Langtidsferie på Costa del sol – leilighetshotell

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bytt ut det triste norske været med Costa del Sol og opplev Andalucías skjønnhet. Inklusive 4-stjerners leilighetshotell og fine utflukter

Andalucía har Europarekord i solskinnstimer, så her får du fylt opp soldepotene! I tillegg møter du Andalucías spennende kultur og historie.

Du opplever den flotte storbyen Málaga, byen Ronda i fjellene og ”den hvite byen” Mijas, der man på godværsdager kan se helt over til Marokko. I tillegg har du muligheten til å oppleve små, hyggelige byer som Nerja og Frigiliana samt den vakre andalusiske hovedstaden Sevilla og den engelske kronkolonien Gibraltar – og det er rikelig tid til å utforske området på egen hånd.

I tillegg til spennende utflukter legger reiselederen til rette for vandreturer, foredrag, spillkvelder og bussturer. Du bor ved stranden i Benalmádena Costa i en herlig ferieleilghet på et 4-stjerners leilighetshotell ved havet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Fly Oslo–Málaga. Videre med buss til Benalmádena Costa
Dag 2
Velkomstmøte, orienteringsvandring og lett lunsj ved havet
Dag 3
Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Dag 4
Dag til egne eventyr
Dag 5
Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Dag 6–7
Herlige dager på egen hånd
Dag 8
Den hvite fjellbyen Mijas og kysten
Dag 9–10
Tid til egne opplevelser
Dag 11
Utflukt til den britiske kronkolonien Gibraltar (kjøpes separat)
Dag 12–13
Dagene er fri til egne utflukter eller avslapping
Dag 14
Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja (kjøpes separat)
Dag 15–16
Dagene er fri til opplevelser på egen hånd
Dag 17
Utflukt til Sevilla med byrundtur, vandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd (kjøpes separat)
Dag 18–21
Dager til egne opplevelser
Dag 22
Málaga – Norge

Hoteller

Sunset Beach Club, Benalmádena, Costa del Sol

Leilighetshotellet er et stort og velfungerende kompleks med en herlig beliggenhet rett ved den nydelig kyststrekningen ved Benalmádena mellom Málaga og Fuengirola. Vi har 1-romsleiligheter med et lite kjøkken for de som gjerne selv vil ha mulighet for å lage litt mat og prøve de lokale råvarene. Leilighetene er på hele 37m2 og man får derfor en del ekstra plass sammenlignet med et vanlig hotellrom. Hotellet ligger rett ut til havet og stranden. 1-romsleilighetene har to separate senger eller dobbeltseng, soveområdet er adskilt fra resten av leilighetene med skyvedører mot minikjøkken og lounge-spiseområdet. Mini-kjøkkenet er utstyrt med elkjele, ovn, microbølgeovn, kjøleskap/fryser og brødrister. Alle rommene har egen balkong/terrasse med bord og stoler.

På badeværelset er det hårføner. Det er også strykejern og strykebrett i leiligheten. Hver leilighet har balkong/terrasse med bord og stoler. Det er også et stort klesskap, safe (mot gebyr), TV med både internasjonale og norske TV-kanaler, aircondition/varme, telefon, daglig rengjøring og utskiftning av håndklær (bortsett fra på kjøkkenet), to ganger ukentlig skift av sengetøy og gratis WiFi.

Utenfor hotellet går det busser til de nærliggende kystbyene som Fuengirola, Torremolinos samt til Málaga. Hvis man leier seg bil, er det også et godt utgangspunkt for mange fine turer i området.

Sunset Beach er et leilighetshotell. Mange av hotellets gjester velger derfor ikke å ha måltider inkludert. Hvis man velger halvpensjon på Sunset Beach, vil utvalget av den grunn ikke være like stort som man er vant til fra andre halvpensjonshoteller, hvor det er flere hundre mennesker som skal ha middag hver kveld.

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
17 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Málaga. Videre med buss til Benalmádena Costa

Vi setter kursen mot Málaga der vi skal kose oss de neste mange dagene med hyggelig samvær og spennende utflukter. Det å være i selskap med andre og dele opplevelser sammen er noen av hovedelementene i en langtidsferie med Albatros Travel. Vi har håndplukket reiselederne som bidrar til at reisen får en ekstra hyggelig dimensjon. Reiselederne arrangerer en rekke ektra utflukter, holder foredrag og arrangerer turer ut i det blå. Kort og godt er de både din trygghet på reisen og din sikkerhet for at du får mange gode opplevelser med hjem i bagasjen. Det er selvfølgelig helt opp til deg selv hvor mye du vil delta i.

Vi ankommer Málagas flyplass og møter reiselederen. Derfra blir vi kjørt i buss til Benalmádena Costa som ligger sør for Málaga. Rett utenfor leilighetshotellet ligger det en fantastisk bred strand med en flott strandpromenade med mange små butikker og caféer. Kyststrekningen er også kjent for de hyggelige strandrestaurantene, de såkalte chiringuitos.

Vi kommer fram til Málagas lufthavn. Her blir vi møtt av reiselederen vår og kjører buss til det hyggelige La Carihuela-området mellom Torremolinos og Benalmádena Costa, sør for Málaga. Området er blant de beste langs kysten og har en fantastisk bred strand med en deilig strandpromenade, hvor du finner mange små butikker og kafeer. Området er også kjent for de hyggelige strandrestaurantene, de såkalte chiringuitos, som serverer lunsj til svært gode priser.

Leilighetshotellet vårt ligger med direkte adgang til strandpromenaden og stranden og det er lett å finne på noe å gjøre i dette herlige området. Promenaden fortsetter hele veien nordover til Torremolinos. Langs stranden er det mange små restauranter og det er virkelig et hyggelig område å bevege seg rundt i. Du kan enkelt dra til den mer livlige delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga. I Málaga venter alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, lekre butikker og ikke minst den veldig vakre havnepromenaden. Spiller du golf kan reiselederne på hotellet eller hotellets resepsjon hjelpe til med å booke golfbaner. En greenfee koster ca 50 € men ofte er det spesialtilbud på 2 greenfees og 1 golfkort på ca 100€ på noen av områdets gode golfbaner. (Avstanden til Málaga er 19 km, ca. 30 minutters kjøretid hver vei).

På hotellet innkvarteres vi i herlige 1-roms leiligheter med et lite kjøkken, et lite sofaområde med TV, et lite spisebord med plass til 4 personer og naturligvis bad og soveavdeling. Vi har valgt å ikke inkludere måltider i reisens pris, men gjort det mulig å kjøpe forskjellige måltidspakker – som frokost, en fleksibel måltidspakke (12 frokoster og 9 middager) eller klassisk halvpensjon (frokost og middag hver dag). Hotellet har flere forskjellige romtyper og det mulig å kjøpe seg til havutsikt eller prime-leilighet med havutsikt.

Dag 2
Velkomstmøte, orienteringsvandring og lett lunsj ved havet

Vi starter dagen med et ltie velkomstmøte der våre reiseledere presenterer aktiviteter, utflukter og hotellets fasiliteter. Det er også mulig å mlde seg på ekstrautflukter og høre litt om hva som skjer i området. Etter velkomstmøtet går vi en liten tur i området så vi kan bli litt kjent med omgivelsene. Vi ser hvordan man finner buss og tog, de nærmeste handlemulighetene og ender på den herlige strandpromenaden. Formiddagen avsluttes med en lett liten velkomstlunsj ved havet.

Dag 3
Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Statue av Picasso i Málaga, byen hvor kunstneren ble født

Vi starter vårt andalusiske eventyr med å besøke regionens nest største by, Málaga. Byen har 567 000 innbyggere og utgjør sentrum av Costa del Sol. H.C. Andersen elsket Málaga, og det står i dag en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Málaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele Romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere, under det arabiske herredømmet, ble Málaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Og da spanierne fant Amerika ble Málaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre. Industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på europakartet.

Vårt besøk i Málaga begynner med en liten spasertur gjennom den fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder.

I den gamle tollbygningen besøker vi det interessante Museo Málaga, som etter 18 års ombygning og 40 millioner euro endelig kunne åpne i 2016. Med sine 15 000 kvadratmeter er museet det største statseide museet i Andalucía, og her kan vi med 15 000 kunstgjenstander bli med på en reise fra steinalderen til det 20. århundret. Vårt lille besøk gir kanskje smak på å komme igjen og utforske museet ytterligere i løpet av reisen.

Vi tar pause, og det er mulighet til å finne seg en herlig liten taverna der man kan spise en tapaslunsj før vi fortsetter videre gjennom de hyggelige gatene. Målet vårt er en av de små intime bodegaene, hvor vi nyter et glass av den lokale málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.

Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!

Denne introduksjonen til Malaga gir helt sikkert mersmak, og mange vil sikkert dra tilbake til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 4
Dag til egne eventyr
En hyggelig bodega i Málaga

På de dagene hvor vi ikke har et fastlagt program vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det. Reiselederne holder foredrag og arrangerer ekstra utflukter til for eksempel den vakre byen Córdoba, Granada med eventyrlige Alhambra, vandring på den berømte kongestien El Caminito del Rey eller en tur ut på landet der vi spiser lunsj hos en av de lokale husmødrene.

Reiselederne står også for en introduksjon til det spanske språket, så du kan kaste deg ut i det spanske. Vil du gjerne spille bridge hjelper reiselederne deg også med å finne likesinnede. Kort sagt er reiselederne hele tiden til stede for å sikre at du får den best mulige opplevelse og har mulighet for å nyte andres selskap i det omfang du ønsker det.

Dag 5
Utflukt til Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Den spektakulære Puente Nuevo-broen i Ronda

Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det er også her at en liten håndverker, Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Pedro oppfant den klassiske Ronda-stil og han drepte selv over 6000 tyrer i løpet av karrieren sin som tyrefekter. Tyrefekterarenaen er fra 1785 og dermed Spanias eldste. Den er ytterst sjarmerende med sine to etasjer, der blant andre Ernest Hemingway hadde sin egen loge. Du kan også besøke det lille tyrefektermuseet med kostymer, bilder med mere.

Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.

Etterpå setter vi kursen mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er 100 km, kjøretid ca. 1 t. 45 min. hver vei)

Dag 6–7
Herlige dager på egen hånd
Dag 8
Den hvite fjellbyen Mijas og kysten
Den hvite byen Mijas og utsikt til kysten

I dag skal vi besøke en av de berømte "hvite byene" i Andalucía. Vi kjører langs kystveien til Fuengirola før vi setter kursen mot høydene og den lille, sjarmerende byen Mijas som ligger i Sierra de Mijas-fjellene med en herlig utsikt over kysten. På tross av at kysten ligger like ved har byen bevart mye av sin spanske atmosfære, og de hyggelige, små brosteinsgatene har vakre, hemmelige gårdhager, restauranter og glimrende steder der man kan få en kopp kaffe.

Du kan også ta en titt på det lille kapellet for Mijas' skytshelgen Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en liten minikirke som er hugd inn i klippen. Byens kirke bærer spor fra den gamle minareten som i dag er en del av tårnet, og oppe fra bymuren kan man i klarvær se hele veien til Gibraltar og Marokko.

Dag 9–10
Tid til egne opplevelser
Dag 11
Utflukt til den britiske kronkolonien Gibraltar (kjøpes separat)
Den engelske kronkolonien Gibraltar

I dag kan bruke tiden på egen hånd eller bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas vartegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km, kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 12–13
Dagene er fri til egne utflukter eller avslapping
Dag 14
Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja (kjøpes separat)
Hyggelige Nerja

Ikke langt fra kysten ved Málaga ligger det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Først kjører vi til den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert. På turen vår gjennom det bakkete og grønne landskapet ser vi de typiske hvite gårdene. Her er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden.

Byen Cómpeta er kjent for sin produksjon av lys malagavin. Vi har tid til å gå en tur i den lille byen. På turen vår gjennom disse små fjellbyene kommer vi innpå den lokale hverdagen. Veien sperres av og til av en gjeter med en flokk geiter på vei til beite eller en bonde med et oksespann som skal jobbe på en åker i nærheten. En ting er sikkert: her får vi oppleve livet på landet i Andalucía.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

 (Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 15–16
Dagene er fri til opplevelser på egen hånd

 

Dag 17
Utflukt til Sevilla med byrundtur, vandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd (kjøpes separat)
Sevillas katedral

Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært: visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den nye verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”.

Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 og tobakksfabrikken hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I denne pittoreske bydelen finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

Vi er tilbake i Torremolinos sent på ettermiddagen, men selv om kjøreturen kan virke lang, har det vært alle strabasene verd. (Kjøreavstand til Sevilla er 221 km, kjøretid 2 t. 45 min. hver vei).

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 18–21
Dager til egne opplevelser
Dag 22
Málaga – Norge
Så er det tid til å reise hjem etter noen herlige og opplevelsesrike uker. Avhengig av flyselskapenes avreisetider kjører vi til flyplassen i Málaga og tar flyet hjem til Norge.

Utfluktspakke – spar penger og bestill pakken hjemmefra

Kjøp utfluktspakken samlet, som består av tre utflukter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Utfluktspakken selges hjemmefra og koster kr 1 435,– (normalpris 1 515,–) senest 45 dager før avreise og spar 80 kroner. Ved bestilling av utfluktene på reisemålet etter ankomst er prisene pr. utflukt: 

Gibraltar 35€ 
Nerja med Frigiliana 35€ 
Sevilla 55€ 

Koselige Frigiliana

Utflukt til Córdoba (selges og presenteres på reisemålet)

Du har mulighet til å besøke den spennende byen Córdoba, som under maurerne var hovedstad i det store kalifatet av samme navn. En gang var dette Europas største by.

På utflukten ser vi blant annet ett av de mest imponerende bygningsverkene fra maurernes periode i Córdoba, nemlig den fantastiske moskeen La Mezquita, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er et arkitektonisk mesterverk. Bare moskeen i Mekka er større, og når man står midt inne i det spennende rommet kan man ikke unngå å beundre den nærmest endeløse skogen av søyler som utsmykker bygningen. Utenfor ligger det vakre torget Patio de los Naranjos, Appelsingården, som også er en fryd for øyet.

Det er helt spesielt å gå gjennom de små hvitskurte husene i små snirklete gater. Vakre patioer og gårder med flotte blomsterranker får en til å tenke på maurertiden, og her ligger også det jødiske kvarteret med den ene av Spanias gjenværende synagoger.

(Kjøreavstand til Córdoba er 160 km, kjøretid 2 t 30 min hver vei.)

Utflukten selges og annonseres kun på reisemålet. Pris 70€. Det er enda ikke fastlagt hvilken av dagene vi besøker Córdoba.

Utflukt til Granada og Alhambra (kan kun kjøpes hjemmefra minst 3 måneder før avreise)

Granada er en av Spanias vakreste byer og stedet hvor den arabiske og den kristne kultur møtes. Det er også her man finner det verdensberømte Alhambra-palasset, som UNESCO har erklært som verdens kulturarv. Alhambra er et kompleks av palasser, festninger og fyrsteboliger, og ligger majestetisk til med de snødekte Sierra Nevadafjellene i bakgrunnen. Palassene ble bygget og utbygget av forskjellige arabiske herskere, og kanskje har det tidligere ørkenfolket dristig forsøkt å utfordre skjønnheten i det ventende evige paradis ved å skape et lignende palass på jorden.

Granada ble islams siste bastion på Den Iberiske Halvøy før kongeparet Ferdinand og Isabella sendte de siste arabere ut av landet i 1492. Kort etterpå endret kongeparet verdenshistorien da de sendte Christoffer Colombus på oppdagelsesreise. En ferd som kom til å endre Spanias fremtid drastisk. Granada har en masse å by på i tillegg til Alhambra og er verdt et besøk.

Det er blitt nærmest umulig å få tak i billetter til Alhambra. Svartebørshaier og andre lyssky typer kjøper opp "løse" billetter og selger dem videre til urimelige overpriser. Dette kan og vil vi ikke støtte. Gruppebilletter må nå bestilles 3 måneder før besøket og vi må oppgi navn som i passet samt passnummer på den som skal besøke Alhambra, og fremdeles kan man ikke være sikker på å få billetter. Vi kan derfor ikke lenger love at vi får adgang til Alhambra på alle våre avganger. Noen ganger får vi ikke billetter til Nasrid-palasset med Løvegården, andre ganger får vi «bare» billetter til hagene og Generalife, som fremdeles er en fantastisk opplevelse og minst like spennende. Andre ganger er det helt umulig å få billetter. På de avgangene velger vi å se de områdene av Alhambra som ikke krever billett, og dette er også interessant. Det gir oss også mer tid i byen Granada. Som plaster på såret bruker vi pengene på en herlig lunsj oppe ved Alhambra i stedet (tidligere har vi klart å få de billettene vi har ønsket, men vi er nødt til å informere om at dette kan bli en mulighet).

Etter oppholdet ved Alhambra beveger vi oss ned mot byen langs små hyggelige gater. Vi passerer blant annet en gitarbygger og andre småbutikker, og plutselig står vi midt i den flotte byen Granada. Vi går en tur i sentrum. Hvis du har lyst kan du besøke Capilla Real, det kongelige kapellet der dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravd, eller den majestetiske katedralen som er et mesterverk innen spansk klassisistisk arkitektur. Byen har mange vakre torg og hyggelige butikker, og på det gamle silkemarkedet finner du alskens varer. Etter besøket i Granada drar vi tilbake til hotellet.

 (Kjøreavstand til Granada og Alhambra er 145 km., kjøretid 2 t. hver vei).

Utflukten må bestilles og betales hjemmefra med passinformasjon senest 3 måneder før avreise. Det er enda ikke fastlagt hvilken av dagene vi besøker Granada. Pris 85€

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 17 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for enkeltrom/leilighet – på forespørsel
Mountain view 7.800,– begrenset antall
Sea viewt 9.000,– begrenset antall
Vi har ikke prime-leilighetene som enkeltrom.
Enkeltrommene er av samme type som standardleilighetene.

Romtyper

Leilighetstyper:

Leilighetshotellet har flere romtyper. Vi har valgt å tilby 3 forskjellige:
Standardleilighet, type 1 (inkludert i reisens pris)
Pene 1-romsleiligheter med balkong/terrasse, stoler og bord. Utsikt mot byen/fjellene.

Standardleilighet med havutsikt, type 2 – tillegg 1 250,– pr. person ved 2 personer
Disse leilighetene har havutsikt. Vi har et begrenset antall av disse leilighetene. Utsikten varierer fra rom til rom og etasje til etasje.

Prime-leilighet med havutsikt,  type 3 – tillegg 2.350,– pr. person ved 2 personer
Disse leilighetene har en flott havutsikt, rommene har nylig oppusset badeværelse og leilighetene har også andre små oppgraderinger som større TV, litt annen innredning og kan virke litt mer romslige. Hotellet har et veldig begrenset antall.

Måltidspakker

Det er mulig å kjøpe forskjellige måltidspakker så slipper man å skulle lage mat hvar dag. For deg som vil ha en enkelt start på dagen så anbefaler vi pakken med frokost hver dag:
Frokost hver dag 2 600,–
Den mest populære pakken er den fleksible måltidspakken. Her kan du velge å spise frokost 21 dager i løpet av turen og så er det samtidig inkludert 9 middager i hotellets restaurant.
Fleksible måltider (21 x frokost og 9 x middag) 4 900,–
For den som selv vil sørge for lunsj men vil sikre seg frokost og middag hver dag, kan man velge klassisk halvpensjon:
Halvpensjon (21 frokoster og 21 middager) 6 500,–

Utfluktspakke – spar penger og bestill pakken hjemmefra

Utfluktspakken består av tre utflukter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Utfluktspakken selges hjemmefra og koster kr 1435,–.

Utfluktspakken må  bestilles og betales hjemmefra senest 90 dager før avreise.

Ytterligere ekstrautflukter

Utflukt til Córdoba 70€ per person (bestilles og betales på reisemålet)

Utflukt til Granada 85€ per person (bestilles og betales hjemmefra senest 3 måneder før avreise)

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Malága t/r
 • Albatros-reiseleder
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Utflukt til Málaga
 • Utflukt til Mijas
 • Utflukt til Ronda
 • Innkvartering på 4-stjerners leilighetshotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Lett velkomstlunsj på dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Gibraltar: kr 415,- per person (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana: kr 415,- per person (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til Sevilla: kr 650,- per person (del av utfluktspakken som kan kjøpes hjemmefra. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere)
 • Utflukt til Córdoba, EUR 70 per person (bestilles og betales på stedet)
 • Utflukt til Granada, EUR 85 per person (bestilles og betales hjemmefra senest 3 måneder før avreise)
 • Driks til sjåfører og lokalguide (beregn €6) og evt. driks til hotellpersonalet
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Fly

Noen avganger er til salgs med forbehold om kjøp av fly. Siden vi ikke kjenner fremtidig situasjon i luftfartsmarkedet, har vi tatt utgangspunkt i et relativt uendret luftfartsmarked. Skulle det dermed bli drastiske endringer i flytider eller flyselskap, vil dette bli kunngjort. Skulle det skje store endringer, har allerede bookede kunder selvfølgelig rett til gratis avbestilling. Skulle det skje noe ganske uvanlig, for eksempel at vi ikke kan få en spesifikk flyavgang, vil vi selvfølgelig tilby ombooking for den nærliggende datoen.

Været

Andalucìa er det stedet i Europa som har flest solskinnstimer. I november, januar og februar byr solkysten på hele 170 solskinnstimer – til sammenligning har Paris mellom 54–75 og Oslo 40–76. De gjennomsnittlige dagstemperaturene ligger på 20 grader (november) svarende til Oslo i august, og 17–18 grader (januar–februar) svarende til Oslo i mai/juni. Det kan naturligvis regne i AndalucÌa, men regnet faller oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Reiseleder

På reisen er det en eller flere reiseledere fra Albatros på stedet, fra Norge, Sverige og Danmark. I løpet av reisen kommer reiselederne til å stå for forskjellige fellesarrangementer, de holder foredrag og vil naturligvis lede utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er likevel noe annerledes enn den er på en vanlig Albatros-rundreise. Det betyr at reiselederne bare er til stede noen av dagene og arrangerer ekstra utflukter, foredrag med mere. Reiselederne fungerer med andre ord reisedeltagernes kontaktpersoner på reisen hvis det skulle oppstå behov for hjelp, og de sikrer at oppholdet ditt blir best mulig, og at du får masse opplevelser med hjem i bagasjen. Arrangementer og utflukter guides av enten en norsk, dansk eller svensk reiseleder, avhengig av hvem vi mener er mest kvalifisert til å stå for utflukten. Dette gjør vi for at gjestene våre skal få en så bra opplevelse som mulig.

Utflukten til Granada med Alhambra

Det er blitt nærmest umulig å få tak i billetter til Alhambra. Svartebørshaier og andre lyssky typer kjøper opp "løse" billetter og selger dem videre til urimelige overpriser. Dette kan og vil vi ikke støtte. Gruppebilletter må nå bestilles 3 måneder før besøket og vi må oppgi navn som i passet samt passnummer på den som skal besøke Alhambra, og fremdeles kan man ikke være sikker på å få billetter. Vi kan derfor ikke lenger love at vi får adgang til Alhambra på alle våre avganger. Noen ganger får vi ikke billetter til Nasrid-palasset med Løvegården, andre ganger får vi «bare» billetter til hagene og Generalife, som fremdeles er en fantastisk opplevelse og minst like spennende. Andre ganger er det helt umulig å få billetter. På de avgangene velger vi å se de områdene av Alhambra som ikke krever billett, og dette er også interessant. Det gir oss også mer tid i byen Granada. Som plaster på såret bruker vi pengene på en herlig lunsj oppe ved Alhambra i stedet (tidligere har vi klart å få de billettene vi har ønsket, men vi er nødt til å informere om at dette kan bli en mulighet).

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Ønsker man å ha et strand-/badehåndkle kan man med fordel ta med et hjemmefra.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Flytider

Når vi booker fly tar vi naturligvis alltid høyde for både flytider og priser. Samtidig er det ikke alltid mulig å få grupper på det som mange ser som de mest optimale flytidene, eller så synes vi at prisforskjellen er så stor at det ikke kan forsvares. Vi forsøker å presentere det beste produktet for våre kunder til den beste prisen. Hvis man måtte ønske andre flytider er det noen ganger mulig selv å booke fly. Da trekker vi vår flypris fra prisen for reisen. Det betyr at man selv skal booke flyet og selv ta seg fram til hotellet. En taxi fra flyplassen til våre hoteller ligger på omkring 20€.

Program

Av praktiske årsaker kan det hende at vi må endre litt på programmet. Derfor kan de beskrevne utfluktene finne sted på andre dager enn nevnt. Endelige datoer blir opplyst ved ankomst.

Internett

I Skandinavia er vi vant til raskt og trådløst internett. Slik er det ikke helt i Spania, der man ikke overalt får så rask nettforbindelse som hjemme. Det trådløse nettverket på hotellet fungerer vanligvis bra, spesielt i fellesområdene, men man skal ikke forvente at man kan se tv eller film via det trådløse nettverket siden det ofte er mange som er tilkoblet. Hotellets nettverk blir løpende forbedret.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros.no/reisemaal/europa/spania

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser