Sommer i Vietnam

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Komplett Vietnamreise med Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Hanoi, Halongbukta og 5 dagers badeferie i Hoi An

Masser av opplevelser og god tid til avslapping preger denne kombinerte rundreisen og badeferien. Fra den moderne storbyen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdeltaet i sør går turen nordover til hovedstaden Hanoi med sine levende handelsgater, templer og Ho Chi Minhs mausoleum. Naturligvis går vi også ut i den UNESCO-fredede Halongbukta, med et enestående landskap der over 3000 kalksteinsfjell er drysset ut over det klare, blågrønne havet.

Vi besøker den historiske keiserbyen Hué og fortsetter til den sjarmerende gamle handelsbyen Hoi An, som både er kjent for sin hyggelige stemning og lekre strender. Her har du 5 dager til å slappe av eller dra på flere utflukter i området, der været på denne tiden av året er perfekt til badeferie.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Albatros

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City–Can Tho. Mekongdeltaet. Båttur og besøk på Ban Tre-øya
Dag 5 Mekongdeltaet–Hanoi. Flytende marked
Dag 6 Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, En-søyle-pagoden og Hanoi Hilton. Vanndukketeater
Dag 7 Hanoi–Halongbukta. Minicruise
Dag 8 Halongbukta–Hanoi. Nattog til keiserbyen Hué
Dag 9 Ankomst til Hué. Båttur på Duftenes elv, Thien Mu-pagoden og Tu Ducs-mausoleum
Dag 10 Hué–Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet og byvandring i Hoi An
Dag 11 Hoi An. Tid på egen hånd
Dag 12 Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for kjøp av halvdags sykkeltur til Kim Bong-øya inkl. lunsj
Dag 13 Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for matlagingskurs
Dag 14 Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for kombinert sykkel- og båttur til landsbyen Tra Que
Dag 15 Hjemreise. Fly Danang–Ho Chi Minh City. Fly til Oslo
Dag 16 Ankomst til Oslo

Hoteller

Golden Sands Resort & Spa

 • Dusj og badekar
 • Hårtørker
 • Badekåpe og badetøfler
 • 24-timers roomservice
 • Kjøleskap
 • Minibar
 • Kaffe- og tefasiliteter
 • tv
 • Ipod docking station
 • Safe
 • Aircondition
 • Strykejern og strykebrett
 • Gratis Wifi
 • Treningssenter
 • 3 bassenger, blant dem et 150 meter langt basseng
 • Barnebasseng
 • Massasje & spa
 • Gratis shuttlebuss til den gamle bydelen i Hoi An
 • Tennisbane
 • Kajakkutleie

Et herlig, moderne 5-stjerners luksusresort som ligger direkte på stranden ut til Sør-Kinahavet. Fra hotellet er det ca. 5 km til den gamle bydelen i Hoi An, som man lett kommer seg til med hotellets gratis shuttleservice. Hotellet har en 150 meter langt basseng i en nydelig hage. De 39 m2 store Premier Rooms har egen balkong og alle de fasilitetene man forventer av et 5-stjerners resort.

http://goldensandhoian.com/en/ 

Hoi An Trails Resort

Hoi An Trails Resort har en herlig hage og basseng i rolige omgivelser. Rommene er store og har en mengde bekvemmeligheter, blant annet aircondition. Hotellet ligger ca 2 km fra Hoi Ans gamle bydel den ene veien og 2 km fra stranden den andre veien. Man kommer seg lett til byen eller stranden på sykel eller med taxi til en rimelig pris. Et herlig og fredelig sted der man kan koble av fra hverdagen!

Du kan lese mer på http://hoiantrailsresort.com.vn/

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Fra Oslo flyr vi mot Vietnam, der vi ankommer neste dag.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
På markedet i Ho Chi Minh City

Vi lander i den pulserende metropolen Ho Chi Minh City i det sørlige Vietnam. Byen har gjennomgått en imponerende utvikling i de senere årene, og gatebildet er dominert av store, moderne bygninger, fargerike reklameskilt, splitter nye biler og bokstavelig talt millioner av motorsykler. Men midt i det moderne finner vi fortsatt det vidunderlige Vietnam, og den franske kolonitiden preger fremdeles bybildet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kjører direkte til det sentralt beliggende hotellet vårt, der det blir tid til å friske seg opp før vi spaserer til en lokal restaurant, der vi nyter en velkomstmiddag. Har du energi til det, kan du stikke innom det livlige nattmarkedet på veien tilbake til hotellet.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Ho Chi Minh City by night

Etter en god natts søvn er vi klar til å ta fatt på opplevelsene. Vi begynner med en tur til de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong i perioden 1940–60 – i første omgang for å hjelpe den lille bondehæren mot helikoptre og annen moderne krigføring, men da Vietnamkrigen var på sitt høyeste, strakte tunnelene seg hele veien fra Ho Chi Minh City til den kambodsjanske grensen. Bare i Cu Chi-distriktet er det over 250 kilometer med underjordiske tunneler.

Tilbake i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur noen av Ho Chi Minh Citys mange historiske severdigheter. Vi besøker blant annet Gjenforeningspalasset, som tidligere var kjent som Presidentpalasset eller Uavhengighetspalasset. Palasset er en klassisk konstruksjon bygd i 1960-årene, da den sørvietnamesiske presidenten Ngo Dinh Diem bestemte seg for å skifte ut den gamle franske guvernørboligen med dette storslåtte palasset. Vi får virkelig følelsen av svunne tiders storhet og rikdom når vi vandrer gjennom de store salene, som står akkurat slik de ble etterlatt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygd i årene 1877–1883, som har to 40 meter høye tårn med jernspir som kan ses på lang avstand. Vi ser kirken utenfra og nyter samtidig utsikten til det berømte posthuset, som ligger overfor kirken. Begge bygningene er fra kolonitiden. Vi besøker også krigsmuseet, som viser Vietnams lange vei til selvstendighet. Museet forteller om frihetskrigen mot Frankrike og den amerikanske krigen, som Vietnamkrigen kalles her. Utstillingene er som historien en barsk opplevelse, men absolutt interessante og relevante for å forstå Vietnams historie.

Vi kjører tilbake til hotellet vårt, og du har tid til å slentre rundt på Binh Tay-markedet. Om kvelden har reiselederen forslag til felles middag for dem som har lyst.

 

Dag 4
Ho Chi Minh City–Can Tho. Mekongdeltaet. Båttur og besøk på Ban Tre-øya
Det frodige Mekongdeltaet

De neste par dagene skal vi på en eventyrlig utflukt i Mekongdeltaet, som er et av verdens frodigste områder. Den mektige Mekong-elva, som har sitt utspring i det sørlige Kina, strekker seg nesten 5000 kilometer gjennom fem land før den munner ut og forgrener seg i deltaet. Dette unike området blir også kalt Vietnams spiskammers, og man høster ris tre–fire ganger om året.

Tidlig om morgenen kjører vi til den lille sjarmerende byen Cai Be, som ligger på bredden av den nordligste forgreningen i Mekongdeltaet. Vi skifter ut bussen med en båt og tar en tur på Mekong gjennom de mange kanalene. Vi går i land på den lille øya Ban Tre. Her er det en svært idyllisk stemning, og det er en fornøyelse å vandre rundt i de frodige omgivelsene, hilse på innbyggerne og smake på de mange eksotiske fruktene. Vi spiser lunsj på øya før vi fortsetter mot Can Tho, der vi overnatter.

Dag 5
Mekongdeltaet–Hanoi. Flytende marked
Hoan Kiem-sjøen i Hanoi

Vi står tidlig opp og spiser lunsj på hotellet før vi tar båten til det flytende markedet i det nærliggende Cai Rang. Det er uten sammenligning det mest fargerike og myldrende flytende markedet i verden. Her transporteres all slags frukter, matplanter og andre varer naturligvis i båt, og hvorfor ikke ordne kjøp og salg fra båten også, nå da varene er lesset om bord? Det er en helt spesiell opplevelse å være en del av markedet når det er aller mest aktivitet der, nemlig tidlig om morgenen. Etterpå går vi gjennom noen av de helt små kanalene. Vi gjør holdt i en landsby på en av de små øyene i kanalene, og vi besøker hager og små plantasjer med ananas, rambutan og kokosnøtter. Vi fortsetter til lufthavnen i Can Tho og flyr til Hanoi i det nordlige Vietnam.

Vi kommer til Hanois lufthavn om ettermiddagen og kjører til hotellet vårt, der vi sjekker inn. Vi har litt tid til å friske oss opp før vi skal oppleve byens gamle bydel fra baksetet av en sykkeltaxi. Vi stiger av sykkeltaxien ved Hoan Kiem-sjøen, som ligger som en fredfull oase midt i Hanoi. Vi krysser en rødmalt trebro til en liten øy og ser det turkisfargede Ngoc Son-templet (Jadefjell-templet), som ble grunnlagt i 1700. Om kvelden spiser vi en hyggelig middag sammen.

Dag 6
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, En-søyle-pagoden og Hanoi Hilton. Vanndukketeater
Ho Chi Minhs mausoleum

Dagen er avsatt til å se nærmere på noen av hovedstadens mange flotte severdigheter. Vi starter ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, der den store landsfaderens jordiske rester siden hans død i 1969 er blitt oppbevart i en glassarkofag. Mausoleet er imidlertid lukket hvert år i september–november, da den balsamerte presidenten blir sendt til Moskva og får en ansiktsløfting post mortem. Vi blir i Ho Chi Minhs verden og går over til huset hans, som ligger bak mausoleet. Det lille huset er bygd på søyler med tradisjonelle vietnamesiske landsbyhus som forbilde. Huset, som står akkurat slik Ho Chi Minh etterlot det, er idyllisk plassert i en velfrisert hage direkte ned mot et stort vann fullt av fisk.

Vi vender oss deretter mot noen av Hanois religiøse severdigheter. En av byens mest berømte pagoder, En-søyle-pagoden, ble bygd av keiser Ly Thai Tong i 1049 til ære for den barmhjertige gudinnen som hadde vist seg for ham og lovet ham en sønn og dermed en arvtaker. Pagoden er av tre og bygd på en enkelt steinsøyle. Den skal symbolisere en lotusblomst som stiger opp av Sorgens Hav. Vi spaserer nå videre inn i Hanois små gater og smug og får et godt innblikk i lokalbefolkningens levevis. Vi kommer bl.a. forbi en liten dam der restene av et nedskutt amerikansk bombefly ligger som et monument fra krigens tid.

Vi besøker Litteraturtemplet – landets kanskje best bevarte eksempel på tradisjonell arkitektur. Templet ble bygd i år 1070 til ære for den kinesiske filosofen Kungfutse og ble i 1076 omdannet til Vietnams første universitet, så mandarinenes sønner hadde et sted å utdanne seg. Keiser Le Thanh Tong beordret i 1484 at der skulle stilles opp en steinplate for hver ung mann som fikk en doktorgrad som avslutning på sin utdannelse. Det var imidlertid temmelig vanskelig å få en doktorgrad, og fra 1442 til 1778 står der bare 82 minneplater.

Senere på dagen skal vi en tur i fengsel, nemlig i Hoa Lo Fengselsmuseum – også kjent som Hanoi Hilton. Fengslet var midlertidig oppholdssted for amerikanske krigsfanger under Vietnamkrigen. Blant annet har den amerikanske senatoren John McCain, som stilte opp i presidentvalget 2008 mot Barack Obama, sittet fengslet her. Fengslet ble bygd av de franske koloniherrene i 1896, og noen av de uhyggeligste utstillingene i museet viser franskmennenes behandling av vietnamesiske frihetskjempere.

Til slutt samles vi for å se det berømte vanndukketeatret, som er helt unikt for Vietnam, og vanndukketeaterforestillingene kan best oppleves i Hanoi.

Dag 7
Hanoi–Halongbukta. Minicruise
Halongbukta

I dag bytter vi ut bylivet med guddommelig vakker natur når vi drar fra Hanoi til den UNESCO-fredede Halongbukta. Vi kjører ruten i buss og kommer forbi rismarker, elver og landbruksområder før vi når frem til den berømte bukta, som er et av naturens ubestridte vidundere. 3000 kalksteinsfjell i all verdens former er strødd ut over det stille, blågrønne vannet, og det er en fantastisk opplevelse å farte rundt mellom de særpregede plantebevokste klippene.

Og det er nettopp det vi skal. Vi går om bord i en tradisjonell vietnamesisk djunke, som skal være hjemmet vårt det neste døgnet, da vi skal på cruise i bukta. Vi sjekker inn i lugarene våre og kan nå lene oss tilbake og nyte den fantastiske utsikten i ro og mak mens vi blir godt bortskjemt av besetningen. Lugarene har eget bad/toalett.

Dag 8
Halongbukta–Hanoi. Nattog til keiserbyen Hué
Halongbukta

Når du våkner denne morgenen og kikker ut av vinduet, vil du kanskje fortsatt tro at du drømmer, for sceneriet utenfor hører inn under noe av den vakreste naturen i verden. Mens vi nyter lunsjen vår, går båten stille tilbake mot fastlandet.

Vi drar deretter mot Hanoi, der vi spiser kveldsmat før vi skal ta nattoget til keiserbyen Hué. Selv om vi reiser på beste klasse, er turen med nattoget en svært lokal opplevelse. Vi blir innlosjert i 4-personers sovekupeer og har før togturen mulighet til å proviantere øl, vann, vin og snacks. Det blir grunnlag for en hyggelig og munter tur, der vi kan gå på besøk hos hverandre mens toget ruller mot sør. Merk deg at det er mulig med ekstrakjøp av egen kupé eller å reise med fly i stedet for togturen. Se flere opplysninger og pris under "Før reisen".

Dag 9
Ankomst til Hué. Båttur på Duftenes elv, Thien Mu-pagoden og Tu Ducs-mausoleum
Sterk chili til den gode vietnamesiske maten

Vi kommer til keiserbyen Hué om morgenen og kjører direkte til hotellet vårt, der lunsj og mulighet til å friske seg opp etter togturen venter.

Vi skal nå på tur og oppleve Hué, som historisk sett er Vietnams mest interessante by. Den ble grunnlagt i år 300 f.Kr. og var keiserhovedstad i årene 1802–1945. Vi begynner med en spennende båttur på Duftenes elv (Song Huong), som renner gjennom Hué. Vi går ut til Thien Mu-pagoden, som er blitt et slags uoffisielt symbol på den gamle keiserbyen. Den 21 meter høye pagoden ligger fint til på en høyde med utsikt over elva. Pagoden ble bygd i 1844 av keiser Thieu Tri, men den er bare den siste av en lang rekke pagoder; den første ble grunnlagt allerede i 1601. I bygningene ved siden av pagoden kan man blant mye annet se den kjempestore klokken Dai Hong Chung, som ble støpt i 1710. Den veier mer enn to tonn, og man skal kunne høre klangen av den på ti kilometers avstand.

I området omkring Hué ligger en lang rekke mausoleer for Vietnams mange keisere. Vi besøker et av dem som ligger vakrest til, nemlig keiser Ming Mangs mausoleum. Samspillet mellom natur og arkitektur var av så stor betydning for keiser Ming Mang at han brukte 14 år på å finne den helt riktige beliggenheten til mausoleet sitt. Deretter brukte over 10 000 arbeidere tre år på å bygge det. Og det var absolutt verdt slitet og anstrengelsene, for det ligger fint til i parklignende omgivelser med skjønne paviljonger kledd med rød takstein og et sinnrikt system av tjern og kinesiske hager. I den nordlige enden av parken ligger keiseren begravet ved siden av sin keiserinne, som døde i en alder av bare 17 år. Det fikk likevel ikke keiseren til å leve i sølibat. Han rakk nemlig å skaffe seg i alt 33 koner og flere hundre konkubiner.

Dag 10
Hué–Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet og byvandring i Hoi An
Citadellet i Hué

Etter frokosten skal vi en tur til byens gamle festning. Keiser Gia Long påbegynte i 1804 det store citadellet, som er omgitt av en vanngrav og en ti kilometer lang mur. Opprinnelig var muren bygd av jord, men i begynnelsen av 1900-tallet arbeidet titusener av menn i flere år på å dekke murene med et tykt lag murstein. Mange av byens severdigheter – inklusive keiserens veldige kompleks av palasser og mottakelsessaler – og en stor del av befolkningen holder til innenfor de to meter tykke murene. Dessverre ble mange av bygningene i citadellet ødelagt under Tet-offensiven, et av Vietnamkrigens blodigste oppgjør.

Etter citadellbesøket setter vi kursen mot den idylliske og UNESCO-fredede havnebyen Hoi An.

En vidunderlig vakker kjøretur venter oss, og underveis kjører vi over Hai Van-passet. Ved lunsjtid er vi fremme i Hoi An, Vietnams mest sjarmerende og best bevarte by, med en helt utrolig historie som går mange tusen år tilbake. Mange bygninger i den gamle bydelen – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredet og fremstår som små arkitektoniske perler som på nesten mystisk vis har overlevd de mange krigene og urolighetene. Hoi An kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1999. Byen har alltid vært kjent som en travel handelshavn, og på 1700-tallet kom det særlig handelsskip fra Nederland, Portugal, Kina og Japan og handlet med silke, papir, porselen, te, sukker, pepper, kinesisk medisin, elfenben og lakkvarer. Cirka fem kilometer fra den idylliske byen ligger en fin strand ut mot Sør-Kina-havet.

Vi spiser lunsj i Hoi An før vi kjører til hotellet vårt, der det blir tid til en forfriskende dukkert i svømmebassenget. I reisens pris inngår innkvartering på Hoi An Riverside Bamboo Resort under oppholdet i Hoi An. Du kan velge å oppgradere til Golden Sands Resorts mot et tillegg – se mer under prisinformasjon.

Om ettermiddagen går vi en tur gjennom den gamle bydelen og besøker noen av de vakre historiske husene, en av de mange århundregamle pagodene og det lokale markedet. Vi krysser også Den japanske broen, som japanerne bygde i 1593 for å forbinde den japanske bydelen på den ene siden av elva med den kinesiske på den andre. Japanerne bygde broen svært solid, for de fryktet jordskjelv, som de kjente hjemmefra. Broen ble overdekket for å beskytte den mot sol og vind og dekorert med svært vakre japanske ornamenter.

Om kvelden drar vi sammen ut for å nyte solnedgangen fra en båt som makelig bringer oss rundt på Thu Bon-elva. Vi spiser middag på en av byens mange hyggelige restauranter.

Dag 11
Hoi An. Tid på egen hånd
Den japanske bro i Hoi An

Hoi An er det opplagte stedet å tilbringe noen avslappende dager; byen og området har alt. I den fredede gamle bydelen er der et vell av fremragende restauranter og kafeer, forretninger, gallerier og små museer. Om kvelden er byen opplyst av fargestrålende lanterner som skaper en stemningsfull atmosfære.

Det er mulig å dra på sykkeltur i området – der er mange fine sykkelstier og ruter som fører til rismarker og små landsbyer. Du kan ligge og døse i hotellets nydelige hage eller ta en tur til den nærliggende stranden. Byen har også et stort tilbud av massasje og wellness.

Hvis du vil kombinere dagdriverlivet med litt flere opplevelser, kan du velge å bli med på noen av de ekstra utfluktene vi arrangerer. Reiselederen er med på utfluktene og kommer dessuten med forslag til felles middager for dem som har lyst. Merk deg at de ekstra utfluktene kommer som tillegg og må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Dag 12
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for kjøp av halvdags sykkeltur til Kim Bong-øya inkl. lunsj
Hoi An

Dagen er din egen, og du kan nyte de skjønne omgivelsene i og omkring Hoi An, eller bli med på en sykkeltur til Kim Bong-øya (kjøpes ekstra). Les mer om utflukten under beskrivelsen av ekstra utflukter.

Dag 13
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for matlagingskurs
Hoi An
I dag er det mulig å lære mer om det vietnamesiske kjøkkenet på et matlagingskurs (kjøpes ekstra). Les mer om utflukten under beskrivelsen av ekstra utflukter.
Dag 14
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighet for kombinert sykkel- og båttur til landsbyen Tra Que
På oppdagelse i Hoi An og omegn
I dag kan du bli med på en kombinert sykkel- og båttur til landsbyen Tra Que (kjøpes ekstra). Les mer om utflukten under beskrivelsen av ekstra utflukter.
Dag 15
Hjemreise. Fly Danang–Ho Chi Minh City. Fly til Oslo
Alt godt har en ende, og i dag tar vi avskjed med Vietnam. Utpå formiddagen kjører vi til lufthavnen i Danang og flyr med innenriksfly til Ho Chi Minh City. Derfra flyr vi tilbake til Oslo.
Dag 16
Ankomst til Oslo
Vi kommer til Oslo med kofferten full av minner etter en begivenhetsrik sommerreise til Vietnam.

Ekstra utflukter

Vi har lagt inn noen ekstra utflukter i programmet under oppholdet i Hoi An. Ønsker du å bli med på én eller alle de ekstra utfluktene, bes du bestille og betale dem hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Du kan spare 96 kroner ved å kjøpe alle tre utflukter som en samlet pakke. Den samlede utfluktspakken koster kr 1 348,– per person.

Halvdags sykkeltur til Kim Bong-øya inkl. lunsj (dag 12)

Vi får syklene utlevert på hotellet og kjører til havnefronten i Hoi An. Derfra tar vi båt ut i elvedeltaet til den lille øya Kim Bong. Her er landsbystemning og stort sett ingen biltrafikk. Det er derfor opplagt med en sykkeltur i de landlige omgivelsene. Vi ser den flittige lokalbefolkningen som arbeider på rismarkene og med andre avlinger som mais, sukkerrør, kassava, jordnøtter m.m.

Vi besøker også lokale verksteder og ser fremstilling av risnudler, sivmatter og bambusbåter.

På øya er det et gammelt skipsverft der trebåter blir laget etter gamle metoder. Etter noen spennende timer drar vi tilbake til Hoi An, der det er lunsj på en restaurant ved elvebredden. Du er velkommen til å beholde sykkelen resten av dagen hvis du har mot på flere opplevelser.

Pris per person kr 448,–

Kokkeskole (dag 13)
På rundreisen vår har vi allerede stiftet bekjentskap med det velsmakende vietnamesiske kjøkkenet, og i dag skal vi selv forsøke oss i kokekunsten. Vi begynner med å besøke det lokale markedet, der vi kjøper friske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydderurter, som er hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkkenet. Med posene fulle av varer drar vi til kokkeskolen, der vi – alle iført forklær – lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene. Vi avslutter formiddagen med å nyte nydelige retter vi selv har laget – velbekomme!

Pris per person kr 498,–

Halvdagsutflukt med kombinert sykkel- og båttur inkl. lunsj (dag 14)
På utflukten besøker vi landsbyen Tra Que, der vi ser hvordan de grønnsakene og krydderurtene som er karakteristiske for det vietnamesiske kjøkkenet blir plantet, dyrket og høstet. Vi sykler ut til landsbyen, som ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Elva og den fruktbare jorda i området har betydd at landsbyens innbyggere gjennom de siste 500 årene har kunnet dyrke grønnsaker og krydderurter av høy kvalitet. Ved å bruke en bestemt alge som finnes i området, unngår bøndene også å måtte bruke kjemikalier og kunstgjødsel når de dyrker matplantene sine.

Vi fortsetter sykkelturen langs De Vong-elva til et lite fiskerleie. Derfra tar vi båt ut i deltaet. Her lærer vi de lokale fiskernes metoder med å kaste garn og får selv mulighet til å prøve denne spesielle fangstmetoden. Vi fortsetter til landsbyen Cam Thanh, som er kjent for sine vann-kokosnøtter, som blir brukt til tak på husene. Her i området fanger lokalbefolkningen også krabber, og vi får selv lære teknikken. Utflukten blir avrundet med lunsj hos en lokal familie før vi sykler tilbake til hotellet.

Pris per person kr 498,–

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 3 198,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City t/r med flyskift og mellomlanding
 • 1 innenriksfly
 • Nattog mellom Hanoi og Hué i 4-personers sovekupé*
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3, 4, 6, 7, 8 og 9
 • Middag dag 2, 5, 7, 8 og 10
 • Skatter og avgifter

* Det er mulig å få en 2-personers kupé eller å ta fly i stedet for nattoget. Begge deler mot ekstra tillegg.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører, beregn ca. 450 kr. pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for 2-personers kupé på nattoget: kr 690 pr. person (kr 1 990 ved enkeltkupé)
 • Tillegg for fly mellom Hanoi og Hué i stedet for nattog: kr 1 590 pr. person i dobbeltrom (kr 1 990 i enkeltrom) 
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“
Tillegg for hotelloppgradering i Hoi An

Inkludert i prisen er innkvartering på Hoi An Trails Resort under oppholdet i Hoi An. Du kan velge å oppgradere til Golden Sands Resorts mot et tillegg.

Tillegg per person kr 1 498,– i delt dobbeltrom

Tillegg for enkeltrom kr 1 500,– (prisen skal legges på tillegget for standard enkeltrom)

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Klima

Sommeren er en av de beste årstidene i Vietnam og blir kalt den grønne sesongen. I det sørlige og nordlige Vietnam faller sommerregnet oftest som korte byger sent på ettermiddagen, om kvelden eller om natten. I det sentrale Vietnam i Hué og Hoi An er det ikke regntid. Temperaturen ligger mellom 25 og 30 grader.

Togreise i Vietnam

På denne reisen har vi inkludert en togreise med nattog. Vi reiser på den beste klassen, 4-personers sovekupé (1. klasse) med 2 nedre og 2 øvre sengeplasser. I kupeene er det sengetøy, og i hver ende av vognen er det toalett og håndvask. Det er mulig å få sin egen kupé mot tillegg – se prisen under prisinformasjon.

Du kan også velge å fly på strekningen mellom Hanoi og Hué i stedet for å ta nattoget. I Hanoi blir du kjørt til lufthavnen og flyr til Hué, der transfer til hotellet er inkludert. Neste morgen møtes du med resten av gruppen og følger deretter igjen med den. Se prisen for å fly under prisinformasjon.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Visum

Der kreves ikke visum på denne reisen, ettersom oppholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dager. En kopi av passet må likevel sendes til Albatros Travel. (Dette gjelder norske pass, kontakt Albatros Travel for ytterligere informasjon).

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Vietnam

Her kan du lese mer om Vietnam: www.albatros.no/reisemaal/asia/vietnam

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk reise til Vietnam! Vi hadde en tvers gjennom vellykket og svært innholdsrik rundreise i Vietnam sommeren 2018. Landet, folket og dets historie er i seg selv stor opplevelse, og når man ledes inn i det gjennom et velorganisert opplegg, samt en dedikert og dyktig reiseleder, stemmer det aller meste! Vi regner oss som ganske erfarne m.h.t. organisering av egne reiser, men i dette tilfellet ville vi bare fått med oss en brøkdel dersom vi ikke hadde benyttet Albatros - og sluttprisen ville vært høyere - så all honnør for utmerket produkt. En spesiell takk til vår reiseleder, John Petter, som med stor kunnskap, betydelig energi, klokskap og lun humor ledet oss med bestemt hånd gjennom et to ukers hektisk program. Best holiday ever!!
Date published: 2018-08-13
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med flotte opplevelser Vi hadde en kjempefin tur med en kunnskapsrik og trivelig reiseguide hvor humoren og latteren satt løst. Alle bilder og filmer man ser på forskjellige nettsteder, av trafikkerte veier, overlessede sykler og scootere, det er sånn det er, fascinerende å se i virkeligheten. Fargerike markeder, både mat og klær, flytende marked, var en opplevelse. En fantastisk tur på Halong Bay, en tur med både sol og regn. Nattog tur fra Hanoi til Hue var også en opplevelse, De siste dagene i Hoi An kunne vi ønsket oss litt mer sol. Hadde endel regn de dagene, men alt er en opplevelse, for det er annerledes enn hjemme uansett. Det var varmt og klamt, men det gikk veldig greit. Bussen hadde alltid med vannflasker som vi fikk utlevert
Date published: 2017-08-14
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsesrik og hyggelig rundreise i Vietnam Sommer i Vietnam var en interessant tur med mange fine opplevelser. Vi fikk blant annet se det yrende livet i storbyene, hvordan folk levde ute på landsbygda, den nydelige Halong Bay og vi fikk oppleve noen rolige dager på stranden på slutten av ferien. Det var god mat vi fikk servert, og vi fikk smake på mye forskjellig. Hotellene var også kjempebra. Fornøyd med aktivitetene vi var med på, alt fra sykkeltur til matlagingskurs. Det var et kjempefint opplegg og program, og veldig deilig at alt var ordnet for oss. Reiselederen vår Jon Petter var kunnskapsrik, dyktig, hyggelig og sørget for at turen gikk bra.
Date published: 2019-08-18
Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig sommer i Vietnam Vi hadde en flott reise til Vietnam. En tur med mange inntrykk, opplevelser og en guide som gav av seg selv om sin kunnskap om Vietnam og at vi skulle ha det bra på turen. All honnør til vår guide som virkelig tok vare på oss og delte med oss all sin kunnskap om Vietnam. De lokale guidene som ble benyttet var også utrolig flinke. De som vurderer å reise til Vietnam skal ta med seg at tropisk varme er noe helt annet enn 40 grader i sydlige Europa. Viktig å drikke mye vann og å innta mat med salt og drikke som inneholder søt/salt som gir kroppen energi. Et tips er å ta Idoform hver dag før, under og etter turen og ta med brusetabletter for dehydrering som du får på apotek i Norge uten resept. Våre største opplevelser på turen var nok Saigon og Halong Bay. Ellers var alle de stedene vi var innom en opplevelse som vi sent vil glemme. Vietnam har en utrolig natur som verden må ta vare på og et yrende byliv i Saigon. Man skal ikke være redd for å spise i Vietnam. Alle de stedene vi spiste hadde kjempegod mat som passer for enhver smak. Vår guide tok oss ut på en lokal restaurant der vi satt ute på gaten på samme måte som en Vietnameser gjør og fikk et godt måltid mat som vi selv stekte i såkalt pot på bordet. Det morsomme med dette var at vi satt ute på gaten, på lave plaststoler i byens trafikk og yrende byliv. Utrolig morsomt. Folkene i Vietnam er utrolig gjestfrie og vennlige, men man skal passe på verdisakene. Vi damer bør absolutt ikke benytte vesker og ikke for mye penger på seg når du er ute å går. Vi var også ute å syklet og det gikk utrolig fint selv om trafikken er helt noe annet enn det vi er vant til i Norge. På en av våre turer fant vi en hyggelig strand i Hoi an, men en liten restaurant. Stille og rolig kunne vi nyte stranden uten at vi druknet i mennesker. Absolutt en tur å anbefale til alle som har lyst til å reise til Vietnam. Her får du mye ferie for pengene.
Date published: 2016-08-12
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesferie fra start til mål Reisen hadde et variert og spennende program, og tok oss med gjennom Vietnam med båt, buss, tog og fly. Vi fikk se ulike deler av landet på kort tid og fikk mye valuta for pengene. Reiselederen delte villig vekk av sin store lokalkunnskap, og med humor og humør samlet han gruppa til en herlig gjeng å være på tur sammen med!
Date published: 2018-08-15
Rated 5 out of 5 by from Kjekk og interessant reise i Vietnam! God informasjon frå Albatross før reisa, kombinert med ein veldig god turleiar, gjorde Vietnamreisa til ei svært god oppleving. J.P. Kløvstad er ein raus type som har mykje kunnskap om landet og stadene me besøkte, og delte dette på ein god måte. Han var og svært god på logistikk og saman med dei lokale guidane fekk alt til å gå gå knirkefritt, noko som må ha vore utfordrande med så stor gruppe (29). Me hadde mange spennande opplevingar undervegs, - og det var ingen kviletur!, men veldig kjekt alt saman.
Date published: 2018-07-30
Rated 5 out of 5 by from En variert tur med mange gode opplevelser og en god reiseleder Vi vil spesielt trekke fram reiselederen (JP) på turen. Han var kunnskapsrik, flink til å formidle, omtenksom, morsom og samtidig en god fotograf slik at vi fikk gode bilder fra turen. Turen var variert og stedene vi besøkte var interessante. Måltidene var imponerende med mange retter å velge mellom, og de som ønsket fikk også prøve noen litt mer sære retter som skorpion, froskelår osv. Det er regntid i juli og det fikk vi jo merke. En dag i Hanoi måtte programmet endres grunnet mye regn, men ellers var ikke regnet noe problem. Temperaturen holdt seg stort sett mellom 25-30 grader og da gjør det ikke noe med litt regn innimellom. Men noen typisk soling-ferie var ikke dette. Båtturen på Halong bukten var etter vår mening høydepunktet på turen. Det er en fantastisk natur og dette kombinert med en flott båt med egne tomannslugarer med bad, god mat og hyggelig besetning gjorde de to dagene til en minnerik opplevelse.
Date published: 2017-08-06
Rated 5 out of 5 by from En flott reise i Vietnam sommeren-18 Hadde en fantastisk reise i Vietnam med en superflink guide- Tommy. Fikk en flott opplevelse med besøk i storbyer, historie, landsbygda og kulturopplevelser. Mistet Halongbukta da det ble for mye vind til at de ville dra ut med båtene, men dette kan en ikke gjøre noe med. Fikk plaster på såret med andre aktiviteter og en kompensasjon. Vår guide Tommy gjorde en fantastisk god jobb, kunnskapsrik og flink. Betyr mye for hvordan men opplever turen. Anbefaler også sykkelturer og matkurset.
Date published: 2018-07-27
 • y_2022, m_8, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_55
 • loc_no_NO, sid_VNRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser