USA – østkystens høydepunkter

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

New York, Washington og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur med en svipptur til Canada

Her er den – den ultimate reisen til USAs østkyst som tar deg med til de største severdighetene og de viktigste historiske stedene!

Grip dagen langs New Yorks avenyer og nyt følelsen av å befinne deg midt i ”the Big Apple” der opplevelsene er større enn noen andre steder. Ved Niagarafossen stevner vi ut blant vannmassene, og vi får en smaksprøve på det canadiske eventyret når vi ser ut over Toronto fra skyhøye CN Tower. Vi merker historiens vingeslag når vi besøker Liberty Bell i Philadelphia, slagmarken i Gettysburg og verdensmaktens absolutte sentrum, Washington D.C. Blant minnesmerker, skyskrapere og sjøsprøyt ser vi det beste av østkysten!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–New York, USA
Dag 2 New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hånd
Dag 3 New York – Niagara Falls, Canada
Dag 4 Niagara Falls – Toronto. Byrundtur inkl. CN Tower
Dag 5 Toronto – Niagara Falls, USA. Båttur og videre til Williamsport, USA
Dag 6 Williamsport – Gettysburg – Washington D.C.
Dag 7 Washington D.C. Sightseeing m. Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum
Dag 8 Washington D.C. – Philadelphia m. byrundtur – New York og avreise
Dag 9 Ankomst til Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–New York, USA
New York City

Etter ankomst til New York kjører vi direkte til hotellet. Når vi har satt fra oss koffertene på rommet vil reiselederen ta interesserte med på en kort spasertur i området så man bedre kan orientere seg. Resten av dagen er på egen hånd.

Vi bor på et av følgende tre hoteller: The Lexington, Courtyard Manhattan/Chelsea eller Holiday Inn Manhatan financial District. Alle hotellene har god standard og beliggenhet.

Dag 2
New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hånd
New York

Vi starter utfluktsprogrammet vårt i denne fantastiske metropolen som også kalles The Big Apple. Formiddagens byrundtur i buss vil gi oss et godt inntrykk av den mest berømte av New Yorks fem ”boroughs” (bydeler), nemlig Manhattan.

Manhattan består av vidt forskjellige distrikter som har hver sine kjennetegn: Financial District med Wall Street, de etniske bydelene Chinatown og Little Italy med synlige kulturelle bånd, og bohem-bydelen Grenwich Village med sin hyggelige, avslappede stemning og store utvalg av restauranter.

Vi avslutter byrundturen med et besøk ved 9/11 Memorial. Der World Trade Center engang lå er det satt opp et minnesmerke som tar opp halvparten av det omkring 64 000 m2 store området. Minnesmerket ble innvidd i tiåret for terrorangrepet der 2.753 mennesker omkom, de fleste inne i World Trade Centers tvillingtårn.

Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske bassenger der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. En symbolsk framstilling av tårnenes fall og ødeleggelse. På bronsepaneler er det inngravert navnene til alle dem som mistet livet 11. september 2001.

Bassengene er omgitt av en plass med flere hundre trær som er plantet for å gi stedet en stemning av håp og gjenfødsel. Minnesmerket er utført av arkitektene Michael Arad og Peter Walker & Partners, som vant arkitektkonkurransen blant de mer enn 5000 innsendte forslagene. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta (som også blant annet har tegnet den norske ambassaden i Berlin) står for paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. På Times Square kan det være mulighet for å kjøpe teaterbilletter til sterkt nedsatte priser. På Midtown Manhattan ligger New Yorks mest eksklusive gate, Fifth Avenue, og her ligger også Rockefeller Center og Empire State Building. Langs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med de tre enestående museene med kunstsamlinger i verdensklasse: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. Det meste er i gåavstand, men området er stort og man blir nødt å velge ut hva man vil se.Nord på Manhattan ligger den svarte bydelen Harlem, og sør for øyas sørspiss står Frihetsgudinnen, som ble donert til USA av Frankrike i 1886 som tegn på landenes brorskap. Ikke langt fra Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var det første møtet med "drømmelandet i vest" for over 12 millioner europeiske immigranter.

Dag 3
New York – Niagara Falls, Canada
Niagara Falls

Vi fortsetter reisen rundt i den østlige delen av USA. Vi kjører over George Washington Bridge og fortsetter nordover et stykke langs Hudson-elva. Dagens etappe tar oss gjennom staten New York. Med omkring 19 millioner innbyggere er New York på tredjeplass over USAs mest folkerike stater, og statens 141.000 km2  har både landbruksareal, skog, elver, fjell og innsjøer. Sist på ettermiddagen er vi framme ved Niagara Falls, som er blant verdens største og vakreste fossefall.

Vi overnatter på Holiday Inn by the Falls på den canadiske siden av grensen, nært fossen. Her er det både innendørs og utendørs svømmebasseng, sauna og boblebad, treningssenter, bar og to restauranter. Rommene har godt med plass og har telefon, hårtørker, strykejern og strykebrett samt gratis trådløst internett. Les mer om hotellet på www.holidayinnniagarafalls.com.

 

Dag 4
Niagara Falls – Toronto. Byrundtur inkl. CN Tower
CN Tower, Toronto

I dag går turen nordover – med en liten avstikker mot vest ved Lake Ontario – med kurs mot Toronto. Metropolen Toronto har siden koloniperioden vokst seg stor og mektig, og kan nok best sammenlignes med New York. På samme måte som New York er Toronto en smeltedigel av alle verdens kulturer, og gjennom tidene har immigranter fra alle kontinenter slått seg ned her. Det har resultert i en pulserende storby som ikke bare er allsidig rent innbyggermessig, men som i høy grad har profilert seg på den internasjonale kunst- og kulturscenen.

Vi blir hentet på hotellet vårt i buss og kjører til Torontos vartegn, CN Tower. Tårnet var i flere årtier verdens høyeste frittstående bygning, men mistet tittelen til skyskraperen Burj Khalifa i Dubai. Vi skal opp til utsiktsplattformen cirka 330 meter over bakken og kan nyte en spektakulær utsikt i 360 graders panoramaperspektiv. Herfra kan man blant annet se byens kjempestore baseballstadion, SkyDome, med det berømte taket som kan tas av. Her holder hjemmelaget Toronto Bluejays til. Resten av dagen er på egen hånd.

Dag 5
Toronto – Niagara Falls, USA. Båttur og videre til Williamsport, USA
Niagara Falls

Vi tilbringer formiddagen ved de storslåtte fossefallene, denne gangen på den amerikanske siden. Niagara Falls er navnet på to byer, en i USA og en i Canada, og på tre enorme fosser som skiller de to byene. De tre fossene American Falls, Bridal Veil Falls og Horseshoe Falls er i all deres velde ubeskrivelig vakre. Vi skal ut på en båttur med Maid of the Mist der vi kommer helt nærme de enorme vannmassene (regnponchoer utleveres). Dagens kjøretur slutter i den hyggelige byen Williamsport med mange viktorianske hjem fra 1800-tallet.

Vi sjekker inn på Holiday Inn Express i downtown Williamsport. Her er det innendørs svømmebasseng, treningsrom og frokostbuffet med i prisen. På rommene er det skrivebord, et lite kjøleskap, mikrobølgeovn, kaffe/tefasiliteter, strykejern og strykebrett, aircondition samt gratis internett og avis. Les mer om hotellet på www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/williamsport/iptex/hoteldetail.

Dag 6
Williamsport – Gettysburg – Washington D.C.
General Hancock til hest ved Gettysburg

Etter frokosten fortsetter vi til Gettysburg, der det viktigste slaget i den amerikanske borgerkrigen fant sted. På tre skjebnesvangre dager fra 1. til 3. juli 1863 falt mer enn 7000 menn, over 33 000 ble såret og knapt 11 000 forsvant eller ble tatt til fange i det blodigste slaget i den amerikanske borgerkrigen. I alt døde 625 000 mennesker i løpet av de fire årene krigen varte.

Slaget endte med at den suksessrike sørstatshæren, ledet av general Robert E. Lee, måtte se seg beseiret av Unionsstyrken og general George Gordon Meade. Borgerkrigen var allikevel langt fra slutt etter slaget ved Gettysburg – det skulle gå nesten to år til før det endelig ble fred og unionen gjenforent. Fire måneder etter slaget innvidde president Abraham Lincoln en kirkegård på slagmarken med sin berømte Gettysburg-tale der han slo fast hvor viktig krigen var og fornyet sitt løfte om å føre den til ende.

Den dag i dag er talen pensum på skolen og en del av utenatlæren for amerikanske elever. I tillegg til kirkegården ligger Gettysburg National Memorial Park på slagmarken til minne om det grusomme slaget som vendte krigen til nordstatenes fordel. Sist på ettermiddagen er vi framme i USAs hovedstad, Washington D.C.

Dag 7
Washington D.C. Sightseeing m. Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum
Arlington-kirkegården, Washington

Washington er en by som det er lett å få overblikk over, siden den ble planlagt som hovedstad. I sentrum finner man Capitol Hill, en liten bakketopp med Capitols hvite kuppel, der både den lovgivende og den juridiske makten ligger: Kongressen og Høyesterett. Foran Capitol Hill ligger The Mall, et grønt område flankert av minnesmerker for de store presidentene: Washington, Jefferson og Lincoln. Dessuten ligger det et vell av imponerende museer her – under det store Smithsonian Institutes altfavnende vinger finner man både naturhistorie, historie og kunst. Dagen byr på en sightseeingtur med Washingtons høydepunkter. Vi drar til Arlington-kirkegården, der vi blant annet skal besøke John F. Kennedys gravsted med den evige ilden.

Herfra går turen til Lincoln Memorial, et marmortempel som er båret av 36 marmorsøyler – det samme som antallet stater på Lincolns tid. Ved Vietnam-muren kan vi se de over 58 000 navnene på amerikanske soldater som mistet livet under Vietnamkrigen. Alle navnene er hugget inn i svart granitt. Vi fortsetter til the Washington Monument, som ble reist i 1884 til minne om USAs første president, George Washington. Turen avsluttes i et av de populære Smithsonian-museene, nemlig Air & Space Museum. Her er luftfartens historie samlet, fra Charles Lindberghs Spirit of St Louis til Apollo 11s kommandoenhet og andre gjenstander fra den historiske misjonen i 1969, da Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de første menneskene satt sin fot på månen. Ønsker man å besøke flere museer er det mulighet for det på egen hånd. Kvelden er til fri disposisjon.

Dag 8
Washington D.C. – Philadelphia m. byrundtur – New York og avreise
Liberty Bell, Philadelphia
Vi forlater Washington for å kjøre en kort tur til Philadelphia. Byen er en av de eldste i USA og har vært en av de mest fremtredende i landets historie. Vi kjører blant annet forbi Liberty Bell Center, der den amerikanske uavhengighetserklæringen ble underskrevet 4. juli 1776. Vi skal også innom byens sentrum, som er omdannet til en historisk park, og på den måten får vi stiftet bekjentskap med både amerikansk historie og byen Philadelphia. Etter lunsj kjører vi mot flyplassen i New York og begynner hjemreisen.
Dag 9
Ankomst til Oslo
Vi kommer hjem til Norge etter en spennende reise på USAs østkyst.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr  5 798,–
Tillegg for frokost
Frokost dag 2–3 i New York og og 7–8 i Washington. Pris per person: 748,–
Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende reiseleder
 • Fly Oslo–New York t/r
 • Transport, utflukter, måltider og inngangsbilletter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost dag 4–6
 • Alle flyskatter og -avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sykdomsavbestillingsforsikring, 6 % af reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks (beregn ca. 40 USD pr. person til lokalguider, sjåfører og bagasjebærere)
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikringen har riktig dekning.

Ved behov for ekstra reiseforsikring kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Forlengelse/endringer

Det er dessverre ikke mulig å forlenge eller endre ut- og hjemreise.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bør du opplyse om dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv sørge for innenriksforbindelse til avgangslufthavnen, og vi anbefaler da at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA:

www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Før avreisen

Pass/visum USA

Passet må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass, det er ikke nok å stå i foreldrenes pass.

ALBATROS TRAVEL MÅ HA EN KOPI AV GYLDIG PASS 14 DAGER ETTER RESERVASJONEN.

USA har ikke visumplikt for nordmenn eller EU borgere. Det fylles likevel ut et såkalt ”turist-kort” (I-94-W) samt tollpapirer ombord på flyet. Man kan få opp til 90 dagers opphold med en gyldig returbillett.

Den 12/1 2009 ble de amerikanske myndigheters nye innreiseprogram (ESTA) satt i kraft. Det er obligatorisk, og det er den reisendes plikt å søke elektronisk på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Se her for ytterligere opplysninger: Innreise USA

Dersom det er spørsmål vedr. utfyllelse av søknaden, så skal den amerikanske ambassaden kontaktes.

Venligst legg merke til at reisende, som tidligere er straffet, eller tidligere f.eks. har hatt for langt opphold i USA i forhold til det tillatte, kan nektes innreise. I slike tilfeller bør man selv undersøke mulighetene for innreise ved ambassaden i Oslo.

Tlf. nr. til den amerikanske ambassade i Oslo: 21 30 85 40 (sentralbord)

Legg for øvrig merke til at navnet på flybilletten SKAL stemme 100% overens med det navnet som står i passet! Konsekvensen ved det motsatte er en direkte returbillett tilbake til Norge for egen regning.

Hånden på hjertet

Vanlige turistbusser i USA er generelt komfortable. De har ofte bare en enkelt inngang foran i bussen og ingen dør bak slik vi er vant til hjemmefra. Ofte er det heller ikke koppholder og nett på seteryggen foran setet. Derfor er det en god idé å ha med seg en god ryggsekk som kan brukes til personlige eiendeler mens man er på utflukt eller sitter i bussen.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Viktig

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

De amerikanske myndighedetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhedskontrollen. Det betyr at du skal sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways’ nettsider for utdypende informasjon:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En fantastisk reise med mange opplevelser Reisen var spennende og innholdsrik, og lengden på programmet var akkurat passe til at vi ikke rakk å kjede oss. Det var flere høydepunkter underveis, og jeg likte godt sykkelturen i WashingtonD.C, besøket til Amish befolkningen og Niagara falls. Jeg er glad for at jeg fikk med meg Boston, Cape God og Rhode Island på denne turen som også var vel verdt besøket. Spesielt vil jeg trekke fram reiseleder Nils som er veldig kunnskapsrik, og flink til å se alle i gruppen. Dynamikken i gruppen var veldig bra denne gangen, og var med på å løfte totalopplevelsen utover hva jeg hadde forventet. Alt i alt den beste ferieturen jeg har hatt på lenge.
Date published: 2019-09-27
Rated 5 out of 5 by from Niagara Falls med mye mer. Var primært interessert i tur til Niagara fossene og tok byene i programmet med som en ekstra bonus. Hotellene var vi fornøyd med og spesielt at de lå sentralt i byene.Vi var på forhånd klar over at det ble mye buss kjøring. Samme buss og sjåfør hele veien. Bussen hadde høy standar og med WiFi. Det var meget behagelig kjøring. Men det som gjorde disse lange distansene til en fornøyelse var reiselederen. Utrolig innteresang, morsom , samlende og formidlende kar som var helt fantastisk. Reiseleder gjorde denne turen til en uforglemmelig reise til Amerikas østkyst.
Date published: 2016-10-07
Rated 4 out of 5 by from Vedlig bra reise med mange opplevelser Rundreisen var svært bra og kan anbefales for alle som er interessert i USA - en svært god film på bussen gjorde også de lange avstandene "kortere" og mer lærerik - følgende kan forbedres : a) Reiseinformasjonen bør inkludere kartverk som gjør det lettere å følge med underveis - dette ble delvis kompensert av personlig gjennomgang av reiseleder. b) Beskrevet besøk i Philadelpia var mislykket da vi ikke fikk billetter. c) Det bør være mulig for en overkommelig pris å bestille ekstra beinplass på flyet for lange folk - flyreisen er egentlig et mareritt når man måler 194 Reiselederens/selskapets forberedelser ved ankomst til hotellene var egentlig imponerende (det beste jeg har opplevd !!) - hotellkort og wifipassword ble utdelt i konvolutter til alle i løpet av 2-3 min - MEGET BRA ! Reiselederens felles bestilling av vekking var også veldig bra.
Date published: 2016-05-29
Rated 4 out of 5 by from østkystens høydepunkt Jeg vil ikke klage på reiselederen,for hun tok jobben på kort varsel.Er glad for at turen ikke ble avlyst.Utbyttet av turen hadde blitt større om reiselederen hadde vært på stedene tidligere eller hadde fått tid til å lese seg opp.Noen av hotellfrokostene,som vi hadde betalt mye for,var svært dårlige.Det var lange bussreiser og turen til Toronto kunne med fordel vært kuttet ut.Svært få på gruppen ga uttrykk for at det var viktig for turen.Williamsport ble bare et sted vi overnattet.Guidene i New York og Washington var flinke.Skulle gjerne hatt mer tid der.Vil nok ikke anbefale akkurat denne reiseruten til andre.Albatros kunne med fordel kompensert noe av det vi ikke fikk med for eksempel gratis middag til alle siste kvelden.
Date published: 2016-12-06
Rated 5 out of 5 by from En stor opplevelse med små og store overraskelser Vi visste at vi ville få se de store kjente landmerker som New York sky line og Washington Mall, men reiselederen påtok seg oppgaver langt over hva vi forventet (arrangerte fellesmiddager, undergrunnsbanen i New York, super service og god historiefortelling på bussen, osv.). I det hele tatt var reiselederen: Supercalifragilisticexpialidocious! altså: Superoptikjempefantafenomalistisk! (sitat fra Mary Poppins)
Date published: 2016-05-22
Rated 5 out of 5 by from En meget spennende og innholdsrik reise! Jeg hadde stort utbytte av denne reisen og mange flotte opplevelser både fra byene New York, Toronto, Niagara Falls, Washington, Philadelfia i tillegg til de enorme sterke opplevelsene fra Gettisburg. Vi hadde en fantastisk reiseleder som både var kunnskapsrik og følte ansvar for oss fra første dag. Han ga oss et godt bilde av amerikansk historie som var nytt for mange.
Date published: 2016-05-23
Rated 5 out of 5 by from Østkystens høydepunkter. Vi hadde en kjempefin reise.Turen svarte til alle forventningene.Ikke minst pågrunn av den fabelaktive reiselederen. Han møtte oss med godt humør fra dag en til reisens slutt.Han var veldig innkluderende.Han kunne svare på alle spørsmål han fikk.Vi fikk mer ut av reisen enn vi hadde trodd.Reisen var veldig fint lagt opp. En stor honnør til Nils. Vi kunne tenke oss å reise med ham ved en senere anledning. Takk for turen. Toril og Poul.
Date published: 2016-05-30
Rated 5 out of 5 by from En svært opplevelsesfull reise på USA,s østkyst Reisen varte i 10 dager. Alle dagene var full av innholdsrike opplevelser. Reisen fant sted i tidsrommet 15.9-24.9.19. Vi var svært heldig med været. Temperatur mellom 25-30 grader. Til tider noe varmt enkelte dager da vi gikk lenge. Reiseleder Nils E Aase var den beste reiseleder jeg har møtt. Kunnskapsrik,morsom, inkluderende ,bød på seg selv, gav gode og praktiske råd og stod til disposisjon døgnet rundt.Vi var 24 deltagere på turen og stedene vi besøkte var alle svært interessante. Spesielt Washington DC, Niagara Falls, Gettysburg, Hyannis, Rohde Island og selvsagt New York.Alt i alt en svært vellykket tur.
Date published: 2019-09-25
 • y_2021, m_12, d_4, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_46
 • loc_no_NO, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser