På eventyr i Sør-Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Big Five-safari, historiske Pretoria og bli med på guidet rundtur i townshipen Soweto. Vi har base på vår egen Zebra Country Lodge

Bare én times kjøretur fra Johannesburg ligger Albatros’ egen safarilodge, Zebra Country Lodge, utstyrt med svømmebasseng, poolbar, restauranter og selvfølgelig den sørafrikanske Boma – et område, hvor middagen serveres rundt en bålplass under åpen himmel. Inkludert i reisens pris er halvpensjon, en safariutflukt, en naturvandring samt et spennende besøk i Pretoria og Soweto. Derutover har du mulighet til å bestille en rekke andre utflukter i området. Du kan blant annet følge med på flere safariutflukter, ri på hester i de fredfulle omgivelsene eller besøke diamantgruven hvor «Afrikas stjerne» ble funnet. Dette er en reise med plass til både avslapning og eventyr.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sørafrikanske rand

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Fly Oslo - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve
Dag 3
Safari i Dinokeng viltreservat
Dag 4
Naturvandring og Reptilsenter
Dag 5–8
Mulighet for å velge forskjellige utflukter
Dag 9
Besøk i Soweto og hjemreise
Dag 10
Hjemkomst

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
16 998,–
Oslo
16 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve
Pretoria

Ved ankomsten til Johannesburg kjører vi nordøst mot Pretoria, Sør-Afrikas administrative hovedstad. Her begir vi oss ut på en liten byrundtur i den travle sørafrikanske storby. Vi kommer forbi blant annet den vakre Union Building, hvor Sør-Afrikas regjering holder til. Den halvmåneformede bygningen oppført i lys sandstein har høy beliggenhet, med storslått utsikt over byen. Den 285 meter lange bygningen sto ferdig i 1913, og bygningens to fløyer skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englenderne og boerne. Den sorte delen av befolkningen ble utelatt fra regjeringsbygningens symbolikk.

Vi spiser lunsj (ikke inkludert i reisens pris) enten før eller etter ved Union Building. Deretter har vi cirka en times kjøretur gjennom det vidstrakte sørafrikanske landskapet. Ved ankomsten til Zebra Lodge, får vi tildelt våre rom og kan etterfølgende slappe av resten av dagen. På kvelden nyter vi en velkomstmiddag.

Dag 3
Safari i Dinokeng viltreservat
Vi hilser på de lokale familiene..!

Når vi har fått en god natts søvn etter den lange reisen, skal vi om morgenen bli kjent med Sør-Afrikas ville natur, når vi kjører ut på en spennende game drive. Tett på Zebra Lodge ligger Dinokengs viltreservat, som er det første reservatet i provinsen Gauteng. Ut over The Big Five, som omfatter elefant, løve, nesehorn, bøffel og leopard, finnes det også gepard, brun hyene, giraff og et stort antall hovdyr samt fugler i reservatet.

Dagens game drive inngår i reisens pris. Om du får mersmak, har du i løpet av uken mulighet for å kjøpe en eller flere safariutflukter blant reservatets ville dyr. Transport til og fra lodgen inngår i reisens pris.

Dag 4
Naturvandring og Reptilsenter

Dagen innledes med et spennende alternativ til den safarituren vi har hatt i firehjulstrekker. I løpet av en to timer lang naturvandring går vi rundt i nærområdet og opplever naturen i et litt mindre format. Her kan man blant annet lære seg mer om insekter, planter og trær.

Deretter besøker vi Zebras eget reptilsenter. Her får vi muligheten til å studere både sørafrikanske slanger og andre fascinerende reptiler. Senteret fungerer også som trenings- og redningssenter for nærområdet.

Dag 5–8
Mulighet for å velge forskjellige utflukter
Svevende i luften

I løpet av ditt opphold har du mulighet for å følge med på forskjellige utflukter, som du selv velger. Du kan selvfølgelig også velge å slappe av på lodgen ved bassenget.

Utflukter og aktiviteter

Her følger et overblikk over de ulike alternativene og prisene.

Big Five-safari i Dinokeng viltreservat
I nærheten av Zebra Nature Reserve ligger Dinokengs game reserve, det første Big Five-reservatet i provinsen Gauteng. I løpet av uken kan du tilmelde deg til en eller flere safarier i reservatet. Transport til og fra lodgen inngår i reisens pris. Aldersgrensen for safari i Dinokeng game reserve er 3 år, men vi anbefaler at barnet er minst 5 år når han eller hun er med på safari.

570 ZAR per person

Utflukt i solnedgangen
Ved solnedgang drar vi ut på en to timers stemningsfull kjøretur i naturen i Zebra Nature Reserve. I reservatet har du mulighet for å se sebra, antilope og andre dyr. Selvfølgelig stopper vi på veien for en "sundowner".

230 ZAR per person

Star Gazing
Den begrensede lysforurensningen gjør den afrikanske kveldshimmelen til et ytterst imponerende syn og en helt spesiell opplevelse etter en begivenhetsrik dag.

450 ZAR per person

Bushwalk
Følg med på en to timers lang vandretur med lokalguide, som tar oss med ut i bushen. Opplev blant annet det unike fuglelivet rundt våtmarkene, elver, insekter, planter og trær. Opplev naturen på nært hold i et litt mindre format.

230 ZAR per person

Taubane over Muningi-ravinen
Er du den mer eventyrlystne typen kan du prøve en tur med taubane over Muningi-ravinen. Taubanen er konstruert som en såkalt "zipline" og består av en trinse festet til en stålvaier, der du spennes fast med sele. Sammenlagt går det fire slike vaiere tvers over Muningi-ravinen. Sveveturen er 1,5 kilometer lang og gjennomføres i opptil 80 meters høyde.

1050 ZAR per person

Utflukt på firehjuling
På en firehjuling, som er en terrenggående motorsykkel på fire hjul (også kalt ATV eller quad), kan du kjøre gjennom det bildeskjønne, 150 hektar store jordbruksområdet langs Elands-elven. Ferden går gjennom tett afrikansk bush, savanne og våtmarker.

850 ZAR per person

Utflukt til diamantgruven Cullinan
På denne to timer lange utflukten får du et fascinerende innblikk i historien om den berømte diamantgruven Cullinan. Den gamle gruven har aner fra 1902 og er spesielt kjent for Cullinan-diamanten – verdens største diamant som ble funnet her i 1905 – og har levert flere vakre diamanter til de engelske kronjuvelene. Vi får høre om hvordan de jobber med å finne og utvinne diamanter. Omvisningen foregår på bakkenivå og ikke nede i gruven. I tilknytning til gruven ligger det også et sjarmerende lite sted, hvor vi har tid til å gå på oppdagelse og spise lunsj på en av de mange koselige restaurantene. (Lunsjen er ikke inkludert i reisens pris)

900 ZAR per person

Kajakkpadling
Ta deg tid og utforsk Zebra-demningen med kajakk.

230 ZAR per person

Fiske
Nyt tiden til å fiske ved Zebra-demningen. Demningen er vert for karpe, steinbit og bass og opererer på fangst- og slippbasis.

180 ZAR per person

 

Dag 9
Besøk i Soweto og hjemreise
Soweto

Vi forlater Zebra Lodge og begir oss til Johannesburg, hvorfra vi skal reise hjemover. Joburg, som Sør-Afrikas største by kalles i daglig tale, har over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i et moderne forretningskvarter, som langsomt flyter ut i små, lave forstadskvarterer. Joburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel.
 

Vi avlegger et besøk i den berømte og beryktede bydelen Soweto, for å få innblikk i hverdagslivet her. Etter en lang og grusom forhistorie, som startet i 1944, er Soweto i dag fylt med paradokser. Alt er ikke til gjengjeld negativt, da det har skjedd veldig mye siden politiet i 1976 skjøt streikende skoleelever. I dag blomstrer Soweto av kreativitet og fornyelse, og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.

Først på kvelden kjører vi til lufthavnen for å fly hjem.

Dag 10
Hjemkomst

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 498,–
Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo – Johannesburg med mellomlanding
 • 7 netter på Zebra Country Lodge http://zebralodge.com/
 • Utflukter ifølge program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Reptilsenter
 • Besøk i Pretoria
 • Besøk i Soweto
 • 1 Naturvandring
 • 1 Big Five Game Drive
 • Alle skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom (Se prislisten)
 • Drikkevarer og måltider utover det nevnte 
 • Norsk innenrikstilslutning
 • Driks (beregn ca. 400 ZAR pr. person)
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Reiseforsikring
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”
Safarivandringer
Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å ha barn under 8 år med på vandresafari.
Barnepris

Pris for barn under 12 år kr 12 998,–
Barnerabatten gjelder for maks. 2 barn under 12 år i følge med 2 voksne, oppredning på foreldrenes rom

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 

Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 
Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

 

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.

Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Du kan lese mer om lodgen på https://zebralodge.com/

Les også vår artikkel med 7 ting du (kanskje) ikke visste om elefanter

 

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Rated 4 out of 5 by from En reise med mange naturopplevelser Lodgen lå ute i naturen (bushen). I nærheten var det ei slette der flokker med sebra, gnu og antiloper gikk og beitet. I tillegg opplevde vi andre dyr som nesehorn, sjiraff og struts på organiserte turer som gikk tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Fokuset ble også rettet mot insekter og fugler, og vi fant mange spor som viste dyrenes aktiviteter. Spennende! For dem som ikke var interessert i hesteridning, spa eller solbad, var mange av dagene uten tilbud om aktiviteter etter frokost, bortsett fra at man kunne gå tur på egen hånd. Maten var svært god. Vi opplevde stemningsfulle måltider både på lodgen, rundt en bålplass og ute i bushen. Personalet gjorde alt de kunne for at vi skulle ha det bra.
Date published: 2019-12-08
Rated 5 out of 5 by from Topp tur til sør Afrika Turen har vært helt topp en skal fra en til ti så er det 15 reiseleder Rune Vik helt topp detter er 4. gang jeg riser med dere og skal igjen i okt og det blir ikke siste gang. Albatros har dyktige reiseledere og flotte turer
Date published: 2019-03-15
Rated 4 out of 5 by from En meget godt organisert tur, med en utmerket reiseleder. Truren var opplevelsesrik og vi hadde en fin reiseleder som bød på seg selv og som lagde god stemning for oss alle.
Date published: 2019-03-15
Rated 4 out of 5 by from Flott tur i møte med mange dyr og hvor de innfødte ga oss enn varm velkomst En spennende opplevelse hvor safari til reservatet med ville dyr sto i fokus, også tur i luftballong over reservatet hvor vi fikk se dyrene boltre seg i naturen en stille morgen med strålende solskinn. Soloppganger og solnedganger i vakre farger og skiftende lys.
Date published: 2019-04-23
Rated 5 out of 5 by from En flott juleferie Jeg har nå vært på min første reise i Afrika. Flyreisen var flott, men den ble lenger enn den hadde trengt å være da den gikk en del østover. Lodgen var fin, og turlederen var hyggelig. "Bussen" vi brukte mellom lodgen og safariturene virket å mangle fjøring helt. Både i selve karrosseriet, og i stolen. Sikkerhetselene hang oppknyttet slik at de var vanskelig å bruke. Anslag på tid mellom lodgen og de enkelte av stedene vi valgte å dra til var mye feil. En tur ut til ett flerkultur område skulle ta 45 min, det tok 1 time og 45 min. Men som sagt innledningsvis dette er marginale ting. Turen sett under ett var etter mitt syn helt topp. Noen anbefalinger for fremtiden. Lag en app med info om kommende turer. Den appen kan en bruker da laste ned, få info om kommende turer, og turen en selv er påmeldt. Noe som kan gjøre at kunder kommer igjen er at en får rabatt på en fremtidig tur når en har vært på en.
Date published: 2019-12-30
Rated 5 out of 5 by from En fantstisk opplevelse Vår reiseleder Rune Vik er det mest fantastiske mennesket jeg har opplevd, han har utrolig gode kunnskaper, ser alle i gruppen , og er tilstede og tilgjengelig 24-7 Jeg har reist mye med flere gode reiseselskaper og quider, men Albatross og Rune Vik er min hittil beste reiseopplevelse
Date published: 2020-02-06
Rated 5 out of 5 by from Veldig fornøyd med flott reise til Sør Afrika. Spennende reise med mange flotte opplevelser. Fin lodge, rent, ryddig, lekkert, god mai og meget hyggelig betjening. Meget god reiseleder som gjorde alt for å gjøre oppholdet ekstra artig og trivelig for oss. Spennende safariturer og andre utflukter med kunnskapsrike guider.
Date published: 2020-02-07
Rated 5 out of 5 by from En fin reise i behaglige omgivelser Vi fant ikke turen så veldig spennende da vi har vært på safari tidligere. Reiselederen ga oss et godt innblikk i Sør Afrikas historie og dyreliv. Vi trivdes veldig godt på Zebra lodge, trivelige omgivelser og et dyktig personell. Vi har ingen ting å sette fingeren på.
Date published: 2020-02-06
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_no_NO, sid_ZARTR43, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser