Vidunderlige Andalucía

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storslått historie og vital nåtid

Andalucía er Spanias hjerte. Ikke noe annet sted i Spania er det en så spennende historie og en så levende sjel som her. Kulturen er preget av forskjellige folkeslag som fønikere, romere, maurere og sigøynere, som alle har vært med på å påvirke den fargerike sydspanske kultur.

På denne reisen skal vi oppleve fortidens storhet på steder som det fortryllende palass Alhambra, Granadas stolthet, og den vakre storbyen Malaga, som er kunstneren Picassos fødeby. Vi beveger oss inn på livet av Andalucía, inn i det spennende innland der små hvite byer erupåvirket av det moderne liv ved den berømte kyststrekningen Costa del Sol. Som kontrast til det spanske tar vi en tur til den engelske kronkolonien Gibraltar, som med sine puber og bobbyer står i sterk kontrast til de spanske småbyer.

Det er ikke merkelig at man kaller Spanias sydkyst for Solkysten, her skinner solen nemlig mer enn tre tusen timer i året og regionen er Europas varmeste. Vår og høst, når det ikke er alt for varmt, er perfekte til å besøke Andalucía.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Málaga. Buss til Hotel Tropicana i La Carihuela, spasertur med reiselederen
Dag 2 Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana
Dag 3 Utflukt til Málaga med tapaslunsj, vinsmaking og litt tid på egen hånd
Dag 4 Utflukt til Ronda, fjellbyen med den spektakulære beliggenheten
Dag 5 Utflukt til Sevilla. Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd
Dag 6 Utflukt til Granada og Alhambra. Byvandring i Granada og besøk i Alhambra-palasset
Dag 7 Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)
Dag 8 Fly Málaga – Oslo

Hoteller

Hotel Tropicana

Hotellet vårt ligger i det herlige strandområdet La Carihuela mellom de to kjente badebyene Torremolinos og Benalmádena. La Carihuela hører til den bedre delen av kyststrekningen. Her er der rolig sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og allikevel er man nært til alt. Du kan lett dra til den mer livlige delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga som venter med alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, herlige butikker og ikke minst den flotte havnepromenaden.

Hotellet er et typisk mellomklassehotel med bad, toalett og tv på værelset. Det ligger perfekt til like ved strandpromenaden og i rolige omgivelser. Alle rom har balkong. Vi gjør oppmerksom på at alle baderom på våre hoteller er innredet med badekar.

Hotellet har 220V og vanlige stikkontakter. Det er hårtørker på rommet. I hotellets hage er det et lite, hyggelig basseng og utgang direkte til strandpromenaden og den herlige stranden.

Hotel Tropicana
Calle del Trópico, 6,
29620 Torremolinos, Málaga,
+34 952 38 66 00
www.tropicanatorremolinos.com 

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Málaga. Buss til Hotel Tropicana i La Carihuela, spasertur med reiselederen

Vi flyr fra Norge til Málaga. Herfra kjører vi til det herlige området La Carihuela mellom de to klassiske badebyene Torremolinos og Benalmádena Costa. Her bor vi like ved den flotte strandpromenaden og den to kilometer lange sandstranden. Hotellet har et hyggelig lite basseng, og restauranten ligger direkte ud til strandpromenaden der du kan spasere til marinaen i Benalmádena eller livlige Torremolinos. Du trenger ikke å bekymre dig om hverken frokost eller middag siden halvpensjon er inkludert i prisen.

Etter innsjekkingen på Hotel Tropicana blir det tid til litt avslapping før reiselederen tar oss med på en liten spasertur rundt i byen. Etterpå nyter vi middagen på hotellet. Vi bor like ved stranden og kan bruke den på de programfri ettermiddagene.

Dag 2
Utflukt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana

Vi starter dagen med å kljøre til Nerja, der vi skal besøke det som for mange er Solkystens største severdighet, nemlig Nerja-hulen. Dryppsteinshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja og strekekr seg over 800 meter. Hulen har verdens største dryppstein på hele 70 meter og ble oppdaget ved en tilfeldighet da noen gutter fra byen Maro gikk inn i den i 1959. Her hadde ikke et menneske satt sin fot siden forhistorisk tid, da hulen var bebodd av cro magnon-mennesker. I tillegg til de vakre dryppsteinene har man funnet veggmalerier som viser jakt på fjellgeiter, rådyr og andre dyr.

Etterpå fortsetter vi til den hyggelige kystbyen Nerja, som ligger øst for Malaga. På tross av omfattende utbygging langs kysten har byen bare 15.000 innbyggere og har en fantastisk beliggenhet helt ned til Middelhavet, ved foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Nerja ble grunnlagt for over 3000 år siden og det er funnet rester av en romersk bebyggelse der. Maurerne bygget den gamle bydelen, som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I byens sentrum finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygget på en høy fjellavsats. Før var stedet en festning som utgjorde en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

Heretter går turen inn bak kysten til det flotte fjellområdet La Axarquía – kjent for ”De hvite byer”. Her lever man av jordbruk, og i området er det avocadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden. Å komme hit opp fra kysten er som å komme ind i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Vi besøker den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument og den mauriske bydelen er restaurert.

Dag 3
Utflukt til Málaga med tapaslunsj, vinsmaking og litt tid på egen hånd

Vi starter våre andalusiske opplevelser med å besøke regionens nest største by Malaga. Byen har 560.000 innbyggere og er sentrum av Costa del Sol. H.C. Andersen elsket Malaga, og i dag står det en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen av Spanias byer har jeg følt meg så glad, så hyggelig hjemme som i Malaga: Folkelivet, Naturen, det åpne hav, hver især så rik og uunnværlig for meg, fant jeg her, og det som for meg er ennå viktigere, jeg fant elskverdige Mennesker”.

Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Malaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme ble Malaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Da spanjolene fant Amerika ble Malaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre, da industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på Europakartet.

Vårt besøk i Malaga begynner i den flotte tyrefekterarenaens museum. Her forsøker vi å komme litt nærmere innpå denne omdiskuterte tradisjonen som i høy grad er en del av den spanske kulturen.

Etterpå tar vi en liten spasertur gjennom den  fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder. Vi kommer frem til et hjørnehus på Plaza de la Merced er byens største sønn, kunstneren Pablo Ruiz Picasso født. Her finner vi et lite, men interessant Picasso-museum, hvor både litografier, keramikk og andre av Picassos verker kan ses. De små, snirklete gatene leder oss fram til en av byens beste tapasrestauranter, der vintønner og tørkede skinker er den del av dekorasjonen. Her har berømtheder fra hele verden smakt på herlighetene, og vi spiser en herlig tapaslunsj før turen går videre. Vi fortsetter gjennom de små snirklete gatene til en av de små intime bodegaene der vi nyter et glass av den lokale Málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.

Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!

Dag 4
Utflukt til Ronda, fjellbyen med den spektakulære beliggenheten

Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det er også her at en liten håndverker, Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Pedro oppfant den klassiske Ronda-stil og  drepte selv over 6000 tyrer i løpet av karrieren som tyrefekter.

Tyrefekterarenaen er fra 1785 og dermed Spanias eldste. Den er sjarmerende med sine to etasjer, der blant andre Ernest Hemingway hadde sin egen loge. Du kan også besøke det lille tyrefektermuseet med kostymer, bilder med mere.

Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.

Etterpå setter vi kurs mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er 10 mil, kjøretid ca. 1 t. 45 min. hver vei)

 

 

Dag 5
Utflukt til Sevilla. Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd

Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært; visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den Nye Verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I dag er det ingen jøder i området, alle ble utvist av Isabel la Católica i 1492. I dette pittoreske kvarteret finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

(Kjøreavstand til Sevilla er 22 mil, ca. 2 t. 45 min. hver vei.)

Dag 6
Utflukt til Granada og Alhambra. Byvandring i Granada og besøk i Alhambra-palasset

Granada er en av Spanias vakreste byer og stedet hvor den arabiske og den kristne kultur møtes. Det er også her man finner det verdensberømte Alhambra. Dette fantastiske palasset, som UNESCO har erklært som verdens kulturarv, er et absolutt høydepunkt på reisen til Andalucía. Alhambra, som anses for å være et av verdens vakreste monumenter, er et kompleks av palasser, festninger og fyrsteboliger, og ligger majestetisk til med de snødekte Sierra Nevadafjellene i bakgrunnen. Alhambra er bygget og utbygget av forskjellige arabiske herskere, og kanskje har det tidligere ørkenfolket dristig forsøkt å utfordre skjønnheten i det ventende evige paradis ved å skape et lignende palass på jorden. Et sted som verken i harmoni eller skjønnhet sto tilbake for de hinsides ”Himmelske hager”.

Høyere oppe på fjellet ligger sultanens sommerslott, Generalife, med hager som om mulig er enda flottere enn Alhambras. Høye sypresser viser veien til det lille slottet, hvor appelsintrær, timianbusker, lavendel- planter, roser, laurbær og liljer utsender fortryllende dufter. Her oppe står tiden nærmest stille.

Granada ble islams siste bastion på Den Iberiske Halvøy før kongeparet Ferdinand og Isabella sendte de siste arabere ut av landet i 1492. Kort etterpå endret kongeparet verdenshistorien da de sendte Christoffer Colombus på oppdagelsesreise. En ferd som kom til å endre Spanias fremtid drastisk.

Før vi besøker Alhambra får vi sammen med reiselederen tid til å se litt nærmere på den flotte byen Granada. Vi går en tur i sentrum, og de som har lyst kan besøke Capilla Real, det kongelige kapell hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravd, eller besøke den majestetiske katedralen, som er et mesterverk innenfor spansk klassisk arkitektur. Byen har mange vakre plasser og små butikker og det gamle silkemarked kan tilby alle mulige varer.

Etter besøket i Alhambra drar vi tilbake til hotellet. (Kjøreavstand til Granada og Alhambra er 14,5 mil, kjøretid 2 t. hver vei).

Dag 7
Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)

I dag kan du bli med på turen til den siste kolonien på det europeiske fastlandet, den skattefrie engelske kronkolonien Gibraltar, eller bruke dagen til å utforske Andalucía på egen hånd.

Les mer om utflukten og hvordan du bestiller den lenger nede i programmet.

Dag 8
Fly Málaga – Oslo
Etter frokost drar vi til flyplassen i Malaga for å reise hjem til Norge.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 1 098,–
Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo – Málaga t/r
• Transport til og fra flyplassen i Málaga
• Utflukt til Málaga inkl. tapaslunsj
• Utflukt til Nerja og Frigiliana
• Utflukt til Ronda
• Utflukt til Granada og Alhambra
• Utflukt til Sevilla
• Innkvartering på hyggelig 3-stjerners hotell i delt dobbeltrom med havutsikt
• Halvpensjon på hotellet (frokost/middag)
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
• Reiseforsikring
• Tillegg for enkeltrom
• Utflukt til Gibraltar kr 360 pr. person (turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere og bestilles/betales hjemmefra)
• Tips til sjåfør og lokalguide (beregn €6) 
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Møte med våren i et kontrastfylt landskap Vi fikk se og oppleve mye Andalucia på en uke. Vakre landskap fra strender og sletter til skoger og snødekte fjell. Reiselederen vår har stor og bred kunnskap om om områdets kultur, historie, næringsliv/næringsveier og landskap, dette delte han med med oss på en utmerket måte. Turen var godt lagt opp og vi fikk med oss det meste av hva regionen har å by på av severdigheter, kanskje med Granada og Ronda som desiderte høydepunkt. For oss ble turen et kort blikk inn i et landskap og en kultur som vi kommer tilbake til, gjerne med Albatross
Date published: 2017-04-03
Rated 5 out of 5 by from Super tur! Det var en flott og spennende tur, full av opplevelser! Vi hadde trodd at noen av utfluktene hadde vært halvdagsturer,slik at det hadde blitt noe tid til overs på noen dager, men det ble det ikke. Reisleder,Victor var fantastisk dyktig,kunnskapsrik og rolig,og ledet det hele på en flott måte.Vi er veldig fornøyde.
Date published: 2017-03-30
Rated 4 out of 5 by from En interessant reise Det var en interessant reise. reiselederen var dyktig. Han hadde omfattende kunnskap om det spanske samfunnet, kulturen og historien. Høydepunkt: Alhambra i Granada. Et minus for oss som reiser alene: Hotellet Tropicana hadde bare små bord med plass til 2-3 personer. Det førte til at jeg som reiste alene, ble sittende for meg selv uten å bli kjent med de andre. Jeg har aldri vært på en rundreise der jeg har følt meg så alene. På bussturene og på de guidede turene fikk vi mye informasjon. Det var ikke lett å oppfatte alt. I bussen var det en TV skjerm. Kanskje kunne guiden ha hatt en PowerPoint presentasjon med bilder, navn og supplerende informasjon? Jeg syns at det er interessant å høre om natur, vegetasjon og dyreliv. Dette kanne det ha blitt lagt mer vekt på.
Date published: 2017-04-02
Rated 5 out of 5 by from HISTORIE, KULTUR OG NATUR AV FYRSTE KLASSE Turprogrammet var i utgangspunktet svært interessant. Den utruleg flinke, kunnskapsrike og behagelege guiden Victor gjorde at turopplevelsane vart av aller øverste kvalitet og den beste av alle fellerstur eg har vore deltakar av.
Date published: 2017-03-31
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelsestur med mange inntrykk! Fullpakket turprogram med et bredt utsnitt av severdigheter i Andalucia. Tok i tillegg en spennende og fin tur til Gibraltar. Hotellet var helt greit og Albatros’ reiseleder var strålende god, den beste vi har opplevd på flere turer med selskapet. Hun var kunnskapsrik, bestemt, hjelpsom, blid, en HERLIG jente rett og slett. Inkludert frokost og middag var helt okay.
Date published: 2017-11-07
Rated 5 out of 5 by from Med rette må man si; vidunderlige Andalucia Det var en herlig uke, selv om det sitter i beina ennå. Vi fikk se så mye vakkert og interessant at det virket som vi hadde vært der mer enn en uke. Reiselederen vår var en sann skatt. Så mye kunnskap og så mye omtanke for oss alle, gjorde at han ble vår helt den uken! Kan absolutt anbefales!
Date published: 2017-03-28
Rated 5 out of 5 by from Flott og meget innholdsrik tur Reiselederen var meget kunnskapsrik og fortalte på en måte som trollbandt oss. Så mange takk til Victor
Date published: 2017-03-27
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesreise i Andalucía. Vi kom begeistret hjem fulle av positive inntrykk. Våren i Andalucía, vakkert landskap med olivenlunder og appelsintrær i blomst, en kunnskapsrik og engasjert reiseleder, Malaga med katedralen og Picasso, Nerja dryppsteinshuler, små hvite fjellbyer, Ronda med dyp kløft og tapas, Sevillas katedral og Granada med eventyrslottet Alhambra! Hit skal vi reise igjen!!
Date published: 2017-04-20
 • y_2019, m_4, d_22, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_74
 • loc_no_NO, sid_ESRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ESRTR06CNO