Sakurafestival i Japan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev kirsebærtrærnes blomstring på den vakre Izu-halvøya og alle Japans høydepunkter – fra Tokyo til Hiroshima og Kyoto

På Izu-halvøya vokser det helt spesielle kirsebærtreet som blomstrer tidligere enn de andre kirsebærtrærne i Japan på grunn av det varme klimaet. Allerede fra begynnelsen av februar blir det holdt flere kirsebærblomstfestivaler i området, og med denne helt spesielle Albatrosreisen får du muligheten for å være med på festlighetene sammen med japanerne som valfarter til området. Blant reisens høydepunkter er Hamarikyu-hagen og Odaiba i Tokyo, Gullpaviljongen i Kyoto, Hiroshima og tempeløya Miya-Jima med den berømte torii-porten. Vi skal også smake på det japanske kjøkkenet – blant annet superfersk sushi og det møre wagyu-kjøttet. Vi beveger oss i samme takt som japanerne selv ved å bruke offentlig transport – metro, trikk, tog og hurtigtoget Shinkansen, og så møter vi japanerne i øyenhøyde på noen spennende gåturer. Utfluktene er en del av en pakke som kjøpes separat.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Yen

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Tokyo
Dag 3
Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag
Dag 4
Tokyo. Smaksprøver på fersk sushi, Hamarikyu-hagen og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen og regiontog til Shimoda på Izu-halvøya. Kirsebærtrær, festival og "hanami"
Dag 6
Shimoda. Byrundtur, besøk til templene Ryosenji og Chorakuji. Avslapping ved stranden og middag,
Dag 7
Shimoda. Med regiontog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-matmarkedet og det sjarmerende geishadistriktet Gion
Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløya Miya-Jima med den berømte torii-porten
Dag 9
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zen-hage og sykkeltur i Arashiyama. Avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt
Dag 10
Buss til Osaka. Fly til Oslo

Dagsprogram Dagsprogram ved kjøp av utfluktspakke

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi møtes ved middagstid i Oslo og letter med kurs mot Tokyo, Japans hovedstad. Full forpleining om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo

Vi lander i Tokyo om kvelden og kjører til hotellet vårt.

Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Dag 3
Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag

Dagens utflukt begynner med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

Om kvelden begynner vi for alvor på vårt japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte, med masse fisk og grønnsaker, og det rommer et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg selv en stor del av opplevelsen når man besøker Solens rike. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturstørrelse av de enkelte rettene – så det er gode muligheter til å kaste seg ut i noe nytt og spennende

Dag 4
Tokyo. Smaksprøver på fersk sushi, Hamarikyu-hagen og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Den store Hamarikyu-hagen i sentrale Tokyo

På dagens utflukt, som stort sett foregår til fots, begynner vi med et besøk på Tsukiji fiskemarked – det som en gang var verdens største. I 80 år ble det solgt fisk til innbyggerne og restaurantene i Tokyo. Men nå er det slutt – fiskemarkedet er flyttet ut av byen, og det nye markedet har mye strengere regler for besøkende, og de gamle hallene skal i stedet brukes i forbindelse med De olympiske lekene i Tokyo i 2020. Stedet er fremdeles absolutt verdt et besøk. Mange av bodene og butikkene er der fremdeles, og man kan også fremdeles få en masse lekre sushi-smaksprøver, noe vi selvfølgelig også skal smake på.

Fra fiskens verden begir vi oss videre ut i metropolen Tokyo, der imponerende byggekunst i alle avskygninger preger gatebildet: fra futuristiske kjempebygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stilarter overalt hvor man snur seg. Meningene om Tokyos arkitektur og byplanlegging er da også mange, men én ting er sikker: Det er alt annet enn kjedelig å gå på oppdagelsestur i Tokyos gater.

Vi besøker den store Hamarikyu-hagen som ligger sentralt i Tokyo. Hagen ligger langs tokyo-bukten, og den er anlagt i tradisjonell stil med et tehus midt ute på en liten øy. Den tradisjonelle stilen står i skarp kontast til de mange høyhusene som omringer hagen. Fra Hamarikyu-hagen tar vi båten ut til Odaiba, et populært shoppingområde som ligger på en kunstig øy ute i bukten. Her får vi tid på egen hånd til å handle litt og spise lunsj.

Vi spaserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, der alle Japans dyre merkevarer og stormagasiner er representert. Dette er Japans motstykke til Fifth Avenue i New York og Champs Elysées i Paris! Vi går en tur bortover Ginzas livlige og stilfulle hovedgate, der ikke bare folk på shopping, men også travle forretningsmenn preger gatebildet.

Heretter fortsetter vi til en sann arkitektonisk perle. Vi går en tur gjennom det store konferansesenteret Tokyo International Forum fra 1996. Den store glass- og stålkonstruksjonen ligner skroget på en veldig lang båt. Her blir det holdt konferanser, messer, konserter og utstillinger, og det ligger til og med en dansk kafe her der man blant annet kan få servert pølser!

På spaserturen vår besøker vi også parken ved keiserpalasset.

Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen og regiontog til Shimoda på Izu-halvøya. Kirsebærtrær, festival og "hanami"
Shimoda, Izu-halvøya

Vi skal kjøre med det berømte lyntoget Shinkansen til Itami, der vi fortsetter med regiontog til Shimoda på Izu-halvøya. For å gjøre togturen så behagelig og avslappet som mulig blir den store bagasjen vår fraktet til Kyoto om morgenen, og vi reiser derfor bare med lett oppakning de neste to dagene. Ved ankomsten til Shimoda drar vi ut med det samme for å se nærmere på de vakre kirsebærtrærne, og vi opplever kirsebærblomstfestivalen. Det er folk overalt, og området er fullt av spennende mat- og suvenirboder. På grunn av det varmere klimaet her blomstrer faktisk hele tre forskjellige slags kirsebærtrær før noe annet kirsebærtre i Japan. Japanerne selv valfarter hit for å hylle blomstringen, og på japansk er det et uttrykk for nettopp det å nyte sakurablomstringen – "hanami". Tidligere var det plommetrærne som ble hyllet, og det er nettopp det "hanami" handler om: Man hyller vårtegnet. På Izu-halvøya vil vi se plommetrær stå side om side med kirsebærtrærne. Om kvelden er det middag på hotellet.

Dag 6
Shimoda. Byrundtur, besøk til templene Ryosenji og Chorakuji. Avslapping ved stranden og middag,
Kirsebærtrærne står på rad og rekke

Shimoda er en hyggelig kystby på den sørlige delen av Izu-halvøya. Den har historisk betydning, siden det var her at atskillige av kommandør Perrys «Svarte skip» la til i 1854, en begivenhet som både markerte enden på Japans isolasjon, idet landet ble nødt til å åpne havnene sine for sjøhandelen, og begynnelsen på de diplomatiske relasjonene mellom USA og Japan. Vi ser nærmere på byen, og etter lunsj besøker vi de to templene Ryosenji og Chorakuji, der de første sjøhandelstraktatene med amerikanerne og russerne ble underskrevet. Vi drar tilbake til hotellet og har resten av dagen til til å slappe av og til å nyte det herlige hotellet. Selvom klimaet er varmere på Izu-halvøya kan det godt være kjølig her i februar og starten av mars, men en avslappet spasertur på stranden like utenfor hotellet kan allikevel anbefales. Om kvelden er det middag på hotellet.

 

Dag 7
Shimoda. Med regiontog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-matmarkedet og det sjarmerende geishadistriktet Gion
Geisha-distriktet Gion, Kyoto

I dag tar vi avskjed med Shimoda og Izu-halvøya og reiser videre til Kyoto. Først tar vi regiontoget til Odawara, der vi skifter til Shinkansen-toget. På litt over fire timer kjører vi 29,2 mil til Kyoto. Etter ankomsten til den gamle keiserbyen Kyoto kjører vi med metro til hotellet vårt. Vi bor sentralt, og etter innkvarteringen begynner vi på dagens utflukter med det samme. Kyoto har over 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserpalasset, shogunens Nijo-borg, keiserlige villaer og hager og en rekke av Japans beste museer.

Kyoto ble som den eneste japanske storbyen skånet for bombeangrep under andre verdenskrig – etter sigende på grunn av byens enestående kulturskatter. Dessverre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store, sammenhengende kvarterene av vakre trehus er nesten forsvunnet. Men ingen har våget å røre de mange tusen templer, helligdommer og vakre hager. Særlig i byens utkant føler man seg hensatt til en annen tidsalder, der skjønnhet og estetikk var i høysetet.

Vi besøker Kyotos berømte Gion-kvarter, og på vei dit skal vi innom Kyotos vidkjente Nishiki-marked. Her finner man et vell av japanske spesialiteter vakkert presentert – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt, pickles, snacks og så videre. En fargerik opplevelse, og de pleier ikke å ha noe imot å gi smaksprøver.

I Gion ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle, diskré tehusene, der byens sagnomsuste geishaer arbeider. Er vi heldige, ser vi noen av dem trippe av sted med vakkert oppsatt hår i de dyre kimonoene sine.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløya Miya-Jima med den berømte torii-porten
Den ”svevende” røde torii-porten, Hiroshima

30 mil vest for Kyoto ligger Hiroshima. 6. august 1945 ble byen lagt i ruiner, og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel, kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og fredsmuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og byen er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Vi spiser lunsj i Hiroshima og skal deretter oppleve et av Japans mest vidgjetne, fotograferte og elskede motiver – nemlig den "svevende" torii-porten ute i vannet ved øya Miya-jima, som vi drar over til i båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 9
Kyoto. Gullpaviljongen, Nijo-borgen, besøk i zen-hage og sykkeltur i Arashiyama. Avskjedsmiddag med wagyu-kjøtt
Den vakre Gullpaviljongen, Kyoto

I byens nordlige utkant ligger det berømte Gulltemplet. Den vakre gullbelagte paviljongen er en nøyaktig kopi av den over 500 år gamle bygningen, som en sinnsforvirret tempelprest satte fyr på i 1955.

Den militære øverstkommanderende i keisertidens Japan var shogunen. I lengre perioder av landets historie var han også den mektigste mannen i øyriket. Keiserens rolle var mer tilbaketrukket og av symbolsk karakter. I 1603 oppførte shogunslekten Tokugawa Nijo-borgen. Bygningene i denne borgen, som er Japans best bevarte, er av svært høy kvalitet. De beste arbeiderne bygde borgen, og datidens beste kunstnere utsmykket den. Nattergal-gulvet er et godt eksempel på hvor raffinert borgen er. Gulvet er bygd slik at det knirker når man går på det, slik at eventuelle snikmordere ikke kunne nærme seg uten å bli hørt. Treskurden og de mange materialene som pryder vegger og tak, er av stor kunstnerisk verdi.

Vi fortsetter til den vestlige enden av Kyoto der vi drar på en liten sykkeltur i det vakre området Arashiyama ved foten av fjellene. Her besøker vi det UNESCO-fredede tempelet Tenyu-ji, som er berømt for sin vakkert anlagte zenhage fra 1300-tallet. Tempelet var ferdig i 1339 og er en del av Rinzai-skolen innen japansk buddhisme. Etterpå spaserer vi videre gjennom den vakre bambuslunden der et tykt teppe av meterhøye bambusplanter gir en eksotisk stemning, og gjennom rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Om kvelden setter vi et hyggelig punktum for vårt Japan-eventyr med en japansk middag. På menyen er det berømte wagyu-kjøttet, herlig fettmarmorert japansk oksekjøtt, som kvalitetsmessig kan sammenlignes med det kjente Kobe-kjøttet. Det supermøre kjøttet som nærmest smelter på tungen er en kulinarisk opplevelse man sent glemmer.

(Dagens utflukt og avskjedsmiddag er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av en utfluktspakke som kjøpes separat. Se mer etter dagsprogrammet.)

Dag 10
Buss til Osaka. Fly til Oslo

I forhold til avreisetidspunktet har vi dagen i Osaka på egen hånd. Når det er tid til å dra fra hotellet kjører vi til flyplassen og setter oss til rette på flyet som skal bringe oss hjem. (På noen avganger flyr vi hjem om kvelden og lander dagen etter). 

Shinkansen

Vi reiser med Japan Rails berømte høyhastighetstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med flere og flere av Japans storbyer. Maksfarten er 320 km/t, og årlig frakter togene omkring 300 millioner passasjerer rundt i landet. Togene kan bestå av opp til 16 vogner og være 400 meter lange. Siden Shinkansentog kjører på spesialskinner som ikke bliver brukt av andre tog er det nesten ikke forsinkelser – gjennomsnittlig forsinkelse per tog var bare på 36 sekunder i 2012. Togene er komfortable, har god benplass og seter som kan snurres så man alltid sitter med kjøreretningen. Det er ikke spisevogn om bord, men en vogn med snacks kommer rundt. Røyking er ikke tillatt, bortsett fra på de nyeste togene som har spesielle røykekabiner. Les mer på: http://english.jr-central.co.jp/about/

Utfluktspakke

 • Norsk/svensk reiseleder
 • Meiji Jingu-tempelet i Tokyo
 • Tokyos berømte Shibuya-kvarter
 • Spasertur i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde
 • Elektronikkområdet Akihabara
 • Kyotos berømte geisha-distrikt, Gion
 • Gullpaviljongen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Hiroshima – fredsparken og fredsmuseet
 • Tempeløya Miya-jima
 • All transport i forbindelse med utflugter (metro og lokalbuss og Shinkansen til Hiroshima)
 • Lunsj dag 8
 • Middag dag 9

Pris kr 6 998,– pr. person

Tempeløya Miya-jima

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

kr 3 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tokyo og Osaka–Oslo med mellomlanding
 • Utflukter på Izu-halvøya på henholdsvis dag 5 og 6
 • Transport fra flyplass til hotell t/r
 • Bagasjehåndtering fra Tokyo til Kyoto
 • Togreise med Shinkansen og regiontog fra Tokyo til Shimoda og fra Shimoda til Kyoto
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Tokyo
 • 2 netter i delt dobbeltrom på hotell i Shimoda
 • 3 netter i delt dobbeltrom på hotell i Kyoto
 • Frokost daglig
 • Lunsj på dag 3
 • Middag på dag 3, 5 og 6
 • Skatter og avgifter

Obs! Hvis man ikke kjøper utfluktspakken vil det være begrenset til gang til reiselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 5 998,– pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasjehåndtering

På denne reisen bruker vi det japanske ekspresstoget Shinkansen, der det er begrenset plass til bagasjen. Derfor vil bagasjen bli transportert separat til neste bestemmelsessted. Dette kan bety at bagasjen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god idé å ta med en liten ryggsekk eller bag til å pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi oss av rene og koselige hoteller med små rom, eget bad og toalett, samt tv og internetoppkobling. Hotellene ligger som regel nære undergrunnsstasjonene, som på denne reisen utgjør rammen for våre utflukter. 

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør oppmerksom på at vi benytter offentlig transport i Japan i forbindelse med utfluktene, så har vi har relativt mange gåturer. Reisen er derfor ikke egnet for personer som går dårlig.

Driks

I Japan gir man ikke driks.

Mer om Japan

Her kan du få vite mer om Japan: www.albatros.no/reisemaal/asia/japan

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Flott reise til Japan Reisen var interessant og svært lærerik. Reiselederen var særdeles hyggelig, kunnskapsrik og serviceinnstilt, og veldig tålmodlig med gruppen.
Date published: 2023-02-24
Rated 5 out of 5 by from Meget bra reise til Japan Programmet var kjempebra, og turguiden kan ikke roses for mye. Reiseleder var kunnskapsrik på svært mange (relevante og ikke relevante) områder, kommuniserte meget godt, hadde mild tone, var føre var, høflig og korrekt, og ledet oss gjennom mange flotte opplevelser.
Date published: 2023-02-20
Rated 5 out of 5 by from Fin reise, fylt med mange opplevelser Reiselederen var veldig opplysende, flink til å dele informasjon og påpasselig med å minne oss på praktiske ting underveis
Date published: 2023-02-20
Rated 5 out of 5 by from En fin måte å oppleve Japan på. Det var et fyldig program som ga oss mange opplevelser og informasjon om Japan. Reiselederen vår Hans Jørgen var flink til å legge alt godt til rette for oss. Det fungerte veldig bra å ha han "på øret." Likte godt at vi reiste kollektivt overalt. Det var bare bussen til flyplassen ved avreise som var spesielt for gruppa vår. Hotellet vi bodde på i Kawazu, var fantastisk fint! Nydelig, stort rom med egen veranda med utsikt mot havet. Onsen var en spennende opplevelse. Jeg likte også sykkelturen i Kyoto veldig godt. Artig å oppleve naturen fra sykkelsetet. Programmet var innholdsrikt, men savner et kulturelt innslag som f.eks sang, dans eller musikk eller oppleve en tesermoni eller fått møte en geisha. Gion var en skuffelse. Der var det ikke noe å se. Skulle gjerne hatt litt mer tid på egenhånd.
Date published: 2023-02-20
Rated 3 out of 5 by from Sakurafestival Reisen var ok
Date published: 2023-02-19
Rated 5 out of 5 by from En meget interessant tur til et spennende land Veldig interessant tur med en nordmann som snakker flytende japansk. Hans Jørgen, vår guide, er meget behagelig. Det var svært nyttig at han snakker flytende japansk.
Date published: 2023-02-19
Rated 3 out of 5 by from Noe veldig bra, men noe for dårlig også Mye spennende, men å gå seg ihjel i regnvær i flere kilometer for å spise 2 stk sushi i parken!! Burde hatt en back up plan ved elendig vær! I Hiroshima fikk vi en time til rådighet i fredsparken, men ved selve bygningen etter bomben måtte vi bare løpe i hælene på guiden! Det burde vært omvent. Den påfølgende lunch ble holdt på turens tristeste restaurant . . Både maten og stedet ubeskrivelig kjedelig!!
Date published: 2020-03-17
Rated 3 out of 5 by from Turen var en opplevelse, men kan ikke kalle reisen Sakurafestival Turen var fin og Japan som land var en meget god opplevelse. Jeg vil imidlertid trekke frem skuffelsen over at man bestiller en tur som heter Sakurafestivalen og dermed forventer å få en tur hvor kirsebærblomstring står i hovedsetet, men hvor det er klart at blomstringen er overstått for lenge siden. I følge lokal markedsføring i Japan, var festivalen i perioden 10. februar - 10. mars. Dette burde vært oppgitt av Albatross så fort vær og temperaturer, avgjørende for blomstring, var kjent. Jeg ville ha anbefalt reisen til en venn, men ville ha understreket dette punktet. Utenom dette er Japan er fantastisk land, hvor man blir møtt med en ekstrem vennlighet og høflighet overalt hvor man ferdes.
Date published: 2020-03-15
 • y_2024, m_2, d_19, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_45
 • loc_no_NO, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser