Thailand - rundreise og badeferie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Templer og palasser i Bangkok, den gamle hovedstaden Ayutthaya, naturopplevelser ved elven Kwai og 6 dagers badeferie på Koh Chang

På denne Albatrosreisen kaster vi oss direkte ut i opplevelsene i hovedstaden Bangkok, hvor dekorerte templer, gatenes myldrende trafikk og det duftende thailandske kjøkken kjemper om oppmerksomheten. Fra Bangkok venter en tur gjennom ekte thailandsk naturskjønnhet. Kwai-elven danner rammen rundt denne delen av reisen hvor vi blant annet skal kjøre med ”Dødens Jernbane” og seile på elven omringet av jungel. Den eneste riktige måten å bo på i regnskogen er i en vaskekte jungel-lodge med elven på den ene siden og den frodige jungelen på den andre siden. 

Videre reiser vi til landets tidligere hovedstad Ayutthaya, hvor templer, stupaer og fredfylte buddhaer i romantisk forfall sender oss direkte tilbake til tiden da byen var Thailands hellige kongeby. Reisen avsluttes med strand og krystallklart vann på ”Elefantøya” Koh Chang, hvor du har seks hele dager til å slappe av eller dra ut på oppdagelsesreise. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta THB

Dagsprogram 16 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Bangkok
Dag 3
Bangkok. Byrundtur med tempelet Wat Pho, båttur på klongene og sykkeltur. 
Dag 4
Bangkok – Maeklong togmarked – elven Kwai via Dødens Jernbane
Dag 5
Kwai elven, båttur til nasjonalparken Sai Yok. 
Dag 6
Kwai-elven – Ayutthaya
Dag 7
Ayutthaya–Chanthaburi. Pepperplantasje og byrundtur
Dag 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangroveskog og den vakre kyststrekningen. Ferge til Koh Chang
Dag 9–14
Koh Chang. Badeferie og avslapping 
Dag 15
Koh Chang – hjemreise
Dag 16
Ankomst til Norge

Hoteller

Ramada Plaza Menam Riverside Bangkok

 • 525 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • 5 restauranter
 • 3 barer
 • Heis
 • Utendørs svømmebasseng
 • Wi-fi mot betaling
 • Spa og wellness
 • 2 km til nærmeste Skytrain-stasjon
 • 'Elvebussene' går fra hotellet

Ramada Plaza Menam Riverside er et flott hotell beliggende ved Bangkoks kjente elv Chao Phraya og med utsikt over elven og byen. Det går gratis shuttlebåt til nærmeste Skytrain-stasjon og herfra er det enkelt å komme seg rundt i byen. Fra hotellet går også ”elvebussene” som går i pendelfart opp og ned elven.

På hotellet er det fem restauranter som alle serverer god mat. I hotellets tre barer kan man nye en drink eller cocktail. Rett ut mot elven ligger et utendørs svømmebasseng og her er det også en spa-avdeling med massasje.

Rommene
De 34m2 store rommene er alle moderne innredet og inneholder enten twin-senger eller king-size seng, skrivebord, minibar, te-og kaffefasiliteter og selvfølgelig aircondition. Alle Deluxe-rommene har utsikt enten til elven eller til svømmebassenget.

Sylvan Koh Chang

Sylvan Koh Chang ligger rett sør for Kai Bae Beach midt på Koh Changs vestkyst. Resortet ligger midt i vakre tropiske omgivelser på en liten skråning og er oppdelt i en øvre og en nedre seksjon. På øvre side finner man blant annet frokostrestauranten hvor du nyter maten med en fantastisk utsikt over havet og øyene i nærheten.

Rommene vi bruker er alle plassert i den nedre seksjonen ved stranden. For å komme til og fra frokostrestauranten kan man bli kjørt av en av resortets golfbiler eller man kan ta resortets kabelbane som kjører mellom øvre og nedre seksjon. Begge romtypene vi bruker ligger i den nedre seksjonen. Her finner vi også lobbyen og en veldig innbydende pool som ligger helt ned til stranden. Her i vannkanten ligger en mindre restaurant hvor man kan spise sin frokost og middag.

Stranden er som resten av Koh Chang preget av tidevann. Oftest vil vannet om morgenen nå helt opp til kanten av resortet mens vannet langsomt trekker seg tilbake i løpet av ettermiddagen. (Avhengig av sesongen) Hotellets beliggenhet sørger for en fredelig og rolig atmosfære. Vil man ha et større tilbud af restauranter og muligheter for shopping må man dra til Kai Bae Beach eller White Sand Beach som ligger litt lenger mot nord. På grunn av det kuperte terrenget anbefaler vi å ta hotellets shuttlebuss som kjører flere ganger om dagen til Kai Bae Beach. Det er også mulig å gå langs strandkanten til Kai Bae Beach mens det er lavvann – det tar ca 10-15 minutter (og eventuelt ta en taxi hjem). Vil man inn til øyas mest travle strand, White Sand Beach tar det ca. 20 minutter med bil.

Romtyper:

Deluxe Beachfront. Inkludert i reisens pris er innkvartering på Deluxe Beachfront. De har, til tross for navnet, ikke direkte adgang til stranden og ligger litt bort fra pool-området. Alle rommene har balkong som vender ut mot stranden og havet. Rommene er store og har alt som kreves av et godt turistklassehotell.

Reserve Beachfront. Det er mulig å oppgradere oppholdet på Sylvan Koh Chang til de såkalte Reserve Beachfront. Disse rommene ligger i samme bygning som lobbyen og rett ut til poolen og stranden bak. Alle rommene er nylig renoverte og er veldig moderne. Utsikten fra rombalkongen er også mot vest hvor man ofte opplever fantastiske solnedganger.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 998,–
Oslo
Få plasser igjen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
23 998,–
Oslo
Utsolgt
23 998,–
Oslo
23 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi flyr fra Norge og overnatter på flyet.

Dag 2
Ankomst til Bangkok
Bangkok by night

Ved ankomsten til Bangkok kjører vi til vårt hotell. Resten av dagen er satt av til avslapning på toppen av flyreisen, eventuelt ved hotellets svømmebasseng. Hvis tiden tillater det, kan de mer energiske følge reiselederen på en kort gåtur i Krung Thep, ”Englenes By”, som hovedstaden også kalles.

På kvelden spiser vi en velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
Bangkok. Byrundtur med tempelet Wat Pho, båttur på klongene og sykkeltur. 

Etter frokost på hotellet tar vi fatt på utfluktsprogrammet, som i dag består av en tur rundt mellom Bangkoks beste severdigheter. Fra hotellet går vi om bord på en såkalt longtail-boat som bringer oss opp elven til templet Wat Pho. Vi starter ved det overdådige Grand Palace som ble påbegynt i 1782, det første året Bangkok fungerte som hovedstad. Dette enorme, fargestrålende komplekset med forgylte stupaer, prangende bygninger, templer og tallrike enorme gudestatuer er antagelig Thailands mest berømte turistattraksjon – og ikke uten grunn. Her befinner det seg en stor statue av en liggende Buddha som er et bilde på Buddhas ferd til nirvana. Den store Buddha har kolossale dimensjoner: Den er 46 meter lang og 15 meter høy, og den er oppbygd av gips og murstein som er belagt med bladgull og perlemor. Tempelet, som er det eldste i Bangkok, ble grunnlagt av tidligere monarker rett ved siden av kongepalasset. Wat Pho er det største tempelet i Bangkok, og det er veldig rikt siden det mottar offentlige donasjoner. Alle bygningene er rikt dekorerte og utstråler harmoni og skjønnhet. Tempelet er alltid omgitt av et mylder av turister samt buddhistiske munker og studerende som anvender tempelet til religiøse seremonier.

Tempelet rommer også den kjente Wat Pho-skolen for tradisjonell massasje, og oppbevarer Thailands største samling av oppskrifter på naturmedisin. Besøket i Wat Pho er en god anledning til å lære litt mer om buddhismen og dens betydning for thailandsk kultur og livsstil. Her opplever du at mange thailendere betrakter et tempelbesøk som en uunnværlig hverdagsrutine.

Vi hopper  om bord på en båt som tar oss med på en seiltur på elven og kanalene vest for elven, de såkalte 'klongene'. Båtturen går gjennom et stort nettverk av kanaler som innimellom kan virke som en hel labyrint. Underveis passerer vi blant annet Wat Arun, Morgengryets tempel, som har en prakt som ses best fra elven. Det porselensbelagte tempelet er vakkert, og vi kan nyte synet av det på lang avstand fra elven takket være tempelets imponerende høyde på 79 meter.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant ved elven. Etter lunsj venter en hyggelig sykkeltur i Bangkoks ”grønne område”. På sykkelturen opplever vi de grønne og fredlige områdene i denne millionby, noe som kanskje er vanskelig å forestille seg så nær byens trafikk og kaos. Med på turen har vi en lokal sykkelguide som viser oss rundt i et område av byen som turisten sjelden får mulighet til å se. Tempoet er stille og rolig, og vi har selvfølgelig drikkepauser underveis. Dette er en sykkeltur som alle kan være med på. Husk en hatt eller caps til sykkelturen og glem ikke solkrem.

Etter en begivenhetsfull dag på og langs elven drar vi tilbake til hotellet.

Overnatting i Bangkok.

Dag 4
Bangkok – Maeklong togmarked – elven Kwai via Dødens Jernbane
Dødens Jernbane

Vi spiser frokost på hotellet og kjører deretter sørover fra Bangkok til hage-provinsen Samut Songhkhram ved Mae Klong-elvadeltaet. Her besøker vi et enestående marked både langs med og på selve togskinnene der alle mulige varer blir solgt – og flyttet unna skinnene på et blunk, så toget kan kjøre forbi!

Videre fortsetter vi mot Kanchanaburi ved elven Kwai. Vi ser nærmere på den berømte broen som ble udødeliggjort i Pierre Boulles roman ”Broen over Kwai” og den senere filmatiseringen. Den opprinnelige broen ble bombet av de allierte i 1945 og sto ikke samme sted som den nåværende. Broen vi ser står som et minnesmerke over de grusomhetene som fant sted her.Vi går om bord på toget, som kjører langs ”Dødens Jernbane". Byggingen av ”Dødens jernbane” under andre verdenskrig kostet 16.000 mennesker livet – herfra kommer det makabre navnet. Togturen går gjennom den billedskjønne naturen langs elven Kwai, og vi kommer blant annet over en lang, gammel akvadukt.

Heretter fortsetter vi med buss til det såkalte Hellfire Pass. Her, ved ”Helvetesild-passet” ble de asiatiske og allierte krigsfangene som bygde Dødens jernbane tvunget til å føre jernbanen tvers igjennom en nesten ufremkommelig klippe under fryktelige forhold.  Det tok bare seks uker å foreta uthulingen gjennom den massive klippen, men til gjengjeld måtte arbeiderne streve 18 timer i døgnet, og flere hundre av dem mistet livet. Arbeidet foregikk fortrinnsvis om natten i det svake lyset fra brennende fakler – og derfra fikk uthulingen navnet sitt.

Etter denne rundturen i krigens redsler fortsetter vi ned langs elven til vi kommer til stedet vi skal overnatte. Vi skal bo på Home Rhutoey river Kwai Resort som ligger i vakre naturomgivelser med utsikt til elven Kwai Noi. Her er det også svømmebasseng. Overnatting ved Kwai-elven.

Dag 5
Kwai elven, båttur til nasjonalparken Sai Yok. 
Den vakre fossen i Erawan nasjonalpark

Etter frokost drar vi ut og ser nærmere på den overveldende naturen vi befinner oss midt i. Vi stiger om bord i en båt som bringer oss til Sai Yok nasjonalpark og direkte inn i den grønne villmarken der det vrimler av kalksteinsgrotter og små kilder.Parken er også hjemsted for den imponerende fossen Sai Yok Yai, som risler

ned over fjellskrenten og ned i Kwai-elven. Fossent ble spesielt populær etter at Kong Rama V tok en svømmetur ved foten av den sist på 1800-tallet. Parken har også dannet ramme om den uhyggelige scenen i filmen ”Deer Hunter” fra 1978, der Robert De Niro, Christopher Walken og John Savage blir tvunget til å spille russisk rulett.

Vi spiser lunsj sammen på en lokal restaurant så drar vi tilbake til resortet. Resten av dagen kan brukes på avslapping i de flotte omgivelsene.

Overnatting ved Kwai-elven.

Dag 6
Kwai-elven – Ayutthaya
I Ayutthaya

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter med buss til den gamle kongebyen Ayutthaya. Byen var hovedstad i Siam i perioden fra 1350 til 1767 og var den gang en av Asias største og mest storslåtte byer med et blomstrende handels- og kulturliv. De mange palassene og templene i den engang så storslåtte hovedstaden står der fremdeles i form av mange fine ruiner. Vi ser blant annet ruinene av det gamle kongepalasset som var forbildet for byggingen av Grand Palace i Bangkok. Her, mellom etterlevningene av de historiske bygningene, får man en god fornemmelse av den prakt og skjønnhet som omga de få europeiske besøkende som den gang kom i audiens hos den thailandske kongefamilie. Turen rundt i Ayutthaya tar oss også forbi templene Wat Phra Si Sanphet og Wihaan Mongkhon Bophit med en av Thailands største buddha-figurer, en sittende bronzebuddha.

Overnatting i Ayutthaya.

Dag 7
Ayutthaya–Chanthaburi. Pepperplantasje og byrundtur
Cathedral of the Immaculate Conception

Reisen fortsetter til Chanthaburi-provinsen. Underveis stopper vi ved en plantasje hvor vi lærer mer om hvordan man dyrker sort pepper. Vi ankomme byen Chanthaburi. Her skal vi spise lunsj på en lokal restaurant før vi ser nærmere på byens severdigheter. Chantburis innbyggere består av thailendere, burmesere, kinesere og vietnamesere. Franskmennene har også satt sitt preg på byen fra perioden 1893-1904, da de bosatte den. Det har vært kristne kirker i Chanthaburi siden 1711, hvor majoriteten av menigheten er vietnamesisk. Den nåværende gotiske kirke, Cathedral of the Immaculate Conception, er en med verdig arv etter den franske bosettelsestid. I dag er den Thailands største katolske kirke og selv om vi kjenner katedraler fra Europa er det fascinerende å oppleve det store byggverket i den forholdsvis lille byen. I området besøker vi også et lokalt marked med frukt og grønnsaker før vi sjekker inn på vårt hotell. Overnatting i Chanthaburi. 

Dag 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangroveskog og den vakre kyststrekningen. Ferge til Koh Chang

I dag har tiden kommet for å forlate fastlandet, men før vi gjør det kjører vi mot Kung Krabaen Bay, hvor vi skal besøke en mangreskog som ligger helt ute ved kysten. Stedet fungerer både som utdannelsessted, til forskning og bevarelse. På de fine gangbroene går vi en tur og ser nærmere mangroveskogen og lærer om hvilken innflytelse mangroveskogen har på hele økosystemet. Etter vi har strekt benene litt kjører vi videre til den iøynefallende kystveien. Med havet på den ene siden passerer vi rismarker, fiskere og krysser broer som forbinder området. En virkelig vakker kjøretur. Siste stopp før fergen er et nyere tempel, Chak Yai (1955). Templet med den tilhørende Buddhaparken minner ikke om andre templer vi har sett på turen. Dette på grunn av alle de store figurene som preger parken. Vi spiser frokost etter besøket og etter det er det ikke langt til Ao Thammachat-bryggen. Herifra skal vi seile til øyen Koh Chang, kjent for sin frodighet og bildeskjønne sandstrender. Chang betyr elefant og Koh betyr øy, slik at Koh Chang betyr oversettes til Elefantøyen. Navnet kommer av at øyen sett fra luften ligner hodet til en elefant – med litt godvilje. Den åtte kilometer brede og 30 kilometer lange øyen er Thailands nest største øy. Først for 10 år siden begynte turismen å skyte fart, men stadig flere har fått øynene opp for denne perlen. På en annen side er det fortsatt god plass og rikelig med muligheter for å nyte den vakre naturen med fjell, fossefall, jungel og de hvite strendene med en helt unik solnedgang over Thailandbukten. Fremme på Koh Chang innkvarteres vi på The Emerald Cove som ligger en 10 minutter lang kjøretur sør for øyens hovedstrand, White Sand Beach. På Emerald Cove kan man enten bo i Deluxe rom (inkl. i prisen) eller dere kan velge å oppgradere til et Deluxe Ocean Facing rom (Les mer om hotellet under hotellmodulen). 

Dag 9–14
Koh Chang. Badeferie og avslapping 

I de neste dagene bestemmer du helt selv hva du vil gjøre og hva du vil se. Stranden er et opplagt sted å tilbringe dagen, men vil du heller utforske øyen eller noe av de mindre naboøyene er det god mulighet for det. Under oppholdet på Koh Chang kan du kjøpe til to dagsutflukter. Utfluktene skal kjøpes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke. Utfluktene ligger på dag 11 og 13. 

Dag 15
Koh Chang – hjemreise

Vi har formiddagen på Koh Chang før vi setter kursen mot Bangkok. Fra Bangkok skal vi fly hjem.

Dag 16
Ankomst til Norge

Vi setter igjen føttene på norsk jord. 

Koh Chang utfluktspakke

Under oppholdet på Koh Chang kan du kjøpe to dagsutflukter. Utfluktene skal kjøpes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke. Utfluktene ligger på dag 11 og dag 13. 

Samlet pris for begge utflukter er 1 098,–


Heldagsutflukt: Det ukjente Koh Chang, inkl. lunsj (dag 11)

Vi kjører fra hotellet etter frokost. Turen går mot Kohn Changs nordlige kyst hvor ganske få av øyas besøkende setter sine føtter. Utgangspunktet er Klong Son, hvor vi starter med et besøk på en gummiplantasje. Deretter skal vi til byens tempel hvor vi skal få et innblikk i buddhismens historie. Videre skal vi til fiskerbyen Salat Kok som ligger ved en mangrovejungel. Her skal vi ut i små fiskerbåter i lagunen og se fugleliv og fiskelandsbyer underveis. Vi spiser lunsj underveis på en lokal restaurant og hvis vi får mulighet til det, legger vi også veien forbi en skole og kikker inn mens det er undervisning. Vi får ofte lov til å se klasserom og snakke med elevene, de er spesielt begeistret for å vise engelskkunnskapene sine. Ut på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet igjen. 

Heldagsutflukt: Øyhopping med båt i farvannet rundt Koh Chang, inkl. lunsj (dag 13)

Vi blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt til fiskerbyen Bang Bao, hvor vi seiler ut for å bade og nyte en dag på havet og de fine strendene. Det blir blant annet mulighet for å snorkle ved Koh Klum. Innen vi koser oss med lunsjen vår besøker vi den vakre stranden ved Koh Laoya. Senere blir det tid til å sole seg og bade på blant annet Koh Wai før vi seiler tilbake til Koh Chang og blir kjørt til hotellet sent på ettermiddagen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 22 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
5 498,–
Oppgradering
 • Dobbeltrom, Reserve Beachfront:
  kr 1 498,–
 • Enkeltrom, Reserve Beachfront:
  kr 2 798,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Bangkok t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i hotell og lodge i delt dobbeltrom 
 • Frokost daglig
 • 6 lunsjer (dag 3-8)
 • Velkomstmiddag på dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sykdomsavbestillingsforsikring 7% av reisens pris
 • Gouda Årsreiseforsikring og Seniorreiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører  (beregn ca. kr. 200,- pr. person)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse. 

Mer om Thailand

Her kan du lese mer om Thailand: www.albatros.no/reisemaal/asia/thailand
Blant annet står det informasjon om klima, vær, tidsforskjeller, driks og hvorvidt du skal ha visum eller vaksiner. 

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Spennende rundreise i et gjestfritt land! Fin kombinasjon av kultur og rundreise der man opplever mye, må komme seg tidlig opp om morgenen og bruker en del timer i buss OG en ukes avslappende badeferie. Flott hotell under badeferien, litt mer blandet standard på hotellene på rundreisen. Bør redusere antall templer som besøkes og erstatte det med mer om det moderne Thailand. Meget bra tur til Kwai og dødens jernbane.
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from En praktfull tur, med en unik svensk reiseleder som også snakker thai. En reise som virkelig setter spor etter seg, og med en fantastisk reiseleder, og en gjeng medreisende som var fantastiske og inkluderende for meg som reiste alene.
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med mange kjekke opplevingar. Koh Chang var nydelig! Mange flotte opplevingar, flink guide
Date published: 2023-03-04
Rated 4 out of 5 by from En flott tur med mange opplevelser. En god reiseleder.
Date published: 2023-03-04
Rated 5 out of 5 by from Tilbakemelding på feriereise Veldig fin rundtur i Thailand. Dyktig reiseleder som kan språket, hadde mye kunnskap om landet og tok godt vare på oss.
Date published: 2023-03-03
Rated 4 out of 5 by from En fin tur med god fordeling på rundreise / sightseeing og badeferie Variert rundtur som inkluderte interessante steder. Fint at vi også hadde både båtturer og en sykkeltur. Vi vil berømme reiselederen vi hadde. Han var meget dyktig, inkluderende og passet på oss hele tiden. Topp person som jeg håper dere kommer til å benytte mer.
Date published: 2023-03-03
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik reise Meget bra organisert og gjennomført i Thailand
Date published: 2023-03-03
Rated 4 out of 5 by from Rundreise og badeferie En tur som er verdt å ta hvis man skal bli kjent i Thailand. En flott badeferie på Koh Chang på et utmerket hotell, bare å nyte!
Date published: 2023-02-13
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_50
 • loc_no_NO, sid_THRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser