New York, New York – start spreading the news!

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En eventyrlig reise til en av verdens mest fascinerende og pulserende storbyer

New York er en av verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. Dette er byen som aldri sover – og som byr på alt du kan ønske deg. Denne reisen fører deg gjennom New Yorks mange kaleidoskopiske fasetter – fra det travle Financial District med de kolossale skyskraperne til eksklusive Uptown, sjarmerende Greenwich Village, fasjonable SoHo og eksotiske Chinatown. Vi fordyper oss i metropolens helt unike og intense stemning.

Reisen er satt sammen med tanke på å gi deg et utvalg av de beste severdighetene New York har å by på. Hver dag fokuserer vi på ulike ting, så du vil få en blanding av kulturelle innslag, guidede turer og synsinntrykk fra byens gater. Det blir også satt av tid til utforsking av byen på egen hånd. Reiselederen tar oss fra severdighet til severdighet. Dette skjer både til fots og med den berømte undergrunnsbanen. Den forbinder alle byens knutepunkter på en effektiv måte. Det er også uten tvil den raskeste måten.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram 7 dager
Dag 1
Avreise til New York, USA
Dag 2
Financial District, Wall Street, Ground Zero og Brooklyn Bridge
Dag 3
Uptown med Upper West Side, Museum of Natural History, Central Park og Guggenheim Museum
Dag 4
Downtown med Flatiron Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy og Chinatown
Dag 5
Midtown med Empire State Building, Rockefeller Center, Fifth Avenue og båttur
Dag 6
New York på egen hånd og hjemreise
Dag 7
Ankomst til Norge

Hoteller

Doubletree by Hilton

 • 399 rom
 • Aircondition
 • Hårføner
 • TV
 • Telefon
 • Internett (WiFi)

Det røykfrie hotellet ligger i hjertet av Lower Manhattan og har gangavstand til Wall Street, Battery Park, Trinity Church og 9/11 Memorial. I tillegg er det under 5 minutters gangavstand til en rekke t-banestasjoner (subway) (Bowling Green, South Ferry og Wall Street) som forbinder stort sett hele Manhattan via t-banenettet. Det er også gangavstandt il Brooklyn Bridge, Tribeca, Soho og Canal Street-områdene som alle oser av liv og har et stort utvalg av restauranter, severdigheter og butikker. 

På hotellet finner du et treningsrom, restaurant med italiensk mat, en bar/lounge og en minibank. 

Hotellets 399 rom er fordelt på 44 etasjer.
Alle rommene er utstyrt med safe, TV med over 80 kanaler, mulighet for å lage kaffe/te og hårføner. Det er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Du kan lese mer om hotellet på https://www.hilton.com/en/hotels/nycbpdt-doubletree-new-york-downtown/

 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
21 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise til New York, USA
Utsikt over The Big Apple

Vi flyr til New York og ankommer om ettermiddagen lokal tid. Når vi har passert toll og passkontroll, kjører vi direkte til hotellet. Etter innsjekking tilbyr reiselederen en liten omvisning i området rundt hotellet slik at vi kan orientere oss litt. Resten av dagen tilbringer vi på egenhånd.

Dag 2
Financial District, Wall Street, Ground Zero og Brooklyn Bridge
Wall Street

Etter å ha spist frokost spaserer vi til hjertet av finansdistriktet. Dette er sentrum for en stor del av verdensøkonomien, og mange av verdens største og multinasjonale selskaper og banker har sitt hovedsete her.

Vi fortsetter til fots og besøker flere av områdets severdigheter. Vi begynner med å vandre nedover mot Battery Park, som ligger på den sørligste delen av Manhattan. Etter det passerer vi Bowling Green, som ifølge tradisjonen er stedet der de nederlandske bosetterne i 1626 kjøpte Manhattan fra algonquin-indianerne til en pris av 24 dollar. Deretter fortsetter vi oppover Broadway til Trinity Church, og videre til finansverdenens mest berømte gate, Wall Street. Vi passerer Federal Hall og New York Stock Exchange, og ved lunsjtider blir vi vitne til et mylder av forretningsfolk som fyller lunsjrestaurantene og står i kø foran de små gatekioskene.

Vi inntar lunsjen vår ved South Street Seaport, som er et restaurert område rundt den gamle havnen i New York. Her er det et stort område med flere restauranter, butikker og terrasser med fantastisk utsikt over East River. Her er det et enormt lunsjutvalg som tilbyr alt fra hamburgere til meksikansk og japansk mat.

Etter pausen går vi mot Ground Zero, med et besøk ved 9/11 Memorial. På plassen der World Trade Center lå har man bygd et minnesmerke som tar opp halvparten av det omtrent 64 000 m2 store området. Minnesmerket ble innviet på tiårsdagen etter terrorangrepet der 2753 mennesker mistet livet, de fleste inne i World Trade Centers tvillingtårn. Der tårnene en gang sto er det i dag to firkantede bassenger med vann som døgnet rundt renner nedover de mørkegrå sidene og ned i et tilsynelatende bunnløst hull – et symbol på tårnenes fall og ødeleggelse.

På bronsepilarer er navnene på alle de som mistet livet den 11. september 2001 inngravert. Bassengene, som er omkring 4000 m2 store, ligger på et torg med flere hundre trær som er plantet for å skape en atmosfære av håp og gjenfødsel. Minnesmerket er oppført av arkitektene Michael Arad og Peter Walkers & Partners, som vant i konkurranse med over 5000 innsendte forslag. Det norske arkitektkontoret Snøhetta (som blant annet også har tegnet den norske ambassaden i Berlin) står for paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum, som ble åpnet i 2014.

Du kan velge på egenhånd (ikke inkludert) å besøke museet som ligger under jorden ved Ground Zero. Et besøk på museet tar ca. 2 timer og er ganske tungt på hodet. Turlederen er tilgjengelig med tips til eventyr på egenhånd og drar senere til hotellet sammen med de som måtte. vil følge. Det er bare en kort spasertur unna.

Vi møtes igjen om ettermiddagen og tar tunnelbanen (ikke inkludert) til Brooklyn, der vi starter med å få et overblikk over New York sett fra Brooklyn Heights. Herfra kan vi se Manhattans sørspiss, Frihetsgudinnen og det gamle immigrasjonssentret på Ellis Island, der 12 millioner innvandrere ble mottatt. Fra promenaden langs East River får vi en forestilling om hvor enormt stor byen er, og vi kan få et overblikk over flere av New Yorks fem boroughs (distrikter): Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island. Vi opplever New Yorks skyline om kvelden, på gangbroen over Brooklyn Bridge, før vi begir oss tilbake til hotellet. Ved ankomsten til hotellobbyen kommer reiselederen til å anbefale middagsrestauranter til dem som er interessert.

Vi går litt over 6 km om dagen og 4 km om ettermiddagen/kvelden.  Reiselederne våre endrer i enkelte tilfeller ruten for å bedre totalopplevelsen for alle våre reisende. Det innebærer at dager og tidspunkter for besøk kan endres.

Dag 3
Uptown med Upper West Side, Museum of Natural History, Central Park og Guggenheim Museum

I dag står Uptown Manhattan på programmet. Etter frokost tar vi T-banen (ikke inkludert) til Columbus Circle, som ligger på det sørvestlige hjørnet av Central Park.

Herfra går turen videre opp gjennom Upper West Side. Navnet Upper West Side betegner området vest for Central Park, som i dag er et svært komplekst og livlig område. I dag er det et av New Yorks favorittbydeler, hvis kunstneriske bohemstemning har erstattet slummen som inspirerte Leonard Bernstein til å skrive sin berømte kjærlighetsmusikal «West Side Story». Her ser vi blant annet Lincoln Center, hvor New York City Ballet og Metropolitan Opera holder til, samt byens beste og mest kjente bagelbakeri og sjarmerende sidegater med de karakteristiske 'brunsteins' rekkehusene.

Etter denne friske morgenvandringen tar vi turen til kvarteret med American Museum of Natural History, som er verdens største med over 36 millioner gjenstander. Museet rommer blant annet verdens største samling av dinosaurfossiler, en gjenskapt afrikansk regnskog og safiren 'Star of India' på 563 karat. Det er mye å se på, og det vil være mulighet til å velge om du vil gå inn på museet for egen regning senere på turen. Det er mange andre alternativer i nærheten, litt tid på egen hånd i Central Park er også et alternativ.

Turen går deretter forbi Dakota-bygningen, der John Lennon ble myrdet i 1980. Herfra går vi over Central Park og ser på noen av attraksjonene i denne fantastiske parken, som Strawberry Fields, som ble anlagt av Yoko Ono til minne om hennes avdøde ektemann, Bethesda Fountain som ble designet av Emma Stebbins samt statuen av H.C. Andersen, fremført av dansk-amerikaneren Georg Lober. Pengene til statuen ble samlet inn av danske og amerikanske skolebarn og ble innviet i 1955 som var 150-årsjubileet for H.C. Andersens fødsel.

Videre på den andre siden av parken (Upper East Side) besøker vi det berømte og svært spektakulære Salomon R. Guggenheim-museet (inngang ikke inkludert). I tillegg til å være et arkitektonisk mesterverk, rommer museet verk av mange av 1900-tallets største kunstnere som Chagall, Kandinsky, Picasso og van Gogh. Er du spesielt interessert i kunst kan du bo på museet resten av dagen og finne veien hjem til hotellet via T-banen (ikke inkludert) eller med taxi (ca. 15-20 dollar). For de som ikke ønsker å gå på museet gis det tid på egenhånd i området, og reiselederen gir tips til aktiviteter.

Når besøket på Guggenheim er over, fortsetter de som vil ta T-banen mot 34th Street Hudson Yards hvor vi tar en siste spasertur på The High Line. Den forhøyede toglinjen går gjennom 22 kvartaler fra Gansevoort Street til West 30 Street mellom Washington Street og 11th Avenue.

Her går vi på de gamle togskinnene og er omgitt av grøntområder og kan samtidig se ned på gatene som går under det gamle togsporet. Det er et flott sted å gå en tur og helt uten trafikk. Vi avslutter turen like ved Chelsea Market som har mange muligheter for å spise både godt og til en rimelig penge.
Vi går ca. 5 km om morgenen og ca. 5 km på ettermiddagen.

Dag 4
Downtown med Flatiron Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy og Chinatown

I dag skal vi oppleve det spennende og varierte Downtown Manhattan. Innenfor et forholdsvis lite område skifter byen karakter og stemning opptil flere ganger, fra det hippe og eksklusive SoHo, over det italiensk-dominerte Little Italy til det østasiatiske Chinatown. Til tross for navnet er bydelen i dag en maurtue av folkeslag. I tillegg til kinesere er det også hjem for blant annet vietnamesere, malayer og koreanere. Hvis man vil plassere de forskjellige kvarterene i forhold til hverandre, er en spasertur den beste måten.

Vi starter dagen ved 23. gate, der Broadway og Fifth Avenue krysser hverandre. Her ligger New Yorks første egentlige skyskraper, som på grunn av  sin form kalles Flatiron Building eller »strykejernsbygningen«.

Vi går deretter nedover Broadway til Union Square og passerer kvarteret rundt New York University, som er hjemsted for mange hyggelige barer og restauranter.

Etter en pause ved Washington Square Park, som er kjent for sin triumfbue, går vi gjennom bohembydelen Greenwich Village og krysser Houston Street ned til SoHo (South of Houston). SoHo byr på et bredt utvalg av designbutikker og kunstgallerier samt gode restauranter i den litt dyrere enden.

Vi krysser deretter Broadway og havner i Little Italy, som i dag er enda mindre enn navnet tilsier. Mens Chinatown sør for Canal Street har vokst seg større, har mange italienske immigranter flyttet til Brooklyn eller Queens. Det betyr at områder som tidligere var del av det italienske kvarteret, i dag er blitt overtatt av de nye asiatiske innflytterne. Man kan likevel fremdeles fornemme en brå overgang mellom de italienske restaurantgatene nord for Canal Street og det myldrende Chinatown sør for gaten.  I Chinatown kan man velge å spise lunsj sammen med Albatros' reiseleder (på egen regning) eller på egen hånd.

Ettermiddagen er avsatt til å utforske Downtown Manhattan på egen hånd. Reiselederen gir gjerne tips.

Vi går rundt 6 km i løpet av dagen.

Dag 5
Midtown med Empire State Building, Rockefeller Center, Fifth Avenue og båttur
Frihetsgudinnen sett fra vannet

Vi begynner dagen med å ta undergrunnsbanen (ikke inkludert) til Herald Square, som ligger der Broadway og 6th Avenue krysser hverandre.

Her passerer vi varehuset Macy's på vei til verdens kanskje mest berømte skyskraper, Empire State Building. Vi besøker observatoriet i bygningen som ligger ca 400 meter over gatenivå tidlig om morgenen for å unngå kø . Herfra kan de fleste kjenne igjen de områdene vi har besøkt de tidligere dagene, men nå ser vi dem fra et helt annet perspektiv.

Tilbake på gaten igjen går vi gjennom Bryant Park, som er et mindre og veldig trivelig parkområde omgitt av gigantiske skyskrapere. Her kan vi se personer som arbeider i de omkringliggende kontorbygningene nyte lunsjen samtidig som de lytter til noen av de mange jazzkonsertene som ofte holdes.

Vi fortsetter til Grand Central Terminal, der vi ser den berømte og utsøkte avgangshallen. Det er en bygning i Beaux-art, en stil som var populær i begynnelsen av 1900-tallet.

Dagens lunsj inntar vi ved det imponerende Rockefeller Center, som er et storslagent kontor-, restaurant- og butikkområde fra 1930-årene. Det er innredet med tallrike skulpturer og malerier i Art Deco-stil, blant annet Paul Manships gullbelagte bronsestatue av Prometheus og Lee Lawries enorme statue av Atlas, som kan sees fra Fifth Avenue.

Etter lunsjpausen går vi videre opp til Fifth Avenue, der vi besøker St Patrick's Cathedral og St Thomas Church. På veien passerer vi velkjente butikker som Saks, Louis Vuitton, Tiffany's og Prada.

Denne ettermiddagen står en rundtur med båt på programmet. Vi tar en 1 ½ time lang tur rundt den sørligste delen av Manhattan, der vi blant annet kommer tett på Frihetsgudinnen.

Vi går rundt 4 km om dagen og 1 km om ettermiddagen/kvelden.

Dag 6
New York på egen hånd og hjemreise
One World Trade Center

I dag har du hele formiddagen til egen disposisjon. Det er mulig å oppbevare bagasjen på hotellet hvis du planlegger å returnere til hotellet etter utsjekkingstid. Besøk det fantastiske nyrenoverte Metropolitan Museum of Art. Metropolitan Museum of Art i New York er det største museet i byen. Akkurat som Paris, Louvre, St. Petersburg har Hermitage og Amsterdam har Rijksmuseum, New York har The Met. Metropolitan Museum of Art har et bredt utvalg av kunst, alt fra det gamle Egypt til rustning fra Europas middelalder, mote, fotografi og moderne kunst. Det er noe for enhver smak og utvalget er enormt. Kommer du til museet om morgenen er det mulighet for å gå en tur hvor du kan se høydepunktene. Du kan også fordype deg i et av distriktene vi besøkte og bare nyte storbystemningen med en kulinarisk opplevelse på en av de mange spennende lunsjrestaurantene, og/eller dra nytte av de mange shoppingmulighetene New York har å by på.

Du kan også fordype deg i et av de områdene vi har besøkt tidligere, og bare nyte byens atmosfære med kulinariske opplevelser i en av de mange spennende lunsjrestaurantene. Et annet alternativ er å benytte seg av de utallige shoppingmulighetene som New York har å by på.

De foregående dagene har reiselederen, i takt med gjennomgangen av New Yorks ulike distrikt, vist mange ulike muligheter for shopping. Det er helt sikkert mange steder man ønsker å dra tilbake til, og nå er det muligheter for det. Vi kan foreslå varehus som Macy's og Bloomingdales. Vi har også shoppingkomplekset CNN Time Warner, det fantastiske varehuset Century 21 med fabrikkutsalg av merkevarer, eller de mindre butikkene i Downtown Broadway.

Etter en hyggelig formiddag for oss selv møtes vi på hotellet straks etter middag. Vi blir hentet der og drar ut til lufthavnen for hjemreise.

Dag 7
Ankomst til Norge
Vi ankommer Oslo senere på dagen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
9 698,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–New York
 • Utflukter ifølge program
 • 5 netter på 4-stjerners hotell Doubletree Downtown på Lower Manhattan
 • Frokost daglig
 • Alle skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Transport i sentrum av New York (beregn ca. USD 39 per person til T-banebilletter – betales med kredittkort ved inngangen til T-banestasjonene)
 • Driks til sjåfører (beregn ca. 10 USD pr. person)
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Klima og påkledning

Været i New York ligner været i Skandinavia, men kan føles kaldt i vintermånedene når vinden blåser mellom de store bygningene.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antallet ikke oppnås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Wifi og internett på hotellene i USA

Mange av hotellene våre har i dag gratis wifi eller internett via kabel på rommene som en del av sin service til kundene på like fot med TV.

Forbindelsen og kvaliteten kan likevel være vekslende. Noen hoteller tilbyr gratis Wi-Fi på rommene, mens andre har muligheten for gratis internett på de fleste fellesområder (spør derfor om wifi eller internett ved innsjekking eller via din reiseleder). Noen ganger kan det lønne seg bedre å benytte dette i fellesområder, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Det avhenger ofte av hvor rommet ditt er plassert i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar fremdeles gebyr for bruk av wifi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten på disse likevel bedre.

En helt annen mulighet er ellers å benytte gratis wifi hos kjeder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er å finne innenfor kort avstand.

Wifi på busser i USA

Man kan ikke regne med at der er wifi på turistbussene i USA; det er fremdeles en relativt sjelden service.

Data og kontantkort på mobil i USA

Det er relativt greit hvis du ønsker å sette et amerikansk sim-kort i telefonen din. Du behøver ikke opprette abonnement eller ha en amerikansk adresse. Du kan nøye deg med et forhåndsbetalt kontantkort eller ”pre-paid” som det heter i USA. Det kan du få hos alle de store teleutbyderne, som AT&T, T-Mobile, Verizon m.fl.

Vi anbefaler i den forbindelse til en typisk reise i USA et 30 dages pre-paid kontantkort med 6 GB data. Det fås typisk til rundt 60 dollar. Du betaler for 30 dager, og det fylles ikke automatisk opp igjen.

Du blir etablert i systemet deres, betaler og får så et sim-kort. Man kan få alle typer sim-kort (f.eks. Nano til iPhones). Det fungerer på samme måte hvis du skal bruke et sim-kort til iPad eller andre nettbrett. Personalet hjelper med å sette sim-kortet i og sjekke at alt er som det skal være.

Du skal ikke gjøre noe hjemmefra. Du skal bare gå inn i en telefonbutikk når du kommer til USA. (Husk ID og kredittkort til etablering).

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA: www.albatros.no/reisemaal/nord-amerika/usa

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Å besøke New York på denne aktive måten krever at man har god kondisjon. Det er en fantastisk måte å oppleve denne magiske byen på. Men man trenger gode sko, og det er ikke uvanlig at vi går over 6 kilometer per dag. Vi unngår likevel lange bilkøer og omkjøringer på grunn ev enveiskjørte gater.

Bemerk vennligst at utfluktene i New York foregår med tunnelbane (subway), og at avgifter for denne er inkludert i reisens pris. Programmet er tilrettelagt slik at vi forsøker å gjennomføre de enkelte punktene i så stor utstrekning som mulig, men gruppens interesse for forskjellige steder og andre eventuelle ønskemål kan påverke hvordan det blir gjennomført.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment, spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry, vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Frokost

Den nord-amerikanske frokostvanene er relativt enkle hvis man sammenligner med de skandinaviske. De fleste standardhotellene i Canada og USA, serverer en såkalt «continental breakfast» som typisk består av kaffe/te, juice, toastbrød med smør og syltetøy. Det er ikke unormalt at de kun har papptallerkener og pappkrus da mange tar frokosten «to go». 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En hektisk reise med noe for mange opplevelser. Reisen var spennende, men hektisk. For tett program med mange besøk. Lite tid på hver plass. Blir overflatisk. Programmet ble endret av reiseleder og derfor ble vår beslutning ved å ikke kjøpe Citypasset via Albatross ved reisens bestilling, endret. Citypasset ble kjøpt i NY, til høyere pris, mot refusjon fra reiseleder av de allerede betalte i reisen. Gruppen var noe for stor, 32 pers., til å holde følge med reiseleder. Det skjedde at personer kom bort fra gruppen. Reiselederen hadde IKKE tilgjengelig telefon og derfror ikke mulig å få tak i underveis på dagen.
Date published: 2019-10-09
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med mange opplevelser ! Tettpakket program. På 6 dager så vi det meste av New York. Vi vandret stort sett i helene på vår guide Stellan. Det var mye "traving" i gater med mye folk. Han samlet oss til kort info på en grei måte. Alle hang med og han snakket tydelig og ga kort og klar info. Vi fikk passe med pauser og god tid til lunsj. Programmet var justert noe, slik at vi fikk mer egen tid på kvelden, og i stede utflukt på dag 6 til Frihetsgudinnen. Dette var meget bra! Top of the Rock og Emipre State Building av mye av det samme mht utsikt. Jeg ville droppet det første og heller tatt "hop on og hop off" buss slik at vi kunne nyte New York sittede med mulighet for å repetere og se nye steder på en ny måte! Mer behagelig.
Date published: 2019-09-23
Rated 5 out of 5 by from En reise som sto til våre forventninger Vår reiseleder var en fantastisk guide.Vi opplevde alt New York hadde og tilby og vil anbefalle denne turen til andre. Takk til Albatross for et fint reiseopplegg.
Date published: 2019-04-27
Rated 5 out of 5 by from Alt var topp Flott tur og guiden var utrolig flink. Vi fikk veldig mye ut av turen fordi guiden var så flink til å legge opp turen
Date published: 2019-04-23
Rated 5 out of 5 by from En opplevelse for livet! En enestående kunnskapsrik, dyktig og morsom reiseleder gjorde dagene i New York til en fantastisk opplevelse i varmt og fint vårvær! Hver dag gikk vi i nye områder av Manhattan, med helt forskjellige og spennende miljøer. Nye opplevelser hver dag. Å betale tips til alle mulige er uvant for nordmenn, så ha kontanter klar overalt hver dag :)
Date published: 2019-04-21
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk opplevelse En spennende reise med utrolige opplevelser og med en fantastisk dyktig og kunnskapsrik reiseleder
Date published: 2019-04-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reiseopplevelse Turen var full av høydepunkter og velregissert alle dager. Hver dag med nye opplevelser. Opplegget med spasering i kombinasjon med subway var en glimrende og spennende løsning.Vår guide var meget klar og informativ, engasjert og positiv. Kan ikke se hva som kunne vært bedre.
Date published: 2019-04-20
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik uke i New York! Mine forventninger til New York - oppholdet ble innfridd på alle måter, mye takket være vår erfarne og lommekjente reiseleder. I løpet av disse dagene har vi fått med oss det aller meste av severdighetene på Manhatten! Det har vært herlige, aktive dager med mye vandring. En flott måte å oppdage byen på!
Date published: 2019-04-20
 • y_2023, m_5, d_28, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_13
 • loc_no_NO, sid_USVCB02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser