Drømmecruise på Seychellene

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Unik eventyrreise til drømmepris! Opplev det eksklusive naturparadiset på den beste måten – øyhopping med Albatros' spesialchartrede cruiseskip, Pegasus

Seychellene. Det ubebodde øyriket som ble oppdaget av Vasco Da Gama på 1500-tallet og kolonisert av franskmennene, er selve innbegrepet av et tropisk øyparadis. Myke, frodige granittøyer med snøhvite strender rammes inn av beskyttende korallrev med fargerike fisker. Her vokser det underlige palmer og mangrove, og havskilpaddene legger eggene sine i vakre bukter.

Vi drar på cruise med Pegasus, en flott katamaran-yacht med plass til bare 44 gjester. Vi går i land på ubebodde øyer, vandrer med lokale guider som innvier oss i naturens hemmeligheter, og svømmer i det asurblå vannet. I tillegg besøker vi noen av verdens beste strender, griller på stranden og stifter bekjentskap med Seychellenes flotte undervannsverden når vi snorkler i de grunne lagunene. Mer enn én prinsesse har dratt hit på bryllupsreise, og med en minihovedstad med navn Victoria er dette en virkelig kongelig reise.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Skandinavisktalende

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Seychellisk rupi

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Victoria, Mahé og avgang – Sainte Anne
Dag 3
Sainte Anne – Curieuse. Mulighet for øyvandring gjennom mangroveskog, grilling på stranden
Dag 4
Curieuse – Cousin med mulighet for øyvandring til BirdLife Internationals fuglereservat – Praslin, den verdensberømte stranden Anse Lazio
Dag 5
Praslin – Aride med mulighet for øyvandring – Saint Pierre – Baie Sainte Anne, Praslin
Dag 6
Baie Sainte Anne, Praslin – Félicité eller Grand Soeur – La Digue. Mulighet for utflukt til det UNESCO-fredede naturreservat Vallée de Mai
Dag 7
La Digue – Moyenne Island. Mulighet for øyrundtur inkl. besøk på stranden Anse de Source d’Argent
Dag 8
Øya Moyenne med grilling på båten til lunsj – Mahé, Captain's dinner
Dag 9
Mahé, tid på egen hånd, middag og hjemreise
Dag 10
Ankomst til Oslo

M/Y Pegasus

Pegasus er en kjempeyacht av katamarantypen med plass til 44 gjester. Vi overnatter i hyggelige pent innrettede lugarer – alle utvendige – med vindu og privat badeværelse. Om bord kan vi nyte livet og utsikten fra skipets restaurant, loungeområde og store soldekk.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
44 998,–
Oslo
Utsolgt
46 998,–
Oslo
46 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram ved kjøp av utfluktspakke

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo mot Seychellene med mellomlanding underveis.

Dag 2
Ankomst til Victoria, Mahé og avgang – Sainte Anne

I løpet av morgentimene lander vi i hovedstaden Victoria, som ligger på den nordøstre side av Mahé, Seychellenes største øy og økonomiske sentrum. Øya er 27 kilometer lang og åtte kilometer bred, og det samlede arealet utgjør bare 153 km2. Mahé er også Seychellenes turistsentrum, hjemsted for den internasjonale flyplassen og 85 prosent av hotellene på øyriket. Hotellene ligger spredd langs den hundre kilometer lange kystlinjen som byr på intet mindre enn 68 flotte strender. Befolkningen, som kalles seychellois, tar godt vare på øyparadiset sitt. Derfor får ikke hotellene være høyere enn palmene eller ligge helt ned til de beste strendene. De er med andre ord ikke interessert i den brede charterturismen. Størstedelen av øyas overflate består av naturreservater der de besøkende kan vandre fritt omkring i harmoni med naturen.

Før vi drar ut til båten og sjekker inn, er det mulighet for å kjøpe frokost og lunsj på et lokalt hotell der vi også har mulighet for å benytte fasilitetene.

Pegasus er en stor yacht av katamarantypen med plass til bare 44 gjester. Vi sover i koselige, velinnredede lugarer – alle utvendige – med vindu og eget bad. Om bord nyter vi livet og utsikten fra restauranten, loungeområdet og det store soldekket. Helpensjon er selvfølgelig inkludert om bord.

Etter en obligatorisk sikkerhetsøvelse om bord, setter vi om ettermiddagen kursen mot havs og finner en fin ankringsplass ved øya Sainte Anne, som ligger i nærheten av Victoria. Sainte Anne er hovedøya for Seychellenes mest berømte marinreservat, Sainte Anne Marine National Park, som totalt består av seks øyer. Marinreservatet ble grunnlagt 1973 og byr blant annet på mange intakte og opprinnelige korallrev, samt mer enn 150 fiske- og skalldyrarter. Livet i havet rundt disse øyene viser hvordan mangfoldet blomstrer ved urørte korallrev, og snorkling her gir et fantastisk innblikk i Seychellenes fascinerende verden under vann.

Seychellene er som en eneste stor, grønn nasjonalpark der mye av det man ser, minner om bildene fra reisebrosjyrer. I motsetning til mange steder i verden ser det nemlig slik ut overalt. Den innerste øygruppen, hvor denne turen foregår, består av flotte granittøyer med små, grønne fjell som former et vidunderlig og unikt landskap bak de blå lagunene. Granittfjellene er store stener som ble igjen i havet da India rev seg løs fra det afrikanske kontinentet og beveget seg dit landet er i dag. Derfor skiller Seychellene seg fra de andre øyene i Indiahavet, som ble skapt av koraller og vulkansk aktivitet. Vi legger ofte til i flotte bukter der vi har mulighet for å svømme, snorkle, gå i land og bade fra stranden eller gå en tur på øya. Vi har god tid, og det er ikke noe problem å rekke alt!

Vel fremme på Sainte Anne nyter vi de naturskjønne omgivelsene med det asurblå vannet som møter øyas tropiske, frodige vegetasjon. Om kvelden spiser vi velkomstmiddag om bord.

Dag 3
Sainte Anne – Curieuse. Mulighet for øyvandring gjennom mangroveskog, grilling på stranden

Tidlig om morgenen setter vi kurs videre mot den ubebodde øya Curieuse, en tur på rundt to og en halv time. I starten het øya Île Rouge – den røde øya – på grunn av det røde jordsmonnet. Det nye navnet Curieuse stammer fra en gammel fransk fregatt.

Curieuse ligger rett nord for øya Praslin og er 100 % naturreservat. Øya ble tidligere brukt som isolasjonskoloni for spedalske, og i dag er den gamle legestasjonen gjort om til museum og besøkssenter der vi starter dagen. Curieuse er sammen med naboøya Praslin det eneste naturlige voksestedet for den sjeldne og merkelige coco de mer-palmen, som har enorme nøtter som ligner to sammenvokste kokosnøtter. Selve formen har fått mange folkeslag rundt Indiahavet til å forbinde den med fruktbarhet. Døm selv!

Øya har også mange endemiske planter, åtte ulike mangrovearter, den er klekkested for landskilpadder og har en koloni av kjempeskilpadder!

I dag tilbyr Albatros en spennende øyvandring sammen med en lokal naturguide som tar oss med gjennom mangroveskogen til ruinene av den gamle isolasjonskolonien og øyas gamle legebolig. Vi håper selvfølgelig også å få møte på noen av øyas mange skilpadder. Etter utflukten er det tid for lunsj med grilling ved stranden, hvor vi kan nyte livet i strandkanten.

Om natten ligger vi ankret opp ved Curieuse.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.)

(Hvis man ikke har kjøpt utfluktspakken vil man først kunne komme i land til lunsj ved stranden.)

Dag 4
Curieuse – Cousin med mulighet for øyvandring til BirdLife Internationals fuglereservat – Praslin, den verdensberømte stranden Anse Lazio

Vi starter dagen med en timelang tur videre til øya Cousin. Den lille øya på bare 27 hektar har sin helt unike historie. Den er nemlig kjøpt opp av en ornitologisk forening (BirdLife International) som har som mål å beskytte og ivareta de siste individene av den sjeldne seychellsangeren. Øya var tidligere overvokst av kokospalmer som nå er fjernet til fordel for Seychellenes fineste flora. I dag virker den lille gulbrune fuglen å ha hentet seg inn, og populasjonen er tre- eller firedoblet. Siden øya ble kjøpt opp i 1968, har naturprosjektet løpende blitt utviklet og forbedret. De har nå tatt fire andre endemiske fuglearter fra Seychellene til øya, og sammen med havfugler, krypdyr og planter har disse bidratt til å gjøre øya til et av øyrikets fineste naturreservater. Øya beskyttes mot alle invasive planter og dyr, og er derfor et av få steder der det ikke finnes katter, rotter eller mus. I dag parer opptil hundre havskilpadder seg på øya hvert år, og til forskjell fra mange andre steder på jorden kommer skilpaddene her opp på stranden i fullt dagslys for å legge egg.

Dagens Albatros-utflukt er en øyvandring til BirdLife Internationals fuglereservat, noe som er en enestående mulighet for å oppleve øyas berømte og uvanlige fuglebestand. Etterpå vender vi tilbake til båten og setter kursen mot naboøya Praslin, der vi tilbringer resten av dagen ved en av Seychellenes beste strender, Anse Lazio. Den kritthvite, myke sanden, det nydelige blå havet og palmene som svaier i brisen – dette er en paradisstrand på sitt aller beste!

Om natten ligger vi ankret opp ved Anse Lazio.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.)

(Hvis man ikke har kjøpt utfluktspakken er det ikke mulig å gå i land på Cousin Island.)

Dag 5
Praslin – Aride med mulighet for øyvandring – Saint Pierre – Baie Sainte Anne, Praslin

Vi letter anker og begir oss mot den lille, ubebodde øya Aride, som er den nordligste av Seychellene. Øya måler drøyt en halv ganger en og en halv kilometer og er det nærmeste vi kommer Seychellenes Galápagos. Her finner vi den største havfuglkolonien i denne delen av havet med 1,25 millioner ungfugler. I tillegg finner vi den største konsentrasjonen av krypdyr – samtlige er ufarlige, og nesten alle endemiske arter for Seychellene – og naturligvis også havskilpadder. Øya er et naturreservat i klasse A.

På Aride dekkes de lave klippene av en tett, jungellignende vegetasjon, og en stor del av øya er i prinsippet utilgjengelig. Mange sjeldne fugler finner veien hit, og det finnes en rekke endemiske fugler, planter og trær. Vannet er nydelig, klart og asurblått langs strendene, og det er et rikt fiskeliv mellom de fargesprakende korallene. Til tross for at det også her er et visst tilsyn, har øya stort sett fått utvikle seg uten påvirkning utenfra – dyrenes og plantenes evolusjon har skjedd parallelt og forteller hverandres historie. Vi ser ikke prinsippene av evolusjonen like tydelig på Seychellene som på Galápagos, men en dyktig guide kan peke ut bindeleddene. I dag tilbyr Albatros derfor en øyvandring i selskap med en lokal naturguide som forteller oss om øyas unike dyre- og naturliv.

Ved lunsjtider går turen videre mot den lille atollen Saint Pierre, som med sine flotte, bratte fjellsider, vaiende palmer og casuarina-trær danner en perfekt ramme rundt en flott ettermiddag med mulighet for bading og snorkling. Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til Praslin, Seychellenes nest største øy med en lengde på drøyt 12 kilometer og en bredde på cirka 4,5 kilometer. I løpet av de seneste årene har turismen fullstendig eksplodert på Praslin, og etter hvert kommer kanskje øya til å utfordre Mahé om tittelen som Seychellenes turistsentrum.

De sentrale delene av Praslin består av en fjellkjede som virker større enn den er, med en beskjeden høyde på opptil 340 meter. Praslins største attraksjon er det UNESCO-vernede naturreservatet Vallée de Mai, som ligger mellom de to fjellene Takamaka og Fond Azore. Dette praktfulle og frodige naturreservatet hadde frem til nylig vært fullstendig uberørt i millioner av år, og lokker med en mengde endemiske planter, trær, fugler og padder. Her vokser også den sjeldne og berømte kokosnøtten coco de mer. Praslin er omgitt av et langt korallrev som fungerer som en naturlig bølgebryter mot Indiahavet, noe som gir stille og klart vann i de mange idylliske buktene.

Om natten ligger vi ankret opp ved Baie Sainte Anne.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.)

(Hvis man ikke har kjøpt utfluktspakken er det ikke mulig å gå i land på Aride Island.)

Dag 6
Baie Sainte Anne, Praslin – Félicité eller Grand Soeur – La Digue. Mulighet for utflukt til det UNESCO-fredede naturreservat Vallée de Mai

Vi tilbringer formiddagen på Praslin, og dagen byr på en mulighet for å bli med på en busstur til Vallée de Mai. Underveis nyter vi den flotte utsikten fra øyas høydedrag og langs den flotte kystlinjen, hvor vi kjører gjennom pittoreske fiskevær og tettbevokste skogstrekninger.

Fremme i Vallée de Mai legger vi ut på en liten vandretur i den unike, jomfruelige skogen, hvor vi blant annet får se gigantiske palmer og enda flere av de spesielle coco de mer. Er vi heldige, ser vi også den endemiske svarte papegøyen (Coracopsis nigra), som er en av verdens mest sjeldne fugler, og som har et karakteristisk skingrende skrik.

Etter besøket i Vallée de Mai kan ettermiddagen gå i en av to retninger: Alt etter vind og strømforhold drar vi enten til øya Félicité eller øya Grand Soeur, hvor vi kan slappe av og bade eller snorkle. Deretter drar vi videre til La Digue, hvor vi kaster anker for natten.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.)

(Hvis man ikke har kjøpt utfluktspakken er det fremdeles mulig å gå i land på Praslin, men uten reiseleder, lokalguide og transport.)

Dag 7
La Digue – Moyenne Island. Mulighet for øyrundtur inkl. besøk på stranden Anse de Source d’Argent

Her på La Digue reflekterer skulpturelle klippeformasjoner sollyset i skiftende nyanser alt etter solhøyden. Dette er kulissene som møter oss ved soloppgang på La Digue. Dette lille frodige paradiset rommer en naturlig skjønnhet som du ikke bør gå glipp av. Alt ånder fred og ro. Oksekjerrer trekker kokoshøsten gjennom palmelunden til den lille moloen, mens de nyankomne sykler på leiesykler mot de fantastiske strendene omgitt av granittklipper og flotte palmer. Fra sjøsiden beskyttes strendene av et ytre korallrev, og mellom stranden og revet av enorme, rosa klippeformasjoner.

Vi har ikke sett et vakrere sted på jord! De 2000 innbyggerne på La Digue virker nærmest uberørt av utviklingen ellers i verden, når man ser bort fra de seks kjøretøyene som har tillatelse til å kjøre på øya. Dette er som å være i en annen verden, og de fleste kan få mange dager til å gå med å sykle og gå rundt til øde, fredfylte strender, de små landsbyene som lever sin egen uforstyrrede tilværelse eller i de grønne jungelaktige fjellene på jakt etter sjeldne fugler.

Dagens Albatros-utflukt er en tur gjennom gården Union, før du fritt kan gå langs den billedskjønne stranden Anse de Source d’Argent og ta en dukkert. Det sies at Anse de Source d’Argent er verdens mest fotograferte strand – og i dag skjønner du hvorfor!

Hvis du har lyst til å se hva du har i vente, kan du bare bare "google" navnet på øya, så får du opp en rekke bilder. Det gjelder for så vidt alle øyene.

Sist på ettermiddagen reiser vi til øya Moyenne, hvor vi ligger ankret opp over natten.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.)

(Har man ikke kjøpt utfluktspakken vil man fremdeles kunne gå i land på La Digue, men uten reiselederservice, lokalguide og transport.)

Dag 8
Øya Moyenne med grilling på båten til lunsj – Mahé, Captain's dinner

Formiddagen er til fri disposisjon, og du kan enten gå på oppdagelse på Moyenne eller slappe av på stranden. Personalet om bord tilbereder lunsj med grilling til oss på båten. Dette er dermed også en dag med ren nytelse.

Sist på ettermiddagen reiser vi til Mahé, en tur på rundt en time, og den siste kvelden om bord slår vi til med Captain's dinner.

Om natten ligger vi til kai ved Inter Island-kaien litt nord for Victoria.

Dag 9
Mahé, tid på egen hånd, middag og hjemreise

Etter frokost om bord på båten tar vi farvel med personalet og sjekker ut. Vi fortsetter til et hotell der vi har mulighet for å slappe av og hente oss inn før det er på tide å tenke på hjemreisen. Vi tilbringer resten av dagen ved hotellet, spiser lunsj på egen hånd og samles på kvelden for en hyggelig avskjedsmiddag. Flyet hjem til Norge letter ved midnatt.

Dag 10
Ankomst til Oslo

Vi lander i Oslo midt på formiddagen etter en uforglemmelig tur til paradis.

Utfluktspakke

Vi har utformet en flott utfluktspakke som blir ledet av Albatros reiseleder

 • Halvdagsutflukt på Curieuse, øyvandring
 • Halvdagsutflukt på Cousin, øyvandring
 • Halvdagsutflukt på Aride, øvandring
 • Halvdagsutflukt på Praslin til naturreservatet Vallée de Mai
 • Halvdagsutflukt på La Digue inkl. stranden Anse de Source d’Argent

Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Pris: 2 398,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 46 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar

19 988,- (Lugarkat. A Main-dekk)

Oppgradering av lugar

Inkludert i prisen er lugarkategori C på Sun-dekk.

Tillegg for lugarkat. B (Main-dekk):  kr 1 498,–
Tillegg for lugarkat. A (Main eller Upper-dekk): kr 2 998,–
Tillegg for Premium lugar (Main-dekk): kr 4 398,–

Alle lugarer er utvendige deluxe-lugarer med vindu.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Seychellene t/r med mellomlanding
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Kaffe, te og vand på cruiseskipet
 • Middag på dag 9
 • Transport og utflukter ifølge program
 • 7 netters cruise med M/S Pegasus i delt utvendig dobbeltlugar kat. C på Sun-dekk
 • Havneskatter (EUR 380,- pr. person)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Driks på skipet (beregn EUR 15 pr. person pr. dag)
 • Eventuelle ekstra utflukter eller arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar og/eller oppgradering av lugarkatego
 • Eventuelle måltider i land
 • Drikkevarer om bord og i land
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. EUR 8,- pr. person. Gjester med utfluktspakke bør beregne ca. 15 EUR )
 • Innreiseskjema til Seychellene. Det koster 10 EUR for standardbehandling. Les mer her.
 • Statlig miljøskatt på Seychellene (USD 8,- pr. person pr. natt om bord og eventuelt på forlengelseshotellet) Oppkreves lokalt av overnattingsstedet.
 • Utfluktspakke med 5 utflukter (kr 2 398,–) Skal bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om å reise på Seychellene

Seychellene har ingen farlige slanger, edderkopper eller annet kryp som man må passe seg for, og sykdommer som malaria og gulfeber finnes ikke.

Klimaet er behagelig året rundt, da den lette brisen fra havet tar det verste av den tropiske varmen. Det regner (statistisk sett) mest i desember og januar, men man må regne med voldsomme tropiske byger året rundt (sjeldent langvarige).

Bagasje

Bagasje:

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter (god idé med vanntett ryggsekk)
 • Sommertøy
 • Gode tursko eller sportsandaler
 • Badesko
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig. Det er både håndklær og badehåndklær på skipet)
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Skipet har: 

 • Håndklær
 • Badehåndklær
 • Strømadapter på lugaren
 • Drikkeflaske
 • Snorkelutstyr (masker, snorkel og svømmeføtter)

Garantert avreise

På denne reisen er du garantert å komme av sted – det er ikke noe minimumskrav til antall deltakere.

Om lugarene på Pegasus

Lugarkategori Premium
Utvendig Deluxe-lugar på hoveddekket, ca. 19 m2. Med vindu.

Lugarkategori A
Utvendig stor Deluxe-lugar på hoveddekket eller øvre dekk, ca. 16 m2. Med vindu.

Lugarkategori B
Utvendig Deluxe-lugar på hoveddekket, ca. 15 m2. Med vindu.

Lugarkategori C
Utvendig Deluxe-lugar på soldekket, ca. 12 m2. Med vindu.

Zodiac

Landgangene på de forskjellige øyene og strendene foregår med de medbrakte gummibåtene av typen zodiac. Det er forholdsvis enkelt for alle med full førlighet, men kan være et problem for personer med handicap. Man skal være forberedt på såkalte «wet landings» hvilket innebærer at vi går av båten i vannkanten. Man velger selv om man vil bli om bord på skipet. Noen ganger snorkler vi også fra zodiac-båtene.

Mer om Seychellene

Her kan du lese mer om Seychellene: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/seychellene

Du kan blant annet lese om klima og vær, tidsforskjell og driks, og du kan se om du trenger visum eller å vaksineres.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Reiseforlengelse på Seychellene

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris -
Har du lyst til å bli lenger på Seychellene kan du forlenge reisen med 4 netter på Coral Strand Hotel på stranden Beau Vallon på Mahe

Reiseforlengelse
Seychellene er kjent for sine praktfulle strender med snøhvit sand og frodige fjell. På gaten møter man en herlig blanding av engelsk, fransk og creol. Menyen består ofte av fersk fisk og skalldyr og frukten smaker ekstra mye av sol og sommer.

Vi tilbyr en reiseforlengelse på Mahé som er Seychellenes største øy. Det meste av befolkningen bor i den lille hovedstaden Victoria som ligger bare ca. 5 km fra hotellet. Det tar kun et minutt å kjøre gjennom byen men du kan godt bli lenger og spasere en tur på markedene, besøke et fargestrålende hindu-tempel eller den katolske katedralen. På resten av øya er landskapet frodig og grønt og de enorme landskilpaddene beveger seg fritt rundt på øya.

Pris pr. person
Pris for 4 ekstra netter på hotell og forlengelse av fly er på forespørsel.

Reiseforlengelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen i så god tid som mulig da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotellet og flyet på alle avreisedatoene. Merk vennligst at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Tillegg for enkeltrom
Kontakt Albatros for pris.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Coral Strand Hotel

Coral Strand er et 4-stjerners hotell som ligger i et populært område nordvest på øya Mahe. Resortet ligger rett ut til den berømte Beau Vallon-stranden som strekker seg flere kilometer langs Beau Vallon Bay.

Coral Strand har alt som skal til for å gjøre ferien minnerik. Et basseng med bar, observasjonsterrasse med spektakulær utsikt over stjernehimmelen og et stort utvalg av fritidsaktiviteter samt underholdning.

Les mer: https://www.coralstrand.com

Prisen inkluderer
 • 4 netter på Coral Strand Hotel i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Transport hotell–flyplass
 • Frokost daglig
 • Tillegg for endring av flybillett
Rated 4 out of 5 by from Topp måte å oppleve Seychellene på Passe stor gruppe, hyggelige folk om bord og fin og flink reiseleder fra Albatros som fikser små og store problemer. Spesielt imponerende at reiseleder "berget" utreisen da opprinnelig reiseplan sviktet i siste liten. Korte, men fine og interessante gåturer på flere av øyene der man kommer helt tett på dyre/fuglelivet. Masse fin snorkling og bading.
Date published: 2023-04-05
Rated 4 out of 5 by from Flink reiseleder (Jimmi). Mye strand, sand, palmer. Eksotisk dyreliv
Date published: 2023-03-28
Rated 4 out of 5 by from En flott, og varm (!) tur Flott opplegg og Jimmy var som vanlig suveren som reiseleder. Seychellene i mars er varmt og fuktig. En deilig variasjon fra norsk vinter, hvis man tåler det ...
Date published: 2023-03-27
Rated 4 out of 5 by from En paradisisk øygruppe Reiselederen var kunnskapsrik og tok ansvar, men var hoverende og unødig spydig. Programmet var bra, men ble ikke alltid fulgt. F.eks. Skulle det vært flere grillinger på stranden, men kun en gang spiste vi grillmat i nærheten av stranden. Wifi burde vært gratis tilgjengelig. Svært høye priser på drikkevarer ombord.
Date published: 2023-03-27
Rated 4 out of 5 by from En behagelig reise Et fint cruise med varierte utflukter og snorkling. Båten virket litt "sliten", men mannskap og og servicepersonalet var veldig bra. Ypperlig mat. Aktuelt med myggmiddel på noen av utfluktene.
Date published: 2023-03-06
 • y_2023, m_11, d_28, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_no_NO, sid_SCCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser