Sør-Amerikas hjerte

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En Albatrosreise for livsnytere! Storslåtte opplevelser i Argentina, Uruguay og Brasil

Opplev det beste av Sør-Amerika! Vi har satt sammen et spennende program med utvalgte opplevelser i det kultiverte Argentina, det livsglade Brasil og det mindre kjente Uruguay med den rike kulturhistorien.

Både Buenos Aires og Rio de Janeiro er blant de mest interessante byene i Sør-Amerika – spesielt når det gjelder kultur, arkitektur og livsnyting. I Buenos Aires skal vi besøke det flotte Colón-teatret og spasere langs de brede alleene til Casa Rosada, det rosa presidentpalasset. I Rio venter Kristus-statuen på Corcovado-fjellet, og herfra har vi blendende utsikt til resten av byen, strendene og Guanabara-bukten. Du bestemmer selv om du vil ha litt tid på egen hånd eller om du vil kjøpe utfluktspakkene, så du får den komplette opplevelsen i de to byene.

I Uruguay reiser vi tilbake i tiden når vi seiler til UNESCO-fredede Colonia del Sacramento og går på oppdagelse gjennom byens spennende historie, byen som ble grunnlagt av portugiserne i 1680.

Stor natur skal vi naturligvis også se: Hele to dager er øremerket de mektige Iguazú-fossene, som vi ser fra både den argentinske og brasilianske siden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Argentinsk peso, Brasiliansk real, Uruguayansk peso

Dagsprogram 13 dager
Dag 1
Avreise Oslo
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, byvandring i Buenos Aires og omvisning i operahuset Teatro Colón
Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow med middag (kjøpes separat)
Dag 4
Heldagsutflukt til Colonia del Sacramento i Uruguay
Dag 5
Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker ranchlunsj (kjøpes separat)
Dag 6
Fly til Iguazú, Brasil. Omvisning ved Itaipú-demningen
Dag 7
Iguazú-fossen på den argentinske siden
Dag 8
Iguazú-fossen på den brasilianske siden og fly til Rio de Janeiro
Dag 9
Rio de Janeiro. Corcovadofjellet, Kristusstatuen og byrundtur med Rios berømte strender
Dag 10
Rio de Janeiro. Båttur på Guanabara-bukta og besøk på sambaskole (kjøpes separat)
Dag 11
Med kabelbane til Sukkertoppen
Dag 12
Besøk ved operahuset, sambadromen og domkirken. Hjemreise
Dag 13
Ankomst til Oslo

Hoteller

Libertador Hotel

 • 200 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • WiFi (overalt på hotellet - gratis)
 • Treningsrom

Moderne hotell med minimalistisk innredning og fantastisk beliggenhet i gangavstand fra Colón-teateret, presidentpalasset og mange andre av severdighetene i Buenos Aires. Hotellet har restaurant, bar og treningsrom. Det er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Rommene
Store og lyse rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rommene har TV, aircondition, safe, kjøleskap, strykejern, strykebrett og hårføner. Gratis WiFi. 

Du kan lese mer om hotellet her: https://www.libertadorhotels.com/

JL By Bourbon

 • 220 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Bar
 • Heis
 • Lite pool
 • Wi-fi (gratis)
 • Lite treningsrom

Hotellet ligger på Avenida Costa e Silva og er indrettet i moderne stil og med gode faciliteter. Der er et lille poolområde og gratis wifi på hele hotellet.

Værelse

Komfortable værelser med to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle værelser har A/C, sikkerhedsboks, TV, minibar (mod betaling) og hårtørrer. Der er gratis wi-fi i alle værelser.

Du kan læse mere om hotellet her:

https://www.bourbon.com.br/hotel/jl-hotel/?lang=en#TheHotel

Americas Copacabana

 • 205 rom
 • 10 minutters gange til Copacabana-stranden
 • Lite basseng
 • Gratis WiFi
 • Restaurant
 • Døgnåpen resepsjon

Americas Copacabana er et av de nyere hotellene i Rio og bligger bare tre kvartaler fra Copacabana-stranden. Det er også bare tre kvartaler til nærmeste metrostasjon, så man lett kan komme rundt i Rio. Hotellet er innredet i moderne stil og med gode fasiliteter. Det er et lite basseng område på taket, og her er det flott utsikt over Copacabana-området. Det er liggestoler til fri disposisjon. Hotellet har også restaurant, poolbar, lobbybar og et lite fitnessenter. Der er gratis Wi-Fi overalt på hotellet.

Les mer om hotellet her:

http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

Rom
Moderne og komfortable rom med to enkelsenger eller en dobbeltseng. Alle rom har A/C, safe, tv og hårføner. Det er gratis Wi-Fi.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise Oslo

Vi setter kursen fra Norge mot Argentina

Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, byvandring i Buenos Aires og omvisning i operahuset Teatro Colón
La Casa Rosada, det rosa presidentpalasset i Buenos Aires

Etter ankomsten blir vi kjørt inn til sentrum av Buenos Aires. Her skal vi gå en runde i den sentrale delen av tangobyen.

Buenos Aires er kjent som Sør-Amerikas Paris, og det er også ganske riktig at arkitekturen og de brede alleene lett kan sende tankene til Frankrikes hovedstad. Buenos Aires er en by med en gyllen fortid, og vi starter byvandringen ved byens operahus, Teatro Colón, som ble bygd i 1908 og er innbegrepet av det rike Buenos Aires. Vi blir vist rundt i den overdådige bygningen og ser den store salen med scenen der de klassiske dramaene fortsatt spilles.

Deretter vandrer vi på byens brede alleer til Plaza de Mayo (Maiplassen), der man for alvor kan føle historiens vingesus. For enden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn blir kalt Casa Rosada, det lyserøde huset, for murverket har en markant lyserød farge. Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón – på folkemunne bare kjent som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blant landets mange fattige. Det var også her på Plaza de Mayo at en gruppe mødre til forsvunne barn og unge under den argentinske militærjuntaen, kjent som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977–2006 fast møttes én gang om uken og demonstrerte for å få frem sannheten om sine forsvunne kjære.

Herfra fortsetter turen bortover gågaten Calle Florida, der butikker og forretninger ligger side om side. Det blir også tid til en deilig lunsj på en av Buenos Aires’ verdenskjente restauranter, de såkalte steakhouses, der vi kan nyte en førsteklasses biff.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur, vinsmaking og tangoshow med middag (kjøpes separat)
Buenos Aires – tangoens hjemland

Denne morgenen skal vi nyte litt mer av Buenos Aires. Vi besøker byens mest fargestrålende og sjarmerende bydel, La Boca, som til og med er et av byens eldste kvarterer. På 1800-tallet ble La Boca hjemsted for tusener av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten El Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderkvarteret La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere gjennom årene har spilt for klubben, er det mer enn noen den nasjonale fotballhelten Diego Maradona som har gjort klubben kjent verden over.

I bydelen Palermo – byens grønne pustehull – nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til bydelen Recoleta, som er et av byens mest fasjonable områder med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Perón, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Videre er La Recoleta også hjemsted for de spesielt rike argentinerne, som normalt forlater herskapsboligene sine i sommerheten. Om vinteren kan man se de fine damene spasere frem og tilbake i byens fornemme strøk iført pels og kunstferdige frisyrer, ofte på vei til tesalonger for å møte venner.

Sist på ettermiddagen prøvesmaker vi noen av de deilige argentinske vinene i selskap med en profesjonell sommelier, som lar oss få del i sin viten. Deretter nyter vi et flott tangoshow mens kveldens middag inntas. Kan man forestille seg mer perfekte rammer for en kveld i tangoens tegn enn nettopp her i tangoens hjemby? Dansen – med sin raffinerte blanding av nostalgi, drama, eleganse og sensualitet – har sitt utspring i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo sist på 1800-tallet, og selv om tangoen i begynnelsen ble betraktet som alt annet enn stueren, gikk det ikke lenge før også det pene borgerskapet tok tangoen til seg.

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 4
Heldagsutflukt til Colonia del Sacramento i Uruguay

I dag skal vi reise fra Argentina og krysse av enda et land på listen når vi tar båten til Uruguay og besøker den fine gamle byen Colonia del Sacramento.

På den østlige bredden av Río de la Plata, kun ca. 50 km fra Buenos Aires med ferge, ligger den uimotståelig maleriske byen Colonia. Den er naturligvis på UNESCOs liste over verdensarv, noe annet ville være merkelig. Den gamle bydelen Barrio Histórico, bykjernen fra kolonitiden er veldig sjarmerende. Her møter vi et sammensurium av brolagte gater på den lille halvøya som stikker ut i elva. Vakre rekker plataner gir behagelig skygge i sommervarmen og de gamle husene og bygningene gir oss følelsen av en helt annen tid. Her møtes en blanding av spansk, portugisisk og postkolonial arkitektur. Vi går forbi bygninger som Narcarellos hus, det portugisiske museum, Viceroyens hus og kirken Det hellige sakramente. 

Underveis spiser vi lunsj før vi om ettermiddagen igjen setter kursen mot kosmopolitiske Buenos Aires. 

Dag 5
Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker ranchlunsj (kjøpes separat)

Den argentinske pampasen strekker seg i en radius av nesten 100 mil fra Buenos Aires. Det store sletteområdet har gjennom århundrer vært hjemsted for de legendariske argentinske cowboyene, de såkalte gauchoene. Og med den frodige jorden og pampas-kveget, som typisk ender sine dager som noen av verdens møreste biffer, utgjør pampasen nerven i den argentinske økonomien. På dagens utflukt går vi i gauchoenes fotspor og setter kursen mot pampasen, der vi skal besøke en estancia, som er en stor argentinsk ranch. Her spiser vi en tradisjonell asado-lunsj med lekkert grillet kjøtt og empanadas – små halvmåneformede fylte brød. På estanciaen nyter vi også et folkloreshow med tradisjonell argentinsk musikk og dans. Etter en avslappende dag på gården vender vi tilbake til Buenos Aires.

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 6
Fly til Iguazú, Brasil. Omvisning ved Itaipú-demningen

I dag skal vi legge Argentina bak oss. Vi reiser til flyplassen og gleder oss til eventyret som venter i Brasil. Etter ankomsten til Iguazú besøker vi den store ingeniørbedriften Itaipú-demningen, som ligger på elva Paraná på grensen mellom Brasil og Paraguay. Begge land har del i produksjonen, og det er verdens største vannkraftverk målt etter energiproduksjon. Her blir det produsert så mye strøm at det dekker hele 75 % av Paraguays og 17 % av Brasils samlede energiforbruk. På en spennende omvisning får vi innblikk i konstruksjonen av demningen, og hvordan den fungerer.

Vi fortsetter til den lille byen Foz do Iguaçú, kjent for sine fantastiske fosser – Cataratas del Iguazú på spansk og Cataratas do Iguaçu på portugisisk – som faller fra Iguazú-elva på grensen mellom Brasil, Argentina og Paraguay. Iguazú er klodens bredeste fossefall og strekker seg i en tre kilometer lang hesteskoform. Det består av 275 mindre fosser som velter ut over Paranáplatået og nesten hundre meter ned i dypet. Kaskader av brusende, grumset elvevann strømmer i en uendelighet ned fra hundrer av fall og piskes til millioner av tåkeperler. De helt enestående fallene er omgitt av tett jungel, og Iguazú er avgjort et av reisens absolutte høydepunkter.

Overnatting i Iguaçú.

Dag 7
Iguazú-fossen på den argentinske siden

Dagen er avsatt til å besøke den argentinske siden av fossene. Vi begynner turen ved besøkssentret. Derfra transporterer et lite tog oss nesten ut til det største fallet, Garganta del Diablo – ”Djevelens Gap”. Fra endestasjonen spaserer vi på gangbroer ut til den delen av fallene som er mest imponerende. Vi fortsetter på gangstier og gangbroer på den over tre kilometer lange og storslåtte turen rundt fossene. Skogene ved vannfallene rommer et enestående dyre- og planteliv med sjeldne orkideer, tallrike fuglearter og øgler. Senere fortsetter turen på de vel tilrettelagte stisystemene, der de imponerende vannfallene kan betraktes fra flere forskjellige vinkler.

Overnatting i Iguazú.

Dag 8
Iguazú-fossen på den brasilianske siden og fly til Rio de Janeiro

Før vi ankommer til Iguazú-fossen stopper vi ved en helikopterplass hvis tiden strekker til. Her kan man eventuelt kjøpe en helikoptertur over vannfallet. Prisene kan variere, men det koster rundt USD 150 (2023). Merk at dette er en frivillig ekstra aktivitet som bestilles og betales på reisen. 

Vi skal i dag oppleve den brasilianske siden av fallene med utsikt over elva. Vi begir oss ned til en gangbro som fører oss ut i midten av fallet med en fantastisk utsikt rett ned i ”Djevelens Gap”. Her blir vannet så kraftig forstøvet at man er nødt til å ha på seg regnfrakk. Lenger fremme kan vi være så heldige å møte de små frekke nesebjørnene som holder til i området, mens vi nyter utsikten mot de ufattelig vakre fallene på den argentinske siden.

Over middag flyr vi til Rio de Janeiro. I Brasil påstår man hardnakket at Gud brukte hele to av sine seks arbeidsdager på å skape Rio, og vakkert ligger den da også der med sin enorme naturhavn, sine grønne fjellsider, det store havet og de lange, hvite strendene. Rio er ubestridt en av de mest populære byene i verden – solen, sambaen, de vakre omgivelsene og en livsglad befolkning danner rammen for en enestående opplevelse.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 9
Rio de Janeiro. Corcovadofjellet, Kristusstatuen og byrundtur med Rios berømte strender

Vi starter dagen ved Rio de Janeiros vartegn, det grønnkledde Corcovadofjellet med den berømte Kristusstatuen på toppen. Fjellet er godt og vel 700 meter høyt, og her på toppen har vi en imponerende utsikt over byen. Kristusstatuen er 30 meter høy og står på en 8 meter høy sokkel. Statuen er ikke bare blitt symbol på Rio og Brasil, men er også på listen over verdens nye underverker.

Turen fortsetter til Rios berømte strender. Strender er jo for Rio, det kaféer er for Paris og kanaler er for Amsterdam. Selv om hver strand har sine helt egne kjennetegn, er det også noen tydelige fellestrekk. De lokale badegjestene elsker bikini og små badebukser. Og hvis du ikke føler at bikini-eller badebuksekroppen din er sommerklar, så fortvil ikke. I Brasil går nemlig alle (med stor strek under alle!) med badetøy uansett høyde og drøyde. 

Strendene inkluderer blant annet Ipanema som var kjent og elsket av brasilianerne lenge før Tom Jobim skrev sangen om den høye, solbrune og skjønne jente som han og hele byen drømte om. Her blir det spilt lokal strandvolleyball (futvolai) i stor stil. Det minner om volleyball, bortsett fra at man ikke får bruke hendene… 

I enden av Ipanema ligger Leblon, stranden der de rike bor. Og så har vi selvfølgelig Copacabanastranden med den brede Avenida Atlântica som er opplagt til en herlig spasertur hvor man kan se på folk og fe.

Midt på ettermiddagen vender vi tilbake til hotellet vårt. 

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 10
Rio de Janeiro. Båttur på Guanabara-bukta og besøk på sambaskole (kjøpes separat)

Rio har en enestående plassering ved Guanabara-bukta, som er 31 km lang og 28 km bred. Denne morgenen stevner vi ut fra Glória-marinaen på den skonnerten som skal ta oss med på en ca. to timers lang tur i Brasils nest største bukt. I Guanabara-bukta ligger det mer enn 130 små øyer, og en 13 km lang bro går fra Rio til byen Niteroí og blir brukt hver dag av mange pendlere. Ruten går langs kysten forbi flotte strender, den berømte Sukkertoppen og atskillige av de fortene som ble bygd av portugiserne for å beskytte området mot pirater. Vi kommer helt over på den andre siden av bukta til byen Niteroí, og her har man flott utsikt mot Rio. Før vi drar tilbake til Glória-marinaen i Rio går vi under Niteroí-broen og forbi en av buktas øyer, Ilha Fiscal, der det kulturhistoriske museet ligger.

I Rio er det flere enn 80 sambaskoler med mer enn 100 000 dansere. Og vi er så heldige at vi har fått ordnet en avtale om å besøke en av de største og viktigste sambaskolene i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, der barn i alderen 5–18 år lærer å danse samba. Skolen holder til i en kjempestor hall, der det også lages drakter og vogner til de store karnevalsopptogene. Noen av danserne tar imot oss og gir oss et innblikk i sambaens historie. Vi skal naturligvis også se noen av de vakre draktene, og det blir mulig å prøve seg på noen av de forførende dansetrinnene!

Legg vennligst merke til at aktivitetene på denne dagen må kjøpes separat. Se mer informasjon om utfluktspakken et annet sted i programmet.

Overnatting i Rio de Janeiro.

Dag 11
Med kabelbane til Sukkertoppen

Det venter oss en fin tur i kabelbanen opp på den store granittklippen Sukkertoppen; den kneiser vakkert over den store Guanabarabukta, som munner ut i Atlanterhavet. Derfra nyter vi den flotte utsikten over byens skyline, de lange strendene og grønnkledde fjellene med fossefall og regnskog. Når man står her oppe, er det innlysende hvorfor Rio ansees for å være en av verdens vakreste byer.

Om ettermiddagen kan du slappe av på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med tips til hvordan du kan tilbringe solskinnstimene – hvis værgudene er med oss.

Dag 12
Besøk ved operahuset, sambadromen og domkirken. Hjemreise

Den fantastiske reisen vår nærmer seg slutten men vi bruker formiddagen til å få de siste opplevelsene i Rio når vi drar inn til sentrum og kjører forbi den berømte fotballbanen Maracanã. Vi kommer også forbi Sambadrome, der det verdensberømte årlige karnevalet blir arrangert. Sist men ikke minst passerer vi den moderne domkirken og teateret før vi drar til lufthavnen, takker for oss og setter kursen hjem til Norge.

Dag 13
Ankomst til Oslo

Med bagasjen full av storslåtte opplevelser lander vi i Oslo.

Buenos Aires utfluktspakke

Ved kjøp av denne utfluktspakken får du alle de aktivitetene som er beskrevet i rundreisens program på dag 3 og 4:

 • Buenos Aires-byrundtur i bydelene La Boca og Palermo
 • Vinsmaking, middag og tangoshow
 • Heldagsutflukt til pampasen med besøk på farm og tradisjonell argentinsk lunsj

Utfluktspakken må bestilles hjemmefra (ved kjøp av reisen) og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen er med på utfluktene. 

Pris per person: kr 4 998,-

Rio de Janeiro utfluktspakke

Ved kjøp av denne utfluktspakken får du alle de aktivitetene som er beskrevet i rundreisens program på dag 10:

 • Båttur på Guanabara-bukta
 • Besøk på sambaskole – farverike kostymer og sambadans

Utfluktspakken må bestilles hjemmefra (ved kjøp av reisen) og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen er med på utfluktene.

Pris per person: kr 1 698,–

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Buenos Aires og Rio de Janeiro–Oslo med mellomlanding 
 • Lokalfly mellom Buenos Aires og Iguazu*
 • Lokalfly mellom Iguazú og Rio de Janeiro*
 • Utflukter ifølge program 
 • Indkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig og lunsj dag 2 og 4  
 • Skatter og avgifter

*Da vi har regionale og innenriksfly på denne reisen anbefaler vi at man pakker så lett som mulig. Visse flyselskap tillater kun 15 kilo bagasje samt 8 kilo håndbagasje. Alt over dette regnes som overvekt for den enkelte reisende. Det koster ca. 12 USD pr. kilo bagasjeovervekt. Vi gjør også oppmerksom på at visse lokale strekninger kan være med mellomlanding.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ved flyvning via USA er det krav om ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Utfluktspakker i Buenos Aires og Rio de Janeiro
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. USD 125 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller veske til utfluktene
 • Sommerklær
 • Badetøy (det er ikke nødvendig å ta med håndkle)
 • Genser eller lett jakke
 • Regnjakke eller regnponcho
 • Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Lommelykt
 • Kikkert
 • Håndsprit

Terrenget på denne reisen

Vær oppmerksom på at det på denne reisen vil forekomme lange gåturer (opp til ca. 5 km). Det kan ofte være kupert terreng og det er ujevne fortau, stier og trapper. 

Valuta

Vi anbefaler at du tar med deg USD, da det det kan være problematisk både å bruke kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibanker.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks, visum og vaksinasjoner, kan du lese mer her:

Argentina: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/argentina

Brasil: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/brasil

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott, hektisk og interessant reise. Reisen var innholdsrik og hektisk. Reiselederen var en fargerik person. Vi opplevde mye på kort tid. Vi følte oss ivaretatt og trygg. Uruguay var en flott opplevelse som gjerne kan gått over flere dager. Driksen kan med fordel inkluderes i totalbeløpet.
Date published: 2024-03-27
Rated 4 out of 5 by from En flott reise En spennende reise med en del gange, spesielt i Iguazu. Men fossene var fantastiske! Moro å oppleve de store byene, selv om Rio hadde 38 grader! Flotte hoteller. Tilleggsutfluktene var veldig dyre, så dem droppet vi.
Date published: 2024-03-23
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik og variert reise Mange spennende reisemål og jevnt over gode guider. Pliktoppfyllende reiseleder
Date published: 2024-03-20
Rated 5 out of 5 by from Spennande tur med mange interessante opplevingar Flink reiseleiar som har lang og god erfaring + at han var godt kjend på alle stadane vi besøkte.
Date published: 2024-03-20
Rated 4 out of 5 by from Veldig fin tur med flotte opplevelser Reiselederen var til tider litt "rotete", synes ikke han var noe god til å organisere. De lokale guidene var meget dyktige, snakket godt engelsk og var veldig tydelige på hva som skulle skje når. Vi har reist med Albatros en rekke ganger og vært veldig fornøyde. Denne gangen var vi 30 pesroner, det er alt for mange, det ble for mye køgåing. Dessverre ble det ikke noen båttur pga besøk fra G20-landene. En spasertur på havna som erstatning kunne vært bedre. Forstår at det ikke er enkelt å omorganisere på kort tid. Reiselederen hadde et annet program enn det vi hadde fått og det forårsaket en del diskusjoner om hvor mange lunsjer som var inkludert. Det løste seg greit, men burde vært unngått.
Date published: 2024-03-04
Rated 5 out of 5 by from En utrolig flott reise Reisen var spennende og innholdsrik. Vi hadde en dyktig og trivelig guide (Yves).
Date published: 2024-03-03
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser Forhåndsomtalen av reisen var meget god, derfor fikk vi ingen uforutsette overraskelser. Albatros har alltid god informasjon på forhånd ( dette var vår 6.tur med selskapet). Det ble mange flotte opplevelser og severdigheter, selv om været ikke alltid var på vår side. Det kan ikke Albatros klandres for. Anbefaler at flere måltider er inkludert, jeg vil gjerne betale mer for turen mot at måltidene er bestilt, og vi slipper å bruke tid på å lete. I hvert fall noen flere måltider inkludert, på denne turen var det nesten bare frokostene som var inkludert. Svært kunnskapsrike og dyktige guider, både i Argentina, Uruguay og Brasil. Ekstra "stjerne" til guiden i Rio de Janeiro!! Vi vil alle oppleve mest mulig på turene, flest mulig opplevelser. På denne turen ble det kanskje vel mye venting og køståing, men dette kan nok ikke Albatros refses for. Noe av dette kan kanskje unngås ved å snu turen, starte i Rio de Janeiro og avslutte i Buenos Aires. Alt i alt en flott tur.
Date published: 2024-02-26
Rated 4 out of 5 by from Interessant, informativ reise med hyggelige mennesker Informativ, men noe slitsom reise.
Date published: 2024-02-25
 • y_2024, m_7, d_21, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_70
 • loc_no_NO, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser