group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Store opplevelser i Mexico: templer og pyramider, sjarmerende byer fra kolonitiden og de enestående indianerkulturene

Denne rundreisen gir et godt innblikk i aztekenes, mayaenes og zapotekernes riker i fargerike Mexico. Vi begynner i Mexico City og tempelbyen Teotihuacán, der en av verdens største pyramider ligger. I Sumiderokløften drar vi med båt gjennom et landskap der klippeveggene reiser seg tusen meter i været på begge sider, og i Palenque bestiger vi de sagnsomspunne mayaruinene. I tillegg ser vi den sjarmerende byen Oaxaca, zapotekernes tempelplatå Monte Albán, og besøker to indianersamfunn i San Cristóbal de las Casas.

 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Mexico City
Dag 2 Mexico City. Byrundtur, Nasjonalmuseet for antropologi og Frida Kahlos hus
Dag 3 Mexico City–Palenque
Dag 4 Palenque og de berømte mayaruinene
Dag 5 Palenque–San Cristóbal de las Casas. Kort byvandring
Dag 6 San Cristóbal de las Casas. Besøk hos indianersamfunn
Dag 7 San Cristóbal de las Casas–båttur i Sumiderokløften–Tehuantepec
Dag 8 Tehuantepec–mezcal-destilleri–lokalt håndverk–Oaxaca
Dag 9 Oaxaca og tempelfjellet Monte Albán
Dag 10 Oaxaca–Puebla. Byvandring
Dag 11 Puebla–Mexico City. Teotihuacán og hjemreise eller forlengelse i Puerto Vallarta
Dag 12 Ankomst til Norge

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
19 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
19 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Mexico City

Vi reiser fra Oslo og ankommer Mexico City om kvelden. Deretter kjører vi til hotellet og får oss en god natts søvn.

Overnatting i Mexico City.

Dag 2
Mexico City. Byrundtur, Nasjonalmuseet for antropologi og Frida Kahlos hus
Frida Kahlos hus

I dag skal vi på byrundtur med utgangspunkt rundt Mexicos sentrale plass, zocaloen. Vi besøker blant annet Cortés' Nasjonalpalass med de verdensberømte freskene som er utført av Diego Rivera – en fantastisk introduksjon til Mexicos historie fra 1521 til 1930 (vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å komme inn på Nasjonalpalasset hvis det foregår offisielle arrangementer der).

Neste stopp er det verdensberømte antropologiske museet, en imponerende opplevelse som kan få selv den mest innbitte museumshater til å gi seg over. Den enestående samlingen – og kanskje like enestående innredningen – løfter museet opp i verdensklasse. Vi får en fin innføring i den forestående rundreisen og et overblikk over landets mange kulturer, deres særpreg og gjensidige påvirkning.

Om ettermiddagen kjører vi til Mexico Citys hyggelige forstad Coyacán, der vi skal besøke Frida Kahlo-museet Det blå hus. Huset var kunstnerens barndomshjem, og senere delte hun det med sin mann, Diego Rivera, frem til sin død i 1954. Museet rommer en interessant samling av mexicansk folkekunst og antikviteter. En del av hjemmet står som det var da hun døde. Spesielt i kjøkkenet, spisestuen og soverommet kan man fremdeles merke hennes sterke personlighet.

Overnatting i Mexico City.

Dag 3
Mexico City–Palenque
De fantastiske mayatemplene i Palenque

Denne morgenen drar vi til flyplassen for å fly sørover til byen Villahermosa. Herfra går det videre i buss til Palenque, som er kjent for sine fantastiske mayatempler, og Palenque er sannsynligvis den mest utforskede av de store mayabyene i Mellom-Amerika. Å slutten av 1700-tallet begynte spanjolene for alvor å interessere seg for området, og det ble gjennomført adskillige ekspedisjoner. Det var danske Frans Blom som i 1923 kartla en stor del av de ruinene man kan se i Palenque i dag. Deretter sendte han en rapport til den meksikanske regjeringen der han anbefalte at de begynte på et restaureringsprosjekt. Fra 1949 til 1952 var det Mexicos nasjonale institutt for antropologi og historie som foretok utgravinger i Palenque med Alberto Ruz Lhuillier i spissen. De siste 15–20 årene har det blitt utført mange utgravinger, men arkeologer vurderer at bare 5% av den gamle mayabyen er blitt utgravd inntil videre.

Overnatting i Palenque.

Dag 4
Palenque og de berømte mayaruinene
Palenque

Vi besøker de enestående mayaruinene ved Palenque, som ligger vakkert til omgitt av jungel i den spennende og indiansk dominerte Chiapas-provinsen. Palenque er høydepunktet i den senklassiske mayakulturen. Det viktigste byggverket er Inskripsjonenes tempel, hvor Pakals grav ble oppdaget i 1952. Pakal levde fra 603-683 e.Kr. og var den viktigste regent i Palenque. Det var den første grav som ble oppdaget i hele mayaområdet og endret alle teorier om at mayaene kun hadde bygget de pyramidelignende plattformene til sine templer. Deretter begynte man å undersøke andre plattformer, og man har siden funnet over 300 graver i Palenque – også i andre mayabyer som Tikal, Copan og Calakmul har man funnet graver. Den største bygningen i Palenque er Palasset, som har adskillige rom, tre innergårder og et tårn som ble brukt som observatorium.

I våre dager tyder man stadig flere av de vanskelige maya-skrifttegn, og oppfattelsen av denne store kultur ser ut til å endre seg hele tiden, etter hvert som mere og mere blir tydet. I perioder er mayaene blitt betegnet som et krigerfolk, deretter som en fredskultur. I dag er synspunktene mere nyanserte, og denne kultur har også vært forskjellig i løpet av dens over tusen år lange storhetsperiode. Man vet også at det var en kultur med et usedvanlig høyt intellektuelt nivå. Mayaene var store astronomer og matematikere, som eksempelvis oppdaget den abstrakte tallverdien null.

Overnatting i Palenque.

Dag 5
Palenque–San Cristóbal de las Casas. Kort byvandring
Katedralen i San Cristóbal de las Casas

Vi forlater lavlandet og den fuktige regnskogen rundt Palenque og kjører på svingete fjellveier med vakre landskaper gjennom flere klimasoner opp til den hyggelige byen San Cristóbal de las Casas, som er sentrum for den stolte indianerkulturen i Chiapas-provinsen. San Cristóbal de las Casas er oppkalt etter den berømte munken og biskopen Bartolomé de las Casas, som kort etter spanjolenes erobring av Mexico, støttet den indianske befolkningens sak og fikk inkvisisjonen og tronen til å anerkjenne visse rettigheter for indianerne.

Her i San Cristóbal, to kilometer over havets overflate, møtes folk fra de lokale tzotzil-stammene, chamulaer og zinacanteker, for å handle. Til tross for den lange spanske og kirkelige innflytelsen, har stammene klart å beholde mange av sine egne tradisjoner, som de er svært stolte av. Vi drar ut på en kort spasertur etter ankomsten til San Cristóbal sent på ettermiddagen, og får dermed de første opplevelsene av denne stemningsfulle byen.

Overnatting i San Cristóbal de las Casas.

Dag 6
San Cristóbal de las Casas. Besøk hos indianersamfunn
Nydelige drakter i Mexico

Formiddagen er avsatt til besøk hos de lokale stammefolkene, chamulaene og zinacantekerne, i noen indianersamfunn litt nord for byen. Chamula-indianerne bærer en tykk, hvit ullkofte med et broket belte og halvlange bukser, mens zinacantekerne bærer rød- og hvitstripete bluser med farget besetning og flate, runde palmehatter med flagrende bånd. Vi må respektere at de ikke vil bli fotografert, og spesielt er det totalt fotograferingsforbud inne i kirken i San Juan de Chamula. Her er det ingen sitteplasser, men halm og furunåler på gulvet, og katolisismen blandes med gamle mayaritualer på en fascinerende måte. Fra San Juan de Chamula kjører vi til den frodige Zinacantán-dalen, der vi passerer åkre med krydder, blomster, squash og sitrusplanter. Dalen er levested for Chiapas-indianerne og er også kjent for sin håndverksproduksjon. Etter at vi har sett oss litt rundt vender vi tilbake til San Cristóbal, der ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting i San Cristóbal de las Casas.

Dag 7
San Cristóbal de las Casas–båttur i Sumiderokløften–Tehuantepec
Sumiderokløften
Vi går om bord på bussen og etter en times kjøretur kommer vi frem til den vakre Sumiderokløften. Kløften blir ansett for å være et av Mellom-Amerikas mest fascinerende naturfenomener, som gjennom 35 millioner år er blitt skapt av sprekker i jordens overflate og erosjon forårsaket av Grijalva-elva. Elva flyter fremdeles gjennom Sumiderokløften, og vi skal på en flott båttur der de loddrette klippeveggene tårner seg opp i nesten 1000 meters høyde på begge sider. Vi får trolig sett en del fugler og annet vilt i området. Fra Sumiderokløften fortsetter vi til Tehuantepec, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt for natten.
Dag 8
Tehuantepec–mezcal-destilleri–lokalt håndverk–Oaxaca
Mescal-butikk, Oaxaca

Vi har en spennende dag foran oss, og formiddagen bruker vi til å fortsette reisen vår videre i Oaxaca-provinsen. På veien mot Oaxaca kjører vi på smale fjellveier og utsikten er fantastisk. Før vi ankommer byen ser vi hvordan man produserer agavebrennevinen mescal, og besøker en av håndverksbyene i området I området, hvor man fremstiller tepper basert på gamle tradisjoner.

I området rundt Oaxaca finner man noen av de mest interessante etterlatenskaper fra de høyklassiske indianerkulturene. Den vakre byen er preget av godt bevarte bygninger i typisk spansk kolonistil og små gater med mange interessante forretninger. Rundt rådhusplassen i byen, zocalo’en, ligger det mange små hyggelige kafeer og restauranter, hvor de lokale kommer. Om kvelden anbefales en middag i byens lokale sentrum.

Overnatting i Oaxaca.

Dag 9
Oaxaca og tempelfjellet Monte Albán
Hellige Monte Alban, Oaxaca

Dagens utflukt går til en av områdets største attraksjoner: zapotekernes hellige tempelfjell Monte Albán. Dette menneskeskapte platået i 2000 meters høyde var zapotekernes hovedstad og kulturelle sentrum for over 2000 år siden. Det interessante og godt bevarte komplekset hadde sin storhetstid fra rundt 100 f.v.t. til år 800. På Monte Albán har man funnet mange hieroglyflignende tegn som ligner de mer kjente mayategnene, men også relieffer av underlig forvridde skikkelser, som i likhet med så mye annet fra Mexicos dunkle fortid fremdeles må betraktes som store gåter. Om ettermiddagen har du tid på egen hånd til å utforske enda mere av byen eller ta en avslappende ettermiddag på hotellet.

Overnatting i Oaxaca.

Dag 10
Oaxaca–Puebla. Byvandring
Hyggelige Puebla

Om morgenen kjører vi nordover mot hyggelige Puebla, som er den største bydelen i delstaten av samme navn. Pueblas gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv på grunn av sin velbevarte renessancebyplan, som ble modell for mange andre kolonibyer i Mexico. Mange religiøse bygningsverker er bevart fra den tiden. Vi går en tur i de gamle gatene og passerer blant annet katedralen, zócaloen og vakre Plaza de la Constitución. Underveis kan vi også beundre de mange fine barokkbygningene og flisedekorerte fasadene. Puebla er kjent for sin keramikktradisjon som blomstret på 1600- og 1700-tallet. Stilen kalles Talavera etter de pottemakerne som kom hit fra Talavera la Reina i Spania på 1500-tallet. De lokale pottemakerne bidro med lokale, indianske mønstre og motiver. Talavera-keramikken har fått et oppsving igjen og finnes i dag i mange varianter. Puebla er dessuten kjent for sin lokale saus, den såkelte «mole», som er laget av blant annet sjokolade og nøtter.

Overnatting i Puebla.

Dag 11
Puebla–Mexico City. Teotihuacán og hjemreise eller forlengelse i Puerto Vallarta
Tempelbyen Teotihuacán

I dag kjører vi til den berømte tempelbyen Teotihuacán, et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Det blir tid til å studere og bestige de mange praktfulle templene og pyramidene i byen. De er datert til rundt 200 år f.v.t., men har oppstått gjennom en lengre periode. Teotihuacán hadde sin blomstringstid mellom år 450 og 650, og var på den tiden sannsynligvis den største byen i verden.

I denne perioden ble den 65 meter høye Solpyramiden bygd, og det samme gjelder for Månepyramiden, som ligger ved enden av den to kilometer lange Avenida de los Muertos – De dødes allé. Det er navnet aztekerne 800 år senere gav byens hovedgate.

Etterpå kjører vi til lufthavnen i Mexico City og tar flyet hjem.

Hvis du har kjøpt forlengelsen i Puerto Vallarta skal du reise med innenriksfly fra Mexico City til Puerto Vallarta om kvelden. Ved ankomst til Puerto Vallarta blir du tatt imot av en sjåfør som kjører deg til hotellet.

Dag 12
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 19 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Mexico City t/r med mellomlanding
 • Innenriksfly Mexico City–Villahermosa
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på gode hoteller (tillegg for enkeltrom)
 • Frokost hver dag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. 75 USD)
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr 200–250 pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

• Liten ryggsekk eller veske til utfluktene

• Sommerklær

• Badetøy (inkl. håndkle)

• Vindjakke og genser, siden det kan være kjølig morgen og kveld

• Regnjakke eller regnponcho

• Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)

• Solkrem, solhatt og/eller solbriller

• Myggspray

• Lommelykt

• Håndsprit

Tenk på at det kan være store temperatursvingninger på reisen. Noen dager kjører vi fra temperert klima i høylandet til subtropisk klima i lavlandet der det godt kan være 15 graders temperaturforskjell. Derfor er det en god idé å ta med klær som kan brukes lag på lag og en jakke til kjølige kvelder og morgener. Det er også lurt å ta med seg både sandaler og lukkede sko.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Om hotellene

Vi overnatter på mellomklassehoteller. Et mellomklassehotell i Mexico er ikke helt av samme standard som et hotell i samme kategori i for eksempel Asia eller Afrika. Men hotellene er sjarmerende og har private badefasiliteter, og de ligger oftest midt i det historiske bysentrum slik at severdighetene kan nås til fots. Det er komfortable hoteller, men på reisen har lagt vekt på opplevelser framfor luksus.

Valuta og betalingskort

Den mexicanske valutaen heter pesos (MXN) og finnes både i mynter og sedler. Vær oppmerksom på at mange av sedlene og myntene er ganske like. Den beste valutaen du kan ha med deg er mexicanske pesos, som du kan bestille og kjøpe i noen banker. Du kan også ta med US dollar, men den mexicanske regjeringen har innført restriksjoner for veksling av dollar. Utenlandske turister kan veksle maksimum 300 dollar per dag og maks 1500 dollar i måneden. Det er ingen restriksjoner på andre valutaer som f.eks. euro.

Master Card og VISA kan benyttes i de større byene og turistområdene der det er minibanker. Det er vanskelig å bruke Diners Club og American Express.

Mer om Mexico

Her kan du lese mer om Mexico: www.albatros-travel.no/reisemaal/mellom-amerika/mexico
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Hånden på hjertet

Lange kjøreturer

Det er så mye spennende å se i Mexico, og vi har lagt et ambisiøst program for å vise deg så mye som mulig på denne reisen. Siden Mexico er et stort land betyr det at det på noen dager blir lange kjøreturer med bussen. Til gjengjeld kan vi godt garantere at du på en effektiv måte får den ultimate opplevelsen av Mexicos kultur og natur.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med ny og gammel kultur Det var en liten gruppe som gjorde at det ble en godt sammensveiset gjeng. Reiseleder var imøtekommende, hjelpsom og inkluderende og som ønsket oss alt vel. Hun hadde mye kunnskap som ble formidlet underveis både under reise og på stedene vi besøkte. Trivelige lokalguider ble benyttet. Vi hadde passe med fritid på egenhånd som vi disponerte på egenhånd, det føltes trygt på stedene å gå alene. Vi hadde også tid til å benytte svømmebasseng og avslapning på et par av hotellene. Det ble også lagt inn et par besøk på bl.a. iguanfarm som ikke stod på programmet. Heldige var vi som var i Oaxaca akkurat da det var festival i byen! Alle høydepunkter i reisens program innfridde! Jeg er glad jeg tok turen!
Date published: 2018-08-17
Rated 5 out of 5 by from Opplevelser, kunnskap og innkluderende reisefølge Jeg "kunne" lite om Indianerne i Latinamerika, Mesoamerika, før jeg reiste, bare at Mayaer og Aztekere bygde store pyramider og ble utslettet av spanjolene. Reiseleder Nils korrigerte og utfylte dette mens vi reiste til små og store byer, regnskog og tørre høylandstrøk, og klatret på imponerende pyramider. Det fineste var kanskje å se levende majasamfunn som sloss for sin kultur med hevet hode. Antropologisk museum var forbløffende fint; flott arkitektur, imponerende utstilling og en meget god lokal guide. Hotellet i regnskogen i Palenque var en opplevelse for en kald nordbo. Reiselederen bandt gruppen sammen, han delte ut mavepiller til trengende, han kan Mexico, denne ruten og de mange mesoamerikanske kulturene.
Date published: 2017-12-02
Rated 5 out of 5 by from Viva Mexico. Fantastisk. En fantastisk reise i Mexico’s historie. Med en meget kunnskapsrik reiseleder (Nils Erik Aase) ble dette en unik tur. Takket være ham fikk vi oppleve mye mere enn det som sto i programmet. Så har han et eget talent for å «se» alle og ta vare på alle, stiller opp uansett, kort sagt, han jobber for gruppa 24 timer i døgnet. Bussturene gikk unna med informasjon og humor. Nevnes må også de flinke lokale guidene. En trygg og stødig bussjåfør som kjørte oss fra Villahermosa tilbake til Mexico city. Fine hoteller som dere trygt kan beholde.
Date published: 2019-03-04
Rated 5 out of 5 by from Super tur med mye innhold Turopplegget var veldig bra. Men - etter min mening - var det for lite tid i Teotihuacan og det antropologiske museet. På den annen side var det ikke noe jeg ville unnvære, og tempoet var høyt nok - så jeg ville vært glad for en dag til! Opplegget var forøvrig en fin veksling mellom historiske monumenter og dagens Mexico - bymiljøer og naturopplevelser. Reiseleder formidlet entusiastisk sin kjærlighet til Mexico, sammen med gode kunnskaper om land, folk og historie. Han kom også godt fra den krevende oppgaven det er å «underholde» på lange bussturer, og var omsorgsfull og tilstedeværende for oss. Praktiske ting fungerte fint. Vi er også veldig fornøyd med oppholdet i Puerto Vallarta - anbefales som avslutning på reisen! Kort oppsummert - super tur!
Date published: 2017-12-07
Rated 5 out of 5 by from Eventyrlig rundreise i Meksiko Vi besøkte spennende og viktige steder som ga et godt inntrykk av denne delen av Meksiko. Reiselederen var kunnskapsrik, engasjert og entusiastisk. En god formidler av både landets historie og dagens samfunn. Han tok også godt vare på alle i gruppen og skapte god stemning og samhold.
Date published: 2019-02-25
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise Mange opplevelser fra historie og nåtid. Byer fra kolonitid, ruiner og templer. Varierte naturopplevelser fra regnskog til ørken og fjell. Føltes trygt, hadde lest mye om kriminalitet på forhånd.
Date published: 2019-03-07
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrik reise Flotte opplevelser i et land med store forskjeller og en rik historie med mange minnesmerker.
Date published: 2017-12-01
Rated 5 out of 5 by from Et eventyr av en reise, fullspekket med opplevelser Vår eminente reiseguide, Nils, gjorde reisen til en opplevelse utenom det vanlige. Han har med sine store kunnskaper ledet oss gjennom Mexicos historie, med små avstikkere krydret han reisen på en fantastisk måte. Vi har vært innom de vakreste byer og klatret i pyramider. Vi har lært om mayaer, aztekere, zapotekere og miztekere. Vært innom vakre katedraler og kapeller. Spist masse god lokal mat og smakte på alt fra gresshopper til mezcal. Vært i små landsbyer, møtt medisinmann, innom veverier og sett masse flott natur, med høye fjell og aktive vulkaner. Vi opplevde Mexico som et trygt land, i allefall der vi befant oss. Gruppen var stor, 25 personer, men alle var utrolig sosiale og ikke minst interesserte og kjempehyggelige. Reiselederen tok vare på hver og en, lærte alle navnene på en dag, så med masse humor og smidighet loset han oss gjennom reisen på en fantastisk måte !!
Date published: 2019-03-03
 • y_2019, m_3, d_23, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_19
 • loc_no_NO, sid_MXRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19MXRTR07FNO1311