Det beste av Nord-Italia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Gardasjøen, Venezia, Verona og Sør-Tyrol

Bli med oss på denne reisen til et av Europas mest naturskjønne områder! Den vakre Gardasjøen glitrer under de høye fjellene mot nord, og på den sørlige bredden ligger middelalderbyene vakkert til mellom palmer og blomsterflor. Ikke langt herfra ligger noen av Italias vakreste byer, og vi skal besøke både romantiske Verona og Venezia, den synkende byen der kultur og historie er uløselig bundet sammen med kanalenes glidende vann.

Det blir også tid til vinsmaking av Amarone i Valpolicellaområdet, en tur opp i de imponerende italienske Alpene og kurbyen Merano, og kaffepauser på hyggelige kafeer i byer som Malcesine og Riva del Garda. Om kvelden trekker vi oss tilbake til vårt hyggelige hotell i den lille fjellbyen San Zeno di Montegna, som ligger idyllisk til med fantastisk utsikt over Gardasjøen og fjellet Monte Baldo som kulisse.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dager
Dag 1
Oslo–Bergamo. Bergamo og San Zeno di Montagna ved Gardasjøen
Dag 2
Vakre Verona og Valpolicella med vingårdsbesøk
Dag 3
Se Venezia og nyt det!
Dag 4
Utflukt med båttur på Gardasjøen, tid på egen hånd i Malcesine
Dag 5
Sør-Tyrol med Merano og Tirolo
Dag 6
San Zeno. En velfortjent fridag
Dag 7
Hjemreise til Oslo

Hoteller

Hotel Sole

Hotellet ligger litt utenfor alfarvei i den sjarmerende byen San Zeno di Montagna på fjellet Monte Baldo. Hotellet har en hyggelig restaurant og nydelig utsikt over Gardasjøen og fjellområdene rundt fra hotellets bassengområde.
Den fantastiske beliggenheten på fjellet innebærer litt transporttid med bussen når vi skal på utflukter. 

Les mer på hotellets nettside: https://www.albergosole.com/index_en.php

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 498,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
14 998,–
Stavanger
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 698,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
14 998,–
Bergen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 498,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 498,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Bergamo. Bergamo og San Zeno di Montagna ved Gardasjøen
Lokale spesialiteter

Vi ankommer lufthavnen i Bergamo der bussen venter. Fra flyplassen kjører vi mot den herlige byen Bergamo, som ligger i lombardia-regionen. Byens historie går helt tilbake til romertiden, og byen har tilhørt både Roma og bystaten Venezia. Det var her at de italienske maskekomediene – commedia dell’arte – oppsto på 1500-tallet. Byen ligger i veldig bakkete terreng, og den gamle bydelen, Bergamo Alta, ligger på en ås helt omgitt av en bymur som ble oppført på slutten av 1500-tallet. 

Fra nedre Bergamo tar de som trenger å strekke bena trappene opp til den øvre bydelen, mens de litt makelige kan velge å ta kabelbanen (funicularen) til toppen av byen. Billett kjøper man på stedet 1,3€ pr. vei. Alternativt kan man bli nede og spise en herlig lunsj på den hyggelige restauraten A Modo nede ved kabelbanen. 

Oppe i Bergamo Alta er det tid til å leve en liten stund som ekte italienere gjør og gå på bar på en liten piazza eller den sjarmerende Via Gombito og nyte en aperitivo. Her kan man også lett overtales til en Aperol Spritz, den typiske italienske sommercocktailen som passer perfekt på en varm dag eller kanskje spise en lett lunsj.

Dag 2
Vakre Verona og Valpolicella med vingårdsbesøk
Torget i Verona

Romeo og Julie satte Verona på verdenskart innen litteratur. Byen har vært ramme om verdens mest kjente kjærlighetshistorie, og det er her vi finner den berømte balkongen. Verona er også kjent for den flotte arenaen som huser overdådige operaforestillinger om sommeren. Det er i tillegg en hyggelig og lett tilgjengelig by å ta seg rundt i.

Verona ble allerede utviklet under romerne og fikk sin storhetstid under familien Della Scala på 12- og 1300-tallet. Det er en sjarmerende, idyllisk og ikke minst hyggelig by. Vi starter besøket vårt med en historisk byvandring, før det er tid til å utforske Verona i eget tempo.

Italia produserer fantastiske viner, og ikke langt fra Verona finner vi produksjonsstedet for noen av verdens mest kjente viner.  Ut på ettermiddagen går turen til Valpolicella, hvor man lager den fantastiske Amarone-vinen. Vi besøker en liten familiedrevet vingård hvor vi lærer om den spesielle prosessen som foregår når man produserer Amarone-vin. Vi får selvfølgelig også smake de edle dråpene.

Dag 3
Se Venezia og nyt det!
Venezia

Utflukten til Venezia kan man ikke være uberørt av. Byen har rett og slett en helt unik sjarm. Byen, som ble bygget på sandøyer og påler i lagunen, hadde sin storhetstid under middelalderen og den tidlige renessansen. De enorme rikdommene som de venetianske kjøpmennene tjente på handelen med både øst og vest ga det økonomiske grunnlaget for de storslåtte palassene som byen er full av.

Fra Tronchetto-halvøya tar vi den lokale ”vaporetto”, vannbussen langs hovedferdselsåren Canal Grande. Dette er den rette måten å komme seg rundt i Venezia på. Vel fremme på Markus-plassen tar vi en omvisning med lokalguide i byen. Etter dette er det tid på egen hånd til lunsj og egne eventyr. Har du lyst på en gondoltur hjelper reiselederen til med dette (ikke inkl.).

Om ettermiddagen drar vi tilbake til Tronchetto-halvøya med båt, og mette av inntrykk kan vi nyte en middag på hotellet. Kanskje velger du å ta en aperitif i hotellets bar, og hva kunne være mer passende enn en Bellini, drinken som ble oppfunnet nettopp i Venezia, og som består av ferskenpuré og den musserende vinen Prosecco.

Dag 4
Utflukt med båttur på Gardasjøen, tid på egen hånd i Malcesine

Lago di Garda, Gardasjøen, har i mange år tiltrukket reisende fra hele verden. Det er ikke vanskelig å forstå siden den pittoreske innsjøen er et av de absolutt vakreste stedene i Italia. Dagens utflukt er en glimrende introduksjon til Gardasjøen og turen gir oss en herlig appetittvekker på de neste dagenes opplevelser. Fra hotellet kjører vi ned til sjøen. Her gjør vi et kort stopp i Bardolino, kjent for vinen av samme navn, før vi tar rutebåten et par timer til den sjarmerende byen Malcesine med den fantastiske borgen og den trivelige havnen. Her blir det tid til å oppleve byen og alle dens krinkelkroker og små kafeer, og for de virkelig eventyrlystne går turen eventuelt med svevebane opp til det høyeste punktet på fjellet Monte Baldo, som ligger og troner høyt over den dypblå innsjøen (billettpris ca. 25 euro).

Sent på ettermiddagen returnerer vi til hotellet vårt i San Zeno.

Dag 5
Sør-Tyrol med Merano og Tirolo

Vi starter dagen med å kjøre nordover mot Brennerpasset. Langs motorveien er vi omgitt av vakre fjell. Her nord for Gardasjøen merker man at man ikke er langt fra Alpene. Vi ser de vakre italienske Dolomittene i det fjerne med dramatiske fjelltopper der forrevne, sagtakkede tinder skinner i gule, hvite og rosa nyanseri morgensolen, og langs veien ser vi epleplantasjer og vinmarker som smyger seg opp langs fjellskråningene der borger klamrer seg fast. Dette er ren alpeidyll. Ved Bolzano kjører vi inn i en av dalene og opp til den vakre kurbyen Merano. Nå er vi i det herlige Sør-Tyrol, og det feirer vi med å kjøre opp på platået over Merano til den lille byen Tirolo eller Dorf Tirol, som den heter på tysk, som er regionens annet språk. Midt i et enestående landskap med uforglemmelig utsikt ligger det her i 596 meters høyde en ekte alpeby, der alpetysk og italiensk kultur smelter sammen på hyggeligste vis.

Vi går oss en tur gjennom den lille byen som mest får en til å tenke på et skisted i Østerrike, bortsett fra alle epletrærne som preger hagene rundt byen. Og selvfølgelig får vi tid til å nyte omgivelsene og utsikten til det vakre Castel Tirol før vi fortsetter mot Merano.

På vei ned kan de som har lyst gå av bussen og bli med reiselederen til den lille skiheisen som går ned til byen. Her sitter man i stillhet og dingler beina mens turen går over små vinmarker og hager mens heisen sakte senker oss ned de 270 høydemetrene nedover fjellet mot kurbyen som ligger for våre føtter. Ønsker man ikke å ta heisen er det mulig å bli med bussen og møte gruppen på avtalt sted.

Den vakre kurbyen Merano har vært kulisse i mange filmer om Sør-Tyrol. Den sjarmerende byen ligger som et lite pustehull omgitt av høye tinder. Det blir tid til å spise lunsj på egen hånd og se litt nærmere på byen før vi skal hjemover igjen. Her er det også en masse herlige butikker som kanskje kan friste. På vei hjem passerer vi byen Trento, og hvis vi har tid til det stopper vi og tar en kopp kaffe her. Mellom 1545 og 1596 var Trento ramme om den katolske kirkens Tridentiner-konsile. Her tok den katolske kirken oppgjør med reformasjonen, og det ble fastslått at bare kirken kan tolke Bibelen. Dette ble det endelige bruddet mellom den katolske kirken og den nye lutherske protestantismen. Etter en liten pause i de gamle biskopenes middelalderhovedsete setter vi kursen mot vårt hotell, der vi er tilbake utpå ettermiddagen.

Tilbake på hotellet blir det naturligvis tid til et besøk i baren og på egen hånd kan man ta en aperitivo på ekte italiensk vis og snakke om dagens opplevelser. Etter å ha kjørt rundt i milevis av eplehager, hva passer bedre enn å drikke en apple martini, som består av vodka, eplesnaps og eplejuice. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 6
San Zeno. En velfortjent fridag

Hele denne dagen er satt av til opplevelser på egen hånd i det vakre området rundt Gardasjøen. Kanskje kan det friste med en tur på fjellet Monte Baldo eller en spasertur i landsbyen San Zeno? Man kan også velge å bare koble av med en kopp kaffe og en god bok i hotellbaren. Eller kanskje du har lyst til å bli med reiselederen. 

I San Zeno finner man den lille restauranten ”Agriturismo Scriciol” som ligger nær hotellet vårt. Her har far og sønn, ”Puffo” og ”Tale” (som egentlig heter Filippo og Natalino) slått seg ned med den vakreste utsikten over Gardasjøen og fjellene på den andre siden. Familien har alltid interessert seg for naturen og de råvarene som man produserer lokalt. «Tale» har sin egen trøffelhund Gigo som han drar opp i fjellet med om morgenen for å finne trøfler til kjøkkenet. Deres kjærlighet til råvarer og maten kjenner man tydelig. Her får man en fantastisk velsmakende lunsj, kombinert med fred og ro og en formidabel utsikt over Lago di Garda. Hvis været er bra vil reiselederen arrangere en liten tur som helt passende slutter her ved lunsjtid – så man kan få smakt på de herlige lokale spesialitetene. Kort og godt skal vi nyte livet. Reiselederen tar påmelding til denne lunsjen (pris 29€ - mai 2023 – Utflukten gjennomføres ved minimum 20 påmeldte)

Hvis været ikke helt passer til en lunsj i det fri, så arrangerer reiselederen selvfølgelig andre aktiviteter som du kan melde deg på. 

 

Monte Baldo er et naturreservat, og hvis man har flaks kan man se villle orkideer. Husk at det er strengt forbudt å plukke dem! Oppe på fjellet har man en fantastisk utsikt over Gardasjøen, og hvis været er bra nok kan man se helt til Dolomittenes topper i nordøst. Her oppe beiter kyr og får hele sommeren, og man kan også få lov til å smake den lokale osten.

For den som vil se mer av Gardasjøen eller landsbyene som ligger rundt den er det lett å ta en drosje eller hvorfor ikke en av båtene til den andre siden av innsjøen. 

Om kvelden er det tid til en felles avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 7
Hjemreise til Oslo

Vi sjekker ut av hotellet og kjører til flyplassen utenfor Milano, og en reise med mange nye inntrykk er slutt.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 400,–
Prisen inkluderer
 •  Norsk/svensk reiseleder
 •  Fly Oslo–Bergamo og Milano–Oslo
 •  Transport ifølge program
 •  Innkvartering i delt dobbeltrom
 •  Halvpensjon, frokost og middag
 •  Vinsmaking
 • Alle flyskatter- og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til f.eks. sjåfør (beregn ca. 5 euro)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom 2 400,–
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning.

Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 22 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Kjøretider

Turen fra hotellet til flyplassen Malpensa i Milano tar ca. 2½ time (177 km.).

Bagasje

Man kan ta med 1 stk. bagasje per person. Max. 20 kg.+ håndbagasje (Håndbagasje: Max. vekt 8 kg. Håndbagasjens størrelse kan maksimum utgjøre 118 cm total lengde x bredde x høyde: 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Klima og klær

Om våren kan det være kjølig om morgen og kvelden. Det kan også forekomme regnbyger. Ta derfor med en genser og en lett jakke. Når det gjelder antrekk om kvelden på restauranter og lignende er italienerne ikke særlig formelle. Husk å ta med et par gode sko til spaserturer ute i naturen og i byene.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Hoteller

På denne reisen benytter vi oss primært av to hoteller i byen, nemlig Hotel Jolanda og Hotel Sole som ligger like ved siden av. Av forskjellige årsaker hender det at vi blir nødt til å flytte en gruppe fra det ene til det andre hotellet. Hotellene er av samme standard og det endrer ikke noget i selve reisen. Vanligvis vet vi dette i god tid, og forsøker alltid å skrive ut i forveien.

Hånden på Hjertet’

BESØKET I VENEZIA

Det har absolutt ikke blitt lettere å arrangere gruppereiser til Venezia. De lokale myndighetene strammer hele tiden inn kravene til reisebyråene og forsøker å tjene så mye penger de kan. Først har de innført en turistskatt som vi betaler for å komme inn i byen, parkeringen koster ca. 320€ for bussen, vi er ytterligere tvunget til å betale en dyr lokalguide i byen, og i tillegg må vi leie såkalte "whispers" for å høre. Det tvungne kravet om bruk av lokale guider strider mot EUs regler om fri bevegelse av arbeidskraft, men de påstår at hele byen er et monument med inngangspenger, og derfor skal anses som et museum. De deler raskt ut bøter på 3.000€, som vi enkelte ganger har måttet akseptere da en reiseleder har "pekt på en bygning" før lokalguider kom. Dette betyr også at vår reiseleder ikke kan ha en aktiv rolle når lokalguider er borte et øyeblikk.

For ytterligere å sikre inntekter til de lokale har de nå innført at hver lokalguide bare kan gå med 25 personer. Det betyr at når vi er over 25 personer deles vi opp i to mindre grupper. Disse gruppene går med noen meters avstand; så skulle vi tydeligvis ta mindre plass! (Les: så kan de tjene flere penger). Men man kan bruke såkalte "whispers" og da kan samme lokalguide godt betjene flere enn 25 personer, bare de ikke går sammen, og naturligvis betaler man da mer enn ved 25 personer. Men vi skulle som sagt ta mindre plass.

Albatros løser alle disse små utfordringene for våre kunder, og inkluderer naturligvis disse avgiftene, og vi forsøker alltid å finne den beste løsningen for våre grupper. Heldigvis er det bare en del av besøket i byen som er guidet. Så det blir også tid til å utforske byen på egen hånd. Gå to gater vekk fra "hovedstrøket", så er det nesten ingen mennesker og man finner et hyggeligere og mer genuint Venezia. Velger du å holde deg til de store severdighetene og hovedgatene, ja, så vil det være mange mennesker! Men spaser inn i bakgatene, så er Venezia like skjønn som for 30 år siden. Vi gjør hele tiden vårt beste for å navigere i dette litt kaotiske farvannet, og finner alltid den beste løsningen som er mulig for at våre gjester kan oppleve Venezia på beste vis.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Det beste av Nord Italia, en innholdsrik og flott tur. Mange flotte og rike inntrykk. Varierte og spennende kultur og naturopplevelser. Kjempegod reiseleder. Men hotellet holder ikke mål. Personalet i spisesal trenger opplæring. Manglende servicekunnskaper. Dårlig utrustning av rommene.
Date published: 2024-06-05
Rated 4 out of 5 by from En flott tur Dette var en fin tur, med mange spennende opplevelser. En tur vi ble anbefalt av et vennepar og den svarte absolutt til forventningene.
Date published: 2024-06-05
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise! Flott tur og super beliggenhet på hotellet. Guiden var veldig kunnskapsrik og engasjert. 1. Og siste dag gikk til ankomst og avreise så turen har 5 dager med supre opplevelser. Ville gjerne hatt info fra Albatros i forkant om at det var 3 timers busstur etter landing. Båtturen på Gardasjøen var en opplevelse! Anbefaler absolutt reisen!
Date published: 2024-06-04
Rated 4 out of 5 by from Herlig reise til den beste delen av Italia Aktiv reise med dyktig reiseledet
Date published: 2024-06-04
Rated 4 out of 5 by from En herlig reise med flotte opplevelser Spennende reise med flotte opplevelser hver dag. Og vår reiseleder, Anne Kari, kunne ikke vært bedre, veldig hyggelig, omgjengelig, kunnskapsrik, serviceminded og alltid blid og vennlig ! Topp dame!
Date published: 2024-06-03
Rated 4 out of 5 by from Ypperlige opplevelser, men mye buss Flott program, mange opplevelser, stram timeplan, tidlig opp, lange dager, men verdt det !
Date published: 2024-06-02
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med rikt innhold. Reise som inneholder kremen av Nord-Italia og gir mange flotte opplevinger til en hyggelig pris. Kjempeflink reiseleder.
Date published: 2024-06-02
Rated 5 out of 5 by from En flott reise. Kan anbefales. En utrolig hyggelig og kunnskapsrik reiseleder som gjorde at hvert sted ble en opplevelse. Synes at reisen var veldig fint lagt opp.
Date published: 2024-06-02
 • y_2024, m_7, d_20, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_38, tr_573
 • loc_no_NO, sid_ITRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser