Peru – på sporet av Machu Picchu

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Andesfjellene, inkaenes hellige dal, Titicacasjøen, markeder og byene Cuzco og Lima

Maks 24 deltagere
På denne reisen til inkaenes land begynner vi i Lima med byens enestående gamle bydel og nasjonalmuseum. Turen går videre til Den hellige dalen der vi opplever Machu Picchu, inkaenes sagnomspunne ruinby og et av verdens vidundere. I byene Ollantaytambo og Pisac opplever vi markeder og indianerkultur, og i Cuzco ser vi den UNESCO-vernede gamle bydelen og besøker Coricancha-tempelet og det kolossale fortet Sacsayhuamán. Reisen avsluttes med et av Sør Amerikas høydepunkter, nemlig den majestetiske Titicacasjøen og sivøyene som flyter på det dypblå vannet.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Nuevo Sol

Dagsprogram
Dag 1 Avreise. Fly Oslo–Lima
Dag 2 Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokatedralen og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre
Dag 3 Fly Lima–Cuzco. Videre til Den hellige dalen
Dag 4 Pisac. Indianermarked med kunsthåndverk og inkafort
Dag 5 Togutflukt til Machu Picchu
Dag 6 Cuzco. Byrundtur inkl. Coriancha-tempelet, domkirken og ruinene ved Sacsayhuamán
Dag 7 Fly til Julianca og videre til Puno ved Titicacasjøen
Dag 8 Titicacasjøen. Sivøyene Uros
Dag 9 Fly til Lima. Hjemreise
Dag 10 Ankomst

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise. Fly Oslo–Lima
Velkommen til Sør-Amerika

Vi flyr til Perus hovedstad Lima. Etter ankomst kjører vi til hotellet vårt i den hyggelige bydelen Miraflores.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydelen, San Franciscokatedralen og det arkeologiske Larco-museet i Pueblo Libre
Vi besøKer San Francisco-katedralen i Lima

Lima ble grunnlagt i 1535 og var i mange år kontinentets viktigste by. Det er en by med stolte tradisjoner og en del koloniale byggverk, selv om utviklingen og de mange moderne bygningene etter hvert har endt opp med å dominere gatebildet.

Vi skal på byrundtur i Limas gamle bydel, som er med på UNESCOs verdensarvliste takket være de velbevarte bygningene i kolonistil. Vi ser nærmere på det store torget Plaza de Armas med Regjeringspalasset der presidenten har sin bolig. Ved Plaza de Armas ligger også Rådhuset (Municipalidad de Lima) og den vakre katedralen. Den er bygd i en rekke forskjellige stilarter – gotisk, renessanse, barokk og neoklassisisme – noe som bidrar til at den er både unik og imponerende.

Dagens utflukt omfatter også et besøk på det arkeologiske og antropologiske museet i Pueblo Libre, som har mange spennende funn og en fin gullsamling. Samlingen gir et godt inntrykk av de rikdommene inkafolket hadde, og som faktisk var en del av årsaken til inkakulturens fall. Det var med gull i sikte spanjolene ga seg ut på sitt koloniinntog i Sør-Amerika i jakten på ”Eldorado”, som på spansk betyr ”det gylne” – et myteomspunnet land med fantastiske gullskatter.

Dag 3
Fly Lima–Cuzco. Videre til Den hellige dalen
Den hellige dalen i Peru

Vi flyr fra Lima til Cuzco, som ligger omlag 3 400 meter over havet. For å forebygge høydesyke kjører vi straks ned til Den hellige dal – også kalt Urubamba-dalen – på omkring 2 900 meters høyde. Her blir vi de neste to dagene for at kroppen skal venne seg til høyden. Vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger nydelig til i det fascinerende og barske landskapet. Du kan bruke resten av dagen på å slappe av, for eksempel i hotellets hage, og la kroppen akklimatisere seg.

 

Dag 4
Pisac. Indianermarked med kunsthåndverk og inkafort
Stort marked i Pisac

Dagens utflukt går til Den hellige dalen og byen Pisac, der det er flott utsikt over det imponerende Andeslandskapet. Pisac består av to byer, den moderne og kolonibyen, som ligger ved elva. Vi besøker et livlig indianermarked der det blir handlet med all verdens varer, og vi har tid til å titte på alt sammen og kanskje kjøpe noen ting. Turen går videre til et inkafort som ligger på fjellet omgitt av terrasser, ruiner, tuneller og vanningskanaler fra inkatiden.

Dag 5
Togutflukt til Machu Picchu
Tog til Machu Picchu

I dag skal vi på en helt enestående togreise nordover gjennom Den hellige dalen. En buss tar oss med til Ollantaytambo, og herfra kjører vi med tog gjennom Urubambadalen til Machu Picchu Village (Aguas Calientes), som er et av reisens høydepunkter. Den legendariske inkabyen ligger cirka 2 430 meter over havet på en smal fjellrygg høyt over Urubamba-elven, omgitt av frodig, grønn Amazonregnskog og ofte innhyllet i tåke og skyer. En perfekt forening av menneskets og naturens imponerende skaperevner.

Byen hadde vært glemt i mange år da den amerikanske historikeren Hiram Bingham ved en tilfeldighet fant komplekset den 24. juli 1911. Han lette etter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en av inkaenes siste bastioner i kampen mod spanjolene. Vilcabamba ble senere funnet enda dypere inne i jungelen. Machu Picchu er omspunnet av mystikk. Komplekset er ikke nevnt i noen av spanjolenes mange skildringer av det ”nye riket” og ble formodentlig derfor aldri funnet av dem. Machu Picchus eksistens har dermed gjennom århundrer kun vært kjent blant en håndfull lokale quechua-indianere. Machu Picchu ble bygget på ca. 30 år av inkaen Pachacutec og var antagelig et slags hellig landsted for inkaen og hoffet hans. Vi blir i Machu Picchu hele dagen og fortsetter til Cuzco, der vi er framme utpå kvelden.

Dag 6
Cuzco. Byrundtur inkl. Coriancha-tempelet, domkirken og ruinene ved Sacsayhuamán
Inkatemplet Coricancha i Cuzco

Cuzco er den tidligere inkahovedstaden og ligger eventyrlig vakkert til i Andesfjellene. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og preges både av hvitkalkede spanske bygninger, storslåtte kirkebygninger og fargerike hus der spansk og indiansk kultur møtes i festlig blanding.

Cuzco er sentrum i inkaenes hellige dal, om området bærer fremdeles preg av inkaenes foretaksomhet og deres høye kulturelle og byggetekniske nivå. Overalt er det storslåtte ruinkomplekser, sinnrike kanaler, kunstvanningsanlegg og åkerterrasser på bratte fjellskråninger. Inkaenes hovedstad ble opprinnelig utformet som en skikkelse av en puma, og alt blir bundet sammen av brolagte veier.

Vi skal se noen av byen arkitektoniske høydepunkter, blant annet det store torget, Plaza de Armas, og domkirken som rommer mange verdifulle kunstskatter fra kolonitiden. Bygningen ble påbegynt i 1559, men stod først ferdigbygget ca. 100 år senere. En annen av ettermiddagens severdigheter, er inkaenes viktigste tempel, Coricancha, som ligger inne i Santo Domingo-kirken. Inkaenes spesielle byggeteknikk sikret at bygningene kunne motstå jordskjelv bedre enn kolonimaktens byggverk. Santo Domingo-kirken led stor skade under jordskelvet i 1650, 1950 og 1986, mens inkafundamentene har bestått. Ordet coricancha er quechua-indiansk og betyr ”den gylne gårdhage”. Tempelets vegger var nemlig i sin tid dekket av gullstykker som veide flere kilo hver. Gullet og andre verdier ble røvet av den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste som er igjen er steinarbeidet som betraktes som noe av det mest perfekte i Peru.

Vi skal også se den enorme festningen Sacsayhuamán, som ligger litt utenfor Cuzco. Festningen ligger vakkert til på en ås med fin utsikt over hele Cuzco. Anlegget ser imponerende ut, men det er faktisk bare 20 % av den opprinnelige strukturen som er igjen. Spanjolene brukte de gode steinene herfra til å bygge nye kirker og hus i Cuzco. De etterlot imidlertid de største steinene, av god grunn – en av dem veier opp mot 300 tonn. De store steinene er skåret til og satt sammen som et puslespill. Ofte er steinene så godt tilpasset at det er umulig å få et barberblad inn mellom dem.

Dag 7
Fly til Julianca og videre til Puno ved Titicacasjøen
Tradisjonelle sivbåter på Titicacasjøen

Vi flyr over den mektige Andes-høysletten til Julianca. Herfra er det omtrent en time i buss til Puno, som ligger vakkert til ved Titicacasjøen. Titicacasjøen mellom Peru og Bolivia er Sør-Amerikas største innsjø. Den vakre innsjøen er kjent for sin beliggenhet høyt oppe i Andesfjellene og for sin betydning i inkaenes religiøse myter.

Puno er en mindre by der den tradisjonelle kulturen fremdeles dominerer og sivbåter glir langs bredden av innsjøen. Store hjorder med lamaer og alpakker gresser der de kan. Ulla fra dyrene blir brukt til noen av de fineste strikkeplaggene i hele Sør-Amerika, og plaggene varmer godt i høylandets kjølige klima.

Vi får tid til å se oss rundt i byen.

Dag 8
Titicacasjøen. Sivøyene Uros
Vi besøker sivøyene Uros

Dagens utflukt begynner ved havnen i Puno. Med en lengde på over 170 km og en bredde på ca. 50 km er Titicacasjøen enorm. Skjønnheten og atmosfæren i dette området er intet mindre enn makeløs. Sollyset er sterkt, luften klar, sjøvannet dypblått, og horisonten virker uendelig.

Vi tar båt ut til Urosfolkets flytende sivøyer (det kan være litt sjøgang her). På øyene lever den fattige urbefolkningen i små tradisjonelle hus. Menneskene på de flytende øyene livnærer seg på fiske, håndverk og turister. Vi kommer naturligvis til å vise hensyn og respekt for omgivelsene og de menneskene som bor og lever her.

Sist på ettermiddagen drar vi tilbake til Puno.

Dag 9
Fly til Lima. Hjemreise

Vi kjører tilbake til Julianca, der vi tar flyet til Lima. Her går vi om bord på det flyet som skal ta oss med hjem til Norge igjen.

Dag 10
Ankomst
Vi lander i Norge.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Lima t/r med mellomlanding
 • Fly Lima–Cuzco, Cuzco–Julianca og Julianca–Lima
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Lunsjpakke dag 5
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avebstillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider (beregn kr 150–200 per dag)
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. USD 50 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Høydesyke

Når du oppholder deg på mer enn 2500 meters høyde er det risiko for at du utvikler høydesyke. For å unngå høydesyke er det viktig aldri å stige mer enn 4–500 meter i døgnet. Drikk også rikelig væske og sørg for akklimatisering før du går høyere opp.

Symptomene på høydesyke er hodepine, svimmelhet og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer bør du omgående sørge for å komme ned på lavere høyde.

På rundreisen besøker vi følgende steder som ligger over 2500 meter:

Den hellige dalen: 3 000 m
Cuzco: 3 400 m
Titicaca-sjøen: 3 800 m

Mer om Peru

Her kan du lese mer om Peru: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/peru

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from Dårlige hoteller Dette var vår femte reise med Albatros. På tidligere reiser har vi vært svært godt fornøyd, denne turen var en nedtur. Her har Albatros spart på hotellstandard. Det var små rom med en følelse av herberge og kaldt vann i dusjen tre morgener. Vi tviler på om vi vil velge Albatros på flere turer da de nå tydelig ikke lenger har den komfort og stardard vi mener det bør være. Selve turen var en fantastisk opplevelse med en særs dyktig reiseleder.
Date published: 2017-02-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise i Inkaenes historie Reisen innfridde våre forventninger til fulle. Flyreisen til Lima gikk veldig greit. Transport til de ulike reisemål forløp uten problemer med komfortabel buss og gode sjåfører. Hotellene var gode -inn/utsjekking gikk smertefritt. Reiseruten var lagt opp på en fortreffelig måte slik at vi ble tilvent høyden. Informasjon ble gitt i forhold til hvordan best takle den store høyden. Machu Picchu, Sacsayhuaman og Titikaka- sjøen med øyfolket og folket på Taquele øya var reisens absolutte høydepunkt. Reiselederen var suveren. Med sine solide kunnskaper, gode humør og store engasjement ble reisen en uforglemmelig tur i Inkaenes historie. Takk for en fantastisk reise.
Date published: 2020-02-26
Rated 4 out of 5 by from Spennende og innholdsrik tur. Det var en fantastisk tur til Inkariket og dets historie. Vi fikk utdypende informasjon fra kunnskapsrik reiseleder og lokale guider som tilsammen gjorde turen meget bra. På ti dager så ble det selvsagt et tett program uten dødpunkter. Vi kunne kanskje ha ønsket at det var noe mer slakk i programmet men ser vel at dette er vanskelig på bare ti dager. Et tilvalg for de som møtte ønske eller som standard en avslutning på et par dager i Lima før hjemreise hadde vært ikke vært dumt. Dette både for å "lande" litt etter alle opplevelser før reisen går videre hjem.
Date published: 2017-03-19
Rated 5 out of 5 by from En eventyrreise Allerede på Gardermoen ble vi mottatt av reiseleder Mette, som sørget for at alle fikk en fin flyreise og at flyskiftet i Amsterdam gitt greit. Lokale guider og busser med sjåfører møtte opp som avtalt alle steder. Kunnskapsrike lokale guider som snakket godt engelsk, men vår kjære reiseleder oversatte/resymerte i tillegg slik at alle fikk med seg hovedpunktene. Gruppen var akkurat passe stor - og veldig trivelig. Yr hadde spådd regn - men det var solkrem med høy solfaktor det var bruk for. Hovedtemaet var inkaene og Machu Picchu var en fantastisk opplevelse. Flere andre templer og ruiner etter inkaene som var ødelagt av spanjolene, ble besøkt, og vi var innom katedraler, basilikaer og klostre som var bygd av spanjolene. Guidene fortalte om utviklingen i Peru, og svarte på våre spørsmål. Titicacasjøen med sivøy-besøk og besøk på Isla Taquile var også et høydepunkt. Lunchen på Isla Taquile var nydelig og atmosfæren spesiell. Vi kjente at vi var høyt over havet - trykk i hodet og tungt å puste. Maten var god og variert - og all den friske frukten/juicene var deilig - selv om noen fikk lettere mageproblem. Alle i gruppen gjennomførte programmet. Vi hadde også tid til litt småhandling innimellom - og fine ullprodukter ble med i kofferten hjem. Takket være en dyktig reiseleder og en trivelig gruppe ble dette en eventyrreise til en annen verdensdel og kultur.
Date published: 2016-03-06
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise til "Inka-land" Spennende reise med en fantastisk dyktig reiseleder som også tok oss med på opplevelser utenfor det oppsatte programmet, som med sine solide spanskkunnskaper nok også gjorde at vi fikk det "lille" ekstra, som var positiv og humørfull hele veien, og som tok vare på alle og sørget for at alt gled som det skulle. Lokale guder var også kunnskapsrike og snakket godt engelsk. I tillegg var vi "velsignet" med fint vær, noe som var spesielt viktig både på Machu Picchu og Titicacasjøen, men det er jo noe som vanskelig kan planlegges av reisebyrå/guide.
Date published: 2017-12-01
Rated 5 out of 5 by from En fin reise med mange inntrykk, mye historie og opplevelser. En fin tur sammen med 23 deltagere, en hyggelig, omtenksom og service innstilt reiseleder, det ble en samlet fin reisegruppe. Lokal guidene var veldig engasjerte med stor kunnskap som de delte godt med gruppen. Ok busser på turen og sjåførene var veldig dyktige i et trafikkbilde vi ikke er vant med, de var også veldig korrekte på tid. Ok hoteller, ok fellesmåltider. Programmet kunne vært lagt opp litt bedre, da kunne starten på enkelte dager vært noe senere, ikke så tidlig nesten hver dag. Utrolig mye å se og oppleve, vi hadde fint vær hele turen og det gjorde nok opplevelsene enda bedre.
Date published: 2017-12-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur med godt opplegg Reisen var fantastisk. Severdighetene, landskapet og de ulike aktivitetene var lærerike og fine. Reiselederen klarte fort å samle oss til en gruppe med godt samhold.Han var meget kunnskapsrik og delte villig med oss om sine erfaringer og betraktninger fra tidligere arbeid i Sør-Amerika. Måten han knyttet dagens Peru opp mot historien og tidligere tider var ytterst interessant. Han var flink til å finne gode serveringssteder uten at det virket påtrengende.Han kjente og formidlet historien om Inkaene godt inn i dette bildet og det gjorde de ulike besøkene veldig interessant.
Date published: 2019-03-20
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur ! En fantastisk reise i det gamle Inka-riket ! Machu Picchu var en gammel drøm som endelig gikk i oppfyllelse, og var enda mer storslått enn ventet. Sammen med en fantastisk natur, flytende øyer i Titikakasjøen og eksotisk mat (f.eks. marsvin) gjorde dette turen perfekt. En utrolig dyktig reiseleder, Wendela, sammen med lokale guider, gjorde turen til en opplevelse. Litt problemer med høyden, men dette var forventet.
Date published: 2016-02-27
 • y_2021, m_6, d_11, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_85
 • loc_no_NO, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

PERTR05BNO