Drømmecruise gjennom Panamakanalen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Los Angeles til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med Norwegian Pearl – inkl. helpensjon, drikkepakke og driks på skipet

Los Angeles–San Diego–Cabo San Lucas–Puerto Quetzal–San Juan del Sur–Puntarenas–Panamakanalen–Cartagena–George Town (Grand Cayman)–Tampa–Orlando

Dette cruiset er en ren drømmereise! Vi begynner eventyret i Los Angeles og besøker seks forskjellige land og ett teknisk vidunder på vår vei til Tampa i Florida. Panamakanalen, innviet i 1914 som en 1900-tallets store ingeniørbragder, imponerer med både historisk og handelsmessig betydning – og ikke minst de enorme slusene og demningene. Hvis du bestiller vår utfluktspakke kan reisen også by på spennende opplevelser i Colombia, Guatemala og Nicaragua.

Skipet som tar oss med på denne fantastiske reisen langs Amerikakystene er flotte og komfortable Norwegian Pearl. Helpensjon, drikkepakke og driks er også inkludert i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise,

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Panamansk balboa, amerikansk dollar, mexicansk peso, costaricansk colon, guatemalansk quetzal, colombiansk peso

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo– Los Angeles, California. Orienterende byrundtur og innsjekking på hotell
Dag 2 Los Angeles, San Diego og avseiling
Dag 3 Tid til avkobling og fornøyelser på havet
Dag 4 Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd
Dag 5–6 På havet mot Guatemala
Dag 7 Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighet for byrundtur i det UNESCO-fredede Antigua
Dag 8 San Juan del Sur, Nicaragua
Dag 9 Puntarenas, Costa Rica. Mulighet for mangrove-båttur på Tárcoles-elva
Dag 10 På havet mod Panamakanalen
Dag 11 Vi går gjennom Panamakanalen
Dag 12 Cartagena, Colombia. Mulighet for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydelen, inklusive San Felipe-festningen
Dag 13 På havet
Dag 14 Georgetown, Grand Cayman. På egen hånd
Dag 15 På havet
Dag 16 Tampa–Orlando, Florida, USA. Hjemreise
Dag 17 Hjemkomst

Norwegian Pearl

Norwegian Pearl er et av rederiet Norwegian Cruise Lines skip med god plass, underholdende tilbud og spennende utflukter som kan kjøpes om bord.
Med 15 dekk og plass til 2 400 gjester er skipet i mellomklassen blant cruiseskip når det handler om størrelse. Om bord finner du over 10 spisesteder og klubber, barer, spa og et stort bassengområde. Skipet ble sjøsatt i 2006 og totalrenovert i 2017.
Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
35 498,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
32 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo– Los Angeles, California. Orienterende byrundtur og innsjekking på hotell
Hollywood i Los Angeles ble grunnlagt i 1857

Etter ankomst kjører vi på en orienterende byrundtur til bl.a. Beverly Hills og Hollywood, før vi er framme på hotellet vårt. Om kvelden kan du velge å spise på egen hånd eller bli med reiselederen (middag ikke inkludert i reisens pris).

Obs. Avhengig av hvor lang tid det tar å komme gjennom immigrasjonen og tidsplanen i det hele tatt, så gjennomfører vi byrundturen i Los Angeles enten på dag 1 eller dag 2.

Dag 2
Los Angeles, San Diego og avseiling Avgang kl 1700

Etter frokost på hotellet har vi litt tid på egen hånd før vi møtes igjen. Både turistene og lokalbefolkningen koser seg med spaserturer og med å gå på kafeer og restauranter i området. Vi setter deretter kursen mot havnen i San Diego, der skipet vårt ligger for anker.  Efter innsjekkingsformalitetene stevner vi ut på Stillehavet, og mens USA glir ut i horisonten bliver kursen satt mot Mexicos kyst.

Obs. Det er cirka 2 timers transport til San Diego.

Dag 3
Tid til avkobling og fornøyelser på havet
Norwegian Pearl

En dag på havet er den rette måten å begynne et cruise på. Mens vi er på vei mot Mexico, kan du slappe av på skipsdekket i en liggestol og nyte utsikten, lese en god bok og benytte deg av skipets mange forskjellige underholdningstilbud. Her er flere spisesteder du kan velge mellom, og seks barer der du kan nyte et godt glass vin eller en kjølig cocktail. Om bord er det også et hyggelig bibliotek med diverse brettspill, et teater, et kasino, treningsmuligheter og et spa der du kan bli skjemt bort med forskjellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord).

Reiselederen formidler løpende om alle mulighetene på skipet og står for en rekke felles sosiale arrangementer og informasjonsmøter for Albatros-gruppen.

Dag 4
Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd Ankomst kl 1000, avgang kl 1800
Cabo San Lucas, Mexico

På sørspissen av den lange halvøya Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvannet her i Californiabukta søkte mange handelsskip tidligere ly for storhavets stormer. De lokale sjørøverne utnyttet muligheten til å plyndre skipslastene og berike seg. I dag kan de besøkende berike seg med enestående naturscenerier, nakne skjær og krystallklart vann, som mange sportsfiskere valfarter til. I dag har du friheten til selv å planlegge hva du vil gjøre og se.

Cabo San Lucas ånder av atmosfære, og du har det meste av dagen til å gå på oppdagelse! Du kan for eksempel ta en spasertur i det hyggelige historiske downtown-området, der du kan besøke den lille kriken Iglesia de San Lucas, som de spanske misjonærene bygde i 1730. Du kan også legge veien forbi det store lokale markedet, som frister med alt fra keramikk til hengekøyer og vakre vevde og broderte tekstiler.

Du kan også ta en tur innom byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som eies av den tidligere forsangeren i rockebandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 5–6
På havet mot Guatemala
Ruten går nå mot Guatemala, og vi har tid til å slappe av og nyte skipets mange tilbud.
Dag 7
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighet for byrundtur i det UNESCO-fredede Antigua Ankomst kl 0800, avgang kl 1600
Antigua, Guatemala

Vi legger til i Puerto Quetzal på Guatemalas stillehavskyst. På dagens Albatros-utflukt kjører vi inn i landet gjennom vakre, frodige landskaper og besøker den UNESCO-fredede byen Antigua, som er enda et fint eksempel på arkitektur i spansk kolonistil. Byen har en helt egen sjarm, og man fornemmer tydelig historiens magiske vingesus! Antigua ble grunnlagt i 1527 og var frem til 1773 hovedstad i provinsen. Den ligger inne i landet i rundt 1500 meters høyde og er vakkert og dramatisk omkranset av tre aktive vulkaner. På vulkanskråningene dyrker man en av verdens beste kaffesorter, som kan nytes på byens kafeer. I tillegg til sin gode kaffe kan byen også by på gode muligheter for å lære spansk, for her ligger det rundt seksti språkskoler som tiltrekker reisende fra hele verden.

Vi går en tur gjennom brosteinsgatene og skal blant annet se byens sentrale plaza, det lokale markedet og en jadefabrikk. Der kan vi se hvordan det grønnlige mineralet blir forvandlet til dekorative figurer, og vi nyter en deilig lunsj med lokale retter.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer lenger nede i programmet.)

Dag 8
San Juan del Sur, Nicaragua Ankomst kl 10:00, avseiling kl 16:00

San Juan del Sur er ganske enkelt en liten perle på Nicaraguas stillehavskyst. De primitive viktorianske husene, den kneisende Kristusstatuen på en skrent i nærheten og en stø tilstrømming av unge ryggsekkreisende er med til å gjøre den engang så søvnige fiskerbyen til et fantastisk sted der det er rik mulighet for opplevelser.

San Juan har ikke mistet den avslappede sjarmen som tiltrakk de første reisende, og San Juan del Surs historie er minst like fargerik som den perfekte solnedgangen over bukten. Byen ble oppdaget av sjømannen Andres Niño i 1523 i et forgjeves forsøk på å finne sjøveien fra Stillehavet til Karibia. Det forble en liten fiskerby helt til 1850-tallet, der den ble den siste mellomstasjonen for amerikanere som reiste mod vest til California via Karibia på turen over land. Heretter brukte amerikaneren William Walker San Juan del Sur som base for at invadere Nicaragua, der han senere ble president – om enn bare i en kort periode. På 70-tallet var området høyborg for opprøreren comandante Cero, som bekjempet Somoza-familiens mangeårige diktaturstyre i Nicaragua. I dag er han minister i den sittende nicaraguanske regjeringen.

Dagens Albatrosutflukt begynner med at vi etter landgangen kjører på tur gjennom det frodige nicaraguanske landskapet. Det er som å reise tilbake i tiden, og det kommer tydelig til uttrykk, når vi er kommet fram til den maleriske kolonitidsbyen Granada, som ligger i skyggen av den høye Mombacho-vulkanen på Nicaraguasjøens bredd. Granada ble grunnlagt i 1524 av den spanske conquistadoren Hernandez de Cordoba, og Granadas historiske kirker og klostre har klart seg gjennom århundrer med piratangrep fra engelske, nederlandske og franske pirater.

Vi ser de største severdigheter, og på tilbakeveien gjør vi et kort stopp ved et utsiktspunkt, der vi kan se imponerende Maderas og Concepcion, de to majestetiske tvillingvulkanene.

Der er ingen cruisebåtkai i San Juan del Sur, så vi blir skysset til og fra land i de mindre tenderbåtene.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En særskilt utfluktspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Puntarenas, Costa Rica. Mulighet for mangrove-båttur på Tárcoles-elva Ankomst kl 0800, avgang kl 1800
Det bor også krokodiller i mangroveskogen

I dag når vi frem til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen av samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange som strekker seg ut i Stillehavet. På 1800-tallet var byen Costa Ricas viktigste havn, og herfra ble det utskipet kaffe, frukt og andre jordbruksprodukter fra provinsen til destinasjoner langs vestkysten av Amerika.

Puntarenas har en deilig avslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området rundt byen er preget av storslått natur, med fosser, elver, regnskog og paradisiske hvite sandstrender.

Hvis du har kjøpt dagens Albatros-utflukt, drar vi sammen ut til munningen av Tárcoles-elva, der vi skal ta en båttur på et par timer og nyte mangroveskogen og det mangfoldige dyrelivet i området. Vi vil få en liten velkomstforfriskning og frukt før vi drar ut på elva i en overdekket båt, der vi har god utsikt til alle sider.

Her i mangroven lever det over 250 fuglearter, blant andre kolibrier, fluesnappere og den truede lyserøde araen, som er en av de mest fargestrålende papegøyeartene, med klare røde, blå og gule farger. Her lever også store kolonier av krokodiller. Noen av dem kan bli helt opp til sju meter lange. Vi håper å få se noen av de legendariske rovdyrene på turen rundt i området.

OBS: Det er en god idé å ha lette klær og lukkede, solide sko. Ta også med myggmiddel, solkrem og en kikkert.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer lenger nede i programmet.)

Dag 10
På havet mod Panamakanalen
Vi har vår siste dag på Stillehavet og nyter enda en dag om bord mens vi drar mot Panamakanalen.
Dag 11
Vi går gjennom Panamakanalen
En menneskeskapt kanal mellom Stillehavet og Atlanterhavet

I dag skal vi oppleve et av reisens absolutte høydepunkter: turen gjennom Panamakanalen, som ble innviet i 1914.

Det ambisiøse prosjektet å forbinde de to verdenshavene stilte ingeniørene overfor en krevende oppgave, og samtidig ble det en økonomisk og politisk utfordring. Tanken på å anlegge en kanal går tilbake til oppdagelsen av Panamas stillehavskyst, som den spanske erobreren Balboa gjorde i 1513. Med denne oppdagelsen begynte kjøpmenn og regjeringer å fantasere om en passasje som kunne gjøre det mulig for skip å komme over fra Atlanterhavet til Stillehavet uten å måtte gå den 20 000 kilometer lange og farefulle veien rundt spissen av Sør-Amerika.

Det var mange som gikk inn for prosjektet, blant dem Benjamin Franklin og dikteren Goethe. Det franske selskapet La Societé internationale du Canal interocéanique begynte på anleggsarbeidet i 1880, og de neste to tiårene var preget av stadige ingeniørutfordringer i tillegg til utallige jordskred og epidemier av malaria og gul feber, som tok livet av nesten 22 000 arbeidere. Franskmennene besluttet derfor å selge rettighetene til prosjektet til den amerikanske regjeringen under president Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollar.

Da amerikanerne overtok byggeprosjektet i 1904, sto de overfor byggingen av den største demningen og de største slusene og jernportene man overhodet kunne forestille seg i den tiden. Videre var det store miljøproblemer man måtte hanskes med. En hær av arbeidere fra flere land jobbet med det store byggeprosjektet, og mange mistet livet.

Den 15. august 1914 ble Panamakanalen offisielt innviet, og S/S "Ancon" gikk som det første gjennom dette menneskeskapte vidunderet. I dag er kanalen fremdeles av stor betydning for skipsfarten og verdenshandelen, men nå tilhører den Panama. På grunn av de moderne handelsskipene og containerfartøyene, som stadig blir større, blir det arbeidet med å utvide kanalen og slusene, slik at bredere skip enn vanlig kan gå gjennom den. Maksimal bredde er i dag 32,3 meter.

Dag 12
Cartagena, Colombia. Mulighet for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydelen, inklusive San Felipe-festningen Ankomst kl 1000, avgang kl 1800
Cartagena, Colombia

I dag legger vi til i Cartagena på nordkysten av Colombia. Cartagena ble grunnlagt i 1533 og er dermed en av de eldste kolonibyene fra den tiden spanierne satt ved makten. Den er også en av de vakreste og best bevarte av de byene de spanske koloniherrene anla i Sør- og Mellom-Amerika, og den gamle befestede bydelen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatros-utflukt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blant annet den imponerende rødlige festningen San Felipe de Barajas, som ble påbegynt i 1536. Den ble forsterket og utbygd flere ganger gjennom de neste par hundre årene. Cartagena var et fristende sted å plyndre, for det var blant annet herfra de spanske koloniherrene sendte gull, sølv og edelsteiner hjem til Spania. Festningen lå strategisk til, for den beskyttet både mot landangrep og piratangrep fra havet.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befestede bydel. Her i de små, trange gatene ser vi de vakre og fint bevarte kolonistil-bygningene: privathjemmene med trebalkonger side om side med store offisielle bygninger som huset den omfattende spanske administrasjonen. Underveis ser vi noen av de mest interessante monumentene, som Popa-klostret, som ligger på byens høyeste punkt, en 150 meter høy åstopp med en fantastisk utsikt. Vi ser også statuen av den innfødte India Catalina, som stoisk skuer ut i verden iført bare lendeklede og fjærpryd. India Catalina ble bortført av spanierne og lært opp til å snakke spansk, for hun skulle være tolk for koloniherrene under den videre erobringen av Colombia.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer lenger nede i programmet.)

Dag 13
På havet
Vi har tid til å slappe av om bord mens båten går mot CaymanøyeneNå har vi enda en dag på havet og kan nyte av den gode servicen og underholdningen ombord. Fartøyets personale serverer herlige retter, kanskje til og med en grillbuffé på dekk. Benytt anledningen til å koble av i en solstol, ta en middagslur eller delta i en av de mange aktivitetene. Dagen er din og du kan gjøre nøyaktig hva du vil.
Dag 14
Georgetown, Grand Cayman. På egen hånd Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Seven Mile Beach, Grand Cayman

Denne lille karibiske øya er kanskje beryktet for skatteflukt og litt tvilsomme banker, men det er faktisk også en ekte luksus-ferieøy. Grand Cayman er en del av Cayman Islands som består av tre paradisøyer. Christoffer Columbus ga øyene navnet Las Tortugas (skilpaddene), ettersom havet rundt øyene var fullt av skilpadder. Navnet ble endret etter kort tid, for på senare sjøkart har navnet skiftet til Caimanau, karibindianernes ord for krokodille. Det navnet er veldig misvisende, for er det ingen krokodiller så langt øyet kan se. Navnet henviser i stedet til øyenes leguaner. De største severdighetene på øyene er havskilpadder, rokker, byen Hell (helvete) og stranden Seven Mile Beach, som innbyggerne beskjedent kaller verdens beste strand. Og den kan du nyte i ditt helt eget tempo i dag!

Den som har lyst kan bli med reiselederen på en frivillig spasertur rundt i byen, alle er velkomne. Husk at det er en gammel britisk koloni med venstrekjøring, så se opp når du går over veien!

Obs: Noen ganger kommer vi i land ved hjelp av mindre tenderbåter på Grand Cayman.

Dag 15
På havet
I dag kan du nyte den siste hele dagen på havet med god mat og avslapping før vi anløper USA.
Dag 16
Tampa–Orlando, Florida, USA. Hjemreise Ankomst kl 0800
Tampa, Florida

Det er tid til å si farvel til cruiseskipet. Vi sjekker ut i ro og mak, og etter landgangen går vi på bussen og kjører på en liten byrundtur i Tampa før det er tid til å dra flyplassen i Orlando der vi tar flyet hjem.

Obs. Det er ca. 1,5 times transport til Orlando fra Tampas sentrum.

Dag 17
Hjemkomst

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi laget en utfluktspakke ledet av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Cartagena. Halvdagsutflukt med byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydelen
 • San Juan del Sur. Halvdagsutflukt til kolonitidsbyen Granada og utsikt til vulkaner.
 • Puntarenas. Halvdags naturutflukt til mangroveskog med båttur på Tarcoles-elva
 • Puerto Quetzal. Heldagsutflukt med byrundtur i den UNESCO-fredede byen Antigua i høylandet (inkl. lunsj)

Pris kr 2 998,– pr. person

San Felipe-festningen i Cartagena

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 35 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for oppgradering av lugar

Les mer om lugartypene under Opplysninger om reisen.
Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med vindu kat. OA
kr 4 498,– per person
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med balkong kat. BA
kr 13 998,– per person
Tillegg for utvendig dobbeltsuite med balkong kat. MB
fra kr 16 998,– per person (på forespørsel – endelig pris fås først ved bekreftelse)

Enkeltlugar
Tillegg for innvendig lugar kat. ID
kr 21 998,–
Tillegg for utvendig lugar med vindu kat. OA
kr 29 998,–
Tillegg for utvendig lugar med balkong kat. 2B
kr 48 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Los Angeles og Orlando–Oslo med mellomlanding
 • Transport ifølge program
 • Byrundtur i Tampa
 • Byrundtur i Los Angeles
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen
 • 1 natt på hotell i Los Angeles i delt dobbeltrom med frokost
 • 14 netters cruise med Norwegian Pearl i delt innvendig dobbeltlugar
 • Driks på cruiseskipet (verdi kr 1500,– pr. person)
 • Helpensjon på skipet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på skipet
 • Havneskatter (verdi kr 3 200,– per person)
 • Skatter og avgifter

NCL – Premium All Inclusive konsept

 • Drikkevarer (bredt utvalg av premium brennevin, øl på fat, flaskeøl, vin i glass, cocktails, juice og mineralvann)**
 • Spesialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (utvalgte typer)
 • Vannflaske daglig (1 per person per dag, levert i lugaren)
 • Driks inkludert (både for selve cruiset og de inkluderte tjenestene)

**For gjester under 21 år innbefatter pakken kun juice, mineralvann og vann.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 2 998,– (Cartagena, San Juan del Sur, Puntarenas og Puerto Quetzal)
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar, utvendig lugar med vindu og balkonglugar
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer i land
 • Driks til lokale guider og sjåfører i land og på utflukter (beregn ca. USD 25 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skaps- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårtørker. Ønsker du å bestille en suite, ber vi deg om å rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonglugar
Lugarkategori suite MB, dekk 11. Utvendig lidt større lugar med privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller dobbeltseng. Denne kategorien er på forespørsel hos rederiet.
Lugarkategori BA, dekk 9. Utvendig lugar med privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller dobbeltseng.

Utvendig lugar
Lugarkategori 0A, dekk 8. Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger.

Innvendig lugar
Lugarkategori ID, dekk 8. Innvendig lugar med to enkeltsenger.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke sig over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Ankomst- og avgangstider

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Før reisen

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Spennende , hyggelig og opplevelsesrik. Det var god logistikk ombord, hyggelig mannskap og god mat. Vår reiseleder er helt spesiell, kunnskapsrik, vennlig og arbeidsom. Deltagerne i vår gruppe var meget omgjengelige, hyggelige og i passende alder: 60+ i gjennomsnitt. Utfluktene var spennende og lærerike, men vi ønsket oss enkelte ganger litt mer tid til shopping. Båtturen i Everglades var ikke så god opplevelse p.g.a. støyende fartøy som vi også antok skremte dyr og fugler.
Date published: 2016-05-29
Rated 5 out of 5 by from Et virkelig drømmecruise Vi hadde et fantastisk cruise med Albatros gjennom Panamakanalen. Reiselederen var topp og klarte å sveise gruppen sammen slik at alle hadde det hyggelig, tok hensyn til hverandre og kom godt overens. Vi fikk også svært god informasjon om stedene vi besøkte av reiselederen. I tillegg var de lokale guidene kunnskapsrike med god formidlingsevne. Vi fikk derfor vite svært mye om de ulike landene og stedene vi besøkte. Det var svært interessante steder vi besøkte og det var mange høydepunkter på cruiset der turen gjennom Panamakanalen nok gjorde sterkest inntrykk. Skipet var veldig behagelig med hyggelig betjening, flott service og alt man hadde behov for tilgjengelig hele dagen. Det ble et uforglemmelig cruise i en spennende del av verden med svært interessant historie.
Date published: 2016-05-18
Rated 4 out of 5 by from Tur til Panamakanalen Dere tilbudte i forkant en utfluktspakke. Da måtte vi jo være med på 4 turer som jo ble ganske mange penger for 2 personer. På tidligere cruise har vi gjerne vært med på en tur eller to og ellers sett oss om de stedene skipet lå til kai.På denne turen viste det eg at det ikke var noe spesielt å gå omkring å se der hvor skipet lå til kai. Kan ikke huske å ha sett noe om dette i forkant av turen. Hvis dere ikke har opplyst om dette før man reiser vil jeg foreslå at dere tar det med, i opplysninger om turen, slik at folk kan bestille utfluktspakken. Nå fikk vi ordnet det slik at vi fikk være med på denne pakken, noe vi satte pris på, men måtte da betale litt mer.
Date published: 2017-11-26
Rated 5 out of 5 by from Cruise i toppklasse! Dyktig reiseleder og interessante turer på land. Celebrity Infinity var et flott skip med tjenestevillig personale. Mat og drikke av god kvalitet. Utvendig lugar med balkong anbefales. Drikkepakke inngår da, be kabinpersonalet tømme barskapet. Innholdet inngår ikke i drikkepakken. Flyturen til LAX med Airbus 380 var behagelig, men flysetet foran hadde løs rygg. Og det gikk ut over komforten. RyggenDet var enkelt å restille, men det tok 10 timer for flypersonalet å finne ut hvordan!
Date published: 2017-05-11
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise Vi er kjempefornøyd med reisen - Panamakanalen var selvsagt høydepunktet! Ombord i båten var det uttallige ting man kunne foreta seg og maten om bord var utrolig bra! Veldig fint å få guidede turer når vi var i land, noe som gjør reisen enda mer spennende.
Date published: 2017-05-11
Rated 4 out of 5 by from Meget bra reise , med nesten som alltid, med dere, flott reiseleder Reisen var meget bra og reseleder kunne det han skulle og mertil , samt at han var meget hyggelig
Date published: 2016-12-12
Rated 5 out of 5 by from Lærerik og spennende reise Flotte utflukter med en kunnskapsrik reiseleder som også fulgte oss godt opp på båten.
Date published: 2017-11-25
Rated 5 out of 5 by from Drømmereise En meget flott tur som jeg vil anbefale på det varmeste. Maken til flotte opplevelser!
Date published: 2017-11-29
 • y_2018, m_2, d_20, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_12
 • loc_no_NO, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

18USCOC02MNO2010