Elvecruise på Rhône og Saône

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Et avslappende cruise gjennom Sør-Frankrikes vakreste regioner: Bourgogne og Provence

Dette elvecruiset på den mektige elva Rhône preges av vindyrking og sørfransk romantikk: Vi begynner i Bourgogne, som er kjent for sitt berømte vindistrikt, fortsetter gjennom den skjønne og fruktbare Rhône-dalen og ender i Provence med den gamle pavebyen Avignon, der vi så vender tilbake mot den UNESCO-fredede byen Lyon. Transportmidlet og hjemmet vårt på reisen er elvecruiseskipet MS Bijou du Rhône. Skipet, som har plass til 150 passasjerer, danner en hyggelig ramme om turen, og fra dekk, lugarer og salonger kan man følge utsikten til vinmarker og historiske byer på nærmeste hold. Er været bra, er det enda bedre muligheter til å snuse inn atmosfære og natur fra det store soldekket øverst.

Inkl. helpensjon om bord på skipet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Lyon, Frankrike. Ombordstigning
Dag 2
Chalon-sur-Saône og Mâcon. Mulighet for utflukt til Bourgogne med besøk i Beaune og det berømte Hôtel Dieu
Dag 3
Mâcon og Trévoux, Frankrike. Frivillig tur i Mâcon til fots. Mulighet for ekstra utflukter til Cluny-klostret, Château Cormatin eller Beaujolais
Dag 4
Viviers, Frankrike. Mulighet for panoramisk tur omkring kløften Gorges de l’Ardèche (kjøpes ekstra)
Dag 5
Arles og Avignon, Frankrike. Mulighet for byrundtur til fots i Arles med romerske bygninger og den mektige arena
Dag 6
Avignon og Châteauneuf-du-Pape, Frankrike. Mulighet for orienterende byrundtur i Avignon med Pave-palasset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymuren
Dag 7
Lyon, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede byen Lyon og dens imponerende Notre Dame-basilika
Dag 8
Lyon og hjemreise

MS Bijou du Rhone

MS Bijou du Rhone er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 150 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede liv om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en herlig middag i restauranten, på det store soldekket eller mere privat i din egen lugar. Skipet har 75 lugarer, loungecafe, bibliotek/leserom og en panoramarestaurant.

Trykk her for å se lugaroversikten

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
23 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Lyon, Frankrike. Ombordstigning Avgang kl. 22.30

Vi letter fra Oslo og flyr til Lyons lufthavn. Her blir vi hentet i buss og kjører til havnen, der skipet vårt venter på oss. Vel fremme ved skipet blir vi innlosjert i lugarene våre, og om kvelden er det middag i skipets elegante restaurant. Resten av kvelden kan vi benytte til å lære skipet nærmere å kjenne. Har du lyst, kan du også gå en liten tur og kikke nærmere på Lyon. Om kvelden går skipet oppover Saône mot Bourgogne. Saône er den største bielva til Rhône. De to elvene møtes og renner sammen ved Lyon.

(NB. I visse tilfeller flyr vi til den nærliggende Genève lufthavn i Sveits og kjører i buss derfra til Lyon, en tur på ca. 2 ½ time)

Dag 2
Chalon-sur-Saône og Mâcon. Mulighet for utflukt til Bourgogne med besøk i Beaune og det berømte Hôtel Dieu Ankomst kl. 11.00, avgang kl. 18.00. Ankomst Mâcon kl. 23.30

Etter lunsjen er dagens Albatros-tilbud en utflukt til byen Beaune nord for Chalon-sur-Saône. Vi befinner oss i regionen Bourgogne, som er vidt berømt for sine kvalitetsviner, og Beaune er hovedstaden for Bourgognes vinproduksjon. Beaune er samtidig en gammel festningsby, som i middelalderen var sete for de mektige hertugene av Burgund. På kjøreturen til Beaune har vi utsikt mot de snorrette rekkene av vinstokker med druer, som hvert år blir til de fornemme dråpene som har gjort Bourgogne berømt over hele verden. 

Men først skal vi se det gamle berømte sykehuset Hôtel-Dieu, som stammer helt fra 1400-tallet. Det er meget spesielt, med den indre smale gårdsplassen og de to lange husrekkene. Det ble benyttet som sykehus helt frem til 1971. Deretter går vi en tur ned i den sjarmerende gamle bydelen, som har mange forskjellige små butikker med spennende tilbud. Her er det liv og glade dager. Vi avslutter besøket i Beaune med å smake på den deilige bourgognevinen i en av de populære vinkjellerne. Om ettermiddagen er vi tilbake i Chalon-sur-Saône, og skipet setter kl. 18.00 kursen mot Mâcon, mens vi i ro og mak kan nyte de grønne omgivelsene langs elva.

(Utflukten til Bourgogne og Beaune er del av en utfluktspakke som bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 3
Mâcon og Trévoux, Frankrike. Frivillig tur i Mâcon til fots. Mulighet for ekstra utflukter til Cluny-klostret, Château Cormatin eller Beaujolais Avgang Mâcon fra kl. 12.00. Ankomst Trévoux kl. 16.30, avgang 19.00

Med pastellfargede bygninger og fargefylte tegltak er middelhavsstemningen lett å fornemme i byen Mâcon. Kjent for fine regionale viner og vinhus, er byen hjemsted for en vin-festival i april. Den er en vibrerende og levende by, så vi anbefaler å ta en tur langs Rue Carnot og Rue Dombey for enten å vindusshoppe, drikke kaffe eller slappe av i en av de mange kafeene. Reiselederen går en frivillig tur til fots med dem som har lyst. Her pleier vi å besøke broen over Saône, byens katedral Saint-Vincent de Mâcon og den gamle bydelen.

Rederiet tilbyr to ekstra utflukter fra Mâcon; den ene går til Cluny-klostret, som er et av den kristne middelalderens viktigste, bygd mellom 1088 og 1130. Klostret stod 175 meter høyt med fem kirkeskip, to tverrskip, fem klokketårn, 300 vinduer og 225 korplasser. Et massivt klokketårn og ruinene av det sørlige tverrskipet vitner om klostrets glorverdige fortid. Det gigantiske byggverket var verdens største kirke inntil Peterskirken i Roma ble oppført. Den andre utflukten fra Mâcon går til Château de Cormatin, bygd av markien av Uxelles. Slottet ble bygd for å vise familiens makt og rikdom. Det er komplett med vakttårn, vollgrav, vindebro og skytehull. Der er fantastiske hager rundt slottet og rikelig å se innendørs. Etter lunsj setter skipet kurs mot Trévoux. Her har skipet enda en mulig ekstra utflukt, denne gang til Beaujolais. Turen går til de omkringliggende vingårdene, men også til middelalderbyen Oingt.

Alle 3 ekstra utflukter bestilles og betales om bord, og hvis det er nok påmeldinger, deltar reiselederen.

Dag 4
Viviers, Frankrike. Mulighet for panoramisk tur omkring kløften Gorges de l’Ardèche (kjøpes ekstra) Ankomst kl. 12.30, avgang kl. 18.30
Viviers

Midt på dagen kommer skipet til den lille byen Viviers, og her starter vi vår Albatros-utflukt til Ardèche-kløften. Det er et veldig naturskjønt klippelandskap som ligger ved elva Ardèche, ca. 35 km sørvest for Viviers. I millioner av år har elvevannet med stein og grus erodert kalksteinsklippene til den dramatiske kløften vi ser i dag. Særlig imponerende er den berømte broen Pont d’Arc, skapt av naturens egne krefter. 

Dagens utflukt bestilles og betales om bord og hvis det er nok antall påmeldte blir Albatros-reiselederen med. 

Dag 5
Arles og Avignon, Frankrike. Mulighet for byrundtur til fots i Arles med romerske bygninger og den mektige arena Ankomst kl. 03.00, avgang kl. 18.00, ankomst Avignon kl. 22.30
Romerske ruiner i Arles

Arles er en svært hyggelig by, som grekere, romere og van Gogh var meget betatt av. Den første bebyggelsen stammer fra fønikerne; senere kom både grekere og romere. Et mektig amfiteater står i dag tilbake fra romertiden. I den tidlige middelalderen var Arles hovedstad i et mektig kongerike, men på 1400-tallet kom området under Frankrike. Den nederlandske maleren Vincent van Gogh bodde i Arles i slutten av 1880-årene, og han malte noen av sine mest berømte bilder her, f.eks. ”Nattkafeen” og ”Solsikker”.

På dagens Albatros-utflukt tar vi en spasertur rundt i Arles, der vi selvfølgelig kommer til det mastodontiske amfiteatret Les Arènes. Det er en oval konstruksjon som en gang hadde plass til 20.000 huiende tilskuere. Datidens gladiatorkamper er i dag avløst av tyrefekting. På rundturen ser vi ser også byens tidligere domkirke, Cathédrale Saint-Trophime, bygd i romansk stil på 1100-tallet. Legg spesielt merke til relieffene på vestfasaden, som detaljert avbilder scener fra Bibelen. Også den tilhørende klostergården med de mange skulpturene og buegangene i både romansk og gotisk stil er et besøk verd.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Er du ikke ferdig med Arles, kan du bruke tiden til å utforske Arles på egen hånd. Rederiet arrangerer en ekstrautflukt til Camargue og valfartsstedet Saintes-Maries-de-la-Mer. Ekstrautflukten bestilles og betales om bord, og hvis det blir nok påmeldinger, deltar reiselederen.

(Utflukten til Arles er del av en utfluktspakke som bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 6
Avignon og Châteauneuf-du-Pape, Frankrike. Mulighet for orienterende byrundtur i Avignon med Pave-palasset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymuren Avgang fra Avignon kl. 15.30, ankomst Châteauneuf-du-Pape kl. 17.30 og avgang kl. 18.15

Avignon, som i dag har ca. 90.000 innbyggere, har en lang og meget spennende historie. Den er grunnlagt av fønikiske handelsfolk fra Massalia (Marseille) omkring 539 f.Kr. Navnet Avignon stammer fra et eldgammelt ord som betyr enten ”elvas herre” eller ”voldsom vind”. Ca. 120 f.Kr. besatte romerne byen, og i senere århundrer var den rike byen etterstrebet av mange folkeslag, deriblant både arabere og vikinger. Den var pavelig residens 1309–1377, da den hadde det stolte navnet Altera Roma, ”Det andre Roma”.

Pavens herredømme over byen varte helt til 1791. Særlig som paveby opplevde Avignon en stor kulturell og kommersiell oppblomstring, og mange geistlige fra hele Europa strømmet dit. Dagens Albatros-tilbud starter etter frokosten, da vi begir oss ut på en rundtur til byens beste severdigheter. Det indre av Avignon er fremdeles omkranset av en 5 km lang bymur med sju porter og 39 tårn. Innenfor muren står de fine gamle byhusene ennå tilbake og vitner om den svunne storhetstiden. Byens stolthet er naturligvis det tidligere pavepalasset, som regnes for å være det største gotiske palasset i verden. Det ligger ganske storslått høyt hevet over Rhône, og med sine lyse, massive murer ligner det nesten en festning.

Det mektige pavepalasset er et kompleks av flere bygninger, bygd over en årrekke. Ganske interessant er det å se de skiftende pavenes forskjellige byggestil – fra Benedikt 12.s forkjærlighet for klosteraktig strenghet til Klemens 6.s overdådige dekorasjoner og detaljerte fresker. Palassets labyrint av vidstrakte haller, imponerende steinværelser og romslige gårdsplasser vitner om pavedømmets store rikdommer. Ifølge gamle beretninger ble alle paveinnsettelser feiret med overdådige banketter som stod i stil med de ekstravagante omgivelsene. Hvis du ønsker det, kan du gå inn i palasset på egenhånd (inngang ikke inkludert).

Vi ser også den ”halve” broen, Pont Saint-Bénezét, som en folkevise fra 1400-tallet har gjort berømt som Pont d’Avignon. Broen ble bygd på 1100-tallet, og den strakte seg opprinnelig 900 meter over Rhône. Men elvas til tider uberegnelige flom ble i 1668 for mye for den gamle steinbroen, og siden da har kun fire av broens opprinnelige 22 buer eksistert. Ettermiddagen er fri til å oppleve mer av Avignon på egen hånd. Byen kan også skryte av flere fine museer med både malerier og moderne fotografier og videokunst samt atskillige kirker fra senmiddelalderen. Se f.eks. Saint Didier-kirkens vakre høyalter av marmor eller pave Johannes 22.s gravmæle i Notre Dame des Doms.

Rederiet arrangerer en ekstrautflukt til den berømte broen Pont du Gard, som ligger ca. 40 minutters busskjøring vest for Arles. Utflukten ender i Châteauneuf-du-Pape, der gruppen stiger om bord på skipet. På turen kommer vi gjennom det vakre sørfranske landskapet, som i så høy grad inspirerte van Gogh. Pont du Gard er et sant arkitektonisk mesterverk, oppført av romerne kort før vår tidsregning begynte. Broen, bygd av lys sandstein, var en del av en ca. 50 km lang akvedukt som gikk fra en kilde nær byen Uzès til den store romerbyen Nemausus (i dag Nimês). Broen står i tre etasjer med en samlet høyde på 49 meter. Den øverste etasjen med vannledningen har 35 buer og er ca. 275 m lang. I middelalderen benyttet de lokale makthaverne broen som tollsted. Pont du Gard kom på UNESCOs kulturarvliste i 1985, og den har for øvrig tjent som forlegg til motivet på baksiden av 5-euro-seddelen. Det er en betagende opplevelse å gå på den gamle broen, men lider du av høydeskrekk, skal du holde deg unna øverste etasje, for der det ikke noe rekkverk!

Ekstrautflukten bestilles og betales om bord, og hvis det blir nok påmeldinger, deltar den danske reiselederen. NB: Det blir et kort stopp i Châteauneuf-du-Pape for å samle opp deltagerne på Pont du Gard-utflukten, og det er ikke sikkert at det blir mulig å gå fra borde i forbindelse med dette.

(Utflukten i Avignon er del av en utfluktspakke som bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 7
Lyon, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede byen Lyon og dens imponerende Notre Dame-basilika Ankomst kl. 14.00

Dagens Albatros-utflukt er en spennende bytur i Lyon. Byen er med sine to millioner innbyggere Frankrikes tredje største, og som så mange andre byer i området har den røtter tilbake til århundrene f.Kr. Kort etter at Cæsar i år 50 f.Kr. hadde erobret Gallia, ble det grunnlagt en romersk by her. Den het Lugdunum, som var navnet på den første borgen, og derfra stammer bynavnet Lyon. I middelalderen var den en viktig handelsby under de burgundiske hertugene. Siden 1500-tallet har Lyon vært sentrum for både fransk silkeproduksjon og fajansefremstilling. I dag er den særlig kjent for storbanken Crédit Lyonnais. Vi begynner turen ved den store, vakre Cathèdrale Saint Jean. Byggingen startet i 1175, men man var først ferdig 300 år senere, og den gotiske stilen er fremtredende. Den franske kongen Henrik 4. ble gift med Maria de Medici i denne kirken i år 1600. Henrik er kjent for ordene ”Paris er vel en messe verd!”, da han konverterte fra protestantismen til katolisismen. Franskmennene nektet nemlig å gjøre en kjetter til konge.

Fra kirken går turen videre oppover Fourvière-fjellet, der den gamle romerske byen lå. Her ligger det romerske amfiteatret, som fremdeles blir benyttet til konserter og skuespill om sommeren. Fra toppen av Fourvière har vi en praktfull utsikt over hele Lyon og møtet mellom de to elvene Saône og Rhône. Vi skal også besøke Lyons gamle bydel, Vieux Lyon, og den flotte basilikaen Notre Dame. De fine bygningene fra 1500-tallet er storslåtte eksempler på renessansestil, og bydelen er med rette opptatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her i de smale gatene mellom de gamle steinbygningene, spekket med hvelvinger og søyler, er det en spesiell stemning og atmosfære, så man lett kan føle seg hensatt til gamle dager. Etter turen til fots blir det tid på egen hånd. Man kan slappe av på skipet eller gå på oppdagelsestur i Lyon. I byen er det mange hyggelige plasser og torg der man kan sitte og nyte et glass vin eller en kopp kaffe og samtidig iaktta byens pulserende liv.

(Utflukten i Lyon er del av en utfluktspakke som bestilles og betales hjemmefra – se nedenfor for nærmere info)

Dag 8
Lyon og hjemreise

Etter frokosten sier vi farvel til besetningen; vi forlater skipet og kjører til lufthavnen.

(NB. I visse tilfeller flyr vi fra den nærliggende Genève lufthavn i Sveits og kjører i buss dit fra Lyon, en tur på ca. 2,5 time)

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en pakke med utflukter ledet av vår danske reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Chalon. Halvdagsutflukt til Bourgogne med besøk i Beaune og det berømte Hôtel Dieu
 • Arles. Halvdagsutflukt med byrundtur til fots i Arles med romerske bygninger og den mektige arenaen
 • Avignon. Halvdagsutflukt med orienterende byrundtur i Avignon med Pavepalasset, Pont d’Avignon og den middelalderlige bymuren
 • Lyon. Halvdagsutflukt med byrundtur i den UNESCO-fredede byen Lyon og dens imponerende Notre Dame-basilika

Pris kr 2 198, – pr. person

Utfluktspakken gjennomføres ved minimum 20 deltagere.

Den romerske arenaen i Arles

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 23 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar
 • Enkeltlugar på Main-dekk kr. 15 4298,-
 • Enkeltlugar på Middle-dekk kr. 25 798,-
 • Enkeltlugar på Upper-dekk kr. 35 598,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Les mere om de ulike lugarene under Praktiske opplysninger

 • Delt dobbeltlugar på Middle-dekk kr. 5 498,-
 • Delt dobbeltlugar på Upper-dekk kr. 10 698,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Lyon t/r (kan være med mellomlanding)
 • 7 dagers elvecruise på MS Bijou du Rhone i delt dobbeltlugar med vindu på Main-dekk (Kat. C)
 • Transport ifølge program
 • Utflukter ifølge dagsprogram
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe og te til måltidene om bord
 • Daglig rengøring av lugaren
 • Håndklær i lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Utfluktspakke (kjøpes ekstra)
 • Driks på skipet (vi anbefaler 10-13 euro per person per dag)
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn i alt 10 euro per person)
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen Inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Det er en god ide å ta med seg en kikkert – ellers kan man går glipp av mye.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Utflukter – Halvdag og heldag

Det er normalt å skille mellom halv - og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer henholdsvis en halv eller hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis om formiddagen eller ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. På den måten vil man være tilbake i tide til lunsj eller middag. Utfluktene varer som oftest i 2-4 timer.

En heldagsutflukt må man forvente at varer i ca 5-9 timer og strekker seg som oftest over et hovedmåltid, som ikke alltid er inkludert i prisen. Dette vil være angitt i beskrivelsen av utflukten.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Hånden på hjertet

Rederiet

Nicko Cruise er et rederi med tyske eiere, som driver 3-4-stjerners skip der komfort og service kan sammenlignes med det man opplever på hotell i samme kategori. Det er forskjell på skipenes alder, fasiliteter og lugarer så derfor skal man se på skipsbeskrivelsen for hver enkelt reise. Opplevelsen om bord er et service- og gastronomisk nivå som ligger godt over det hverdagen hjemme byr på.

Gjestene om bord på skipet er i hovedsak fra Norden og Tyskland. Hovedspråkene er oftest tysk og på enkelte avganger engelsk. Det vil alltid være en reiseleder med som tar seg av Albatrosgruppen. Personalet om bord snakker engelsk og tysk.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til kai, ligger skipene ofte fortøyd inntil hverandre opp mot kaia. Det betyr at du kan oppleve å se inn i siden av et annet skip, i stedet for å ha utsikt over landskapet eller en by, når skipet ligger til kai. Og at man må gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet «vårt».

Rederiet prøver så langt det er mulig å få til båtplasser i sentrum av byene vi besøker. Dette er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en båtplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte vårt skip inntil noen timer før ankomst. Det betyr at i tilfeller hvor båtplassen ligger langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller vi buss eller bruker kollektivtransport til sentrum når vi skal på utflukt, jf. programmet. Dersom du ikke deltar i det planlagte programmet, eller ønsker å inkludere egne programpunkter, er transport fra skipet for egen regning.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Topp tur med fantastiske opplevelser Uforglemmelig tur,med verdens beste reiseleder, Don. Behagelig, ivaretakende og kunnskapsrik.
Date published: 2023-09-17
Rated 4 out of 5 by from En veldig fin måte å feriere på. Vi hadde en fantastisk dyktig reiseleder som ga oss mye historisk informasjon og la til rette for at vi som ikke deltok i sightseeing programmet også kunne gå i land og finne frem til ulike severdigheter.
Date published: 2023-09-16
Rated 4 out of 5 by from Flott reise på Rhone og Saone Fin reise med mange opplevelser, flink guide.
Date published: 2023-09-14
 • y_2024, m_4, d_11, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_no_NO, sid_FRCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser