vannkoker og safe (gratis). Standardrommene vender mot byen. Det er mulig å kjøpe til begrenset havutsikt og havutsikt mot tillegg i prisen.

Hotellet har gratis wifi, både på rommene og i fellesområdene. Til hotellet hører det et herlig bassengområde med solstoler og utendørsbasseng (ikke oppvarmet). På hotellet er det også en restaurang, bar og et lite treningsrom.

Den lille strandpromenaden lokker til en spasertur fra hotellet og langs kystlinjen, en liten båttur til den andre siden av elva eller en rask tur inne i Portimão. Det er mange bra spisesteder i området. Inne i Portimão ligger det et stort kjøpesenter. Det er cirka 700 meter til marinaen og 2,1 kilometer til Portimão.

Det er veldig enkelt å komme seg rundt i Portimão og lokalbussen koster noen euro. Den som vil har også mulighet til å delta i andre utflukter i området. Reiselederen gir gjerne tips og råd.

Hotel da Rocha
Avenida Tomás Cabreira
8500-802 Praia da Rocha
Telefon: +351 282 424 081 og +351 925 407 730
Fax: +351 282 415 988

Email: reservas@hoteldarocha
Website:
www.hoteldarocha.com

Vi har tre romkategorier på hotellet:
Standardrom – Classic Suites
Standardrommene vender mot byen og er på 40 m². Plassering nederste etasje. Balkongen 6 m2.

Standardrom med begrenset havutsikt – Prestige Suites with side sea view
Disse rommene vender mot vest og er 30-40 m². Plassering på de nederste etasjer. Balkongen er 4-6 m².
Kan bookes mot et tillegg - Se prisoversikten vedrørende reisen

Standardrom med havutsikt – Deluxe with sea view
Disse herlige rommene vender sørover mot havet og har havutsikt. Rommenen er på 30-40 m² og plassering på de nederste etasjer. Balkongen er 4-6 m².
Begrenset antall. Disse rommene kan bookes mot et tillegg på - Se prisoversikten vedrørende reisen

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
25 698,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Lisboa. Portimão
Hotel da Rocha

Vi flyr til Lisboa og setter kursen sørover mot byen vår på Algarvekysten. Algarve er kjent for sine vakre bukter og strender og kysten har lenge vært et populært reisemål. Takket være det asurblå vannet, de hvite strendene og klippene er Algarve utrolig vakkert, men kan også by på så mye mer enn bare strandliv. Algarve har en lang og rik historie. Her finner man spor av mange av de store europeiske folkeslagene. 

Vi skal bo på et herlig 4-stjerners hotell med god beliggenhet, det velrenomerte Hotel da Rocha som ligger ved den kjente badebyen Praia da Rocha ved Portimão. Hotellet ligger nær stranden i den hyggelige badebyen og fra hotellets fine poolområde kan man nyte en solrik dag med en god bok eller en god kopp kaffe. Hotellet har en fin bar og og restauranten serverer en vellaget og variert buffet. Rommene er store og komfortable.

Hotellet ligger ved vennet i Praia da Rocha og  i gangavstand til Portimão sentrum (2,1 km). På hotellet vårt er det inkludert halvpensjon under hele oppholdet og vi spiser derfor frokost og middag på hotellet hver dag. 

Vel fremme på hotellet sjekker vi inn og spiser vår første felles middag. 

(Kørsel 285 km. køretid ca. 3 timer 20 min.)

 

Dag 2
Nyt livet på Algarvekysten og bli kjent i lokalområdet

Dagen er på egen hånd. Nyt en kaffe ved bassengkanten eller gå deg en tur i nærområdet og blir litt kjent. Reiselederen kan komme med tips.

Dag 3
Nyt livet på Algarvekysten
Kanskje du vil utforske Portimão på egen hånd?

Vi har en herlig dag til å nyte livet på kysten eller delta i noen av de arrangementene som reiselederne tilbyr på stedet.

Dag 4
Portimão og sardin- og fiskemuseet
Den flotte stranden i Praia da Rocha

Vi starter dagen med et lite informasjonsmøte der vi forteller om de aktivitetene som blir arrangert mens vi er her, og presenterer de ekstraarrangementene vi har på programmet. Heretter er det tid til å bli kjent med lokalområdet vårt. Vi lærer å bruke lokalbussen og kjører fra området Praia da Rocha til sentrum av Portimão. På turen vår rundt i byen stopper vi ved Portimão museum, som er en gammel hermetikkfabrikk som produserte de verdensberømte portugisiske sardinene. I dag presenterer de historien om fisket som tidligere var den primære inntektskilden i byen, og museet viser historien fram til i dag. Inne i Portimão tar vi et bykart, og sammen begir vi oss ut på en hyggelig liten spasertur, overgir oss til byens historiske og kulturelle opplevelse og blir kjent med vår egen by før vi skal tilbake til hotellet vårt igjen.

Dag 5–6
Ledige dager ved kysten
Douro-elva munner ut i havet ved havnebyen Porto

Et par herlige dager til å oppleve mer av omgivelsene rundt Praia da Rocha.

Dag 7
Heldagsutflukt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Vi skal på besøk til Lagos

I dag går turen til Algarvekystens vestligste del, der vi i tillegg til å oppleve den flotte naturen også går en tur gjennom historien. Vi starter med å kjøre til Ponta de Sagres, den sørvestlige spissen av den iberiske halvøya. I antikken var dette verdens ende og det de trodde var Europas aller vestligste punkt. Det var også det siste de portugisiske sjøfarerne så da de dro ut under Henrik Sjøfareren og erobret kolonier fra Brasil til Mosambik og hele veien videre til Goa i India og Macau på kanten til Kina. Her ute ved Sagres og Cabo de São Vicente, der Europas landmasser brått tar slutt og Atlanterhavets nådeløse bølger begynner. Her finner vi ruinene av den gamle sjøfartsskolen der man fra midten av 1400-tallet studerte astronomi, kartografi, kosmografi og alt som ellers hørte til sjøfarten, og det var her man fostret noen av de kjente oppdagelsesreisende fra Portugals spennende kolonihistorie.

Fra Sagres går turen til den hyggelige byen Lagos, som skapte sin enorme rikdom i karavellenes tid. Det var her de store skipene dro ut når de skulle utforske Afrikas kyst, og det var hit de kom tilbake med store rikdommer. Byens stolthet er navigatøren Gil Eannes, mannen som beviste at verden ikke endte ved Cape Bojador på vestkysten av Afrika, og at havet ikke var fullt av monstre. Byen har naturligvis reist en statue av både byhelten Gil Eannes og ikke minst Henrik Sjøfareren, mannen som startet Portugals storhetstid.

Vi får litt tid til å spasere rundt i den hyggelige byen som bærer så mye av Portugals stolte historie – men som også røper en flik av baksiden av oppdagelsestiden, nemlig den slavehandelen som fulgte med. Det var nemlig også her man hadde Europas første slavemarked. Vi er tilbake sist på ettermiddagen.

(Kjørestrekning 14 mil, samlet kjøretid ca. 2 timer 15 min.)

Dag 8–9
Herlige opplevelser og avslapping i Portimão

De neste dagene er til egne eventyr. Utforsk de nye omgivelsene og nyt starten på den avslappende tiden ved havet.

Dag 10
Heldagsutflukt til korkfabrikk, Tavira og olivenprodusent
Vi lærer oss mer om hvordan man arbeider med kork

I dag skal vi lære litt om et av de produktene som Portugal er mest kjent for, nemlig fremstillingen av kork. Allerede fra bussen har vi sett korktrær med de karakteristiske røde, nyhøstede trestammene som lyser opp i landskapet. Hvert tiende år må trærne donere barken sin til den viktige korkproduksjonen. Heretter står trærne tålmodig i den varme solen og venter på å få sjansen igjen til å ende i toppen av en champagneflaske.

Vi kjører til nærliggende São Brás de Alportel for å besøke en korkfabrikk med en historie som går helt tilbake til 1935. Korken blir brukt til mye mer enn bare vinflasker – her lages det alt fra sko og hatter til møbler og gulv. På turen vår til den moderne korkfabrikken blir vi møtt av hauger av bark fra korktreet utenfor fabrikken. Vi hører om arbeidet med å høste og produsere kork, og vi lærer om alle prosessene som må til for å lage dette naturmaterialet. Når man en gang har besøkt en korkfabrikk blir det en helt annen opplevelse å åpne en flaske vin med korkpropp!

Neste stopp på dagens program er den vakre byen Tavira, som ligger ved elva Gilão. Byen har både romerske broer, renessansekirker og historiske monumenter. Etter en liten tur rundt i byen til fots er det tid til en liten lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen kjører vi til Montcarapacho, der vi besøker en olivenprodusent og hører mer om oliven og olivenolje. Naturligvis skal vi smake litt på de forskjellige typene olivenolje før vi kjører tilbake til hotellet igjen sent på ettermiddagen.

(Kjørestrekning 20 mil, samlet kjøretid ca. 3 timer)

Dag 11–14
Ledige dager ved kysten
Douro-elva munner ut i havet ved havnebyen Porto

Et par herlige dager til å oppleve mer av omgivelsene rundt Praia da Rocha.

Dag 15
Mulighet til halvdagsutflukt til markedet i Loulé
Bli med til Loulé

Fra om morgenen er det mulig å bli med til det store og flotte overdekkede markedet i Loulé. Inne i den vakre, hvitmalte bygningen med de flotte, røde tårnene myldrer det av lokale portugisere som handler i bodene der flotte chilier henger side om side med tørkede krydderurter. Bordene bugner av frisk frukt som lokker i alskens farger, og her blir dagens familiemiddag valgt ut blant grønnsaker og fisk. Hvorfor ikke benytte anledningen til å kjøpe lokalprodusert piri-pirisaus eller nystekte kaker som kan nytes på balkongen på hotellet? Men her er det også annet enn mat: Se nærmere på portugisisk kunsthåndverk som fargestrålende keramikk, kobbergryter, flotte broderier og flettede kurver – fine ting man godt kan ha med seg hjem fra reisen.

Utflukten må kjøpes ekstra og vi anbefaler at man bestiller og betaler den hjemmefra for å være sikker på å ha plass. Prisen er 460 kr. Utflukten kan bestilles på stedet for 40€.

(Kjørestrekning ca. 12 mil, samlet kjøretid ca. 2 timer)

Dag 16–17
Slapp av i det gode været ved kysten

Nyt de siste herlige dagene på Algarvekysten før turen går nordover.

Dag 18
Mulighet til utflukt til Alentejo

I dag er det mulig å bli med på en utflukt til Alentejo-provinsen hvor de store viddene strekker seg lenger enn øyet kan se. Når vi kjører gjennom det vakre landskapet passerer vi klynger av kork-eik som står i selskap med mandeltrær og en del gamle grågrønne oliventrær. Vinmarkene får oss til å drømme om et godt glass vin i solen. På bakkesidene står lave hvitkalkete hus og synet av en borg i det fjerne får tankene over på de mange kampene og erobringene som har pågått i området gjennom historien. 

Vi kjører nordover til Castro Verde som er en liten landsby hvor en vakker basilika pryder landskapet. Kirkens indre er dekorert med de vakre portugisiske azulejos, blå og hvite fliser, som gjør kirken til et lite mesterverk. Det blir også tid til en kaffepause før vi besøker Beja. Den maleriske byen ligger midt i et fruktbart landbruksområde og har eksistert siden kelterne. Her finner man spor etter de mange erobringer og byens historie. En liten spasertur bringer oss opp til byens slott hvor det stolte marmortårnet strekker seg opp og byr på fantastisk utsikt over landskapet. Vi fortsetter gjennom byen til sentrum hvor det blir dags for lunsj før drar tilbake mot Algarve. Underveis skal vi stoppe på en stor gård som produserer vin, olivenolje og mandler. Her møter vi José Gonçalves som viser oss rundt med kunnskap og begeistring. Her skal vi naturligvis smake på både vin, ost, olivenolje og mandler. 

Vi er tilbake på hotellet tidlig om kvelden, tidsnok til dagens middag. 

Utflukten koster 550,– og bør bestilles hjemmefra senest 30 dager før avreise, for å sikre at man får plass. Pris på plass 52€.

Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltagere.

Dag 19–20
Slapp av i det gode været ved kysten

Nyt de siste herlige dagene på Algarvekysten før turen går nordover.

Dag 21
Sightseeing i Lisboa
Trikk i vakre Lisboa

Vi kjører til Lisboa og skal oppleve en herlig sightseeing med blant annet en tur med Lisboas klassiske trikk.

Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet vårt og reiser nordover mot Portugals og sjøfarernes hovedstad Lisboa med de krokete gatene, grønne parkene, de vakre åpne plassene og de brede boulevardene der trikken kjører forbi. Her finner man spennende bydeler hvor man kan kjenne på den hyggelige atmosfæren og oppleve noen av de mange severdighetene som byen kan pryde seg med. 

Vi er fremme på hotellet vårt i Lisboa rundt lunsjtid og om ettermiddagen er det mulig å ta metroen inn til byen i følge med reiselederen og gå en liten spasertur i byen før vi spiser den siste middagen sammen på hotellet. 

 

Dag 22
Hjemreise

I dag forlater vi hotellet og kjører til flyplassen i Lisboa for å reise hjem.

Utflukt til Alentejo

I dag er det mulig å bli med på en utflukt til Alentejo-provinsen hvor de store viddene strekker seg lenger enn øyet kan se. Når vi kjører gjennom det vakre landskapet passerer vi klynger av kork-eik som står i selskap med mandeltrær og en del gamle grågrønne oliventrær. Vinmarkene får oss til å drømme om et godt glass vin i solen. På bakkesidene står lave hvitkalkete hus og synet av en borg i det fjerne får tankene over på de mange kampene og erobringene som har pågått i området gjennom historien. 

Vi kjører nordover til Castro Verde som er en liten landsby hvor en vakker basilika pryder landskapet. Kirkens indre er dekorert med de vakre portugisiske azulejos, blå og hvite fliser, som gjør kirken til et lite mesterverk. Det blir også tid til en kaffepause før vi besøker Beja. Den maleriske byen ligger midt i et fruktbart landbruksområde og har eksistert siden kelterne. Her finner man spor etter de mange erobringer og byens historie. En liten spasertur bringer oss opp til byens slott hvor det stolte marmortårnet strekker seg opp og byr på fantastisk utsikt over landskapet. Vi fortsetter gjennom byen til sentrum hvor det blir dags for lunsj før drar tilbake mot Algarve. Underveis skal vi stoppe på en stor gård som produserer vin, olivenolje og mandler. Her møter vi José Gonçalves som viser oss rundt med kunnskap og begeistring. Her skal vi naturligvis smake på både vin, ost, olivenolje og mandler. 

Vi er tilbake på hotellet tidlig om kvelden, tidsnok til dagens middag. 

Utflukten koster 550,– og bør bestilles hjemmefra senest 30 dager før avreise for å sikre at man får plass.

Pris på plass 52€.

Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltagere.

Halvdagsutflukt til markedet i Loulé och Alte

Om morgenen er det mulig å bli med til det store overdekkede markedet i Loulé. Her har de alt fra frukt og grønt til keramikk og flettede kurver – hvorfor ikke benytte anledningen til å kjøpe lokalprodusert piri-pirisaus eller nystekte kaker som kan nytes på balkongen på hotellet? Etter markedsbesøket drar vi lenger inn i landet til den hyggelige fjellandsbyen Alte, som regnes for en av Algarves vakreste byer. Her i byen blir det naturligvis tid til en kaffepause før turen går tilbake til hotellet igjen.

Utflukten er en ekstrautflukt, og vi anbefaler at du bestiller og betaler hjemmefra for å være sikker på å få plass.

Pris: 460 kr per person.

Utflukten kan bestilles på stedet for 40€ hvis det er plasser igjen.

Bli med til Loulé

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 25 698,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

Hotellets priser på enkeltrom er relativt høye ettersom enkeltrommene er dobbeltrom som hotellet ville kunne selge til 2 personer.

Tillegg for standardrom som enkeltrom kr 7 000,–
Begrenset antall.

Oppgrader rommet ditt!

Delt dobbeltrom med begrenset havutsikt kr 2 400,– per person
Delt dobbeltrom med havutsikt kr 4 000,– per person
Begrenset antall.

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo–Lisboa t/r 
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på Hotel da Rocha
 • Standardrom ved overnattingen i Lisboa
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Utflukter til Portimão og Lagos
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utflukt til markedet i Loulé, pris kr 460,– (bestilles hjemmefra senest 30 dager før avreise. Gjennomføres ved minst 20 deltakere)
 • Utflukt til Alentejo (Prisen er 550,–) Bør bestilles hjemmefra senest 30 dager før avreise. Turen gjennomføres ved minimum 20 deltagere.
 • Hotellskatter i Algarve (€ 2 per natt). Betales direkte til hotellet ved ankomst eller avreise
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn med cirka 8 euro) og eventuelle driks til hotellpersonalet
 • Personlige fornødenheter
 • Standardrom på overnattingen i Lisboa uansett evt. tillegg
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Måltider

Inkludert i reisens pris er halvpensjon som består av frokost og middag som spises i hotellrestauranten. Middagen består av en utmerket buffé med mye å velge mellom og noe for enhver smak.

Utflukter

På denne reisen er det en forutsetning at deltagerne ikke går dårlig. Flere av de byene vi besøker har brosteinsgater og ligger ofte i bratt terreng. Derfor er disse byene vanskelige å komme fram i hvis man har vondt for å gå, og på våre utflukter forventer vi at man kan følge gruppen. Om man mot forventning oppdager at man ikke orker å være med kan man velge å ta en taxi eller sette seg ned og nyte livet på en kafé.

Reiseledere

Under oppholdet vil det naturligvis være tilknyttet en Albatros-reiseleder, reiselederen vil i løpet av reisen ordne litt felles arrangementer, holde et par foredrag og naturligvis kjøre utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er vel og merke vesentlig annerledes enn på en normal Albatros-rundreise. Dette innebærer at reiselederen visse dager kan ha trefftider, eller kanskje arrangerer en felles togtur til for eksempel Lisboa og forskjellige museer, for de som ønsker å delta. Reiselederen er slik reisedeltagernes kontaktpunkt på reisen, hvis det skulle være bruk for hjelp. Reiselederen er fastboende i Portugal, har stor lokalkunnskap og fungerer også som lokalguide.

Været

Algarve er en av byene i Europa med flest soltimer. November byr på 186 soltimer og mars på hele 234 soltimer. Til sammenligning har Paris 75/126 soltimer. Gjennomsnittlig dagstemperatur i november og mars ligger på herlige 18 grader. Det kan selvsagt regne også i Portugal; i så fall er nedbøren oftest kort og kraftig.

Mer om Portugal

Her kan du lese mer om Portugal: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/portugal
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser