Grønne, grønne Irland – kelternes øy

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig landskap og sprudlende irsk folkeliv

Det er vanskelig ikke å falle for Irland. Grønne enger med hvite flekker av gressende sauer, små landsbyhus med fargestrålende dører og livlige pubber med musikk og svart, skummende Guinness-øl – alt dette finner vi i Irland sammen med spektakulære naturopplevelser og fascinerende kultur. Vidstrakte steinørkener og øde myrer kombineres med spennende historie med storslåtte borger, kjempemessige steingravsteder og gamle kirker med keltiske høykors.

Vi begynner med å bo midt i den trivelige storbyen Dublin og fortsetter etterpå ut til småbyer i vest. På hele reisen møter vi et vennlig og imøtekommende folkeferd. Her får vi både store severdigheter og den dramatiske Atlanterhavskysten der klippene går bratt ned i havet ved de 200 meter høye Cliffs of Moher.

Vi kjører gjennom lyngkledde heder som strekker seg gjennom landskapet og blir imponert over de irske sauegjeternes arbeid med de dyktige gjeterhundene sine. Og man kan ikke reise til Irland uten å dra innom et whiskeydestilleri, der vi får et innblikk i hvordan destilleringen foregår og ikke minst gleder smaksløkene med den grønne øyas gylne dråper.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–Dublin.
Dag 2
Dublin. Byvandring, middelalderbyen Newtown Jerpoint, sauegjeteroppvisning og Waterford
Dag 3
Vikingenes Waterford–Cahir Castle
Dag 4
Ring of Kerry, Muckross Garden
Dag 5
Kerry–Kilmer Ferry–Cliffs of Moher–The Burren–Galway
Dag 6
Naturskjønne Connemara, byrundtur i Galway
Dag 7
Clonmacnoise–Whiskydestilleri
Dag 8
Dublin–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
15 498,–
Oslo
Utsolgt
16 498,–
Oslo
16 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Dublin.
Sjarmerende Dublin

Vi flyr fra Oslo til Dublin og sjekker inn på hotellet vårt.

Om kvelden spiser vi vår første middag sammen på hotellet.

Etter middagen er det mulig å bli med reiselederen på en liten uformell vandring til den andre siden av elva Liffey (ca. 800 meter) for å besøke en av de mange pubene i det festlige Temple Bar-området. Her flyter ølet liflig fra kranene til tonene av irsk folkemusikk, og vi kommer litt nærmere innpå den irske folkesjela. Hvorfor ikke prøve en svart, skummende Guinness før det er tid til en velfortjent nattesøvn på hotellet?

Dag 2
Dublin. Byvandring, middelalderbyen Newtown Jerpoint, sauegjeteroppvisning og Waterford
Trinity College, Dublin

Med det gæliske uttrykket: “Ceid Mile Failte”, som betyr ”hundre tusen ganger velkommen”, bys vi velkommen til Irland. Byen ble grunnlagt i 841 av norske og danske vikinger. I middelalderen overtok normannerne byen og bygde Dublin Castle som symbol på Englands herredømme over Irland. Dette varte til Påskeopprøret i 1916 der Irland ble en selvstendig republikk. Dublin er delt i to av elven Liffey, som renner tvers gjennom byen i øst-vestgående retning. Gjennom århundrer har elvens deling av byen ikke bare vært i fysisk forstand, men også satt en mental grense mellom den tidligere fornemme bydelen sør for elven og den mindre fine nord for elven.

Vi blir bedre kjent med den irske hovedstaden på en vandring gjennom byen. Det nordlige Dublin ble utbygget på 1700-tallet. På tross av områdets rykte som mindre fint og velholdent enn det sørlige Dublin, bærer bydelen ennå preg av 1700-tallets fine, neoklassisistiske arkitektur. Nord-Dublins sentrale ferdselsåre er den imponerende O’Connell Street, som er innrammet av statuer, monumenter og fine, gamle hus. Vi tar også veien forbi det historiske General Post Office, der republikken Irland ble deklarert i 1916.

Når vi beveger oss sør for elven Liffey, blir omgivelsene mer sofistikerte med enorme paleer og områder i overdådig georgiansk byggestil. En av Dublins fineste georgianske steder er den store Merrion Square. Her har husene bstøpejern og de obligatoriske halvmåneformede vinduene over inngangsdøren. I det gamle huset i Merrion Square nr. 1 satt forfatteren Oscar Wilde og skrev sine skuespill og fortellinger på 1800-tallet. I denne delen av Dublin ligger også svære Trinity College, grunnlagt av Elizabeth I i 1592. Irlands litterære arv er blitt unnfanget her, og giganter som Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde og Samuel Beckett har alle vært elever ved Trinity. Overfor det gamle, vakre universitetet ligger Dublins eldste del, hvor byen vokste seg stor fra middelalderen. Her finner vi blant annet Dublin Castle.

Det blir tid til en lunsj på egen hånd før vi møtes for å fortsette vår ferd rundt i Irland.  Vi setter kursen sørover forbi Wicklow-fjellene og videre mot County Kilkenny. Vi kommer fram til det enestående området Newtown Jerpoint, som er en liten juvel i den irske historien. 

Her ved elva Nore grunnla man i tidlig middelalder en by som levde fortrinnlig av fra handelsfolk som var nødt til å krysse den fossende elva nettopp her. Sakte vokste et stort bysamfunn opp rundt broen over elva, og det ble grunnlagt en ullfabrikk, et garveri, et bryggeri, et domhus og ikke mindre enn 14 gjestgiverier. Byens levetid ble dessverre kort. På midten av 1600-tallet mistet byen sin betydning, muligvis på grunn av nye handelsruter og byggingen av nye broer over elva – og så ble byen overlatt til naturens luner. Derfor er utgravingene her et enestående eksempel på hvordan en by så ut i middelalderen.

Byen er også berømt for selveste St. Nicholas, skytshelgen for filantropi og gavmildhet, den helgenen som sto modell for Santa Claus – altså julenissen. Helgenen ligger nemlig begravet her, etter at hans avdøde kropp hadde vært på en lang reise. Relikviene til St. Nicholas ble fraktet fra Myra i Tyrkia til Bari og videre Venezia under korstogene, før de endte nettopp her. Det ble oppført en kirke til hans ære, og vi ser sporene etter den kjente helgenens grav. Er vi heldige møter vi stedets eksentriske eier Joe, som er pensjonert bonde og som i dag står bak denne nye juvelen i Irlands historie. 

Her skal vi også presenteres for noe av det vi alle forbinder med Irland, nemlig de store saueflokkene. Her ute på landet regjerer de irske sauegjeterne, og vi får en flott demonstrasjon av hvordan de fantastiske og kloke sauehundene lett og grasiøst styrer og arbeider med saueflokken slik de har gjort det i hundrevis av år. Besøket avsluttes med en typisk irsk kopp te servert med herlige scones. Bedre blir det nesten ikke!

Heretter setter vi kursen mot vikingbyen Waterford, der vi skal overnatte, og vi spiser middag på hotellet. 

Dag 3
Vikingenes Waterford–Cahir Castle Samlet kjørestrekning 22 mil, ca. 3 t og 30 m
Cahir Castle i Waterford

Vi starter dagen med en spasertur gjennom Waterford. Byen er en ekte vikingby og sies å være grunnlagt i 914. Historiske opptegnelser beskriver at «en stor norsk flåtestyrke gikk i land ved Port Lairge, og de plyndret den nordlige delen av Osfaige og tok bytte og mange kyr og husdyr om bord på skipene sine». Utgravinger i området har også vist spor etter bebyggelse fra sen vikingtid og middelalder.

Akkurat som andre vikingbyer ligger Waterford strategisk til med elva Suir nord for byen og er anlagt slik at den er lett å forsvare. Byen hadde en dyp vollgrav som var over åtte meter bred, og den var også beskyttet av en stor steinmur.

Forsvarsverket var så sterkt at det tok Raymond le Gros og Strongbows hær tre forsøk før de kunne innta byen. Vi passerer også Reginald Tower, et av byens vartegn, som menes å være bygd oppå et tidligere vikingtårn. 

Vi går en tur gjennom Waterfords smale gater, og reiselederen forteller litt om byens vikingtid og spennende historie. For de som har lyst blir det tid til å besøke et av byens museer.

Etter spaserturen vår i Waterford fortsetter vi reisen vestover inn i området Tipperary. Vi kommer fram til byen Cahir, og her møter vi igjen elva Suir. Høyt hevet over landskapet troner borgen Cahir Castle, som gjennom århundrer har vært maktsentrum for den rike og ikke minst maktfulle Butler-slekten. Borgen er et fremragende eksempel på en borg fra 1200-tallet. I mer enn 800 år har borgen ligget på den lille klippeøya midt i Suir-elva, og det menes at den har vært bolig for kongene av Munster før Irland ble kristnet. Vi besøker den flotte borgen og hører litt om den spennende historien, som har alt fra Oliver Cromwell, et hode på en stake og filmen Barry Lyndon som Stanley Kubrick spilte inn nettopp her. 

I løpet av dagen tar vi naturligvis en lunsjpause, og i løpet av ettermiddagen setter vi kursen mot stedet vi skal overnatte i County Kerry.
 

Dag 4
Ring of Kerry, Muckross Garden
Flotte naturopplevelser i Ring of Kerry

Turen »Ring of Kerry« rundt den vakre halvøya Iveragh, gir fantastiske panoramautsikter over Atlanteren. Kystens små bukter, viker og klipper byr på vidunderlige utsikter på den 17 mil lange turen. Som kontrast til det dramatiske landskapet står den rike og varierte vegetasjonen som får næring fra Golfstrømmens varme vann. Her på denne øde, men veldig sjarmerende halvøya kan man enkelt forestille seg det harde livet med hungersnød og potetpest, som til tider har fått innbyggerne til å emigrere til Amerika.

Vi begynner i Killarney og kjører herfra til den lille byen Killorglin. Byen er berømt for sin helt spesielle festival, Puck Fair, hvor en vill geit krones til konge! Deretter kan vi på turen mot Glenbeigh nyte den nydelige utsikten til halvøyen Dingle og Dingle-bukten. Når vi reiser sørover mot byen Waterville, blir landskapet preget av torvmyr. På sørsiden av halvøya reiser vi gjennom den vakre byen Sneem, som er kjent for sine fargerike hus. Vi drar også gjennom fjellene til Molls Gap og Ladies View, to utsiktspunkter med fantastisk utsikt over de berømte sjøene i Killarney.

Når vi har sluttet ringen rundt Kerrys vakreste halvøy, gjør vi et stopp midt ute på landet. 

Ettermiddagen bruker vi i hagen ved det imponerende Muckross House. Dette store godset ble bygd i 1843 som bolig for adelsfamilien Herbert. Særlig den storslåtte hagen som skråner ned mot Killarneys sjøer, er en opplevelse, og vi bruker en del av ettermiddagen på å rusle rundt mellom de mange rhododendronbuskene og sirlige blomsterbedene.
 

Dag 5
Kerry–Kilmer Ferry–Cliffs of Moher–The Burren–Galway
Cliffs of Moher

I dag kjører vi nordpå til grevskapet Clare og skal krysse Shannon-elva fra Tarbert til Killimer. Her kommer vi forbi kystbyen Kilkee og setter nå kursen ut til Irlands Atlanterhavskyst. Her finner vi en av Irlands mest spektakulære naturseverdigheter: Moher-fjellene, eller Cliffs of Moher. Bratte fjellveier stuper 200 meter loddrett ned i Atlanterhavet på en åtte kilometer lang strekning. Moher-fjellenes skiftende lag av sort skiferleire og lys sandstein er et fascinerende syn, og alle fuglene som hekker på fjellsidene, gjør ikke opplevelsen mindre. Fra toppen av fjellet kan man, når været tillater det, se hele veien til de tre små kalksteinsøyene Aran Islands 20 kilometer ute i Atlanterhavet.

Etter å ha opplevd suset i magen ved å kikke nedover de loddrette fjellveggene ved Cliffs of Moher kommer vi forbi den lille byen Lisdoonvarna, som i over 150 år har vært kjent for den årlige "Matchmaking Festival", dit man kommer for å finne seg en mann eller kone. I hele september holder de en festival i byen dit singler fra hele Irland kommer – om ikke annet så for å få en god fest, hvis ikke hellet er med dem i jakten på en partner.

Vi passerer Ballyvaughan og fortsetter nordpå gjennom det særpregede området The Burren. Burren nasjonalpark er et 100 kvadratkilometer stort område med et eiendommelig landskap av store, flate kalksteinssletter med dype revner. Stedet beskrives ofte som måneaktig. Navnet The Burren er avledet av det irske Boireann, som kan oversettes til ”et steinete sted” – et passende navn for denne plantefattige steinørkenen.

Den engelske statsmann Oliver Cromwells fortrolige håndlanger, Edmund Ludlow, skal ha karakterisert området som ”et så goldt land at det ikke er vann nok til å drukne en mann, ikke et tre til å henge ham i og ingen jord til å begrave ham i.” Denne om enn litt makabre uttalelsen gir en ide om hvor steinete og goldt området som venter oss i The Burren er. Stedet er et såkalt karstplatå som består av kalk som ble avleiret i kultiden for 350 millioner år siden. Gjennom årene har kalken omdannet seg til enorme kalksteinsflater, som regn, vind og vær har bearbeidet til de særeste former. Det særpregede steinlandskapet ser umiddelbart goldt og livløst ut, men det har faktisk en usedvanlig blanding av planter, der middelhavsvekster og alpeblomster står side om side, selv om vi er langt fra både Middelhav og Alper.

Vi kommer fram til hyggelige Galway, som ofte blir omtalt som "den mest irske av alle byer". Byen sjarmerer med sine fargestrålende hus, brolagte gater og hyggelige pubber. De neste to nettene bor vi her ikke langt fra sentrum og spiser middagen vår på hotellet.
 

Dag 6
Naturskjønne Connemara, byrundtur i Galway
Galway Bay

Vi begynner dagen med en tur til den vakre Connemara-regionen. Landskapet består av fjell og moser gjennomskåret av buktende elver og blanke sjøer. Det er ikke så mye som har endret seg siden tidenes morgen i Connemaras små landsbyer, der det gæliske språket fremdeles pryder veiskiltene og butikkfasadene. Connemara består av en enorm halvøy avgrenset av den fjellrike kystlinjen ved Irlands vestkyst og er med sine spredte steingjerder og stråtekte hytter landets kanskje mest romantiske landskap.

Vi besøker Dan O’Haras hytte der vi får et inntrykk av hvor hardt livet artet seg for 1800-tallets irske bønder. Vi får en rundtur på den lille farmen og kjører deretter en tur ut i den omkringliggende myra med en traktortrukket vogn. Her på den store, flate myra får vi en demonstrasjon av kunsten å skjære torv. Irene har i hundrevis av år brukt torv som brensel, og gjør det fremdeles den dag i dag.

Vi fortsetter vestpå mot universitetsbyen Galway. Vi tar en byrundtur i de smale gatene mellom gamle trehus, fine restauranter og livlige irske pubber. I tillegg til det livlige studentlivet får Galway sitt bohemaktige preg fra de mange kunstnerne og musikerne som har bosatt seg i den hyggelige byen.

Turen vår rundt i Galway begynner på Eyre Square – en flott park omgitt av imponerende 1800-tallsbygninger. Dessuten ser vi blant annet den fine gamle rettsbygningen, det er en ombygning av et munkekloster fra middelalderen, og Salmon Weir Bridge, hvor stimer av laks hver vår forserer Corrib-elvens strøm for å gyte lengre oppe i elva. Vi ser også den bastante katedral som ble bygd i 1965 og dermed er en av Europas yngste, og Den spanske bue fra 1500-tallet, som ingen egentlig vet formålet med.

Etter en herlig dag i fantastiske Connemara spiser vi vår siste felles middag på hotellet i Galway.

Dag 7
Clonmacnoise–Whiskydestilleri
Det gamle munkeklosteret Clonmacnoise

Tiden er inne for å begynne på tilbaketuren til Dublin, og på vei østpå mot hovedstaden gjør vi et par stopp. Første gang blir ved Clonmacnoise – en gang et av Irlands viktigste munkeklostre. I tillegg til en vakker, grønn gresseng på bredden av Shannon-elva, ligger det et vell av kirker, tårn, graver og enorme steinkors her. Klostret ble påbegynt i år 545, og fra stedets årbøker har historikerne fått viktige informasjoner om middelalderens politiske og religiøse liv.

Intet besøk i Irland er komplett uten et besøk på et whiskeydestilleri. Og på vår vei østover besøker vi naturligvis et av de mange berømte whiskey-destilleriene. Vi hører om malting av bygg, om hvordan hele prosessen foregår og hører historier om hvordan selv englene får deres andel av de mange tusen literne med whiskey som ligger og venter på å bli tappet i de store lagrene. Alt sammen presentert med audiovisuelle hjelpemidler og god gammeldags irsk sjarme.

Etter noen timer i whiskyens tegn er vi klar til å reise det siste stykket mot Dublin, hvor vi spiser middag på egen hånd og overnatter utenfor byen, nærmere flyplassen.

Dag 8
Dublin–Oslo

Vi spiser vår siste frokost i det grønne Irland og kjører til lufthavnen der flyet hjem til Norge venter.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 16 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 600,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Dublin t/r (Avreisen 10/5 har mellomlanding på hjemreisen)
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager og 6 middager (dag 1–6)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom (meget begrenset antall)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 11 euro per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Om enkeltrommene
Vi har et begrenset antall enkeltrom. Det er hotellene som bestemmer antallet enkeltrom vi får til rådighet. Enkeltrommene er ofte typiske enkeltrom og kan derfor være mindre enn dobbeltrommene.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 26 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om Irland

Her kan du lese mer om Irland: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/irland
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Vakre og interessante Irland En reise med mange inntrykk og opplevelser og en fantastisk reiseleder
Date published: 2023-09-27
Rated 3 out of 5 by from For lange bussturer. Det var for liten tid i Dublin,minst en hel dag.Altså 2 overnattinger.Mye å se der.Det var dårlig beskrevet i omtalen.Det var også lengden på dagens bussturer.Fovirring når vi skulle overnatte 1 natt eller 2 netter og hvor.1 natts stop ble for stressende særlig når vi skulle avgårde neste dag kl 08:15.Vi hadde meget regn også.
Date published: 2023-09-25
Rated 3 out of 5 by from Meget interesant, men også slitsamt, reduser stoppested Anna var en superbra reiseleder, kunne alt om Irlands historie og ordnade bekvemt med nøkler til alle hotellrum. Hun fikk alt å skli utmerket. Men slitsomt med så mange overnattinger på ulike hoteller. Bedre med mindre antall stop og 2 -3 dager på hvert sted. eksempelvis ikke åke til to herregårder og ikke åke på to ulike sted å se på livet på 1800 talet. Waterford var vi kun en dag og 2 - 3 dager hadde vart passe. Jeg måtte vile to dager etter denne reisen.
Date published: 2023-09-22
Rated 5 out of 5 by from En fin og variert tur! Reiseleder Anna gjorde turen til en fantastisk reise både historisk og der og da! Sprudlende, blid, kunnskapsrik, vennlig og veldig tilgjengelig og hjelpsom ! En perfekt reiseleder, som virkelig kan anbefales!
Date published: 2023-09-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur Travel reise med den flotte guiden Anna. Anna var med på å gjøre vår første (men ikkje siste) busstur med Albatros til ei flott reise gjennom sør Irland. Med sine store historiekunnskaper, sitt vennlig vesen og ikkje minst omtanke for oss, gjorde hun turen til ein flott opplevelse. Vår slåfør, Declan var ein kjekk kar som var blid og omgjengelig. Begge to var løsningsorienterte og gjorde alt for at vi skulle ha det fint og trives. Hotellene var ok. Utfluktene var spennende og lærerike og vi ble godt tatt i mot av vertskapet på utfluktene. Kjekke og spennende medreisende. Veldig sosiale medreisende. Ingen problem for enslige å bli med. Blir raskt ein del av gjengen.
Date published: 2023-09-21
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med mange opplevelser, flott natur og flotte irlendere. Reisen var spennende, lærerik og vi hadde en fantastisk reiseleder som dele av sin kunnskap. Og for ikke å glemme, vårt fantastisk dyktige bussjåfør.
Date published: 2023-09-01
Rated 5 out of 5 by from En flott reise i vakre omgivelser Reisen var innholdsrik med interessante og gode opplevelser. Reiseleder var kunnskapsrik og omsorgsfull. Stod alltid til disposisjon for gruppa.
Date published: 2023-08-30
Rated 4 out of 5 by from En grønn reise Flott tur med en fantastisk omtenksom og tilstedeværende guide. Kunnskapsrik. Et minus var at det var for trangt mellom setene i bussen!!!
Date published: 2023-08-29
 • y_2024, m_2, d_25, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_209
 • loc_no_NO, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser