Hippe Japan

Tokyo og fjellet Fujiyama
Her får du 5 gode grunner til å reise til Japan

Reisende fra hele verden strømmer til Japan for å oppleve det spennende landet som balanserer mellom øst og vest.

Se alle våre reiser til Japan

Det gamle Japan

Hvert land har naturligvis sin egen enestående historie. Japans er bare mer fascinerende enn gjennomsnittet. Her møter du blant mye annet keisere, buddhistmunker, imperialisme, jordskjelv, ninjaer, turbulent industrialisering, shintoreligion, shoguner og isolasjon fra resten av verden. Besøker du Japan kan du oppleve historien i form av velbevarte borger, museer og keiserpalasser. Men tradisjoner og historie lever også vider ei de kimonokledde kvinnene på gaten, taxisjåførenes hvite hansker og i de mange japanerne som ber og gjennomfører ritualene sine ved de gamle templene og helligdommene.
En japansk te-opplevelse

Washoku – det japanske kjøkkenet

Det er en grunn til at sushi er blitt verdenskjent og er en livrett ikke bare for mange barn så vel som voksne. Og selvfølgelig må du smake på nigiri og norimaki når du er i Japan. Prøv også sushi i form av for eksempel chirashi, der fisk og grønnsaker ligger på sushirisene i en skål og spises som en slags salat. Det japanske kjøkkenet kalles washoku og serverer også herlig ramen – nuddelsuppe med alt fra kjøtt til tang og egg. Det er alltid en ramenrestaurant i nærheten, og stikker du innom kan du nyte den varme suppen i selskap med de lokale gjestene som får en rask skål suppe ved disken. Kanskje bestiller du tempura – frityrstekt fisk, reker eller grønnsaker – som tilbehør. Prøv alltid å oppsøke de lokale rettene i det område du er i, på den måten får smaksløkene også en rundtur i japansk kultur.

Blomstrende kirsebærtrær

Japan kan du besøke hele året. Det er naturligvis en grunn til at våren med blomstrende kirsebærtrær i myke, rosa skyer er den absolutte høysesongen, og japanerne selv reiser også langt for å stå under de dryssende kronbladene. Og til at høsten med behagelige temperaturer og vakre høstfarger tiltrekker mange besøkende. Men både den japanske sommeren og vinteren er også gode reisetidspunkter – og her får du det mer for deg selv, da det er færre turister.

Høflighetskulturen

Det kan godt være at dere ikke snakker samme språk, men japanerne klarer allikevel alltid å få deg til å føle deg velkommen. Og hvis det krever at dere skriver til hverandre på en blokk eller tegner dere fram til å få bestilt et måltid eller finne veien, så gjør de det. Det verdensberømte høflige bukket lever i beste velgående her, der passasjerer står i kø for å komme med bussen eller toget, og der folk naturligvis hverken dytter eller trenger seg på uansett hvor mange mennesker som er samlet. Hvor i verden er det ellers skikken at billettkontrolløren avslutter kontrollen sin med et respektfullt bukk for han forlater kupeen?

Det moderne Japan

Millionmetropoler med skyskrapere og blinkende neonreklamer. Pussige firkantede biler. Toaletter så avanserte at, man må ha bruksanvisning for å nærme seg dem. Futuristiske lyntog og helautomatisk sykkelparkering med robotarm. Det moderne Japan har sjuetasjers stormagasiner og underjordiske butikkuniverser på e gigantiske togstasjonene. Liker du shopping blir du lykkelig her. Du kan få alt. Elektronikkbutikkene er store som varehus. Klær får du i alle prisklasser, både internasjonale og lokale merker. I spesialbutikkene kan du finne alt fra klistremerker og sirlig kunsthåndverk til kimonoer og vintagekjoler.

Les mer om Japan her:
Reiser Japan – Fakta Japan – Klima Japan – Bilder Japan – Rundreiser Japan

Japanreiser

 • Japan – Solens rike

  Fra Tokyos fasjonable storbystemning til Kyotos kulturskatter

  4,6
  • 3 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 38 998,–
  fra Oslo
 • Den store Japanreisen

  Unik kulturrundreise i Øst-Asias gamle keiserrike

  4,6
  • 3 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 45 998,–
  fra Oslo
 • Den store Japan-odysseen

  Bli med Albatros på den helt store Japan-odysseen, der vi nyter livet og opplever både store severdigheter og steder utenfor allfarvei

  4,1
  • 2 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 62 998,–
  fra Oslo
 • Korea og Japan

  Albatros’ store kulturrundreise til Seoul, Kyoto og Tokyo – modernitet, tradisjon, vakre landskaper og stemningsfulle templer

  4,4
  • 3 avreiser
  • 16 dager
  • Fra 64 998,–
  fra Oslo