Safari i Livingstone og Stanleys fotspor

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig og eksklusiv reise til Afrikas siste ville naturområder med safari i Chobe og Okavango-deltaet samt besøk ved Viktoriafallene.

Dypt inne i Afrikas hjerte mellom de fire mektige elvene Zambezi, Chobe, Denne eksklusive safarireisen tar oss med til et av Afrikas fineste og mest uspolerte naturområder med den største viltrikdommen utenfor Øst-Afrika. Det er en reise for kjennere som setter pris på både den store naturopplevelsen og optimal komfort på reisen. Derfor er det bare plass til maks 16 deltakere.

Reisen er en lang safari i terrenggående kjøretøyer, små safarifly og turer i små kanoer i Okavango-deltaet. Dypt inne i Afrikas hjerte mellom de fire mektige elvene Zambezi, Chobe, Linyanti og Kwando finner vi det gamle Afrika – det Afrika som gjorde Livingstone, Grant og Burton berømte. Alle våre luksuslodger og -camper ligger flott til ved elvebredder eller på savannen med et rikt dyreliv på alle kanter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

 • Bemerk: Kun 16 deltakere på reisen

Dagsprogram
Dag 1–2 Oslo – Viktoriafallene. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel
Dag 3 Viktoriafallene. Fottur til fossefallene og solnedgangscruise på elva Zambezi
Dag 4 Chobe Savanna Lodge, Namibia. Safaricruise
Dag 5 Egne aktiviteter og safaricruise på elva Chobe
Dag 6–8 Kwando Lebala Lodge, Botswana
Dag 9–11 Kwara Camp i Moremi Viltreservat ved Okavango-deltaet, Botswana
Dag 12 Via Maun til Johannesburg og hjemreise
Dag 13 Hjemkomst

Hoteller

Chobe Savanna Lodge

Chobe Savanna Lodge har plass til kun 24 gjester i herlige hytter, alle med privat terrasse, aircondition og betalingsminibar. Lodgen ligger ved bredden av Chobe-elva, der du kan nyte en svalende dukkert i bassenget samt gode måltider i havepaviljongen, som har fantastisk utsikt til elva. Les mer her: http://www.desertdelta.com/botswana-safari-lodges/chobe-savanna-lodge.html.

Kwando Lebala Lodge

På Kwando Lebala Lodge findes 8 romslige telt-værelser, som ligger på hevede teak-dekk – alle med fantastisk utsikt til landskapet rundt  og Linyanti-våtområdet. De flotte rommene har alle privat terrasse og eget bad/toalett, og på lodgen kan du nyte god mat, et herlig basseng samt et barområde, og masser av muligheter for å være en del av naturen i området. Les mer på lodgens hjemmeside: http://www.kwando.com/lebala.html

Kwara Camp

Kwara Camp i Okavangodeltaet består av 8 tradisjonelle safaritelt-værelser som ligger på hevede tredekk. Herfra er det fantastisk utsikt til lagunen samt områdets tårnhøye ibenholt- og mangosteen-trær, som sørger for herlig skygge over campen. Sammen med hundrevis av kvitrende fugler bidrar de fantastiske omgivelsene til et nydelig opphold ved deltaet. Les mer på campens hjemmeside: http://www.kwando.co.za/kwara.html

Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den akre beliggenheten og karismatiske stemningen. Hotellet er fra 1904 og ble bygd i englesk kolonistil, omringet av slående vakker natur siden naboen er det UNESCO-fredede fossen Victoria Falls. Hotellet har et svømmebasseng, tre restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en liten kirke. Det er trådløst internett på hele hotellet, og rommene er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks og digital satellit-tv. Badeværelsene har både badekar, dusj og hårtørker, og hotellet tilbyr 24 timers roomservice og klesvask.

Skal middagen inntas i The Livingstone Room er man nødt til å ta på seg presentabel aftenpåkledning. Det er ikke lenger påkrevd med jakke og slips, men dongeribukser, safariklær, sandaler og joggesko er ikke tillatt. Her kan man ta på seg penklærne og nyte den klassiske stemningen!

Les mer på http://www.victoriafallshotel.co/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
59 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1–2
Oslo – Viktoriafallene. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel
Viktoriafallene

Vi flyr fra Oslo til Johannesburg, og derfra videre med fly til Victoria Falls lufthavn i Zimbabwe. Det blir servert mat om bord på de oversjøiske strekningene. Fra lufthavnen kjører vi direkte til det 5-stjerners Victora Falls Hotel. Det er et av Afrikas mest berømte hoteller – ikke minst på grunn av den flotte beliggenheten og den karismatiske atmosfæren. Hotellet ånder av engelsk kolonistil og er omkranset av vakker natur.

Om kvelden nyter vi en velkomstmiddag på hotellet sammen.

Dag 3
Viktoriafallene. Fottur til fossefallene og solnedgangscruise på elva Zambezi

Etter frokost skal vi ut på en fottur rundt fossefallene. Vi går gjennom hotellets bakhage og fortsetter på stisystemene rundt fallene. Det er tallrike vakre fosser i verden, men Viktoriafallene er helt i nærheten av å være en av de vakreste. De er omtrent dobbelt så høye og halvannen gang så brede som Niagarafallene på grensen mellom USA og Canada, og det kan være vanskelig å se seg mett på skjønnheten og den meditative roen i området.

Bortsett fra naturens stemmer er det få forstyrrelser, og den grønne regnskogen fullender bildet. Reiselederen vår forteller om stedets historie mens vi utforsker fugle- og viltlivet rundt fallene. Vannet slår ofte opp i veldige kaskader rundt fossen, så det er en god idé å ta med en paraply eller en regnfrakk.

Sent på ettermiddagen drar vi ut på et solnedgangscruise på Zambezi ovenfor fallene. Vi nyter en kjølig drink på dekket mens vi holder utkikk etter flodhester og krokodiller i vannet fra vår trygge posisjon på skipet.

Dag 4
Chobe Savanna Lodge, Namibia. Safaricruise

Fra Viktoriafallene krysser vi grensen til Botswana og kjører til Kasane. Derfra reiser vi videre med båt over grensen til Namibia og til den lille praktfulle lodgen Chobe Savanna Lodge med 12 private hytter som ligger ved bredden av elva Chobe med utsikt til den fantastiske Chobe Nasjonalpark på den andre siden av elva.

Vi regner med å være fremme til lunsj. Utpå ettermiddagen blir det arrangert et safaricruise, der vi forhåpentligvis kan møte en masse av de dyrene som lever i og ved elva, og dessuten dem som kommer ned for å drikke.

Dag 5
Egne aktiviteter og safaricruise på elva Chobe

Vi blir på Chobe Savanna Lodge og nyter luksuslivet ved Chobe. Vi bestemmer selv tempoet, slapper av på lodgen, drar på tur på elva i solnedgangen, besøker en landsby eller drar på safariturer til fots eller i båt. Et av høydepunktene er safaricruise på Chobe.

Det vil naturligvis være på båtturene vi vil oppleve mest vilt på hele reisen. Så snart man legger fra landingsbryggen ved Chobe Savanna Lodge, blir man møtt av et helt uvanlig fugleliv med flodørn, myrhauk, isfugl, hegre, ibis og skarv i tillegg til dyr som oter, krokodille og flodhest. Snart går sivsumpen over i flate øyer med antiloper som puku, lechwe og vannbukk, sammen med elefant og bøffel. I nasjonalparken er store elefantflokker langs bredden et daglig syn. Det er helt spesielt å oppleve viltet fra vannsiden, der det ofte reagerer roligere, og man kan komme nærmere.

Det er forunderlig når man midt i en supermoderne verden, der den ville naturen oftest er noe man leser om eller ser på TV, faktisk selv kan oppleve dette rå og ville landskapet. Vi ser det "egentlige" Afrika, slik det fortoner seg i drømmene våre – store vidder med enorme viltmengder, ørkener, savanne, akasier og elefanter i flokker på opptil flere hundre dyr. Når det fremdeles er så mye igjen av det opprinnelige Afrika, kan man sende den lille ubehagelige tsetseflua en vennlig tanke. Den har nemlig umuliggjort kvegavl i store deler av kontinentet (den er ikke lenger noen virkelig fare for mennesker).

Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana

Dager fylt med safariopplevelser

Vi flyr med et lite charterfly lavt over Linyati Swamps til Kwando Lebala Lodge. Denne lodgen har åtte praktfulle teltsuiter som ligger tett ved elva Kwando der den utvider seg mot Botswana og Zambia. Her vil vi fokusere på game drives (safariturer), men der er også gode muligheter for båtsafari i de oversvømte sumpområdene.

Det tidligere britiske Bechuanaland er 14 ganger større enn Danmark, men er bebodd av mindre enn en million innbyggere. Den ugjestmilde naturen har i høy grad medvirket til at Botswana har gjennomlevd – og fortsatt gjennomlever – en temmelig upåaktet tilværelse uten kriger og stridigheter. Derfor kan Botswana karakteriseres om et av de mest stabile og fredelige land på det afrikanske kontinentet. De to Kwando-lodgene som vi benytter på denne turen, ligger i private konsesjoner i de fullstendig øde områdene i grenselandet mellom Chobe, Okavango og Caprivi. Begge lodger er mer eller mindre utilgjengelige, og der finner vi stort sett alt det kjente storviltet som elefant, sjiraff, bøffel, kudu, sabelantilope, tsessebe, impala, villhund, løve, leopard, gepard, flekket og brun hyene.

Et av de store høydepunktene i dette området er kvelds- eller nattsafari, der vi etter et "sundowner"-stopp fortsetter safarien etter solnedgang med lykter for å se det nattaktive viltet. Vi har mulighet til å se afrikansk villkatt, caracal, civet, jordsvin og honninggrevling m.m. Det er Albatros' erfaring at det er i dette området man opplever mest vilt. Derfor har vi valgt å oppholde oss her i tre netter.

På noen avganger benytter vi Kwando Lagoon Lodge i stedet for Kwando Lebala. Lodgen er identisk bygd, men Lagoon Lodge ligger direkte ved en liten lagune, slik navnet indikerer. De to lodgene ligger med ca. 90 minutters kjøring mellom seg, og man kan forvente å oppleve det samme viltet fra begge.

Dag 9–11
Kwara Camp i Moremi Viltreservat ved Okavango-deltaet, Botswana

Vi flyr til Moremi Viltreservat ved Okavango-deltaet, der Kwara Camp ligger. Den lille eksklusive safarileiren er en luksusteltleir med plass til 16 gjester. Beliggenheten er helt enestående: ved et sumpområde mellom gamle marulatrær med frukter som tiltrekker elefanter fra nær og fjern.

Vi skal bruke de kommende dagene til utforskning av selve Okavango-deltaet i bil, til fots og med motorbåt eller de såkalte mokoroene (primitive trekanoer), som blir staket frem til den berømte Godikwe-lagunen, et yndet ynglested for fugler. Programmet er avhengig av vannmengden og våre ønsker. I Okavango-deltaet kan vi se tusener av storker, hegrer, flodhester og krokodiller, og antiloper som hopper mellom øyene i deltaet. Vi skal også ut på noen herlige safariturer med maksimalt seks gjester i hver bil. På safarikjøringene har vi gode sjanser til å møte løver, leoparder, geparder, villhunder, hyener, elefanter, bøfler, sjiraffer, sabel- og roanantiloper og gnuer, sammen med mange mindre antilopearter. Okavango-deltaet støter opp mot den kjente Chobe Nasjonalpark. Til sammen utgjør disse områdene mer enn 25 000 km2 savanne, skog, elver og sumper, med svært gunstige livsbetingelser for et rikt dyre- og fugleliv.

Okavango er en av naturens mange forunderlige frembringelser – et kjempemessig elvedelta som starter i fjellene i Angola, vokser seg stort og mektig for endelig å synke ned i Kalahariørkenens sandhav. I motsetning til andre elver senker Okavango seg langsomt ned i dypet og etterlater myriader av frodige øyer og elvebredder med sandstrender. Det grønne elveparadiset med omkringliggende skog og savanne er som skapt for et rikt og mangfoldig dyreliv. De mange forskjellige biotopene – som tørr savanne, busksteppe, sump, skog og ørken – innenfor et tross alt begrenset areal betyr naturligvis at antallet arter blant alle dyregrupper er uhyre stort. Man finner for eksempel mer enn 160 forskjellige pattedyr – nesten alle de artene man forbinder med Afrika. Diversiteten blant fugler er trolig også blant de aller høyeste i verden, spesielt i regntiden fra desember til mars. Igjen vil vi altså ha frie valgmuligheter. Vi tilbringer tre netter i leiren, så det skulle være rikelig tid til å få med seg det meste. Reiselederen vil sammen med de lokale guidene forsøke å sette sammen det mest spennende programmet som er mulig, alt etter deltakernes ønsker og de lokale forholdene.

Dag 12
Via Maun til Johannesburg og hjemreise
Etter frokosten i leiren går det med fly til Maun og derfra videre til Johannesburg. Derfra flyr vi hjem til Norge. Det blir servert middag og frokost om bord på den oversjøiske strekningen.
Dag 13
Hjemkomst
Vi kommer hjem midt på formiddagen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 59 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
kr 7 998,–
Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo – Johannesburg t/r med mellomlanding
• 3 innenriksflyvninger
• Safarier og utflukter ifølge program
• Innkvartering i delt dobbeltrom på luksuslodges og -camps samt 5-stjernede Victoria Falls Hotel
• Helpensjon (unntatt lunsj og middag dag 3)
• Skatter og avgifter.
Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av prisen
• Reiseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillegg for enkeltrom
• Drikkevarer
• Visum til Zimbabwe (35 USD, betales ved ankomst)
• Driks (beregn ca. 120 USD per person)
• Personlige fornødenheter
• Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. oktober 2014 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg skal du kontakte den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Turfakta

Dette er avgjort ikke en strabasiøs tur, men vi forventer at deltakerne er aktive mennesker som liker å være ute i naturen. Det er en forholdsvis kort tur, men vi får et godt inntrykk av det spennende landets store severdigheter til en enestående pris.

Klima

Den botswanske vinteren ligger i motsetning til vår i månedene juni–august, da det ofte er kalde netter. Dette kan også være tilfellet i mai og september, men perioden oktober–mars er som regel forholdsvis varm også i nattetimene, uten at det likevel på noen måte er trykkende. Den typiske vinterdagen kan sammenlignes med en fin norsk vårdag med sol og temperaturer som til og med kan snike seg over 20 grader, men om nettene kan det ofte bli frost på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen til og med snike seg over 30 grader. Byger forekommer året rundt – flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Botswana mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men forekommer iblant (særlig i de senere år).

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel er behjælpelig med tegning af rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Lider du af kroniske sygdomme, eller er du fyldt 70 år og rejser uden for Europa med en Gouda rejseforsikring, skal du have et forhåndstilsagn fra Gouda, for at rejseforsikringen er gyldig. Du skal udfylde en helbredserklæring, som Gouda anbefaler, at du udfylder sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda. Er du forsikret hos et andet selskab, kan gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Bagage

På denne turen flyr vi blant annet med små fly som bare kan bære en begrenset mengde bagasje. Derfor kan du maksimalt ha med deg 20 kilo bagasje, og du skal tenke over hvilke bagger du pakker i.

I de små flyene skal bagasjen være fordelt på omkring syv kilo håndbagasje og omkring 12 kilo bagasje pakket i myke vesker/bagger.

Det er en god idé å ta med en liten rygsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen dine igjen før om kvelden. Du trenger ikke å ta med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfelle må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om landene du reiser til

Vil du vite mer om blant annet klima og vær, tidsforskjell, driks og visum, kan du lese her:

Botswana
www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/botswana

Zimbabwe
www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/zimbabwe

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Forleng reisen

Forleng reisen din ved Indiske Hav

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 4 498,–
4 dagers avslapping i eller utenfor Durban
Rund av Afrikaeventyret ditt med fire dager i Durban. Du kan slikke sol og lade opp batteriene ved bassenget, gå på oppdagelse i byens vell av restaurangter emd mat fra alle hjørner av Sør-Afrika eller gå en tur langs strandpromenaden The Golden Mile. Vil du ha litt mer rolige omgivelser kan du velge å bo på den vakre Delfinkysten litt nord for Durban, der bølgene fra Indiske hav skyller over de øde strendene. Her kan du også gå på utkikk etter sommerfugler i den subtropiske skogen eller benytte deg av områdets 18-hullers golfbane.
Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom tre hoteller:

Garden Court Marine Parade
Hotellet ligger på den vakre Golden Mile-strandpromenaden midt i byen rett overfor stranden. Det store hotellet har 352 rom. Alle rommene har te- og kaffefasiliteter, gratis wifi, roomservice og flere restauranter.

Pris
kr 4 498,– per person i delt dobbeltrom på Garden Court Marine Parade

Tillegg for enkeltrom
kr 1 698,–

Les mer på www.tsogosunhotels.com/garden-court/marine-parade

Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban
Det 4-stjerners hotellet ligger bare 200 meter fra stranden på Durbans «Golden Mile». Hotelelt har flere restauranter og ellers alle de fasilitetene man kan forvente på et godt 4-stjerners hotell.

Alle 734 rom har aircondition, te- og kaffefasiliteter, sikkerhetsboks, 24 timers roomservice og gratis wifi.

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 300,– per person i delt dobbeltrom på Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban

Tillegg for enkeltrom
kr 4 098,–

Les mer på www.tsogosunhotels.com/hotels/elangeni-and-maharani

Fairmont Zimbali Resort
Du bor på Fairmont Zimbali Resort – et herlig 5-stjerners hotell på den vakre Delfinkysten. Resorten har fine rom, ni forskjellige restauranter, fem lekre svømmebasseng, spa og tennisbane. En del av Zimbalis område er utlagt som naturreservat, og der kan du i fred og ro se på planter, dyr og fugler.

Les mer på www.fairmont.com/zimbaliresort

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Fairmont Zimbali Resort

Tillegg for enkeltrom
kr 5 998,–

Utflukter
I Durban kan du delta i en rekke utflukter. Se priser og beskrivelser: Utflukter i Durban

Prisen inkluderer
 • Eventuelt fly Cape Town eller Johannesburg – Durban t/r
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 5 998,–
4 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun

Tillegg for enkeltrom
kr 2 500,–

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
kr 8 498,– pr. person i delt dobbeltrom

Tilleg for enkeltrom
kr 5 000,–

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her:
Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris Fra 10 998,–
4 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls/

Pris
10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Tillegg for enkeltrom
3 498,–

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel/

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel

Tillegg for enkeltrom
7 498,–
 

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden).

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com 

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina

Tillegg for enkeltrom
kr 3 398,– på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice
4-stjerners Le Meridien ligger helt perfekt omgitt av en tropisk hage. Hotellet har et stort bassengområde og direkte adgang til stranden. Helpensjon er inkludert i oppholdet.

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Le Meridien

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– i deluxe-enkeltrom på Le Meridien

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i delux-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

19ZWRTR04ANO1103