Sicilia rundt

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sjarmerende landsbyer, antikke templer, appelsinlunder og vulkanen Etna

“Gi oss en uke av ditt liv, så skal vi gi deg 3 000 års historie” sier sicilianerne - og vi følger deres råd. Gjennom flere tusen år er det mange folkeslag som har satt sitt preg på det Sicilia vi har glede av i dag og her er det mye spennende oppleve.

I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas når vi går gjennom den storslåtte Tempeldalen, og i Piazza Armerina tar de fortryllende mosaikkene oss med tilbake til Romerriket. Vi spaserer i Palermos livlige gater og ånder inn den bysantinske kulturen i Cefalú. Vi ferdes fra vakre kyster med krystallklart vann til Etnas svarte lava. Vulkanen våker over oss mens vi er her, og fra kraterkanten kan vi skue ut over gamle olivenlunder, vinmarker og det vakre Middelhavet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Catania. Videre til hotellet i Siracusa
Dag 2 Siracusa–Agrigento. Byvandring i antikkens Siracusa og tempeldalen i Agrigento
Dag 3 Agrigento–Palermo. Spasertur i hovedstaden Palermo
Dag 4 Palermo–Cefalú–Enna
Dag 5 Enna–Piazza Armerina–Giardini Naxos
Dag 6 Vulkanen Etna og Taormina
Dag 7 Taormina. Tid på egen hånd
Dag 8 Giardini Naxos–Catania. Hjemreise

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Catania. Videre til hotellet i Siracusa
Siracusa

Allerede i luften før vi er landet i Catania kan vi se den dominerende silhuetten av vulkanen Etna. Vi lander i Catania og kjører sørover gjennom den frodige Simeto-sletten, der vi skal begynne reisen vår i en av antikkens største greske kolonier: Siracusa. Vi sjekker inn på hotellet vårt og får en let anretning før det er sengetid.

Dagens kjørestrekning er 65 kilometer.

Dag 2
Siracusa–Agrigento. Byvandring i antikkens Siracusa og tempeldalen i Agrigento
Amfiteateret ved Siracusa

Dagens program begynner med en utflukt gjennom antikkens historie, og vi reiser flere tusen år tilbake i tiden helt til første gang Sicilia var sentrum i Europa. Siracusa er en by som kan by på en rik historie om grekere, tyranner, rivalisering med Athen og Kartago og den puniske krigen. Her finner vi helt enestående fortidsminner fra den største greske kolonien i verden. Gamle, berømte grekere som Arkimedes og Platon har begge satt sine ben i Siracusa eller Syrakus, som stedet het den gangen. Både politisk og kulturelt overgikk Syrakus grekernes hjemland i størrelse og makt. 

I nåtidens bysentrum på øya Ortygia ser vi restene av det antikke Apollontempelet og Siracusas vakre katedral i barokkstil der man kan se Santa Lucias helgenstatue. Santa Lucia, som ble født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og blir feiret 13. desember med store opptog i byen. Vi ser også den fine Aretusa-kilden.

Ved de arkeologiske utgravningene i Neapolis merker man for alvor historien og kan føle den storheten kolonien hadde. Her ligger Hierons store offeralter og et av de største greske teatrene. Romerne har også etterlatt et amfiteater, og vi hører litt om teaterets funksjon. Naturligvis blir det også tid til et besøk i det en gang så fryktede steinbruddet Latomierne, som i dag kalles Paradisdalen. Her skal vi se inn i Dionysos' øre, en klippehule som det er knyttet en spennende historie til.

Tidlig ettermiddag forlater vi Siracusa og kjører mot en annen av de spennende greske koloniene: Agrigento.

Her avslutter vi dagen med et besøk i Agrigentos berømte Tempeldal. Vi vandrer mellom noen av middelhavsområdets best bevarte tempelruiner. De imponerende templene er står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det kan vi godt forstå når vi får høre byens spennende historie og ser det på kloss hold. I Agrigentos storhetstid som strakk seg over 100 år tenkte innbyggerne mer på kunst enn på å krige. Selv om byen hadde inngått en pakt med byen Siracusa klarte de ikke å hjelpe Agrigento da Kartago bestemte seg for å ødelegge byen i 406 f.Kr. 

Vi kommer til Agrigento i tide til å sjekke inn og spise en velfortjent middag på hotellet. 

Dagens kjørestrekning er 220 kilometer.

Dag 3
Agrigento–Palermo. Spasertur i hovedstaden Palermo

Om morgenen drar vi nordover, for det er blitt tid til å besøke Sicilias livlige hovedstad Palermo. Byen er levende og intens, og det er ikke vanskelig å forestille seg at Palermo var en av Europas førende kulturbyer under de normanniske kongene i middelalderen. Her møttes øst og vest, Europa og Afrika. Byen er sterkt preget av sammensmeltningen mellom de to kulturene, normannerne og araberne, som til pavens ergrelse arbeidet sammen og skapte vakre bygninger i fred og harmoni. I dag er Palermo dessverre ikke helt på høyde med tidligere tiders storhet og lider fremdeles under den manglende økonomiske utviklingen i Sør-Italia. Men byen er full av optimisme og holder på å reise seg fra asken etter en vanskelig økonomisk periode.

Vel framme i byen sjekker vi inn på hotellet og blir kjent med byen på en byvandring. Turen vår rundt i den kaotiske storbyen byr på et spennende besøk i den store, imponerende katedralen der de normanniske kongene ligger begravet samt besøk i den lille klostergården ved San Giovanni degli Eremiti som ligger som en liten oase midt i storbyen med sine orientalske kupler og frukttrær.

Her finner du små gatekjøkken der sicilianske spesialiteter som pane cca’ meusa – brød med fritert milt og lunge – serveres med sitron og kanskje litt revet ost. Eller den velsmakende panelle, friterte kikert-snacks som du ikke kan forlate Palermo uten å ha smakt på. Kanskje havner vi på det gamle fiskemarkedet A’vucchiria, der det finnes alskens slags gatemat og små tavernaer som kan Taverna Azzurra, som kan friste med et glass søt vin av typen. Sangue Siciliano eller Zibibbo til bare 1 euro. Turen er på cirka 4 km.

Middagen i dag er på egen hånd. Du har mulighet for å bli med reiselederen på en felles middag hvis du vil med ut og spise typisk siciliansk. (avtales kvelden før)

Dagens kjørestrekning er 135 kilometer.

Dag 4
Palermo–Cefalú–Enna
Katedralen i Cefalú

Om morgenen har du noen timer til å utforske Palermo på egen hånd. Alternativt kan du ta en spasertur og kanskje ta en titt på ett av de mange små markedene i byen. F.eks. Il Capo, der du kan oppleve et virvar av små butikker, slaktere, fiskehandlere, bakere etc. Hver palermitaner har sine faste steder de handler og man handler kun hos sin leverandør, alt annet vil være som et utroskap!

Midt på dagen kjører vi østover mot Cefalú. Her kommer vi fram til byens middelalderkatedral, som innvendig er utsmykket med noen av Italias vakreste bysantinske mosaikker. Katedralen er bygd på 1100-tallet av normannerkongen Roger II, og blandingen av kristen og arabisk arkitektur som kan spores i kirken er helt unik. Vi tar en spasertur i Cefalús gamle, smale gater og ser på byen før vi fortsetter vårt eventyr. 

Vi fortsetter mot den sentrale delen av øya. Her krøller motorveien seg langs de enorme landbruksområdene som en gang forsynte romerne med hvete og andre avgrøder. På et tidspunkt fikk Sicilia helt fortjent navnet "Det romerske imperiums kornkammer" og det forstår vi godt når vi passerer de store landområdene. På bakketopper her og der kan man få øye på små byer, og vi er helt under huden på Sicilia.

Vi ankommer nær byen Enna som ligger på toppen av en av de mange bakkene. Her overnatter vi. 

Dagens kjørestrekning er på 185 km. 

Dag 5
Enna–Piazza Armerina–Giardini Naxos
De berømte bikinipikene i Piazza Armerina

Dagen starter med en av de største severdighetene på den sentrale delen av Sicilia.

Byen Piazza Armerina var bare en søvnig by på femtitallet, men da man fant restene av en romersk by fra 300-tallet ble byen satt på verdenskartet. I dag er byen et av høydepunktene på en reise gjennom Sicilias mange historiske kulturminner. Man tror at villaen har tilhørt en pensjonert keiser, og det man til å begynne med trodde var en liten jakthytte viste seg å være en villa på over 3000 m2. Villaen hadde helt fantastiske gulvmosaikker, veggene var prydet med imponerende jaktscener, mytologiske skikkelser, vakre portretter og ikke minst de berømte ”bikinipikene”. Det var til og med innlagt rennende vand og varme i gulvet. Man får virkelig en følelse av hvordan en keiser levde for snart 2000 år siden.

Det blir også tid til enda en herlig siciliansk lunsj. For de som har lyst til å bli med besøker vi restauranten Da Pepito der de lokale råvarene er i fokus. 

Vi setter kursen mot østkysten av Sicilia og her kommer ti vil motorveien "La Zagara" som betyr sitronblomsten. Motorveien strekker seg fra Catania til Messina langs kysten og går gjennom plantasjer der blodappelsiner og sitroner lyster opp mellom de mørkegrønne trekronene. Langs veien har vi en vakker utsikt til den legendariske vulkanen Etna og i det fjerne kan vi skimte Italias fastland med Calabria som ligger i disen i det fjerne. 

Vi kommer fram til vårt siste hotell i byen Giardini Naxos, like ved den hyggelige byen Taormina. Her skal vi tilbringe de neste tre nettene. Naxos var den første greske kolonien på Sicilia, og den vakre kystbyen har en herlig havnepromenade med trivelig stemning.

Dagens kjørestrekning er på 180 km. 

Dag 6
Vulkanen Etna og Taormina
Etnas vulkankrater

Fra morgenstunden setter vi kursen mot den evig rykende vulkanen Etna, som reiser seg til 3330 meters høyde. Ved foten av vulkanen begir vi oss langs de mindre veiene gjennom frodige småbyer der olivenlunder, vinmarker, sitron- og appelsinplantasjer samt andre eksotiske planter som kiwi og fikenkaktus nyter godt av den vulkanske jorden. Her i skråningene, med fantastisk utsikt over Middelhavet og en vulkan i bakhagen, har hundretusenvis av sicilianere valgt å bosette seg.

Like over byen Zafferana Etnea, som var nære på å bli truffet av lavaen ved Etnas utbrudd i 1992, kjører vi over i et spennende lavalandskap. Her ser man tydelig sporene etter de forskjellige vulkanutbruddene, og man kan følge lavastrømmenes ferd ned nedover fjellet. Vi kommer opp over tregrensen, og her må selv den kraftige etnagyvelen gi opp. Resten av oppstigningen skjer gjennom golde lavamarker.

Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2000 meter over havet der det store utbruddet i juli 2001 fant sted. Her reiser et par av kratrene fra tidligere utbrudd seg, og man kan forestille seg hvor kraftige naturkreftene er når de slipper løs.

Avhengig av hvordan vinteren har vært kan det ligge snø her. Etna blir også brukt til både langrenn og slalåm!

For de virkelig nysgjerrige er det mulig å kjøpe billett til svevebanen og (avhengig av snødekket) de små terrenggående bussene som tar med seg besøkende opp til omkring 3000 meters høyde. Turen opp til toppen er som å bevege seg gjennom et månelandskap, og man kan til tider høre vulkanen "brøle" og virkelig føle dens krefter. Turen krever gode sko og varme klær. (Pris for billetten er 67€ – juli 2021).
Vil du bli på 2000 meters høyde kan du gå en tur langs kraterkanten på Monte San Silvestro. Gå en rask tur opp vulkanen eller nyt en espresso eller en lett lunsj i solen. 

Etter besøket ved Etna går turen videre til Taormina, som har en fantastisk utsikt til Calabria på fastlandet og til Etnas dramatiske silhuett. Byen ble grunnlagt allerede i 403 før vår tidsregning, og romerne brukte senere kolonien til datidens langtidsreiser, nemlig som retrettpost for Romerrikets veteransoldater. Fra midten av 1800-tallet ble Taormina lekeplass for Europas finere borgerskap. I dag kan man nyte den vakre byens hovedgate og herlige piazzaer med kafeer der man kan se og bli sett. Og ikke minst er det mulig å besøke det vakre gresk-romerske teateret som fremdeles er i bruk til både konserter, operaer og en filmfestival. Byen er levende og sjarmerende, og det er godt med muligheter til å ta en spasertur eller nyte  en drink på en av de mange små, hyggelige barene mens man nyter de romantiske omgivelsene.

Om ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet vårt. Middagen er på egen hånd, for eksempel kan man spise på en av de hyggelige restaurantene langs vannet. Liker du fisk, anbefaler vi at du blir med reiselederen på en av de mange  gode restaurantene i byen. Reiselederen tar imot bestilling dagen før.

Dagens kjørestrekning er på 70 km. 

Dag 7
Taormina. Tid på egen hånd
Taormina med Etna i bakgrunnen

Dagen er til egne eventyr og opplevelser. Kanskje du vil ta lokalbussen tilbake til sjarmerende Taormina eller ta buss eller toget til provinshovedstaden Catania eller Messina lenger nordpå. 

Det er også mulig at du etter en uke rundt på Sicilia bare har lyst til å nyte en avslappende dag ved havet - eller kanskje til og med den fine badestranden kan friste til en dukkert og en lunsj i solen?

Middagen er på egen hånd. Hvis det er stemning for det, går vi ut og spiser i samlet flokk. 

Dag 8
Giardini Naxos–Catania. Hjemreise

Etter tidlig frokost er det tid til å si farvel til Sicilia og begi seg hjemover igjen.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 500,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–Catania t/r 
 • Utflukter ifølge program (entreer er ikke inkl.)
 • Innkvartering i delt dobbeltrom    
 • Frokost alle dager og 4 middager
 • Skatter og avgifter    
   
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Entreer til severdigheter, beregn ca 55 euro
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 15 euro i alt)    
 • Personlige fornødenheter    
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
   

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hoteller

Vi kommer til å bo på gode mellomklassehoteller. Vi bruker primært følgende hoteller (endringer kan forekomme, i så fall forsøker vi så vidt mulig å informere om dette før avreise):

 • Grand Hotel Villa Politi, Siracusa
 • Delle Valle, Agrigento
 • Politeama Palace Hotel, Palermo
 • Hotel Federico II, Enna
 • Hotel Sporting Baia, Giardini Naxos

Klima og påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig på Sicilia I morgen- og kveldstimene, og regnskurer kan forekomme. Ta derfor med deg en genser og en lett jakke på reisen. Italienerne er ikke spesielt formelle når det gjelder påkledning om kvelden i restauranter og lignende. Husk å ta med et par sko som er gode å gå i til spaserturer i byene og i naturen.

Det er ofte mulig å ta en dukkert i et basseng eller i havet, og det er derfor en god idé å ta med seg badetøy. Husk å ta med et håndkle hvis du har lyst til å bade, siden bademulighetene ofte oppstår når vi er «mellom hoteller».

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Man kan ta med seg 1 kolli per person på flyet. Maks. 20 kilo + håndbagasje (maks. 8 kilo og maks. 118 totalt (for eksempel. 50 x 40 x 25 cm).

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

I høyden

Besøket på Etna foregår på 2000 meters høyde, noe som kan innebære en risiko for høydesyke. Vi har planlagt utfluktene våre med god tid til akklimatisering. Det kan allikevel forekomme at noen av deltagerne kan merke symptomer som hodepine, dårlig appetitt og søvnløshet. Dette går oftest fort over. Snakk med reiselederen din om hvordan du har det før det blir alvorlig. Verre symptomer inkluderer tretthet, forverret hodepine, svimmelhet og kvalme. Den tynne og tørre fjelluften kan også føre til uttørking, så husk å drikke nok vann.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Et fint førstemøte med Sicilia Dette ble en fin tur der vi fikk anledning til å se store deler av øya og den imponerende historien som har utspilt seg her. Jeg var personlig ikke veldig godt kjent med den rike historien og ble virkelig bergtatt av de imponerende byggverkene og de ulike og dramatiske epokene som har formet øya. Vi var dog en stor gruppe, i alt 40 stk. Det er, etter min mening, og objektivt sett en for stor gruppe. Vi var imidlertid en god blanding av mennesker, og med en reiseleder som ga oss god informasjon underveis, så ble dette en minnerik tur for min del. På en rundreise blir det mye inn og ut av hoteller og det var derfor et pluss at turen avsluttet med 3 netter på samme hotell og at det var mulighet for å gjøre litt egne ting.
Date published: 2019-09-22
Rated 4 out of 5 by from fin rundtur Mye fint å se/oppleve. Og reiselederen vår var absolutt fantastisk :-)) Turen ble en spennende ferd gjennom historien, og severdigheter står i kø! en anbefaling: tror utbyttet ville vært enda mye bedre hvis jeg hadde lest meg opp på Sicilias omskiftende historie. Sicilias natur er også både spennende og fantastisk - vulkan, lavaklipper, jordbruk, hav og strand - og veier med svinger som gjør Trollstigen til en lilleputt! Vi hadde verdens flinkeste (tror jeg nok!) og vennligste sjåfør. Reiseleder og sjåfør utgjorde et fantastisk team.
Date published: 2019-10-21
Rated 4 out of 5 by from Koselig reise med hyggelige mennesker og mange opplevelser,Topp reiseleder. Reisen var fin bortsett fra flyreisen. Avreise begge veier var for sent på kvelden. Stort sett pensjonister eller godt voksne som var med på turen. Reiselederen vare bare suveren. Pen, hyggelig, omsorgsfull og meget kunnskapsrik. Hyggelig og flink buss sjåfør. Båare blid og hjelpsom. Det er som regel mye bussing på rundreiser og slik må det nødvendigvis bli, men sent inn på hotell og tidlig opp tærer på kreftene. Omvisninger kan med fordel være inkludert, men nevnt som egen post under reisen. Kan være irriterende både for deltagere og ikke minst for reiseleder, som hele tiden skal vandre rundt i bussen og samle inn disse pengene. Vi er jo en stor flokk hvor alle følger etter reiseleder og ingen ønsker å sitte igjen ved bussen. Unntaket kan være noe spesielt som topptur til Etna. Nok en gang 5 stjerner til Albatros.
Date published: 2019-10-23
Rated 3 out of 5 by from Interessant og opplevelsesrik tur med laaaange bussturer En tur som får vist frem det meste av Sicilias severdigheter, i nydelig sensommervær. OK (men ikke mer enn OK) hoteller, og meget dyktig reiseleder og sjåfør. Ulempen ved å skulle se mye er at det blir mange og lange bussturer på tildels dårlige og svingete veier. Ikke en tur for den som har problemer med bilsyke! Besøket i Montalbano Elicona var etter vår mening ikke verdt den veldig lange og kronglete bussturen. Veldig hyggelige gruppe, men alt for stor (40 personer). Det gjør det både vanskelig å bli kjent med alle, og skaper en del problemer med logistikken. Et kraftig irritasjonsmoment: Albatros har ikke inkludert inngangspenger til noen av de "obligatoriske" severdighetene, dvs. de som står i programmet og ikke er definert som ekstrautflukt. Det medfører at reiseleder til stadighet må samle inn 5-10 euro pr. person for å betale. Dette virker fullstendig unødvendig - vi ville mye heller forhåndsbetalt ca. 500 kr. mer for turen!
Date published: 2019-09-15
Rated 4 out of 5 by from En tur full av nye opplevelser og steder Rundtur på Sicilia med Albatros brakte meg til mange koselige småbyer som jeg ellers aldri ville ha besøkt. En veldig dyktig reiseleder og bussjåfør tok oss med til nye spennende steder hver dag. I og med at Sicilia har så lang og variert historie var det mye å se, men turen var lagt opp til å være en god blanding av kultur, historie og sightseeing. Vi fikk med oss kirkebesøk, ruiner, storby, vulkan og sol og bading ved sjøen.
Date published: 2019-09-21
Rated 5 out of 5 by from En flott rundtur med mye historie og kultur En interessant rundreise. Flott natur og mange opplevelser. En veldig flink, kunnskapsrik og hyggelig reiseleder gjorde turen ekstra bra sammen med en veldig dyktig sjåfør.
Date published: 2019-10-21
Rated 5 out of 5 by from Deilig rundreise som oppfylte det jeg hadde søkt Reisen var alt den hadde lovet, og litt til. Gruppen var litt for stor, 40 personer. Reiselder hadde til tider vansklig for å samle oss alle sammen. På en slik tur er det ganske mange eldre mennesker. Det er flott. Mye kunnskap. Reiseleder var vennlig og smilende som jeg satte veldig pris på. Hun holdt oss også informert om historie og kultur hele tiden. Veldig bra. Sjåførene var ogsp utmerket.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from En herlig reise med mange gode opplevelser Rundreisen på Sicilia var meget innholdsrik, men vi savnet Selinunte på programmet. Buss-sjåfør Aurelio bidro til å gjøre timene i bussen meget behagelige, en dyktig sjåfør med serviceinnstilling, lun og morsom. Hotellmiddagene var dessverre en stor skuffelse. Høydepunktet matmessig var en improvisert lunsj i Piazza Armerina på Trattoria Pepito Bar med siciliansk buffet!
Date published: 2019-09-15
 • y_2022, m_8, d_15, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_33
 • loc_no_NO, sid_ITRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser