Sør-Amerikas hjerte

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En Albatrosreise for livsnytere! Storslåtte opplevelser i Argentina, Paraguay og Brasil

Opplev det beste av Sør-Amerika! Vi har satt sammen et spennende program med utvalgte opplevelser i det kultiverte Argentina, det livsglade Brasil og det mindre kjente Paraguay med den rike kulturhistorien.

Både Buenos Aires og Rio de Janeiro er blant de mest interessante byene i Sør-Amerika – spesielt når det gjelder kultur, arkitektur og livsnyting. I Buenos Aires skal vi besøke det flotte Colón-teatret og spasere langs de brede alleene til Casa Rosada, det rosa presidentpalasset. I Rio venter Kristus-statuen på Corcovado-fjellet, og herfra har vi blendende utsikt til resten av byen, strendene og Guanabara-bukten. Du bestemmer selv om du vil ha litt tid på egen hånd eller om du vil kjøpe utfluktspakkene, så du får den komplette opplevelsen i de to byene.

I Paraguay skal vi se nærmere på historien når vi bl.a. besøker en UNESCO-fredet jesuittisk misjonsby. Stor natur skal vi naturligvis også se: Hele to dager er øremerket de mektige Iguazú-fossene, som vi ser fra både den argentinske og brasilianske siden.

Reisen kan forlenges med 3 dager i den sjarmerende brasilianske strandbyen Búzios.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianske real, Guarani (PYG), amerikanske dollar

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Buenos Aires. Byvandring og omvisning i operahuset Teatro Colón
Dag 3 Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow med middag (kjøpes separat)
Dag 4 Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker ranchlunsj (kjøpes separat)
Dag 5 Fly til Posadas – videre til Encarnación, Paraguay. UNESCO-fredet jesuittisk misjonsby
Dag 6 Encarnación–Iguazú, Brasil. Omvisning ved Itaipú-demningen
Dag 7 Iguazú-fossen på den argentinske siden
Dag 8 Iguazú-fossen på den brasilianske siden og fly til Rio de Janeiro
Dag 9 Rio de Janeiro. Corcovadofjellet, Kristusstatuen og byrundtur
Dag 10 Rio de Janeiro. Båttur på Guanabara-bukta og besøk på sambaskole (kjøpes separat)
Dag 11 Rio. Tid til egne eventyr
Dag 12 Rio de Janeiro. Sukkertoppen og hjemreise. Mulighet for ekstra feriedager i strandbyen Búzios
Dag 13 Ankomst til Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Broadway Hotel - Buenos Aires

 • 110 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Lite basseng (åpent desember–mars)
 • Wifi (overalt på hotellet, gratis)
 • Fitness

Moderne hotell innredet i minimalistisk art deco-stil. Hotellet ligger i gåavstand til Colón-teateret og presidentpalasset samt mange andre av Buenos Aires’ flotte severdigheter. Hotellet har restaurant, bar, fitnessenter og på taket en solterrasse med et lite basseng og liggestoler (OBS: Bassenget er bare åpent fra desember til og med mars). Det er gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Store og lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, aircondition, safe, kjøleskap, strykejern, strykebrett og hårtørker. Gratis wifi.

Du kan lese mer om hotellet her: 
http://www.broadway-suites.com.ar/

Hotel De La Costa

 • 100 rom
 • 0 km til sentrum
 • 24-timers åpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Basseng
 • Wifi (gratis)
 • Treningsrom

Hyggelig hotell med god, sentral beliggenhet i Encarnación – nært  vannet, restauranter og barer. Hotellet har en restaurant, bar og et lite treningsrom. I hotellets hage ligger det et mindre bassengområde med solstoler. Det er gratis wifi overalt på hotellet. 

Rom 
Lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har aircondition, tv og minibar (mot ekstra betaling). Wifi er gratis på rommet. 

Du kan lese mer om hotellet her:
https://delacostahotel.com.py/

Bourbon Foz Business

 • 220 rom
 • 24-timers åpen resepsjon
 • Restaurant
 • Kaffebar og bar
 • Heis
 • Basseng
 • Wifi (gratis)
 • Treningsrom

Hotell 
Moderne hotell med minimalistisk innredning. Hotellet har restaurant, kaffebar og bar. Det har også et mindre bassengområde og treningsrom. Det er gratis wifi overalt på hotellet.  

Rom 
Lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har tv, safe og aircondition. Det er gratis wifi på rommet.  

Du kan lese mer om hotellet her:
https://www.bourbon.com.br 

Americas Copacabana

 • 205 rom
 • 10 minutters gange til Copacabana-stranden
 • Lite basseng
 • Gratis WiFi
 • Restaurant
 • Døgnåpen resepsjon

Americas Copacabana er et av de nyere hotellene i Rio og bligger bare tre kvartaler fra Copacabana-stranden. Det er også bare tre kvartaler til nærmeste metrostasjon, så man lett kan komme rundt i Rio. Hotellet er innredet i moderne stil og med gode fasiliteter. Det er et lite basseng område på taket, og her er det flott utsikt over Copacabana-området. Det er liggestoler til fri disposisjon. Hotellet har også restaurant, poolbar, lobbybar og et lite fitnessenter. Der er gratis Wi-Fi overalt på hotellet.

Les mer om hotellet her:

http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

Rom
Moderne og komfortable rom med to enkelsenger eller en dobbeltseng. Alle rom har A/C, safe, tv og hårføner. Det er gratis Wi-Fi.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
32 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi setter kursen fra Norge mot Argentina.
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires. Byvandring og omvisning i operahuset Teatro Colón
La Casa Rosada, det rosa presidentpalasset i Buenos Aires

Vi lander i Buenos Aires om morgenen og kjører til hotellet for å friske oss opp litt før vi drar på byvandring i den sentrale delen av tangobyen.

Buenos Aires er kjent som Sør-Amerikas Paris, og det er også ganske riktig at arkitekturen og de brede alleene lett kan sende tankene til Frankrikes hovedstad. Buenos Aires er en by med en gyllen fortid, og vi starter byvandringen ved byens operahus, Teatro Colón, som ble bygd i 1908 og er innbegrepet av det rike Buenos Aires. Vi blir vist rundt i den overdådige bygningen og ser den store salen med scenen der de klassiske dramaene fortsatt spilles.

Deretter vandrer vi på byens brede alleer til Plaza de Mayo (Maiplassen), der man for alvor kan føle historiens vingesus. For enden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn blir kalt Casa Rosada, det lyserøde huset, for murverket har en markant lyserød farge. Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón – på folkemunne bare kjent som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blant landets mange fattige. Det var også her på Plaza de Mayo at en gruppe mødre til forsvunne barn og unge under den argentinske militærjuntaen, kjent som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977–2006 fast møttes én gang om uken og demonstrerte for å få frem sannheten om sine forsvunne kjære.

Herfra fortsetter turen bortover gågaten Calle Florida, der butikker og forretninger ligger side om side. Det blir også tid til en deilig lunsj på en av Buenos Aires’ verdenskjente restauranter, de såkalte steakhouses, der vi kan nyte en førsteklasses biff.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow med middag (kjøpes separat)
Buenos Aires – tangoens hjemland

Denne morgenen skal vi nyte litt mer av Buenos Aires. Vi besøker byens mest fargestrålende og sjarmerende bydel, La Boca, som til og med er et av byens eldste kvarterer. På 1800-tallet ble La Boca hjemsted for tusener av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten El Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderkvarteret La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere gjennom årene har spilt for klubben, er det mer enn noen den nasjonale fotballhelten Diego Maradona som har gjort klubben kjent verden over.

I bydelen Palermo – byens grønne pustehull – nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til bydelen Recoleta, som er et av byens mest fasjonable områder med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Perón, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Videre er La Recoleta også hjemsted for de spesielt rike argentinerne, som normalt forlater herskapsboligene sine i sommerheten. Om vinteren kan man se de fine damene spasere frem og tilbake i byens fornemme strøk iført pels og kunstferdige frisyrer, ofte på vei til tesalonger for å møte venner.

Sist på ettermiddagen prøvesmaker vi noen av de deilige argentinske vinene i selskap med en profesjonell sommelier, som lar oss få del i sin viten. Deretter nyter vi et flott tangoshow mens kveldens middag inntas. Kan man forestille seg mer perfekte rammer for en kveld i tangoens tegn enn nettopp her i tangoens hjemby? Dansen – med sin raffinerte blanding av nostalgi, drama, eleganse og sensualitet – har sitt utspring i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo sist på 1800-tallet, og selv om tangoen i begynnelsen ble betraktet som alt annet enn stueren, gikk det ikke lenge før også det pene borgerskapet tok tangoen til seg.

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker ranchlunsj (kjøpes separat)
De berømte gauchoene på pampasen

Den argentinske pampasen strekker seg i en radius av nesten 100 mil fra Buenos Aires. Det store sletteområdet har gjennom århundrer vært hjemsted for de legendariske argentinske cowboyene, de såkalte gauchoene. Og med den frodige jorden og pampas-kveget, som typisk ender sine dager som noen av verdens møreste biffer, utgjør pampasen nerven i den argentinske økonomien. På dagens utflukt går vi i gauchoenes fotspor og setter kursen mot pampasen, der vi skal besøke en estancia, som er en stor argentinsk ranch. Her spiser vi en tradisjonell asado-lunsj med lekkert grillet kjøtt og empanadas – små halvmåneformede fylte brød. På estanciaen nyter vi også et folkloreshow med tradisjonell argentinsk musikk og dans. Etter en avslappende dag på gården vender vi tilbake til Buenos Aires.

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 5
Fly til Posadas – videre til Encarnación, Paraguay. UNESCO-fredet jesuittisk misjonsby

Tidlig om morgenen flyr vi til Posadas ved grensen til Paraguay. Etter grenseformalitetene, som må forventes å ta litt tid og godt kan være litt hektiske, begir vi oss over broen til grensebyen Encarnación i Paraguay.

Om ettermiddagen drar vi på utflukt til den jesuittiske misjonsbyen Trinidad, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Trinidad er en av de 30 byene som ble etablert av jesuittene på 1600- og 1700-tallet. Formålet var å misjonere og utbre kjennskapet til kristendommen hos de innfødte. Selv om byen i dag står igjen som ruiner, kan vi tydelig se at kirken var det sentrale omdreiningspunktet, og at den har hatt stor betydning for områdets utvikling.

Overnatting i Encarnación.

Dag 6
Encarnación–Iguazú, Brasil. Omvisning ved Itaipú-demningen

Turen går nå videre nordover til Ciudad del Este, en av Paraguays største byer. Den ble anlagt i 1957 og vokste kraftig ved byggingen av Itaipú-demningen, som vi også ser i dag. Det er litt pussig å tenke på at her absolutt ingenting var for godt og vel 50 år siden. Byen er i dag et enormt mylder av handlende og kan virke litt kaotisk.

Vi besøker den store ingeniørbedriften Itaipú-demningen, som ligger på elva Paraná på grensen mellom Brasil og Paraguay. Begge land har del i produksjonen, og det er verdens største vannkraftverk målt etter energiproduksjon. Her blir det produsert så mye strøm at det dekker hele 75 % av Paraguays og 17 % av Brasils samlede energiforbruk. På en spennende omvisning får vi innblikk i konstruksjonen av demningen, og hvordan den fungerer.

Vi fortsetter til den lille byen Foz do Iguaçú, kjent for sine fantastiske fosser – Cataratas del Iguazú på spansk og Cataratas do Iguaçu på portugisisk – som faller fra Iguazú-elva på grensen mellom Brasil, Argentina og Paraguay. Iguazú er klodens bredeste fossefall og strekker seg i en tre kilometer lang hesteskoform. Det består av 275 mindre fosser som velter ut over Paranáplatået og nesten hundre meter ned i dypet. Kaskader av brusende, grumset elvevann strømmer i en uendelighet ned fra hundrer av fall og piskes til millioner av tåkeperler. De helt enestående fallene er omgitt av tett jungel, og Iguazú er avgjort et av reisens absolutte høydepunkter.

Overnatting i Iguazú.

Dag 7
Iguazú-fossen på den argentinske siden

Dagen er avsatt til å besøke den argentinske siden av fossene. Vi begynner turen ved besøkssentret. Derfra transporterer et lite tog oss nesten ut til det største fallet, Garganta del Diablo – ”Djevelens Gap”. Fra endestasjonen spaserer vi på gangbroer ut til den delen av fallene som er mest imponerende. Vi fortsetter på gangstier og gangbroer på den over tre kilometer lange og storslåtte turen rundt fossene. Skogene ved vannfallene rommer et enestående dyre- og planteliv med sjeldne orkideer, tallrike fuglearter og øgler. Senere fortsetter turen på de vel tilrettelagte stisystemene, der de imponerende vannfallene kan betraktes fra flere forskjellige vinkler.

Overnatting i Iguazú.

Dag 8
Iguazú-fossen på den brasilianske siden og fly til Rio de Janeiro

Vi skal i dag oppleve den brasilianske siden av fallene med utsikt over elva. Vi begir oss ned til en gangbro som fører oss ut i midten av fallet med en fantastisk utsikt rett ned i ”Djevelens Gap”. Her blir vannet så kraftig forstøvet at man er nødt til å ha på seg regnfrakk. Lenger fremme kan vi være så heldige å møte de små frekke nesebjørnene som holder til i området, mens vi nyter utsikten mot de ufattelig vakre fallene på den argentinske siden.

Over middag flyr vi til Rio de Janeiro. I Brasil påstår man hardnakket at Gud brukte hele to av sine seks arbeidsdager på å skape Rio, og vakkert ligger den da også der med sin enorme naturhavn, sine grønne fjellsider, det store havet og de lange, hvite strendene. Rio er ubestridt en av de mest populære byene i verden – solen, sambaen, de vakre omgivelsene og en livsglad befolkning danner rammen for en enestående opplevelse.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 9
Rio de Janeiro. Corcovadofjellet, Kristusstatuen og byrundtur

Vi starter dagen ved Rio de Janeiros vartegn, det grønnkledde Corcovadofjellet med den berømte Kristusstatuen på toppen. Fjellet er godt og vel 700 meter høyt, og her på toppen har vi en imponerende utsikt over byen. Kristusstatuen er 30 meter høy og står på en 8 meter høy sokkel. Statuen er ikke bare blitt symbol på Rio og Brasil, men er også på listen over verdens nye underverker.

Denne ettermiddagen skal vi se nærmere på Rio by, når vi drar på byrundtur til fots og med metro. I forbindelse med de olympiske lekene fikk Rio en flott ny byging som er tegnet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Det kneiser vakkert mot Rios Guanabara-bukt og huser "Museu do Amahã”, som er et museum for vitenskap og bæredyktig fremtid. Vi får mulighet til å se den vakre bygningen utefra, og i nærheten ligger også Mauá-torget, der vi finner verdens største graffitimaleri, utført av den brasilianske kunstneren Eduardo Kobra. Maleriet er 15 meter høyt og 170 meter bredt, og temaet er "etniske grupper" og består av flotte og fargerike portretter av etniske miniriteter. Sist på ettermiddagen vender vi tilbake til Copacabana og hotellet vårt.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 10
Rio de Janeiro. Båttur på Guanabara-bukta og besøk på sambaskole (kjøpes separat)

Rio har en enestående plassering ved Guanabara-bukta, som er 31 km lang og 28 km bred. Denne morgenen stevner vi ut fra Glória-marinaen på den skonnerten som skal ta oss med på en ca. to timers lang tur i Brasils nest største bukt. I Guanabara-bukta ligger det mer enn 130 små øyer, og en 13 km lang bro går fra Rio til byen Niteroí og blir brukt hver dag av mange pendlere. Ruten går langs kysten forbi flotte strender, den berømte Sukkertoppen og atskillige av de fortene som ble bygd av portugiserne for å beskytte området mot pirater. Vi kommer helt over på den andre siden av bukta til byen Niteroí, og her har man flott utsikt mot Rio. Før vi drar tilbake til Glória-marinaen i Rio går vi under Niteroí-broen og forbi en av buktas øyer, Ilha Fiscal, der det kulturhistoriske museet ligger.

I Rio er det flere enn 80 sambaskoler med mer enn 100 000 dansere. Og vi er så heldige at vi har fått ordnet en avtale om å besøke en av de største og viktigste sambaskolene i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, der barn i alderen 5–18 år lærer å danse samba. Skolen holder til i en kjempestor hall, der det også lages drakter og vogner til de store karnevalsopptogene. Noen av danserne tar imot oss og gir oss et innblikk i sambaens historie. Vi skal naturligvis også se noen av de vakre draktene, og det blir mulig å prøve seg på noen av de forførende dansetrinnene!

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 11
Rio. Tid til egne eventyr

Dagen er til fri disposisjon, og Rio har mange severdigheter som er verd et besøk. Her er det også gode shoppingmuligheter, og hvis du bare vil slappe av og nyte det herlige klimaet ligger stranden rett utenfor døren.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 12
Rio de Janeiro. Sukkertoppen og hjemreise. Mulighet for ekstra feriedager i strandbyen Búzios

Om formiddagen skal vi ha enda flere opplevelser i Rio når vi drar inn til sentrum og kjører forbi den berømte fotballbanen Maracanã. Vi kommer også forbi Sambadrome, der det verdensberømte årlige karnevalet blir arrangert. Og på vei til kabelbanen som skal føre oss opp til Sukkertoppen, passerer vi den moderne domkirken og teatret.

Det venter oss en fin tur i kabelbanen opp på den store granittklippen Sukkertoppen; den kneiser vakkert over den store Guanabarabukta, som munner ut i Atlanterhavet. Derfra nyter vi den flotte utsikten over byens skyline, de lange strendene og grønnkledde fjellene med fossefall og regnskog. Når man står her oppe, er det innlysende hvorfor Rio ansees for å være en av verdens vakreste byer.

Senere på dagen kjører vi til lufthavnen for å fly hjem. Hvis du har valgt å forlenge reisen i strandbyen Búzios, vil det være avgang fra Rio de Janeiro sist på ettermiddagen. Bussturen til Búzios varer cirka fire timer, avhengig av trafikken.

Dag 13
Ankomst til Oslo

Buenos Aires utfluktspakke

Ved kjøp av denne utfluktspakken får du alle de aktivitetene som er beskrevet i rundreisens program på dag 3 og 4:

 • Buenos Aires-byrundtur i bydelene La Boca og Palermo
 • Vinsmaking, middag og tangoshow
 • Heldagsutflukt til pampasen med besøk på farm og tradisjonell argentinsk lunsj

Utfluktspakken må bestilles hjemmefra (ved kjøp av reisen) og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen er med på utfluktene. 

Pris per person: kr 3 998,-

Rio de Janeiro utfluktspakke

Ved kjøp av denne utfluktspakken får du alle de aktivitetene som er beskrevet i rundreisens program på dag 10:

 • Båttur på Guanabara-bukta
 • Besøk på sambaskole – farverike kostymer og sambadans

Utfluktspakken må bestilles hjemmefra (ved kjøp av reisen) og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen er med på utfluktene.
Pris per person: kr 1 498,–

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 32 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

Fra 4 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Fly Oslo–Buenos Aires og Rio de Janeiro–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly mellom Buenos Aires og Posadas
 • Innenriksfly mellom Iguazú og Rio de Janeiro
 • Utflukter jf. program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig og lunsj dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utfluktspakker i Buenos Aires og Rio de Janeiro
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. USD 100 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Gul feber-vaksinasjon

Myndighetene i Paraguay kan kreve å se gul feber-sertifikat når man reiser inn i landet fra Argentina. Det er derfor viktig at man har med seg dette.

Hvis legen din fraråder at du får vaksinen mot gul feber, kan du be legen om å skrive på vaksinasjonskortet (på engelsk) at du ikke kan få vaksinasjonen av medisinske årsaker. Myndighetene vil akseptere dette.

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller veske til utfluktene
 • Sommerklær
 • Badetøy (det er ikke nødvendig å ta med håndkle)
 • Genser eller lett jakke
 • Regnjakke eller regnponcho
 • Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Lommelykt
 • Kikkert
 • Håndsprit

Valuta

Vi anbefaler at du tar med deg USD, da det det kan være problematisk både å bruke kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibanker.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks, visum og vaksinasjoner, kan du lese mer her:

Argentina: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/argentina

Brasil: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/brasil

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Badeferie i Búzios

Type Reiseforlengelse
Varighet 3 dager
Pris Fra 8 498,–
3 dagers avslapning i den sjarmerende badebyen (3 netter)

Armação dos Búzios – eller bare Búzios – er Brasils svar på Frankrikes St. Tropez. Den idylliske fiskerlandsbyen ble verdensberømt som den franske filmdiva Brigitte Bardots foretrukne feriessted på 1960-tallet. I dag er det særlig argentinere og hippe folk fra Rio som bliver tiltrukket av byen på den sjarmerende halvøy med de 20 vakre og varierte strendene. Du bor i nærheten av vannet på en brasiliansk ’pousada’ – et guesthouse innrettet i en historisk bygning i vakre omgivelser.

I byen kan du gå på oppdagelse i de brolagte gatene med restauranter, gallerier og butikker, som frister med lokalt kunsthåndverk, håndlagde smykker og internasjonale merkevarer. På strandpromenaden kan du se kunstneren Christina Mottas skulpturer av kjente personligheter, for eksempel Brigitte Bardot og Juscelino Kubitscek, Brasils tidligere president.

Du kan også nyte en god middag på hovedgaten, Rua das Pedras, og svale deg med en drink i varmen mens du kikker på forbipasserende og nyter den tilbakelente stemningen. Selv om Buzios er et populært ferieområde i dag, er byens autentiske sjarm godt ivaretatt på grunn av bygningsrestriksjoner som har forhindret hotellbygninger på mere enn to etasjer. Det hyggelige området ved Praia dos Ossos bærer fremdeles tydelige spor fra kolonitiden, og i marinaen kan du gå en idyllisk tur mellom de flotte båtene. Ønsker du litt mer fysisk aktivitet, er det i tillegg til snorkling og vannsport også anledning til å leie en sykkel og oppleve øya på to hjul.

Oppholdet i Búzios er på egen hånd, men reiselederen vil være til stede ved avreisen fra Rio de Janeiro.

Dagsprogram

Dag 12 (siste dag på rundreisen) Rio de Janeiro. Botanisk hage og Sukkertoppen. Videre til Búzios
For foten av Corcovadofjellet ligger en 1400 dekar stor nasjonalpark med Rios botaniske hage. Her finner vi mer enn 6000 forskjellige tropiske og subtropiske planter og trær, deriblant 900 forskjellige slags palmer. Vi drar på oppdagelsestur i hagen og nyter blant annet synet av vakre orkideer, bromeliaer og kaktuser. Vi stifter også bekjentskap med noen av de 140 fugleartene som lever i hagen, og er vi heldige, ser vi også aper.

Senere på dagen skal vi ha enda flere opplevelser i Rio når vi drar inn til sentrum og kjører forbi den berømte fotballbanen Maracanã. Vi kommer også forbi Sambadrome, der finalen i karnevalet blir arrangert. Og på vei til kabelbanen som skal føre oss opp til Sukkertoppen, passerer vi den moderne domkirken og teatret.

Det venter oss en fin tur i kabelbanen opp på den store granittklippen Sukkertoppen; den kneiser vakkert over den store Guanabarabukta, som munner ut i Atlanterhavet. Derfra nyter vi den flotte utsikten over byens skyline, de lange strendene og grønnkledde fjellene med fossefall og regnskog. Når man står her oppe, er det innlysende hvorfor Rio ansees for å være en av verdens vakreste byer.

Sist på ettermiddagen er det avgang fra Rio de Janeiro til Búzios. Bussturen til Búzios varer cirka fire timer, avhengig av trafikken.

Dag 13–14 Búzios. Dager til fri disposisjon
Dagene er fri til å utforske Búzios. Gå på oppdagelse i de hyggelige gatene og nyt fersk fisk på en av byens restauranter. Det er liv og herlig atmosfære i sentrum av byen, og her er det butikker, barer og restauranter for enhver smak. Dagene kan også tilbringes på en av de mange strendene i området.

Dag 15 Hjemreise
Formiddagen er til fri disposisjon, og heretter er det transport til flyplassen i Rio, der vi tar flyet hjemover.

Dag 16 Ankomst

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du skal bo på det sjarmerende Pousada Corsário. Dette sjarmerende «gjestehuset» har den beste plasseringen i Buzios ved den kjente Ossos-stranden, og det er bare fem minutters gange til Rua das Pedras, der alle butikkene, barene og restaurantene ligger. Du får dermed den best tenkelige beliggenheten i et rolig område men med kort vei til sentrum.

Pousada Corsária har en hyggelig tropisk hage og et lite bassengområde med utsikt til havet.  Hotellet har også et oppvarmet innendørsbasseng, sauna og spa. Frokosten blir servert i hotellets restaurant.

Rommene er hyggelig innredet og har utsikt til den tropiske hagen. Alle rom er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks, tv, hårtørker, telefon og minibar.

Pris
kr 8 498,– pr. person i dobbeltrom
kr 10 996,– pr. person i enkeltrom

Prisen inkluderer
 • 3 netter på Pousada Corsário i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Transport Rio de Janeiro – Búzios t/r
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi kan desværre ikke garantere ledig plass på hotell, fly osv. på alle avreisedatoer.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk og opplevelsesrik reise gjennom tre land Vi hadde en fantastisk tur til Argentina, Paraguay og Brasil. Isolert sett store opplevelser på de forskjellige stedene som vi besøkte. Det var spesielt å oppleve pampasen utenfor Buenos Aires, de jordløse i Paraguay, de fantastiske fossefallene Iguazu, favelaen i Rio og alle de andre severdighetene. I Buenos Aires hadde vi et greit hotell med en fantastisk beliggenhet. Hotellet i Paraguay var dårlig! Fint hotell i Iguazu og i Rio var det fantastisk med beliggenhet på Copacabana. Vi hadde en enestående, kunnskapsrik og språkmektig reiseleder som tok vare på oss alle og gav av seg selv. De lokale guidene var også dyktige. Dette er en av de beste turene som vi har hatt.
Date published: 2017-03-28
Rated 4 out of 5 by from Mye å oppleve i kort tid Jeg ble dessverre syk på reisen, da har reiselederen vært en gode støtte, spesielt med sine språkkunnskaper! Ingenting å klage på! Men jeg er vant med en helt annen type reiseleder fra Albatross: omsorgsfull, alltid på forveien når det gjelder informasjon underveis, åpen til nye forslag, fleksibel til forslag fra deltakerne. Dette er den femte reisen med Albatros og jeg har vært mer en fornøyd med reiseleder. Denne gangen har jeg vært veldig skuffet å vil si misfornøyd! Lokalguiden i de forskjellige land, har gjort en veldig gode jobb, Albatrossreiseleder var bare med, som en vanlig reisende!
Date published: 2016-10-31
Rated 4 out of 5 by from Fin reise, men til tider strevsomt i solsteiken. Besøk på gården i Argentina: I forhold til tiden det tok å kjøre buss frem og tilbake skjedde det for lite.Det var imidlertid imponerende det gauchoen fikk hesten til å gjøre. Besøk i jesuittisk ruin by i Paraguay: Relativt uinteressant. Lokal kvinnelig guide i Rio påsto at vi måtte betale henne 100 real per person for lunsjen dag 9. I følge en av de ansatte kostet lunsjen 90 real.Vi fikk kranglet oss til å betale med kredittkort. Da instruerte guiden damen vi betalte til, at prisen ble 105 real. Jobben som guide kunne hun. Bortsett fra det ovenstående er vi veldig godt fornøyd.
Date published: 2019-11-27
Rated 5 out of 5 by from En spennende reise med hyggelige turkamerater En gøy og morsom tur med en kunnskapsrik og inkluderende reiseleder. Buenos Aires inklusive utfluktene var fine, og vi fikk vel tid til de avtalte severdighetene og attraksjonene. Paraguay var to lange dager i buss. Det eneste stoppet som var av interesse var Jesuitt-ruinene, men dessverre for oss regnet det veldig og den lokale guiden var heller kjedelig. Befaringen på matefabrikken var ikke interessant, og det tredje stoppet ved kraftstasjonen var vel ikke av almen interesse. Iguasu-oppholdet var fint på alle måter - hotellet, turene og den totale opplevelsen. Rio de Janeiro stod også til forventningene, fin guiding og spennende utflukter, men her kunne vi ha hatt en ekstra dag gjerne på egen hånd!
Date published: 2019-02-24
Rated 4 out of 5 by from spennende reise i tre land I all hovedsak var dette er flott tur. Vår guide Martin var en flink reiseleder som gjorde sitt beste for oss. I Argentina fikk vi tilbud om å dra på busstur til Tigre i Paranadeltaet. Vi måtte betale 1000 kr hver i kontanter. Det var ikke turen verdt. I Rio måtte vi betale 500 kr hver til den lokale guiden for et restaurantbesøk. Jeg er svært skeptisk til denne kontantbetalingen av åpenbare årsaker. Vi fikk i liten grad anledning til å velge spisested sjøl, men ble ledet inn på bestemte spisesteder. Våre lokalguider i Buenos Aires og Rio virket lite forberedt. De snakket etter innfallsmetoden. Guiden i Rio var i tillegg ubehagelig streng. Hotellene i Buenos Aires og Argentina var etter vår oppfatning to-stjerners. Hotellet i Rio svært bra. Flyturen fra Buenos Aires til Paraguay ble 13 timer forsinket. Det ødela en hel dag av turen. Vi er tvilende til at guidene gjorde en god nok jobb rundt dette. Selv med disse kritiske bemerkningene var vi godt fornøyd med turen.
Date published: 2017-11-15
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise med mange opplevelser Det har lenge vært et ønske å oppleve Iguazu og Rio de Janeiro. Buenos Aires er alltid spennende å besøke. Utflukt til en estancia på pampasen var også en flott opplevelse. Reiselederen var kunnskapsrik og alltid nærværende, full kontroll og flink til å holde gruppen samlet. Vellykket med 3 dager tillegg i Uruguay på egenhånd før turen gruppereisen startet.
Date published: 2019-03-02
Rated 5 out of 5 by from Forventningene mine ble innfridd Dette ble en eventyrlig reise - på minnerike, gjengrodde stier, til utrolig vakre naturperler, til vennlige mennesker, annerledes samfunn, kulturelle og tradisjonelle høydepunkter og unike mesterverk fra så vel «vår herre» som kunstens mestere. En reiseleder med store faglige, pedagogiske og medmenneskelige ferdigheter var hovedingrediensen i denne fine opplevelsen.
Date published: 2019-02-24
Rated 4 out of 5 by from Varierte og mange aktiviteter Programmet var spennende og reiselederen kunnskapsrik, entusiastisk og humoristisk, i tillegg kjente han landene godt og kunne "snu på en femøring" og improvisere når ikke alt gikk på skinner. At jeg ikke har gitt 5 stjerner, har ingenting med Albatros eller reiseleder å gjøre, utelukkende med Air France og de forsinkelser, frustrasjoner og søvnmangel deres flyfeil og mangel på info medførte. Reiseleder gjorde sitt beste og ble med oss i Buenos Aires den dagen programmet var på egen hånd. Om noe, hadde jeg gjerne sett at vi hadde fått sett mer av dyrelivet.
Date published: 2017-03-18
 • y_2021, m_4, d_16, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_39
 • loc_no_NO, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21ARRTR07CNO0911