Puccini-festival

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Nyt to fantastiske Puccini-operaer ved den berømte festivalen i Torre del Lago og utflukter til San Gimignano, Lucca og Volterra

Det er en enestående opplevelse å høre opera ved Torre del Lago. Her ved den store sjøen mellom Lucca og havet forelsket Puccini seg i naturen og fuglelivet, og nettopp her skrev han noen av sine største operaer. Vi skal høre to operaer under åpen himmel i selskap med italienske operaelskere.

I tillegg til disse to fantastiske kveldene skal vi på utflukter rundt i det skjønne Toscana. Vi kommer til praktfulle byer som Lucca og Volterra. Vi skal også besøke byen med tårnene, San Gimignano, hvor vi på en vingård skal smake på de fabelaktige vinene deres med en lett lunsj.

Vi bor i den hyggelige Montecatini Terme på et deilig hotell, og for dem som har lyst, er det også mulig å besøke det nærliggende Firenze med lokaltoget.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Opera

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dager
Dag 1
Avreise Oslo og ankomst til Toscana
Dag 2
Montecatini Terme, Lucca og operaen Turandot
Dag 3
Fridag i Montecatini Terme eller frivillig tur til Firenze og operaen Tosca
Dag 4
Volterra og San Gimignano
Dag 5
Fridag
Dag 6
Pisa og hjemreise

Hoteller

Ambasciatori Palace

Vi bor på et 4-stjerners hotell midt i Montecatini Terme. Hotellet ligger slik at man fra hotellets takterrasse har en vakker utsikt over Montecatini Terme og den høytliggende Montecatini Alto. Hotellet har 9 etasjer og er vakkert dekorert.

Den nydelige takterrassen er koselig for å nyte en avslappende stund eller ta en dukkert i bassenget på en varm dag. Eller kanskje ta en drink.

Hotellet ligger langs en av byens elegante avenyer, i nærheten av byens termalbad, parken og jernbanestasjonen.

Rommene er godt innredet med fasilitetene du forventer av et firestjerners hotell. Rommene har luftkondisjonering, fallskjerm-TV, minibar, safe (mot betaling), tregulv, telefon, hotellet har gratis WiFi og heis. Alle rommene er ca. 20 m2 og har selvfølgelig dusj og toalett.

Hotel Ambasciatori Palace
Viale IV november, 12
51016 Montecatini Terme PT

info@ambasciatoripalace.it
Tlf. +39 0572 74900

 

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise Oslo og ankomst til Toscana
Montecatini Terme

Vi flyr fra Oslo til Pisa. Fra Pisa kjører vi direkte til hotellet for å sjekke inn. Siden vi ankommer sent om kvelden, anbefaler vi at man spiser litt på flyet eller tar seg en matbit etter ankomsten i lufthavnen.

Kurbyen har vært kjent for sine helbredende kilder helt fra romertiden. Men først da habsburgerne i slutten av 1700-tallet under Leopold , storhertugen av Toscana, fikk gravd ut nye kanaler, sikret man at det mineralholdige varme vannet ble ført til kurbad, såkalte termer, som skulle gjøre byen til et samlingssted for dem som ville se og bli sett, og slik fant man det meste av Europas kongehus, fyrster og annet godtfolk i byen. Det ble oppført en lang rekke elegante bygninger og hoteller, og byen var sentrum for alskens reisende i kurreiser, og skiftet navn fra Bagni di Montecatini til det finere Montecatini Terme.

Det startet en ny æra, da kjendiser og nobiliteter kom til byen. Gjennom tidene har den våkne turisten kunnet se komponister som Puccini og Verdi, men også Rossini, Mahler, Strauss og Pietro Mascagni hadde sin gang i byen. Ikke mange byer vil kunne skryte av å ha hatt besøk av alt fra Audrey Hepburn og Marie Curie til Clark Gable og Spencer Tracy.

Byen består av to deler, nemlig Montecatini Terme, som ligger for foten av det lille fjellet, eller kanskje heller høydedraget, hvor man 250 meter høyere oppe finner Montecatini Alto, som vi også får tid til å besøke.

Dag 2
Montecatini Terme, Lucca og operaen Turandot
Puccini monument i Lucca

Om morgenen er det tid til å se litt nærmere på vår egen by. Vi tar en liten rundvandring i kurbyens to bydeler. Meget passende starter vi ved Teatro Kursaal, stedet som i byens gylne æra var byens sentrum, og kanskje grunnlaget for byens rike og festlige liv. Her fant man teater, kino, danseetablissementer, restauranter og kasino. Først da dette sentret ble stengt, mistet byen en del av sin tidligere tiltrekningskraft hos datidens jetsett, og de fant seg nye gressganger. I dag kan man bare ha anelser om den tiden da Montecatini Terme var på alles lepper.

Fra byens hovedstrøk Corso Matteotti kommer vi forbi den forholdsvis moderne kirken Santa Maria Assunta fra 1950-årene, som er bygd over en eldre kirke fra 1800-tallet. På turen rundt i byen blir det naturligvis tid til å ta en espresso som en riktig italiener bør gjøre det, nemlig stående. En liten kopp med konsentratet av solid brente kaffebønner, presset med presisjon og servert med italiensk eleganse. Her får man en stående espresso til omkring en euro, og så er dagen satt i gang. Skulle man være mer fristet av søte ting, så lokker en av de mange italienske luftige iskremene kanskje enda mer. Vi skal nok finne tid til at alle får sine lyster og laster tilfredsstilt.

Fremme ved Via Verdi, oppkalt etter komponisten Giuseppe Verdi, kommer vi frem til byens vakre rådhus og inn til “Il Parco delle Terme”, et kjempestort parkanlegg med byens stolthet, de ni kurbadene, som fremdeles er i bruk. Nå går turen til topps. Med den lille røde kabelbanen, en funikular, fra 1898, blir vi i adstadig tempo trukket opp til toppen, som ligger 299 moh. Her åpenbarer bydelen Montecatini Alto seg med små smale gater og smug, hvor butikker og ikke minst kafeer og restauranter ligger godt plassert. Etter vår formiddag til fots gjennom byen frister det kanskje med et glass vin og en tidlig lunsj på toppen.

Vi møtes ved hotellet kl. 14, for avgang mot den skjønne byen Lucca, som for mange reisende i Toscana blir en av mange favorittbyer, og den byen som Giacomo Puccini vokste opp i. Lucca er en sjarmerende og levende liten middelalderby omkranset av en 4 kilometer og 12 meter høy ringmur fra 1500-tallet. Og de vakre pileformede bastionene er i dag beplantet med det kanskje nok mest gjenkjennelige italienske treet – nemlig den vakre pinjen. Fra toppen av ringmuren kan man kikke ned over den fullstendig uspolerte renessanseperlen av en by og nyte at man ikke har fått den ødelagt av moderne bygninger. I sentrum finner vi Piazza Napoleone med Ammanatis vakre Palazzo della Prefettura fra 1578. Ikke langt derfra ligger domkirken San Martino med sin vakre, men asymmetriske fasade. Det er her man finner Il Volto Santo, et lite trekrusifiks som sies å være utskåret av Nikodemus med hjelp fra en engel etter at han hadde overvært korsfestelsen av Jesus. Ja, der er massevis av historier i Lucca. Vi tilbringer et par timer i byen, og kanskje har du lyst til å besøke bymuren, er av de mange vakre kirkene eller Puccinis fødehjem, som også ligger nettopp her.

Fra Lucca kjører vi nå mot Torre del Lago, hvor vår første operaforestilling venter oss. Vi kommer frem i god tid, slik at vi kan gå ut for å finne litt å spise før kveldens forestilling begynner. Det er vår erfaring at det lønner seg best å gå ut selv for å finne nettopp det man har lyst til på en varm sommerkveld. Og på den måten kan man varme opp til kveldens forestilling. Kanskje frister en pizza som nettopp er lempet ut av den glødende varme steinovnen, sammen med et glass kald hvitvin? Eller kanskje en lett carpaccio med oksekjøtt, rucola og parmesan? Ellers kan man slå seg ned på en vinbar og la seg friste av et par glass vin akkompagnert av små retter som til sist utgjør et helt måltid. Valget er helt og holdent ditt.

Å høre opera i Torre del Lago er en spesiell opplevelse. Med den store sjøen som bakgrunnsteppe befinner vi oss på et av de stedene hvor komponisten Puccini elsket å komponere de skjønne verkene sine. Puccini kom hit i 1891, og ble forelsket i naturen og fuglelivet. Her elsket han å tilbringe tiden med de lokale jegerne og fiskerne, og noen ganger i ensomhet. Med inntektene fra operaene Manon Lescaut og La Bohème kunne han kjøpe seg et gammelt vakttårn ved sjøens bredder, og her bodde han frem til 1924. Det var her i det nyistandsatte huset at tonene til Tosca og Madame Butterfly ble satt på papiret, når han satt ved flygelet og kikket ut i hagen og utover sjøen. Oftest var huset fylt av venner, og han kunne sitte i timevis og dagevis med en av de berømte toskanske sigarene i munnviken og en blyant ved siden av seg mens de velpleide hendene hans danset over de svarte og hvite tangentene.

Det er en enestående opplevelse å gå i dette friluftsteatret. Vi befinner oss ved den store sjøen Lago di Massaciuccoli, som ligger mellom Lucca og havet. Når sommersolen er gått til ro, blir arenaen fylt av operainteresserte tilhørere. Og med sjøen som bakgrunn og den mørke nattehimmelens stjerner som prosjektører i mørket har dette teatret vært vitne til noen av verdens største operastjerner: Monserrat Caballé, Placido Domingo, Katia Ricciarelli og Luciano Pavarotti – alle har de sunget her. Festivalen tiltrekker således kjennere, og det betyr også at stemningen er mer som i en riktig opera, i forhold til den til tider kanskje mer folkelige stemningen i Verona. Her klær tilskuerne seg en tanke mer elegant. Jo visst, en opera ved Torre del Lago er i sannhet en uforglemmelig opplevelse.

Vi setter oss til rette ved sjøen, og føler den herlige kveldsbrisen, som sender et nærmest kjølende kjærtegn inn over tilskuerrekkene i den italienske sommerkvelden. I bakgrunnen synger sikadene om kapp med et par fioliner og en bratsj som blir stemt i orkestergraven, og alle venter vi i spenning på at dirigentens taktstokk setter festen i gang.

Det er virkelig trøkk i Giacomo Puccinis siste opera, Turandot. Her blir vi møtt med store korscener, og ikke minst hører vi noen av operakunstens mest kjente arier.

Operaen foregår i Kina, hvor friere står i kø for å vinne prinsesse Turandots hjerte. Det er bare en hake ved det: Frierne må først løse tre gåter, og hvis de svarer feil, blir de halshugget. Prins Calaf har sett prinsessen og forelsket seg i henne, han svarer riktig på alle tre gåter, men prinsessen er ikke særlig villig å holde sitt ord om å gifte seg – det blir likevel slått fast at det må hun. Men prins Calaf vil ikke gifte seg med henne mot hennes vilje, så han gir henne sjansen til å unngå giftermålet hvis hun kan gjette hans navn før soloppgang. Især kjent fra Turandot er arien ”Nessun dorma” (Ingen må sove), som prins Calaf synger mens han venter på soloppgangen i siste akt.

Det lyktes ikke for prinsessen å finne frem til navnet. Men den rettskafne prinsen vil likevel ikke ta prinsessen til brud mot hennes vilje, så han forteller henne sitt navn, slik at hun fritt kan velge om han skal dø, eller om han skal bli hennes ektemann. Hun kaller alle frem for å erklære at hun nå kjenner navnet på den fremmede, og at navnet er: Kjærlighet.

Etter forestillingen går turen direkte hjem til hotellet til en velfortjent natts søvn.

Dag 3
Fridag i Montecatini Terme eller frivillig tur til Firenze og operaen Tosca
Firenze

I dag blir det mulig å ha en avslappende dag i Montecatini Terme. Kanskje tar du en liten dukkert i hotellets svømmebasseng, eller lar øyne og kredittkort bli fristet av forretningene på hovedgaten, eller også kan du sammen med reiselederen ta lokaltoget til Firenze for et lite uformelt besøk. Toget tar en liten time og koster ca. 6 euro hver vei.

Byen Firenze skrev seg allerede for mer end tusen år siden inn i verdenshistorien som valfartssted for handelsfolk, kunstnere og eventyrere på reise etter inspirasjon. Her kan man besøke noen av de vakre kirkene, la seg fortrylle av de berømte museene, for eksempel Uffizi-galleriet på Piazza Signoria, som presenterer noen av de verdensberømte kunstnerne som satte Firenze på kunstens verdenskart: Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Rafael. Alle disse er representert på det som regnes som Italias fornemste museum for billedkunst. Gå en tur gjennom de små hyggelige gatene, kryss den kanskje mest fotogene broen i verden, Ponte Vecchio, som strekker seg over elva Arno der den dovent glir ut mot Det tyrrenske hav. Sett deg på et hyggelig sted i den toskanske sommervarmen og lad opp batteriene med is, kaffe eller en lett lunsj, og nyt lyden av Firenze akkompagnert av plaskende fontener og elegante italienere som passerer i bedagelig tempo. Tidlig på ettermiddagen tar vi toget tilbake til hotellet for å kle oss om til kveldens operaforestilling.

Det er på ny blitt tid til å kjøre til Torre del Lago. I dag spiser man igjen på egen hånd, og det er massevis av muligheter inne i sentrum av byen. Deretter møtes vi og setter oss til rette for å nyte enda en opera i skjønne omgivelser.

Dagens forestilling er Tosca, som for mange er et av Puccinis største verker. I den barske og dramatiske operaen Tosca spiller Puccini på alle følelsesregistrene når han i dette enestående følelsesdramaet trekker inn kjærlighet, sjalusi, hevn og ren og skjær ondskap. Operaen utspiller seg i Roma i år 1800. Vi følger det elskende paret, sangerinnen Floria Tosca og maleren Mario Cavaradossi, samt skurken Vitellio Scarpia, som er sjef for det hemmelige politi. Operaen åpner med at Cavaradossi skjuler en rømt fange i en kirke, hvor han er i gang med å utsmykke taket. Tosca dukker opp, og da han forsøker å skjule fangen for henne, misforstår hun situasjonen og tror at Cavaradossi har en hemmelig elskerinne.

Den dameglade politisjefen Scarpia ankommer til kirken, og han spiller på Toscas sjalusi og inviterer henne på middag – både for å få ram på Cavaradossi og den rømte fangen og for å forføre Tosca. Cavaradossi blir anholdt og tortureres, uten at Tosca vet det. Etter en lang duellering og forhandling mellom Tosca og Scarpia lykkes det henne å drepe Scarpia. Men slutten er ikke lykkelig, for Scarpia klarer å narre Tosca før han dør – noe som fører til den ulykkelige henrettelsen av Cavaradossi. Tosca velger å kaste seg ut fra et tårn og styrter mot jorden med ordene "Scarpia, avanti a Dio!" – Scarpia, vi møtes foran Gud!

Vi kjører så hjem til hotellet etter to magiske dager med opera i det fri, og nå kaller sengen igjen.

Dag 4
Volterra og San Gimignano

Etter frokosten kjører vi til byen Volterra, som man regner for å være en av etruskernes hovedsteder, og som er en av de rikeste byene i området. Når man nærmer seg Volterra, er profilen av byen det første man ser. Høyt oppe på en klippetopp skuer den ut over landskapet. Herfra har den historisk viktige etruskerbyen kunnet ha overblikk over det omkringliggende landskapet, slik at ingen fiender har kunnet nærme seg klippen, som rager 531 meter opp over havet, uten å bli oppdaget. I sentrum av byen finner man på rådhusplassen, Piazza dei Priori, rådhuset Palazzo dei Priori fra 1200-tallet, som har vært forbilde for Firenzes Palazzo Vecchio.

Volterra kan også være stolt av en vakker domkirke fra 1000-tallet, et romersk amfiteater og et imponerende etruskisk museum, hvor man kan se de mange askeurnene utformet som miniatyr-sarkofager med vakre motiver fra etruskernes verden og klassisk mytologi. Volterra er en kunstnerby, og overalt finner man verksteder med alabast-produksjon.

Etter et lite besøk her er det tid til å besøke byen med tårnene, San Gimignano. Den lille byens plassering på pilegrimsveien Via Francigena, Frankerveien, som gikk den lange strekningen fra Canterbury i England til Roma, gjorde den til handelssentrum i middelalderen, og dette gjorde den rik. Den var allerede den gang kjent for sin produksjon av den skjønne, silkebløte hvitvinen Vernaccia di San Gimignano, som fremdeles kan nytes i dag. Men den er også kjent for en fantastisk Chianti Colle Senesi og gode viner laget på druen Sangiovese.

Før vi besøker selve byen, skal vi ut på en liten fottur (1 ½ kilometer) på en del av den gamle pilegrimsveien opp til den praktfulle vingården Fattoria di Fugnano, som Albatros har arbeidet med gjennom mange år, et flott sted som mange av våre reisende velger å vende tilbake til på våre vingårdsferier.

Vingården har nemlig den mest fantastiske beliggenhet med de skjønneste utsikter over det bølgende landskapet og de berømte tårnene i San Gimignano. Gården drives av tre driftige kvinner, og de forteller oss om vingården og stedet. Naturligvis skal vi smake på vinene deres: den berømte hvite Vernaccia, deres Chianti Colli Senesi og ikke minst deres Supertoscaner, den fatlagrede Sangiovese – en vin som de fleste forelsker seg i.

Mens vi smaker på vinene, spiser vi en lettere piknik-lunsj, og det blir mulig å kjøpe litt av den gode vinen til å ta med hjem. Etter besøket går vi tilbake til bussen igjen – denne gangen føles turen lettere, når det går nedover, og vinen gjør absolutt ikke turen mer kjedelig.

Det blir også tid til å besøke San Gimignano sentrum. Her er det som å gå direkte inn i middelalderen. Det er herlig å vandre omkring og suge til seg inntrykk i de kjølige, skyggefulle gatene, besøke den vakre kirken eller torturmuseet, eller bare nyte en is i solen på torget før vi sent på ettermiddagen skal spise middag på hotellet.

Dag 5
Fridag
Montecatini Alto

I dag er det en av Italias største helligdager. Det er Ferragosto, og alle italienske familier samles for å spise lunsj eller dra til stranden eller til piknik i naturen. Alle tar fri, og store og små skal ut og nyte livet. Så vi har satt inn en fridag. Med mange italienere på veiene er toget den letteste måten å komme frem på. Nyt  noen deilige timer på stranden eller ta en god lunsj i Montecatini Alto. Bruk lokaltoget til Lucca (30 min), Firenze (1 time) eller besøk den populære stranden i Viareggio (1 time og 30 min.). Med lokaltoget kommer du lett til et av disse stedene.

Om kvelden spiser vi en avskjedsmiddag på hotellet.

 

Dag 6
Pisa og hjemreise

Etter frokosten sjekker vi ut av hotellet og setter bagasjen på hotellet. Dagen er til egne opplevelser til vi ut på ettermiddagen forlater Montecatini Terme for å gjøre et lite stopp i Pisa, hvor det er mulig å se Det skjeve tårnet og nyte en kopp kaffe eller et glass vin før vi kjører videre til den nærliggende lufthavn for å ta et kveldsfly hjem til Oslo.

Oppgradering av sitteplasser til operaen

I reisens pris er det inkludert plasser i sektor 4. Du har mulighet til å kjøpe plasser i sektor 2 mot et tillegg. Vi har valgt disse sektorene som de beste i forhold til prisen og kan dessverre ikke tilby flere sektorer.

Vi anbefaler sterkt at du velger kategori allerede ved bestillingen av reisen. Seneste tidspunkt for å endre kategori er ved restbetaling av reisen, normalt 75 dager før avreise

Prisinformasjon

Oppgradering av seter i operaen

Sektor 4: Inkludert
Sektor 2: 700,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Pisa t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Billetter til operaen. Inkludert i sektor 4 (kat. 4)
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Hotelskatt i Montecatini Terme 1,40€ pr. natt
 • Frokost, to middager samt pikniklunsj og vinsmaking i San Gimignano
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt med toget til Firenze - man kjøper selv billett på stasjonen
 • Tillegg for bedre setekategori i operaen. Sektor 2 koster 700 kroner pr forestilling og skal bestilles hjemmefra ved bestilling av reisen
 • Personlige fornødenheter
 • Personlige driks f.eks. til sjåfør (beregn 7€)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Operaforestillingen

Puccini-festivalen foregår i juli og august måned og er en sommerfestival. Derfor er været varmt og deilig, og ganske egnet til en opera under åpen himmel. Festivalen ligger omkring italienernes feriemåned og tiltrekker derfor primært lokale italienere. Påkledningen i operaen er derfor også litt mer formell enn til opera i arenaen i Verona.

Operaen skriver ”vi anbefaler elegant påkledning til teateret” – og med det mener de: ingen shorts, sandaler og T-skjorter. Vi taler ikke nødvendigvis om dress og slips for herrene. Men en pen bukse og en skjorte skal nok gjøre underverker. Naturligvis skal man altså kle seg pent for anledningen, men tenk også på at forestillingen er lang, og at det kan være en god idé å ha med en genser, siden vi tross alt er tett ved havet og sjøen.

Det er viktig at man er på plass i god tid før forestillingen begynner.  Det er mulig å kjøpe drikkevarer i baren under pauser.

I tilfelle av dårlig vær blir forestillingen aldri avlyst før tiden. The Puccini Festival Foundation forbeholder seg å kunne utsette starten til opptil 90 minutter etter planlagt start. Billetter vil kun bli refundert hvis forestillingen blir avlyst før det er spilt en tone. Således blir ikke billetter refundert hvis forestillingen har vært satt i gang. Skulle operaen mot forventning bli avlyst før den er satt i gang, skal reiselederen ha billetten, og så vil vi forsøke å få den refundert, slik at vi kan tilbakeføre billettprisen til våre kunder. Det vil ikke bli refundert ytterligere.

Albatros Travel gjør oppmerksom på disse reglene. Det gjelder således at Albatros Travel kun kommer til å kompensere for billetten til operaen etter ovenstående regler, samt hvis streiker, sykdom eller alt annet måtte hindre avviklingen av operaen.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Flott opplegg og variasjon med Puccinifestiva Reisen ga skikkelig valuta for pengene - en fantastisk god, kunnskapsrik og omsorgsfull reiseleder. Varierte opplevelser ut over primærformålet med Puccinifestival. Avreise via flyterminal i PISA trekker ned - elendige forhold i overfylte avgangshaller
Date published: 2023-09-17
Rated 3 out of 5 by from Hektisk Hektisk. Lang sightseeing før operaen. For liten tid i Lucca. Hadde foretrukket at hotellet lå i Lucca. Operaen var ingen høydepunkt. Flink guide, men sårbar for kritikk.
Date published: 2023-09-06
Rated 4 out of 5 by from En bra men varm opplevelse. Bra opplegg bortsett fra Dag 1 som ble veldig slitsom. Først tur til Montecatini Alto, deretter tur til Lucca og så rett til Operaen. Man sparte en del kjøring, men i den varmen hadde det vært å foretrekke, slik at man hadde hatt anledning til å dusje og skifte klær. Flink reiseleder.
Date published: 2023-08-31
Rated 5 out of 5 by from Eventyrlig ferie med mye innhold Var veldig overrasket over innholdet, masse små turer og hyggelig reiseguide
Date published: 2023-08-29
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med super guide ! Reisen var innholdsrik, fantastisk, interessant. Vi opplevde mer enn jeg forventet. Guiden vår var super, kunnskapsrik, veldig vennlig, hjelpsom, tilgjengelig, kunne organisere, minne på, hyggelig, fulgte opp.
Date published: 2023-08-28
Rated 5 out of 5 by from En godt sammensatt reise med opera og opplevelser Det var mange gode opplevelser i Montecatini Terme, Lucca, San Gimignano og Pisa med personlig og profesjonell reiseleder. Operaforestillingene var også flotte og minnerike, og ga sterke visuelle og musikalske inntrykk.
Date published: 2023-08-27
Rated 3 out of 5 by from Tilbakemelding Tur til vinsmaking var meget bra. Hotellet burde ligge i en mer interessant by, ikke i en by preget av manglende vedlikehold. Bør ikke ha sightseeing rett før opera. Jeg med mange irriterte oss over hvordan tips ble organisert. Tips bør være en individuell vurdering. Det føles ikke rett når reiseleder legger sterke føringer på hvor mye tips hver enkelt skal betale og går rundt og samler inn pengene. To middager lå inne i reisepakka. Det føles galt når reiseleder «bestemmer» hvor mye tips som skal betales etter disse middagene og samler inn pengene.
Date published: 2023-08-27
Rated 5 out of 5 by from Opplevelses rik og meget dyktig guide👌 Mange fantastiske steder og flotte opera forestillinger. Kunnskapsrik guide.
Date published: 2023-08-27
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_26
 • loc_no_NO, sid_ITROP60, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser