Vidunderlige Andalucía

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storslått historie, vakker natur og varme solstråler på Costa del Sol

Andalucía er Spanias hjerte. Ikke noe annet sted i Spania er det en så spennende historie og en så levende sjel som her. Kulturen er preget av forskjellige folkeslag som fønikere, romere, maurere og sigøynere, som alle har vært med på å påvirke den fargerike sydspanske kultur.

På denne reisen besøker vi blant annet den lille kystbyen Nerja og fjellbyen Frigiliana. Vi utforsker også storbyen Malaga, som er kunstneren Picassos fødeby. Vi beveger oss inn på livet av Andalucía, inn i det spennende innland der små hvite byer er upåvirket av det moderne liv ved den berømte kyststrekningen Costa del Sol. 

Det er ikke merkelig at man kaller Spanias sørkyst for Solkysten, her skinner solen nemlig mer enn tre tusen timer i året og regionen er Europas varmeste. Sommeren varer alltid lenger i Andalucía!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Fly Norge–Málaga. Videre med buss til Playamar-stranden, Torremolinos
Dag 2
Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja
Dag 3
Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Dag 4
Utflukt til Ronda, fjellbyen med den spektakulære beliggenheten
Dag 5
Utflukt til Sevilla. Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd
Dag 6
Utflukt til Granada
Dag 7
Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)
Dag 8
Fly Málaga – Oslo

Hoteller

Hotel Parasol

Et 4-stjerners hotell med herlig beliggenhet ved stranden i Playamar-området i Torremolinos

Vårt hotell Parasol by Dorobe er helt nyrenovert og har en praktisk beliggenhet med enkel tilgang til strandpromenaden.

Dette er et koselig 4-stjerners hotell med en flott beliggenhet nær stranden og en nydelig hage. Hotellet har gjennomgått en omfattende renovering og åpnet på nytt i 2024. Hotellet ligger tilbaketrukket fra selve strandpromenaden (130 meter) og har en hyggelig hage med basseng hvor man lett kan tilbringe en solrik dag. Hotellet har 175 rom og er ikke større enn at man føler seg hjemme og personalet vil gjøre alt for at gjestene får et godt opphold. Hotellet ligger ved foten av Torremolinos ved Playamar-stranden. Fra hotellet kan man enkelt gå direkte ut til de mange små strandrestaurantene, butikkene og barene som kjennetegner området. Det er kort vei til Torremolinos og det er lett å finne frem. Den fantastiske strandpromenaden innbyr til spaserturer og det er gode muligheter for å nyte en solrik dag i hagen eller ved bassengområdet. I området bak hotellet ligger det mer tilbaketrukket både restauranter, kafeer og annet som primært benyttes av de mange fastboende i nabolaget. Alle rom har utsikt mot hagen og bassenget. Hotellets rom vender alle godt mot solen – det er to bygninger som vender mot sørøst og sørvest.

Hotellet har 175 rom og er utstyrt med heis. På hotellet finner du også en hyggelig bar, hvor det kan være forskjellige arrangementer både arrangert av hotellet og av våre reiseledere. Hotellet har også en utendørs snackbar som ofte er åpen. I tillegg er det gratis trådløst internett tilgjengelig på hotellet.

Rommene er velutstyrte dobbeltrom med bad/toalett, aircondition, TV, safe (mot betaling) og en balkong med stoler og et bord. Hotellet har et herlig utendørs (uoppvarmet) basseng.

Måltidene inntas i hotellets restaurant hvor det både morgen og kveld serveres en rikholdig og variert buffet. Det kan være travelt hvis alle gjestene velger å spise samtidig, derfor anbefaler vi at man forsøker å spise på ulike tidspunkter.

Merk at bildene er datagenererte da hotellet er under renovering, og forventes ferdig i april 2024.

Hotellets adresse:

HOTEL PARASOL BY DOROBE ****
Paseo del Colorado, 42 - Playamar
29620 Torremolinos (Málaga)
Tel. (0034) 952 38 60 22

Få mer informasjon om hotellet her: https://www.parasolbydorobe.com/en/

Romtyper:

Hotellet har flere romtyper. Vi har valgt å tilby 3 forskjellige:

Type 1: Classic rom. (Inkludert i reisens pris)
Et standard dobbeltrom på  ca. 25m2. Rommene har eget bad med dusj, hårføner, TV, balkong med stoler og et lite bord, safe (mot betaling), aircondition/varme, takvifte, skap og minibar. 

Type 2: Mediterreanean view. For tillegg, se prisinformasjonen. 
Disse sommene er som Classic men ligger i hotellets øvre del. Det kalles delvis havutsikt, da det er utsikt mot havet og mye lys.  Et standar dobbeltrom på ca. 25m2. Rommene har eget bad med dusj, hårføner, TV, balkong med stoler og et lite bord, safe (mot betaling), aircondition/varme, takvifte, skap og minibar. 

Type 3: Classic rom som singlerom. For tillegg, se prisinformasjonen.
Et standar dobbeltrom på ca. 25m2. Rommene har eget bad med dusj, hårføner, TV, balkong med stoler og et lite bord, safe (mot betaling), aircondition/varme, takvifte, skap og minibar.

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Hotel Parasol 4*
12 498,–
Oslo
Hotel Parasol 4*
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Norge–Málaga. Videre med buss til Playamar-stranden, Torremolinos

Vi kommer fram til Málagas lufthavn. Her blir vi møtt av reiselederen vår og kjører buss til hotellet vårt, Parasol. 

Her bor vi nær kystlinjen, rett ved den fantastiske, brede stranden og den herlige strandpromenaden. Det er mange små butikker og kafeer i området. Området er også kjent for de koselige strandrestaurantene, de såkalte "chiringuitos", som serverer frokost til svært rimelige priser.

Fra hotellet er det bare 130 meter til strandpromenaden og stranden og det er enkelt å utforske det vakre området. Promenaden strekker seg sørover forbi Torremolinos og videre til Benalmádena. Langs stranden finner du mange små restauranter og det er en flott område å spasere rundt i. Du kan enkelt ta deg til den livligere delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga, som byr på alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, fine butikker og ikke minst den vakre havnepromenaden. Avstanden til Málaga er 15 km og kjøretiden er ca. 20 minutter hver vei. Fra hotellet er det 1,2 km til La Colina jernbanestasjon hvor du lett kan ta toget til Malaga, Fuengirola eller til det store kjøpesenteret "Plaza Mayor".   

Dag 2
Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja
Kystbyen Nerja

Ikke langt fra kysten ved Málaga ligger det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Først kjører vi til den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert. På turen vår gjennom det bakkete og grønne landskapet ser vi de typiske hvite gårdene. Her er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden.

Byen Cómpeta er kjent for sin produksjon av lys malagavin. Vi har tid til å gå en tur i den lille byen. På turen vår gjennom disse små fjellbyene kommer vi innpå den lokale hverdagen. Veien sperres av og til av en gjeter med en flokk geiter på vei til beite eller en bonde med et oksespann som skal jobbe på en åker i nærheten. En ting er sikkert: her får vi oppleve livet på landet i Andalucía.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

Dag 3
Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
På vinbar i Málaga

Vi starter vårt andalusiske eventyr med å besøke regionens nest største by, Málaga. Byen har 567 000 innbyggere og utgjør sentrum av Costa del Sol. H.C. Andersen elsket Málaga, og det står i dag en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Málaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele Romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere, under det arabiske herredømmet, ble Málaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Og da spanierne fant Amerika ble Málaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre. Industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på europakartet.

Vårt besøk i Málaga begynner med en liten spasertur gjennom den fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder.

I den gamle tollbygningen besøker vi det interessante Museo Málaga, som etter 18 års ombygning og 40 millioner euro endelig kunne åpne i 2016. Med sine 15 000 kvadratmeter er museet det største statseide museet i Andalucía, og her kan vi med 15 000 kunstgjenstander bli med på en reise fra steinalderen til det 20. århundret. Vårt lille besøk gir kanskje smak på å komme igjen og utforske museet ytterligere i løpet av reisen.

Vi tar pause, og det er mulighet til å finne seg en herlig liten taverna der man kan spise en tapaslunsj før vi fortsetter videre gjennom de hyggelige gatene. Målet vårt er en av de små intime bodegaene, hvor vi nyter et glass av den lokale málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.

Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!

Denne introduksjonen til Malaga gir helt sikkert mersmak, og mange vil sikkert dra tilbake til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 4
Utflukt til Ronda, fjellbyen med den spektakulære beliggenheten

Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det var også her håndverkeren Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Hermed oppfant han den klassiske Ronda-stilen.

Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.

Etterpå setter vi kurs mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er 10 mil, kjøretid ca. 1 t. 45 min. hver vei)

 

Dag 5
Utflukt til Sevilla. Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd
Torre del Oro i Sevilla

Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært; visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den Nye Verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I dag er det ingen jøder i området, alle ble utvist av Isabel la Católica i 1492. I dette pittoreske kvarteret finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

(Kjøreavstand til Sevilla er 22 mil, ca. 2 t. 45 min. hver vei.)

Dag 6
Utflukt til Granada

Granada er en av Spanias vakreste byer og stedet hvor den arabiske og den kristne kultur møtes. Det er også her man finner det verdensberømte Alhambra-palasset, som UNESCO har erklært som verdens kulturarv. Alhambra er et kompleks av palasser, festninger og fyrsteboliger, og ligger majestetisk til med de snødekte Sierra Nevadafjellene i bakgrunnen. Alhambra er bygget og utbygget av forskjellige arabiske herskere, og kanskje har det tidligere ørkenfolket dristig forsøkt å utfordre skjønnheten i det ventende evige paradis ved å skape et lignende palass på jorden.

Granada ble islams siste bastion på Den Iberiske Halvøy før kongeparet Ferdinand og Isabella sendte de siste arabere ut av landet i 1492. Kort etterpå endret kongeparet verdenshistorien da de sendte Christoffer Colombus på oppdagelsesreise. En ferd som kom til å endre Spanias fremtid drastisk. Byen har masse å by på i tillegg til Alhambra og er verdt et besøk i seg selv.

Alhambra er det blitt nesten umulig å få billetter til. Svartebørshaier og andre lyssky typer kjøper opp billetter og selger dem videre til urimelig overpris. Dette kan og vil vi ikke støtte, og vi kan derfor ikke lenger love at vi får adgang til Alhambra på alle våre avganger. Noen ganger får vi ikke billetter til Nasrid-palasset med Løvegården, andre ganger får vi "bare" billetter til hagene og Generalife, som fremdeles er en fantastisk opplevelse og minst like spennende, og noen ganger er det helt umulig å få billetter. På de avgangene velger vi å se de områdene av Alhambra som ikke krever billett, og det er også interessant. Det gir oss også mer tid i selve Granada by. Som plaster på såret bruker vi pengene på en herlig lunsj oppe ved Alhambra i stedet. 

Vi bestiller billetter til Granada løpende, så jo tidligere man bestiller jo større sjanse er det for å få se hele Alhambra. Når billetter med Løvegården er utsolgt bestiller vi billetter til "hagene og Generalife" osv. 

Etter Alhambra beveger vi oss nedover mot byen langs små, hyggelige gater. Vi passerer blant annet en gitarbygger og andre småbutikker, og plutselig står vi midt i den herlige byen Granada. Vi går en tur i sentrum, og de som har lyst kan besøke Capilla Real, det kongelige kapell hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravd, eller besøke den majestetiske katedralen, som er et mesterverk innenfor spansk klassisk arkitektur. Byen har mange vakre torg og små butikker og det gamle silkemarked kan tilby alle mulige varer.

Etter besøket i Granada drar vi tilbake til hotellet. (Kjøreavstand til Granada og Alhambra er 14,5 mil, kjøretid 2 t. hver vei).

Dag 7
Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)

I dag kan du bli med på turen til den siste kolonien på det europeiske fastlandet, den skattefrie engelske kronkolonien Gibraltar, eller bruke dagen til å utforske Andalucía på egen hånd.

Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas varetegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km., kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

Pris: kr 425,– pr. person. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere og bestilles/betales hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Dag 8
Fly Málaga – Oslo

Etter frokost drar vi til flyplassen i Malaga for å reise hjem til Norge.

Utflukt til Gibraltar

I dag kan du bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas vartegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km, kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 35€.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

2 600,–

Romtyper

Type 1: Classic rom. (Inkludert i reisens pris)
Et standard dobbeltrom på  ca. 25m2. Rommene har eget bad med dusj, hårføner, TV, balkong med stoler og et lite bord, safe (mot betaling), aircondition/varme, takvifte, skap og minibar. 

Type 2: Mediterreanean view. Tillegg 500 NOK 
Disse sommene er som Classic men ligger i hotellets øvre del. Det kalles delvis havutsikt, da det er utsikt mot havet og mye lys.  Et standar dobbeltrom på ca. 25m2. Rommene har eget bad med dusj, hårføner, TV, balkong med stoler og et lite bord, safe (mot betaling), aircondition/varme, takvifte, skap og minibar.

Utflukt til Gibraltar

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 35€.

Prisen inkluderer

• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo–Málaga t/r
• Transport til og fra flyplassen i Málaga
• Utflukt til Málaga
• Utflukt til Nerja og Frigiliana
• Utflukt til Ronda
• Utflukt til Granada
• Utflukt til Sevilla
• Innkvartering på hyggelig 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
• Halvpensjon på hotellet (frokost/middag)
• Skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Utflukt til Gibraltar kr 425 pr. person (turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere og bestilles/betales hjemmefra)
 • Driks til sjåfør og lokalguide (beregn €6) 
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Måltider

Måltidene er i hotellets restaurant. I reisen er det inkludert frokost og middag (halvpensjon).

Været

Andalucìa er det stedet i Europa som har flest solskinnstimer.  I november, januar og februar byr solkysten på hele 170 solskinnstimer – til sammenligning har Paris mellom 54-75 og Oslo 40-76. De gjennomsnittlige dagstemperatune ligger på 20 grader (november) svarende til Oslo i august, og 17-18 grader (januar-februar) svarende til Oslo i mai/juni.  Det kan naturligvis regne i AndalucÌa, men regnet faller oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Alhambra

Alhambra er en av de mest ettertraktede severdighetene i Spania, og det kan være vanskelig å få billetter til Alhambra. Det betyr at vi til tider kan være nødt til å endre dagen for utflukten til Granada. Det er spesielt vanskelig å få billetter til Nazaride-palasset med løvegården etc. (det blir på nåværende tidspunkt maksimalt sluppet 8.800 personer inn om dagen).

I meget sjeldne tilfeller kan det skje at vi ikke får mulighet til å komme inn i denne avdelingen av det store palasskomplekset. I så fall bruker vi tiden på andre deler av det kjempestore området, for eksempel Generalife. Bemerk at dette bare har hendt 1 gang siden 2009.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/spania
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Andalucia Reiselederen var kjempebra!
Date published: 2019-04-04
Rated 4 out of 5 by from Herlig reise i Andalucia En spennende reise med hyggelige medreisende og vår topp motivert reiseleder, Gro-Carmen. Hun la alt til rette for at alle skulle ha en fin tur. Interresante og spennende utflukter.
Date published: 2019-04-03
Rated 5 out of 5 by from En smak av Andalusia Reisen innfridde forventningene med reiser gjennom frodige landskaper og besøk til vakre og storslagne byer og attraksjoner. Vi fikk oppleve mye på få dager, så det gav mersmak til å vende tilbake og ha mer tid på hvert sted. Reiselederen var kunnskapsrik og imøtekommende og særdeles velegnet til denne oppgaven. Jeg satte pris på at vi fikk tid på egenhånd på stedene vi besøkte. Fint at vi også hadde en dag til egen disposisjon. Hotellet var veldig bra. Minus for veldig kald restaurant. Ulltrøye kom godt med. Maten var god.
Date published: 2019-04-02
Rated 5 out of 5 by from Interessant og spennende reise Det var mange fine utflukter både mht severdigheter og natur. Dryppsteinsgrotten i Nerja var kanskje det mest spektakulære. Ingenting å klage på bortsett fra mye og kald vind!!
Date published: 2019-03-29
Rated 4 out of 5 by from Velorganisert og innholdsrik tur Det var et allsidig og innholdsrikt program, som ga mersmak på Andalusia. Det var veldig bra organisert, til minste detalj (avtaler med sjåførene, omvisningene, pausene med innlagte toalettbesøk, måltidene på hotellet, etc.)
Date published: 2019-03-29
Rated 5 out of 5 by from En flott reise til Andalucia Reisen var en stor opplevelse. Flotte utflukter og med en guid, Gro (Carmen) som gjorde sitt til at vi fikk god informasjon om de stedene vi besøkte. Hun er den perfekte guid.
Date published: 2019-03-29
Rated 4 out of 5 by from Flott reise med fine dagsturer Flotte dagsturer, men kanskje litt ensidig mat på hotellet.
Date published: 2019-03-23
Rated 4 out of 5 by from Andalusien på 7 dagar Resan var en fin dokumentation av det Andalusien harvatt bjuda på
Date published: 2019-03-20
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_75
 • loc_no_NO, sid_ESRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser