Vår i Nord-Vietnam

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev det mest uberørte området av Vietnam. I landets fjellrike nordøstlige hjørne opplever vi den flotte naturen og besøker de lokale folkeslagene

Etter opplevelser i hovedstaden Hanoi begynner et eventyr som i løpet av den følgende uken bringer oss gjennom noen av klodens mest spektakulære områder. Så langt øyet kan se kleber risterrassene seg til fjellsidene, og dypt nede ser man elvene som snor seg gjennom landskapet. Vi drar på fotturer med besøk hos lokale fjellstammer som inntil nylig levde avsondret fra resten av verden, og vi lærer om deres levevis og det slitsomme livet med å dyrke jorden i disse tidligere ufremkommelige områdene. Vi opplever livet i dalene og drar gjennom fjellpass med enestående utsikter.
Reisen arrangeres kun som vårreise, siden denne tiden er den absolutt beste når man vil besøke denne delen av landet. Velkommen på eventyr!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram 13 dager
Dag 1
Oslo–Hanoi
Dag 2
Ankomst til Hanoi. Sykkeltaxi-tur i den gamle bydelen og velkomstmiddag
Dag 3
Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, En-søyle-pagoden, Etnologisk museum og tid på egen hånd
Dag 4
Hanoi–Thong Nguyen. Eventyret i Nordøst-Vietnam starter
Dag 5
Panhou Resort. Fottur i fjellene og kokkeskole
Dag 6
Thong Nguyen–Ha Giang. Besøk i landsby og palmeskog
Dag 7
Ha Giang–Yenh Minh–Dong Van. Quang Ba (”Himmelens port”), Dong Van global geopark, Kong Meos palass
Dag 8
Dong Van. Utflukt i grenselandet til Kina. Besøk ved Lung Cu-flaggtårnet ved grensen
Dag 9
Dong Van–Meo Vac–Ba Be-sjøen. Lokalt marked og Ma Pi Lang-passet
Dag 10
Ba Be-sjøen. Båttur og besøk i lokale landsbyer
Dag 11
Ba Be-sjøen–Hanoi
Dag 12
Hjemreise
Dag 13
Ankomst

Hoteller

Panhou Village

Etter i en årrekke å ha arrangert turer til dette vakre området besluttet en ung franskmann for noen år siden å bygge et resort her. Det fremstår i dag som en uoppdaget perle. Ganske fine og hyggelig innredede hytter med de fasilitetene vi har behov for, deriblant privat bad/toalett. Her er veldig idyllisk, med en flott og velstelt hage og en liten bekk som går gjennom hagen. I det hele tatt føler man seg hjemme her, og man kan absolutt bruke noe tid på bare å nyte omgivelsene. Der er både en hyggelig bar og en restaurant. De fleste av de ansatte kommer fra de nærliggende landsbyene og vil gjøre alt for å sikre at vi føler oss godt til pass her.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
29 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Hanoi

Fra Oslo lufthavn flyr vi mot Vietnam.

Dag 2
Ankomst til Hanoi. Sykkeltaxi-tur i den gamle bydelen og velkomstmiddag
Hyggelig trafikk i gatene i Hanoi

Vi kommer til Hanois lufthavn om ettermiddagen og kjører til hotellet, der vi sjekker inn. Det blir litt tid til å friske seg opp før vi skal ut og oppleve byens gamle bydel fra baksetet av en sykkeltaxi. Vi går av sykkeltaxiene ved en hyggelig restaurant, der vi spiser velkomstmiddag sammen. Overnatting i Hanoi.

Dag 3
Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, En-søyle-pagoden, Etnologisk museum og tid på egen hånd
Ho Chi Minh-mausoleet i Hanoi

Dagen er avsatt til å se nærmere på noen av hovedstadens mange flotte severdigheter. Vi starter ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, der den store landsfaderens jordiske rester er blitt oppbevart i en glassarkofag siden hans død i 1969. Vi blir i Ho Chi Minhs verden og går over til huset hans, som ligger bak mausoleet. Det lille huset er bygd på søyler med tradisjonelle vietnamesiske landhus som forbilde. Huset, som står nøyaktig slik Ho Chi Minh etterlot det, er idyllisk plassert i en velfrisert hage direkte ned mot en stor dam med fisk.
Vi vender oss senere mot noen av Hanois religiøse severdigheter. En av byens mest berømte pagoder, En-søyle-pagoden, ble bygd av keiser Ly Thai Tong i 1049 til ære for barmhjertighetens gudinne, som hadde vist seg for ham og lovet ham en sønn og dermed en arvtaker. Pagoden er av tre og bygd på én enkelt steinsøyle. Den skal symbolisere en lotusblomst som stiger opp av Sorgens hav. Vi spaserer en tur gjennom de smale gatene, opplever bylivet på nærmeste hold og passerer blant annet en dam der restene av et styrtet amerikansk fly fremdeles ligger som et monument over ødeleggelsene under krigen.
Etter lunsj på lokal restaurant besøker vi det spennende Etnologisk museum, som har Vietnams mange folkeslag som tema. I Vietnam lever det i alt 54 forskjellige folkeslag. Den største gruppen er kinh-vietnamesere, som utgjør cirka 90 prosent av befolkningen. De øvrige 53 folkeslagene omtales ofte som etniske minoriteter, og mange var opprinnelig nomadefolk. På museet lærer vi om minoritetene og deres levevis, og vi ser de flotte klesdraktene. I museets tilhørende park finner vi et lite friluftsmuseum der mange av de tradisjonelle husene er utstilt.
Etter dagens opplevelser blir det tid til å utforske den gamle bydelen til fots enten på egen hånd eller sammen med reiselederen.
Om kvelden er det middag på en lokal restaurant.
Overnatting i Hanoi.

Dag 4
Hanoi–Thong Nguyen. Eventyret i Nordøst-Vietnam starter Kjørestrekning 286 km
Et lite hus midt blant risterrassene

I dag starter vi på en fantastisk bussreise i de mest jomfruelige områdene av Vietnam – en enestående odyssé i det fjellrike og forholdsvis uberørte nordøstlige Vietnam. Noen stikkord er fantastisk landskap, historiske severdigheter og besøk hos etniske minoriteter som gjennom århundrer har levd avsondret fra resten av Vietnam. Området har inntil for få år siden vært stengt for utlendinger, og det har på grunn av dårlige eller manglende veier i praksis vært nesten avskåret fra omverdenen. Men nå er området åpnet for utlendinger, og nye veier har gjort adgangen lettere. I dette området finner man størstedelen av Vietnams mange minoriteter. Noen har levd her i mange hundre år, andre kom hit så sent som i slutten av 1800-tallet. Mange av folkeslagene her oppe har sine røtter i Kina og Tibet, og noen har slektninger i Laos, Thailand og Burma. Av praktiske hensyn vil vi på denne delen av reisen kjøre i to mindre busser. Reiselederen vår og lokalguiden vil skifte buss underveis, slik at alle får det fulle utbytte av kunnskapene deres.
Dagens etappe er fra hovedstaden Hanoi til Thong Nguyen, som er en liten landsby midt i fjellene. Her finner vi det sjarmerende og idylliske Panhou Village Resort.  Underveis spiser vi lunsj på en lokal restaurant før vi midt på ettermiddagen når frem til Thong Nguyen og Panhou Village Resort. Dette resortet er fantastisk sjarmerende, med små hytter i en flott og velstelt hage. Standarden er rustikk, men vi har det vi trenger, og naturligvis privat bad/toalett. Personalet er fortrinnsvis fra de lokale landsbyene, og de vil gjøre alt for å gi oss den beste service. Vi tilbringer to netter her i disse enestående omgivelsene. Resten av ettermiddagen er fri til å utforske stedet, hagen og den lokale landsbyen, før vi samles til middag på resortet.
Overnatting i Thong Nguyen.

Dag 5
Panhou Resort. Fottur i fjellene og kokkeskole
Gatemat i Ha Giang-provinsen i Vietnam

I dag skal vi ut på en vakker fottur i området. I Thong Nguyen og de omkringliggende landsbyene får vi et unikt og spennende innblikk i de etniske minoritetenes levevis og hører om det harde arbeidet med å dyrke jorden i fjellområdene. Naturen her er ganske enkelt enestående vakker med maleriske risterrasser og daler omkranset av fjelltinder. Bussen kjører oss ut i området, og deretter klarer vi resten til fots. Fotturen er ikke hard, men går for det meste i flatt terreng på småveier og stier. Likevel kan vi ikke unngå stigninger underveis. Er man i noenlunde god form, kan man godt være med. Vi spiser lunsj underveis hos en lokal familie.
Tidlig på ettermiddagen er vi tilbake på det skjønne resortet vårt. Sent på ettermiddagen samles vi i resortets restaurant, der vi skal prøve oss på den vietnamesiske kokekunsten. Med kyndig veiledning fra lokale eksperter lærer vi finessene i det vietnamesiske kjøkkenet. Etter endt kokkeskole nyter vi vår selvtilberedte middag – velbekomme!

Dag 6
Thong Nguyen–Ha Giang. Besøk i landsby og palmeskog Kjørestrekning 95 km
Risterrassene klistrer seg til fjellsidene i Nord-Vietnam

Vi tar avskjed med det vennlige personalet på Panhou Village og fortsetter vårt eventyr i det jomfruelige landskapet. Dagens etappe er forholdsvis kort, så vi har god tid til stopp underveis. I dag stifter vi for alvor bekjentskap med de flotte sceneriene av fjellskråninger kledd med risterrasser når vi kjører opp mot Ha Giang. Vi stopper i landsbyen Thon Tra og besøker lokalbefolkningen, som bor i de klassiske husene på pæler. Vi spaserer en tur i landsbyen og ser oss rundt. Senere gjør vi stopp ved en palmeskog og tar en lett fottur, som også byr på rismarker.
Etter lunsj på lokal restaurant når vi utpå ettermiddagen frem til Ha Giang, der vi bor på et lite feriested ut mot et lite vann i utkanten av byen. Ha Giang er provinshovedstad i den store Ha Giang-provinsen, som blant vietnamesere blir omtalt som den vakreste provinsen i Vietnam, og byen blir ofte kalt ”porten til paradiset”. Vi spiser middag på resortet.

Dag 7
Ha Giang–Yenh Minh–Dong Van. Quang Ba (”Himmelens port”), Dong Van global geopark, Kong Meos palass Kjørestrekning 125 km
Fjellvei med flott utsikt i Nord-Vietnam

Enda en spennende dag venter oss når vi fortsetter vår odyssé mot nord i Ha Giang-provinsen. Vi besøker en lokal landsby bebodd av h’mong-folket og ser hvordan de produserer tekstiler.
Etter en god times kjøring når vi opp til toppen av Quang Ba-passet, som også kalles Himmelens port – sagnet forteller at man herfra kan berøre himmelen. Vi stopper og nyter den enestående utsikten. Det er også porten til Dong Van-platået og Dong Van Karst geopark. Området er fantastisk med kalksteinstopper i spredte formasjoner. Vi stopper flere steder underveis for å nyte utsikten.
Vi når byen Sa Phin og skal besøke en forhenværende kongeborg. Vi er nå tett ved grensen til Kina, og i dette tidligere så uveisomme området bodde det flere folkeslag isolert for keiserriker og kolonimakter. Det dannet seg mindre riker, og i dette området holder meo-folket til. En mektig slekt dominerte området helt frem til 1950-årene, og høvdingen kalte seg kongen av meo-folket. Vi besøker den hundre år gamle boligen deres, som er en kombinasjon av et palass og en borg, en spennende og meget autentisk opplevelse.
Utpå ettermiddagen når vi den lille provinsbyen Dong Van, som med sin beliggenhet på cirka 1500 meters høyde i bokstavelig forstand er reisens ”høydepunkt”.
Overnatting i Dong Van

Dag 8
Dong Van. Utflukt i grenselandet til Kina. Besøk ved Lung Cu-flaggtårnet ved grensen Kjørestrekning ca. 100 km
Ma Pi Lang-passet

I dag skal vi utforske grenselandet i det aller nordligste området av Vietnam. Området har vært stengt for turister i mange år på grunn av «Den glemte krigen» mot Kina. Det var blant annet i dette området at kinesiske soldater invaderte Vietnam i januar 1979. Offisielt varte krigen bare i tre måneder men realiteten var at krigen varte i 10 år – helt til 1989! Helt til 2018 var det faktisk et ømtålig emne i det diplomatiske spillet mellom Kina og Vietnam og derfor ble det omtalt som «den glemte krigen». Vi besøker det store flaggtårnet Lung Cu som ble oppført i 2010 og skal symbolisere det nordligste punktet i det vietnamesiske riket. Fra toppen av tårnet kan se over til Kina, som er naboen mot nord. Vi spiser lunsj i området og skal også ut på en fottur til en landsby.

Dag 9
Dong Van–Meo Vac–Ba Be-sjøen. Lokalt marked og Ma Pi Lang-passet Kjørestrekning 257 km
Den stemningsfulle Ba be-sjøen

Dagens etappe er den siste i fjellområdene når vi begynner nedstigningen på vei tilbake til Hanoi. Der er likevel fremdeles scenerier tilbake som kan ta pusten fra de fleste.
Vi starter dagen med å besøke det lokale markedet om morgenen, mens det er mest aktivt. Her kan man kjøpe all verdens ting, helt fra lokal plantekost til billig skrammel importert fra Kina.
Vel tilbake i bussene våre starter vi turen med Ba Be-sjøen, ganske enkelt en imponerende flott tur. Vi passerer Ma Pi Lang-passet og nyter utsikten over risterrasser så langt øyet rekker. Dypt nede ser vi Nho Que-elva, som snor seg som en slange gjennom landskapet. Etter lunsj på lokal restaurant når vi frem til Ba Be-sjøen sent på dagen. Vi innlosjerer oss på dette helt nye resortet som er anlagt i nærheten av sjøen. Overnatting ved Ba Be-sjøen.

Dag 10
Ba Be-sjøen. Båttur og besøk i lokale landsbyer
Vi møter folkelivet i Vietnam

Til tross for den lange rekken av imponerende naturscenerier vi allerede har opplevd underveis, vil mange nok mene at vi slutter med det beste. Ba Be-sjøen består i virkeligheten av tre sjøer som er forbundet med elver. Allerede i 1972 så de lokale myndighetene muligheter i dette unikt vakre området og, og det ble et av Vietnams første såkalte ”vernede områder”. I 1992 ble det offisielt gjort til nasjonalpark og er i dag anerkjent under UNESCO for våtområdets unike flora og fauna. Det er bare tidligere mangel på ordentlig innkvartering som har gjort at området ennå ikke står på det ”internasjonale” vietnamesiske turistkartet. Med bussene våre kjører vi ned til sjøen og tar en båttur. Vi nyter det vakre landskapet og de fredelige omgivelsene på sjøen omkranset av høye jungelkledde skråninger. Vi går i land ved en landsby og nyter en lokal lunsj Etter lunsj fortsetter vi å utforske området til fots og sent på ettermiddagen er vi tilbake på resortet vårt og har resten av dagen fri.

Dag 11
Ba Be-sjøen–Hanoi

I dag går turen sørover mot Hanoi. Vårt eventyr i dette jomfruelige og vakre området av Vietnam er slutt. Sent på ettermiddagen er vi tilbake i Hanoi, og om kvelden samles vi til en lekker avskjedsmiddag.

Dag 12
Hjemreise

Vi har tid til å handle litt i Hanoi før vi kjører til flyplassen og begynner på hjemreisen vår.

Dag 13
Ankomst

Vi lander i Oslo lufthavn samme kveld og setter punktum for en begivenhetsrik og eventyrlig vakker reise

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 29 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 898,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Hanoi t/r
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Helpensjon fra og med middag dag 2 til frokost dag 12
 • Skatter og avgifter
   

 

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 60 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Om å reise i Nord-Vietnam

Det er viktig å understreke at vi beveger oss i jomfruelige områder der det ikke er mange turister. Man er derfor nødt til å forvente at ikke alt fungerer på samme måte som man er vant til. Med toleranse og tålmodighet vil man kunne nyte de helt fantastiske opplevelsene som venter oss på reisen.

Opplysninger om reisen

Vårreise

Reisen gjennomføres kun om våren, siden denne tiden er den beste for besøk i området. Våren og varmen er kommet, og den første risen er plantet i de lavereliggende områdene. Dette er slutten av vinteren og den tørre perioden med svært lite nedbør; det betyr at turstiene fremdeles er gode.

Underveis på turen er det områder der veiene er smale, og vi vil derfor på denne reisen bruke to mindre busser til gruppen, for disse er godt egnet for området. Reiselederen og lokalguiden vil veksle mellom bussene, slik at alle får fullt utbytte av kunnskapene og fortellergleden deres.

Underveis på reisen vil det bli fotturer av forskjellig karakter. De fleste er ganske lette, og alle burde kunne være med. På reisens dag 5 er det en fottur med flere stigninger underveis – men ikke verre enn at alle i normalt god form kan være med. Det er viktig å ta med godt fottøy på reisen. Selv om vi er i et fjellrikt område, kommer vi ikke over 2000 meters høyde. Det høyeste overnattingsstedet ligger på cirka 1500 meter (Dong Van); alle øvrige steder er under 1000 meter over havet.

Vi overnatter på en kombinasjon av fine lodger og klassiske provinsbyhoteller. Alle steder er av absolutt akseptabel standard, og alle rom har privat bad/toalett.

Visum

Les mer her

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Vietnam

Her kan du lese mer om Vietnam: www.albatros.no/reisemaal/asia/vietnam
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig reise i nord Vietnam. Må oppleves!
Date published: 2024-05-07
Rated 5 out of 5 by from Interessant reise med mange opplevelser Reisen ga store naturopplevelser i nordlige Vietnam, men vi fikk også innsikt i hvordan folket i området levde. Området er bebodd av mange ulike etniske minoriteter, og vi så hvilke utfordringer de står overfor.
Date published: 2024-04-29
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur til Nord-Vietnam Var en fin opplevelse og få se hvordan de lever i nord
Date published: 2024-04-22
Rated 5 out of 5 by from veldig god reise med mye gode opplevelser det var spennende besøke områder før stengte for turister.Bare gode tanker og varme følelser om reise lederen.Han var hjelpsom og gjøre reise helt trygg.
Date published: 2024-04-22
Rated 5 out of 5 by from En Vietnamreise utenom det vanlige Dette er en flott reise til Vietnam utenom det vanlige. Turen starter i Hanoi, men fortsetter raskt nordover i en mindre buss, da veiene vi skal kjøre på i Nord-Vietnam er svært kronglete. Der andre Vietnamturer fokuserer på palasser og mer eller mindre berømte steder, så får en på denne turen et innblikk i hvordan folk lever i dette ofte kuperte og vakre landskapet i Nord-Vietnam. Her bor det mange forskjellige typer minoritesfolk som en kommer i kontakt med langs veien og i landsbyene. Det er mye vakker natur, dramatisk landskap og fantastiske fotomuligheter. Hotellene var bra, og maten er som ellers i Vietnam svært god. Har du muligheten for å være med på denne unike turen, så grip sjansen!
Date published: 2023-07-01
Rated 5 out of 5 by from Opplevelsrik tur I vakker og meget spesiell natur, høye fjell og dype daler Velorganisert tur I spektakulært natur, det var spesielt å se hvordan jordbruket var så veldrevet med forholdsvis primitivt utstyr. Vi fikk også et godt inntrykk av lokalbefolkningen og kom tett på de. Vi hadde verdens beste reiseleder JP ,
Date published: 2023-05-25
Rated 5 out of 5 by from Kjempeflott tur! Flott tur i vakkert og flott landskap! Skikkelig bratte fjell og dype daler, terrasser og dyrking omtrent til topps. Blide og hyggelige mennesker overalt. Artig å ha vært så langt nord som det går an å komme i Vietnam, både på flaggtårnet og det nordligste punktet, og helt inn til grensen mot Kina. Svært god og trivelig reiseleder (jp), god sjåfør og hyggelig lokalguide. Vi satte aller mest pris på dagene oppe i fjellene, møter med lokale folk, små gåturer, avstikkere her og der, bl.a. til den røde, franske villaen ved en tidligere tinn- og wolframgruve, planlagte og ikke planlagte stopp - og litt bevegelse på egne ben. Oppholdet ved Ba Be-sjøen var også fint. Det var også den ekstraturen til Nim Binh som reiselederen ordnet den siste dagen i Hanoi. Svært glad for at vi fikk den i stedet for å bli gående i Hanoi hele dagen (og uten program). Men vi kunne gjerne hatt en dag eller to ekstra oppe i fjellene i stedet. Anbefaler så absolutt denne turen!
Date published: 2023-05-04
Rated 5 out of 5 by from En spennende reise med mange opplevelser Vi fikk se mye av det vi var ute etter. Reiselederen var unik. Og vi fikk mye kunnskap om Hmong-folket.
Date published: 2023-04-26
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_10
 • loc_no_NO, sid_VNRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser