Namibias røde ørkensand

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig rundreise i Namibia med den enestående røde ørkenen og storslått safari i verdensberømte Etosha nasjonalpark

NYHET

Namibia ligner intet annet i Afrika – bare landets mektige ørkener er en opplevelse helt for seg selv. Her ligger jordens eldste ørken med de fantastiske røde sanddynene ved Sossusvlei, der også Deadvlei og Sesriem-ravinen ligger. På programmet står også den idylliske kystbyen Swakopmund ved Atlanterhavets brusende bølger. Dessuten møter vi nomadene i himbafolket. Vi skal til verdensberømte Etosha nasjonalpark, der vi drar på safari i firehjulstrukne jeeps. Her finner vi Afrikas klassiske storvilt i et enestående savannelandskap som domineres av den enorme hvite sandsletten.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta NAR

 • Bemerk: NYHET

Dagsprogram 14 dager
Dag 1
Fly Oslo–Windhoek, Namibia.
Dag 2
Ankomst til Windhoek. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 3
Windhoek–Namib-Naukluft nasjonalpark
Dag 4
Namib-Naukluft nasjonalpark. Sossusvlei, Dune 45, Deadvlei og Sesriem-juvet
Dag 5
Namib-Naukluft nasjonalpark–Swakopmund
Dag 6
Swakopmund. Båttur i Walvis Bay og tid på egen hånd
Dag 7
Swakopmund. Tid på egen hånd
Dag 8
Swakopmund–Damaraland
Dag 9
Kamanjab. Besøk hos himba-folket - Etosha nasjonalpark
Dag 10
Etosha nasjonalpark. Safariopplevelser
Dag 11
Etosha nasjonalpark–Otjiwarongo
Dag 12
Otjiwarongo–Windhoek. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 13
Windhoek. Hjemreise
Dag 14
Ankomst til Oslo

Hoteller

Safari Court Hotel

 • Utendørs basseng
 • Spa & wellness
 • Treningssenter
 • Restaurant
 • Bar
 • Lekeplass
 • Suvenirbutikk
 • Minibank
 • 24 timers åpen resepsjon
 • Gratis wifi

Safari Court Hotel ligger i Windhoek, ca. 45 km fra flyplassen. 

Størrelse på værelset er 30 m².
Det har dusj og badekar, aircondition, tv, minibar, kaffe/tefasiliteter og safe.

http://safaricourthotel.com-namibia.com/

 

Desert Quiver Camp

Desert Quiver Camp har en unik beliggenhet på kanten av ørkenen, bare 5 km fra inngangen til Sossusvlei. 
Ved hovedbygningen er det bar, tv, svømmebasseng og 2 grillområder. 
Det er restaurant på Sossusvlei Lodge.
Lodgen har 24 rom som alle har aircondition, baderom, safe og terrasse

http://www.desertquivercamp.com/

Hotel Zum Kaiser

 • Restaurant
 • Rooftop Terrace – en bar med flott utsikt over Atlanterhavet
 • Resepsjon med kaffe/tefasiliteter
 • Spa & Wellness-senter
 • Gratis wifi

Hotel Zum Kaiser ligger flott til i herlige Swakopmund med gåavstand til både stranden og byen. Det er nært de kjente Tug and Jetty-restaurantene, akvariet, markeder og butikker.

Der er i alt 25 rom på hotellet. På standardværelserne er det aircondition, safe, tv, baderom, kaffe/tefasiliteter og garderobe.

Du kan lese mer om hotellet her: http://www.hotelzumkaiser.com/

Etosha Village

 • Restaurant
 • Bar
 • Tv
 • Svømmebasseng og 2 små barnebassenger
 • Suvenirbutikk

Etosha Village Lodge ligger i et privat reservat direkte opp til Etosha nasjonalpark og ligger ved en skog av mopane-trær. 

Lodgen har 45 rom med aircondition, baderom, terrasse, safe og kaffe/tefasiliteter.

Les mer om lodgen her: http://www.etosha-village.com/

Village Boutique Hotel

Village Boutique Hotel ligger på hovedgaten i Otjiwarongo og er et passende stopp mellem Etosha og Windhoek. Her kan man få kaffe og kake på verandaen ved de store trærne eller ta en dukkert i bassenget. Her er det også bar og restaurant. Det er gratis wifi på hotellet.

Rommene har aircondition, baderom, tv og kaffe/tefasiliteter.

Les mer om hotellet her: http://www.villageboutiquehotel.com/

Damara Mopani Lodge

Damara Mopane Lodge er bygd i en halvsirkel med små stier mellom rommene. Hvert rom har en liten hage med grønnsaker. På lodgen er det svømmebasseng, bar og restaurant. Det er 55 bungalower på lodgen og alle har air condition, eget bad, safe, terrasse, og kaffe/tefasiliteter.

Les mer om lodgen på https://store.gondwana-collection.com/accommodation/damara-mopane-lodge 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Windhoek, Namibia.

Avreise fra Oslo mot Namibia.

Dag 2
Ankomst til Windhoek. Byrundtur og velkomstmiddag

Ved ankomst til Windhoek kjører vi til hotellet vårt for å slappe av etter den lange reisen. Senere har vi mulighet til å ta en titt på sentrum av byen med flere spennende butikker.

Vi møtes senere til en velkomstmiddag.

Dag 3
Windhoek–Namib-Naukluft nasjonalpark

Vi kjører sørøstover gjennom et landskap med høye, røde forhistoriske sanddyner. Her er det mange ville dyr og stor artsdiversitet. Campen vår ligger ved ørkenen.

Dag 4
Namib-Naukluft nasjonalpark. Sossusvlei, Dune 45, Deadvlei og Sesriem-juvet

I dag har vi en hel dag i den fantastisk vakre Namib-Naukluft nasjonalpark, som er Afrikas tredjestørste nasjonalpark. Nasjonalparken består av Naukluft-fjellene og en del av Namib-ørkenen, som blir sett på som verdens eldste ørken. Selv om ørkenen er gold og tørr lever det en stor mengde dyrearter her, blant annet forskjellige slangearter, gekkoer, insekter, hyene, sjakal, struts, springbok og oryxantilope. Plante- og dyrelivet i ørkenen opprettholdes av sporadiske regnskyll og tåke fra Atlanterhavet som blir blåst inn over ørkenene. Den sterke vinden er med på å danne kjempestore sanddyner på opp til 340 meter. Fargen på sanddynen viser hvor gammel den er, siden jernet i sanden ruster med tiden.

Vi kjører til Sossusvlei, saltpannen, der uttørkede vannhull og saltavleiringer er omringet av sanddyner, og døde trær står med sine krokete greiner. Sossusvlei er et helt spesielt og billedskjønt område med røde sanddyner så langt øyet kan se. 

Ved Sossusvlei ligger det spøkelsesaktige Deadvlei. For over tusen år siden, da det var flom i Tsauchab-elva etter kraftig regn, dannet det seg små vannhull. Her begynte akasietrær å vokse. Etter 200 år skiftet klimaet og det ble tørke i området. Uten vann kunne ikke trærne overleve. Men de forsvant ikke. Klimaet her var så barskt at trærne tørket ut i stedet for å bli nedbrutt, og den sterke ørkensolen svidde dem til svarte skjeletter. Etter 900 år står skjelettene igjen i den hvite leira med rustent rød sand og en strålende blå himmel som bakgrunn. 
Den berømte Dune 45, som er en av de mest fotograferte sanddynene i Namibia, og som med sine 170 meter gir oss god utsikt over landskapet rundt, hvis man presterer å klatre helt opp til toppen.

Etter å ha banket sanden ut av skoene kjører vi videre mot Sesriem-kløften, der vi skal på en kort fottur. Kløften er dannet ved at Tschauab-elva skar seg gjennomklippeavleiringene. Kløften er ca. 1 kilometer lang, opptil 30 meter dyp og noen steder bare 2 meter i bredden. Navnet Sesriem er afrikaans og betyr seks belter, siden det var antallet belter man måtte hekte sammen for å kunne heise vann opp av kløften den gangen de tidlige nybyggerne og reisende kom forbi.

Dag 5
Namib-Naukluft nasjonalpark–Swakopmund

I dag kjører vi mot Namibias tredjestørste by, Swakopmund, som ligger ved kysten og skal være vår base de neste tre dagene. Underveis tar vi et kort stopp når vi passerer Steinbukkens vendekrets på 23,5° sør for ekvator. Omtrent 3 mil før vi kommer til Swakopmund passerer vi Walvis Bay-lagunen, der vi kan være heldige og få se blant annet pelikaner og flamingoer.

Swakopmund ble grunnlagt i 1892, da området var tysk koloni. Byens arkitektur bærer preg av den tyske innflytelsen, spesielt den gamle bykjernen, som har mange bygninger i bayersk stil. Byen er omringet av Namib-ørkenen på tre sider og ligger ut til det kjølige Atlanterhavet. Det er sjelden det regner her, men takket være den kalde Benguela-strømmen forsynes området med fuktighet gjennom tåke som blir dannet ute på havet og blåst opp til 140 kilometer inn i landet. Dyre- og plantelivet har tilpasset seg dette særegne fenomenet, og tåken er deres primære kilde til vann.

Etter at vi har sjekket inn på hotellet har du resten av dagen fri til å gå på oppdagelse i den idylliske kystbyen.

Dag 6
Swakopmund. Båttur i Walvis Bay og tid på egen hånd

Etter en tidlig frokost skal vi avgårde til havnebyen Walvis Bay, som ligger ut til bukten av samme navn. Walvis Bay har Namibias eneste dypvannshavn, og vi skal ut på en hyggelig båttur i bukten. Her skal vi rundt blant pelikaner, havmåker og skarver, og vi får forhåpentligvis muligheten for å beundre de forskjellige havfuglenes presisjon og ynde når det skal fanges fisk – om det er rett fra havet eller fra turistenes utstrakte hender. Hvis vi er heldige blir vi også fulgt av seler og delfiner på vår vei gjennom bølgene, men det kan selvfølgelig ikke garanteres. I bukten er det mange østersanlegg, og vi skal ut forbi sandtangen Pelican Point, der det er en stor koloni med pelsseler. Før vi går til Walvis Bays industrihavn åpner kapteinen et par flasker musserende vin som vi nyter sammen. 

Hvis du kunne tenke deg litt fredeligere aktiviteter kan du jo ta deg en dag i shoppingens tegn, der du blant annet kan få tak i lokalt kunsthåndverk, som masker, figurer og tepper. Du kan også besøke et av byens mange museer, som for eksempel Swakopmund museum, som forteller om byens historie, eller hva med et besøk på det spesielle Kristall Gallerie, som utstiller edelstener, halvedelstener og krystaller – heriblant verdens største kvartskrystall, som veier over 14 tonn og anslås til å være 520 millioner år gammel. Du kan også gå rundt i byen og nyte de mange bygningene som gir deg eksempler på klassisk tysk arkitektur, blant annet den flotte gamle fengselsbygningen Alte Gefängnis.

Dag 7
Swakopmund. Tid på egen hånd

I dag har du tid på egen hånd og kan gjøre det du vil. Du kan dra ned på stranden, men være oppmerksom på at det kalde Atlanterhavet dessverre ikke kan by på badevennlige temperaturer.

Du har også muligheten til å kjøpe utflukter fra hotellet, blant annet et delfin-cruise eller en sightseeingtur rundt i byen. Reiselederen vil hjelpe til med å arrangere dette og kommer gjerne med inspirasjon eller forslag til andre ting du kan gjøre.

Swakopmund er blant annet kjent for ekstremsport, så hvis du har en liten eventyrer i magen kan du for eksempel hoppe i fallskjerm – eller hva med å ake eller surfe på en av de mange sanddynene i ørkenen utenfor byen?

Dag 8
Swakopmund–Damaraland

Vi forlater kysten og kjører nå inn i landet mot Damaraland. Damaraland er et fantastisk flott, vilt og uspolert område. Her er det forhistoriske elveleier med åpne sletter og gressarealer, massive granittsteiner og dype juv. Her lever elefant, svart neshorn, sjiraff, struts og springbok. Disse dyrene har tilpasset levesettet sitt for å overleve i den stekende solen og tørre ørkenen. 

Dag 9
Kamanjab. Besøk hos himba-folket - Etosha nasjonalpark

Etter frokost kjører vi mot Kamanjab, der vi tar vi et spennende stopp når vi besøker en liten stammelandsby der himba-folket lever. Himba-folket er et semi-nomadisk folk som holder kveg og geiter, og som er lette å kjenne igjen, spesielt på grunn av kvinnenes måte å pynte seg på. Kvinnene smører seg inn hver dag i en rødlig blanding av fett, aske og oker både for å beskytte seg mot solen og fordi det er en stor del av himba-folkets skjønnhetsideal – håret deres blir også smurt inn i blandingen.

Det eneste kvinnene har på seg i tillegg til den rødlige blandingen er et lendeklede av geiteskinn og fargestrålende smykker som markerer hvor de står i hierarkiet. Kvinnene tar seg av barna, melkingen av dyrene og annet arbeid, og mennene tar seg av det politiske arbeidet i de små landsbyene. Mens vi er her gir folket oss et innblikk i sin tradisjonelle måte å leve på, og vi lærer mer om deres trossystem, høres om forholdet de har til naturen og forskjellige ritualer.

Reisen fortsetter mot den verdenskjente Etosha nasjonalpark. Midten av parken er en enorm saltslette, og langs kanten av den enorme saltpannen ligger livgivende kilder som danner de vannhullene dyrene samler seg rundt. Her er scenen satt for Afrikas dramatiske skuespill.

Saltsletten tørket ut for flere tusen år siden, men i regntiden blir deler av den oversvømt og store mengder flamingoer og pelikaner holder sitt inntog her. Langt de fleste av de klassiske afrikanske dyreartene som løve, elefant, nesehorn, leopard og giraff kan også oppleves i området.

Vi overnatter på en camp som ligger tæt ved nasjonalparken.

Dag 10
Etosha nasjonalpark. Safariopplevelser

I dag skal vi ut på spennende safari i Etosha nasjonalpark i åpne firehjulstrukne safaribiler. Vi starter med morgensafari i ca. 3 timer. Den vakre og dyrerike nasjonalparken dekker omkring 20 000 km2. Her finnes det over 340 fuglearter, 110 krypdyrsarter, 16 paddearter og en enkelt fiskeart samt 114 forskjellige pattedyr. I tillegg til elefant, løve og nesehorn er det også sebra, sjakal, gepard, sortmasket impala og mange andre. Vi drar tilbake til lodgen til litt velfortjent avslapping. Utpå ettermiddagen begir vi oss ut på enda en safari mens himmelens farger endrer seg når solen begynner å gå ned.

Dag 11
Etosha nasjonalpark–Otjiwarongo

Etter en frokost fortsetter vi sørover mot Otjiwarongo, som ligger mellom Etosha og Windhoek. 

Dag 12
Otjiwarongo–Windhoek. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag

I dag kjører vi tilbake til Windhoek, der det er mulighet for å utforske byen på egen hånd. Vi spiser avskjedsmiddag sammen om kvelden.

Dag 13
Windhoek. Hjemreise

Vi kjører vi til flyplassen og begynner på hjemreisen. 

Dag 14
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Windhoek t/r med mellomlanding
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode lodger og hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig og 7 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Lunsj
 • 2 middager (i Swakopmund). Reiselederen vil anvise/arrangere fellesmåltider for dem som har lyst til å delta
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. 600 NOK per person i lokal valuta)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer" 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er en god ide å ta med seg en liten ryggsekk eller bag til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle. Med hensyn til kofferter ber vi om, at man tar med seg kofferter med myke sider (softcase) i stedet for kofferter med harde sider (hardcase), siden kjøretøyet vi bruker til å kjøre rundt med best kan håndtere myke kofferter.

Det er tillatt å ta med 1 kolli på 23 kilo pr. person til innsjekking. Vær dessuten oppmerksom på de særlige reglene for mål og vekt på håndbagasjen. Vi henviser til flyselskapets nettsider for en detaljert beskrivelse av reglene.

Safaribusser

På denne reisen bruker vi spesielle busser med firehjulstrekk, som er lagd for å kunne kjøre på de afrikanske landeveiene. Vi har valgt å bruke denne typen kjøretøyer på grunn av det harde terrenget og fordi veiene ikke alltid er i spesielt god stand. Dette er virkelig et sant afrikansk eventyr der vi begir oss ut utenfor turistområdene. For å få ekstraordinære opplevelser kjører vi iblant et lite stykke lengre. Bussene har mer plass enn vanlige safaribusser, men har ikke riktig samme bekvemmeligheter.

Om veiforhold i Namibia

Vi gjør oppmerksom på at mange av veiene i Namibia er grusveier. Derfor må man regne med en del transport på grusveier. Dette kan oppleves mindre komfortabelt enn kjøring på asfalterte veier.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om Namibia

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, kan du lese mer her: www.albatros.no/reisemaal/afrika/namibia

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Explorers Village
Herlig 3-stjerners lodge med svømmebasseng, restaurant og bar. Eiendommen har utsikt over den afrikanske bushen og et vannhull som ofte besøkes av elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark. 

Les mer på: www.shearwatervictoriafalls.com

Pris
10 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
12 998,– pr. person i enkeltrom på the Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 4 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 4 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Lignende reiser