group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Store opplevelser i Mexico: templer og pyramider, sjarmerende byer fra kolonitiden og den enestående urbefolkningen

Med Albatros sin klassiske Mexico-turné har vi lagt vekt på opplevelser som gir et flott innblikk i aztekernes, mayaernes og zapotekernes riker i fargerike Mexico. Reisen starter i Mexico City og med tempelbyen Teotihuacán, som er rik på arkeologiske funn og huser en av verdens største pyramider. I Sumidero-juvet seiler vi gjennom et landskap som ble skapt for mange millioner år siden, og i tropiske Palenque må vi bestige de sagnomsuste mayaruinene.
 
Vi ser også den sjarmerende kolonibyen Oaxaca, Zapotec-tempelplatået Monte Albán, og i San Cristóbal de las Casas besøker vi to lokalsamfunn. I Puebla opplever vi byens koselige historiske bysentrum med bygninger fra den spanske kolonitiden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso

Dagsprogram 12 dager
Dag 1
Bergen–Mexico City
Dag 2
Mexico City. Byrundtur, Nasjonalmuseet for antropologi og de gamle kanalene til aztekerne i Xochimilco
Dag 3
Mexico City–Palenque
Dag 4
Palenque og de berømte mayaruinene
Dag 5
Palenque–San Cristóbal de las Casas. Kort byvandring
Dag 6
San Cristóbal de las Casas. Besøk hos chamulaene og zinacantekerne
Dag 7
San Cristóbal de las Casas–båttur i Sumiderokløften–Tehuantepec
Dag 8
Tehuantepec–mezcal-destilleri–lokalt håndverk–Oaxaca
Dag 9
Oaxaca og tempelfjellet Monte Albán
Dag 10
Oaxaca–Puebla. Byvandring
Dag 11
Puebla–Mexico City. Teotihuacán og hjemreise
Dag 12
Ankomst til Norge

Hoteller

Hampton Inn & Suites Mexico City - Centro Historico

 • 107 rom
 • Sentral beliggenhet ca. 3 minutters gang fra Zócalo
 • Døgnpben resepsjon
 • 2 restauranter
 • Takterrasse
 • Heis
 • Wi-Fi (gratis)
 • Lite mosjonsrom

Hotellet ligger i hjertet av Mexico Citys sentrum, med under 1 km fra Nasjonalpalasset og Templo Mayor og to gater fra Zócalo.
Herfra kan du utforske Metropolitan Cathedral, Palacio de Minería og Palacio de Bella Artes – alt innen 1,5 km gangavstand. Spis frokost på hotellets restaurant, ta en tur på mosjonsrommet eller bruk hotellets gratis wifi.

Rommene
Flotte rom med to enkeltsenger eller dobbeltseng. Alle rommene har aircondition, vannkoker, TV og hårføner. Det er gratis wifi.

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.hilton.com/en/hotels

Ciudad Real Palenque

 • 72 rom
 • 1,5 km til Palenque by
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Svømmebasseng

Ciudad Real Palenque ligger i nærheten af Palenque by. Hotellet er bygd i mexikansk og karibisk stil, og ved hjelp av naturens egne materialer som feks. tre og sten har man skapt mange gode detaljer. Hotellet er omgitt av en tropisk hage som er en oase av ro. Her ligger det store bassenget som har en avslappet stemning med hengekøyer uspent ut mellom skyggefulle palmer. I hotellets restaurant kan du få meksikanske og internasjonale retter, og om kvelden er det levende musikk i hotellets bar.

Rom
Romslige værelser som alle er utstyrt med tv, telefon, aircondition og sikkerhetsboks.

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

Ciudad Real Centro Historico

 • 32 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi (virker ikke på rommene)

I hjertet av San Cristóbal de las Casas, der byen syder av liv, ligger Ciudad Real Centro Histórico. Man kan gå til fots til alle de store severdighetene  på ganske kort tid. Hotellets klassiske fasade forteller deg at det er en bygning med historie, og man merker den hyggelige stemningen med en gang man går inn døren. I hotellets restaurant, Sensaciones de Chiapas, kan du nyte lokale spesialiteter og internasjonale retter. Restauranten ligger i hotellets hage. Om kvelden er det ofte levende musikk i hotellets bar, så her er det opplagt å tilbringe litt tid før sengetid.

Rom
Sjarmerende rom som alle er utstyrt med tv, telefon, klimaanlegg (varme) og sikkerhetsboks (gratis).

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

Hotel Calli

 • 100 rom
 • Utendørs pool
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant og bar
 • Hage/terrasse
 • Wi-Fi (gratis)

Hotellet ligger i Tehuantepec. Hotellet har en utendørs pool, gratis wifi og frokost.

Rommene
Fine rom med to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Alle rommene har aircondition, TV og hårføner. Det er gratis wifi.

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.hotelcalli.com/

Casa Conzatti

 • 45 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi (også på rommene)

Casa Conzatti ligger i Oaxacas gamleby. Hotellet er oppkalt etter den italienske naturforskeren og botanikeren Cassiano Conzatti, som bodde her på slutten av 1800-tallet. Overfor ligger parken Jardín Conzatti. Hotellet er sjarmerende og innredet i mexicansk stil. Den hyggelige hagen der hotellets bar og restaurant ligger er et fint sted å slappe av etter dagens opplevelser.

Rom
Store rom innredet i mexicansk stil. Alle er utstyrt med tv, telefon, aircondition, hårtørker, kaffetrakter, strykejern, strykebrett og sikkerhetsboks (gratis).

De viste hotellene er dem vi oftest bruker på denne reisen. Av og til blir vi nødt til å bruke andre hoteller. I slike tilfeller vil hotellene være av samme standard.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
24 998,–
Bergen
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
24 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Bergen–Mexico City

Vi reiser fra Bergen og ankommer Mexico City om kvelden. Deretter kjører vi til hotellet og får oss en god natts søvn.

Overnatting i Mexico City.

Dag 2
Mexico City. Byrundtur, Nasjonalmuseet for antropologi og de gamle kanalene til aztekerne i Xochimilco

I dag skal vi på byrundtur med utgangspunkt rundt Mexicos sentrale plass, zocaloen. Vi besøker blant annet Cortés' Nasjonalpalass med de verdensberømte freskene som er utført av Diego Rivera – en fantastisk introduksjon til Mexicos historie fra 1521 til 1930 (vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å komme inn på Nasjonalpalasset hvis det foregår offisielle arrangementer der).

Neste stopp er det verdensberømte antropologiske museet, en imponerende opplevelse som kan få selv den mest innbitte museumshater til å gi seg over. Den enestående samlingen – og kanskje like enestående innredningen – løfter museet opp i verdensklasse. Vi får en fin innføring i den forestående rundreisen og et overblikk over landets mange kulturer, deres særpreg og gjensidige påvirkning.

På ettermiddagen drar vi til Xochimilco, de eldgamle kanalene til aztekerne, hvor vi går ombord i de fargerike båtene og utforsker kanalene fra vannsiden. Kanalene er kjent som 'The Floating Gardens' og de fotogene, fargerike gondolene eller Xochimilco Trajineras som seiler opp og ned langs vannveiene er det som har gjort hagen til et yndet reisemål for både lokalbefolkningen og besøkende til Mexico City.

Overnatting i Mexico City.

Dag 3
Mexico City–Palenque
De fantastiske mayatemplene i Palenque

Denne morgenen drar vi til flyplassen for å fly sørover til byen Villahermosa. Herfra går det videre i buss til Palenque, som er kjent for sine fantastiske mayatempler, og Palenque er sannsynligvis den mest utforskede av de store mayabyene i Mellom-Amerika. Å slutten av 1700-tallet begynte spanjolene for alvor å interessere seg for området, og det ble gjennomført adskillige ekspedisjoner. Det var danske Frans Blom som i 1923 kartla en stor del av de ruinene man kan se i Palenque i dag. Deretter sendte han en rapport til den meksikanske regjeringen der han anbefalte at de begynte på et restaureringsprosjekt. Fra 1949 til 1952 var det Mexicos nasjonale institutt for antropologi og historie som foretok utgravinger i Palenque med Alberto Ruz Lhuillier i spissen. De siste 15–20 årene har det blitt utført mange utgravinger, men arkeologer vurderer at bare 5% av den gamle mayabyen er blitt utgravd inntil videre.

Overnatting i Palenque.

Dag 4
Palenque og de berømte mayaruinene
Palenque

Vi besøker de enestående mayaruinene ved Palenque, som ligger vakkert til omgitt av jungel i den spennende og indiansk dominerte Chiapas-provinsen. Palenque er høydepunktet i den senklassiske mayakulturen. Det viktigste byggverket er Inskripsjonenes tempel, hvor Pakals grav ble oppdaget i 1952. Pakal levde fra 603-683 e.Kr. og var den viktigste regent i Palenque. Det var den første grav som ble oppdaget i hele mayaområdet og endret alle teorier om at mayaene kun hadde bygget de pyramidelignende plattformene til sine templer. Deretter begynte man å undersøke andre plattformer, og man har siden funnet over 300 graver i Palenque – også i andre mayabyer som Tikal, Copan og Calakmul har man funnet graver. Den største bygningen i Palenque er Palasset, som har adskillige rom, tre innergårder og et tårn som ble brukt som observatorium.

I våre dager tyder man stadig flere av de vanskelige maya-skrifttegn, og oppfattelsen av denne store kultur ser ut til å endre seg hele tiden, etter hvert som mere og mere blir tydet. I perioder er mayaene blitt betegnet som et krigerfolk, deretter som en fredskultur. I dag er synspunktene mere nyanserte, og denne kultur har også vært forskjellig i løpet av dens over tusen år lange storhetsperiode. Man vet også at det var en kultur med et usedvanlig høyt intellektuelt nivå. Mayaene var store astronomer og matematikere, som eksempelvis oppdaget den abstrakte tallverdien null.

Overnatting i Palenque.

Dag 5
Palenque–San Cristóbal de las Casas. Kort byvandring
Katedralen i San Cristóbal de las Casas

Vi forlater lavlandet og den fuktige regnskogen rundt Palenque og kjører på svingete fjellveier med vakre landskaper gjennom flere klimasoner opp til den hyggelige byen San Cristóbal de las Casas, som er sentrum for den stolte indianerkulturen i Chiapas-provinsen. San Cristóbal de las Casas er oppkalt etter den berømte munken og biskopen Bartolomé de las Casas, som kort etter spanjolenes erobring av Mexico, støttet urfolkets sak og fikk inkvisisjonen og tronen til å anerkjenne visse rettigheter for de innfødte.

Her i San Cristóbal, to kilometer over havets overflate, møtes folk fra de lokale tzotzil-stammene, chamulaer og zinacanteker, for å handle. Til tross for den lange spanske og kirkelige innflytelsen, har stammene klart å beholde mange av sine egne tradisjoner, som de er svært stolte av. Vi drar ut på en kort spasertur etter ankomsten til San Cristóbal sent på ettermiddagen, og får dermed de første opplevelsene av denne stemningsfulle byen.

Overnatting i San Cristóbal de las Casas.

Dag 6
San Cristóbal de las Casas. Besøk hos chamulaene og zinacantekerne
Nydelige drakter i Mexico

Formiddagen er avsatt til besøk hos de lokale stammefolkene, chamulaene og zinacantekerne, i noen samfunn litt nord for byen. Chamula-folket bærer en tykk, hvit ullkofte med et broket belte og halvlange bukser, mens zinacantekerne bærer rød- og hvitstripete bluser med farget besetning og flate, runde palmehatter med flagrende bånd. Vi må respektere at de ikke vil bli fotografert, og spesielt er det totalt fotograferingsforbud inne i kirken i San Juan de Chamula. Her er det ingen sitteplasser, men halm og furunåler på gulvet, og katolisismen blandes med gamle mayaritualer på en fascinerende måte. Fra San Juan de Chamula kjører vi til den frodige Zinacantán-dalen, der vi passerer åkre med krydder, blomster, squash og sitrusplanter. Dalen er levested for Chiapas-indianerne og er også kjent for sin håndverksproduksjon. Etter at vi har sett oss litt rundt vender vi tilbake til San Cristóbal, der ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting i San Cristóbal de las Casas.

Dag 7
San Cristóbal de las Casas–båttur i Sumiderokløften–Tehuantepec
Sumiderokløften
Vi går om bord på bussen og etter en times kjøretur kommer vi frem til den vakre Sumiderokløften. Kløften blir ansett for å være et av Mellom-Amerikas mest fascinerende naturfenomener, som gjennom 35 millioner år er blitt skapt av sprekker i jordens overflate og erosjon forårsaket av Grijalva-elva. Elva flyter fremdeles gjennom Sumiderokløften, og vi skal på en flott båttur der de loddrette klippeveggene tårner seg opp i nesten 1000 meters høyde på begge sider. Vi får trolig sett en del fugler og annet vilt i området. Fra Sumiderokløften fortsetter vi til Tehuantepec, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt for natten.
Dag 8
Tehuantepec–mezcal-destilleri–lokalt håndverk–Oaxaca
Mescal-butikk, Oaxaca

Vi har en spennende dag foran oss, og formiddagen bruker vi til å fortsette reisen vår videre i Oaxaca-provinsen. På veien mot Oaxaca kjører vi på smale fjellveier og utsikten er fantastisk. Før vi ankommer byen ser vi hvordan man produserer agavebrennevinen mescal, og besøker en av håndverksbyene i området I området, hvor man fremstiller tepper basert på gamle tradisjoner.

I området rundt Oaxaca finner man noen av de mest interessante etterlatenskaper fra de høyklassiske urbefolkningens kultur. Den vakre byen er preget av godt bevarte bygninger i typisk spansk kolonistil og små gater med mange interessante forretninger. Rundt rådhusplassen i byen, zocalo’en, ligger det mange små hyggelige kafeer og restauranter, hvor de lokale kommer. Om kvelden anbefales en middag i byens lokale sentrum.

Overnatting i Oaxaca.

Dag 9
Oaxaca og tempelfjellet Monte Albán
Hellige Monte Alban, Oaxaca

Dagens utflukt går til en av områdets største attraksjoner: zapotekernes hellige tempelfjell Monte Albán. Dette menneskeskapte platået i 2000 meters høyde var zapotekernes hovedstad og kulturelle sentrum for over 2000 år siden. Det interessante og godt bevarte komplekset hadde sin storhetstid fra rundt 100 f.v.t. til år 800. På Monte Albán har man funnet mange hieroglyflignende tegn som ligner de mer kjente mayategnene, men også relieffer av underlig forvridde skikkelser, som i likhet med så mye annet fra Mexicos dunkle fortid fremdeles må betraktes som store gåter. Om ettermiddagen har du tid på egen hånd til å utforske enda mere av byen eller ta en avslappende ettermiddag på hotellet.

Overnatting i Oaxaca.

Dag 10
Oaxaca–Puebla. Byvandring
Hyggelige Puebla

Om morgenen kjører vi nordover mot hyggelige Puebla, som er den største bydelen i delstaten av samme navn. Pueblas gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv på grunn av sin velbevarte renessancebyplan, som ble modell for mange andre kolonibyer i Mexico. Mange religiøse bygningsverker er bevart fra den tiden. Vi går en tur i de gamle gatene og passerer blant annet katedralen, zócaloen og vakre Plaza de la Constitución. Underveis kan vi også beundre de mange fine barokkbygningene og flisedekorerte fasadene. Puebla er kjent for sin keramikktradisjon som blomstret på 1600- og 1700-tallet. Stilen kalles Talavera etter de pottemakerne som kom hit fra Talavera la Reina i Spania på 1500-tallet. De lokale pottemakerne bidro med lokale, tradisjonelle mønstre og motiver. Talavera-keramikken har fått et oppsving igjen og finnes i dag i mange varianter. Puebla er dessuten kjent for sin lokale saus, den såkelte «mole», som er laget av blant annet sjokolade og nøtter.

Overnatting i Puebla.

Dag 11
Puebla–Mexico City. Teotihuacán og hjemreise
Tempelbyen Teotihuacán

I dag kjører vi til den berømte tempelbyen Teotihuacán, et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Det blir tid til å studere og bestige de mange praktfulle templene og pyramidene i byen. De er datert til rundt 200 år f.v.t., men har oppstått gjennom en lengre periode. Teotihuacán hadde sin blomstringstid mellom år 450 og 650, og var på den tiden sannsynligvis den største byen i verden.

I denne perioden ble den 65 meter høye Solpyramiden bygd, og det samme gjelder for Månepyramiden, som ligger ved enden av den to kilometer lange Avenida de los Muertos – De dødes allé. Det er navnet aztekerne 800 år senere gav byens hovedgate.

Etterpå kjører vi til lufthavnen i Mexico City og tar flyet hjem.

Dag 12
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 898,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Bergen–Mexico City t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Mexico City–Villahermosa
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på gode hoteller (tillegg for enkeltrom)
 • Frokost hver dag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. 75 USD)
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr 200–250 pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

• Liten ryggsekk eller veske til utfluktene

• Sommerklær

• Badetøy (inkl. håndkle)

• Vindjakke og genser, siden det kan være kjølig morgen og kveld

• Regnjakke eller regnponcho

• Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)

• Solkrem, solhatt og/eller solbriller

• Myggspray

• Lommelykt

• Håndsprit

Tenk på at det kan være store temperatursvingninger på reisen. Noen dager kjører vi fra temperert klima i høylandet til subtropisk klima i lavlandet der det godt kan være 15 graders temperaturforskjell. Derfor er det en god idé å ta med klær som kan brukes lag på lag og en jakke til kjølige kvelder og morgener. Det er også lurt å ta med seg både sandaler og lukkede sko.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Om hotellene

Vi overnatter på mellomklassehoteller. Et mellomklassehotell i Mexico er ikke helt av samme standard som et hotell i samme kategori i for eksempel Asia eller Afrika. Men hotellene er sjarmerende og har private badefasiliteter, og de ligger oftest midt i det historiske bysentrum slik at severdighetene kan nås til fots. Det er komfortable hoteller, men på reisen har lagt vekt på opplevelser framfor luksus.

Valuta og betalingskort

Den mexicanske valutaen heter pesos (MXN) og finnes både i mynter og sedler. Vær oppmerksom på at mange av sedlene og myntene er ganske like. Den beste valutaen du kan ha med deg er mexicanske pesos, som du kan bestille og kjøpe i noen banker. Du kan også ta med US dollar, men den mexicanske regjeringen har innført restriksjoner for veksling av dollar. Utenlandske turister kan veksle maksimum 300 dollar per dag og maks 1500 dollar i måneden. Det er ingen restriksjoner på andre valutaer som f.eks. euro.

Master Card og VISA kan benyttes i de større byene og turistområdene der det er minibanker. Det er vanskelig å bruke Diners Club og American Express.

Mer om Mexico

Her kan du lese mer om Mexico: www.albatros-travel.no/reisemaal/mellom-amerika/mexico
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Hånden på hjertet

Lange kjøreturer

Det er så mye spennende å se i Mexico, og vi har lagt et ambisiøst program for å vise deg så mye som mulig på denne reisen. Siden Mexico er et stort land betyr det at det på noen dager blir lange kjøreturer med bussen. Til gjengjeld kan vi godt garantere at du på en effektiv måte får den ultimate opplevelsen av Mexicos kultur og natur.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Viva Mexico Viva Albatros Reisen var variert og spennende og ga oss et godt innblikk i de gamle kulturene i Mexico. Vi vil fremheve reiselederen som var veldig dyktig, kunnskapsrik og lydhør for gruppens ønsker.
Date published: 2023-10-26
Rated 5 out of 5 by from En veldig interessant reise med gode opplevelser. reisen var planlagt veldig godt , mye spennende opplevelser under reisen.Guiden var veldig oppmerksom , hjelpsom.Hun var kunnskapsrik.Etter reiser har jeg mye gode opplevelser.Gjerne anbefales reisen til andre.
Date published: 2023-10-25
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske opplevelser med svært dyktig og hyggelig reiseleder Flott tur!
Date published: 2023-10-25
Rated 5 out of 5 by from Spekket med høydepunkter. En opplevelse og et eventyr fra a til å. Lena guide er et oppkomme av kunnskap og fortellerglede. Meget god struktur og logistikk. Informasjon i forkant, som forbereder oss og gi trygghet.
Date published: 2023-10-24
Rated 5 out of 5 by from Spennende og lærerik reise En spennende og variert reise i et vakkert land med en rik kultur og historie. Vi lærte mye om de ulike folkegruppene, både i et historisk perspektiv og hvordan mexicanere lever i dag. Vi fikk oppleve flotte kulturskatter, vakker natur og fine byer. Spennende var det også å se håndverksbedrifter som produserte de vakreste tekstiler. En rundreise medfører naturligvis lange bussreiser, men vår dyktige og engasjerte reiseleder krydret dem med sin fortellerglede og kunnskapsformidling, så tiden i bussen ble aldri kjedelig. En fantastisk reise som ga påfyll til alle sanser.
Date published: 2023-02-19
Rated 5 out of 5 by from Flott reise til spennende land - høydepunkter i kø Overveldende! Interessant, lærerikt, morsomt, hyggelig, fargerikt, smakfullt, spennende, slitsomt… Tolv dager stapp fulle av inntrykk og opplevelser; lange bussturer med utsikt til spennende landskap - fra karrige åssider med kaktus i utallige varianter, til frodig regnskog, blomsterprakt, palmer og bugnende frukttrær (avokado, mango +++), og hyggelige stopp for mat og drikke eller besøk i lokale håndverksbedrifter. Vi har opplevd yrende folkeliv, musikk og dans, pågående gateselgere og overdådige souvenirbutikker i fargerike gater, og vi har overnattet i vakre hoteller fra kolonitiden. Og ikke minst har vi besøkt store kulturskatter i Mexico City, Maya-ruinene i Palenque, tempelbyen Monte Albán i Oaxaca og Sol- og Månepyramidene i Teotihuacán. Båtturen inn i Sumidero-kløften med stupbratte fjellsider og krokodiller langs elvebredden var også et høydepunkt! Tusen takk til kjempeflinke og hyggelige reiseleder Lena Ericson!
Date published: 2023-02-14
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise med mange fine opplevelser Reisen var spennende og variert. Kunne kanskje ha vært nok med besøk på to av stedene med ruiner og pyramider. Reiselederen var dyktig.
Date published: 2023-02-13
Rated 5 out of 5 by from Viva Mexico 08. februar 2020. En interessant og meget opplevelsesrik reise. En meget opplevelsesrik reise som ikke bare svarte til forventingene fra reisebeskrivelsen, men for egen del også overgikk disse. Ikke minst takket være vår eminente og kunnskapsrike reiseleder Nils, som sveiset gruppa sammen slik at vi ble en fin gjeng på tur. Han delte av sin kunnskap om historie, folk, tradisjoner og natur og la til rette for ekstra opplevelser der det var mulig. Å få oppleve regnskogens natur, historie og klima var nok høydepunktet på turen for min del, der for øvrig mange flotte opplevelser sto i kø. Vi hadde også med tre lokalguider på turen som var meget kunnskapsrike, hyggelige og som snakket godt engelsk, disse var og med på å gjøre turen interessant. Og selvsagt alle møter med lokalbefolkningen på våre stoppesteder. De var med eller uten engelskkunnskaper svært imøtekommende og vennlige.Siden turen hadde så tett program var rådene om å pakke smart i kofferten til god nytte. Bussene var også gode og bussjåførene dyktige og hyggelige, viktig på en tur hvor man befinner seg så mange timer i buss. Jeg følte meg trygg og ivaretatt på turen, og alt i alt overgikk Mexico mine forventninger. Takk til reiseleder og gjengen på tur for en flott, morsom og hyggelig tur. Heldigvis uten uhell, sykdom eller andre negative opplevelser. Reidun
Date published: 2020-03-03
 • y_2023, m_12, d_6, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_47
 • loc_no_NO, sid_MXRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser