Sommer i Kirgisistan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyret venter! Aktiv ferie ved fjellvann, nomadeliv og uforglemmelig landskap

Bli med Albatros på eventyr til det fabelaktige landskapet i Kirgisistan når det er kledd i sine vakreste sommerfarger. Lyset er knivskarpt, luften frisk, og de alpine blomstene dekker fjellsteppene i et fargerikt flor. Turen er en rundreise i det nordlige Kirgisistan, der vi skal på lette fotturer inn i fjelldalene langs fossende elver, ta solbad og svømme i Issyk-Kul-sjøens krystallklare vann. Vi møter også de etniske nomadene og får innblikk i deres levevis og kultur i de uberørte fjellandskapene. Vi overnatter til og med på tradisjonell nomadevis i filttelt ved Son-Kul-sjøen! Reise- og overnattingsformene er ikke luksuriøse, men behagelige, sjarmerende og med masser av lokalkoloritt.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Albatros active

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram 13 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Dag 3
Dagstur til Ala-Artsja Nasjonalpark
Dag 4
Bisjkek–Karakol. Kunsthåndverk og landskaper
Dag 5
Karakol. Byrundtur
Dag 6
Karakol–Dzjeti Ögüz–Karakol
Dag 7
Karakol–Tamga. Dag til fri disposisjon
Dag 8
Utflukt til Barskaun-dalen. Blant edelweiss og mektige fjell
Dag 9
Utflukt til Bokonbajevo. Verksted med tradisjonelt filthåndverk
Dag 10
Tamga–Son-Kul-sjøen (Lille Mongolia). Besøk hos gjetere og overnatting i jurter
Dag 11
Son-Kul-sjøen. Turer i området og overnatting i jurter
Dag 12
Son-Kul–Bisjkek. Avskjedsmiddag
Dag 13
Bisjkek–Oslo

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo via Istanbul mot hovedstaden Bisjkek. Kirgisistan er en av de tidligere sovjetrepublikkene – et avsidesliggende land i et glemt hjørne av det nå hedengangne Sovjetunionen. Geografisk, naturmessig og kulturelt er det en blanding av mongolsk, persisk og russisk – tilsatt sitt eget nasjonale særpreg. Kirgisistan grenser mot Kina i øst, Tadsjikistan i sør, Usbekistan i vest og Kasakhstan i nord. Mye har endret seg siden Albatros i 1995 som det første europeiske reisebyrået brakte gjester til Kirgisistan. I dag behøver man ikke lenger å dele på et vaklevorent utedo, sporadisk varmt vann og felles sovesaler krydret med transport i store militærkjøretøyer. Standarden på kjøretøyer og overnattingssteder er forbedret og tidsmessig – men eventyret venter fremdeles på deg!
Dag 2
Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Etter ankomsten kjører vi til hotellet vårt i Bisjkek. Etter en solid frokost og et par timers hvile tar vi fatt på dagsprogrammet. Bisjkek er etter sentralasiatisk målestokk en ung by – grunnlagt i 1825 – med bebyggelse i overveiende russisk stil. Byen er preget av en hyggelig atmosfære, som blir sterkere på sommerdager. Vi parkerer i sentrum og går i slentrende tempo midt gjennom byen mens reiselederen forteller om bylivet og stedene vi passerer: de vakre parkene, museene, kjøpesentrene, basarer og lignende. Det vil også være litt tid til fri disposisjon, slik at man kan spasere rundt på egen hånd eller slappe av på en kafé. Etter kveldsmaten, som inntas på en god kafé, er resten av kvelden til fri disposisjon.
Dag 3
Dagstur til Ala-Artsja Nasjonalpark
I dag skal vi strekke på bena og oppleve de vakre kirgisiske fjellene. Vi tar en dagstur til den naturskjønne Ala-Artsja-kløften sør for Bisjkek. Etter frokosten blir vi kjørt i egen buss til nasjonalparken rundt en time fra sentrum. Her tar vi en god fottur på rundt fem timer i kupert terreng. De mest energiske kan nå snøgrensen og Adygene-breen i 3300 meters høyde, og de mindre energiske kan nyte utsikten fra fossen eller streife omkring i landskapet. Fra dalen, som er bevokst med furuer og andre bartrær, hever de omgivende fjellene seg bratt i været. På en tur fra parkeringsplassen cirka 1400 meter over havet til toppen av fjellet veksler landskapet mellom plantebelter fra skogen lengst nede til åpne vidder med alpine planter og barske, rå sletter med flokker av fillete ravner og himalayagribber som svever over breene. Mellom nedfalne steinblokker sitter murmeldyr og følger vår ferd. Fra stiene er det mulig å se steinbukker lete etter mat om morgenen og kvelden. Sent på ettermiddagen drar vi med bussen tilbake til Bisjkek, og før kveldsmaten på en god kirgisisk restaurant blir det mulig å ta en dusj.
Dag 4
Bisjkek–Karakol. Kunsthåndverk og landskaper
Etter frokosten pakker vi bagasjen i vår privatchartrede buss og kjører 400 kilometer østover til provinshovedstaden Karakol ved foren av Tienshan-fjellene. Til å begynne med følger vi grenseelva mellom Kasakhstan og Kirgisistan og kjører i det typiske steppelandskapet som utgjør den sørligste delen av den store kirgisersteppen i nord. Egentlig kjører vi på Silkeveien. Første stopp blir ruinene ved Burana. Vi besøker også en liten gruppe kvinner som praktiserer tradisjonelt kirgisisk kunsthåndverk. På ferden videre blir terrenget mer kupert, det går oppover gjennom Boomskoje Usjtsjelije-kløften og vi når Issyk-Kul-platået. Landskapet blir gradvis mer åpent, og gir plass til små gårder, gressletter og flatt steppeland med flokker av kveg og sauer. Langs veien står aprikostrær og morbærtrær med skjeve kroner. Hist og her ligger små muslimske gravplasser. Snart aner vi en turkis stripe i horisonten: Det er den store fjellsjøen Issyk-Kul. Med dybder på mer enn 650 meter er den verdens største fjellsjø målt i vanninnhold. Sent på dag ankommer vi Karakol, der vi blir innkvartert for to netter i et komfortabelt vertshus.
Dag 5
Karakol. Byrundtur
Etter frokosten skal vi på en rundtur i Karakol – en fredelig by med typiske russiske landboliger, der tiden synes å stå stille. Først besøker vi Przewalski-museet, som rommer en spennende blanding av ting og saker fra de mange ekspedisjonene til det vestlige Kina. Etter museet vender vi tilbake til sentrum og besøker den særpregede kinesiske moskeen fra 1910 – solid håndverk bygd uten en eneste spiker. Vi besøker den vakre russisk-ortodokse kirken, og hvis det er tid til overs, kjører vi en tur ut til innsjøen (for en frisk dukkert) før vi igjen drar tilbake til vertshuset vårt.
Dag 6
Karakol–Dzjeti Ögüz–Karakol
Vi spiser en tidlig frokost, bussen blir pakket, og etter en times kjøring er vi fremme ved landsbyen Dzjeti Ögüz. Vest for landsbyen ligger en underlig høyderygg med røde sandsteinsklipper – De sju tyvene og Razbitoje Serdtse (Det brustne hjertet), som er omtalt i Hans Scherfigs bok fra 1964, "Hos kirgiserne" – sammen med det berømte sanatoriet der uavhengighetsavtalen mellom Russland og Kirgisistan ble undertegnet i 1991. Første punkt på dagsordenen er en fottur inn i en ubeskrivelig vakker dal. Vi beveger oss naturligvis uten tung oppakning, men med en ekstra genser og kameraet i turryggsekken. Det kan være litt fuktig terreng i begynnelsen, men snart går det lett over gress og tuer. Om ettermiddagen vender vi tilbake til det behagelige hotellet vårt i Karakol.
Dag 7
Karakol–Tamga. Dag til fri disposisjon
Etter frokosten forlater vi Karakol og kjører til sørsiden av innsjøen, nærmere bestemt til den lille landsbyen Tamga, der vi tilbringer de neste par dagene i de vakre omgivelsene. Vertshuset vårt ligger bare et kvarters gange fra Issyk-Kul og har en flott utsikt over fjell og aprikoslunder. Det er flere muligheter for utfoldelse denne dagen, og vi har til tross for "hviledagen" flere tilbud. Blant annet kan vi leie hester, og vi kan kjøre til en av de beste badestrendene ved innsjøen. Det er også mulig å utforske den lille landsbyen og gå en deilig tur – matpakker blir gjerne ordnet. I vertshuset er det sauna, og under aprikostrærne i hagen kan man slappe av og skrive postkort.
Dag 8
Utflukt til Barskaun-dalen. Blant edelweiss og mektige fjell
Vi skal på en dagsutflukt til Barskaun-dalen og fjellene rundt den. Dalen er mest kjent for Kumtor-gullgruven oppe i fjellene og det nå forfalne sanatoriet, som hadde sin blomstringstid for mer enn førti år siden, da Jurij Gagarin ferierte ved innsjøen. Gjennom hårnålssvinger og med den ene formidable utsikten etter den andre blir vi med bussen brakt opp til et stort platå i knapt 4000 meters høyde. Her er gode muligheter til å gå en fin tur i den vakre naturen og nyte den friske fjelluften. Senere på dagen vender vi tilbake til Tamga, spiser lunsj, og kjører deretter om ettermiddagen en liten tur til et særpreget landskap med røde, vinderoderte sandsteinsklipper; flere av dem har fått navn etter King Kong og Flodhesten. Om kvelden spiser vi middag i vertshuset, og kanskje kan vi lokke verten til å tilberede sin berømte pilaff?
Dag 9
Utflukt til Bokonbajevo. Verksted med tradisjonelt filthåndverk
50 kilometer fra Tamga ligger landsbyen Bokonbajevo, med et verksted der lokale kvinner underviser i tradisjonelt kirgisisk filtarbeid. Her får du mulighet til å prøve å sy ditt eget filtteppe (selv om du ikke kan regne med å bli ferdig med et teppe som tar det meste av en vinter å lage). Verkstedet gir et fint innblikk i håndverket, og det er også mulig å kjøpe ferdiglagede produkter. Sent på ettermiddagen kjører vi hjemover langs innsjøen – husk badetøy og håndkle!
Dag 10
Tamga–Son-Kul-sjøen (Lille Mongolia). Besøk hos gjetere og overnatting i jurter
Etter frokosten pakker vi bagasjen og kjører til Son-Kul-sjøen, som ligger det meste av en dags kjøring lenger vestpå. På veien mot innsjøen passerer vi fine og imponerende fjellandskaper og gresskledd høyland. Son-Kul-sjøen ligger over 3000 meter over havet og er kjent som et av de vakreste stedene i hele Kirgisistan. Lokale gjetere fra Kotsjkor-dalen benytter seg av de gode beitene om sommeren til dyrene sine. Gjester er velkomne, og i tillegg til den interessante floraen og faunaen blir det også mulig å besøke etniske kirgisere og handle til seg en bit av den lokale osten og drikke fersk jogurt eller kumys (gjæret hoppemelk). Vi blir innkvartert i de tradisjonelle jurtene, som også er kjent fra Mongolia. På kirgisisk heter filtteltene boz uj, som betyr grått hus! Vi skal overnatte på tradisjonelt nomadevis i små grupper (kanskje er det jurter nok til private "dobbeltrom", men det kan vi ikke love). Før vi går til ro, blir det tent opp med husdyrgjødsel i små ovner, og det blir redd opp på matter med fargerike tepper og dyner.
Dag 11
Son-Kul-sjøen. Turer i området og overnatting i jurter
Vi blir hele dagen i dette fantastisk vakre landskapet. For dem som ønsker det, kan det arrangeres rideturer i området (ikke inkludert i prisen, men det er ikke så dyrt). Det er en fantastisk måte å oppleve landskapet på. Under alle omstendigheter skal vi på en kjøretur rundt i området, der alpine blomster er et karakteristisk innslag selv for et utrent botanikerøye. Son-Kul og omegnen er et zoologisk reservat med en bestand av ulver og yngleplass for den vakre indiske gåsa. Det er naturligvis også mulig å dra rundt på egen hånd. Vi overnatter igjen i jurter.
Dag 12
Son-Kul–Bisjkek. Avskjedsmiddag
Etter frokosten kjører vi rundt 400 kilometer tilbake til Bisjkek. Kjøreturen varer det meste av dagen og kan virke anstrengende på de dårlige veiene, men vi stopper naturligvis underveis ved interessante steder. Om kvelden spiser vi en god middag på en av byens beste og festligste restauranter. Overnatting på vertshus/hotell.
Dag 13
Bisjkek–Oslo
Tidlig opp! Ankomst til Oslo samme dag som følge av tidsforskjellen. Velkommen hjem!

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo – Bisjkek t/r via Istanbul
• Utflukter ifølge program
• Innkvartering i delt dobbeltrom (dog overnatting i jurter dag 10 og 11)
• Helpensjon
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
• Reiseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillegg for enkeltrom
• Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 60 USD)
• Personlige fornødenheter
• Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Et eventyr! Denne reisen anbefales på det varmeste for alle som er glad i natur. Utrolig vakkert og veldig variert landskap. Veldig flotte fotturer i eget tempo, kunne ikke blitt bedre. Besøk på kooperativ som viste oss hvordan filt-duk og utsmykning til jurter lages, og etterfølgende demonstrasjon av treverk- arbeidet, og oppsetting av jurten. Dette var kunnskap vi ikke kunne fått andre steder. Supert. Overnatting i jurter ved Son Kul sjøen var et høydepunkt, et fantastisk område, så annerledes og flott. Guidene Johnny og Nurdin var et godt team, utrolig flinke, kunnskapsrike og utfylte hverandre veldig bra. En glede å dra på tur med dem.
Date published: 2019-08-08
Rated 5 out of 5 by from En opplevelse fra A til Å Flott tur, vakker natur, hyggelige mennesker og medreisende, dyktige sjåfør, supre guider og velbalansert turinnhold
Date published: 2019-08-01
Rated 5 out of 5 by from En herlig tur med en annerledes natur enn hjemme. Spennende å oppleve et annerledes folk, natur, dyre- og fugleliv. Kunnskapsrik og klartalende reiseleder samt kjempeflink lokal ledsager (kunne snakke norsk).
Date published: 2019-07-28
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med mange spennende og flotte opplevelser Reisen var veldig innholdsrik og godt organisert. Naturen og landskap var storslagent. Mange flotte turer. Vennlige mennesker over alt. Reiseleder og den lokale guiden utgjorde et fantastisk team som gav oss mange ekstra opplevelser. Stor takk til.dem som gjorde dette til en uforglemmelig ferie.
Date published: 2019-07-25
Rated 5 out of 5 by from Veldig fin rundreise, variert og lærerik Reisen var godt organisert fra start til slutt og meget god reiseleder, og lokalguider. Det var både lærerikt og et variert program. En rundtur jeg virkelig kan anbefale på det sterkeste. Sitter igjen med bare gode opplevelser og minner fra et kjempespennende land.
Date published: 2019-07-25
Rated 5 out of 5 by from Bli kjent med et spennende lands natur og kultur Reisen var opplevelsesorientert - noe som gav oss innsikt i både kultur og natur. Høydepunktet for oss var to døgn ved Son-Kul, der vi overnattet i jurter. Utrolig vakkert landskap, mulighet for individuelle turer og prikken over i-en var hesteoppvisning med de lokale ungdommene! Våre to dyktige guider utfylte hverandre, og deres samlede kunnskap var en berikelse for gruppa. Buss-sjåførene var også kjempedyktige! Våre medreisende var også flotte mennesker å bli kjent med, og fungerte supert!
Date published: 2018-07-29
Rated 5 out of 5 by from Flott tur til et land som lønner seg å oppdage Turen var flott og Kirgisistan viste seg fra sin beste side. Turismen er ikke veldig utviklet ennå og derfor kan man oppleve mye autentisk kirgisisk kultur. Forholdene er enkle, men landet er frodig og nå om sommeren vasser landskapet i blomster og frukt. Ikke så mange historiske bygg å se på, men mange fantastiske turer og opplevelser.
Date published: 2018-07-26
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise i et fremmed land Interessante opplevelser mht både natur og kultur. Kunnskapsrik og flink reiseleder. Helt greie hoteller. Kunne vært lagt opp til noen med fysiske aktiviteter, eks. fjellturer.
Date published: 2018-07-23
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_KGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser