Thailand - rundreise og badeferie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Templer og palasser i Bangkok, den gamle hovedstaden Ayutthaya, naturopplevelser ved elven Kwai og 6 dagers badeferie på Koh Chang

På denne Albatrosreisen kaster vi oss direkte ut i opplevelsene i hovedstaden Bangkok, hvor dekorerte templer, gatenes myldrende trafikk og det duftende thailandske kjøkken kjemper om oppmerksomheten. Fra Bangkok venter en tur gjennom ekte thailandsk naturskjønnhet. Kwai-elven danner rammen rundt denne delen av reisen hvor vi blant annet skal kjøre med ”Dødens Jernbane” og seile på elven omringet av jungel. Den eneste riktige måten å bo på i regnskogen er i en vaskekte jungel-lodge med elven på den ene siden og den frodige jungelen på den andre siden. 

Videre reiser vi til landets tidligere hovedstad Ayutthaya, hvor templer, stupaer og fredfylte buddhaer i romantisk forfall sender oss direkte tilbake til tiden da byen var Thailands hellige kongeby. Reisen avsluttes med strand og krystallklart vann på ”Elefantøya” Koh Chang, hvor du har seks hele dager til å slappe av eller dra ut på oppdagelsesreise. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta THB

Dagsprogram 16 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Bangkok
Dag 3
Bangkok. Byrundtur med tempelet Wat Pho, båttur på klongene og sykkeltur. 
Dag 4
Bangkok – Maeklong togmarked – elven Kwai via Dødens Jernbane
Dag 5
Kwai elven, båttur til nasjonalparken Sai Yok. 
Dag 6
Kwai-elven – Ayutthaya
Dag 7
Ayutthaya–Chanthaburi. Pepperplantasje og byrundtur
Dag 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangroveskog og den vakre kyststrekningen. Ferge til Koh Chang
Dag 9–14
Koh Chang. Badeferie og avslapping 
Dag 15
Koh Chang – hjemreise
Dag 16
Ankomst til Norge

Hoteller

The Emerald Cove

 • 165 rom
 • Ca. 10 min. kjøretur til White Sand Beach
 • Døgnåpen resepsjon
 • 2 restauranter
 • 1 bar
 • 1 utendørs svømmebasseng
 • Gratis wi-fi på rommet
 • Spa og wellness

The Emerald Cove er et 4-stjerners resort som ligger ca. 7 km sør for Koh Changs hovedstrand White Sand Beach. Resortet ligger i rolige omgivelser rett ved vannet i enden av Klong Prao Beach og med grønne, bratte bakker i bakgrunnen.

Svømmebassenget er plassert rett ved vannet og er omringet av en stor flott hage med mange solsenger.

Hotellets restaurant serverer både europeiske og thailandske retter av høy standard. I lokalområdet er det små butikker, kiosker og noen enkelte restauranter og barer. Det er ca. 10 minutters kjøretur til White Sand Beach – øyas mest besøkte strand med et stort utvalg av restauranter og barer.

Dere innkvarteres i Deluxe-rom som er ca 50 m2 store og moderne med aircondition og Wi-Fi. Alle rommene har egen balkong eller terrasse som vender bort fra bassengområdet.

 

Merk

På Emerald Cove er det mulig å oppgradere til Ocean Facing-rom som ligger på den andre siden av hotellet og vender mot bassenget og stranden. Fra terrassen er det delvis havutsikt. En oppgradering til Ocean Facing-rom skal kjøpes ekstra hjemmefra. Les mer under prisinformasjonen.

Les eventuelt mer om hotellet på deres hjemmeside:

 www.emeraldcovekohchang.com/

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 998,–
Oslo
Utsolgt
21 998,–
Oslo
Utsolgt
19 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi flyr fra Norge og overnatter på flyet.

Dag 2
Ankomst til Bangkok
Bangkok by night

Ved ankomsten til Bangkok kjører vi til vårt hotell. Resten av dagen er satt av til avslapning på toppen av flyreisen, eventuelt ved hotellets svømmebasseng. Hvis tiden tillater det, kan de mer energiske følge reiselederen på en kort gåtur i Krung Thep, ”Englenes By”, som hovedstaden også kalles.

På kvelden spiser vi en velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
Bangkok. Byrundtur med tempelet Wat Pho, båttur på klongene og sykkeltur. 

Etter frokost på hotellet tar vi fatt på utfluktsprogrammet, som i dag består av en tur rundt mellom Bangkoks beste severdigheter. Fra hotellet går vi om bord på en såkalt longtail-boat som bringer oss opp elven til templet Wat Pho. Vi starter ved det overdådige Grand Palace som ble påbegynt i 1782, det første året Bangkok fungerte som hovedstad. Dette enorme, fargestrålende komplekset med forgylte stupaer, prangende bygninger, templer og tallrike enorme gudestatuer er antagelig Thailands mest berømte turistattraksjon – og ikke uten grunn. Her befinner det seg en stor statue av en liggende Buddha som er et bilde på Buddhas ferd til nirvana. Den store Buddha har kolossale dimensjoner: Den er 46 meter lang og 15 meter høy, og den er oppbygd av gips og murstein som er belagt med bladgull og perlemor. Tempelet, som er det eldste i Bangkok, ble grunnlagt av tidligere monarker rett ved siden av kongepalasset. Wat Pho er det største tempelet i Bangkok, og det er veldig rikt siden det mottar offentlige donasjoner. Alle bygningene er rikt dekorerte og utstråler harmoni og skjønnhet. Tempelet er alltid omgitt av et mylder av turister samt buddhistiske munker og studerende som anvender tempelet til religiøse seremonier.

Tempelet rommer også den kjente Wat Pho-skolen for tradisjonell massasje, og oppbevarer Thailands største samling av oppskrifter på naturmedisin. Besøket i Wat Pho er en god anledning til å lære litt mer om buddhismen og dens betydning for thailandsk kultur og livsstil. Her opplever du at mange thailendere betrakter et tempelbesøk som en uunnværlig hverdagsrutine.

Vi hopper  om bord på en båt som tar oss med på en seiltur på elven og kanalene vest for elven, de såkalte 'klongene'. Båtturen går gjennom et stort nettverk av kanaler som innimellom kan virke som en hel labyrint. Underveis passerer vi blant annet Wat Arun, Morgengryets tempel, som har en prakt som ses best fra elven. Det porselensbelagte tempelet er vakkert, og vi kan nyte synet av det på lang avstand fra elven takket være tempelets imponerende høyde på 79 meter.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant ved elven. Etter lunsj venter en hyggelig sykkeltur i Bangkoks ”grønne område”. På sykkelturen opplever vi de grønne og fredlige områdene i denne millionby, noe som kanskje er vanskelig å forestille seg så nær byens trafikk og kaos. Med på turen har vi en lokal sykkelguide som viser oss rundt i et område av byen som turisten sjelden får mulighet til å se. Tempoet er stille og rolig, og vi har selvfølgelig drikkepauser underveis. Dette er en sykkeltur som alle kan være med på. Husk en hatt eller caps til sykkelturen og glem ikke solkrem.

Etter en begivenhetsfull dag på og langs elven drar vi tilbake til hotellet.

Overnatting i Bangkok.

Dag 4
Bangkok – Maeklong togmarked – elven Kwai via Dødens Jernbane
Dødens Jernbane

Vi spiser frokost på hotellet og kjører deretter sørover fra Bangkok til hage-provinsen Samut Songhkhram ved Mae Klong-elvadeltaet. Her besøker vi et enestående marked både langs med og på selve togskinnene der alle mulige varer blir solgt – og flyttet unna skinnene på et blunk, så toget kan kjøre forbi!

Videre fortsetter vi mot Kanchanaburi ved elven Kwai. Vi ser nærmere på den berømte broen som ble udødeliggjort i Pierre Boulles roman ”Broen over Kwai” og den senere filmatiseringen. Den opprinnelige broen ble bombet av de allierte i 1945 og sto ikke samme sted som den nåværende. Broen vi ser står som et minnesmerke over de grusomhetene som fant sted her.Vi går om bord på toget, som kjører langs ”Dødens Jernbane". Byggingen av ”Dødens jernbane” under andre verdenskrig kostet 16.000 mennesker livet – herfra kommer det makabre navnet. Togturen går gjennom den billedskjønne naturen langs elven Kwai, og vi kommer blant annet over en lang, gammel akvadukt.

Heretter fortsetter vi med buss til det såkalte Hellfire Pass. Her, ved ”Helvetesild-passet” ble de asiatiske og allierte krigsfangene som bygde Dødens jernbane tvunget til å føre jernbanen tvers igjennom en nesten ufremkommelig klippe under fryktelige forhold.  Det tok bare seks uker å foreta uthulingen gjennom den massive klippen, men til gjengjeld måtte arbeiderne streve 18 timer i døgnet, og flere hundre av dem mistet livet. Arbeidet foregikk fortrinnsvis om natten i det svake lyset fra brennende fakler – og derfra fikk uthulingen navnet sitt.

Etter denne rundturen i krigens redsler fortsetter vi ned langs elven til vi kommer til stedet vi skal overnatte. Vi skal bo på Home Rhutoey river Kwai Resort som ligger i vakre naturomgivelser med utsikt til elven Kwai Noi. Her er det også svømmebasseng. Overnatting ved Kwai-elven.

Dag 5
Kwai elven, båttur til nasjonalparken Sai Yok. 
Den vakre fossen i Erawan nasjonalpark

Etter frokost drar vi ut og ser nærmere på den overveldende naturen vi befinner oss midt i. Vi stiger om bord i en båt som bringer oss til Sai Yok nasjonalpark og direkte inn i den grønne villmarken der det vrimler av kalksteinsgrotter og små kilder.Parken er også hjemsted for den imponerende fossen Sai Yok Yai, som risler

ned over fjellskrenten og ned i Kwai-elven. Fossent ble spesielt populær etter at Kong Rama V tok en svømmetur ved foten av den sist på 1800-tallet. Parken har også dannet ramme om den uhyggelige scenen i filmen ”Deer Hunter” fra 1978, der Robert De Niro, Christopher Walken og John Savage blir tvunget til å spille russisk rulett.

Vi spiser lunsj sammen på en lokal restaurant så drar vi tilbake til resortet. Resten av dagen kan brukes på avslapping i de flotte omgivelsene.

Overnatting ved Kwai-elven.

Dag 6
Kwai-elven – Ayutthaya
I Ayutthaya

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter med buss til den gamle kongebyen Ayutthaya. Byen var hovedstad i Siam i perioden fra 1350 til 1767 og var den gang en av Asias største og mest storslåtte byer med et blomstrende handels- og kulturliv. De mange palassene og templene i den engang så storslåtte hovedstaden står der fremdeles i form av mange fine ruiner. Vi ser blant annet ruinene av det gamle kongepalasset som var forbildet for byggingen av Grand Palace i Bangkok. Her, mellom etterlevningene av de historiske bygningene, får man en god fornemmelse av den prakt og skjønnhet som omga de få europeiske besøkende som den gang kom i audiens hos den thailandske kongefamilie. Turen rundt i Ayutthaya tar oss også forbi templene Wat Phra Si Sanphet og Wihaan Mongkhon Bophit med en av Thailands største buddha-figurer, en sittende bronzebuddha.

Overnatting i Ayutthaya.

Dag 7
Ayutthaya–Chanthaburi. Pepperplantasje og byrundtur
Cathedral of the Immaculate Conception

Reisen fortsetter til Chanthaburi-provinsen. Underveis stopper vi ved en plantasje hvor vi lærer mer om hvordan man dyrker sort pepper. Vi ankomme byen Chanthaburi. Her skal vi spise lunsj på en lokal restaurant før vi ser nærmere på byens severdigheter. Chantburis innbyggere består av thailendere, burmesere, kinesere og vietnamesere. Franskmennene har også satt sitt preg på byen fra perioden 1893-1904, da de bosatte den. Det har vært kristne kirker i Chanthaburi siden 1711, hvor majoriteten av menigheten er vietnamesisk. Den nåværende gotiske kirke, Cathedral of the Immaculate Conception, er en med verdig arv etter den franske bosettelsestid. I dag er den Thailands største katolske kirke og selv om vi kjenner katedraler fra Europa er det fascinerende å oppleve det store byggverket i den forholdsvis lille byen. I området besøker vi også et lokalt marked med frukt og grønnsaker før vi sjekker inn på vårt hotell. Overnatting i Chanthaburi. 

Dag 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangroveskog og den vakre kyststrekningen. Ferge til Koh Chang

I dag har tiden kommet for å forlate fastlandet, men før vi gjør det kjører vi mot Kung Krabaen Bay, hvor vi skal besøke en mangreskog som ligger helt ute ved kysten. Stedet fungerer både som utdannelsessted, til forskning og bevarelse. På de fine gangbroene går vi en tur og ser nærmere mangroveskogen og lærer om hvilken innflytelse mangroveskogen har på hele økosystemet. Etter vi har strekt benene litt kjører vi videre til den iøynefallende kystveien. Med havet på den ene siden passerer vi rismarker, fiskere og krysser broer som forbinder området. En virkelig vakker kjøretur. Siste stopp før fergen er et nyere tempel, Chak Yai (1955). Templet med den tilhørende Buddhaparken minner ikke om andre templer vi har sett på turen. Dette på grunn av alle de store figurene som preger parken. Vi spiser frokost etter besøket og etter det er det ikke langt til Ao Thammachat-bryggen. Herifra skal vi seile til øyen Koh Chang, kjent for sin frodighet og bildeskjønne sandstrender. Chang betyr elefant og Koh betyr øy, slik at Koh Chang betyr oversettes til Elefantøyen. Navnet kommer av at øyen sett fra luften ligner hodet til en elefant – med litt godvilje. Den åtte kilometer brede og 30 kilometer lange øyen er Thailands nest største øy. Først for 10 år siden begynte turismen å skyte fart, men stadig flere har fått øynene opp for denne perlen. På en annen side er det fortsatt god plass og rikelig med muligheter for å nyte den vakre naturen med fjell, fossefall, jungel og de hvite strendene med en helt unik solnedgang over Thailandbukten. Fremme på Koh Chang innkvarteres vi på The Emerald Cove som ligger en 10 minutter lang kjøretur sør for øyens hovedstrand, White Sand Beach. På Emerald Cove kan man enten bo i Deluxe rom (inkl. i prisen) eller dere kan velge å oppgradere til et Deluxe Ocean Facing rom (Les mer om hotellet under hotellmodulen). 

Dag 9–14
Koh Chang. Badeferie og avslapping 

I de neste dagene bestemmer du helt selv hva du vil gjøre og hva du vil se. Stranden er et opplagt sted å tilbringe dagen, men vil du heller utforske øyen eller noe av de mindre naboøyene er det god mulighet for det. Under oppholdet på Koh Chang kan du kjøpe til to dagsutflukter. Utfluktene skal kjøpes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke. Utfluktene ligger på dag 11 og 13. 

Dag 15
Koh Chang – hjemreise

Vi har formiddagen på Koh Chang før vi setter kursen mot Bangkok. Fra Bangkok skal vi fly hjem.

Dag 16
Ankomst til Norge

Vi setter igjen føttene på norsk jord. 

Koh Chang utfluktspakke

Under oppholdet på Koh Chang kan du kjøpe to dagsutflukter. Utfluktene skal kjøpes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke. Utfluktene ligger på dag 11 og dag 13. 

Samlet pris for begge utflukter er 1 098,–


Heldagsutflukt: Det ukjente Koh Chang, inkl. lunsj (dag 11)

Vi kjører fra hotellet etter frokost. Turen går mot Kohn Changs nordlige kyst hvor ganske få av øyas besøkende setter sine føtter. Utgangspunktet er Klong Son, hvor vi starter med et besøk på en gummiplantasje. Deretter skal vi til byens tempel hvor vi skal få et innblikk i buddhismens historie. Videre skal vi til fiskerbyen Salat Kok som ligger ved en mangrovejungel. Her skal vi ut i små fiskerbåter i lagunen og se fugleliv og fiskelandsbyer underveis. Vi spiser lunsj underveis på en lokal restaurant og hvis vi får mulighet til det, legger vi også veien forbi en skole og kikker inn mens det er undervisning. Vi får ofte lov til å se klasserom og snakke med elevene, de er spesielt begeistret for å vise engelskkunnskapene sine. Ut på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet igjen. 

Heldagsutflukt: Øyhopping med båt i farvannet rundt Koh Chang, inkl. lunsj (dag 13)

Vi blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt til fiskerbyen Bang Bao, hvor vi seiler ut for å bade og nyte en dag på havet og de fine strendene. Det blir blant annet mulighet for å snorkle ved Koh Klum. Innen vi koser oss med lunsjen vår besøker vi den vakre stranden ved Koh Laoya. Senere blir det tid til å sole seg og bade på blant annet Koh Wai før vi seiler tilbake til Koh Chang og blir kjørt til hotellet sent på ettermiddagen.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
5 498,–
Oppgradering
 • Dobbeltrom, Ocean Facing:
  kr 1 198,–
 • Enkeltrom, Ocean Facing: 
  kr 2 298,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Bangkok t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i hotell og lodge i delt dobbeltrom 
 • Frokost daglig
 • 6 lunsjer (dag 3-8)
 • Velkomstmiddag på dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sykdomsavbestillingsforsikring 7% av reisens pris
 • Gouda Årsreiseforsikring og Seniorreiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører  (beregn ca. kr. 200,- pr. person)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse. 

Mer om Thailand

Her kan du lese mer om Thailand: www.albatros.no/reisemaal/asia/thailand
Blant annet står det informasjon om klima, vær, tidsforskjeller, driks og hvorvidt du skal ha visum eller vaksiner. 

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk fin og opplevelsesrik reise Vi opplevde så mye spennende, bl.a. var vi på sykkeltur i Bangkok, vi besøkte et marked som både var på og langs togskinnene. Vi fikk oppleve at toget kom, alt ble flyttet unna togskinnene på et blunk, så toget kunne kjøre forbi, en spesiell opplevelse! Vi reiste med "dødens jernbane", var ved "Broen over Kwai", pluss mye mye mer. Vi hadde en fantastisk, dyktig og thaitalende reiseleder. Hun gjorde hele tiden alt hun kunne for at vi skulle ha en flott tur. Hun gav hele tiden av seg selv og gjorde reisen til en drømmereise for oss. Den beste og hyggeligste reiselederen vi har hatt noensinne. De siste dagene på Koh Chang var også fantastiske, vi skulle gjerne vært der lengere!!
Date published: 2016-11-16
Rated 5 out of 5 by from God kombinasjon med kultur og avslapping. Turen var veldig variert med buss, litt tog og båt og mange fine severdigheter. Guiden Thomas var kunnskapsrik og hadde en behagelig stemme. Snakket ikke for fort og ikke for mye, flink til å svare på spørsmål. Lokal guide var også veldig flink. Stålkontroll på kofferter og antall deltakere. Ikke noe salgspress. Hotellene var bra og oppholdet på Koh Chang en flott avslutning. Flink lokal guide der også som hadde tilbud på fine utflukter. Stedene for lunsjene og middagene på turen var også veldig bra og spesielle. Fin innblikk i mat fra Thailand.
Date published: 2016-02-11
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk opplevelsesrik og interesant reise Reisen hadde en god kombinasjon av opplevelser og behagelig og avslappende strand- og bade-liv. Takke være en kunnskapsrik og dyktig reiseleder fikk vi ikke bare oppleve interessante nye steder, men også mye om landets og nabolandenes historie, styre-, leve-/sett og skikker. Han delte med oss på en elegant måte, sine erfaringer fra Indokina generelt og fra Thailand spesielt. Reisen ble en komplett historisk, kulturell, kulinarisk og botanisk opplevelse som trigget vår interesse for egne fordypelser om Thailand og nabolandene. Avslutningen med oppholdet på Koh Chang var en opplevelse som fristet til gjentagelse. White Sand Beach var også en hyggelig opplevelse med god strand, bra utvalg av restauranter og spisesteder. Hotellet KC Resort & Spa var delt av veien, noe som trakk litt ned. Hotellet for øvrig var av bra kvalitet, god service, bra frokost og godt renhold.
Date published: 2015-12-04
Rated 5 out of 5 by from En flott og opplevelsesrik tur. Alt gikk veldig greit fra vi startet til vi dro tilbake. Rundreisen ga oss veldig mye, som vi i etterkant snakker mye om, ser på bildene og mimrer. Spesielt var templene, buddhafigurene, elvebåtene, togreisen og dagene i nasjonalparken. Vi tenker på turen som eksotisk, og kan ikke sammenlignes med noen andre turer vi har vært på. Vi reiser svært gjrene med Albatros igjen.
Date published: 2016-03-29
Rated 4 out of 5 by from Fott turarrangement og rundreise i Thaland Når du kombinerer rundreise i Thaland med 5 dager badeferie på Koh Chang og den beste guide noen gang (JP) så må det bli vellykket. Turen og oppholdet, samt svømmetur på Kwai River var en "høydare". Allikevel, hjemturen med 5 timer buss fra Koh Chang og deretter fly 6 1/2 time til Doha, 3 timers venting og fly nye 6 1/2 time Doha - Oslo gjorde hjemreisen unødig lang. Totalt 31 timer fra fra vi sto opp om morgenen den ene dagen til vi var hjemme i Bærum dagen etter. Og, Bangkok er en spennende by hvor vi kun hadde en dag, og i hovedsak besøkte Grand Palace (flott !!!) + en båttur med middag på kvelden. Forslaget er derfor å legge Bangkok til 2 dagers opphold som avslutning på turen. Da blir også hjemreisen kortere hvor Bangkok kan oppleves etter 5 dager avslapning på Koh Chang. Bangkok har også mye å by på, men en dag er for lite. Når dette er sagt......en opplevelsesrik tur, full av gode matopplevelser, fantastisk natur og hyggelig reisfølge. ( gruppen var 28 personer)
Date published: 2015-11-30
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske dager i Thailand 15 dager fullspekket med opplevelser! Høydepunktene sto i kø fra første dag med en fantastisk guide, som attpåtil snakket thai! Lunsj på elva Kwai var uforglemmelig. Satt på en lekter som plutselig tok løs!! Slept i rolig tempo oppover elva til fossen Sai Yok Yai, helt oppunder fossen. Her fikk vi virkelig "nogo attpå"! Kan heller ikke glemme "Dødens jernbane" og det som skjedde her under andre verdenskrigen! Tilslutt de fem dagene på Koh Chang på Lonely Beach. Flott avslutning på turen der vi fikk tid til avslapping og fordøye alle opplevelsene!
Date published: 2016-11-12
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise med mange opplevelse Vi hadde ikke vært i Thailand før, og ønsket derfor en "ferdig opplagt reiserute" for å få mest mulig ut av turen. Turen gav oss mange spennende opplevelser, mange opplevelser vi ikke så lett hadde klart å få til på egenhånd. Minus for litt for lange bussetapper (spesielt siste dag), og dårlig standar på bussen. Litt dumt at gruppen ble splittet på to forskjellige hotell på Koh Chang.
Date published: 2017-03-03
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise med opplevelser og avslapning Det var en fantastisk ferie. En tur jeg gjerne skulle ta igjen og som jeg absolutt vil anbefale. Det er en god kombinasjon av opplevelser og avslapning. Det var ikke så hardt program heller. Reiselederen var veldig bra og jeg skulle gjerne reise med ham igjen. Reiselederen var også god til å anbefale ekstra ting å se og foreslå steder å spise middager som ikke var inkludert. Ekstra opplevelser som er fint å ta med seg, om man ønsker. Det satte jeg pris på. Den lokale guide var relativ god i engelsk og god til å fortelle. Og reiselederen oversatte også. Jeg følte at de to tok godt vare på vår gruppe. Alt gikk bra og det var bare gode opplevelser. Grand Palace er en spesiell opplevelse, hver gang. Det krydde av kinesiske turister, men jeg fikk med meg mye informasjon og det var god tid til å se og oppleve. Det var fint å gå litt i byen og få oppleve litt. Jeg syns denne turen gav et fint inntrykk av Bangkok, konsentrert om den gamle bydel og floden. Etter å ha vært i Bangkok noen dager var det godt å komme utenfor og se noe helt annet. Fantastisk sted vi overnattet ved floden Kwai. Og et av høydepunktene på turen var dagen på floden. Den gav meg et spesielt minne om Floden Kwai og det var så avslappende og fin natur. Vi var i Ayutthaya, som vi hadde hørt en del om. Det var lite tid der pga. en regnbyge, men det var fint og vi avsluttet med middag på båt. Reisen med buss mot Koh Chang fortsatte, med overnatting i Chantaburi. Og så var første uke allerede forbi. Spente ankom vi Koh Chang på ettermiddagen. Fint hotell nær stranden og det føltes godt å finne en solseng på stranden og bade i 32 grader varmt vann, mens luften var 31 grader. Nå skulle jeg bare slappe av. Men da vår nye lokal guide neste morgen informerte om ting å se, så meldte jeg med på tur på østsiden av øye, se det lokale liv. Og snorkletur. Turen med lokal guide for å se det lokale liv, kan absolutt anbefales. Det var en fantastisk dag, og etterpå avsluttet jeg på stranden hvor jeg fikk badet og sett solen gå ned. Vår reiseleder anbefalte å ta til Bang Bao, se fiskelandsby og ta til nærliggende strand. Det var en fantastisk strand, som det meste av gruppen fikk opplevd i løpet av dagene på Koh Chang. Veldig fint å få med seg, nesten paradis. Jeg fikk både tid til å slappe av på stranden og fikk badet masse og sett noe av Koh Chang. Dette var en tur som både viste interessante ting og med plass for avslapning, både i første og andre uke.
Date published: 2015-11-08
 • y_2022, m_12, d_6, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_40
 • loc_no_NO, sid_THRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser