Solskinnsstaten Florida

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

11 dagers historie, kultur, opplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: solskinnsstaten Florida

Bli med på en Albatros-reisen til Floridas solfylte kyst, og opplev det beste av The Sunshine State. Reisen byr på byrundtur i Miami og heldagsutflukt til det avslappede Key West på den sørligste spissen av Florida Keys. Vi skal også en tur med sumpbåt i nasjonalparken The Everglades samt besøke Edisons vinterresidens. Vi bruker Orlando som base til å besøke historiske St. Augustine og det spennende Kennedy Space Center.

Med på reisen er det en reiseleder fra Albatros, og vi bor på gode turisthoteller med frokost inkludert hver dag. Vi reiser når været er trist hjemme og samtidig varmt og godt i Florida.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Miami i USA. Innsjekking på hotellet (ca 55 km)
Dag 2 Heldagstur til sørspissen av Florida Keys med Key West, overnatting i Marathon
Dag 3 Homestead, nasjonalparken Everglades, tur med sumpbåt og Fort Myers
Dag 4 Fort Myers, Edisons vinterresidens, St. Petersburg / Clearwater, Tarpon Springs og Crystal River
Dag 5 Crystal River. Besøk i Homosassa State Park og Orlando
Dag 6 Orlando. Mulighet for heldagsutflukt til St. Augustine og Daytona Beach inkl. entré til nasjonalmonumentet Castillo de San Marcos
Dag 7 Orlando. Mulighet for heldagsutflukt til Kennedy Space Center, Cape Canaveral og Cocoa Beach
Dag 8 Orlando. Tid på egen hånd eller felles transport til fornøyelsesparker og shopping på outlet
Dag 9 Bussrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park og Little Havana
Dag 10 Miami og hjemreise
Dag 11 Ankomst Norge

Hoteller

Quality Inn Florida City, Homestead

 • Aircondition
 • Mulighet for å lage kaffe/te
 • Hårføner
 • Kabel-tv
 • Strykejern og strykebrett

Dette motellet ligger ved Highway 1 i Florida City/Homestead, plasseringen passer godt i forhold til reiseruten vår. Det er et helt greit hotell, og alle rom har gratis trådløs internettadgang og kabel-tv. Det er et utvalg restauranter i gåavstand fra hotellet.

Du kan lese mer om hotellet på: http://www.qualityinnfloridacity.com/

Plantation on Crystal River

 • Strykejern og strykebrett
 • Hårføner
 • Kabel-tv
 • Aircondition
 • Te-/kaffefasiliteter

Dette hotellet ligger sentralt ved de varme kildene i Crystal River. Hotellet har et utendørs basseng og et spa, og alle rom har gratis trådløs internettadgang og kabel-tv. Det er et udvalg restauranter i gåavstand fra hotellet.

Du kan lese mer om hotellet på: http://www.plantationoncrystalriver.com/

Rosen Inn Lake Buena Vista

 • Aircondition
 • Mulighet for å lage kaffe/te
 • Hårtørker
 • Kabel-tv
 • Strykejern og strykebrett

Dette hotellet ligger i den sørlige delen av Orlando, med et bredt utvalg av forlystelsesparker innen kjøreavstand. Hotellet er en god base for våre eventyr i Orlando og området rundt. Hotellet har et utendørs basseng, og alle rom har gratis trådløs internettadgang og kabel-tv. Det er et utvalg restauranter i gåavstand fra hotellet.

Du kan lese mer om hotellet på: www.rosenlbv.com 

 

Faro Blanco Resort, Marathon

 • Aircondition
 • Hårføner
 • Kabel Tv
 • Strykejern
 • Kaffemaskin
 • Telefon
 • Internett (mot betaling)

Dette hotellet ligger rett ut til vannet i Marathon og byt på både utendørs svømmebasseng og er et godt utgangspunkt for oppdagelser i det behagelige miljøet i The Keys. Fra hotellet er det utsikt til det historiske fyret.

Alle rommene er utstyrt med TV med flere enn 50 kanaler, mulighet for å lage kaffe/te på rommet, hårføner og wifi (mot betaling).

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.faroblancoresort.com/

Holiday Inn Edison, Fort Meyers

 • Gratis wifi
 • Kabel-tv
 • Kaffemaskin

Hotellet har sentral beliggenhet i Fort Meyers historiske sentrum og byr på en gårdsplass med utendørs svømmebasseng omgitt av palmer.

Les mer om hotellet her https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/fort-myers/fmycl/hoteldetail?fromRedirect=true&qSrt=sBR&qIta=99627964&icdv=99627964&qDest=Fort%20Myers,%20FL,%20USA&qRms=1&qAdlt=1&qChld=0&qCiD=08&qCiMy=012021&qCoD=09&qCoMy=012021&qAAR=6CBARC&qRtP=6CBARC&setPMCookies=true&srb_u=1

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
20 998,–
Oslo
22 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Miami i USA. Innsjekking på hotellet (ca 55 km)
I Miami

Vi flyr fra Oslo lufthavn med kurs mot Miami, hvor vi blir hentet i buss når vi kommer frem. For å få mest ut av reisen starter vi med å kjøre ca 55 km sørover til Florida City, der vi tilbringer den første natten. Fra Florida City er det nemlig kortere til Key West enn fra downtown Miami, og det gir oss et flott utgangspunkt for turen til Key West i morgen. 

Dag 2
Heldagstur til sørspissen av Florida Keys med Key West, overnatting i Marathon (ca. 28 mil)
Herlige Key West

I dag skal vi en heldagstur sørover langs Highway 1 fra fastlandet i Florida til Key West. Kjøreturen er en severdighet i seg selv, for ruten går over øy etter øy som er knyttet sammen av veien og 42 broer som perler på en snor. Den mest berømte broen er Seven Mile Bridge på over én mil, som du garantert har sett i en rekke filmer.

Underveis kommer vi forbi suvenirbutikker med halskjeder av skjell, hamburgerrestauranter og dykkebutikker. Felles for alle er at de ligger flott til på de grønne øyene som bare så vidt stikker opp av havoverflaten. Og under havets overflate er det en hel verden av fargestrålende fisk og korallrev.

Målet vårt er Key West, den sørligste øya i Florida Keys.

Det var i dette ville og fargerike Key West at Ernest Hemingway bosatte seg. Den dag i dag er Key West hjemsted for dristige kunstnere som malere, forfattere og poeter.

I Key West er det ekte tropeidyll som du ikke finner maken til noe annet sted i USA. Den sjarmerende gamle byen med kokospalmer byr på en avslappet livsstil med restauranter, barer og unike butikker.

Vi kikker nærmere på byen, og det er satt av tid for dem som vil besøke huset til Hemingway (entré er ikke inkludert) før vi igjen setter kursen nordover mot hotellet i Marathon, byen som ligger fordelt på 3 øyer. Marathon ligger i hjertet av Florida Keys og hotellet ligger rett ved vannet, så er det gode muligheter for havutsikt til middagen. (middagen er ikke inkludert i prisen) 

Dag 3
Homestead, nasjonalparken Everglades, tur med sumpbåt og Fort Myers (ca. 38 mil)
I Everglades sump bor alligatoren

I dag kjører vi mot den flotte naturen i nasjonalparken Everglades, som ligger på UNESCOs liste over verdens naturarv og er det største subtropiske villniset i USA. Vi kjører fra Marathon for å bevege oss over den sentrale delen av "the Glades". Når vi senere skal oppleve parken på nært hold får vi kanskje øye på noen av sommerens alligatorunger, som måler mindre enn 20 cm og har overlevd de første månedene i den ugjestmilde naturen. De små ungene virker helt ufarlige sammenlignet med de voksne eksemplarene som kan bli helt opp mot 4 meter lange. Den 6100 km2 store nasjonalparken er hjemsted for den største bestanden av amerikansk alligator. I tillegg til det spennende dyrelivet kan vi se og høre om plantelivet med en lang rekke arter blant annet av orkideer og sypresser.

Det varierte dyrelivet i nasjonalparken byr på sjeldne og fargestrålende fugler samt krokodiller og alligatorer som lever side om side – som det eneste sted på jorden. Gjennom årenes løp er det bygget et dike rundt sjøen Okeechobee for å skape god landbruksjord. Dermed har en del av økosystemet mistet sin naturlige vannforsyning, men det er stort politisk fokus på å gjenopprette økosystemet slik det var. Det betyr at det er håp for Everglades, og vi kan i dag besøke det enorme området og få et glimt av et av verdens mest unike økosystemer.

Everglades blir ofte beskrevet som et sumpområde, men er i virkeligheten et enormt nettverk av langsomt flytende elver. Vi drar på oppdagelse i "air boats", som er bredbunnede prammer som drives av en stor flypropell, og mens vi nærmest skøyter bortover det grunne vannet ser vi etter alligatorer og fugler og nyter den imponerende floraen. Amerikanerne er generelt veldig gode til å presentere nasjonalparkene sine, og Everglades er en opplevelse for alle. Turen med air boats gjør vi ved the Everglades Safari, der vi samtidig kan få et innblikk i miccosukee-folkets levevis. På 1800-tallet bestemte miccosukee-folket seg for å bosette seg i Everglades-sumpen for å slippe unna regjeringens forfølgelser av den opprinnelige befolkningen. Her tilpasset de seg de spesielle forholdene og skapte en ny tilværelse med de forholdene naturen rundt dem hadde å by på. Det er noen av de som bor her som tar oss med ut på vår spennende og eventyrlige airboat-tur der vi suser over "the river of grass", som Everglades ofte blir kalt på grunn av det stillestående vannet og de mange vannplantene.

Etter besøket i den sentrale delen av Everglades kjører vi vestover for å komme til Fort Myers, hvor vi overnatter ikke langt fra Floridas gulfkyst.

Dag 4
Fort Myers, Edisons vinterresidens, St. Petersburg / Clearwater, Tarpon Springs og Crystal River (ca. 40 mil)
Oppfinneren Thomas Alva Edison

Som navnet antyder, var Fort Myers en gang nettopp et fort. Forsvarsverket var en bastion til bruk mot det lokale Seminole-folket, men da det lyktes å slutte fred med høvding Billy Bowlegs i 1858, kunne de eventyrlystne nybyggerne spre seg mer utover. Fortet ligger ved elva Caloosahatchee, og byen ble grunnlagt i 1886. Fortet som forsvarsverk kom i bruk igjen under den amerikanske borgerkrigen.

Byen er i moderne tider blitt et slags utgangspunkt for Floridas sørvestlige region, som er et av statens viktigste turistområder. I den gamle bydelen, River District, kan vi se 100 år gamle hus som er omgjort til butikker, restauranter og gallerier. Nettopp atmosfæren fra gamle dager, fra tiden da Fort Myers var en liten fiskerlandsby og Thomas Edison og Henry Ford oppførte vinterboligene sine der, skal vi høre mer om når vi besøker husene deres.

De to flotte trehusene ligger i en stor hage tett på Caloosahatchee River og var omtrent samtidig vinterresidenser for de verdenskjente oppfinnerne Thomas Alva Edison og samlebåndets far, Henry Ford, som jobbet sammen og etter hvert ble venner. De trengte et sted vekk fra kulden i hjembyene sine, og de bygde derfor henholdsvis Seminole Lodge og The Mangoes.

I dag fungerer husene som museer, noe de har gjort siden 1965, og man har gjort seg umake med å holde alt interiøret intakt. Av samme årsak får vi bare se dem utenfra, men vi kan kikke på de flotte møblene, lampene og småtingene gjennom vinduer og dører med plastglass.

Etter besøket drar vi mot St. Petersburg (eller St. Pete, som de lokale kaller byen), som er den femte mest befolkede byen i staten. Her har halvøya vest for Tampa Bay utviklet seg til et populært stopp for opplevelseslystne, og det kombineres gjerne med Clearwater, som fremdeles er best kjent for sine kritthvite strender i verdensklasse. Vi har satt av tid til lunsj før vi via Tarpon Springs ankommer til Crystal River og de varme kildene.

Vi må forvente litt mer fukt i luften når vi kommer til området rundt Crystal River.

Dag 5
Crystal River. Besøk i Homosassa State Park og Orlando (ca. 16 mil)
Crystal River der sjøkuene bor

En av de helt store attraksjoner i Crystal River er de over 400 Floridamanater (en art av sjøku) som holder til i området i vinterhalvåret på grunn av de varme kildene der temperaturen sjelden er under 22 C. 

De som har kjøpt utflukten "Snorkling med sjøkyr" skal tildlig avgårde for å møte sjøkyrene før de svømmer ut i åpent hav. Det er som sagt områdets varme kilder som har gjort det attraktivt for sjøkyrene å bosette seg her i samlet flokk. Det er derfor nesten 100% sjanse for å se disse store, milde dyrene. Kaptainen vår med besetning setter oss grundig inn i hvordan utflukten foregår og hvordan man skal oppføre seg som gjest i denne naturen. Det er klare regler fra myndighetenes side, for å passe på bestanden, og derfor foregår besøket på dyrenes premisser.  Det er helt enkelt snakk om en opplevelse i særklasse når man opplever disse kjempemessige, litt merkelig og godmodige dyrene. Det gror alger på sjøkyr, så de bruker gjerne de besøkende til å få klødd seg på magen og bli kvitt litt grønne og brune vekster. 

Det er på reisene i vinterhalvåret at dette er mulig, da sjøkyrene om sommeren beveger seg rundt ute i Mexicogolfen.

Det er mulig å være med på utflukten uten å snorkle. I så fall seiler man rundt og ser dem fra båten istedet. 

Når vi kommer tilbake fra utflukten samles vi for å fortsette turen østover. Først skal vi imidlertid besøke Homosassa State Park, hvor vi kan håpe å få øye på de fredelige sjøkuene blant det dyrelivet vi er på utkikk etter. Det er her de varme kildene ligger, noe som har skapt et variert dyreliv. Vi går en tur på de opphøyde stiene og kikker etter noen av dyrene vi kan finne i Florida.

Etter besøket i parken kjører vi mot Orlando, fornøyelsesparkenes hovedstad. Her var det ikke mye mer enn sitrusplantasjer før Walt Disney i 1965 fikk en god pris på litt jord og anla Disneyworld. Siden den gang har flere fornøyelsesparker fulgt etter, og byen mottar nå årlig rundt 68 millioner besøkende fordelt på kongressdeltakere og fornøyelseslystne av alle nasjonaliteter.

Orlando brer seg over et større geografisk område, men har til gjengjeld ikke noe egentlig sentrum. Hver dag i Orlando har vi et tilbud om fellesaktiviteter, og de to utfluktene må være bestilt hjemmefra. Alternativt kan man selv planlegge oppholdet og ev. aktiviteter. Reiselederen fra Albatros er selvfølgelig behjelpelig med det.

Dag 6
Orlando. Mulighet for heldagsutflukt til St. Augustine og Daytona Beach inkl. entré til nasjonalmonumentet Castillo de San Marcos (ca. 40 mil)
Castillo de San Marcos i St. Augustine

Dagens Albatros-utflukt går til St. Augustine, den eldste europeisk etablerte byen i USA. Den fremstår i dag som en sjarmerende gammel by som får oss til å tenke mer på Spania og Middelhavet enn USA. Den ble grunnlagt i 1565 av den spanske admiralen Pedro Menéndez de Avilés på St. Augustins dag. Byen brant ned i 1702, men ble raskt bygget opp igjen, og allerede i 1763 var den et viktig sosialt og administrativt senter som snart ble betraktet som "hovedstad" i det østlige Florida. Opp gjennom tidene har byen skiftet mellom å være på spansk og engelsk side politisk, før den i 1819 ble erklært amerikansk. De spanske røttene henger imidlertid stadig igjen.

Vi opplever den spanske avstamningen når vi beveger oss i det historiske området på St. George Street og besøker Castillo de San Marcos, som er et av de eldste fortene i USA. Selve fundamentet og murene på fortet står fremdeles, og fortet må betegnes som godt bevart, alderen tatt i betraktning (det ble begynt bygget i 1672). Vi har entré inkludert og kikker nærmere på utstillingene for å få et innblikk i fortets, og dermed også hele områdets, historie.

Vi har satt av et par timer til å gå rundt i de smale gatene hvor vi også kan spise lunsj (ikke inkludert). Det er gode muligheter for å finne noe i gågaten St. George Street, som har et bredt utvalg av kaféer og restauranter. Dette er en passende anledning til å avslutte med en Key Lime Pie, en av spesialitetene i Florida, som er en sprø terte med grønnlig limefyll.

Det kan også anbefales å besøke området rundt den flotte gaten Magnolia Avenue, hvor vi finner den lille parken med Ponce de Leons ungdomskilde, som gjerne vil ta æren for å være stedet der det koloniale Amerika egentlig ble grunnlagt, 55 år (!) før pilgrimmene på skipet Mayflower steg i land ved Plymouth Rock.

Etter et par timer i St. Augustine setter vi kursen tilbake mot Orlando via Daytona Beach, strandbyen som bryster seg av å være den eneste byen hvor det er tillatt å kjøre på stranden med bil. Byen var tidligere best kjent som filmkulisse og er nå uten tvil best kjent for sine store billøp og sin speedwaybane. Vi passerer Daytona International Speedway og stopper i byen.

Dag 7
Orlando. Mulighet for heldagsutflukt til Kennedy Space Center, Cape Canaveral og Cocoa Beach (ca. 25 mil)
NASAs Kennedy Space Center

Dagens Albatros-tilbud er en heldagsutflukt til månelanding og romferger på NASAs Kennedy Space Center på Cape Canaveral. Selve området rundt senteret er et fugle- og viltreservat helt ut mot Atlanterhavet. Stedet er nøye valgt på grunn av det tørre og stabile klima som sjelden gir uvær som kunne forstyrre de følsomme oppsendelsene. Entréen omfatter IMAX-forestillinger og utstillinger osv., så vi setter av drøyt fem timer til besøket.

Vi planlegger også dagen slik at vi kommer frem til senteret rundt åpningstiden. Det anbefales å ta den to timer lange guidede bussturen rundt på senteret, "Kennedy Space Center Bus Tour". Det finnes flere guidede turer, så be reiselederen om hjelp til å planlegge besøket.

Høydepunktene omfatter dessuten romfergen Atlantis, Hubble-teleskopet (modell), Apollo-romprogrammet med raketter og romferger, Saturn V og altså IMAX-kinoer med filmer om alt fra de første pionerene i rommet til kappløpet mellom USA og Sovjetunionen.

På veien hjem kjører vi en runde sør for senteret for å se nærmere på området ved Cape Canaveral og Cocoa Beach.

Dag 8
Orlando. Tid på egen hånd eller felles transport til fornøyelsesparker og shopping på outlet (ca. 2,5 mil)
Eye of the Sky Wheel i Orlando

Dagen i dag er avsatt til egne eventyr, og det er opplagt å besøke noen av de berømte fornøyelsesparkene i området. Disneyworld er ikke til å komme utenom – bokstavelig talt – for Walt Disney World Resort, som inkluderer flere forskjellige fornøyelsesparker, hoteller, restauranter, forretninger og grønne områder, tar opp ikke mindre enn 100 km2. Liker du fart og sug i magen, kan du dra til fornøyelsesparken Disney’s Hollywood Studios. I Rock ’n’ Roller Coaster akselererer du fra 0–100 km/t på tre sekunder, og i Twilight Zone Tower of Terror er du om bord i en heis som faller 13 etasjer. I Mission:Space i fornøyelsesparken Epcot kan du oppleve vektløshet som minner om den astronautene i rommet opplever, bare skapt ved hjelp av sentrifugalkraften – en ellevill opplevelse. Og sist, men ikke minst er Universal Studios Orlando et perfekt alternativ for dem som ikke liker de villeste berg-og-dalbanene – den minner om Universal Studios i Hollywood, hvis du kjenner til det. Selve gaten "International Drive" har også fått en større håndfull fornøyelser, restauranter og barer.

Har du mer lyst til å dra på shopping, ligger det et stort fabrikkutsalg i utkanten av byen, Premium Outlets, hvor butikkene selger merkevarer til sterkt nedsatte priser.

Reiselederen legger en plan med sjåføren ut fra ønskene i gruppen, men vi kjører typisk forbi minst én fornøyelsespark, International Drive og et Premium Outlet og slipper altså løpende av dem som ønsker det, og så avtales det enten et hentetidspunkt eller at du drar tilbake på egen hånd.

Dag 9
Bussrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park og Little Havana Ca 41 mil
Miamis ikoniske art-deco bygninger

Etter ankomsten til Miami tar vi en bussrundtur i Miami og Miami Beach. Dette er to forholdsvis nye byer – for ca. 100 år siden var Miami bare en handelspost på Miami River i en myggbefengt sump. Men da hotell- og jernbanekongen Henry Flagler anla jernbanen til en utpost ved navn Fort Dallas, fulgte andre visjonære entreprenører som Carl Fisher, Julia Tuttle, William Brickell og John Sewell etter, og de begynte arbeidet med å temme det gjenstridige villniset. Det ble oppført hoteller, bygget broer, anlagt havner og innført elektrisitet. Den smale stripen med mangrovesump ble gjort om til det vi i dag kjenner som Miami Beach – og så begynte turistene å strømme til. Det såkalte Greater Miami, som omfatter Miami og forstedene til byen, oppleves som en blanding av mange forskjellige reisemål på én gang og er en spennende og usedvanlig multikulturell opplevelse. Her blandes de bløte og melodiske latinamerikanske og karibiske språkene, mattradisjoner og kulturelle fenomener. Man kan merke en tydelig "joie de vivre" her – altså livsglede – med den flotte stranden som bakteppe.

På turen setter vi fokus på noen av de særlige områdene som gjør Miami så spesiell, f.eks. når vi besøker Coral Gables, som er et eksklusivt boligkvarter i middelhavsstil med koselige restauranter og handlegaten Miracle Mile; noen mener at den heter det fordi det er et mirakel om man kommer derfra med mer enn en cent i lommen. Vi fortsetter til bohemområdet Coconut Grove Park og Little Havana, der mange av de cubanske immigrantene slo seg ned etter revolusjonen på Cuba. Hele området har en eim av sigarer, sterk cubansk kaffe, dominospill og gallerier, særlig i og omkring "Calle Ocho". I dag har andre nasjonaliteter også slått seg ned i Little Havana, som er blitt et mer generelt latinerkvarter. I Downtowns forretningsområde med mange nye bygninger ser vi det som utgjør størstedelen av Miamis skyline og ikke minst The Wynward Walls, den store utendørs utstillingen av gatekunst (street art) skapt av noen av verdens mest berømte gatekunstnere. 

Turen slutter ved hotellet vårt på Miami Beach og kvelden er fri til å nyte det pulserende livet på en av verdens mest berømte strandpromenader, Ocean Drive. 

Dag 10
Miami og hjemreise

Om formiddagen i går vi en runde i South Beach-kvarteret, som er selve kjennemerket på Miami. Området var en ekte tropisk lekeplass for arkitekter i art deco-epoken på 20- og 30-tallet. De pastellfargede bygningene står side om side med utsikt mot Atlanterhavet og de hvite sandstrendene. Den mest berømte gaten er promenaden Ocean Drive, hvor det alltid er liv. Underveis forteller reiselederen om utvalgte bygninger, og vi hører historier om virkelige og oppdiktede personer som knytter seg til området. 

Når det er tid for å dra til flyplassen, blir vi hentet av bussen og kjører til Miami Airport, hvor flyet hjem venter.

Dag 11
Ankomst Norge

Vi kommer hjem til Norge med bagasjen full av gode reiseminner og opplevelser fra Florida.

Snorkling med Manatees

Inkludert i utflukten:
Opplev å snorkle med sjøkyr (manatees) i dens naturlige omgivelser
Crystal River, halvdagsutflukt til Crystal River med båt inkl. Instruksjoner af kapteinen, flere svømme/snorkel-turer og transport frem/tilbake.

Pris: 798,– pr. person

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke som ledes av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Utfluktspakke Orlando 

 • Heldagsutflukt til St. Augustine og Daytona Beach inkl. entré til nasjonalmonumentet Castillo de San Marcos
 • Heldagsutflukt til Kennedy Space Center, Cape Canaveral og Cocoa Beach (inkl. entré)

Pris kr 1 198,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 20 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
6 498,–
Prisen inkluderer
 • norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Miami t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program (inkl. airboattur)
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig (enten American breakfast eller den mer enkle continental breakfast)
 • Entreer til Edison and Ford Winter Estates og Homosassa State Park
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 35 per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Wi-fi og internett på hotellene i USA

Mange av våre hoteller har gratis wi-fi eller internett via kabel på rommene som en del av deres service til kundene.

Forbindelsen og kvaliteten kan allikevel være svingende. Noen hoteller tilbyr gratis wi-fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på fellesområdene (spør om dette når du sjekker inn på hotellet eller spør reiselederen). Noen ganger lønner det seg å bruke nettet i fellesområdene, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Signalets styrke avhenger ofte av hvor rommet ditt ligger i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar gebyr for bruk af wi-fi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt annen mulighet er å bruke gratis wi-fi hos kjeder som Starbucks osv. I større byer er de som oftest å finne innen kort avstand.

Busskjøring

Turen er arrangert for å få så mange opplevelser i både naturparker og storbyer som mulig. Det betyr at vi enkelte dager må kjøre lengre strekninger. Vi stopper flere ganger underveis og nyter naturen, og det er både spennende og annerledes å oppleve USA "on the road".

Vanlige turistbusser i USA er generelt komfortable. De har imidlertid ofte kun en inngang fremme i bussen og ingen bakdør slik vi kjenner det hjemmefra. Dessuten er det ofte ikke koppholder og nett i setet foran. Derfor er det en god idé å ta med en god ryggsekk som du kan bruke til personlige eiendeler på utflukter og underveis i bussen.

Klima og påkledning

Du kan se hvordan været er dit du skal på for eksempel yr.no.Vær oppmerksom på at selv om vi har valgt reisetidspunkt etter været kan det forekomme enkelte kjøligere dager. De fleste av dagene vil temperaturen ligge på 20–25 grader, så tenk på å pakke etter det.

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA: www.albatros.no/reisemaal/nord-amerika/usa. Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Se også vår artikkel om forfatteren Hemingways Key West

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: http://www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En ny reise med interessante opplevelser. Reisen hadde mange interessante og spennende stopp, som Key West, Everglades og Kennedy Space Center. Vår hyggelige reiselederen hadde bodd i Florida i mange år og hadde store kunnskaper om området. Reisen var en premierereise og noe innstramming av programmet kan synes nødvendig. Bl.a. ble Key West, som en av hovedattraksjonene, gitt alt for lite tid. En overnatting her er helt nødvendig. Det er tildels lange tranportetapper med buss, og det er viktig å finne den optimale kombinasjonen mellom transport og opplevelser. Reisens siste dag har behov for strengere regi.
Date published: 2018-11-23
Rated 4 out of 5 by from Florida Dette var premiereturen. Vi visste derfor at programmet ikke var utprøvd på forhånd. Det viste seg imidlertid at reiselederen hadde bodd i Florida i flere år, og var godt kjent der. I etterhånd må det sies at det ble mye busskjøring. 5 av dagene var mellom 30 - 50 mil. Da bør man særlig legge vekt på regelmessige og lange nok stopp, blant annet for å spise lunch ved kafe/spisested. Å benytte supermarked for handling av lunch går greit for enkeltdager når man har ekstra tidspress. Når det gjelder selve programmet, skulle jeg ønske at det hadde vært overnatting i Key West. Her ble det altfor lite tid.
Date published: 2018-12-01
Rated 4 out of 5 by from Interessant, men slitsom tur Reisen var veldig interessant, men svært mye busskjøring. Vet ikke om det er mulig å endre dette, for jeg vet ikke hva jeg ville ha droppet. Alt var severdig. Lunsjene på de dagene vi kjørte lengst, burde vært organisert bedre. Det hadde også vært fint med ett eller to felles måltider. På denne turen var kun frokosten inkludert i prisen.
Date published: 2018-11-22
Rated 4 out of 5 by from Florida - må oppleves! Generelt var turen meget omfangsrik og givende. Reiselederens kunnskaper var meget bra og ga oss mye fin informasjon om Floridas natur og historie. Flott rundtur i Miami med kunnskapsrik lokalguide. Hotell overnattingene var bra bortsett fra "Ocean Five" i Miami. Dette var "premiæretur" og vil kanskje trenge noen justeringer.
Date published: 2018-11-28
Rated 4 out of 5 by from Florida Flink reiseleder og generelt hyggelig atmosfære. Topp med de ekstratilbudene reiselederen fant for oss, som orkide-gartneriet, Walt Disneys drømmeby og Winter garden i Orlando. Det ideelle ville vært direktereise med fly. Første hotellet på Miami Beach hadde ideell beliggenhet, men var ellers litt under forventet.
Date published: 2018-12-04
 • y_2021, m_7, d_31, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_no_NO, sid_USRTR27, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

22USRTR27CNO0603