Skottland – høyland og historie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev det skotske høylandets vakre natur med middelalderborger, beitende sauer og gylne dråper

Det skotske høylandet ser ut akkurat slik som man forestiller seg det. Under de tåkebelagte fjelltoppene beiter høylandsfeet i de lyngkledde dalene, og som i et eventyr ligger middelalderborger spredt i det kuperte landskapet.

Naturen i det skotske høylandet regnes for noe av det mest stemningsfulle Storbritannia har å by på, og vi bor midt ute i Cairngorms nasjonalpark. I tillegg til å nyte naturen skal vi besøke pittoreske middelalderborger, ta en båttur på Loch Ness, smake på whisky og besøke et lokalt destilleri. Og hos en tønnemaker ser vi hvordan de viktige whiskytønnene blir laget. Det er dessuten satt inn en fridag i programmet som man for eksempel kan bruke på en fottur eller to i de vakre omgivelsene.

Reisen blir avrundet i det sjarmerende Edinburgh, der vi blant annet ser de UNESCO-vernede bydelene Old Town og New Town. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta GBP

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Edinburgh–Pitlochry–Nethybridge 
Dag 2 Inverness–Highlands–Dunrobin Castle 
Dag 3 Båttur på Loch Ness–Urquhart Castle–Highland Folk Museum
Dag 4 Speyside og Aviemore. En tur på skinner, tønnemaker og besøk på whiskydestilleri
Dag 5 Fridag i flotte omgivelser med fottur
Dag 6 Byrundtur i Edinburgh og ettermiddagen på egen hånd
Dag 7 Hjemreise

Hoteller

Hotel Nethybridge

Hotel Nethybridge er et eldre, men av våre gjester verdsatt hotell. Her merker man hvordan roen senker seg, luften er ren, det er høyt til himmelen, og vi er omgitt av fantastisk flott natur. Dette er høylandsstemning som fører tankene til en annen tidsalder. Hotellet har sett bedre dager, men oser av sjel. Dørene er skjeve, gulvene knirker. Det er ekte Skottland med høyland, natur, whisky, ørelappstoler, bibliotek, friluftsliv og ikke minst menn kledd i kilt. Det er like før man hører en sekkepipe spille lystig i bakgrunnen.

Gjestene våre har ofte sagt at ”her kunne vi godt være noen flere dager”, og derfor har vi laget netopp denne reisen til dette hotellet, som kanskje er mer sjarmerende enn moderne – men vi ved at gjestene våre pleier å føle seg hjemme.

Nethybridge Hotel,
Main Street, Nethybridge,
Inverness-shire, PH25 3DP

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Edinburgh–Pitlochry–Nethybridge  (Dagens kjøring 220 km – kjøretid ca. 3 timer)
I byen Pitlochry

Vi flyr fra Oslo mot lufthavnen i Edinburgh. Derfra setter vi kursen nordover og kjører litt inn i landet mot Cairngorms nasjonalpark. På veien stopper vi i byen Pitlochry og tar en pause før vi når frem til hotellet vårt i Nethybrigde.

Skottlands historie og kultur er preget av innvandring fra Irland, indoeuropeiske stammer og Skandinavia, godt garnert med så vel borgerkriger som kamper mot inntrengende romere, normannere og engelskmenn.
Skottland kan deles opp i tre geografiske områder. I midten har vi det sentrale lavlandet, og under dette beltet finner man det sørlige høylandet, som preges av gresskledde fjell ideelle til sauehold. I kontrast til dette finner man det barske, fjellrike og ville høylandet mot nord, hjemsted for de sagnomspunne høylenderne, som blant annet kjempet mot engelskmennene.

Skottland er aldri blitt endelig forent med England. Middelalderens kriger er ikke glemt, og de skotske heltene William Wallace og Robert Bruce blir hyllet, samtidig som dronning Elisabeths Is svikefulle mord på Marie Stuart blir husket. Skottene har aldri riktig akseptert personalunionen med England av 1603 og det felles kongedømmet fra 1707, selv om de har hatt utbredt selvstyre med egen administrasjon, kirke, skole og rettsvesen. Først da det skotske parlamentet ble opprettet i 1999, følte befolkningen seg frigjort fra det engelske åket.  

Vel fremme på hotellet senker roen seg; luften er ren, det er høyt til himmelen, og vi er omgitt av en fantastisk vakker natur. Dette er en høylandstemning som leder tankene hen på en annen tidsalder. Hotellet har sett bedre dager, men ånder av sjel. Dørene er skjeve, gulvene knirker. Det er ekte Skottland med høyland, natur, whisky, ørelappstoler, bibliotek, friluftsliv og ikke minst den allestedsnærværende kilten. Det er like før man hører en sekkepipe spille lystig i bakgrunnen.

Etter middagen er det gode muligheter til å sette seg i dagligstuen og kanskje kose seg med en pint øl eller den første skotske whiskyen før det er tid til å nyte en natt på hotellet, som blir vår base i Skottland.

Dag 2
Inverness–Highlands–Dunrobin Castle  (Dagens kjøring 270 km – kjøretid ca. 3 timer 45 min)
Det imponerende hvite slottet, Dunrobin Castle

Vi våkner opp i rolige og vakre omgivelser; kanskje ser vi ville hjorter gå og beite på gressområdene bak hotellet. Vi har slått oss ned der tradisjonene blir holdt ved like, og det er litt som å tre inn i en annen tidsalder.

Etter frokosten skal vi til Inverness, som er kjent som hovedstaden i det skotske høylandet. Byen er et godt utgangspunkt for å utforske det nordlige Skottlands innsjøer, daler og fjorder. Navnet stammer fra det gæliske "Inbhir Nis", som betyr "munnen til Ness", for Inverness ligger der elva Ness renner ut i havet fra Loch Ness. Vi har tid til å oppleve Inverness til fots før vi fortsetter nordover.

Lenger oppe langs østkysten kommer vi frem til det imponerende hvite slottet, Dunrobin Castle, som med sine tårn og spir leder tankene hen mot et Disney-eventyr, og man venter nesten å møte en sovende Tornerose i et av de 189 rommene på slottet. Vi besøker slottets mange spennende rom, med alt fra safaritrofeer til et imponerende terom. Slottet stammer helt fra middelalderen og er i dag bolig for familien Sutherland. Den vakre slottshagen byr på fontener og symmetriske bed.

Utpå ettermiddagen vender vi tilbake til vårt tilholdssted på Nethybridge og nyter livet.

Dag 3
Båttur på Loch Ness–Urquhart Castle–Highland Folk Museum
Den over 500 år gamle middelalderborgen Urquhart

Vann er der nok av i den nest største og nest dypeste skotske innsjøen, Loch Ness. Her finner man mer ferskvann enn i alle sjøene i England og Wales til sammen. Og under den mørke overflaten skal det myteomspunne og verdensberømte Loch Ness-uhyret svømme omkring. Uhyret, som kjærlig blir kalt Nessie, er blitt sett helt tilbake på 500-tallet, og hevdes å kunne ses på et satellittbilde fra 2014. Det er likevel ikke alle som tror på dette vesenet. På en av de mer jordbundne utstillingene om sjøens og områdets historie ramser man opp diverse fakta om umulig Nessies eksistens faktisk er – blant annet det faktum at 70% av sjøens overflate er blitt filmet konstant gjennom 10 år av oppsatte kameraer uten at sjøuhyret har vist seg. Men det vil nok fortsatt være liv i myten, for det står jo igjen 30% til fri fantasi.

Vi tar en båt ut på sjøen, og får kanskje sjansen til å skrive historie ved å få øye på dyret med kjælenavnet "Nessie". Senere besøker vi ruinene av den over 500 år gamle middelalderborgen Urquhart, som ligger på et lite nes der vi kan nyte utsikten over den berømte sjøen Loch Ness.

Vi fortsetter til Highland Folk Museum, som er et friluftsmuseum der man kan oppleve hvordan man har levd her i Skottland gjennom tidene. Her fornemmer man historien tett på. Vi ser hvordan man oppførte sine hus, hvordan man kledde seg, og hvordan man har dyrket jorden. Det 800 dekar store området bringer høylandets historie til live fra 1700-tallet og frem til moderne tid. Og midt i den vakre naturen kommer man litt tettere innpå det skotske høylandet.

Dag 4
Speyside og Aviemore. En tur på skinner, tønnemaker og besøk på whiskydestilleri
Skotsk whisky i tønner

Dagen tilbringes i det vakre Speyside-området, som nok er mest kjent for sine mange whiskydestillerier. Vi skal suse gjennom naturen på skinner, og uansett hvordan det blir med ”funicularen” (skinnebanen til Caingorm Mountain) eller med den hyggelige Strathspey Railway, der vi med damptog tøffer gjennom landskapet, så kommer vi til å oppleve noen svært flotte landskaper. Vi kommer også frem til den vakre broen over elva Spey, ”Craigellachie Bridge”, som ble oppført for over 200 år siden. Man vet faktisk ikke hvem som eier broen. Kommunen trodde gjennom mange år at den var deres og har vedlikeholdt den. Broen er så berømt at den til og med figurerer på frimerker, men eieren er altså ukjent.

Vi skal videre til tønnemakerne hos Speyside Cooperage, som ble grunnlagt i 1947, der man lager mange av de whiskytønnene som er så viktige for området. Vi ser en film om historien og fremstillingen og renoveringen av tønnene før vi med egne øyne kan ”falle i staver” over den håndverksmessige prosessen.

Her i området fremstiller man også whisky. Vi avslutter dagen med å besøke det lokale whiskydestilleriet og får en omvisning der vi hører om prosessen i fremstillingen av de mange deilige whiskytypene. Deretter drar vi hjem til hotellet vårt.

Dag 5
Fridag i flotte omgivelser med fottur
I det storslåtte skotske landskapet

Nethybrigde ligger i et praktfullt område med nydelig natur og mulighet for flotte spaserturer eller til bare å nyte livet. Reiselederen arrangerer en fottur i området, og det er mulig å bli med hvis man har lyst.
Man kan selvfølgelig også velge å sitte i ”dagligstuen”, lese bøker, drikke whisky og nyte å være ute på landet. Hvis været er godt kan man sitte i hotellets hage. Der er fine turmuligheter i skogene omkring Nethybridge, med mange anlagte stier og ruter. Det er også mulig å gå til ruinene av Castle Roy eller ned til elva Spey. De eventyrlystne kan ta en lokal buss til en av de andre små byene i området.

Dag 6
Byrundtur i Edinburgh og ettermiddagen på egen hånd
Edinburgh Castle i Old Town

Etter frokosten forlater vi hotellet vårt i det nordlige Skottland og drar sørover mot Edinburgh. Vel fremme i storbyen drar vi ut på en spennende byrundtur, der vi får et overblikk over byens historie og noen av dens historiske høydepunkter. Vi kommer blant annet forbi de UNESCO-fredede bydelene Old Town og den nyklassiske New Town.

I den gamle bydelen Old Town besøker vi Edinburgh Castle, som ligger på toppen av en av de syv høydene som dominerer bybildet. Hver dag klokken 13, unntatt om søndagen, avfyrer en av slottets kanoner et brakende skudd. Denne tradisjonen var opprinnelig en service til sjøfolkene ute i havnen i Leith, så de kunne stille skipsklokken når de vendte hjem fra reiser. På tross av gps og satellittstyrte klokker fortsetter skikken den dag i dag, og hvis der er noen som farer sammen av forskrekkelse, er det høyst sannsynlig tale om tilreisende, for lokalbefolkningen enser ikke engang braket.

En annen av byens markante høyder er den utslukte vulkanen Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatteren Sir Walter Scott, som blant annet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det beste stedet å beundre soloppgangen og solnedgangen. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europeiske storbyen som kan skryte av å ha en utslukt vulkan i sentrum.

Vi beveger oss gjennom New Town, som på tross av sitt navn er over 200 år gammel. Bydelen ble tegnet av den unge arkitekten James Craig, og den symmetriske oppbygningen kom senere til å influere sterkt på europeisk byplanlegging.

Ettermiddagen har du fri til å gå en oppdagelsestur i byen. Du kan eventuelt legge veien forbi noen av de mange museene eller galleriene, eller du kan dra ut og få ordnet de siste innkjøpene.
Til lunsj kan du fylle magen med den skotske spesialiteten haggis – fylt sauemage – eller kanskje nøye deg med en mindre eventyrlysten, men til gjengjeld fantastisk saftig Aberdeen Angus-steak, fersk fra høylandet. Kanskje du finner tid til en pint på en av de mange pubbene i Rose Street eller en kopp kaffe på en av byens kaféer. Til kaffen bør du prøve noen av de delikate smørsmåkakene, som kalles shortbread.

Vi kjører til hotellet vårt, som ligger utenfor Edinburgh, og her spiser vi en siste middag sammen før vi reiser hjem neste dag.

Dag 7
Hjemreise

Etter frokosten har vi litt tid til de siste innkjøpene før det blir tid til å si et gælisk farvel til det overjordisk vakre Skottland med ordene ”mar sin leat”.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Edinburgh t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Alle entreer og aktiviteter
 • Innkvartering på Hotel Nethybridge i delt dobbeltrom
 • 1 natt på hotell utenfor Edinburgh i delt dobbeltrom 
 • Frokost dag 2–7 og middag dag 1–6
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. £6 per person)
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Elektrisitet

Norske el-apparater kan normalt kun brukes i Storbritannia ved hjelp av en adapter (kan kjøpes både i Norge og i Storbritannia). Ofte går det på visse hoteller greit å bruke stikkontakten på badet, som er beregnet til barbermaskin. Vi anbefaler likevel at man har med en adapter på reisen.

Brexit

Med valget i England i desember 2019 er Storbritannias utmelding av EU, det såkalte Brexit, en realitet. Dette kan få betydning for innreise til England og Skottland. Hvilke konsekvenser dette måtte medføre vet vi ikke enda, men så snart det endrer seg informerer vi naturligvis allerede bookede kunder direkte, samt oppdaterer nettsidene våre.

Hoteller i Skottland

Hotellene i Skottland er ofte ikke som de store internasjonale hotellkjedene med faste standarder og profesjonelt personale. Typisk er hotellene små, med mange krinkelkroker, servicen kan være av varierende karakter og man finner ikke to like rom. Til gjengjeld er de sjarmerende, fulle av lokal ånd – og for øvrig en del av opplevelsen av det ekte Skottland.

Vær klar over at noen hoteller i Skottland har dobbeltsenger som er mindre enn de vi er vant til, de såkalte grand-lits, så vil du ha litt mer plass i sengen, kan du ved bestillingen ønske twin beds. Da forsøker vi å få et rom med to senger (kan ikke garanteres).

Måltider

De inkluderte måltidene på reisen inntas på hotellene. Vi har lange dager med innholdsrikt program, så det er greiest å spise på hotellet, som flere steder også ligger slik til at det ikke umiddelbart er mulig å gå ut og spise i nærheten.

Middagene på hotellene er hotellmat og må ikke forventes å være et av reisens høydepunkter. I Edinburgh bor vi sentralt, og her har du mulighet til å gå ut og finne restauranter i byen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

GBRTR06ANO