Safari i Tanzania på Albatros Honeyguide Tarangire Camp

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storslåtte safariopplevelser og fredelig avkobling i Albatros’ nybygde, komfortable camp i Tarangire

Max 12 deltagere!

Når Hemingway, Roosevelt og Blixen dro på storviltsafari i Øst-Afrika, ble det bygd små funksjonelle camps til formålet, uten at man gikk på kompromiss med komforten. Vi har latt oss inspirere og har oppført en herlig camp i Afrikas mest viltrike område i Tarangire National Park. Her er det både tid til enestående safariopplevelser og fredelig avkobling. 

Albatros Honeyguide Tarangire Camp er utstyrt med 10 store luksustelt. Campen er omgitt av Tanzanias enorme baobabtrær, elefanter og løver, og byr på lange og fine safaridager. Her er det naturligvis toalett, badefasiliteter, moderne, åpne safarikjøretøyer, og vår fantastiske kokk som setter prikken over i'en. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Kilimanjaro, Tanzania
Dag 2
Ankomst til Tanzania. Videre til Honeyguide Tarangire camp
Dag 3
Safariopplevelser i Tarangire Nasjonalpark
Dag 4
Besøk på Kilimatembo-skolen, landsbyen Mto wa Mbu og Kakoi Village Masailandsby
Dag 5
Helsdagssafari i Tarangire med pikniklunsj
Dag 6
(Ekstrakjøp) Ngorongoro-krateret eller flere safariopplevelser
Dag 7
Honeyguide Tarangire Camp, Arusha og hjemreise
Dag 8
Hjemkomst til Oslo

Hoteller

Honeyguide Tarangire Camp

Honeyguide Tarangire Camp har en fantastisk beliggenhet midt på den åpne savannen. Campen ikke inngjerdet og vi kommer derfor til å oppleve dyrene på nært hold. Det hender at elefantene kommer på besøk. 

Campen eies av Albatros og består av 10 private telt oppført i kanvas. Man bor komportabelt og har badeværelse med dusj, en såkalt bucket shower. Teltene er klassisk møblert med dobbeltseng eller to enkeltsenger (standardrom), stol, skrivebord og skap. Det er valgt autentisk design som gir en følelse av å være på safari på 80-tallet. På terassen er det safaristoler. Campen vår har panoramautsikt over den afrikanske savannen. På campen er det også et telt som fungerer som bibliotek. Her kan du kose deg med en god bok, en kjølig forfriskning mens du er omgitt av dyrelivet på den åpne savannen.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
39 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Kilimanjaro, Tanzania

Vi flyr fra Oslo med kurs mot Tanzania med en mellomlanding på veien. Vi lander sent om kvelden. På enkelte avganger ankommer vi først om morgenen dag 2.

Dag 2
Ankomst til Tanzania. Videre til Honeyguide Tarangire camp

Vi kommer til Kilimanjaro om morgenen, og etter frokosten kjører vi ut til Ifulong Kaffeplantasje, hvor vi blir vist rundt og lærer en masse om produksjonen av den lekre tanzaniske kaffen. (Kommer an på tidspunktet for ankomst med flyet) Vi kjører deretter til lodgen vår. Honeyguide Tarangire Camp er nyoppført og ligger omgitt av åpen savanne. Campen er ikke innhegnet, og vi kommer derfor til å oppleve dyrene på helt nært hold når elefantene kommer på besøk. I likhet med Albatros’ øvrige Honeyguide camps består Honeyguide Tarangire av kanvastelt i afrikansk stil, og vi får derfor alle savannens lyder til å vugge oss i søvn om kvelden.

Dag 3
Safariopplevelser i Tarangire Nasjonalpark

I dag drar vi ut på vår første safari i Tarangire Nasjonalpark, som etter Serengeti har den høyeste konsentrasjon av vilt i Tanzania. Vi står tidlig opp for å komme på safari straks etter frokost. Dette er det klassiske Afrika, med viftende akasiegrener, gamle baobab-trær, masaier og elefanter. Det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen om morgenen. Det er kjølig, og alt ånder fred og ro nå da nattens jakt og generelle uro er overstått. Vi møter viltet ved vannhullene, hvor dyrene stiller tørsten. Erfaringsmessig vil vi se et godt utvalg av Afrikas berømte og kjente savannevilt. Det er særlig løver, gnuer, elefanter, kuduer, vortesvin, sjiraffer og impalaer vi kan være heldige å få se. Det er ingen garanti for hva vi ser, når eller hvor. Og nettopp uvissheten er en del av naturens sjarm, som gjør en safari til en annerledes og spennende opplevelse.

Dag 4
Besøk på Kilimatembo-skolen, landsbyen Mto wa Mbu og Kakoi Village Masailandsby

I dag skal vi besøke Kilimatembo-skolen utenfor Karatu. Siden 2015 har Albatros støttet denne lokal skolen med forskjellige prosjekter, som renovering av klasserom, installasjon av vanntanker og levering av skole- og sportsutstyr. På vårt besøk får vi sjansen til å se dagliglivet på skolen uten å forstyrre barnas rutine.

I Mto wa Mbu – navnet betyr ’Moskitoelva’ – får vi et godt innblikk i hverdagen for de lokale innbyggerne, som består av flere forskjellige stammer. Det er alltid en livlig aktivitet i landsbyen, som hovedsakelig ernærer seg ved bananproduksjon (her vokser over 30 forskjellige bananarter). Landsbyens folk viser oss rundt og forteller om livet på landet før vi spiser lunsj i Mto wa Mbu.

På vei tilbake til campen stopper vi litt i Kakoi Village Masailandsby. Masaiene er en av de mest kjente afrikanske folkestammene.  I dag ser vi hvordan masaiene lever og bor mens de holder fast på sin tradisjonelle kultur ved siden av den moderne i Tanzania.

Dag 5
Helsdagssafari i Tarangire med pikniklunsj

Vi tar med oss lunsjen, så vi har hele dagen til disposisjon i denne ekstremt viltrike nasjonalparken og kan ordne en piknik underveis. Tarangire Nasjonalpark har navn etter elva som renner gjennom den, og er preget av eldgamle baobabtrær, som står enorme og imponerende mot den blå himmelen. Det livgivende vannet i elva tiltrekker masser av dyr i tørketiden, da særlig elefanter kommer vandrende til parken og får slukket tørsten i elva eller i baobabtrærnes bløte, vannholdige blad. Ofte kan vi se meget tydelige spor av elefantenes innhugg i baobabtrærne, men trærne i nettopp denne parken har gjennom tusener av år utviklet en formidabel evne til å overleve de harde angrepene.

Foruten elefanter finner vi i Tarangire det meste av savannevilt, men denne nasjonalparken er til forskjell fra eksempelvis Manyara sterkt preget av inn- og utvandrende vilt, som hele tiden blander seg med den faste bestanden. På denne måten oppstår det en uforutsigelig dynamikk som gjør parken spesielt spennende.

Dag 6
(Ekstrakjøp) Ngorongoro-krateret eller flere safariopplevelser

I dag skal vi til det berømte Ngorongoro-krateret, som ikke overraskende har gjort seg fortjent til å figurere på UNESCOs liste over verdens naturarv. Kjøreturen til inngangen tar rundt to timer, litt avhengig av hvor mye vi stanser underveis for å kikke nærmere på den naturen vi passerer igjennom. Men snart er vi fremme ved kraterkanten og fortsetter ned i det enorme sammenstyrtede krateret, den såkalte kalderaen. Ngorongoro-vulkanen nådde trolig en høyde på omkring 6000 meter, svarende til Kilimanjaros nåværende høyde, før den øverste delen kollapset, falt ned i krateret og formet kalderaen på 260 kvadratkilometer. Nede i bunnen har det senere samlet seg en innsjø, og hele området er generelt mer regnfullt og fruktbart enn andre steder i Tanzania. Det betyr at det store krateret er ytterst populært blant dyrene, og samtidig holder de bratte kraterskråningene viltet ”fanget” her inne. Dyrene har likevel ikke reelle problemer med å vandre inn og ut av krateret; det er bare litt mer besværlig for dem enn å bevege seg rundt på de flate savannene. Viltbestanden varierer da også ganske betydelig gjennom året. Vi har gode sjanser til å se neshorn, løver, hyener, elefanter, bøfler, eland og mange andre antiloper under vår safari ned på bunnen av vulkankrateret.

Pris: 235 USD betales kontant, minimun 2 personer.

Merk! Hvis noen gjester velger å bli på campen, kommer reiselederen også til å bli der, da dette er inkludert i det opprinnelige programmet.

De som blir på campen, kan dra ut på både morgen- og ettermiddagssafari.

Dag 7
Honeyguide Tarangire Camp, Arusha og hjemreise

Vi spiser middag på en lokal restaurant før vi kjører til flyplassen og starter hjemreisen vår. (Tidspunkt er avhengig av flyets avgangstid)

 

Dag 8
Hjemkomst til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 39 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Barnepris (for barn under 12 år)

26 998,–  (2-11 år)

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Tanzania t/r med mellomlandinger
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Frokost dag 3-7 (på dag 2 og 8 er det frokost på flyet)
 • Lunsj på dag 2-7
 • Middag dag 2-7 (på dag 1  er der middag på flyet)
 • 5 netter på Honeyguide Tarangire Camp i delt dobbeltværelse
 • Ifulong kaffe-plantasje med lunsj (avhengig av tidspunktet for ankomst med flyet)
 • Besøk på Kilimatembo-skolen
 • Rundtur i Mto wa mbu (lokal landsby) med lunsj
 • Tur til lokal Masai
 • 3 x morgensafarier
 • 2 x eftermiddagssafarier
 • 1 x helsdagssafari med piknik
 • Entreer til nasjonalparkene
 • National Camping Gebyr
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring, 7% av reisens pris
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Visum til Tanzania
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Ngorongoro-krateret
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører. Beregn ca. 85 USD per person.
 • Betalingsterminalene på campene er ustabile og virker ikke alltid. Vi anbefaler derfor at man har med seg ekstra kontanter til betaling
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 10 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

OBS!

Våre safariledere vil gjøre alt for, at vi ser så mange dyr som mulig på våre game drives. Da det er tale om ville dyr, er det dog ingen garantier for at vi ser dem

Plastposer i Tanzania og Kenya

Vi gjør oppmerksom på at myndighetene i Tanzania og Kenya nylig har vedtatt en lov som forbyr innføring og salg av plastposer. Derfor kan man heller ikke ta med tax free-poser ved innreise til Tanzania eller Kenya.
De av dere som har planer om å handle i forbindelse med flyreisen oppfordres til å ta med for eksempel en stoffpose til å ha innkjøpene i, slik at dere slipper å få inndratt plastposen.

Når dere ankommer flyplassen i Tanzania eller Kenya skal dere kaste den plastposen dere fikk i forbindelse med tax free-kjøpet (det er satt opp store søppelcontainere til dette) og legge tax free-varene ned i stoffposen eller vesken dere har med dere hjemmefra.
I og med at loven som sagt forbyr all innføring og bruk av plastposer er det heller ikke tillatt å ha med seg plastposer i bagasjen.

ALL bruk av plastposer er forbudt i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøter hvis man ikke overholder dette.

Transport

Man skal være innstillet på, at noen veier er i veldig dårlig forfatning.

Klimaet i Tanzania

Mange blir overrasket over klimaet i Tanzania. Landet ligger like sør for ekvator, og likevel er temperaturene ytterst behagelige; de endrer seg bare marginalt over året. Det skyldes at safariområdene ligger mellom 900 og 2400 meter over havet. Som eksempel ligger Serengeti 1600–1800 meter over havet, og det betyr at dagtemperaturene er svært behagelige, ca. 25 grader Celsius med lav fuktighet. Nettene og morgenene kan være kjølige – særlig i tørketiden – så det er alltid en god idé å ta med en vindjakke til morgensafariene.

Mere om Tanzania

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her:  

Tanzania: www.albatros.no/reisemaal/afrika/tanzania

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Reiseforlengelse i Zanzibar

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris -
Luksusbadeferie ved Indiske hav på Zanzibar

Forleng Afrikareisen din med 5 netter på herlige Blue Bay Resort på Zanzibar. I tillegg til de lange sandstrendene omgitt av palmer er det en masse aktiviteter og utflukter man kan velge å delta i her. Ta for eksempel en kryddertur, besøk Stone Town eller nyt solnedgangen om bord på en dhow med Indiske hav som bakgrunn.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På Blue Bay Resort er det flere bassenger i det store parkområdet. Resortet har et sportssenter der man kan holde på med tennis, styrketrening, dykking, seilbrett, fiske og mye mere. I tillegg har hotellet et stort spa- og wellnessenter.

Les mer om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Pris for Garden-rom
kr 17 998,– per person i dobbeltrom
kr 24 496,– per person i enkeltrom
Barnepris kr 10 998,– (2–11 år)

Prisen inkluderer
 • Fly Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport mellom flyplass og resort
 • 5 netter innkvartering i delt dobbeltrom (Garden-rom) på Blue Bay Resort
 • Halvpensjon (frokost/middag)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi kan dessverre ikke garantere ledig plass på hotell, fly osv. på alle avreisedatoer.

Rated 4 out of 5 by from En spennende reise Reiselederen var også spennende og meget dyktig. Hun var en viktig faktor i det hele. Vi så totalt sett svært mange dyr fordi vi tok med Ngorongoro-krateret .
Date published: 2024-03-26
 • y_2024, m_4, d_23, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_no_NO, sid_TZRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser