Mandelas Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sør-Afrika på sitt beste: Vakker natur, Big Five-safari og storbystemning i Cape Town

Bli med på safari på savannen i den berømte nasjonalparken Kruger. Spis grillmiddag under stjernehimmelen med løvebrøl som bakgrunnsmusikk. Følg Panoramaruten til God’s Window og spektakulære Blyde River Canyon. Fly fra Johannesburg til Port Elizabeth og kjør verdens vakreste kyststrekning, Garden Route, med besøk i Tsitsikamma nasjonalpark, dryppsteinshuler og båttur på Keurboomselva. Fortsett til den flotte storbyen Cape Town med Victoria og Alfred Waterfront og township-besøk. Dra på utflukt til Kapphalvøya med kolonier av pelsseler og pingviner. Og smak vin i det pittoreske vinlandet ved Stellenbosch. Her får du Sør-Afrika servert på et sølvfat – i godt selskap med vår kyndige reiseleder.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Oslo–Johannesburg
Dag 2
Johannesburg–Manyeleti viltreservat i Kruger
Dag 3–4
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat i Kruger
Dag 5
Manyeleti viltreservat–Panoramaruten–Zebra Nature Reserve ved Pretoria
Dag 6
Avkobling på Zebra naturreservat og reptilsenter og vinsmaking
Dag 7
Utflukt til Soweto og Pretoria
Dag 8
Zebra Nature Reserve–Port Elizabeth– Tsitsikamma National Park–Plettenberg Bay
Dag 9
Plettenburg Bay. Båttur på Keurboomselva
Dag 10
Plettenburg Bay–Oudtshoorn–Montagu
Dag 11
Montagu–Cape town. Vingårder med vinsmaking. Kirstenbosch botaniske hage.
Dag 12
Cape Town på egen hånd
Dag 13
Cape Town. Kapphalvøya
Dag 14
Cape Town. Hjemreise
Dag 15
Ankomst til Oslo

Hoteller

Honeyguide Mantobeni Camp

Mantobeni Camp er en av de to camps som Albatros eier i området Manyeleti. I campen er det 12 store safaritelt, romslige med eget bad og toalett. Fra svømmebassenget er det utsikt til et vannhull der dyrene kommer innom for å slukke tørsten. Campen er ikke inngjerdet og elefantene og andre dyr i området kommer ofte på besøk ved teltene. Derfor har vi alltid rangere på campen, så sikkerheten er på topp.

Les mer på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
39 998,–
Oslo
Utsolgt
40 998,–
Oslo
41 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Johannesburg

Vi flyr sent på ettermiddagen til Johannesburg med mellomlanding/er underveis og ankommer neste morgen.

Dag 2
Johannesburg–Manyeleti viltreservat i Kruger
Vi er framme ved teltene våre midt i bushen

Vi kommer til Johannesburg om morgenen og har en lang, men flott kjøretur foran oss. Først kjører vi langs landeveien mot Middelburg og Belfast, og etter hvert som vi fjerner oss fra Johannesburg, blir landskapet enda vakrere og naturen enda mer storslått.

Utpå ettermiddagen kommer vi frem til hotellet vårt, og kanskje er det tid til å ta en svalende dukkert i bassenget før vi spiser sammen og snakker mer om de kommende dagene.

Etter en lang reisedag blir det godt å krype ned i en my seng og lytte til det puslende dyrelivet rundt campen.

Dag 3–4
Safariopplevelser i Manyeleti viltreservat i Kruger
To dager med ekte safari!

De neste to dagene skal vi oppleve innbegrepet av afrikansk safari når vi kjører ut på oppdagelse i Manyeleti viltreservat. Reservatet ligger i  Mpumalangaprovinsen i et område som kalles Greater Kruger nasjonalpark. Ordet Manyeleti betyr ”stjernenes sted”, og det er verdt å vende blikket oppover, når mørket faller på. Faktisk er det vanskelig å la være!

Manyeleti-området, som bare er en liten del av Greater Kruger nasjonalpark, ble grunnlagt i 1963. I apartheid-perioden ble området gjerdet inn av det hvite mindretallsstyret og var det eneste safariområdet som var åpent for den ikke-hvite delen av befolkningen. I dag er gjerdet tatt ned og viltet går fritt mellom områdene, men Manyeleti er fremdeles det mest fredfulle og uspolerte hjørnet av Kruger.

Det er ikke mange andre her enn gjester fra områdets tre camper, som har plass til omlag 100 personer til sammen, og det gir oss eksklusive safariforhold uten kolonnekjøring, som man ofte opplever i de større parkene.

Kruger og Manyeleti ligger ganske lavt og er derfor en helårsdestinasjon med ganske varme og tørre vintre. Etter det tidlige sommerregnet blir vegetasjonen veldig tett fra mai–juni til den lange tørkeperioden fjerner det meste igjen.  I selve Manyeleti ligger det to store oppdemte innsjøer med tallrike krokodiller og flodhester, et enestående fugleliv og mange drikkende dyr i den tørre perioden.

Erfaringsmessig vil vi få se et utvalg av Afrikas berømt vilt som for eksempel løve, neshorn, gnu, kudu, vortesvin, sjiraff, elefant og impala. Det er ingen garanti for hva vi ser, når eller hvor. Her ligner naturen veldig det man mener er det opprinnelige Afrika, og vi må derfor regne med perioder med tett, frodig planteliv og andre der det er solsvidd og vissent.

Vi skal ut på både morgen- og ettermiddagssafarier samt fotturer i det vakre landskapet. Morgensafari starter tidlig, ofte ved soloppgang, og det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen på en morgensafari! Det er kjølig, vi møter viltet ved vannhullene og elvene hvor dyrene stiller tørsten – alt ånder som regel av fred og ro nå da nattens jakt og strabaser er overstått.

En ettermiddagssafari starter sist på ettermiddagen, når solen står lavt og de varme fargene ligger over landskapet. Vi stopper og nyter solnedgangen med en kald forfriskning, før lyktene og de sterke spotlight-lysene tennes til nattesafari. Det er litt av en åpenbaring for sansene når den sørlige halvkulen plutselig lyser opp stjernehimmelen, med nattens mange fremmedartede lyder som fyller ørene og duften av Afrikas røde jord og savannens sterkt krydrede dufter smyger seg inn i neseborene. Safari om kvelden og natten er helt annerledes enn om morgenen. Det føles som om man er i en annen verden. Når spotlysets hvite kjegle feier over buskaset, lyser hundrevis av store og små øyne – det hele forekommer plutselig mye nærmere. Et eller annet pusler og rasler i nærheten – er det en flokk gomlende gnuer eller har de sultne løvinner innledet nattens jakt?

Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari i åpne biler, spesielt i de tidlige morgentimene og etter at mørket faller på. Det er tepper i safaribilene, men en kraftig, vindtett jakke og en lue kan være god å ha.

Dag 5
Manyeleti viltreservat–Panoramaruten–Zebra Nature Reserve ved Pretoria
Fantastiske God's Window

Fra Manyeleti går turen direkte mot det østlige Mpumalanga. Vi kjører på de flotte veiene som bukter seg langs Panorama-ruten, med det fjellrike området som byr på den ene storslåtte naturopplevelsen etter den andre.

Ved God’s Window opplever vi et av verdens vakreste utsiktspunkter (hvis været tillater det) med fabelaktig utsikt til lowveld-savannen som ligger 1000 meter skrått nedenfor platået vi befinner oss på. Vi besøker også Three Rondavels og Bourke’s Luck Potholes, som er et enestående klippelandskap der voldsomme elvehvirvler har boret dype, sylinderformede hull i klippen.

Til slutt stanser vi ved Blyde River Canyon, som tåler sammenligning med Grand Canyon, selv om skalaen er mindre. Det er mange uforglemmelige naturfenomen i dette området. Programmet tilpasser vi været og hvorvidt deltagerne ønsker å gå tur i de vakre omgivelsene. I disse fjellene er det ofte en tett morgentåke som letter utpå dagen, og det forsøker vi å ta høyde for når dagsruten blir fastlagt på stedet.

Fra Panoramaruten kjører vi mot Zebra Nature Reserve ved Pretoria, som er vår base de kommende dagene. Den stemningsfulle lodgen ligger flott til i det åpne landskapet der sebraer, hester og antiloper går fritt omkring.

Dag 6
Avkobling på Zebra naturreservat og reptilsenter og vinsmaking
Vår base Zebra Nature Reserve

Etter frokost tar vi en kort spasertur til Zebras eget reptilsenter. Her får vi en fascinerende tur som omfatter eksotiske krypdyr. 

I løpet av oppholdet er det mulig å bli med på aktiviteter som fisking, kajak, kose deg på spa, sykle mountainbike osv. 
Du kan selvfølgelig også bare slappe av og nyte livet ved poolen.

Denne kvelden før middag har vi muligheten til å smake på noen av de gode vinene som Sør-Afrika er kjent for.
Turlederen din vil introdusere deg til et utvalg røde og hvite viner fra inngangsnivå til flere premiummerker i Zebras egen vinkjeller.

Dag 7
Utflukt til Soweto og Pretoria
Vår base Zebra Nature Reserve

I dag skal vi til townshipen Soweto for å få et innblikk i dagliglivet her.  På 70-tallet var Soweto symbolet på motstanden mot det daværende apartheidstyret. På turen vår gjennom bydelen kommer vi tett innpå historien og livet i dag. Vi besøker blant annet Vilakazi Street, som er den eneste gaten i verden der det har bodd to nobelprismottakere: Nelson Mandela og Desmond Tutu.

Turen fortsetter til Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. På byrundtur her besøker vi blant annet det imponerende Vortrekker-monumentet og presidentens offisielle hjem, Union Building. Byen er kjent for sine utrolig mange palisandertrær, som blant annet vokser i de mange forstedene. Vi drar tilbake til Zebra Nature Reserve etter turen til Pretoria.

Underveis på dagens utflukt spiser vi lunsj (ikke inkludert i reisens pris).

Dag 8
Zebra Nature Reserve–Port Elizabeth– Tsitsikamma National Park–Plettenberg Bay
Den flotte kyststrekningen i Tsitsikamma nasjonalpark

Vi forlater Zebra Nature Reserve og kjører tilbake til Johannesburg. Herfra flyr vi til Port Elizabeth. Kystbyen Port Elizabeth er utgangspunkt for den vakre kyststrekningen Garden Route, som går hele veien til Cape Town.

Fra Port Elizabeth kjører vi gjennom det vakre landskapet til Tsitsikamma nasjonalpark, som er kjent for et rikt fugleliv, sjeldne endemiske planter og trær, og en vakker, men også barsk kyststrekning. Etter en kort fottur der vi passerer den berømte hengebroen over Storms River Mouth, fortsetter vi gjennom Natures Valley til Plettenberg Bay. Her sjekker vi inn på hotellet vårt.

Dag 9
Plettenburg Bay. Båttur på Keurboomselva

Etter frokost kjører vi et par kilometer til Keurboomselva, der vi tar en båt oppover elva og gjennom Keurbooms River naturreservat. Det vil være mulig å hoppe i vannet og svømme en tur, så husk badetøyet.

Tilbake i Plettenburg Bay kan du bruke resten av dagen på å utforske byen og de lokale butikkene, dra på stranden eller slappe av ved hotellets basseng.

Dag 10
Plettenburg Bay–Oudtshoorn–Montagu
De enestående dryppsteinshulene Cango Caves

I dag kjører vi vekk fra kysten og inn i landet for å besøke en av de tradisjonelle severdighetene på Garden Route, nemlig de verdensberømte dryppsteinshulene Cango Caves. Ruten går gjennom vakre naturscenerier med slukter og pass, grønne fjell og viadukter.

I Cango Valley finner vi de berømte Cango-grottene. Det store grottesystemet har navn efter khoisan-folkets ord for ”et vått sted”, og grottene kan fremvise utrolige dryppsteinsformasjoner.

Etterpå kjører vi videre til Montagu, som ligger vakkert til blant vingårder og fjellkjeder. Byen ble grunnlagt i 1851 og langs hovedgaten Long Street skal vi se nærmere på de noen av de vakre husene som stammer fra den tid. Vi besøker et lokalt museum, samt Joubert House, den eldste boligen i området. Her får vi et innblikk i hvordan livet utartet seg i 1850-årene. 

Overnatting i Montagu (obs: på enkelte avganger overnatter vi i Oudtshoorn).

Dag 11
Montagu–Cape town. Vingårder med vinsmaking. Kirstenbosch botaniske hage.
Vi besøker vingårder på vei mot Cape Town

Vi forlater Montagu og fortsetter mot det berømte vinlandet ved Stellenbosch. 

Grunnleggeren av Cape Town, Jan van Riebeeck, ble i 1659 den første til å dyrke vin i Sør-Afrika. Siden er produskjonen vokst til å bli en av verdens ti største. Vi besøker et par vingårder der vi smaker på noen av områdets gode og varierte viner. Vi spiser lunsj på en av vingårdene. 

Om ettermiddagen nærmer vi oss Cape Town og det imponerende, ikoniske Taffelberget. På skråningene av Taffelberget besøker vi Kirstenbosch botaniske hage, som ble grunnlagt i 1913 og har en samling på med enn 7000 unike planter. Det er også mulig å få panoramautsikt i 12 meters høyde hvis man går en tur på den 130 meter lange gangstien som slynger seg gjennom tretoppene.

Dag 12
Cape Town på egen hånd
Nyt en dag på egen hånd i Cape Town

Vi har hatt noen travle reisedager og har derfor dagen fri til egne aktiviteter. Vi kan anbefale en tur opp til det berømte Taffelfjellet, som er byens varemerke. Det er fint å starte dagen her, da fjellet oftest ligger klart om morgenen.

Du kan også dra til Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Det vil bli guidet på engelsk, men historien er veldig interessant og blir fortalt av folk med tilknytning til øya.

Robben Island er et tidligere fengsel og ligger vanskelig tilgjengelig på en øy i havet utenfor Cape Town. Transporten ut dit blir ofte avlyst grunnet værforhold, motorstopp eller streiker i området, og vi kan derfor ikke garantere at et besøk på øya vil være mulig. Vi hjelper til med å få tak i billetter (ikke inkl.) til dem som måtte ønske å se Robben Island og anbefaler et besøk på det varmeste.

Ettermiddagen kan evt. brukes til å gå rundt på Greenmarket for til slutt å ende ved den berømte Victoria & Albert Waterfront der det er mange innkjøpsmuligheter og spisesteder. Den sørafrikanske rand har falt voldsomt i de siste par årene, og Sør-Afrika er blitt et attraktivt shoppingland. Klær, smykker, kunstgjenstander og mye mer kan kjøpes til gode priser.

Reiselederen står klar med gode råd til å oppleve byen på egen hånd og kan tilby en felles spasertur i sentrale Cape Town for dem som har lyst.

Dag 13
Cape Town. Kapphalvøya
Store kolonier av sørafrikanske pelsseler holder til på Duiker Island

Dagen byr på en utflukt til Kapphalvøya. Vi kjører gjennom pittoreske småbyer på smale, høytliggende klippeveier med det brusende havet under oss.

Ved Hout Bay skal vi ut på en liten båttur gjennom den kraftige brenningen til Duiker Island, der tusener av sørafrikanske pelsseler holder til. Vi kommer på helt nært hold av kolonien og kan se hvordan de ligger på klippene eller leker i vannet rundt båten.

Senere kjører vi over utsiktspunktet Chapman’s Peak til Simon’s Town, der vi skal besøke en pingvinkoloni. Etter ytterligere en kort kjøretur når vi frem til Cape og The Good Hope Nature Reserve på ikke mindre enn 7680 hektar. Med de vakre kystlandskapene er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu, i tillegg til strutser og bavianer.

Vi går den lille turen ut til spissen av halvøya – Cape Point – og nyter den storslåtte utsikten utover de to store verdenshavene: Atlanterhavet og Indiske hav.

Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag sammen i Cape Town.

Dag 14
Cape Town. Hjemreise

Vi kjører til lufthavnen i Cape Town og derfra flyr vi til Oslo.

Dag 15
Ankomst til Oslo

Fly til Manyeleti

Du kan velge å fly direkte til våre to camper Khoka Moya og Mantbeni i Manyeleti. Flyturen er et alternativ til den noe lange kjøreturen med buss fra Johannesburg.

Ved ankomsten til Johannesburg blir du møtt av representanter fra flyselskapet Federal Airlines, som tar deg med til selskapets egen terminal på flyplassen. Herfra flyr du til Khoka Moya-campens egen flystripe i Manyeleti viltreservat, som er en del av Greater Kruger nasjonalpark. En safaribil venter på deg og kjører deg – på turens første minisafari – til campen.

På reisens siste dag har du mulighet for å sove litt lenger og nyte en tidlig lunsj før du blir kjørt til flystripen og fløyet tilbake til Johannesburg. Her står Federal Airlines klar igjen til å hjelpe deg over i den internasjonale avgangshallen der du tar flyet hjem.

Pris:
6 098,– per person (en vei, voksen)
12 196,– per person (tur/retur, voksen)

4 698,– per person (en vei, barn)
9 396,– per person (tur/retur, barn)

1 698,– per person (en vei, spedbarn)
3 396,– per person (tur/retur, spedbarn)

Legg merke til at innenriksfly med Federal Air fra Johannesburg til Manyeleti ikke er refunderbart.
Særkrav til bagasje

Du kan ta med deg 1 kolli innsjekket bagasje og 1 kolli håndbagasje på flyet. Da det er et mindre fly er det en rekke krav til bagasjen:

 • Kofferter skal ha myke, ikke stive sider. Pakk f.eks. i en bag.
 • Den maksimale tillatte vekten for innsjekket bagasje er 20 kg.
 • Den maksimale tillatte vekten for håndbagasje er 5 kg (1 kolli).
 • Forslag til bagasjestørrelse: 40 cm (bredde) x 30 cm (høyde x 60 cm (lengde).
 • Hvis du er nødt til å pakke om bagasjen din kan du kjøpe myke bagger i Federal Airlines’ lounge. En bag koster 200 rand

Bemerk at flyet stopper flere steder underveis på ruten.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 40 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
7 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg med mellomlanding/er
 • Fly Cape Town–Oslo med mellomlanding/er
 • Fly Johannesburg–Port Elizabeth
 • 4 x safari i Big Five-område
 • Panoramaruten
 • Zebra reptilsenter
 • Vandretur i Tsisikamma nasjonalpark
 • Båttur på Keurbooms-elven
 • Cango Caves og Montagu muesum samt Joubert House
 • Vingårder med vinsmaking, Kirstenbosch botaniske hage
 • Kapphalvøya
 • Utflukter og safarier ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller og lodges i delt dobbeltrom*
 • Frokost alle dager, 5 lunsjer el. matpakker og 7 middager
 • Skatter og avgifter

* Det er dessverre ikke mulig med ekstraseng på de hotellene vi bruker på denne reisen.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (til koffertbærere, kelnere samt sjåføren – beregn ca. kr. 600 pr. person)
 • Eventuelle ekstrautflukter (blant annet taubane til Table Mountain)
 • Eventuelle billetter til Robben Island
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 

Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 
Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 16 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.

Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 6 498,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris i 2024
kr 6 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 10 498,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

Pris i 2025
kr 7 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 11 498,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fire-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr 4 000,– mer per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 000,– mer per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Bestilling av reiseforlengelsen må skje i sammenheng med bestillingen av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen så tidlig som mulig, ettersom vi ikke kan garantere tilgjengelighet på hotell og fly for alle avreisedatoer. Vær oppmerksom på at prisen for forlengelsen kan variere avhengig av tilbud og etterspørsel.

Reiseforlengelsen er på egenhånd uten en reiseleder fra Albatros, og det er derfor ikke et minimum antall deltakere som kreves for at forlengelsen skal gjennomføres.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 12 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Explorers Village

Herlig 3-stjerners lodge med svømmebasseng, restaurant og bar. Eiendommen har utsikt over den afrikanske bushen og et vannhull som ofte besøkes av elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark. 

Les mer på: www.shearwatervictoriafalls.com

Pris i 2024
12 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
15 498,– pr. person i enkeltrom på The Explorers Village

Pris i 2025
12 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
15 998,– pr. person i enkeltrom på The Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillegg for oppgradering av hotell i 2024
kr 5 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 12 500,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Tillegg for oppgradering av hotell i 2025
kr 7 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 15 100,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 16 998,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 4 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris i 2024
kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 23 996,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Pris i 2025
kr 19 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 26 496,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell i 2024
kr 3 500,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 9 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for oppgradering av hotell i 2025
kr 6 000,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 13 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 4 out of 5 by from Mange inntrykk og opplevelser. Reiseleder var utmerket med mye kunnskaper. Flere avvik fra programmet som var sendt ut.
Date published: 2024-03-31
Rated 4 out of 5 by from Kjekk tur. En flott tur med en god reiseleder. Kjekk turgruppe. Noen bussetapper ble lange i seter med dårlig utsikt. De stakkarene som måtte sitte over hjulkassen satt ikke bra.
Date published: 2024-03-29
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med mange opplevelser Kunnskapsrik reiseleder Daniel var med på å gjøre turen spennende og lærerik.
Date published: 2024-03-26
Rated 3 out of 5 by from Stilte ikke til forventningene i forhold til det som var nevnt i programmet Reiselederen var kunnskapsrik og meget hjelpsom.
Date published: 2024-03-25
Rated 4 out of 5 by from Fin og variert tur En fin reise hvor man var på safari i første del. Fikk sett alle de store 5 de 2 første dagene. Etterhvert fikk man et bredere inntrykk av Syd Afrika sin historie og nutid takket våre fantastiske reiseleder som var født, oppvokst og fremdeles bor i Syd Afrika. Han var også veldig hjelpsom med å anbefale hva man kunne gjøre på egentid og behjelpelig med å bestille biletter. På resten av turen fikk vi en variert tur. Det eneste var litt for lange distanser de dagene vi kjørte buss.
Date published: 2024-03-24
Rated 5 out of 5 by from Veldig bra tur Reiseleder Daniel var utrolig dyktig
Date published: 2024-02-06
Rated 4 out of 5 by from Bra, men litt slitsom reise En spennende reise med mange gode opplevelser. Litt for lange bussturer og kanskje litt for tett program. Veldig bra hoteller og kunnskapsrik reiseleder.
Date published: 2024-01-30
Rated 4 out of 5 by from En magisk reise i Mandelas Afrika Totalt en fantastisk opplevelse. Starten med safari i Krüger var reisens høydepunkt. Etter en slitsom flyreise, så var det en veldig lang busstur på direkten. Tror det kunne vært bedre å startet med en liten sightseeing i området her, for eks. Pretoria/Soweto, som vi tok senere, og så en overnatting før videre transport til Mantobeni Camp. Her var hele opplegget, service og måltider meget bra. Det eneste negative var slitt bad/WC i teltet. Zebra Nature hotel var ok, men ganske nedslitt, og her var maten ikke mer enn akkurat. I tillegg var vi skuffet over at bassenget var så lite tiltalende, med alger el.l. på bassengveggene, tror ikke noen tok en dukkert. Vi synes også at det var en natt for mye her, burde heller hatt en natt ekstra i enten Plettenburg Bay eller Montagu (Nydelig hotell), også for å ta seg litt igjen. Turen videre sørover var interessant, med mange flotte opplevelser. Lunsj med vinsmaking var meget bra. I Cape Town er det jo mye flott å oppleve. Vi fikk med oss Table Mountain, Robben Island og Waterfront med Hop on hop off tur med noen stopp underveis. Rundturen til Kapp det Gode Håp var også meget flott. Alt i alt en meget interessant, dog noe slitsom tur, vel lange bussreiser.
Date published: 2024-01-29
 • y_2024, m_5, d_22, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_201
 • loc_no_NO, sid_ZARTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser