Tatt av vinden

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra jazzfylte New Orleans til countrybyen Nashville og Elvis' Memphis

Opplev de fargerike sørstatene der den legendariske kjærlighetshistorien mellom Scarlett O’Hara og Rhett Butler utspilte seg! Vi tar deg med til historiske plantasjer og epokens grandiose bygninger, på båttur i sumpen og til Elvis’ eget Graceland. Vi går i Martin Luther Kings fotspor, utforsker det hyggelige French Quarter og blir oppslukt av det kreolske mylderet i New Orleans. Og mens sørstatsjazzen vibrerer i luften nyter vi vår brunch og begir oss etterpå ut på Mississippielva i en gammeldags hjuldamper.

Kjenn historiens vingesus, bli en del av sørstatenes elegante omgivelser og kreolske gateliv, tramp taken til countrymusikk – bli forført av Tatt av vinden!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Atlanta, USA
Dag 2 Atlanta. Byrundtur
Dag 3 Atlanta – Chattanooga – Lynchburg – Nashville. Jack Daniels whiskydestilleri
Dag 4 Nashville. Byrundtur og Country Music Hall of Fame
Dag 5 Nashville – Memphis. Graceland
Dag 6 Memphis. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 7 Memphis – Vicksburg
Dag 8 Vicksburg – Oak Alley-plantasjen – New Orleans
Dag 9 New Orleans. Byvandring i French Quarter, jazzbrunch og båttur på Mississippi
Dag 10 New Orleans. Dag på egen hånd
Dag 11 New Orleans – Montgomery. Outlet-besøk og tid på egen hånd
Dag 12 Montgomery – Road to Tara-museet – Atlanta. Hjemreise
Dag 13 Ankomst til Norge

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
26 998,–
Oslo
Utsolgt
29 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Atlanta, USA
Atlanta er delstaten Georgias største by

Vi flyr til Atlanta, hovedstaden i Georgia og lar oss oppsluke av sørstatsstemningen her i Martin Luther Kings fødeby, scenen for Tatt av Vinden.

Det bor omkring fem millioner mennesker i Atlanta, hvis man tar med de store forstadsområdene som sprer seg fra byens sentrum. Allikevel er Atlanta en vakker by med mange trær og elegante hus. Downtown Atlanta har noen av USAs høyeste skyskrapere, men i de eldre bydelene er det fortsatt nydelige, lave hus malt i fine farger. Det var i et hus som disse Margaret Mitchell satt på tjuetallet og skrev Tatt av vinden, sørstatsromanen over dem alle. Kjærlighetshistorien mellom Scarlett O’Hara og Rhett Butler utspiller seg blant annet i Atlanta under og etter borgerkrigen, og da den ble utgitt i 1936 ble den en stor suksess. Romanen ble filmatisert i 1939 og hadde premiere i Atlantas Loew’s Grand Theater, som dessverre ikke finnes lenger.

Indianerne kalte området Atlanta befinner seg i for ”Stående ferskentre”, og det blir fremdeles dyrket store mengder ferskener her i ”The Peach State”, som Georgia kalles. Indianerne ble tvangsfjernet fra området da jernbanen Western and Atlantic Railroad ble anlagt for å lette handelen med midtvesten, og i 1837 begynte en ny by å vokse frem ved endestasjonen. Den ble kalt Atlanta etter jernbanen, og resten er historie, som amerikanerne sier.

 

Dag 2
Atlanta. Byrundtur
Martin Luther Kings hjem i Atlanta, Georgia

I dag blir vi kjent med Atlanta! Vi skal se Auburn-kvarteret, der borgerrettighedsforkjemperen Martin Luther King Jr. ble født, huset der han bodde og kirken han prekte i. Det ligger i gåavstand fra hverandre og i dag er området gjort om til en slags nasjonalpark der man også har oppført et museum til ære for Dr. King og svartes borgerrettigheter.

Vi kjører videre til Centennial Olympic Park, en park som ble anlagt i forbindelse med De Olympiske Leker i 1996. Du har litt tid på egen hånd til å utforske parken som er omgitt av flere av byens severdigheter, blant annet kongress-senteret, Philips Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola-museet og CNN-sentret, der man kan se hvordan nyheter blir til tv.

Dag 3
Atlanta – Chattanooga – Lynchburg – Nashville. Jack Daniels whiskydestilleri
Rundvisning på Jack Daniel's destilleriet i Lynchburg, Tennessee

”Pardon me boy – is that the Chattanooga Choo-Choo Glenn Millers evergreen fra 1941 klinger for ens indre øre når man passerer byskiltet til Chattanooga, Tennessee. Sangens ”choo-choo” refererer til jernbanelinjen til Cincinnati som ble anlagt i 1880, og navnet ”chattanooga” sies å bety ”å trekke fisk opp av vannet” på cherokee-språket. Byen har en fin havnefront ut mot Tennessee River, og her finner man også verdens største ferskvannsakvarium, som er bygget opp som et stort elvesystem.

Fra Chattanooga drar vi videre til den lille byen Lynchburg som ikke ville gjort seg bemerket hvis det ikke var for et spesielt firma i byen: Jack Daniels-destilleriet. Absurd nok er Lynchburg en tørrlagt by, så vi får ikke smake noen av de gylne dråpene, men på rundturen i det legendariske destilleriet får vi om ikke annet kjenne lukten av dem.

Vi fortsetter til Nashville, hjemstedet for country og western, og sjekker inn på hotellet.

Dag 4
Nashville. Byrundtur og Country Music Hall of Fame
Country Music Hall of Fame i Nashville, Tennessee

Ikke noe annet sted i verden møter du et slikt mangfold av countrymusikk. Det begynte på 1920-tallet med et live radio-musikkprogram ved navn Barn Dance og fra låveball gikk det slag i slag frem til den gigantiske og svært profesjonelle musikkindustrien byen har i dag.

Vi tar en byrundtur blant annet langs Music Row, der alle studioene ligger, og på Country Music Hall of Fame får du se relikvier som gitaren til Johnny Cash og cocktailkjolen til Patsy Clines. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5
Nashville – Memphis. Graceland
Elvis Presleys hjem Graceland i Memphis, Tennessee

Etter en tidlig frokost kjører vi til Memphis (kjøreturen tar 3-4 timer) for å møte et annet musikalsk ikon, Elvis Presley, eller rettere sagt huset hans, Graceland, som etter ”kongens” død ble en blanding av museum og mausoleum. Elvis er begravd ved et lite springvann ved siden av svømmebassenget.

Elvis var bare 22 år da han kjøpte huset i 1957, og her ble han boende inntil sin død 16. august 1977. Innredningen er et slående eksempel på 70-talls kitsch og er en opplevelse i seg selv. Jungelrommet er et godt eksempel med sitt grønne gulvteppe, planter over alt og et sofabord som er som tatt ut av Amazonasregnskogen.

Her på Graceland kan man også beundre Elvis’ utallige gull- og platinaplater og hans nesten like tallrike heldrakter som han bar i siste del av karrieren sin og opptrådte med på sine mange glitrende show i Las Vegas.

Vi kjører til hotellet vårt og sjekker inn, og resten av kvelden er til fri disposisjon. Memphis er med rette berømt for sin musikkhistorie, men har også en annen spesialitet, nemlig spareribs! Det er absolutt verdt å prøve stedets delikatesse når du først er her.

Dag 6
Memphis. Byrundtur og tid på egen hånd
Rock'n'rollens fødested, det legendariske Sun Studios i Memphis, Tennessee

I dag skal vi få oppleve Memphis på en byrundtur. Musikken, som er den blues, soul og r&b som også Elvis var eksponent for, er uten tvil Memphis’ største varemerke, og vi skal se nærmere på plateselskapet til Elvis, Sun Studio. Selskapet har også hatt andre kjente musikere under vingene sine: B.B. King, Ike Turner, Johnny Cash og Roy Orbinson for bare å nevne noen.

Vi får også se Lorraine Motel, vel og merke utenfra. Det var her – på en balkong på rom nummer 306 – Martin Luther King ble myrdet av et skudd fra en bygning i nærheten. I dag huser motellet et museum for borgerrettighetsbevegelsen.

Kvelden i Memphis er til fri disposisjon, men det er opplagt å besøke noen av bluesbarene, der kommende blues- og rock’n’roll-stjerner spiller live hver kveld. Reiselederen er behjelpelig med tips og forslag til spillesteder.

Dag 7
Memphis – Vicksburg

Du har formiddagen til fri disposisjon i Memphis. Du kan gå litt rundt i byen i ditt eget tempo, eller for eksempel besøke Mud Island River Park, som ligger på en halvøy på Missisippi. Her er det oppført en nøyaktig modell av elva, som man kan følge på en liten gåtur, og her ligger det også et museum for de siste 10.000 års historie rundt Mississippi-elva, blant annet arkeologiske funn og skip i naturlig størrelse (ikke inkludert i reisens pris).

Midt på dagen kjører vi mot Vicksburg, som vi kommer frem til sent om ettermiddagen. Vi sjekker inn på hotellet vårt, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 8
Vicksburg – Oak Alley-plantasjen – New Orleans
Østers i New Orleans, Louisiana

Vi forlater Vicksburg og kjører langs Mississippi til Saint James Parish, der vi besøker den tidligere sukkerrørplantasjen Oak Alley. Plantasjen het opprinnelig Bon Séjour, men fikk sitt nåværende navn etter den fantastiske alleen som fører opp til huset. Her står tre hundre år gamle eiketrær plantet side om side og danner nærmest en tunnel der greinene møtes over stien. Huset, som er fra 1830-tallet, er restaurert og framstår nesten som i sin storhetstid før den amerikanske borgerkrigen sendte mange plantasjeeiere i konkurs. Vi får tid til å beundre huset og spasere rundt i den vakre hagen.

Vi drar tilbake til bussen og fortsetter mot New Orleans. Byen har enda ikke helt slettet sporene etter orkanen Katrinas herjing i 2005, og minnet om vannmassene som drepte omkring 1700 mennesker og gjorde 80 prosent av byen midlertidig ubeboelig, sitter fremdeles i innbyggerne. Ukuelig festglede er likevel også et karaktertrekk her i området, noe byens uoffisielle motto, ”laissez les bons temps rouler” – let the good times roll – også understreker. Vi sjekker inn på hotellet vårt, og resten av dagen er til fri disposisjon.

I New Orleans kan man spise godt, feste godt og høre god musikk. Jazzen ble født her i byen og lever i beste velgående på de mange spillestedene. På en tur nedover Bourbon Street er det vanskelig å ikke la seg lokke av en av barene, og til Mardi Gras går opptogene gjennom her, og gaten er én stor fest.

Dag 9
New Orleans. Byvandring i French Quarter, jazzbrunch og båttur på Mississippi
Mississippi-elven ved New Orleans, Louisiana

New Orleans ble grunnlagt av franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans. I 1763 gikk byen over til spansk styre, inntil den i 1803 ble solgt til amerikanerne. Blandingen av forskjellige nasjonaliteters innflytelse har gjort New Orleans til noe helt for seg selv. Vi skal på en spasertur i bydelen French Quarter, som stort sett ble skånt av Katrina – gudskjelov, for de fine, gamle pastellfargede bygningene med kunstferdige smijernsbalkonger og slyngplanter er inkarnasjonen av sjarmen til New Orleans. Den kreolske blandingskulturen og de etniske røttene i Frankrike, Spania, Italia, Karibia og Afrika blander seg til en særegen kulturell miks. Et eksempel er praktiseringen av voodoo, som har utviklet seg som en blanding av afrikanske stammereligioner og katolisisme.

Vi spiser en hyggelig jazzbrunch, og etterpå stiger vi om bord på en tradisjonell hjuldamper og drar ut på en båttur på den brede, brune Mississippi-elva. Mississippi har utløp helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har dermed buktet seg sørpå gjennom det meste av USA, før den munner ut i Mexicogolfen ved New Orleans. En regndråpe som faller i Lake Itasca, vil bruke rundt 90 dager om å komme frem til Mexicogolfen.

Beliggenheden mellom Mississippi-elva og Pontchartrain-sjøen i sumpområdet ut til Mexicogolfen gjør at der man i andre amerikanske byer snakker om downtown og uptown, snakker man i New Orleans om lakeside og riverside. New Orleans ligger lavt og har derfor alltid vært sårbar for oversvømmelser, selv etter at man har bygd diker rundt byen.

Resten av dagen er på egen hånd i New Orleans.

Dag 10
New Orleans. Dag på egen hånd
Musikk i gaten i New Orleans
Der er mange severdigheter i New Orleans, for eksempel den store City Park med små laguner, kirkegården St. Louis Cemetery No. 1 eller New Orleans Museum of Art, men den største opplevelsen er egentlig bare å gå rundt i de fine gatene. Se på suvenirer på French Market, ta en kaffe på en kafe eller en cocktail på en bar, høre på en gatemusikant og suge til seg den avslappede stemningen her i Big Easy, som byen også blir kalt.
Dag 11
New Orleans – Montgomery. Outlet-besøk og tid på egen hånd
I dag forlater vi New Orleans og kjører inn i landet mot Montgomery. På veien stopper vi i et outlet som selger merkevarer til nedsatt pris – her er det nok av muligheter for å gjøre et godt kjøp. Vi er framme i Montgomery sent om ettermiddagen og sjekker inn på hotellet vårt. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Dag 12
Montgomery – Road to Tara-museet – Atlanta. Hjemreise
Tatt av vinden

På vei mot Atlanta fortsetter vi mot Jonesboro, der vi besøker byens gamle jernbanestasjon. Her er det innrettet et museum for alt som har med Tatt av vinden å gjøre – romanen på forskjellige språk, kopier av skuespillernes drakter fra filmen, Margaret Mitchells porselen og private samlinger av Tatt av vinden-suvenirer. Slaget om Jonesboro under den amerikanske borgerkrigen førte for øvrig til mere enn 600 drepte på sørstatssiden, og nederlaget var også årsaken til at Atlanta kom på nordstatshærens hender.

Vi fortsetter det siste stykket til Atlanta og flyplassen, der flyet hjem til Norge venter.

Dag 13
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 29 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
10 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Atlanta t/r
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Brunsj dag 8
 • Lunsj dag 4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 •  Avbestillingsforsikring ved sykdom,  6 % av reisens pris
 •  Reiseforsikring
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 75 USD pr. person)
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Reiser med barn

NB! I forbindelse med reiser til USA gjør vi oppmerksom på at såfremt du reiser med barnebarn eller andre personer under 18 år som ikke er dine egne barn er det et krav at man innen avreise får tak i en spesiell tillatelse. Uten tillatelsen får man ikke lov til å ta med seg barnet/barna inn i USA. For ytterligere opplysninger henviser vi til den amerikanske ambassaden og de amerikanske myndighetenes internettsider: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268/session/L3NpZC9sakRCQnVwbA%3D%3D

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA:

www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Wi-fi og internett på hotellene i USA

Mange av våre hoteller har gratis wi-fi eller internett via kabel på rommene som en del av deres service til kundene.

Forbindelsen og kvaliteten kan allikevel være svingende. Noen hoteller tilbyr gratis wi-fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på fellesområdene (spør om dette når du sjekker inn på hotellet eller spør reiselederen). Noen ganger lønner det seg å bruke nettet i fellesområdene, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Signalets styrke avhenger ofte av hvor rommet ditt ligger i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar gebyr for bruk af wi-fi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt annen mulighet er å benytte sig av gratis wi-fi hos kjeder som Starbucks osv. I større byer er de som oftest å finne innen kort avstand.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

USAs sørstater har vært en sann smeltedigel av musikalsk innovasjon, og mange stilarter har sin opprinnelse her. Turen er arrangert for å gi et innblikk i sørstatenes sjarme og handler også i høy grad om områdets enorme påvirkning av musikkens verden med både jazz, blues, country og ikke minst Elvis. Du trenger ikke være musikkinteressert for å være med på turen, men det er en overhengende fare for at du er det når du kommer hjem.

Vanlige turistbusser i USA er generelt komfortable. De har ofte bare en enkelt inngang foran i bussen og ingen dør bak slik vi er vant til hjemmefra. Ofte er det heller ikke koppholder og nett på seteryggen foran setet. Derfor er det en god idé å ha med seg en god ryggsekk som kan brukes til personlige eiendeler mens man er på utflukt eller sitter i bussen.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from Hoteller og flyreise. Som vanlig ligger de fleste hotellene utenfor bykjernen noe som gjør opplevelsen mindre på kveldstid. Legg på litt på prisen å få sentrale hoteller. Hotellene i Atlanta og New Orleans hadde ok beliggenhet. Få direkte flyreise fra Oslo hvis mulig. Sparer masse tid. På returen ble det stress på Heathrow for å rekke flyet til Oslo. Vi måtte løpe og stresse gjennom sikkerhetskontroll etc. og bagasjen til mange sto igjen og kom dagen etter. Maten på BA er et kapittel for seg. Ikke bra. Ellers ok tur med mange fine opplevelser. Reiselederen kom for sent p.g.a. flytrøbbel og virket noe stresset til å begynne med, men det roet seg etter hvert.
Date published: 2016-10-09
Rated 4 out of 5 by from Flott reise med kunnskapsrik reiseleder Reisen var en flott info om sørstatene og hendelser fra slavetiden og frem til i dag. Det var også en fin blanding mellom politikk, kultur og kjente navn fra musikken. Opplevelsen ble også forsterket gjennom den kunnskapen som reiselederen bidro med. Vi hadde også en bussjåfør som tok hensyn til trafikksikkerhet og bidro til en positiv opplevelse. Noe som kan bedres ut fra vårt ståsted er at samholdet i gruppa kunne bedres, men det innebærer at det inntas for eksempel flere middager samlet underveis. Felles møtepunkt på kveldstid med feks middag ville skapt en mer sosial tur og de som reiste singel ville hatt felles møtearena også på kveldstid.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from En reise med strålende musikkopplevelser Godt og hyggelig gjenhør med ungdommens musikkopplevelser. Gode, sentrumsnære hotellvalg, med unntak av "katastrofen" Gaylord Opryland Resort & Convention Center i Nashville. som lå usentralt og var så stort og uoversiktlig at vi hadde problemer med å finne fram i det. Få fellesmåltider er ok, men felleslunsjen i Country Music Hall of Fame i Nashville var vel enkel og også dårlig organisert. God buss, men med hele 34 reisende burde bussen hatt to utganger. Å kjøre så lange strekninger på Interstate-veger, som har tett trevegetasjon på begge sider, er utrolig kjedelig. Skulle ønske at ihvertfall deler av turen gikk på veger hvor vi kunne se mer bebyggelse og aktiviteter.
Date published: 2017-10-29
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur! En veldig fin tur. Flink reiseleder (Bjørn) som gjorde noen endringer og tilrettelegginger underveis som gjorde turen enda bedre. Reiseleder fant balansen mellom å snakke/informere, spille musikk og være stille på en meget bra måte. Hjemreisen opplevdes lang, og derfor kunne jeg tenkt meg hjemreise fra New Orleans. I så fall kunne besøket på Road to Tara og plantasjen i Jonesboro blitt lagt inn i starten på reisen (når vi var i Atlanta). Ved hjemreise fra New Orleans kunne oppholdet heller forlenges i enten Nashville, Memphis eller New Orleans. Stødig, blid og serviceminded bussjåfør. Helt greie hoteller. Anbefaler turen, og gleder meg allerede til neste tur.
Date published: 2018-04-10
Rated 3 out of 5 by from Fin tur, men muligheter til forbedringer! Reisen var bra med flere meget fine opplevelser,men noen sto ikke i programmet, og kostet ekstra?? FEIL tittel på turen! Noe med musikk bedre? 1 til 2 felleskonserter burde vært inkludert. Bedre tid i Nashville og Memphis,kutte ut dag 12. Fly hjem fra New Orleans.IKKE benytt "plastikkhoteller ". Generelt for dårlig hotellstandar ,selv om de fleste rommene var ok. Få fellesmåltider gir begrenset sosialt samvær for en såpass stor reisegruppe. Engangsbestikk og isopor-plast- og papptallerkener er lite appetittlig og meget ressurssløsene. Alt for mye bruk og kast. Guidene i Memphis og New Orleans var utrolig bra.
Date published: 2018-03-23
Rated 5 out of 5 by from Høydepunkt på rekke og rad En vellykket Tatt av vinden er mye avhengig av gruppens og reiselederens evne til skape opplevelser. I motsetning til turer hvor naturopplevelsen er sentral er det her musikk og kultur som dominerer. Vår guide utførte denne oppgaven på en fremragende måte. Musikkopplevelsene og folkelivet på Broadway i Nashville, Beale street i Memphis og Bourbon street i New Orleans gav minner for livet. Likevel for meg var det improviserte besøket til bluesens opprinnelse og møtet med Watermelon Slim turens høydepunkt. Som historieinteressert hadde jeg håpet på litt mer fokus på borgerkrigen men samtidig kan en ikke få med alt.
Date published: 2017-10-09
Rated 3 out of 5 by from En tur til Sørstatene. Reisen var bra,men noen ting kan forbedres. Reisen kunne gått direkte uten flybytte. Dette tar mye tid og er en utfordring for litt eldre folk som ikke har reist så mye. Reiseleder kunne vært bedre. Litt rotete med beskjeder og litt lite strukturert, ellers en hyggelig dame. Måtte klare oss selv fra flyplassen til første hotellet da hun ikke dukket opp. En flink bussjåfør som ordnet opp.
Date published: 2016-10-06
Rated 5 out of 5 by from Underholdende og interessant tur !!! En utrolig interessant og spennende reise gjennom Sørstatenes historie - både menneskelig og musikalsk. Turen var godt organisert - vi bodde bra og sentralt. For oss var det også viktig at det var lagt inn en del "egentid". Fikk godt innblikk i den mørke delen av historien , fortalt av vår spirituelle og kunnskapsrike guide :-) Bra utflukter. Hadde relativt store forventninger til både N.O. og Memphis......Nashville var turens store positive overraskelse. For et (country) liv !!!! Synes Lynchburg var et fascinerende sted - som tatt ut av forrige århundre - minst !
Date published: 2015-11-23
 • y_2018, m_8, d_17, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_78
 • loc_no_NO, sid_USRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

18USRTR02KNO1010