Pass og visum Portugal

Obidos, Portugal

Les om pass og visum ved reiser til Portugal.

Passet ditt skal være gyldig under oppholdet i Portugal. Det kreves ikke visum til Portugal for opphold under 90 dager for norske statsborgere.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte dokumentene med deg når du møter opp på flyplassen.

 

Innreiseskrav til Portugal

Alle reisende skal medbringe en negativ test (Antigen-test som er maks 48 timer gammel eller en PCR-test som er maks 72 timer gammel) og utfylle et innreiseskjema, såkalt PLF, tidligt 4 dager før avreise og før innsjekk på flyplassen. Når den er utfylt vil du motta en QR-kode på mail som skal fremvises når du sjekker inn.

Utover dette er det forskjellige regler for innreise til Portugal.

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig koronasertifikat, skal du medbringe dette, en negativ test (Antigen-test som er maks 48 timer gammel eller en PCR-test som er maks 72 timer gammel) og utfylle innreiseskjemaet som er beskrevet på denne siden. Du SKAL skrive ut ditt EU-koronasertifikat på engelsk på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_portugal/id2414892/

Innreiseskjema (PLF-skjema)

Før avreise fra Norge til Portugal skal alle reisende over 12 år utfylle et PLF-skjema (Passenger Locator Form).

Vi har laget en veiledning til utfylling av skjemaet som vi anbefaler deg å følge, for å sikre at alt blir utfylt riktig. Vi foreslår at man printer veiledningen ut eller har den åpen i en annen fane når man utfyller skjemaet.

Har man ikke utfylt innreiseskjemaet vil man bli avvist ved innsjekk på flyplassen. Skulle dette skje, kan reisen ikke refunderes.

Som reisende er det ditt ansvar at innreiseskjemaet er utfylt korrekt innen avreise.

Fremvisning av QR-kode på flyplassen

Når skjemaet er utfylt mottar du en pdf-fil på mail med QR-koden som SKAL fremvises ved innsjekk på flyplassen og ved ankomst i Portugal. QR-koden kan vises frem i utskrevet eller digital form.

Klikk her for å hente Albatros veiledning til innreiseskjemaet:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_plf_portugal.pdf

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

 

 

Ofte stilte spørsmål

Når kan jeg starte å utfylle skjemaet?

Du kan utfylle innreiseskjemaet tidligst 4 dager før avreise.

Når får jeg informasjon om mitt setenummer på flyet?

Det avhenger av når Albatros mottar denne informasjonen fra flyselskapet, men du får enten denne informasjonen i avreisebrevet som sendes ut senest en uke før avreise, eller i en separat mail senest 48 timer før avreise. Hvis ditt setenummer endres underveis anbefaler vi at du lar dette være. Flyselskapet har de korrekte setenumrene hvis det blir behov for det i forbindelse med eventuell smittesporing.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk vår veiledning og følg ett steg av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det kan gi deg utfordringer.

Skal jeg utfylle alle felter?

Ja, alle felter er obligatoriske.

Skal jeg lage én PLF per person, eller per booking?

Alle over 12 år skal utfylle et individuelt PLF-skjema.

Skal jeg betale noe for PLF-skjemaet?

Nei, det er gratis å utfylle innreiseskjemaet. Hvis du blir bedt om å betale noe, er du mest sannsynlig på feil nettside. Følg linken og veiledningen som vi sender ut.

Portugalreiser

Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere