Vårstemning i Catalonia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Velkommen til sjarmerende Catalonia, hvor vi bor ved havet i Cambrils på skønne Costa Dorada. Oplev blant annet Romerske Tarragona og vin i Priorat

Velkommen til sjarmerende Catalonia! Vi bor ved havet i Cambrils ved vakre Costa Dorada. Her kan vi nyte kystens skjønnhet og en rolig atmosfære. To uker med uforglemmelige opplevelser venter oss.

Vi besøker vinområdet Priorat, kjent for sin vin. På en tradisjonell vingård smaker vi lokale viner. I Siruana beundrer vi storslått utsikt over. Middelalderbyen Montblanc, og Poblet-klosteret, Catalonias historiske juvel, besøker vi også.

Tarragona, en by full av historie, lokker med romerske ruiner som den kjente akvedukt og amfiteater. Der utforsker vi museer og marked, og kjenner på den ekte katalanske stemningen. 

Vi skal også nyte en piknik med lokale godbiter og får en innføring i katalansk for en dypere kulturopplevelse.

Det er også mulig å kjøpe ekstrautflukter til pulserende Barcelona og Ebro-deltaet med seilas og besøk hos en risprodusent. Ekstrautflukten til Reus byr på arkitektur, "Vermouth-museum" og smak av spansk Vermouth.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Ankomst til Barcelona og transport til Cambrils
Dag 2
Vandretur i Cambrils – vi utforsker lokalområdet til fots
Dag 3
Opplev romerske Tarragona i all sin prakt
Dag 4
Katalansk språk og matlaging i Cambrils
Dag 5
Markedsdag i Salou
Dag 6
Mulighet for båttur ved Ebro-deltaet – en reise gjennom rismarkene
Dag 7
Herlig fridag til egne opplevelser
Dag 8
Priorat med vinsmaking i Escaladei og vakker utsikt i Siurana
Dag 9
Frivillig utflukt til Barcelona med Park Güell
Dag 10
Frivillig utflukt til Reus – en smakfull dag med arkitektur og Gaudí-inspirasjon
Dag 11
Piknik ved stranden
Dag 12
Nyt en herlig fridag
Dag 13
Klosteret Poblet og Montblanc
Dag 14
Fridag til egne opplevelser
Dag 15
Buss til Barcelona. Hjemreise

Hoteller

Hotel Best Maritim

Dette livlige og herlige hotellet byr på mange muligheter for å nyte den spanske sola på balkongen, ved bassenget eller på stranden. Det er et stort bassengområde og fine solterasser. Best Maritim Cambrils er et stort strandhotell med hele 472 rom og ligger mellom Cambrils og Salou. En strandpromenade er det som skiller Marítim fra Cap de Sant Pere-strandens gylne sand.

Albatros tar ikke så mye plass i mengden, men reisene våre ligger utenfor høysesongen hvor hotellet normalt er litt mer rolig. 

Hotellets restaurant er stor og det er buffet både til frokost og middag. Buffeten er stor og variert og der finner man alt fra lokale typisk spanske retter med ris, som f.eks. paella, til mer internasjonale retter. Vi har inkludert ¼ vann og en ¼ vin til middag. 

Rommene er moderne og har de fasiliteter man forventer seg av et internasjonalt hotell med 4 stjerner. Det er gratis WiFi på hotellet, safe og kjøleskap på rommene. Det er også et treningsrom, og så er det spa mot betaling. 

Vi har to typer rom:

Type 1: Rommene på yttersiden av hotellet som vender mot nabobygningene (22-24 meter avstand). Hotellet ligger vinkelrett på stranden og fra visse rom kan man skimte havet. Disse rommene er inkludert i grunnprisen.

Type 2: Rom mot bassengområdet og hotellets sentrum. Mot et tillegg kan man få et rom med utsikt til hotellets bassengområde, restaurant etv. Disse rommene har lateral havutsikt og bassengutsikt. Det er litt mer aktivitet og støy i dagtimene. Se under pris for tillegg. 

Hotel Best Maritim Cambrils
Avda. Diputacíon 172-174
43850 Camrbils

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
14 498,–
Oslo
Hotel Ocean House
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst til Barcelona og transport til Cambrils
Hotel Best Maritim

Velkommen til Catalonia! Vi begynner reisen med å fly fra Oslo til Barcelona, hvor eventyret starter med en busstur fra Barcelona til den sjarmerende kystbyen Cambrils.

Etter ankomst til Cambrils blir vi innkvartert på det trivelige hotellet vårt som ligger langs kysten mellom Cambrils og Salou. Her skal vi nyte livet de neste to ukene med alle de bekvemmeligheter som er typisk for store hotell. Hotellet har en avslappet atmosfære og en super beliggenhet ved havet. 

Senere på kvelden samles vi til vår første middag på hotellet, hvor en lekker og variert buffé venter oss. Etter middagen blir det tid til å slappe av og finne oss til rette. Det er også mulig å utforske området rundt hotellet og gå en tur langs strandpromenaden. 

Hotellets bar har underholdning flere kvelder for den som vil nyte en forfriskning og litt musikk eller dans.

Dag 2
Vandretur i Cambrils – vi utforsker lokalområdet til fots

I dag skal vi på en liten vandretur i sentrum av Cambrils. De som er ekstra spreke starter tidlig og går med reiselederen inn til sentrum (ca. 5 km) Ellers kan man velge å ta lokalbussen som stopper rett foran hotellet og møte gruppen ved havnen.

Byen er en populær destinasjon både for turister og lokale som søker en avslappende ferie ved Middelhavet. Cambrils kombinerer det beste fra begge verdener med sin rolige atmosfære og sin rike kulturelle arv. Byen er kjent for sin flotte havn, som er en sentral del av Cambrils' identitet. Her finner du fargerike fiskebåter og lystbåter som utgjør en pittoresk scene. Havnen er også en viktig del av byens kulinariske opplevelser, da den er berømt for sine fremragende fiskerestauranter som serverer lekre fiske- og skalldyrretter.

Cambrils er også populær for sine flotte strender. Den lange kystlinjen byr på myk, gyllen sand og Middelhavets klare blå vann.

Vi går en tur sammen i sentrum av byen med de sjarmerende gatene og plassene hvor du kan nyte den avslappede atmosfæren. Her finner vi butikker, kafeer og restauranter som tilbyr alt fra lokale spesialiteter til internasjonale retter. I tillegg har Cambrils en rik kulturell og historisk arv. Den gamle bydelen er et besøk verdt med sin vel bevarte arkitektur, sine brosteinbelagte gater og sine historiske bygninger. Her finner du også museer som forteller om områdets historie og kultur.

Etter rundvandringen kan du velge å spise en god lunsj ved vannet eller selv dra hjem til hotellet, enten til fots langs vannet eller med lokalbussen.

Dag 3
Opplev romerske Tarragona i all sin prakt

Byen Tarragona er på UNESCOs verdensarvliste. Vi starter dagen med en reise tilbake i tid og begynner med den imponerende romerske akvedukten. Den en gang så viktige romerske vannveien er i dag avløst av trøstesløse asfaltveier, og lyden av rislende, livsviktig og friskt vann er avløst av en endeløs during fra lastebiler i det fjerne. Dette mesterlige arkitektoniske vidunderet står som et symbol på romernes evne til å skape fantastiske byer, og det tar pusten fra oss med sine majestetiske buer og historiske betydning. Bli med og gå over den smale akvedukten og la deg fascinere av hvor vakker og storslått den er. Her kan vi virkelig beundre presisjonen den er bygget med.

Etterpå fortsetter vi å utforske det romerske Tarragona med et besøk på det berømte romerske sirkuset, hvor vi i fantasien kan se for oss de spennende kappløpene som ble arrangert her i gamle dager. Vi blir grepet av historiens vingesus og tas med tilbake til en tid med storslåtte gladiatoropptredener og uforglemmelige begivenheter.

Et av høydepunktene i dag er et besøk til det imponerende amfiteateret, som vitner om den romerske innflytelsen på Tarragona. Når vi går inn på denne historiske arenaen, kan vi forestille oss de intense gladiatorkampene som fant sted her for så lenge siden. Mens vi beundrer arkitekturen på amfiteateret, blir vi grepet av den storslåtte stemningen og ikke minst beliggenheten med utsikt mot havet.

Etter besøket tar vi en velfortjent og forfriskende pause hvor vi får smake på en autentisk vermut. Vi får oppleve den sanne essensen av denne lokale spesialiteten når vi lar smaken av Vermouth danse på tungen. Vermut er en aromatisk og krydret vin-basert drikk som ofte nytes som aperitiff før måltider. Den har sin opprinnelse i Italia, og ble først produsert som en medisinsk eliksir.

Etter forfriskningen har vi tid til å utforske Tarragona videre egen hånd. Det er mulig å besøke Casa Canals, et vakkert historisk hjem som tar oss med tilbake til en æra av eleganse og raffinement. Her kan vi beundre de sjarmerende detaljene i det storslåtte huset og la oss forføre av atmosfæren. Vi kan gå en tur gjennom de pittoreske gatene, besøke lokale butikker og kanskje finne små spanske spesialiteter til å ta med hjem. Du kan også velge å sette deg på en hyggelig kafé og nyte den avslappede atmosfæren som preger byen.

Når ettermiddagen nærmer seg, begynner vi turen tilbake til basen i Cambrils.

Dag 4
Katalansk språk og matlaging i Cambrils

I dag venter det oss en spennende dag med fokus på gastronomi og språk. Vi skal lære hvordan man lager en av de mest ikoniske spanske rettene. Det kunne for eksempel være gazpacho, en kald og forfriskende tomatsuppe. Denne retten er enkel å lage hjemme, så man fortsatt kan nyte den autentiske spanske smaken etter at man har kommet hjem igjen.

En av hotellets kokker guider oss gjennom prosessen med å lage en lokal rett. Vi lærer om de tradisjonelle rettene og de viktigste ingrediensene. Underveis vil alle bli oppmuntret til å delta for å få litt erfaring med å forberede og blande ingrediensene sammen. Når retten vår er ferdig får vi mulighet for å smake på den og nyte den forfriskende smaken av det spanske kjøkkenet. Vi kan ikke si på forhånd hvilken rett vi kommer til å lage, men dette er en perfekt mulighet for å høre litt om den lokale matkulturen og utveksle mattips og historier med de andre deltakeren.

Etter vår lille introduksjon til det lokale kjøkkenet fortsetter vi med en introduksjon av det katalanske språket. Katalansk er det offisielle språket i Catalonia og det er også utbredt i andre områder som Valencia, Balearene og Andorra. Katalansk er et romansk språk og er nært knyttet til språk som spansk, fransk og italiensk.

En av de mest markante forskjellene mellom katalansk og spansk er uttalen. Det er også forskjeller i ordforrådet. Selv om det er mange likheter har katalansk også mange ord og uttrykk som er spesifikke for språket. Katalansk har også bevart noen gamle ord og uttrykk fra latin og andre gamle språk som ikke lenger eksisterer i moderne spansk. Et annet viktig trekk ved det katalanske språket er den sterke tilknytningen til den katalanske kulturen og identiteten. Språket har vært en viktig del av den katalanske nasjonalistiske bevegelsen og spiller en sentral rolle i opprettholdelsen av den katalanske kulturen og selvstyret.

Vår reiseleder lærer oss noen av de mest brukbare frasene og gir oss et par enkle ord vi kan bruke når vi skal tilbringe et par uker i området. Denne lille introduksjonen til det katalanske språket gir oss mulighet for å komme litt mer inn på de lokale vi møter under vårt opphold.

Dag 5
Markedsdag i Salou

Mandag er markedsdag i Salou og vi tar en fottur på 1 ½ time til det lokale ukentlige markedet. Mandag er markedsdag i Cambrils, og vi går en liten tur på det lokale og ukentlige markedet. Markedet er fylt med livlige boder som tilbyr et vell av varer. Her finner du alt fra sko, sokker, klær og kjøkkenutstyr til lekre oliven, pølser og mange andre lokale spesialiteter.

Vi kikker blant bodene og ser på det spennende utvalget av varer. Kanskje finner du gode tilbud på sko eller faller for noen fargerike tekstiler. Det er også mulighet for å oppgradere kjøkkenet med nytt kjøkkenutstyr som gryter, kjeler og panner. Trenger du et nytt belte eller et par strømper, er det også god mulighet for å finne det her.

Etter å ha kikket oss rundt og kanskje handlet litt, tar vi en pust i bakken på en koselig lokal kafé. Her kan vi kose oss med en god kopp cortado eller en av de andre spanske kaffetypene.

Etter en pust i bakken har du mulighet for å gå på oppdagelse i Salou på egen hånd. Byen kan by på et bredt spekter av attraksjoner, shoppingmuligheter og spisesteder. Du kan velge å gå tilbake til hotellet og slappe av, eller fortsette med å utforske Salous sjarmerende gater og eventuelt nyte et par ekstra timer i denne herlige kystbyen.

Dag 6
Mulighet for båttur ved Ebro-deltaet – en reise gjennom rismarkene

I dag tilbyr vi en spennende frivillig utflukt, som du kan kjøpe på forhånd. På denne turen drar vi til Ebro-deltaet, et naturskjønt område kjent for sin rike biodiversitet og risdyrking. En fantastisk mulighet til å utforske denne unike regionen.

Vi kjører først mot havet og nyter den vakre utsikten underveis. Deltaet er et viktig habitat for forskjellige fuglearter, og det er ikke uvanlig å se fugler her. Vi vil ha muligheten til å observere noen av disse fuglene og lære mer om deres levevis og migrasjon.

Ebro-elven er av stor betydning for landet, da den spiller en viktig rolle i vanningen av jordbruksområder og bidrar til Spanias økonomi. Elven er hjem for forskjellige arter av fisk og fugler. I området rundt Ebro-deltaet finnes det et unikt økosystem som er viktig for fugletrekk og fugleliv. Besøket i Ebro-deltaet gir oss muligheten til å utforske denne fascinerende elven og dens betydning for Spania. Vi får sjansen til å oppleve den praktfulle naturen, lære om elvens rolle i landets økonomi, og nyte den unike biodiversiteten i området.

Vi går ombord i en liten båt som tar oss ut til munningen av Ebro-elven, som er Spanias lengste elv og strekker seg over omtrent 910 kilometer. Den har sitt utspring i De Kantabriske Fjellene i Nord-Spania og renner gjennom flere regioner, inkludert Aragón, La Rioja og Catalonia, før den endelig når sitt delta ved Middelhavet. Elvecruiset varer i omtrent en time, og med litt flaks ser vi fiskere eller fugler som holder til blant sivene langs bredden. Og hvem elsker ikke en tur på vannet?

Ebro-deltaet dekker et område på omtrent 20 000 hektar med rismarker og er kjent for sin risproduksjon. Her dyrkes noen av de fineste risvariantene. På vår tur tilbake passerer vi de flate risåkrene som strekker seg så langt øyet kan se. Vi besøker en lokal risprodusent og får innsikt i dyrkingsprosessen og betydningen av denne avlingen for området. Vi vil lære om forskjellige risvarianter, inkludert den populære Bomba, Carnaroli og Marisma, og forstå deres unike egenskaper. Det er vanskelig å ikke bli fascinert av det vakre landskapet og den viktige rollen risproduksjonen spiller for lokal økonomi og kultur.

Spanjolene har en lang tradisjon for å bruke ris som en viktig ingrediens i matlagingen. En av de mest kjente rettene er paella, som har blitt et symbol på spansk kultur og gastronomi og er en kilde til stolthet for spanjolene. Paella er en god risrett som ofte inneholder en kombinasjon av sjømat, kjøtt, grønnsaker og krydder. Den tilberedes i en spesiell paellapanne, som gir retten dens karakteristiske, rike og aromatiske smak og tekstur. Paella er ofte forbundet med Valencia-regionen, hvor den kommer fra, men den nytes og tilberedes over hele Spania med lokale varianter.

Prisen for utflukten er 700,– pr. person og bestilles hjemmefra (minimum 24 deltagere for at turen skal gjennomføres)

Dag 7
Herlig fridag til egne opplevelser

I dag kan du kose deg i lokalområdet eller ved hotellets pool eller stranden.

Dag 8
Priorat med vinsmaking i Escaladei og vakker utsikt i Siurana

Utflukten starter med en tur til Escaladei, som ligger i vinområdet Priorat i innlandet. Byen er kjent for sitt imponerende kloster, som har en rik historie og stammer fra det 12. århundre. Klosteret ble grunnlagt av karteusermunker og spilte en avgjørende rolle i etableringen av vinproduksjonen i Priorat-regionen, da det var munkene fra klosteret som begynte å dyrke vinmarkene rundt det. Munkene oppdaget at jordbunnen og klimaet i området var ideelt til vinproduksjon, og de begynte å plante vinstokker og produsere vin til bruk i religiøse seremonier.

Ved ankomsten til Escaladei besøker vi en av de lokale vinprodusentene som ligger ved klosteret. Her får vi en unik mulighet for å lære om vinproduksjonen i Priorat og oppdage hemmelighetene bak områdets anerkjente viner. Vinprodusenten deler sin ekspertise med oss og forteller om vinstokkene, dyrkingsteknikkene, høstingen og vinproduksjonen i Priorat.

I løpet av besøket får vi også mulighet for å smake på forskjellige viner som produseres i området. Priorat er kjent for sine kraftfulle, fyldige rødviner, som primært er laget på druer som Grenache (Garnacha) og Carignan (Cariñena). Vi får mulighet til å nyte de komplekse aromaene og smaksnyansene som kjennetegner Priorat-vinene.

Etter besøket i Escaladei fortsetter vi utflukten til den sjarmerende landsbyen Siurana. Siurana er berømt for sin fantastiske utsikt og sine spektakulære omgivelser. Byen ligger på en klippe, og herfra får vi en utrolig vakker panoramautsikt over landskapet rundt, med blant annet de flotte vinmarkene og fjellet i Priorat-området.

Vi har tid til å utforske Siurana og nyte den enestående utsikten. Byen har smale gater og autentisk middelhavsarkitektur som skaper en unik atmosfære. Du får også mulighet for å kjøpe lokale spesialiteter og suvenirer, eller bare slappe av på en av de pittoreske kafeene og bare nyte livet.

Dag 9
Frivillig utflukt til Barcelona med Park Güell

I dag tar vi bussen til hovedstaden i Catalonia, Barcelona. Den populære storbyen er for mange et gledelig gjensyn, og for dem som ikke har vært der før, er det virkelig noe å glede seg til. Byen er levende, og alle sansene blir satt i sving når man besøker den alltid så vakre Barcelona.

Dagens utflukt starter med det sentrale torget, Plaza Catalunya, hvor noen av de største gatene i byen møtes, blant annet den berømte La Rambla, eller Ramblaen på godt norsk. Ramblaen er byens mest kjente bulevard med masser av liv, gjøglere, turister og trær på den cirka 1,2 kilometer lange strekningen. Du har ikke vært i Barcelona uten å tilbringe noen spennende timer på La Rambla.

Vi starter på den store gaten, men svinger raskt til venstre mot Barcelonas romerske fortid. Vi ser en del av en gammel vei som opprinnelig førte til den romerske byen Barcino. Veien flankeres av gravsteiner etter romersk tradisjon. Vi krysser igjen Ramblaen på vei mot det store markedet, La Boqueria, hvor farger, dufter og et flerstemt kor av selgere fra de mange bodene åpenbarer seg. Her finner vi alt mellom himmel og jord fra alle deler av matpyramiden – fra lufttørket skinke, ferske grønnsaker og krydder til fersk fisk, ost og diverse spanske spesialiteter. Statistikken sier at det blir med en del spiselige suvenirer fra dette innbydende markedet hjem i bagasjen.

Fra markedet går vi til Plaza Pi i den gamle delen av byen, hvor vi finner den flotte gotiske kirken Santa Maria Del Pi, med sitt store og fargerike rosevindu. Kirken blir omtalt av den engelske forfatteren og journalisten George Orwell i «Hyllest til Katalonia», som er hans personlige beretning om den spanske borgerkrigen, hvor han selv deltok.

Vi fortsetter gjennom noen av gatene i den gamle bydelen tilbake til Ramblaen for å gå det siste stykket mot det 60 meter høye Columbus-monumentet. Etterpå skal vi se Gaudís monumentale og fortsatt uferdige katedral, La Sagrada Família, som er det symbolet Barcelona er best kjent for i dag. Katedralen ble påbegynt i 1880-årene, og man regner med at den vil stå ferdig mot slutten av 2020-tallet. Byggingen har dermed overlevd en rekke byggherrer, som én etter én har gått av med pensjon etter å ha utført sin del av arbeidet ut fra Gaudís originale tegninger og planer. Vi ser litt nærmere på kirken utenfra før vi fortsetter til Gaudís Park Güell.

Den store Parc Güell er også et av Gaudís verk. Den 20 hektar store parken er kjent for sin fargerike og fantasifulle arkitektur, inkludert de ikoniske mosaikkdekorerte benkene, terrakottastatuene og overdekkede gangveier. Den vakre parken har en terrasse som gir fantastisk panoramautsikt over byen og Middelhavet. Parken er oppført på UNESCOs verdensarvliste og må sies å være en av de mest ikoniske severdighetene i Barcelona.

Vi har tid på egen hånd før vi drar tilbake til Cambrils og middagen på hotellet.

(Totalt kjører vi i dag 200 km – 3 timer)

Utflukten koster 850 kr og bestilles hjemmefra.

Dag 10
Frivillig utflukt til Reus – en smakfull dag med arkitektur og Gaudí-inspirasjon

Vi begynner dagen med et spennende besøk i Reus. Byen er berømt for sin flotte, modernistiske arkitektur og for å være fødestedet til en av verdens mest ikoniske arkitekter, Antoni Gaudí. Her går vi en rolig tur gjennom gatene i byen og oppdager de imponerende bygningene som vitner om Reus' arkitektoniske rikdom.

Modernismen, også kjent som art nouveau, var en kunst- og arkitekturbevegelse som oppsto mot slutten av det 19. århundre og blomstret i starten av det 20. århundre. Stilarten er forbundet med den økonomiske og industrielle utviklingen i slutten av det 19. og starten av det 20. århundre. Mange lokale handelsfolk som oppnådde rikdom gjennom handel og industri, ønsket å uttrykke sin suksess og status gjennom arkitekturen. De søkte å skape innovative og unike bygninger som kombinerte kunstneriske elementer med moderne teknikker.

Noen av de mest bemerkelsesverdige eksemplene på modernistisk arkitektur i Reus omfatter Casa Navàs, byens rådhus Casa Rull og Casa Gasull. Disse bygningene er kjent for sine imponerende utsmykninger på fasadene, unike design og innovative bruk av materialer. Det er en unik og berikende opplevelse å utforske modernismen i Reus. Det er vakre parker og plasser som er anlagt i modernistisk stil og som tilbyr en behagelig atmosfære å rusle rundt i og nyte byens arkitektur. Å utforske modernismen i Reus er som å ta en reise tilbake i tiden og beundre den kreative og innovative ånden som preget denne epoken.

Etter den lille rundvandringen i sentrum av Reus, er det mulig å besøke Casa Navàs på egen hånd, som er åpent for offentligheten (inngang ca. 12 euro). Casa Navàs ble designet av Lluís Domènech i Montaner, en av de mest berømte modernistiske arkitektene i Catalonia. Huset er en sann perle og presenterer oss for de karakteristiske modernistiske elementene som kjennetegner denne æraen.

Etter vårt arkitektoniske eventyr fortsetter vi opplevelsene med et besøk til «Vermut-museet» i Reus. Her har en bareier satt sammen den største samlingen av forskjellige Vermut-flasker og plakater fra en svunnen tid. Vi blir introdusert for den stolte tradisjonen med Vermut-produksjon og hører om de forskjellige smaksvariantene og produksjonsprosessen. Vi byr selvsagt også på enda et deilig glass av husets egen Vermut mens vi nyter den koselige atmosfæren.

Forbindelsen mellom Vermut og byen Reus i Catalonia er dypt forankret i historie og tradisjon. På midten av det 19. århundre opplevde Reus en periode med økonomisk oppgang og industriell vekst. Byen var kjent for sin vinproduksjon og handel, og det var i denne perioden at Vermut ble introdusert til området. Reus ble et sentrum for produksjon og distribusjon av Vermut, og drikken ble raskt populær blant lokalbefolkningen.

Det er flere faktorer som bidro til at vermut ble så populær i Catalonia. Blant annet var vermut relativt billig og tilgjengelig sammenlignet med andre luksusdrikker på markedet. Det gjorde den til en favoritt blant arbeiderklassen og bidro til dens utbredelse i Catalonia. I tillegg ble det antatt at vermut hadde medisinske egenskaper og ble brukt som et middel til å forbedre fordøyelsen og lindre forskjellige lidelser. Dette aspektet av vermut appellerte til folk og ble en del av den katalanske kultur og tradisjon.

Reus ble fort kjent som vermuts hovedstad i Catalonia og byen ble hjemsted for flere vermut-produsenter og destillerier. Den katalanske vermut skiller seg også litt fra den italienske varianten. Den katalanske er normalt laget med en høyere andel aromatiske urter og krydder som gir den en karakteristisk smak.

I dag er vermut fremdeles veldig populær i Catalonia og Reus er fremdeles sentrum for vermut-produksjonen. Byen er hjemsted for flere tradisjonelle destillerier og familie-eide bedrifter som har bevart de gamle oppskriftene og framstillingsteknikkene.

Ut på ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet i Cambrils.

Pris for deltagelse 20€. Bestilles og betales hos reiselederen på plass (minimum 24 deltagere for at turen skal gjennomføres)

Dag 11
Piknik ved stranden

I dag er det tid til en felles piknik hvor vi samles og nyter noen lokale spesialiteter sammen. Vi sørger for å presentere deg for et utvalg av spanske delikatesser som du kan smake og nyte. Du får smake litt forskjellig ost, oliven, brød og andre regionale spesialiteter som avspeiler den unike gastronomien i området. Ta med deg egne drikkevarer. Kanskje har du en favorittvin med fra Priorat? Eller kanskje en lokal øl eller mineralvann? Dette er en god anledning til å slappe av, nyte naturen og dele øyeblikk og reiseopplevelser med hverandre.

Dag 12
Nyt en herlig fridag

Dagen i dag er til egne eventyr. Gå en tur til Salou eller Cambrils. Ta en handletur eller nyt en herlig avslappende dag på det fine hotellet vårt.

Dag 13
Klosteret Poblet og Montblanc

Vi begir oss ut på en spennende halvdagstur i innlandet til vakre middelalderbyen Montblanc og klosteret Poblet som begge oser av historisk og kulturell rikdom.

Vi starter dagen med å besøke klosteret Poblet som ligger i en malerisk dal omringet av fjell. Dette cistercienserklosteret ble grunnlagt i det 12. århundre og er en sann perle av gotisk arkitektur og religiøs betygning. Vi utforsker klosteret og området rundt, og lærer om klosterets historie, rolle i middelalderen og religiøse betydning.

Vi ser den imponerende klosterkirken som er dekorert med veggmalerier og religiøse symboler og vi passerer de bemerkelsesverdige klostergangene og biblioteket. Etter en tur på klosteret har man fått fascinerende historier og innsikt i klosterets daglige liv og betydning for munkeordenen.

Herfra kjører vi til den vakre middelalderbyen Montblanc, som er omgitt av en godt bevart bymur. Her går vi en tur gjennom de brosteinbelagte gatene i byen og får virkelig føle på den autentiske atmosfæren. Montblanc er kjent for sin historiske betydning og flotte arkitektur. Her kan vi beundre de gamle byportene, torgene og de imponerende kirkene som vitner om byens fortid.

En særlig attraksjon i Montblanc er den legendariske fortellingen fra 1275 om Sant Jordi (Sankt Georg) og dragen. Vi får se de nydelige utsmykningene og monumentene som hyller denne historien, blant annet det imponerende tårnet som symboliserer kampen mellom helten og dragen, en historie som reiselederen kommer til å fortelle mer om.

Dag 14
Fridag til egne opplevelser

En herlig dag til litt innkjøp og kanskje en herlig lunsj ved vannet.

Dag 15
Buss til Barcelona. Hjemreise

I dag kjører vi mot Barcelona etter to fantastiske uker i Cambrils. To uker med opplvelser og hyggelig selskap, nye spennende steder og mye viten om Cambrils, Catalonia og Barcelona.

Ekstrautflukter

Utflukter vi anbefaler at man bestiller og betaler hjemmefra:

Båttur ved Ebro-deltaet – en reise gjennom rismarkene
Prisen for utflukten er 700,– og bestilles hjemmefra (gjennomføres ved minimum 24 deltagere)

Utflukt til Barcelona med Park Güell

Prisen for utflukten er 850,– og bestilles hjemmefra (gjennomføres ved minimum 24 deltagere)

Frivillige utflukter bestilles helst hjemmefra. Hvis det er plass i bussen er det mulig å bestille og betale kontant med euro på plass.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 14 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 200,–
Om enkeltrom:

Begrenset antall

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Barcelona t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Vinsmaking i Priorat
 • Museumskort i Tarragona
 • Skatter og avgifter
Tillegg for oppgradering
 • Dobbeltrom, type 2: 800,– pr person
 • Enkeltrom, type 2: 1600,– pr person
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer og utflukter
 • Driks til lokalguide, sjåfør m.m. (beregn ca. EUR 12 pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Informasjon

De frivillige utfluktene kan bli avviklet med andre deltagere fra f.eks. Sverige eller Danmark. På den måten kan vi først og fremst fylle en buss og sikre at turen blir gjennomført og også tenke på miljøpåvirkningen.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser