Drømmecruise gjennom Panamakanalen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med Celebrity Infinity

Miami – Cartagena – Colón – Panamakanalen – Puntarenas – Puerto Quetzal – Puerto Vallarta – Cabo San Lucas – San Diego

Dette cruiset er en ren drømmereise! Vi begynner eventyret i Florida og besøker seks forskjellige land og ett teknisk vidunder på vår vei til San Diego i California. Panamakanalen, innviet i 1914 som en 1900-tallets store ingeniørbragder, imponerer med både historisk og handelsmessig betydning – og ikke minst de enorme slusene og demningene. Hvis du bestiller vår utfluktspakke kan reisen også by på spennende opplevelser i Colombia, Panama og Costa Rica.

Skipet som tar oss med på denne fantastiske reisen langs Amerikakystene er flotte og komfortable Celebrity Infinity.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Panamansk balboa, amerikansk dollar, mexicansk peso, costaricansk colon, guatemalansk quetzal, colombiansk peso

Dagsprogram 19 dager
Dag 1
Oslo–Miami, USA
Dag 2
Miami. Utflukt til nasjonalparken Everglades
Dag 3
Miami. Byrundtur og avseiling
Dag 4–5
På havet
Dag 6
Cartagena, Colombia. Mulighet for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydelen, inklusive San Felipe-festningen
Dag 7
Colón, Panama. Mulighet for utflukt til Panama City og slusene i Miraflores
Dag 8
Vi går gjennom Panamakanalen
Dag 9
På havet
Dag 10
Puntarenas, Costa Rica. Mulighet for mangrove-båttur ved Carara nasjonalpark
Dag 11
På havet
Dag 12
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighet for byrundtur i det UNESCO-fredede Antigua
Dag 13–14
På havet
Dag 15
Puerto Vallarta, Mexico
Dag 16
Cabo San Lucas, Mexico
Dag 17
På havet
Dag 18
San Diego, USA. Hjemreise
Dag 19
Ankomst Oslo

Celebrity Infinity

Celebrity Infinity er et av rederiet Celebrity Cruises mellomstore skip med plass til 2000 passasjerer.

Om bord på det elegante skipet kan du blant annet nyte godt av fine lugarer, et deilig bassengområde, spa og fitness-senter. På "Celebrity Infinity" kan du nyte god mat fra flere forskjellige restauranter og kafeer og en drink i den hyggelige baren. Skipet har dessuten en iLounge med Mac-maskiner, og der kan du komme ut på nettet døgnet rundt.

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Miami, USA
Vi flyr fra Oslo lufthavn med kurs for Miami, og kommer dit tidlig om kvelden lokal tid. Deretter kjører vi til det lekre hotellet vårt, som ligger ved Hollywood Beach mellom Miami og Fort Lauderdale.
Dag 2
Miami. Utflukt til nasjonalparken Everglades
Everglades nasjonalpark

I dag skal vi nyte den vakre naturen i nasjonalparken Everglades, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv og er den største subtropiske villmarken i USA. Everglades grenser til den vestlige delen av Miami og kan nås på under en time i buss. Det varierte dyrelivet i nasjonalparken byr på sjeldne og fargestrålende fugler, men også på krokodiller og alligatorer, som her lever side om side – det skjer bare her og ingen andre steder på jorden.

I årenes løp er innsjøen Okeechobee blitt demmet opp for å skape god dyrkningsjord og dårligere livsbetingelser for mygg. Dermed har en del av økosystemet mistet sin naturlige vannforsyning, men det er stort politisk fokus på å gjenopprette økosystemet slik det var. Det betyr at det er håp for Everglades, og man kan i dag besøke det enorme området og få et glimt av et av verdens mest unike økosystemer. Everglades blir ofte beskrevet som et sumpområde, men er i virkeligheten et kjempestort nettverk av langsomtflytende elver. Vi drar på oppdagelsestur i "airboats", og mens vi nærmest skøyter bortover det lave vannet, kikker vi etter fugler, alligatorer og andre dyr og nyter det fantastiske plantelivet. Heretter kjører vi tilbake til hotellet vårt, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 3
Miami. Byrundtur og avseiling Avgang kl. 1630
Celebrity Infinity

I dag kjører vi på byrundtur i Miami, der vi blant annet ser de vakre art deco-bygningene og strandpromenaden Ocean Drive. Både turistene og lokalbefolkningen hygger seg med spaserturer og med å gå på kafeer og restauranter. Vi nyter atmosfæren i Floridas største by og setter deretter kursen mot havnen, der skipet vårt, "Celebrity Infinity", ligger ved kai. Mot slutten av ettermiddagen kan vi nyte utfarten fra Miami.

Dag 4–5
På havet
Celebrity Infinity

Et par dager på havet er den rette måten å begynne et cruise på. Mens vi er på vei mot Karibhavet, kan du slappe av på skipsdekket i en liggestol og nyte utsikten, lese en god bok og benytte deg av skipets mange forskjellige underholdningstilbud. Her er hele ti spisesteder du kan velge mellom, og seks barer der du kan nyte et godt glass vin eller en kjølig cocktail. Om bord er det også et hyggelig bibliotek med diverse brettspill, et teater, et kasino, treningsmuligheter og et spa der du kan skjemme deg bort med forskjellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord).

Reiselederen formidler løpende om alle mulighetene på skipet og står for en rekke felles sosiale arrangementer og informasjonsmøter for Albatros-gruppen.

Dag 6
Cartagena, Colombia. Mulighet for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydelen, inklusive San Felipe-festningen Ankomst kl. 0700, avgang kl. 1500
Cartagena, Colombia

I dag legger vi til i Cartagena på nordkysten av Colombia. Cartagena ble grunnlagt i 1533 og er dermed en av de eldste kolonibyene fra den tiden spanierne satt ved makten. Den er også en av de vakreste og best bevarte av de byene de spanske koloniherrene anla i Sør- og Mellom-Amerika, og den gamle befestede bydelen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatros-utflukt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blant annet den imponerende rødlige festningen San Felipe de Barajas, som ble påbegynt i 1536. Den ble forsterket og utbygd flere ganger gjennom de neste par hundre årene. Cartagena var et fristende sted å plyndre, for det var blant annet herfra de spanske koloniherrene sendte gull, sølv og edelsteiner hjem til Spania. Festningen lå strategisk til, for den beskyttet både mot landangrep og piratangrep fra havet.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befestede bydel. Her i de små, trange gatene ser vi de vakre og fint bevarte kolonistilsbygningene: privathjemmene med trebalkonger side om side med store offisielle bygninger som huset den omfattende spanske administrasjonen. Underveis ser vi noen av de mest interessante monumentene, som Popa-klostret, som ligger på byens høyeste punkt, en 150 meter høy åstopp med en fantastisk utsikt. Vi ser også statuen av den innfødte India Catalina, som stoisk skuer ut i verden iført bare lendeklede og fjærpryd. India Catalina ble bortført av spanierne og lært opp til å snakke spansk, for hun skulle være tolk for koloniherrene under den videre erobringen av Colombia.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer etter dagsprogrammet)

Dag 7
Colón, Panama. Mulighet for utflukt til Panama City og slusene i Miraflores Ankomst kl. 09.00, avgang kl. 19.00
Gamlebyen i Panama City

Vi legger i dag til i Panama i kystbyen Colón, en av de viktigste i Karibhavet på grunn av de tre moderne havnene og sin plassering i en internasjonal frihandelssone. Byen ble grunnlagt på midten av 1800-tallet av amerikanere i forbindelse med byggingen av Panama Railroad, som gikk tvers over den mellomamerikanske landtangen og forbandt Colón på atlanterhavssiden med Panama City på stillehavssiden.

Og det er nettopp Panama City vi skal besøke i dag. Vi starter med å kjøre inn i hjertet av hovedstaden til gamlebyen. Her ser vi de største severdighetene før turen går videre til bredden av den imponerende kanalen. Her skal vi se Panamakanalmuseet og høre historien om hvordan den ble bygd. Sist, men ikke minst, ser vi Miraflores-slusene før vi skal tilbake til skipet igjen.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer etter dagsprogrammet)

Dag 8
Vi går gjennom Panamakanalen Gjennom Panamakanalen kl 0600–1800
Panamakanalen

I dag skal vi oppleve et av reisens absolutte høydepunkter: turen gjennom Panamakanalen, som ble innviet i 1914.

Det ambisiøse prosjektet å forbinde de to verdenshavene stilte ingeniørene overfor en krevende oppgave, og samtidig ble det en økonomisk og politisk utfordring. Tanken på å anlegge en kanal går tilbake til oppdagelsen av Panamas stillehavskyst, som den spanske erobreren Balboa gjorde i 1513. Med denne oppdagelsen begynte kjøpmenn og regjeringer å fantasere om en passasje som kunne gjøre det mulig for skip å komme over fra Atlanterhavet til Stillehavet uten å måtte gå den 20 000 kilometer lange og farefulle veien rundt spissen av Sør-Amerika.

Det var mange som gikk inn for prosjektet, blant dem Benjamin Franklin og dikteren Goethe. Det franske selskapet La Societé internationale du Canal interocéanique begynte på anleggsarbeidet i 1880, og de neste to tiårene var preget av stadige ingeniørutfordringer i tillegg til utallige jordskred og epidemier av malaria og gul feber, som tok livet av nesten 22 000 arbeidere. Franskmennene besluttet derfor å selge rettighetene til prosjektet til den amerikanske regjeringen under president Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollar.

Da amerikanerne overtok byggeprosjektet i 1904, sto de overfor byggingen av den største demningen og de største slusene og jernportene man overhodet kunne forestille seg i den tiden. Videre var det store miljøproblemer man måtte hanskes med. En hær av arbeidere fra flere land jobbet med det store byggeprosjektet, og mange mistet livet.

Den 15. august 1914 ble Panamakanalen offisielt innviet, og S/S "Ancon" gikk som det første gjennom dette menneskeskapte vidunderet. I dag er kanalen fremdeles av stor betydning for skipsfarten og verdenshandelen, men nå tilhører den Panama. På grunn av de moderne handelsskipene og containerfartøyene, som stadig blir større, blir det arbeidet med å utvide kanalen og slusene, slik at bredere skip enn vanlig kan gå gjennom den. Maksimal bredde er i dag 32,3 meter.

Dag 9
På havet
Vi har nå kommet ut i Stillehavet og nyter enda en dag på havet mens vi drar mot Costa Rica, som på spansk betyr Den rike kysten.
Dag 10
Puntarenas, Costa Rica. Mulighet for mangrove-båttur ved Carara nasjonalpark Ankomst kl. 0800, avgang kl. 1830
Costa Rica

I dag når vi frem til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen av samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange som strekker seg ut i Stillehavet. På 1800-tallet var byen Costa Ricas viktigste havn, og herfra ble det utskipet kaffe, frukt og andre jordbruksprodukter fra provinsen til destinasjoner langs vestkysten av Amerika.

Puntarenas har en deilig avslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området rundt byen er preget av storslått natur, med fosser, elver, regnskog og paradisiske hvite sandstrender.

Hvis du har kjøpt dagens Albatros-utflukt, drar vi sammen ut til munningen av Guacalillo-elva, der vi skal ta en båttur på et par timer og nyte mangroveskogen og det mangfoldige dyrelivet i området. Vi vil få en liten velkomstforfriskning og frukt før vi drar ut på elva i en overdekket båt, der vi har god utsikt til alle sider.

Her i mangroven lever det over 250 fuglearter, blant andre kolibrier, fluesnappere og den truede lyserøde araen, som er en av de mest fargestrålende papegøyeartene, med klare røde, blå og gule farger. Her lever også store kolonier av krokodiller. Noen av dem kan bli helt opp til sju meter lange. Vi håper å få se noen av de legendariske rovdyrene på turen rundt i området.

OBS: Det er en god idé å ha lette klær og tette, solide sko. Ta også med myggmiddel, solkrem og en kikkert.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer etter dagsprogrammet)

Dag 11
På havet
Dagen i dag byr igjen på deilig avslapning, fornøyelser og underholdning om bord på veien mot Guatemala.
Dag 12
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighet for byrundtur i det UNESCO-fredede Antigua Ankomst kl. 0630, avgang kl. 1800
Antigua

Vi legger til i Puerto Quetzal på Guatemalas stillehavskyst. På dagens Albatros-utflukt kjører vi inn i landet gjennom vakre, frodige landskaper og besøker den UNESCO-fredede byen Antigua, som er enda et fint eksempel på arkitektur i spansk kolonistil. Byen har en helt egen sjarm, og man fornemmer tydelig historiens magiske vingesus! Antigua ble grunnlagt i 1527 og var frem til 1773 hovedstad i provinsen. Den ligger inne i landet i rundt 1500 meters høyde og er vakkert og dramatisk omkranset av tre aktive vulkaner. På vulkanskråningene dyrker man en av verdens beste kaffesorter, som kan nytes på byens kafeer. I tillegg til sin gode kaffe kan byen også by på gode muligheter for å lære spansk, for her ligger det rundt seksti språkskoler som tiltrekker reisende fra hele verden.

Vi går en tur gjennom brosteinsgatene og skal blant annet se byens sentrale plaza, det lokale markedet og en jadefabrikk. Der kan vi se hvordan det grønnlige mineralet blir forvandlet til dekorative figurer, og vi nyter en deilig lunsj med lokale retter.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer etter dagsprogrammet)

Dag 13–14
På havet
Ruten går nå opp mot Mexico, og vi har ennå noen dager på havet til å slappe av og nyte de mange tilbudene på skipet.
Dag 15
Puerto Vallarta, Mexico Ankomst kl. 0700, avgang kl. 1430
Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta ligger i Banderasbukta, Mexicos største naturlige bukt, som er 55 kilometer lang og 35 kilometer bred. Den har siden 1950-årene vært en populær ferieby både for meksikanere og amerikanere. Her er hyggelig med brosteinsbelagte gater og mange små kafeer og restauranter, men samtidig har byen et moderne anstrøk. Langs elva Cuale ligger det to store markeder der man kan kjøpe håndverksprodukter og suvenirer, og byen har også et arkeologisk museum med en betydelig samling av førkolombiansk kunst.

Ta en spasertur på strandpromenaden i Malecón, der du samtidig kan nyte skulpturer av samtidskunstnere som Sergio Bustamante, Alejandro Colunga og Ramiz Barquet, eller sett deg på på en av kafeene ved promenaden og se på folkelivet.

Puerto Vallarta har et utall strender. Den mest populære er Playa de los Muertos – De dødes strand. Det makabre navnet skal visstnok stamme fra den gangen sjørøverskipene pleide å legge til ved stranden når sjørøverne skulle hvile ut og planlegge nye tokter. For å få en slutt på dette tok den lokale guvernøren mannskapet på et skip til fange og hengte alle på stranden til skrekk og advarsel for andre sjørøvere. Til tross for navnet er stranden i dag et svært livlig sted! Her er alt man kan ønske seg av restauranter, parasoller og liggestoler, vannsport og underholdning.

Dag 16
Cabo San Lucas, Mexico Ankomst kl. 0700, avgang kl. 1500
Cabo San Lucas

På sørspissen av den lange halvøya Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvannet her i Californiabukta søkte mange handelsskip tidligere ly for storhavets stormer. De lokale sjørøverne utnyttet muligheten til å plyndre skipslastene og berike seg. I dag kan de besøkende berike seg med enestående naturscenerier, nakne skjær og krystallklart vann, som mange sportsfiskere valfarter til.

Cabo San Lucas ånder av atmosfære! Du kan for eksempel gå bak fasaden og ta en spasertur i det hyggelige historiske downtown-området, der du kan besøke den lille kriken Iglesia de San Lucas, som de spanske misjonærene bygde i 1730. Du kan også legge veien forbi det store lokale markedet, som frister med alt fra keramikk til hengekøyer og vakre vevde og broderte tekstiler.

Du kan også ta en tur innom byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som eies av den tidligere forsangeren i rockebandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 17
På havet
I dag kan du nyte den siste hele dagen på havet med god mat og avslapning før vi anløper USA.
Dag 18
San Diego, USA. Hjemreise Ankomst kl. 0600
Californias kyst

Det er tid til å si farvel til cruiseskipet. Utsjekkingen foregår i ro og mak, og etter landgangen går vi på bussen og tar en tur rundt i den flotte byen før vi slutter av på flyplassen. Nå er det tid til å vende nesen hjemover igjen.

Dag 19
Ankomst Oslo
Vi kommer tilbake til Oslo med kofferten full av gode minner etter det spennende cruiset vårt.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår reiseleder. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Inkludert i utfluktspakken

 • Dag 6 Cartagena. Byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydelen.
 • Dag 7 Colón. Utflukt til Portobelo til UNESCO-fredede festningsverker.
 • Dag 10 Puntarenas. Naturutflukt til mangroveskog med båttur på Guacaliloelva.
 • Dag 12 Puerto Quetzal. Byrundtur i den UNESCO-fredede byen Antigua i høylandet.

Pris kr 2 898,– pr. person

Prisinformasjon

Tillegg for oppgradering av lugar
 • Innvendig delt dobbeltlugar kat. 11: inkludert i reisens pris
 • Tillegg for utvendig dobbeltlugar med vindu kat. 8: kr 4 598,– pr. person
 • Tillegg for utvendig dobbeltlugar med balkong kat. 2B: kr 6 298,– pr. person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. 11: kr 10 898,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med vindu kat. 8: kr 19 998,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong kat. 2B: kr 23 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Miami og San Diego–Oslo med mellomlanding
 • Byrundtur i Miami og utflukt til nasjonalparken Everglades
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen
 • 2 netter på hotell i Florida i delt dobbeltrom
 • 16 dagers cruise med Celebrity Infinity i delt innvendig dobbeltlugar
 • Driks om bord på cruiseskipet (verdi kr 1 060,– per person)
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 2 898,–
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar, utvendig lugar med vindue og lugar med balkong
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokale guider og sjåfører (ca. USD 25 totalt, USD 50 hvis man har utfluktspakken)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Drikkepakke på cruiset

Hvis du oppgraderer til en utvendig lugar eller høyere lugarkategori får du en Classic
drikkevarepakke på hele cruiset. Pakken har en verdi av ca. kr. 450,– per person/døgn og
inkluderer utvalgte ikke-alkoholholdige drikker, øl, vin (pr. glass), cocktails og husets brennevin. Se detaljert liste over drikkevarene her:
https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf 
Drikkevarepakken gjelder kun for 1. og 2. person i lugaren og kun for personer over 21 år.

Hvordan er lugarene?

Det er ulike lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer, til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett, og rimelig skaps- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårføner. Ønsker du å bestille en suite, ber vi deg ta kontakt med Albatros Travel.

Lugarkategori 2B
Utvendig lugar med egen balkong. Lugaren har et stort gulv-til-tak-vindue og to enkeltsenger eller en dobbeltseng.

Lugarkategori 8
Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger.

Lugarkategori 11
Innvendig lugar med to enkeltsenger.

Bagasje

Det er en god idé å ta med en liten rygsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen dine igjen før om kvelden. Du trenger ikke å ta med håndkle.

Hvis du vil låse din koffert bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen i fly til, fra og via USA, og de har en "hovednøkkel", som kan åpne TSA-låser. Har du låst din koffert med en annen lås, forbeholder TSA seg retten til å bryte opp låsen, og dette gjelder også innebygde låser i kofferten. TSA-låser kan kjøpes i de fleste koffertbutikker o.l., og kan fås både som hengelås og koffertremmer.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer om dine reisemål

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser


Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Før avreisen

Pass

Passet må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass, det er ikke nok at barn står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter reservasjonen din. Bemerk øvrig at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navnet som står i passet. Konsekvensen ved det motsatte kan i verste fall være at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

ESTA - innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

Her får du en forhåndsgodkjennelse til innreise og et nummer som du printer ut eller skriver ned og tar med deg på reisen, da lufthavnsmyndighetene i Norge og USA kan kreve å se det. Det koster et mindre beløp – ca. 14 dollar – som betales med kredittkort. Godkjennelsen gjelder i 2 år, eller til passet ditt utløper hvis det skjer innenfor to år. Les mere om søknaden om innreisetillatelse på www.albatros.no/praktisk/innreise-i-usa-esta.

Viktig

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

De amerikanske myndighedetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhedskontrollen. Det betyr at du skal sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways’ nettsider for utdypende informasjon: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from En reise jeg har drømt om i 30 år En innholdsrik og til tider slitsom tur. Reisen gjennom kanalen var høydepunktet, men alle stedene både i Mexico, Guatemala, Panama, Colombia og USA, var interessante. Reiseleder var kunnskapsrik, men.....
Date published: 2024-02-11
Rated 4 out of 5 by from En fin opplevelse Fint cruise. De fleste av besetningen vi var borte i var hyggelige. I orienteringen vi fikk før reisen, stod det om dresskode i restaurantene. Dette ble ikke gjennomført ombord. Kunne ha tatt med oss mindre klær. Dette er ikke Albatros sin feil: ved avreise Miami fikk flyet et teknisk problem, og vi ble sittende ombord i 6 timer før avgang. Laaang tur hjem.
Date published: 2024-02-04
Rated 3 out of 5 by from Panama-kanalen er reisens høydepunkt Passering av Panama-kanalen er høydepunktet. Besøkene på land er OK, men du får ikke de samme opplevelsene som under en rundtur på land - rekkevidden fra skipet er begrenset. På skipet dominerer amerikanerne, de tar plass - og underholdningen på skipet er i stor grad tilpasset denne gruppen.
Date published: 2024-01-30
Rated 5 out of 5 by from Et cruice med mange spennende opplevelser. Reisen med Norwegian Joy startet i Los Angeles og ble avsluttet i Miami. Skipet var fint, servicen var god og betjeningen var hyggelig. Det negative var veldig høy og støyende musikk på de fleste fellesarealer. Vi hadde en kunnskapsrik, engasjert, inkluderende og meget hyggelig reiseleder. De dagene som vi var i sjøen ble det holdt nyttige foredrag om de landene i Mellom Amerika som vi skulle anløpe. Reiseleder var veldig tilstedeværende. Panamakanalen var en av reisens høydepunkter. Det kunne godt vært et stopp mellom Cartagena og Miami som den andre båten har. Vi hadde en flott tur som vi tenker tilbake på med den største glede.
Date published: 2020-06-08
Rated 4 out of 5 by from En deilig tur med flere flotte utflukter. Reisen var som forventet, men skuffende at vi ikke kunne besøke Panama. En artig og flink reiseleder som ga oss god innsikt i kultur og levemåte. Fulgte veldig godt opp for de som trengte assistanse.
Date published: 2020-02-18
Rated 4 out of 5 by from Supert cruise på alle måter Veldig variert og innholdsrik reise, men kanskje litt for stor båt/mange passasjerer. En viktig del av reisen var de forhåndsbestilte opplevelser på land, bl.a. Guatemala, Costa Rica og Colombia, i tillegg til selve passasjen gjennom Panama som var magisk. Vår reiseleder var fantastisk kunnskapsrik, en språkmektig personlighet og trygg representant for Albatros. Satte stor pris på "historietimene" i sjøen før ankomst havn med utflukt, de gav en dypere innsikt i opplevelsene vi hadde foran oss. Reiseleder bidro også til en sosial setting blant alle de norske deltakerne, med bl.a. oppfordring til felles middag. Han deltok i aktivitetene på en naturlig og avslappet måte. Mat og service ombord var også i ypperste klasse, lugarene rene og funksjonelle. Negativt at Panama City ble endret til Acapulco. Totalt 4 havner i Mexico var litt mye, selv om Acapulcu er et kjent sted og reiseleder laget en fin utflukt på relativt kort varsel. En havn til etter Colombia hadde vært et bedre alternativ, kanskje istedet for Mazatlan eller Puerto Vallarta. Vi synes også direkte fly vil være et klart bedre alternativ på en så lang reise. Turen rundt i LA etter den lange flyreisen og ikke minst langvarig immigration issues, ble ikke helt som forventet. Turen til Miami Beach var derimot en fin avslutning på en begivenhetsrik reise.
Date published: 2020-02-18
Rated 4 out of 5 by from En fin reise. Et stort minus for at Panama by ble tatt ut av programmet. En fin reise med en reiseleder som gav oss mye kunnskap om landene.
Date published: 2020-02-16
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsesrik reise Jeg fant reisen interessant , særlig de inkluderte utfluktene og ferden gjennom Panamakanalen. En dyktig reiseleder bidro i stor grad til gode opplevelser både om bord og på land.
Date published: 2020-02-11
 • y_2024, m_4, d_11, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_62
 • loc_no_NO, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser