Hemingways Key West

De fantasifulle baderoms­­­­flisene ble laget i Cuba
Forfatter, krigskorrespondent, nobelprisvinner, storviltjeger, pikenes Jens – Ernest Hemingway var mye for mange.

Fra Illinois til Italia, Paris, Key West, Cuba og Idaho. Storviltjakt og dramatiske flyplassulykker i Afrika, borgerkrigen i Spania, Okseløp i Pamplona, møtet med Gertrude Stein og Picasso i Paris – listen over Hemingways eksepsjonelle opplevelser er lang.

Med Albatros kan du gå i Hemingways fotspor i Venezia, Manyrasjøen i Tanzania og på Cuba, der vi kikker in gjennom vinduet på hans Finca Vigia og hans elskede båt Pilar. Den cubanske staten vil nemlig holde huset så inntakt som mulig, hvilket gjør at turister ikke får komme inn.

Finn Albatros reiser med en twist av Hemingway her: Reise til VeneziaSafari i TanzaniaReiser til Cuba

Det får man derimot i Hemingways hus i Key West, og det er en formidabel opplevelse. Her bodde han med sin andre ektefelle, Pauline, deres to barn og katten Snow White, som hadde ikke mindre enn 6 tær! I dag bor rundt 50 katter med seks tær i huset og følger med glede med på de guidede turisen rundt det spanske kolonitidshuset og den tropiske hagen. Under hans tid i Key West skrev Hemingway blant annet ”Farvel til våpnene” (A farewell to arms) og ”Å ha og ikke ha” (To have and have not). Men Hemingway satt naturligvis ikke bare hjemme ved skrivebordet sitt, han elsket å gi seg ut på båttur med båten sin, Pilar (som han senere seilte med til Cuba) for å fiske marlin og ta en drink eller to på sin favorittbar Sloppy Joe’s.

Kanskje en av Snøhvit sine etterkommere?

Hemingways ånd svever den dag i dag i huset og det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan livet var her under 30-tallet. Troféer fra Afrika og bilder fra dyphavsfiske sammen med kunst og møbler fra Spania og Paris, for ikke å nevne det store nassenget i hagen som kostet forbløffesnde 20 000 dollar å bygge. En av Hemingway-parets venner beskriver bassenget som nærmest magisk på kvelden med glødelamper som lyste så stert ”at bassenget sikkert syntes på Mars – det føles som å svømme i en grønn ild som gjør at ens venner ser ut som lysende frosker.

Så ta en gåtur rundt bassenget, nyt den tropiske hagens dufter og forestill deg at du svømmer i bassenget med Ernest, Pauline og deres venner – opplyste som ”lysende frosker”.

Les mer om Albatros reise til Florida og Hemingways Key West her

Hemingways hage med det imponerende bassenget

USAreiser

 • De svingende sørstatene med Texas og Louisiana

  Bli med på en magisk reise gjennom Texas og Louisiana, fra JFKs minnesmerke i Dallas til New Orleans' pulserende jazz

  • 07-10-2024
  • 10 dager
  • 33 998,–
  fra Oslo
 • Tatt av vinden

  En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra countrybyen Nashville og Elvis' Memphis til jazzfylte New Orleans

  4,6
  • 08-09-2024
  • 13 dager
  • 39 998,–
  fra Oslo
 • Inkl. driks

  USA – the Best of the West

  Begi deg ut på eventyr gjennom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas og storslåtte nasjonalparker

  4,6
  • 20-09-2024
  • 15 dager
  • 42 998,–
  fra Oslo