Silkeveiens Usbekistan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fjerne karavanebyer med fristende basarer, glimtende asurblå kupler og gyllent landskap venter langs ruten for den berømte handelsveien

Silkeveiens karavanebyer har i århundrer vært besøkt av tungt lessede kameler og handlende – vi følger deres spor til de legendariske byene Samarkand, Bukhara og Tasjkent. I de livlige byene venter tusen år gamle moskéer, haremgemakker og et fargemettet virvar av de vakreste mosaikker. Vi gjør et dypdykk i mytene og historien her hvor Aleksander den Stores, Djengis Khans og Timur Lenks riker oppsto, funklet og brast.

Travle basarer frister deg med vevde tepper, sirlig kunsthåndverk, ullvarer og silke, og den vennlige befolkningen møter vi på byenes summende torg og i gamle tehus. På turen gjennom Usbekistan reiser vi over uberørt og barskt landskap i ørken og fjell langs Silkeveiens rute, som en gang var verdenssivilisasjonens hovedvei, der det ble utvekslet ikke bare varer men også viten, ideer og religion.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Usbekiske som

Dagsprogram 9 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Tasjkent, Usbekistan. Byrundtur
Dag 3
Tasjkent–Bukhara. Høyhastighetstog og byrundtur til bl.a. Dødens Minaret og Ark-fortet
Dag 4
Bukhara. Byrundtur inkl. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Emirens sommerpalass og lokal basar
Dag 5
Bukhara–Shakrisabz–Samarkand. Timur Lenks fødeby og videre til Samarkand
Dag 6
Samarkand. Byrundtur inkl. Registan plassen og Gur Emir
Dag 7
Samarkand. Byrundtur inkl. Silkeveismuseum og papirverksted
Dag 8
Samarkand–Tasjkent med lyntog. Shah-i-Zinda nekropolen, Ullugbeks observatrorium og profeten Daniels mausoleum
Dag 9
Fly Tasjkent–Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi tar flyet mot Usbekistan.
Dag 2
Ankomst til Tasjkent, Usbekistan. Byrundtur
Vakre kupler i Tasjkent

Vi lander i Tasjkent. Når innreiseformalitetene er overstått kjører vi til hotellet vårt.

Siden russernes erobring i 1865 har Tasjkent vært landets port mot øst. I 1939 ble byen gjort til Usbekistans hovedstad, og med knappe tre millioner innbyggere er det den viktigste byen i Sentral-Asia. Byen har en lang og omtumlet historie. Omkring 400-tallet omtales den under navnet Stjasi, og heretter fulgte en rekke erobringer av tyrkere, arabere, Dsjengis Khan, Timur Lenk, kasakhiske nomader, kalmukiske nomader og siden begynnelsen av 1800-tallet samanidene. I 1966 rammet et voldsomt jordskjelv Tasjkent, og store deler av byen ble ødelagt. Derfor er Tasjkent i dag preget av moderne bygninger, med en utsmykking og stil som er sterkt preget av russisk og usbekisk kultur.

Etter en hvil og en forfriskende dusj begir vi oss ut i hovedstaden på byrundtur.

Byrundturen begynner ved Khazrati-Imom-komplekset med blant annet Djuma-moskeen og den fine koranskolen Barak Khan-madrasaen der den eldste håndskrevne koranen (Uthman Qur’an) blir oppbevart. I Abdul Kassim-madrasaen viser de flinkeste usbekiske kunsthåndverkerne eksempler på silkepapirmaling, trearbeider, keramikk med mere. Vi fortsetter til den gamle bydelen på Emir Timur-torget, som prydes av en stor statue av Timur Lenk (1336–1405), og hoteller i klassisk kommunistisk arkitektur. Vi får også sett den berømte metroen i Tasjkent som er dekorert med marmor og granitt.

Vi fortsetter til Uavhengighetsplassen.

Overnatting i Tasjkent.

Dag 3
Tasjkent–Bukhara. Høyhastighetstog og byrundtur til bl.a. Dødens Minaret og Ark-fortet
Stemningsfulle Bukhara

Fra Tasjkent går det med høyhastighetstoget Afrosiayb tvers over Kyzul Kum-ørkenen til Bukhara, en av Silkeveiens mest berømte oasebyer. Bukhara er en av Sentral-Asias mest stemningsfulle byer, og var allerede gammel da Aleksander den store erobret den i 329 f.v.t. 

Byens beliggenhet på korsveien mellom Merv, Gurganj, Herat, Kabul og Samarkand gjorde den til et attraktivt mål for mange krigsherrer. En av dem var den arabiske hærføreren Qutaiba, som brakte den muslimske troen til Nukhara på 700-tallet. Senere ble byen nesten helt jevnet med jorden av Dsjengis Khan på 1200-tallet, men den reiste seg igjen, og med de handlende kom rikdom og velstand.

Midt på dagen kommer vi frem til Kyzylkum-ørkenens største oaseby og den tidligere selvstendige emirat, Bukhara. Ved ankomsten starter vi dagens program når vi går på oppdagelse i den gamle bydelen Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail Khodja-komplekset med den fantastiske grønne kuppelen, Tash Khouli-palasset med haremsgemakker og den 1000 år gamle Juma-moskeen. 

I sentrum finner vi den storslåtte Ark-festningen, som var symbolet på emirens storhet og hans egentlige residens. Med sine opp mot 20 meter høye murer var fortet en sikker bastion for den lokale makthaveren, og i storhetstiden bodde det knappe 3000 mennesker innenfor murene.

Om ettermiddagen skal vi se nærmere på den fascinerende gamle bydelen. Mange av byens største severdigheter, vakre moskeer med fantastiske blå kupler, byporter og imponerende plasser, er samlet i Poi Kalyan-komplekset, der også byens høyeste minaret kneiser: Arslan Khan-minareten, bedre kjent som Dødens minaret. Det var her den herskende emiren inntil for godt og vel hundre år siden lot rivaler og forbrytere kaste ut fra toppen.

Lab-i-Hauztorget med det store bassenget er sentrum for byen, og her ligger det tehus der eldre usbekiske menn drikker grønn te, snakker og spiller brettspill. Ved hver sin ende av bassenget ligger Nodir Divan-Begimarasaen fra 1623.

Overnatting i Bukhara.

Dag 4
Bukhara. Byrundtur inkl. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Emirens sommerpalass og lokal basar
Fantastisk mosaikk i en av Bukharas vakre moskeer

Vi tilbringer hele dagen i og omkring Bukhara og legger ut på en omfattens rundtur i byen, hvor vi helt bokstavelig gjennomgår byens historie på veien rundt til de største og mest berømte severdighetene.

Vi starter ved Chor-Bakrmausoleet og det vakre, sandfargede Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet er dekorerte med blå kalligrafifliser, som er typiske for Usbekistans bygningsverker.

Utenfor byen ligger sommerpalasset Sitorai-Mokhi-Hossa, som ble brukt av de to siste emirene av Bukhara. Den bisarre blandingen av orientalsk, europeisk og russisk arkitektur gjør det til et fascinerende sted. Palasset består av tre bygninger: Det tidligere sommerpalasset, en åttekantet paviljong og en bygning ved en liten dam. Her levde emiren et behagelig liv omgitt av haremet sitt og en samling eksotiske dyr som ble holdt i bur i parken.

På vei tilbake til hotellet vårt går vi innom byens store basar, Coumpol-basaren. I de gamle kuppelkledde handelsbygningene er det fremdeles mange aktive verksteder og småboder som produserer lokalt kunsthåndverk av høy kvalitet, akkurat som de har gjort i hundrevis av år.

Delikate håndvevde tekstiler som Sentral-Asia er berømt for: suzani, silke og ikat, samt håndlagde trearbeider, puter, tepper og keramikk i fantastiske farger.

Overnatting i Bukhara.

Dag 5
Bukhara–Shakrisabz–Samarkand. Timur Lenks fødeby og videre til Samarkand
Timur Lenk-monumentet i Shakrisabz

Etter frokost kjører vi til den berømte krigsherren Timur Lenks fødeby, Shakrisabz – eller Kesh, som byen het den gang. Her begynte han sin livsbane fra sauegjeter til hersker over et imperie. I 2002 feiret byen 2700-årsjubileum.

Lenk nedstammet fra mongolske krigere som hadde begitt seg vestover i forbindelse med utvidelsen av det mongolske imperiet. Han betraktet seg selv som en etterkommer til den store mongolske krigsherren Djengis Khan. Omkring 1370 mobiliserte Timur Lenk områdets turkmeniske stammer og dro ut på en rekke storstilte felttog.

Samarkand er Timur Lenks by – det er det ingen tvil om – men han glemte aldri sine røtter. Tvert imot gjorde han store anstrengelser for å forskjønne og befeste sin fødeby. Veldige murer ble reist rundt byen med vollgrav og vindelbroer. Hager ble anlagt, og palasser ble bygget.

Vi ser runinene av Ak-Saray-palasset, Dor-ut Saodat-komplekset med Khazraity-Iman-moskeen, Jahongir-mausoleet og Dor-ut Tillavat-komplekset, og ikke minst den nesten grotesk store statuen av Timur Lenk. Statuens fot blir ofte besøkte av nygifte par.

Om ettermiddagen fortsetter vi med bus og kommer fram til Samarkand – som også kalles Sjelens hage, Islams juvel og Verdensspeilet. Den sagnomspunne byen har en tusen år lang historie som kultursentrum på Silkeveien. Vel framme blir vi innlosjert på vårt hotell for de neste to nettene.

Overnatting i Samarkand.

Dag 6
Samarkand. Byrundtur inkl. Registan plassen og Gur Emir
Gur Emir-moskeen

Samarkands historiske sentrum er ikke like godt bevart som Bukhara, men til gjengjeld har byen noen av Sentral-Asias mest enestående kulturperler. Den mest berømte severdigheten er uten tvil Registanplassen, som ligger sentralt i Samarkand og er en av verdens vakreste plasser. På tre sider, i perfekt arkitektonisk harmoni, er plassen innrammet av bygninger, minareter og madrasaer. Her ligger Ulugh Beg-madrasaen sammen med Tillya-Kari-madrasaen og Sjir Dor-madrasaen som et enestående arkitektonisk mesterverk som er under UNESCOs beskyttelse.

I 1220 ble byen voldsomt herjet av Djengis Khans horder, men fra 1369 opplevde den en ny oppblomstring under Timur Lenk, som gjorde den til sin hovedstad.

I tillegg til Registanplassen skal vi se den nærliggende og enorme moskeen, Bibi Khanum og Gur Emir, eller Emirens gravkammer, som er noen av Samarkands mest imponerende bygninger. Timur Lenk beordret i 1404 at Gur Emirs flotte kuppel og mausoleum skulle ferdigstilles til ære for hans avdøde barnebarn Muhammed Sultan. Da Timur Lenk døde i 1405, ble også han begravet i Gur Emir. Det hviler en ro over bygningene, og på den vakkert dekorerte kuppelen er det poetisk skrevet: "Skulle himmelen forsvinne, vil kuppelen erstatte den."

Resten av dagen er satt av til tid på egen hånd og kan for eksempel tilbringes i det gamle handelssentrum hvor det fremstilles tepper, keramikk, tekstiler og anden kunsthåndverk.

Overnatting i Samarkand.

Dag 7
Samarkand. Byrundtur inkl. Silkeveismuseum og papirverksted
Registanplassen

I dag drar vi ut til utkanten av byen for å besøke det helt nye Silkeveiskomplekset som har blitt oppført litt utenfor Samarkands gamle sentrum. Her finner vi tro kopier av noen av landets største kulturskatter, inklusive klassiske handelsgater fra Khiva og Ferghana, imponerende palass og minareter, og ikke minst åpne håndverksboder, hvor man kan se hvordan landets vakre kunsthåndverk produseres.

Vi spiser lunsj i området før vi setter kursen tilbake til Samarkand. På veien tilbake kjører vi innom et papirverksted i landsbyen Konigil utenfor Samarkand. Papirfremstilling har en lang historie i Samarkand-området, og på verkstedet får vi se hvordan bark fra papirmorbærtreet blir omdannet til fint papir.

Overnatting i Samarkand

Dag 8
Samarkand–Tasjkent med lyntog. Shah-i-Zinda nekropolen, Ullugbeks observatrorium og profeten Daniels mausoleum

Vi starter dagen med å kikke nærmere på Shah-i-Zinda-nekropolen – en samling gravmæler som nærmest utgjør en liten by – som er en av Samarkands vakre og stemningsmettede severdigheter. Den flotte inngangsportalen med de fargerike flisene og den smale, godt over 200 meter lange gaten med tettliggende mausoleer på begge sider er enestående. Vi besøker også Ulugh Begs observatorium fra 1429. Observatoriet var blant de fremste i verden på 1400-tallet, og de observasjonene som ble gjort der, er fremdeles gyldige.

Vi skal også besøke profeten Daniels mausoleum. Profetens jordiske rester hevdes å være begravd ikke mindre enn seks forskjellige steder – tre i Irak, to i Iran og altså også her i Samarkand. Legenden sier at det er Daniels hånd som er stedt til hvile her etter at den ble hentet hit som relikvie av Timur Lenk. Mange pilegrimer kommer til mausoleet, som er en helligdom for både kristne, jøder og muslimer.

Heretter kjører vi til stasjonen og går på lyntoget til Tasjkent. Høyhastighetstoget er det første av sitt slag i hele Sentral-Asia og tilbakelegger de 33 milene til Tasjkent på omtrent to og en halv time. Alle vogner er røykfrie og har komfortable sitteplasser. Toget har også en restaurantvogn der man kan kjøpe forfriskninger og småretter.

Ved ankomsten blir vi kjørt til hotellet vårt, og det er mulig å koordinere en felles middag med reiselederen (ikke inkl.).

Overnatting i Tasjkent.

Dag 9
Fly Tasjkent–Oslo

Veldig tidlig om morgenen drar vi til flyplassen hvor flyet vårt venter.

Vi lander i Oslo senere på dagen.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
2 198,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tasjkent t/r med mellomlanding
 • Tog Tasjkent–Bukhara og Samarkand–Tasjkent
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering på 3-stjerners hoteller i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer og måltider
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 50 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Transport

De lange strekningene i Usbekistan foretas med tog. Disse foregår som oftest med hurtigtoget Afrosiyab-ekspressen i det omfang ruteplanen blir fulgt som forventet. Det hender at toget blir inndratt til offisielt bruk. Da tar vi enten det vanlige toget eller kjører i buss.

Klima

Usbekistan har et utpreget kontinentalt klima. I sentrale Usbekistan minner været om Sør-Europa, og generelt er dagene solrike – men det kan bli kjølig om kvelden. Derfor er det lurt å ta med seg en varm jakke eller fleecegenser.

Valuta

Det lønner seg å veksle til den lokale valutaen når man er i Usbekistan. Det vil som regel være mulig å gjøre dette på det første hotellet på reisen. Vi anbefaler at du tar med deg kontanter i euro eller USD. I tillegg er det en god idé å ta med noen dollar i små sedler som du kan bruke inntil du får vekslet til usbekiske som.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Eksotisk reise til Usbekistan Reisen var svært interessant og opplevelsesrik ikke minst takket være svært dyktig reiseleder Max Sjöblom og lokal guide Bekh. Disse samarbeidet godt og utfylte hverandre på en flott måte.
Date published: 2023-10-19
Rated 4 out of 5 by from Spennende reise med mye innhold Fantastiske ting å se! Flinke og kunnskapsrike reiseledere, både lokal og fra Albatros. Mye gåing, så det er viktig at de som deltar kan gå relativt raskt og selvstendig. Litt tid på de ulike stedene, kunne gjerne hatt noe mer tid.
Date published: 2023-10-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise i land fullt av gammel kultur En utrolig reise med en fantastisk flink reiseleder og en glimrende lokal guide. De begge gjorde reisen helt uforglemmelig og ga oss en innføring i en gammel kultur vi nesten ikke visste at fantes. Det var også deilig å reise til et land så og si uten tiggere og uten at vi trengte å være redd for å bli utsatt for tyverier. Det var nydelig mat og flotte hoteller.
Date published: 2023-10-16
Rated 5 out of 5 by from Travel reise med mange flotte innslag! Reisen var helt optimal. Fin bussjåfør, flink lokalguide og svært informativ og grei guide. En kostbar reise mtp hvor få netter vi overnattet i et lavkostland.
Date published: 2023-10-15
Rated 5 out of 5 by from Et dykk inn i historien til et spennende område, helt ukjent for meg! Det var en godt organisert reise med stigende høydepunkter. Både den norske reiselederen og guiden fra Usbekistan var kunnskapsrike og tok veldig godt vare på sitt reisefølge. Vi spiste på gode restauranter og fikk servert lokale retter, noe som ga oss innsikt i matkulturen i området. Personlig, og i etterkant, skulle jeg ønsket at jeg hadde lest meg opp på landet i forkant. Det var mye informasjon og mange inntrykk.å fordøye. Høydpunktet var selvfølgelig Samarkand med sine blå kupler og utrolig arkitektur. Men hele turen var en uforglemmelig opplevelse.!
Date published: 2022-10-10
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise Reisen til Silkeveiens Usbekistan var en fantastisk opplevelse. Vi hadde med oss en dyktig, norsk reiseleder og en lokal guide, sammen gjorde de reisen til en interessant tur i et, for meg, ukjent land. Vi fikk se og oppleve, hele tiden med masse informasjon om det vi så. Hotellene var fine, spesielt de i Tasjkent og i Bukhara.
Date published: 2022-10-05
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med masser av inntrykk og alt gjennomført som planlagt. Turen var svært god tilrettelagt med nok tid på de ulike stedene uten å måtte haste videre til neste bestemmelsessted. Kunnskapsrike og sosiale reiseledere, både norsk reiseleder for turen og lokal turistguide fra Usbekistan.
Date published: 2022-10-04
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk vakker tur Veldig flott tur gjennom Usbekistan med ei lita og reisevant gruppe, og en fantastisk reiseleder. Veldig fornøyd med reiseleder som kan landet uten jukselapp, som er ryddig og ikke minst; som stiller for gruppa også når vi er tilbake fra dagens tur. Han var med oss hele dagen, også om vi ville ut og spise på kvelden. Veldig viktig!!
Date published: 2022-10-04
 • y_2024, m_6, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_92
 • loc_no_NO, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser