Vietnam – eventyr & badeferie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Vietnams pulserende storby Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunellene og Mekongdeltaet samt 5 dagers avslapping på stranden ved Mui Ne

En masse opplevelser og god tid til å slappe av? Ja takk! På denne minirundreisen får du også 5 dagers badeferie. Reisen begynner i den moderne storbyen Ho Chi Minh City, som du også får tid til å utforske på egen hånd. Fra storbyen drar vi på utflukt til de berømte Cu Chi-tunellene, som stammer fra Vietnamkrigen, og ut i det frodige Mekongdeltaet der den mektige elva løper ut i havet.

Herfra går turen østover til strendene ved Mui Ne, der vi blir innkvartert på et herlig strandresort. Her har du fem flotte dager til å slappe av eller dra på flere utflukter i området. På denne årstiden er været helt perfekt til badeferie.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta VDN, USD

Dagsprogram 14 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Dag 4
Ho Chi Minh City på egen hånd. Mulighet til utflukt til Can Gio nasjonalpark
Dag 5
Ho Chi Minh City–Mekongdeltaet. Båttur gjennom deltaet og innkvartering på lodge
Dag 6
Mekong Nature Lodge. Sykkeltur, marked og matlagingskurs
Dag 7
Mekong-deltaet. Båttur på de små kanalene
Dag 8
Mekong-deltaet–Mui Ne
Dag 9–12
Mui Ne. Avslapping eller opplevelser på egen hånd
Dag 13
Hjemreise. Mui Ne–Ho Chi Minh City. Fly til Norge
Dag 14
Ankomst Norge

Hoteller

Pandanus Resort Mui Ne

 • 257 rom
 • 24-timers resepsjon
 • Beliggenhet ved stranden
 • 2 restauranter
 • Bar
 • Heis (i bygningen for Superior standard/deluxe rom)
 • 2 x utendørs svømmebasseng
 • Håndklær på stranden/bassenget
 • Solstoler ved bassenget/i hagen og stranden
 • Internasjonale kredittkort godtas
 • Spa- og treningsavdeling
 • Gratis Wifi på hotellet
 • TV på rommet
 • Minibar på rommet
 • Safe på rommet
 • Aircondition på rommet
 • Kaffe/te fasiliteter på rommet
 • Hårføner på rommet

Pandanus Resort er et nydelig hotell bygget i sjarmerende vietnamesisk Cham-stil. Hotellet ligger i rolige omgivelser nær den gamle fiskerlandsbyen, Mui Ne og med direkte tilgang til stranden. Hotellets store hage med mange fargerike blomster og tropiske planter danner rammen for et hyggelig avslappende opphold.

Vi bor i de fine Superior Standard/Deluxe-rommene, som alle har egen balkong/terrasse med god utsikt over hotellets hage. På rommene er det TV med internasjonale kanaler, minibar, safe, kaffe- og tekoker og hårføner. Alle rommene har også klimaanlegg.

Det er mulig å oppgradere til en av de vakre bungalowene, som ligger i den frodige hagen. Alle bungalowene har egen terrasse med utsikt over bassengområdet eller hagen. Rommet er stort og med ekstra stor dobbeltseng, og i tillegg til innredningen som også finnes i Superior standard/deluxe-rommene, er det også et herlig privat utendørs bad.

Hotellet har to svømmebasseng med solsenger og parasoller samt håndkleservice. Her tilbyr også bassengbaren Sun Terrace kjølige forfriskninger og lette måltider. Restaurant Blue Lagoon serverer en stor frokostbuffé samt à la carte til lunsj og middag. Etter middag kan du nyte en drink i Waterfall Lounge, hvor det i blant vil være livemusikk.

Hotellet har en deilig spaavdeling, hvor du kan få massasje og spabehandlinger. Det finnes også et treningssenter, tennisbane, yoga og flere forskjellige vannsportaktiviteter. Det er også mulighet for å bli kjent med den vietnamesiske matkulturen på en praktisk måte, da hotellet også tilbyr matlagingskurs.

De røde sandåsene ligger bare 5 minutter unna. gange fra hotellet og skyttelbuss til bl.a. Mui Ne-markedet kjører daglig fra hotellet. Vær oppmerksom på at enkelte aktiviteter/utflukter koster ekstra.

Les noen mer om hotellet på deres hjemmeside: https://www.pandanusresort.com/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
26 498,–
Oslo
26 498,–
Oslo
27 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Fra Oslo flyr vi mot Vietnam og er framme neste dag.

Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag

Vi lander i den pulserende metropolen Ho Chi Minh City i det sørlige Vietnam. Byen har gjennomgått en imponerende utvikling i de senere årene, og gatebildet er dominert av store, moderne bygninger, fargerike reklameskilt, splitter nye biler og bokstavelig talt millioner av motorsykler. Men midt i det moderne finner vi fortsatt det vidunderlige Vietnam, og den franske kolonitiden preger fremdeles bybildet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kjører direkte til det sentralt beliggende hotellet vårt, der det blir tid til å friske seg opp før vi spaserer til en lokal restaurant. Vi spiser velkomstmiddag sammen, og har du energi til det, kan du stikke innom det livlige nattmarkedet på veien tilbake til hotellet.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
De berømte Cu Chi-tunnelene

Etter en god natts søvn er vi klar til å begynne på opplevelsene. Vi begynner med en tur til de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong i perioden 1940–60 – i første omgang for å hjelpe den lille bondehæren mot helikoptre og annen moderne krigføring, men da Vietnamkrigen var på sitt høyeste, strakte tunnelene seg hele veien fra Ho Chi Minh City til den kambodsjanske grensen. Bare i Cu Chi-distriktet er det over 250 kilometer med underjordiske tunneler.

Tilbake i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur noen av Ho Chi Minh Citys mange historiske severdigheter. Vi besøker blant annet Gjenforeningspalasset, som tidligere var kjent som Presidentpalasset eller Uavhengighetspalasset. Palasset er en klassisk konstruksjon bygd i 1960-årene, da den sørvietnamesiske presidenten Ngo Dinh Diem bestemte seg for å skifte ut den gamle franske guvernørboligen med dette storslåtte palasset. Vi får virkelig følelsen av svunne tiders storhet og rikdom når vi vandrer gjennom de store salene, som står akkurat slik de ble etterlatt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygd i årene 1877–1883, som har to 40 meter høye tårn med jernspir som kan ses på lang avstand. Vi ser kirken utenfra og nyter samtidig utsikten til det berømte posthuset, som ligger overfor kirken. Begge bygningene er fra kolonitiden. Vi besøker også krigsmuseet, som viser Vietnams lange vei til selvstendighet. Museet forteller om frihetskrigen mot Frankrike og den amerikanske krigen, som Vietnamkrigen kalles her. Utstillingene er som historien en barsk opplevelse, men absolutt interessante og relevante for å forstå Vietnams historie.

Vi kjører tilbake til hotellet vårt, og du har tid til å slentre rundt på Binh Tay-markedet. Om kvelden har reiselederen forslag til felles middag for dem som har lyst.

Dag 4
Ho Chi Minh City på egen hånd. Mulighet til utflukt til Can Gio nasjonalpark

Vi har en hel dag til å gå på opplevelse i denne spennende og hektiske storbyen. Det er masse å se, og trenger du tips til å finne de beste handlegatene eller har lyst til å se flere av de historiske severdighetene hjelper reiselederen mer enn gjerne til med tips og gode råd.

I dag vil det også være mulig å dra på utflukt til Can Gio nasjonalpark. Fra om morgenen går turen mot nasjonalparken, som ligger på en øy i elvedeltaet cirka 40 kilometer sørøst for Ho Chi Minh City. Underveis skal vi ta den lokale elvefergen når vi krysser Long Tau-elva. Can Gio Mangrove Biosphere Reserve, som er det offisielle navnet, er et frodig jungel- og mangroveområde i elvedeltaet ved munningen av Saigon-elva. Parken har et rikt fugle- og dyreliv.

Når vi kommer til parken blir vi ønsket velkommen av hundrevis av de små makak-apene som holder til i jungelen. Ved parkens hovedkvarter ser vi det lille museet om dyrelivet og plantene i parken. Vi besøker krokodillesjøen der over hundre krokodiller holder til, og vi går om bord i små motorbåter og drar på tur i mangroven. Langs små kanaler drar vi rundt i mangroven og ser naturen på helt nært hold. Midt i villniset stopper vi ved en gammel vietcong-jungelbase fra krigen. Det er ikke mye som har forandret seg her, og det er en veldig autentisk opplevelse.

Etter å ha opplevd jungelen og mangroven kjører vi ut mot kysten og nyter en god lunsj før vi drar tilbake til Ho Chi Minh City.

Utflukten må bestilles og betales hjemmefra.

Dag 5
Ho Chi Minh City–Mekongdeltaet. Båttur gjennom deltaet og innkvartering på lodge

Vi forlater storbyen og begir oss ut på eventyr i Mekongdeltaet. De kommende dagene skal vi oppleve det enorme deltaet, som er et av verdens mest frodige områder. Den mektige Mekong-elva, som har sitt utspring i det sørlige Kina, strekker seg nesten 5000 kilometer gjennom fem land før den munner ut og forgrener seg i deltaet. Dette unike området blir også kalt Vietnams spiskammers, og man høster ris tre–fire ganger om året her.

Etter et par timers kjøretur er vi framme i Cai Be, som er en mindre provinsby ved Mekong-elva. Her bytter vi fra buss til båt og drar ut mot lodgen vår, som ligger på en mindre øy i deltaet. Underveis kommer vi forbi det flytende markedet i Cai Be. Her transporteres alskens frukt, grønnsaker og andre varer naturligvis med båt, og hvorfor ikke ordne kjøp og salg fra båten også, siden varene allerede er om bord? Vi skal naturligvis smake på noe av den eksotiske frukten og går i land ved en mindre frukthage, der vi besøker lokalbefolkningen og smaker på herlighetene. Vi ser også hvordan man sikrer vannforsyningen til hagens frukttrær med mange små kanaler. 

Vi drar gjennom en av de store kanalene som forbinder to av de store forgreningene av Mekong-elva og kommer fram til øya Anh Binh. Her ligger flotte Mekong Nature Lodge, som skal være vår base de neste par dagene. Stedet er idyllisk og nybygd i tradisjonell, autentisk vietnamesisk stil. Lodgen har bare 16 rom, og de har veranda som vender ut mot den frodige hagen. Her er det mulig å ligge ved bassenget eller gå en tur i frukthagene som er lodgens naboer. Det er en fredfull oase i hjertet av Mekong-deltaet.

Vi nyter lunsjen vår på lodgens restaurant, og deretter får vi anvist rommene våre. Ettermiddagen er til fri disposisjon. For dem som har lyst arrangerer vi en spasertur på øya, besøker lokalbefolkningen og får en følelse av området. Om kvelden samles vi til middag.

Dag 6
Mekong Nature Lodge. Sykkeltur, marked og matlagingskurs

Nå er det tid til å utforske området i deltaet på en flott sykkeltur. Deltaet består av tallrike øyer som Mekong-elvas mange forgreninger og bielver har skapt, og i tillegg kommer de mange utgravde kanalene av forskjellig størrelse. Vietnameserne foretrukne transportmiddel er også i dette området de små scooterne som vi allerede har opplevd i storbyen. Derfor er det anlagt gode sementerte stier og små broer overalt i deltaet. Disse stiene er eminente sykkelstier, og det er veldig lite trafikk, så det er på alle måter et perfekt sted å dra på sykkeltur. Turen er avvekslende, og vi sykler langs rismarker og gjennom små landsbyer, og vi gjør holdt ved lokale verksteder og frukthager. På veien får vi nok også en pause der vi kan få slukket tørsten på en av de små, lokale kafeene. 

Etter en herlig formiddag er vi tilbake på lodgen vår, der en velfortjent lunsj venter oss. Det blir også tid til å slappe av litt og til å ta en dukkert i bassenget, før vi utpå ettermiddagen skal lære mer om det vietnamesiske kjøkkenet. Vi har allerede stiftet bekjentskap med den velsmakende vietnamesiske maten, og nå er det vår tur til å prøve å lage den. Vi begynner med å dra ut i båt for å besøke det lokale markedet i byen Vinh Long, som er omtrent 15 minutter med båt fra lodgen. De lokale markedene i Vietnam er alltid en spesiell opplevelse, med et hektisk mylder og handel med allverdens varer. He rute i deltaet kan vi være heldige og se de mer eksotiske varene, som frosker, slanger og kanskje til og med grillstekte vannrotter.

Vi skal også handle selv, men ikke helt så eksotisk – vi skal ha friske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydderurter, som er hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkkenet. Med posene fulle av varer tar vi båten tilbake til lodgen vår og omdanner restauranten til kokkeskole, der vi lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene. 

Vi avslutter dagen med å spise de velsmakende rettene vi har laget.

Dag 7
Mekong-deltaet. Båttur på de små kanalene

I dag skal vi ut på oppdagelse i elvedeltaet igjen. Denne gangen går turen med båt gjennom de mange kanalene. Underveis går vi i land og besøker frukthager og ser hvordan avgrødene blir forarbeidet. Vi skal blant annet se hvordan man lager kokoskarameller, rispopcorn og ikke minst hjemmebrent slangebrennevin. De modige kan få lov til å smake!

På turen går vi over i de mindre båtene, såkalte longtails, og tar en tur gjennom de smale kanalene. 
Tilbake på lodgen vår er det lunsj, og heretter er resten av dagen til fri disposisjon. Hvis man har lyst kan man ta en spasertur eller sykkeltur i området, og ellers kan man godt bruke tiden på å slappe av ved bassenget. 

Dag 8
Mekong-deltaet–Mui Ne

Vi kjører nordøstover mot strendene ved Phan Tiet. Tradisjonelt har Phan Thiet vært kjent blant vietnamesere for sin fiskesaus, men da turistene begynte å komme til landet, fikk de raskt øye på den lange innbydende stranden ved den lille kystbyen Mui Ne, kun 10 km fra selve byen Phan Thiet. 

Her i den lille kystbyen Mui Ne er vi innlosjert på et vakkert 4-stjerners resort, som ligger rett ved den deilige sandstranden ved Sør-Kina-havet. Resortet ligger i rolige omgivelser og det er et perfekt sted for avslapping etter en opplevelsesrik rundreise. I tillegg til å kose seg på stranden kan man dra på sykkelturer og utforske området eller benytte seg av noen av resortets mange aktiviteter. 

Dag 9–12
Mui Ne. Avslapping eller opplevelser på egen hånd

De neste dagene bestemmer du helt selv hva tiden skal gå med. Stranden eller bassenget er et opplagt sted å tilbringe dagen med å slappe av. Vil du heller utforske området er det gode muligheter til det, og det finnes forskjellige utflukter som kan kjøpes på hotellet. Legg merke til at reiselederen blir med til Mui Ne og overnatter der en natt. Resten av tiden er på egen hånd.

Dag 13
Hjemreise. Mui Ne–Ho Chi Minh City. Fly til Norge

Vi kjører i buss til flyplassen I Ho Chi Minh City, der vi tar flyet hjem til Norge.

Dag 14
Ankomst Norge

Vi lander i Oslo etter en begivenhetsrik reise til Vietnam.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 26 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
5 298,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder i Ho Chi Minh City og Mekongdeltaet (dag 2–7)
 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City t/r med flyskift
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj på dag 3, 5, 6 og 7
 • Middag på dag 2, 5, 6 og 7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 200 kroner per reisedeltager)
 • Utflukt til Can Gio nasjonalpark (inkl. lunsj):
  kr 948,– per person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Klima

Sommeren er en av de beste årstidene i Vietnam og blir kalt den grønne sesongen. I det sørlige og nordlige Vietnam faller sommerregnet oftest som korte byger sent på ettermiddagen, om kvelden eller om natten. I det sentrale Vietnam i Hué og Hoi An er det ikke regntid. Temperaturen ligger mellom 25 og 30 grader.

Visum

Les mer her

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Om Mui Ne

Området rundt Mui Ne er også et populært reisemål for kitesurfere på grunn av de gunstige vindforholdene. I vintermånedene vil du oppleve at spesielt ettermiddagene kan være vindfulle, noe som gjør at temperaturen ikke føles like varm og for noen kanskje mer behagelig. På ettermiddagene når det blåser har du ikke lov til å bade fra stranden og derfor må du finne deg en plass ved bassenget hvis du vil bade.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Flotte opplevelser i Vietnam Spennende reise, flotte opplevelser. Flink reiseleder. Kunne startet litt senere på dagen. Lite å ta seg til på Ho Tram, bare gruppa vår på hotellet i starten. Lite å oppleve i omgivelsene.
Date published: 2023-07-21
Rated 4 out of 5 by from En herlig reise med mange opplevelser Reiselederen var kunnskapsrik på historie og kultur.
Date published: 2019-08-02
Rated 4 out of 5 by from Opplevelsesrik reise Utrolig kjekk og spennende reise. Reiselederen vår, Tommy var helt fantastisk. Turen hadde ikke blitt den samme uten han.
Date published: 2019-08-02
Rated 4 out of 5 by from Spennende reise til Vietnam. Reisen var en fin kombinasjon av by og strand og av historie og avslapning. Herlig guide som sørget for godt samhold i gruppen og som tok oss med på lokale opplevelser utenfor programmet. Trist og se at landet sliter med stor forsøpling. Det var avfall og plast langs alle veier, strender og elver, med unntak av turisthotellene, der alt var strøkent. Forsøplingen gjør det lite fristende å besøke dette landet igjen dessverre.
Date published: 2019-07-24
Rated 4 out of 5 by from En interessant første møte med det sørlige Vietnam En dyktig, kunnskapsrik og ansvarsbevisst reiseleder ga oss mye informasjon om Vietnam og viste oss rundt på en trygg og effektiv måte.
Date published: 2019-07-22
Rated 4 out of 5 by from Good morning Vietnam Bra reise med balansert innehold. Hadde gjerne sett 1 dag mer i Ho Chi Minh City. Savnet informasjon og fortelling om reisemål under utflukter. Det var mye tid i bussen uten noe mer enn transport.
Date published: 2019-07-19
Rated 4 out of 5 by from En flott ferie med gode opplevelser En flott og opplevelsesrik tur. Våre to guider var fantastisk flinke.De hadde mye kunnskaper om Vietnam og dens kultur. Reiser gjerne med Albatross igjen.
Date published: 2019-07-16
Rated 4 out of 5 by from En flott tur med mange flotte opplevelser Vi hadde en kunnskapsrik og engasjert reiseleder., Jonatan :) Opplevde mye som vi nok ikke hadde opplevd uten reiselederen. Mye god mat drikke til billige priser .
Date published: 2019-07-16
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_32
 • loc_no_NO, sid_VNRTR11, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser