Sommer i Kirgisistan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyret venter! Aktiv ferie ved fjellvann, nomadeliv og uforglemmelig landskap

Bli med Albatros på eventyr til det fabelaktige landskapet i Kirgisistan når det er kledd i sine vakreste sommerfarger. Lyset er knivskarpt, luften frisk, og de alpine blomstene dekker fjellsteppene i et fargerikt flor. Turen er en rundreise i der vi skal på lette fotturer inn i fjelldalene langs fossende elver og svømme i Issyk-Kul-sjøens krystallklare vann. Vi møter også de etniske nomadene og får innblikk i deres levevis og kultur i de uberørte fjellandskapene. Vi overnatter til og med på tradisjonell nomadevis i filttelt ved Son-Kul-sjøen! Reise- og overnattingsformene er ikke luksuriøse, men behagelige, sjarmerende og med masser av lokalkoloritt.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Albatros active

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Dag 3 Bisjkek–Cholpon Ata. Issyk Kul-sjøen
Dag 4 Cholpon Ata–Karakol. Fottur i Grigorievskadalen og varme kilder
Dag 5 Karakol. Lett fottur i fjellet (May Saz) og Przewalski-museet
Dag 6 Karakol–Dzjeti Ögüz–Tamga
Dag 7 Utflukt til Bokonbajevo. Verksted med tradisjonelt filthåndverk
Dag 8 Tamga–Son-Kul-sjøen. Besøk hos gjetere og overnatting i jurter
Dag 9 Son-Kul-sjøen. Turer i området og overnatting i jurter
Dag 10 Son-Kul–Bisjkek. Avskjedsmiddag
Dag 11 Bisjkek–Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
19 498,–
Oslo
18 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Palass i Bisjkek

Vi flyr fra Oslo via Istanbul mot hovedstaden Bisjkek.

Kirgisistan er en av de tidligere sovjetrepublikkene – et avsidesliggende land i et glemt hjørne av det nå hedengangne Sovjetunionen. Geografisk, naturmessig og kulturelt er det en blanding av mongolsk, persisk og russisk – tilsatt sitt eget nasjonale særpreg. Kirgisistan grenser mot Kina i øst, Tadsjikistan i sør, Usbekistan i vest og Kasakhstan i nord. Mye har endret seg siden Albatros i 1995 som det første europeiske reisebyrået brakte gjester til Kirgisistan. I dag behøver man ikke lenger å dele på et vaklevorent utedo, sporadisk varmt vann og felles sovesaler krydret med transport i store militærkjøretøyer. Standarden på kjøretøyer og overnattingssteder er forbedret og tidsmessig – men eventyret venter fremdeles på deg!

Dag 2
Ankomst til Bisjkek. Byrundtur
Moské i Bisjkek
Etter ankomsten kjører vi til hotellet vårt i Bisjkek. Etter en solid frokost og et par timers hvile tar vi fatt på dagsprogrammet. Bisjkek er etter sentralasiatisk målestokk en ung by – grunnlagt i 1825 – med bebyggelse i overveiende russisk stil. Byen er preget av en hyggelig atmosfære, som blir sterkere på sommerdager. Vi parkerer i sentrum og går i slentrende tempo midt gjennom byen mens reiselederen forteller om bylivet og stedene vi passerer: de vakre parkene, museene, kjøpesentrene, basarer og lignende. Det vil også være litt tid til fri disposisjon, slik at man kan spasere rundt på egen hånd eller slappe av på en kafé. Etter kveldsmaten, som vi spiser på en god kafé, er resten av kvelden til fri disposisjon.
Dag 3
Bisjkek–Cholpon Ata. Issyk Kul-sjøen
Den vakre fjellsjøen Issyk-Kul

Etter frokosten pakker vi bagasjen og kjører østover til byen Cholpon-Ata, som ligger vakkert til ved Issyk Kul-sjøens nordlige bredd. Til å begynne med følger vi grenseelva mellom Kasakhstan og Kirgisistan og kjører i det typiske steppelandskapet som utgjør den sørligste delen av den store kirgisersteppen i nord. Faktisk kjører vi på Silkeveien her, og første stopp blir ruinene ved Burana i den gamle silkeveisbyen Balasagun.

På ferden videre blir terrenget mer kupert. Det går oppover gjennom Boomskoje Usjtsjelije-kløften og vi når Issyk-Kul-platået. Landskapet blir gradvis mer åpent og gir plass til små gårder, gressletter og flatt steppeland med flokker av kveg og sauer. Langs veien står det aprikostrær og morbærtrær med skjeve kroner. Hist og her ligger små muslimske gravplasser. Snart aner vi en turkis stripe i horisonten: Det er den store fjellsjøen Issyk-Kul. Med dybder på mer enn 650 meter er den verdens største fjellsjø målt i vanninnhold.

Sist på ettermiddagen blir vi innkvartert på et komfortabelt vertshus med flott utsikt til fjell og aprikoslunder.

Dag 4
Cholpon Ata–Karakol. Fottur i Grigorievskadalen og varme kilder
Kirgisistans flotte natur
I dag skal vi strekke beina litt og oppleve de vakre kirgisiske fjellene. Vi fortsetter reisen vår videre østover og stopper ved Grigorievska-dalen, der det er flotte fjell og fossende elver. Her tar vi en god fottur på omkring fire timer i enkelt terreng. Fra dalen med furuer og barskog reiser fjellene rundt seg bratt oppover. Øverst oppe veksler landskapet mellom plantebelter fra skogen lengst nede til åpne vidder med alpin flora og vakre gressletter med flokker av alperavner og Himalaya-gribb, som svever over isbreene. Underveis stopper vi ved små kilder og fossefall, ser på planter og hører på fuglene. Heretter fortsetter vi til en av områdets varme kilder. Det varme vannet fra undergrunnen blir ledet ned i noen små bassenger, og det 43 grader varme svovel- og mineralholdige vannet sies å ha en helbredende effekt – så husk badetøyet! Varme og avslappede etter badet fortsetter vi til Karakol, der vi blir innkvartert på hoteller i byen.
Dag 5
Karakol. Lett fottur i fjellet (May Saz) og Przewalski-museet
Sommeren i de kirgisiske fjellene
I fjellene øst for Karakol ligger noe av den flotteste naturen i Kirgisistan, og etter frokost kjører vi opp i fjellet og går en passende strekning i den klare fjelluften. Vi tar med oss matpakker og spiser dem ute i det fri. Etterpå skal vi tilbake til Karakol, der vi besøker Przewalski-museet som utstiller mange av de gjenstandene som den russiske oppdagelsesreisende Nikolai Mikhailovich Przewalski hadde med seg hjem fra sine ekspedisjoner til Kina og Mongolia. Etter museet drar vi tilbake til hotellet vårt.
Dag 6
Karakol–Dzjeti Ögüz–Tamga
Klippeformasjonen "Det brustne hjerte"

Vi besøker den lille landsbyen Dzjeti Ögüz. Vest for landsbyen ligger en underlig høyderygg med røde sandsteinsklipper – De sju tyvene og Razbitoje Serdtse (Det brustne hjertet), som er omtalt i Hans Scherfigs bok fra 1964, "Hos kirgiserne" – sammen med det berømte sanatoriet der uavhengighetsavtalen mellom Russland og Kirgisistan ble undertegnet i 1991.

Sist på dagen er vi framme i den lille landsbyen Tamga, der vi tilbringer de neste par dagene i de vakre omgivelsene. Vertshuset vårt ligger bare et kvarters gange fra Issyk-Kul og har en flott utsikt over fjell og aprikoslunder. Vi har tid til en dukkert i det herlige vannet eller til å slappe av og skrive postkort under aprikostrærne i hagen.

Dag 7
Utflukt til Bokonbajevo. Verksted med tradisjonelt filthåndverk
5 mil fra Tamga ligger landsbyen Bokonbajevo, med et verksted der lokale kvinner driver med tradisjonelt kirgisisk filthåndverk. Her kan du følge prosessen fra ull til ferdig filt i f.eks. shyrdak-tepper, og verkstedet gir et fint innblikk i håndverket. Det er også mulig å kjøpe ferdiglagede produkter. Sent på ettermiddagen kjører vi hjemover langs innsjøen – husk badetøy og håndkle!
Dag 8
Tamga–Son-Kul-sjøen. Besøk hos gjetere og overnatting i jurter
Son-Kul-sjøen
Etter frokosten pakker vi bagasjen og kjører til Son-Kul-sjøen, som ligger det meste av en dags kjøring lenger vestpå. På veien mot innsjøen passerer vi fine og imponerende fjellandskaper og gresskledd høyland. Son-Kul-sjøen ligger over 3000 meter over havet og er kjent som et av de vakreste stedene i hele Kirgisistan. Lokale gjetere fra Kotsjkor-dalen benytter seg av de gode beitene om sommeren til dyrene sine. Gjester er velkomne, og i tillegg til den interessante floraen og faunaen blir det også mulig å besøke etniske kirgisere og handle til seg en bit av den lokale osten og drikke fersk jogurt eller kumys (gjæret hoppemelk). Vi blir innkvartert i de tradisjonelle jurtene, som også er kjent fra Mongolia. På kirgisisk heter filtteltene boz uj, som betyr grått hus! Vi skal overnatte på tradisjonelt nomadevis i små grupper. Før vi går til ro blir det tent opp med husdyrgjødsel i små ovner, og det blir redd opp på matter med fargerike tepper og dyner.
Dag 9
Son-Kul-sjøen. Turer i området og overnatting i jurter
Vi overnatter i tradisjonelle jurter

Vi blir hele dagen i dette fantastisk vakre landskapet. For dem som ønsker det, kan det arrangeres rideturer i området (ikke inkludert i prisen, men det er ikke så dyrt). Det er en fantastisk måte å oppleve landskapet på. Under alle omstendigheter skal vi på en kjøretur rundt i området, der alpine blomster er et karakteristisk innslag selv for et utrent botanikerøye. Son-Kul og omegnen er et zoologisk reservat med en bestand av ulver og yngleplass for sjeldne fugler. Det er naturligvis også mulig å dra rundt på egen hånd. Vi overnatter igjen i jurter.

Dag 10
Son-Kul–Bisjkek. Avskjedsmiddag
Vi avslutter med en hyggelig avskjedsmiddag i Bisjkek

Etter frokosten kjører vi rundt 40 mil tilbake til Bisjkek. Kjøreturen varer det meste av dagen og kan virke anstrengende på de dårlige veiene, men vi stopper naturligvis underveis for å spise en god lunsj.

Om kvelden spiser vi en hyggelig avskjedsmiddag sammen på en av byens beste og festligste restauranter. Overnatting på vertshus/hotell.

Dag 11
Bisjkek–Oslo
Hjemreise. Ankomst til Oslo samme dag som følge av tidsforskjellen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 18 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 598,–
Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo–Bisjkek t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom, dog overnatting i jurter dag 8 og 9
 • Helpensjon (unntatt middag dag 5)
 • Skatter og avgifter

 

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 60,-).
 • Personlige fornødenheter.
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer".

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Ta også gjerne med

Gode tursko eller -støvler og klær som er godt egnet til en aktiv ferie ute i naturen. Det kan være varmt, men også kjøligere om kvelden, når vi er oppe i fjellene. Badetøy og badehåndkle til en dukkert i fjellsjøene er også godt å ha med. Det vil bli sørget for vanlige håndklær og sengetøy på overnattingsstedene, så du behøver ikke å ta med sovepose.

Overnatting

I de større byene bor vi på 3–4-stjerners hoteller, mens det i de mindre byene ofte ikke er så mange valgmuligheter. Siden vi flere steder bor på mindre hoteller og vertshus, kan det ofte forekomme variasjoner mellom de forskjellige typene av rom og størrelsene på dem. Vi har to overnattinger i jurter, som er kirgisernomadenes tradisjonelle filttelt. Her blir man innlosjert i soverom med opptil 4 personer. Det bør derfor forventes at man kommer til å sove sammen med andre.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om Kirgisistan

Her kan du lese mer om Kirgisistan: www.albatros.no/reisemaal/asia/kirgisistan
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Les også vår artikkel Hvor skal jeg reise i sommer?

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Spennende og opplevelsesrik reise!!! Reisen var super og vi er kjempefornøyd! Reiselederen var utrolig hyggelig og kunnskapsrik. Det eneste negative var at vi var litt slitne etter lang flyreise, da vi ble tatt med ut på byrundtur i 38 grader. Den dagen ble litt drøy ;-) Men etter det gikk dagene som en drøm. Vi opplevde Kirgisistan som et gjestfritt, vakkert og veldig trygt land å reise i . Anbefales på det varmeste. Det var kjekt å ha med reiseleder som snakket flytende russisk! Vi følte vi kom godt inn på menneskene, da vi bodde nesten "privat" i hjemmelige guesthouse. Føler oss priviligerte som fikk oppleve denne flotte turen sammen med en hyggelig gruppe mennesker :-)
Date published: 2017-08-19
Rated 5 out of 5 by from Et eventyr! Denne reisen anbefales på det varmeste for alle som er glad i natur. Utrolig vakkert og veldig variert landskap. Veldig flotte fotturer i eget tempo, kunne ikke blitt bedre. Besøk på kooperativ som viste oss hvordan filt-duk og utsmykning til jurter lages, og etterfølgende demonstrasjon av treverk- arbeidet, og oppsetting av jurten. Dette var kunnskap vi ikke kunne fått andre steder. Supert. Overnatting i jurter ved Son Kul sjøen var et høydepunkt, et fantastisk område, så annerledes og flott. Guidene Johnny og Nurdin var et godt team, utrolig flinke, kunnskapsrike og utfylte hverandre veldig bra. En glede å dra på tur med dem.
Date published: 2019-08-08
Rated 5 out of 5 by from Reise i et vakkert og spektakulært landskap Landet Kirgisistan er veldig sammensatt, av spennende folkeslag, språk og kulturer som man ikke opplever noen andre steder. Vi opplevde landet som fredelig å reise i, og syntes det var utrolig spennende å lære om historien og utviklingen i landet. Det aller beste er imidlertid den storslagne naturen, og hver dag stirret vi inn i endeløse fjell og nye landskap. Hester som løper fritt rundt som om de eier landet, og ørner overalt. Vi er veldig fornøyd med turen, og syntes at vi fikk oppleve utrolig mye på korte ti dager. Jeg kan anbefale reisen til alle som ønsker flotte naturopplevelser, er glad i dyreliv, og som interesserer seg for komplekse kulturer og folkeslag!
Date published: 2017-07-14
Rated 5 out of 5 by from En utrolig fin reise i variert og veldig vakker natur i et spennende land En reise jeg kan anbefale varmt til andre som er interessert i vakker natur, kulturgeografi og 1900-tallets politiske historie. Vi fikk både badet og gått gode turer i storslagne landskap, hvor hver kunne bestemme fart og lengde. Fin tur for folk som liker å bevege seg. Hovedstaden Bisjkek var minst interessant, og veldig varm, men et eksempel på hvordan Sovjet-tiden har satt sine spor i form av store, plasskrevende monumenter og delvis forfalne boligblokker. Kunne godt vært redusert til en halv dag og så reist videre til Issyl-Kol-sjøen. Alt i alt en veldig bra tur.
Date published: 2017-07-27
Rated 5 out of 5 by from Bli kjent med et spennende lands natur og kultur Reisen var opplevelsesorientert - noe som gav oss innsikt i både kultur og natur. Høydepunktet for oss var to døgn ved Son-Kul, der vi overnattet i jurter. Utrolig vakkert landskap, mulighet for individuelle turer og prikken over i-en var hesteoppvisning med de lokale ungdommene! Våre to dyktige guider utfylte hverandre, og deres samlede kunnskap var en berikelse for gruppa. Buss-sjåførene var også kjempedyktige! Våre medreisende var også flotte mennesker å bli kjent med, og fungerte supert!
Date published: 2018-07-29
Rated 5 out of 5 by from Mange flotte opplevelser i et "ukjent" land. Kirgisistan var et "ukjent" land for min venninne og jeg da vi reiste, selv om vi hadde lest om landet. Landets flotte natur er deres varemerke. Turen startet i hovedstaden, Bisjkek, hvor vi hadde omvisning. Dagen etter kjørte vi ut i landlige omgivelser, bl.a. deler av silkeveien hvor vi hadde stopp ved de gamle ruinene ved Burani. Det flotte med turen var at de hadde lagt inn gåturer i nydelig fjelltområder. Vi gikk på veier slik at alle hadde muligheter til å være med. Bading i Issyk-Kul-sjøen ble spesielt da vi lå i vannet og så opp på snøkledde fjell i et nydelig fjellandskap. Høydepunktet på turen var å besøke gjetere og å overnatte to netter i jurter ved Son-Kul-sjøen. Jurtene var autentiske slik kirgiserne bodde (ikke turistifisert), og det var flott. Vi bodde 4 personer i hver jurt. Det var mulighet for ridning og å gå tur i det vide landskapet. Gruppen ble godt sammensveiset, ikke minst takket være våre dyktige guider. Vi hadde en svensktalende guide, M, og han delte med oss av sin kunnskap. Han var flink til å formidle stoffet og til å se de store linjene i historien. I tillegg hadde vi en kirgisisk guide/leder, N, og han formidlet mye om dagliglivet og det politiske systemet i landet. Begge guidene gav veldig god service, og de visste ikke det beste de kunne gjøre for oss. Etter turen sitter vi igjen med mange gode minner, og det er en tur jeg kan anbefale videre. Husk å ta med lommelykt til nettene i jurtene og å pakke tøy til både varme og kulde.
Date published: 2016-07-30
Rated 5 out of 5 by from Flott tur til et land som lønner seg å oppdage Turen var flott og Kirgisistan viste seg fra sin beste side. Turismen er ikke veldig utviklet ennå og derfor kan man oppleve mye autentisk kirgisisk kultur. Forholdene er enkle, men landet er frodig og nå om sommeren vasser landskapet i blomster og frukt. Ikke så mange historiske bygg å se på, men mange fantastiske turer og opplevelser.
Date published: 2018-07-26
Rated 5 out of 5 by from En eventyrreise i naturskjønne omgivelser. Turgåing på vei. Trenger ikke fjellsko. Store temperaturforskjeller. Viktig med varme klær, ikke finklær. Mye bilkjøring, men ofte pauser. Kunne stoppet oftere for fotografering. Ble mange dårlige bilder tatt gjennom bilvindu.
Date published: 2016-07-24
 • y_2020, m_3, d_29, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_KGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20KGRTR01CNO0608