Safari i Livingstone og Stanleys fotspor

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrlig og eksklusiv reise til Afrikas siste ville naturområder med safari i Chobe og Okavango-deltaet samt besøk ved Viktoriafallene.

med Jimmy Wallenholt

Denne eksklusive safarireisen tar oss med til et av Afrikas fineste og mest uspolerte naturområder med den største viltrikdommen utenfor Øst-Afrika. Det er en reise for kjennere som setter pris på både den store naturopplevelsen og optimal komfort på reisen. Derfor er det bare plass til maks 16 deltakere.

Reisen er en lang safari i terrenggående kjøretøyer, små safarifly og turer i små kanoer i Okavango-deltaet. Dypt inne i Afrikas hjerte mellom de fire mektige elvene Zambezi, Chobe, Linyanti og Kwando finner vi det gamle Afrika – det Afrika som gjorde Livingstone, Grant og Burton berømte. Alle våre luksuslodger og -camper ligger flott til ved elvebredder eller på savannen med et rikt dyreliv på alle kanter.

Reiselederen på denne reisen er Afrikaspesialisten Jimmy Wallenholt, en av Albatros Travels mest erfarne reiseledere.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

 • Bemerk: max. 16 deltakere

Dagsprogram 14 dager
Dag 1
Oslo – Viktoriafallene.
Dag 2
Ankomst Victoria Falls, Zimbabwe. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel
Dag 3
Viktoriafallene. Fottur til fossefallene og solnedgangscruise på elva Zambezi
Dag 4
Chobe Safari Lodge/ Chobe Bush Lodge, Botswana. Safaricruise
Dag 5
Safaricruise på elva Chobe
Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana
Dag 9–11
Kwara Camp i Kwara viltreservat ved Okavango-deltaet, Botswana
Dag 12
Via Maun–Johannesburg–Albatros Zebra Nature Reserve. Avskjedsmiddag.
Dag 13
Reptilsenter og hjemreise
Dag 14
Hjemkomst

Hoteller

Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge er en praktfull og veletablert lodge som ligger i Kasane, Botswana, ved bredden av Chobe-elven. Chobe Safari Lodge består av 46 Luxury Safari-rom, 22 Luxury River-rom og 8 Rondavels og familierom med separate barnerom (køyesenger). Alle de luksuriøse rommene har eget bad med badekar og dusj, aircondition, satellitt-TV, telefon, safe og vifte. Alle rommene har fantastisk utsikt over Chobe-elven. Chobe Safari Lodge har også eget treningsrom, spa og selvfølgelig basseng. Du kan lese mer her:  https://chobe-safari-lodges.com/chobe-safari-lodge

Kwando Lebala Lodge

På Kwando Lebala Lodge findes 8 romslige telt-værelser, som ligger på hevede teak-dekk – alle med fantastisk utsikt til landskapet rundt  og Linyanti-våtområdet. De flotte rommene har alle privat terrasse og eget bad/toalett, og på lodgen kan du nyte god mat, et herlig basseng samt et barområde, og masser av muligheter for å være en del av naturen i området. Les mer på lodgens hjemmeside: http://www.kwando.com/lebala.html

Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den akre beliggenheten og karismatiske stemningen. Hotellet er fra 1904 og ble bygd i englesk kolonistil, omringet av slående vakker natur siden naboen er det UNESCO-fredede fossen Victoria Falls. Hotellet har et svømmebasseng, tre restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en liten kirke. Det er trådløst internett på hele hotellet, og rommene er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks og digital satellit-tv. Badeværelsene har både badekar, dusj og hårtørker, og hotellet tilbyr 24 timers roomservice og klesvask.

Skal middagen inntas i The Livingstone Room er man nødt til å ta på seg presentabel aftenpåkledning. Det er ikke lenger påkrevd med jakke og slips, men dongeribukser, safariklær, sandaler og joggesko er ikke tillatt. Her kan man ta på seg penklærne og nyte den klassiske stemningen!

Les mer på http://www.victoriafallshotel.co/

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve består av 3 forskjellige lodger – Mountian lodge, Zebra Stable sog Bush Lodge, som alle kan tilby en autentisk opplevelse av Sør-Afrika. Hver lodge har sitt eget svømmebasseng med poolbar, restauranter, barer og naturligvis den sørafrikanske bomaen, som er en bålplass under åpen himmel der maten blir grillet.

Du kan se frem til et variert kjøkken, og restaurantene serverer velsmakende internasjonale retter med alt fra tradisjonelle grillkvelder til piknikkurver med lokale delikatesser.

Vi kan tilby en mengde ulike aktiviteter og utflukter. Den som vil kan booke massasje eller for eksempel kajakk- og fisketurer i området. I kulturlandsbyen Ndebele kan du lære mer om den lokale kulturen. Jeep- og vandresafarier kan bookes i nærområdet, og man kan til og med bestille helikopterutflukt!

Bush Lodge
Bush Lodge har 15 komfortable rom i form av bungalower med halmtak, midt i vegetasjonen. Lodgen har blant annet en restaurant, boma-område og svømmebasseng med bar. Alle rom har kaffe- og tekjøkken, hårføner og takvifte.

Mountain Lodge
I frodige omgivelser finner vi Moutain Lodge, som består av 26 velinnredede rom med utsikt over åsene i det fjerne. Vakre planter og blomster, klukkende bekker og fine stier skaper en fredfull oase for gjestene. Rommene er utstyrte med moderne fasiliteter, blant annet kaffe- og tekjøkken, hårføner og takvifte. Lodgen har sitt eget svømmebasseng og et bassengområde som hører til med solstoler og parasoller. Mountain Lodge har restaurant, bar og boma.

Zebra Stables
Zebra Stables Lodge har 20 elegante suiter og en familiesuite. Alle suitene har moderne fasiliteter, inklusive kaffe- og tekjøkken, hårføner og takvifte. Lodgen kan tilby en kulinarisk opplevelse i den store restauranten, som serverer internasjonale retter, og det er også en bar. Ved bassenget ligger det en bar samt to boma-områder, der man kan nyte tradisjonelle barbecues og ”bush dinners” under kveldshimmelen.

Du kan lese mer om Zebra Lodge og se bilder av de forskjellige lodgene her: https://zebralodge.com/

 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
99 998,–
Oslo
Utsolgt
99 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Viktoriafallene.

Vi starter turen fra Oslo.

Dag 2
Ankomst Victoria Falls, Zimbabwe. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel

Fra lufthavnen kjører vi direkte til det 5-stjerners Victora Falls Hotel. Det er et av Afrikas mest berømte hoteller – ikke minst på grunn av den flotte beliggenheten og den karismatiske atmosfæren. Hotellet ånder av engelsk kolonistil og er omkranset av vakker natur.

Om kvelden nyter vi en velkomstmiddag på hotellet sammen.

Dag 3
Viktoriafallene. Fottur til fossefallene og solnedgangscruise på elva Zambezi

Etter frokost skal vi ut på en fottur rundt fossefallene. Vi går gjennom hotellets bakhage og fortsetter på stisystemene rundt fallene. Det er tallrike vakre fosser i verden, men Viktoriafallene er helt i nærheten av å være en av de vakreste. De er omtrent dobbelt så høye og halvannen gang så brede som Niagarafallene på grensen mellom USA og Canada, og det kan være vanskelig å se seg mett på skjønnheten og den meditative roen i området.

Bortsett fra naturens stemmer er det få forstyrrelser, og den grønne regnskogen fullender bildet. Reiselederen vår forteller om stedets historie mens vi utforsker fugle- og viltlivet rundt fallene. Vannet slår ofte opp i veldige kaskader rundt fossen, så det er en god idé å ta med en paraply eller en regnfrakk.

Sent på ettermiddagen drar vi ut på et solnedgangscruise på Zambezi ovenfor fallene. Vi nyter en kjølig drink på dekket mens vi holder utkikk etter flodhester og krokodiller i vannet fra vår trygge posisjon på skipet.

Dag 4
Chobe Safari Lodge/ Chobe Bush Lodge, Botswana. Safaricruise

Fra Viktoriafallene krysser vi grensen til Botswana og kjører til Kasane. Chobe Safari Lodge er en praktfull og veletablert lodge som ligger i Kasane, Botswana, ved bredden av Chobe-elven. Chobe Safari Lodge ligger i Kasane, nær der grensene til fire afrikanske land møtes – Botswana, Zimbabwe, Namibia og Zambia. Alle rommene har fantastisk utsikt over Chobe-elven. Vi regner med å være fremme til lunsj. Utpå ettermiddagen blir det arrangert et safaricruise, der vi forhåpentligvis kan møte en masse av de dyrene som lever i og ved elva, og dessuten de dyrene som kommer ned for å drikke.

På enkelte avganger bor du på Chobe Bush lodge, som ligger kun 200 meter fra Chobe Safari lodge og eies av samme selskap.

Dag 5
Safaricruise på elva Chobe

Vi blir på Chobe Safari Lodge/chobe Bush Lodge og nyter luksuslivet ved Chobe. Vi bestemmer selv tempoet, slapper av på lodgen, drar på tur på elva i solnedgangen, besøker en landsby eller drar på safariturer til fots eller i båt. Et av høydepunktene er safaricruise på Chobe.

Det vil naturligvis være på båtturene vi vil oppleve mest vilt på hele reisen. Så snart man legger fra landingsbryggen ved Chobe Safari Lodge/chobe Bush Lodge, blir man møtt av et helt uvanlig fugleliv med flodørn, myrhauk, isfugl, hegre, ibis og skarv i tillegg til dyr som oter, krokodille og flodhest. Snart går sivsumpen over i flate øyer med antiloper som puku, lechwe og vannbukk, sammen med elefant og bøffel. I nasjonalparken er store elefantflokker langs bredden et daglig syn. Det er helt spesielt å oppleve viltet fra vannsiden, der det ofte reagerer roligere, og man kan komme nærmere.

Det er forunderlig når man midt i en supermoderne verden, der den ville naturen oftest er noe man leser om eller ser på TV, faktisk selv kan oppleve dette rå og ville landskapet. Vi ser det "egentlige" Afrika, slik det fortoner seg i drømmene våre – store vidder med enorme viltmengder, ørkener, savanne, akasier og elefanter i flokker på opptil flere hundre dyr. Når det fremdeles er så mye igjen av det opprinnelige Afrika, kan man sende den lille ubehagelige tsetseflua en vennlig tanke. Den har nemlig umuliggjort kvegavl i store deler av kontinentet (den er ikke lenger noen virkelig fare for mennesker).

Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana

Dager fylt med safariopplevelser

Vi flyr med et lite charterfly lavt over Linyati Swamps til Kwando Lebala Lodge. Denne lodgen har åtte praktfulle teltsuiter som ligger tett ved elva Kwando der den utvider seg mot Botswana og Zambia. Her vil vi fokusere på game drives (safariturer), men der er også gode muligheter for båtsafari i de oversvømte sumpområdene.

Det tidligere britiske Bechuanaland er 14 ganger større enn Danmark, men er bebodd av mindre enn en million innbyggere. Den ugjestmilde naturen har i høy grad medvirket til at Botswana har gjennomlevd – og fortsatt gjennomlever – en temmelig upåaktet tilværelse uten kriger og stridigheter. Derfor kan Botswana karakteriseres om et av de mest stabile og fredelige land på det afrikanske kontinentet. De to Kwando-lodgene som vi benytter på denne turen, ligger i private konsesjoner i de fullstendig øde områdene i grenselandet mellom Chobe, Okavango og Caprivi. Begge lodger er mer eller mindre utilgjengelige, og der finner vi stort sett alt det kjente storviltet som elefant, sjiraff, bøffel, kudu, sabelantilope, tsessebe, impala, villhund, løve, leopard, gepard, flekket og brun hyene.

Et av de store høydepunktene i dette området er kvelds- eller nattsafari, der vi etter et "sundowner"-stopp fortsetter safarien etter solnedgang med lykter for å se det nattaktive viltet. Vi har mulighet til å se afrikansk villkatt, caracal, civet, jordsvin og honninggrevling m.m. Det er Albatros' erfaring at det er i dette området man opplever mest vilt. Derfor har vi valgt å oppholde oss her i tre netter.

På noen avganger benytter vi Kwando Lagoon Lodge i stedet for Kwando Lebala. Lodgen er identisk bygd, men Lagoon Lodge ligger direkte ved en liten lagune, slik navnet indikerer. De to lodgene ligger med ca. 90 minutters kjøring mellom seg, og man kan forvente å oppleve det samme viltet fra begge.

Dag 9–11
Kwara Camp i Kwara viltreservat ved Okavango-deltaet, Botswana

Vi flyr til Kwara viltreservat i hjertet av Okavango-deltaet, der Kwara Camp ligger. 

Vi skal bruke de kommende dagene til utforskning av selve Okavango-deltaet i bil, til fots og med motorbåt eller de såkalte mokoroene (primitive trekanoer), som blir staket frem til den berømte Godikwe-lagunen, et yndet ynglested for fugler. Programmet er avhengig av vannmengden og våre ønsker. I Okavango-deltaet kan vi se tusener av storker, hegrer, flodhester og krokodiller, og antiloper som hopper mellom øyene i deltaet. Vi skal også ut på noen herlige safariturer med maksimalt seks gjester i hver bil. På safarikjøringene har vi gode sjanser til å møte løver, leoparder, geparder, villhunder, hyener, elefanter, bøfler, sjiraffer, sabel- og roanantiloper og gnuer, sammen med mange mindre antilopearter. Okavango-deltaet støter opp mot den kjente Chobe Nasjonalpark. Til sammen utgjør disse områdene mer enn 25 000 km2 savanne, skog, elver og sumper, med svært gunstige livsbetingelser for et rikt dyre- og fugleliv.

Okavango er en av naturens mange forunderlige frembringelser – et kjempemessig elvedelta som starter i fjellene i Angola, vokser seg stort og mektig for endelig å synke ned i Kalahariørkenens sandhav. I motsetning til andre elver senker Okavango seg langsomt ned i dypet og etterlater myriader av frodige øyer og elvebredder med sandstrender. Det grønne elveparadiset med omkringliggende skog og savanne er som skapt for et rikt og mangfoldig dyreliv. De mange forskjellige biotopene – som tørr savanne, busksteppe, sump, skog og ørken – innenfor et tross alt begrenset areal betyr naturligvis at antallet arter blant alle dyregrupper er uhyre stort. Man finner for eksempel mer enn 160 forskjellige pattedyr – nesten alle de artene man forbinder med Afrika. Diversiteten blant fugler er trolig også blant de aller høyeste i verden, spesielt i regntiden fra desember til mars. Igjen vil vi altså ha frie valgmuligheter. Vi tilbringer tre netter i leiren, så det skulle være rikelig tid til å få med seg det meste. Reiselederen vil sammen med de lokale guidene forsøke å sette sammen det mest spennende programmet som er mulig, alt etter deltakernes ønsker og de lokale forholdene.

Dag 12
Via Maun–Johannesburg–Albatros Zebra Nature Reserve. Avskjedsmiddag.

Ved ankomsten til Johannesburg kjører vi nordøstover til Albatros egen camp Zebra Nature Reserve (https://zebranaturereserve.com/) utenfor Pretoria. Zebra nature reserve er utstyrt med svømmebasseng, poolbar, restauranter og selvfølgelig den sørafrikanske Boma – et område, hvor middagen serveres rundt en bålplass under åpen himmel. Dagen avsluttes med en middag. 

 

Dag 13
Reptilsenter og hjemreise

Etter frokost tar vi en kjøretur i den vakre naturen og stopper ved Zebras eget krypdyrssenter. Her får vi mulighet til å studere både sør-afrikanske slanger samt andre fascinerende krypdyr. Senteret fungerer også som et utdannelses- og redningssted for området omkring. Så er det på tide å si farvel til Afrika og vi kjører til flyplassen i Johannesburg, og herfra flyr vi hjem til Oslo.

Det er også mulig å fortsette reisen på en av reiseforlengelsene vi tilbyr – se mer nederst i programmet!

Dag 14
Hjemkomst

Vi kommer hjem til Norge med bagasjen full av fantastiske opplevelser

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 99 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
39 998,–
Prisen inkluderer

• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo–Johannesburg t/r med mellomlanding
• 3 innenriksflyvninger
• Safarier og utflukter ifølge program
• Innkvartering i delt dobbeltrom på luksuslodges og -camps samt 5-stjernede Victoria Falls Hotel
• Helpensjon (unntatt lunsj dag 3 og 12 og middag dag 3)
• Skatter og avgifter.

Prisen inkluderer ikke

• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av prisen
• Reiseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillegg for enkeltrom
• Drikkevarer
• Visum til Zimbabwe (Dobbel Entry 45 USD, betales ved ankomst)
• Driks (beregn ca. 150 USD per person)
• Personlige fornødenheter
• Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Denne reisen innebærer blant annet at vi flyr med små fly som bare har plass til en begrenset mengde bagasje. Du kan derfor ikke ta med deg mer enn 20 kilo bagasje, og du må også være nøye med hvilke kofferter du pakker i. På de små flyene må bagasjen være fordelt på ca. 7 kilos håndbagasje og ca. 12 kilo som pakkes i myke kofferter eller bagger. 

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 8 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 8 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 14 998,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 2 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

 

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 16 998,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 4 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 23 996,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 500,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 9 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from Den ultimate safari. Turen hadde en fin stigning i programmet og reiselederen var helt fantastisk.
Date published: 2020-04-02
Rated 5 out of 5 by from Min afrikanske drøm ble virkelighet Kunne gjerne mottatt mer informasjon i forkant av reisen om stedene vi skulle besøke. Syntes at kartet i presentasjonen av reisen kunne vært bedre, kun en liten del av Afrika ble vist. Hadde vært fint å kunne følge reisen ved et bedre kart. For lang ventetid på Heathrow før avgang til Johannesburg. Safarien var fantastisk, og det samme var reiselederen som øste av sin kunnskap om kontinentet, folket og dyrene. Hotellet i Victoria Falls var fantastisk og det samme var de 3 campene vi bodde i henholdsvis i Namibia og Botswana. Fantastisk å oppleve dyrene både fra vannet og fra bil. Maten var god. Hyggelig reisefølge. Fantastisk å få møte ville dyr på nært hold, og utrolig fint å oppleve dyrene under jakt uten at de ble forstyrret av oss. Afrikas fantastiske soloppganger og solnedganger var magisk. Rangerne og Trackerne på bilene var hyggelige og dyktige.
Date published: 2020-03-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise med uttallige høydepunkter En unik opplevelse for livet. Fantastisk dyreliv, flott natur og nydelige lodger. Flink og dedikert reiseleder.
Date published: 2020-03-12
Rated 5 out of 5 by from Et safarieventyr av opplevelser i hjertet Afrika Reisen overgikk alle forventninger og vel verdt prisen. Reiselederen vår Jimmy øste av sin kunnskap. Han inkluderte alle. Vi var en akkurat passe gruppe slik at vi ble kjent med hverandre, stolte på hverandre og delte bilder og historier. Du trenger ikke myggtelt ol. Lodgene hade alt, også shampoer, myggmiddel, badekåper mm. Glem finklær og sommerkjoler. Dette er en ekte safarireise! Opp kl. 05.15 og i seng før kl. 22. Trackerne og rangerne på lodgene var en sann fornøyelse. Maten rikelig og utmerket. Sov som en stein etter alle opplevelsene. Stigning i opplevelsene fra dag til dag og lodge til lodge.
Date published: 2020-03-09
Rated 5 out of 5 by from Mange høydepunkter etter hverandre En fantastisk reise, der kyndig ledelese, utrolige trackere og guider, og fin transport kombinere for å gi en minnerik reise. Stedene vi bodde var både herlig (Victoria Falls hotel) og naturlige (de andre 3 steder) med nærkontakt med dyr og fugler. Reisene på båt og i Land Cruiser ga oss nærkontakt til dyr og vi alle hadde gode muligheter for næroppleveleser og gode fotoer. Reiseleder skapte en god stemning blant oss, og selv om jeg reiste alene, jeg følte meg inkludert og gledet meg til dagene sammen. Han kunne mye om historie og geografi og situasjon i Afrika i dag, og han benyttet seg bra av detaljkunnskap til de lokale guidene. God tempo: jo, vi måtte stå opp tidlig for å oppleve soloppgangene, men vi fikk nok avslapningstid midt på dagen slik at vi var klar til game drive #2 hver ettermiddag. Solnedgang ved en pool fylte med flodhest er en opplevelse for livet!
Date published: 2020-02-20
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk fin og spesielt avslappende reise pga delvis uten nettkontakt Flink reiseleder som vi kjente fra førtidligere reise med Albatros Alle behov ivaretatt på en god måte av ham og de andre hjelperne vi møtte underveis. Varierte opplevelse i de tre landene vi besøkte. Flott safari både fra båt og bil.
Date published: 2019-03-31
Rated 5 out of 5 by from Et utrolig eventyr Reisen var spennende, fikk en utrolig opplevelse ved synet av Victoriafallene og mange varierte og givende safarier. Har vært på safari 1gang før , men den fra båter var ny og helt nydelig. Reiseleder gjorde en kjempejobb og var hyggelig fra vi kom til vi dro. Vil også nevne at det var positivt at det ikke var noe program da temperaturen var på det høyeste , kl 12-16.
Date published: 2019-03-30
Rated 5 out of 5 by from Naturopplevelser En flott reise i et fantastisk landskap. Kjempefine resorter med god mat og hyggelig betjening. Utrolig dyktige rangere/guider, som lot oss få se variasjonen i dyre- og fuglelivet. (fikk sett over 170 ulike fuglearter og over 30 dyrarter på 9 dager). Fint å huske at man kun kan ha med seg begrenset antall kilo i bagasjen. Ha lette klær (pga kjølige morgenturer). Ha bukser med avtagbare legger. Den superlette vindjakken var også grei å ha (blir en del trekk i de åpne bilene). Husk sololje og myggstift.
Date published: 2019-03-28
 • y_2023, m_12, d_5, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_no_NO, sid_ZWRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser