USA – østkystens høydepunkter

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

New York, Washington, Philadelphia, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur

USAs moderne historie ble født på østkysten, og på denne Albatrosreisen får du håndplukkede opplevelser fra de viktigste historiske og geografiske stedene på landets nordlige østkyst. Først og fremst i de to metropolene New York og Washington, der vi skal på byrundturer med blant annet 9/11 Memorial, Air & Space Museum og de mange ikoniske monumentene ved The Mall i Washington DC. Det er også tid til å få litt storbystemning og utforske byene på egen hånd. Vi ser nærmere på historien med besøk i Philadelphia, Amish Country og Gettysburg, der et av de viktigste slagene i den amerikanske borgerkrigen ble utkjempet, og i New England besøker vi små, sjarmerende kystbyer. I tillegg byr reisen på en overnatting ved uforglemmelige Niagara Falls, som vi ser fra både vannsiden og landsiden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram 11 dager
Dag 1
Oslo–New York–Philadelphia. Innsjekking på hotellet
Dag 2
Philadelphia–Baltimore–Washington. Liberty Bell og Washington by night (Ca. 25 mil)
Dag 3
Washington D.C. Byrundtur med Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum
Dag 4
Washington D.C.–Gettysburg–Lancaster–Williamsport (Ca. 45 mil)
Dag 5
Williamsport–Niagara Falls, USA. Båttur på den kanadiske siden av fossen (Ca. 38 mil)
Dag 6
Niagara Falls–staten New York og Massachusetts (Ca. 75 mil) 
Dag 7
Framingham–Boston–Hyannis på Cape Cod
Dag 8
Hyannis–Newport–Yale–New York City
Dag 9
New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hand
Dag 10
New York og avreise
Dag 11
Ankomst Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Hampton Inn Philadelphia Center City-Convention Center

 • Aircondition
 • Hårføner
 • Kabel-tv
 • Strykebrett og strykejern

Hotellet ligger i hjertet av Philadelphia nær restauranter og barer. Hotellet byr på både bar og restaurant og rommene er moderne. Det er ikke tillatt å røyke på hotellet. 

Kun 20 minutter til fots fra hotellet finner du Liberty Bell og Independence Hall. 

Du kan lese mer om hotellet på https://www.hilton.com/en/hotels/phlcvhx-hampton-philadelphia-center-city-convention-center/

Yours Truly DC Hotel

 • Aircondition
 • Hårføner
 • Kabel-TV
 • Strykebrett og strykejern

Hotellet ligger i nær hjertet av Washington D.C. i Dupunt Circle som er et populært område med barer og restauranter. Det er kun ca 1,7 km til Det Hvite Hus og en kort metrotur til Capitol Building. Det er heller ikke langt til Georgetown og Embassy Row fra hotellet. 

Hotellet har et moderne treningsrom og en kafé, en bar og en restaurant. I restauranten serveres det frokost, lunsj og middag. Rommene er moderne og alle rommene er ikke-røyker. 

Du kan lese mer om hotellet på https://www.yourstrulydc.com/?utm_source=Google-My-Business&utm_medium=organic

Genetti Hotel

 • Flatskjerm-tv med kabeltv
 • Gratis wifi
 • Aircondition
 • Kaffe-/tefasiliteter
 • Hårføner

Dette hotellet i Williamsport har både utendørs basseng, restaurant og bar. Dessuten kan alle rommene by på fasiliteter som kjøleskap og kaffetrakter. Det er kort gåavstand til en rekke restauranter, og det er også gratis wifi til alle gjester.

Du kan lese mer om hotellet på https://www.genettihotel.com
 

Sheraton Framingham

 • Svømmebasseng
 • Hårtørker
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger ca. 30 minutters kjøretid fra sentrum av Boston. Her finnes det en restaurant, treningsrom og både innendørs og utendørs svømmebasseng. Hotellet tilbyr også gratis shuttlebuss til det lokale kjøpesenteret, hvor man også kan finne flere restauranter.

Du kan lese mer om hotellet på  www.sheratonframingham.com  

Comfort Inn

 • Gratis wi-fi
 • Kabel-tv
 • Aircondition
 • Hårtørker

Comfort Inn ligger sentralt i Hyannis på Cape Cod. Det er kun få minutters gange til stranden og kun noen få skritt til Hyannis’ idylliske havnefront. Hotellet er omgitt av gater med restauranter, caféer og butikker og selve hotellet byr bl.a. på gratis wi-fi.

Du kan lese mer om hotellet på  https://www.choicehotels.com/massachusetts/hyannis/comfort-inn-hotels/ma217

Sheraton New York Times Square

 • Aircondition
 • Hårføner
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger i hjertet av New York ved det kjente Times Square. Det er kun noen få skritt til metrostasjonen 7th Ave. og et stort utvalgt av spisemuligheter. Det en Hudson Market-restaurant på hotellet og mange restauranter, butikker m.m. i nærheten. 

Du kan lese mer om hotellet på https://www.marriott.com/en-us/hotels/nycst-sheraton-new-york-times-square-hotel/overview/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
29 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–New York–Philadelphia. Innsjekking på hotellet
New York City

Vi flyr fra Oslo til New York og kjører ca. 15 mil sørover til Philadelphia der vi sjekker inn på hotellet og slapper av etter flyreisen.

Dag 2
Philadelphia–Baltimore–Washington. Liberty Bell og Washington by night (Ca. 25 mil)

Vi starter dagen med opplevelser i Philadelphia. Byen er en av de eldste byene i USA og har en av de mest fremtredende i landet historie. Vi kjører blant annet forbi Liberty Bell Center der den amerikanske uavhengighetserklæringen ble underskrevet den 4. juli 1776. Vi skal også innom byens sentrum som er gjort om til en historisk park og på den måten både få innblikk i den amerikanske historien samt byen Philadelphia.

Vi reiser videre sørover mot USA’s mektige hovedstad. Etter ankomst drar vi ut på en kveldstur i Washington. Det er en helt unik opplevelse å se de ikoniske monumentene og minemerkene i Washington i måneskinn, eller byens nattelys (hvis det er overskyet). Vi skal se Capitol, Washington Monument, Det Hvite Hus og mange andre av byens karakteristiske varetegn og få en flott start på reisen vår.
Etter kveldsturen drar vi til hotellet og sjekker inn.

Dag 3
Washington D.C. Byrundtur med Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum
Arlington-kirkegården, Washington

Washington er en by som det er lett å få overblikk over, siden den ble planlagt som hovedstad. I sentrum finner man Capitol Hill, en liten bakketopp med Capitols hvite kuppel, der både den lovgivende og den juridiske makten ligger: Kongressen og Høyesterett. Foran Capitol Hill ligger The Mall, et grønt område flankert av minnesmerker for de store presidentene: Washington, Jefferson og Lincoln. Dessuten ligger det et vell av imponerende museer her – under det store Smithsonian Institutes altfavnende vinger finner man både naturhistorie, historie og kunst.

Vi tar en byrundtur til noen av byens største historiske severdigheter. Vi starter ved Lincoln Memorial, et marmortempel som er båret av 36 marmorsøyler – det samme som antallet stater på Lincolns tid, og vi sykler også forbi Martin Luther King Memorial og Det hvite hus, som vi nøyer oss med å beundre på avstand. Ved Vietnam-muren kan vi se de over 58 000 navnene på amerikanske soldater som mistet livet under Vietnamkrigen. Vi fortsetter til Arlington-kirkegården, der vi blant annet skal besøke John F. Kennedys gravsted med den evige ilden.

Turen avsluttes i et av de populære Smithsonian-museene, nemlig Air & Space Museum. Her er luftfartens historie samlet, fra Charles Lindberghs Spirit of St Louis til Apollo 11s kommandoenhet og andre gjenstander fra den historiske misjonen i 1969, da Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de første menneskene satt sin fot på månen. Ønsker man å besøke flere museer er det mulighet for det på egen hånd. Kvelden er til fri disposisjon.

Dag 4
Washington D.C.–Gettysburg–Lancaster–Williamsport (Ca. 45 mil)
Slagmarken ved Gettysburg

Etter frokosten fortsetter vi til Gettysburg, der det viktigste slaget i den amerikanske borgerkrigen fant sted. På tre skjebnesvangre dager fra 1. til 3. juli 1863 falt mer enn 7000 menn, over 33 000 ble såret og knapt 11 000 forsvant eller ble tatt til fange i det blodigste slaget i den amerikanske borgerkrigen. I alt døde 625 000 mennesker i løpet av de fire årene krigen varte.

Slaget endte med at den suksessrike sørstatshæren, ledet av general Robert E. Lee, måtte se seg beseiret av Unionsstyrken og general George Gordon Meade. Borgerkrigen var allikevel langt fra slutt etter slaget ved Gettysburg – det skulle gå nesten to år til før det endelig ble fred og unionen gjenforent. Fire måneder etter slaget innvidde president Abraham Lincoln en kirkegård på slagmarken med sin berømte Gettysburg-tale der han slo fast hvor viktig krigen var og fornyet sitt løfte om å føre den til ende.

Den dag i dag er talen pensum på skolen og en del av utenatlæren for amerikanske elever. I tillegg til kirkegården ligger Gettysburg National Memorial Park på slagmarken til minne om det grusomme slaget som vendte krigen til nordstatenes fordel.

Etter besøket i Gettysburg drar vi videre til Lancaster, der vi besøker Amish-folket. Amish-folket er nedstammer fra tyske, nederlandske og sveitsiske innvandrere, som dro over Atlanterhavet til Amerika for å unngå forfølgelse i hjemlandene sine. En del av disse immigrantene bosatte øst i Pennsylvania, nærmere bestemt Lancaster.

Amish-folket er underlagt en streng form for kristendom. Her teller dyder som hardt arbeid og et enkelt liv. Bibelen blir tolket bokstavelig, og pasifisme er en ufravikelig grunnholdning. Bruk av maskiner i landbruket er ikke tillatt, og mange familier har 8–10 barn. Amish-folket er lette å kjenne igjen på klærne – for kvinnenes vedkommende er det kjole og kyse, og for mennene er det svarte bukser, jakke og bredbremmet hatt. I dag skal vi høre mye mer om tradisjonene og livsformen, og det er på mange måter som å gå et par hundre år tilbake i tiden.

Dagens kjøretur slutter i den hyggelige byen Williamsport med mange viktorianske hjem fra 1800-tallet.

Dag 5
Williamsport–Niagara Falls, USA. Båttur på den kanadiske siden av fossen (Ca. 38 mil)
Niagara Falls

Vi forlater Williamsport og kjører til et av verdens mektigste fossefall, Niagara Falls. Vi tilbringer formiddagen ved de storslåtte fossefallene. Niagara Falls er navnet på to byer, en i USA og en i Canada, og på tre enorme fosser som skiller de to byene. De tre fossene American Falls, Bridal Veil Falls og Horseshoe Falls er i all deres velde ubeskrivelig vakre. Vi skal ut på en båttur, der vi kommer helt innpå de enorme vannmassene (regnponchoer utleveres) og samtidig får besøkt Canada. Det vil være mulighet for å oppleve fossefallet fra luften på en helikoptertur (ikke inkludert i reisens pris).

Overnatting i Niagara Falls, Canada.

Dag 6
Niagara Falls–staten New York og Massachusetts (Ca. 75 mil) 

Tidlig om morgenen kjører vi fra Niagara Falls. Vi spiser frokost på en «diner» underveis, for vi har en lang kjøredag foran oss, men du kan slappe av og nyte det flotte landskapet vi kjører forbi på veien.

Vi gjør holdt ved byen Stockbridge på grensen mellom Massachusetts og New York. Byen ånder historie her i hjertet av New England. Opprinnelig ble Stockbridge grunnlagt som misjonærstasjon i det den gangen «ville» USA. Misjonærene hadde til oppgave å omvende mohikanerne – og klarte det. Det benyttet de seg av under den fransk-indianske krigen, som var Sjuårskrigens front i Nord-Amerika, da både Storbritannia og Frankrike var avhengige av å ha indianerne som allierte soldater. Belønningen for mohikanernes deltagelse på britisk side var at de kunne beholde landet sitt for tid og evighet – men løftet ble brutt, og stammen måtte flytte lengre og lengre mot vest.

Da jernbanen kom til Stockbridge i 1850 utviklet byen seg til et populært utfluktsmål på grunn av sin idylliske beliggenhet. Hit dro overklassen fra New York City og Boston, og de gjør de den dag i dag. Vi gjør et kort opphold før vi fortsetter mot øst i Massachusetts og når fram til byen Framingham utenfor Boston, der vi overnatter.

Dag 7
Framingham–Boston–Hyannis på Cape Cod (ca. 15 mil)
Cape Cod

Om morgenen forlater vi Framingham og kjører inn til sentrum av en av USAs mest legendariske og historiske storbyer, Boston. Her drar vi på panoramasightseeing og ser litt nærmere på West End-området med fasjonable Beacon Hill og Bostons eldste bydeler. På motsatt side av elva Charles River kan vi se over på Massachusetts Institute of Technology (MIT), som er et av verdens førende universiteter. Andre severdigheter er det grønne smijernsstadionet Fenway Park, som vekker minner om en tid på begynnelsen av 1900-tallet, da kjekke baseballspillere var de absolutte idolene.

Etter lunsjpausen forlater vi Boston og kjører ut til utkanten av byen der vi besøker JFK Presidential Library and Museum. Her kan vi gå på oppdagelse i John F. og Jackie Kennedys liv. Blant de utstilte gjenstandene er presidentfruekjoler, offisielle gaver som ble gitt til presidenten og originale valgplakater. Overalt blir det vist videoklipp av JFKs mest berømte taler, og det er vanskelig ikke å få gåsehud når man hører ordene «Ich bin ein Berliner».

Nå er det tid til å sette kursen mot New Englands idylliske kyst, nærmere bestemt Cape Cod, hvor målet for dagens program er Hyannis. Byens trehus og flotte kystlandskap er som tatt rett fra et postkort, og her kan man for eksempel spise middag på en fiskerestaurant med havutsikt eller nyte en god biff i solnedgangen til lyden av bølgebruset.

Overnatting i Hyannis.

Dag 8
Hyannis–Newport–Yale–New York City (Ca. 42 mil)
Vi har en flott spasertur i vente ved "Cliff Walk"

Formiddagen står i New England og Vanderbiltfamiliens tegn. Turen går fra Hyannis til Newport i staten Rhode Island. Newport er ikke en by som mange europeere legger veien innom, men den er vel verdt et besøk. Vårt første stopp er en spasertur langs Cliff Walk. Vi går en tur langs stien, og på høyre side har vi imponerende paleer og på venstre side havet ved foten av den bratte klippeskråningen. Heretter er vi framme ved The Breakers, som var Vanderbiltfamiliens palé bygd for penger de tjente på å skape jernbaneimperiet sitt. Paleet er et overdådig eksempel på arkitekturen og innredningen fra den perioden som i USA kalles «The Gilded Age» hentet fra Mark Twains roman av samme navn. Det er lett å komme til å tenke på de russiske tsarenes palasser når man ser utsmykningene i gull, marmor og sirlig maling.

Turen går nå mot sør og New York, men først skal vi innom universitetet Yale, som er ett av de 8 såkalte Ivy League-universitetene i USA. Ivy League var egentlig en universitetsliga for amerikansk fotball, men i dag dekker betegnelsen universiteter som har en spesielt anerkjent høy akademisk standard. Yale er et av disse universitetene sammen med blant annet Harvard og Princeton.

Dagen slutter i byen over alle byer, New York.

Dag 9
New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hand
New Yorks berømte skyline

I dag skal vi se nærmere på den fantastiske metropolen som også kalles The Big Apple. Formiddagens byrundtur i buss vil gi oss et godt inntrykk av den mest berømte av New Yorks fem ”boroughs” (bydeler), nemlig Manhattan.

Manhattan består av vidt forskjellige distrikter som har hver sine kjennetegn: Financial District med Wall Street, de etniske bydelene Chinatown og Little Italy med synlige kulturelle bånd, og bohem-bydelen Grenwich Village med sin hyggelige, avslappede stemning og store utvalg av restauranter.

Vi avslutter byrundturen med et besøk ved 9/11 Memorial. Der World Trade Center engang lå er det satt opp et minnesmerke som tar opp halvparten av det omkring 64 000 m2 store området. Minnesmerket ble innvidd i tiåret for terrorangrepet der 2 753 mennesker omkom, de fleste inne i World Trade Centers tvillingtårn.

Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske bassenger der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. En symbolsk framstilling av tårnenes fall og ødeleggelse. På bronsepaneler er det inngravert navnene til alle dem som mistet livet 11. september 2001.

Bassengene er omgitt av en plass med flere hundre trær som er plantet for å gi stedet en stemning av håp og gjenfødsel. Minnesmerket er utført av arkitektene Michael Arad og Peter Walker & Partners, som vant arkitektkonkurransen blant de mer enn 5000 innsendte forslagene. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta (som også blant annet har tegnet den norske ambassaden i Berlin) står for paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. På Times Square kan det være mulighet for å kjøpe teaterbilletter til sterkt nedsatte priser. På Midtown Manhattan ligger New Yorks mest eksklusive gate, Fifth Avenue, og her ligger også Rockefeller Center og Empire State Building. Langs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med de tre enestående museene med kunstsamlinger i verdensklasse: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. Det meste er i gåavstand, men området er stort og man blir nødt å velge ut hva man vil se.

Dag 10
New York og avreise

Etter frokosten drar vi til flyplassene og starter hjemreisen

Dag 11
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 29 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
10 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–New York t/r (med mellomlanding)
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom 
 • Frokost alle dager (unntatt i New York)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Driks (Beregn ca. 4-5 USD per person per dag til lokalguider, sjåfører og bagasjebærere)
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikringen har riktig dekning.

Ved behov for ekstra reiseforsikring kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bør du opplyse om dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv sørge for innenriksforbindelse til avgangslufthavnen, og vi anbefaler da at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA:

www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Før avreisen

Pass/visum USA

Passet må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass, det er ikke nok å stå i foreldrenes pass.

ALBATROS TRAVEL MÅ HA EN KOPI AV GYLDIG PASS 14 DAGER ETTER RESERVASJONEN.

USA har ikke visumplikt for nordmenn eller EU borgere. Det fylles likevel ut et såkalt ”turist-kort” (I-94-W) samt tollpapirer ombord på flyet. Man kan få opp til 90 dagers opphold med en gyldig returbillett.

Den 12/1 2009 ble de amerikanske myndigheters nye innreiseprogram (ESTA) satt i kraft. Det er obligatorisk, og det er den reisendes plikt å søke elektronisk på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Se her for ytterligere opplysninger: Innreise USA

Dersom det er spørsmål vedr. utfyllelse av søknaden, så skal den amerikanske ambassaden kontaktes.

Venligst legg merke til at reisende, som tidligere er straffet, eller tidligere f.eks. har hatt for langt opphold i USA i forhold til det tillatte, kan nektes innreise. I slike tilfeller bør man selv undersøke mulighetene for innreise ved ambassaden i Oslo.

Tlf. nr. til den amerikanske ambassade i Oslo: 21 30 85 40 (sentralbord)

Legg for øvrig merke til at navnet på flybilletten SKAL stemme 100% overens med det navnet som står i passet! Konsekvensen ved det motsatte er en direkte returbillett tilbake til Norge for egen regning.

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

 

Hånden på hjertet

Information

Bussene som brukes i Canada og USA har en helt annen design og layout enn vi er vant til fra Europa, som de fleste kjenner igjen fra film og tv. Designet gjør at bussene ser ut som noe vi hadde for 20 år siden. Alle bussene vi bruker er selvsagt funksjonelle, godkjente, inspiserte og intakte. Bussene har ofte kun én inngang foran på bussen og ingen bakdør, slik vi kjenner det hjemmefra. I tillegg er det ofte ikke koppholder og nett i forsetet. Det er derfor greit å ta med en god sekk, som kan brukes til personlige eiendeler under utflukter og på bussen.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Frokost

Den nord-amerikanske frokostvanene er relativt enkle hvis man sammenligner med de skandinaviske. De fleste standardhotellene i Canada og USA, serverer en såkalt «continental breakfast» som typisk består av kaffe/te, juice, toastbrød med smør og syltetøy. Det er ikke unormalt at de kun har papptallerkener og pappkrus da mange tar frokosten «to go». 

Viktig

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

De amerikanske myndighedetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhedskontrollen. Det betyr at du skal sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur på USAs østkyst Virkelig en fantastisk opplevelse som er vanskelig å beskrive. Dagene var fulle av opplevelser, og det ble veldig mange inntrykk. Selv om det var til dels lange transportetapper og at vi var på reise nesten hver dag, opplevdes det ikke som stressende. Guiden vår var helt super. Han var kunnskapsrik, vennlig, humoristisk og omtenksom overfor oss i gruppa. Spesielt Niagra Falls, samt slottet til Vanderbilt-familien var et absolutt højdare. Boston var en utrolig flott, ren og ryddig by. Stockbrigde, en liten koselig by med et historisk hotell med sjel. Amerikanerne er også gode på memorials! Dette er bare noen av høydepunktene fra turen vår. I tillegg har jeg lyst til å nevne gruppa vi var på tur med; en utrolig hyggelig gjeng. Tusen takk for en fantastisk opplevelse. Anne-Berit
Date published: 2019-10-10
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk reise med mange opplevelser Reisen var spennende og innholdsrik, og lengden på programmet var akkurat passe til at vi ikke rakk å kjede oss. Det var flere høydepunkter underveis, og jeg likte godt sykkelturen i WashingtonD.C, besøket til Amish befolkningen og Niagara falls. Jeg er glad for at jeg fikk med meg Boston, Cape God og Rhode Island på denne turen som også var vel verdt besøket. Spesielt vil jeg trekke fram reiseleder Nils som er veldig kunnskapsrik, og flink til å se alle i gruppen. Dynamikken i gruppen var veldig bra denne gangen, og var med på å løfte totalopplevelsen utover hva jeg hadde forventet. Alt i alt den beste ferieturen jeg har hatt på lenge.
Date published: 2019-09-27
Rated 4 out of 5 by from Virkelig en fantastisk reise! Reisen var lærerik, spennende gikk uten problemer. Reiseleder Nils Erik Aase var hyggelig, omsorgsfull og morsom. Veldig dyktig!!
Date published: 2019-09-25
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med super reiseleder - opplevelsene sto i kø Reiselederen var fantastisk; kunnskapsrik, omsorgsfull og ga 100% hele tiden, gjorde alt for at gruppen skulle trives og få en best mulig opplevelse av alt.
Date published: 2019-09-25
Rated 5 out of 5 by from En svært opplevelsesfull reise på USA,s østkyst Reisen varte i 10 dager. Alle dagene var full av innholdsrike opplevelser. Reisen fant sted i tidsrommet 15.9-24.9.19. Vi var svært heldig med været. Temperatur mellom 25-30 grader. Til tider noe varmt enkelte dager da vi gikk lenge. Reiseleder Nils E Aase var den beste reiseleder jeg har møtt. Kunnskapsrik,morsom, inkluderende ,bød på seg selv, gav gode og praktiske råd og stod til disposisjon døgnet rundt.Vi var 24 deltagere på turen og stedene vi besøkte var alle svært interessante. Spesielt Washington DC, Niagara Falls, Gettysburg, Hyannis, Rohde Island og selvsagt New York.Alt i alt en svært vellykket tur.
Date published: 2019-09-25
Rated 5 out of 5 by from En flott tur med mange opplevelser Topp reiseleder og hyggelige medreisende. Morro å sykle i Washinton.
Date published: 2018-10-19
Rated 5 out of 5 by from En kjempefin tur med mange spennende steder. Vi var mange spennende steder. Reiselederen var godt forberedt til alle stedene vi besøkte. Fikk veldig mye informasjon underveis i bussen. Vi satte stor pris på at det var kaldt drikkevann i bussen hele tiden. Vi var 23 passasjerer og det var en passe stor gruppe. Stemningen var på topp hos alle deltagere hele tiden.
Date published: 2018-10-17
Rated 5 out of 5 by from En meget hyggelig og innholdsrik reise Reisen var både spennende og opplevelsesrik, ikke aller minst takket være vår fantastiske reiseleder som var meget kunnskapsrik og utviste en service langt over forventet. Kunne ikke blitt bedre - "Tipp/topp - tommel opp". Kanskje litt mye tid på egenhånd i byer vi var lite kjent, men det gikk veldig bra. Hotellene var ikke mer enn gjennomsnittlig, men i Hyannis var det dårlig. Oppveide litt at det var der de hadde den beste frokosten. Wifi-dekningen var også ustabil flere steder. Bussen var nok heller ikke slik vi er vant med fra Norge. Ubalanse i dekkene gjorde at det var vibrasjon i bussen hele veien. I tillegg var det mye "rykk og napp-kjøring". Uansett, turen var veldig bra og anbefales.
Date published: 2018-10-16
 • y_2023, m_5, d_28, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_46
 • loc_no_NO, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser