Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five safari

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Med verdens mest eksklusive tog gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika – kombinert med imponerende Victoria Falls og safari i Sør-Afrikas beste Big Five-område

En eksklusiv Afrikareise for feinschmeckere! Vi starter eventyret på Albatros’ egen Zebra Nature Reserve før vi reiser videre til det legendariske Victoria Falls Hotel og blir innkvartert i to netter. Her skal vi nyte gåturer ved de brusende Victoriafallene. Heretter kjører vi med Rovos Rail – verdens mest luksuriøse tog – gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika med utvalgte stopp underveis. De utsøkte suitene er i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler og har alle eget bad og toalett. Fra togets suiter, panoramasalonger og 5-stjernede restaurant kan du nyte synet av de åpne savannene, grønne høydedragene og det afrikanske folkelivet. I Pretoria forlater vi toget til fordel for safariopplevelser i i vår egen Honeyguide Ranger Camp. I den stemningsfulle campen venter en ekte bushopplevelse – vi bor i komfortable og enkle kanvastelt oppført på tredekk og uten innhegning midt i naturen. Campen ligger i det varierte og vakre Entabeni viltreservat, et av Sør-Afrikas få reservater som kan by på de berømte Big Five: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard samt tallrike andre arter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta amerikansk dollar, rand (Sør-Afrika)

Dagsprogram 13 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst Johannesburg–Zebra Nature Reserve
Dag 3
Johannesburg–Victoria Falls. Solnedgangscruise på Zambezi-elva. Velkomstmiddag
Dag 4
Victoria Falls. Vandretur til fossefallene
Dag 5
Victoria Falls – Rovos Rail
Dag 6
Rovos Rail. Safari i Hwangwe nasjonalpark
Dag 7
Rovos Rail. Mot Sør-Afrika
Dag 8
Rovos Rail. Ankomst til Pretoria. Videre til Honeyguide Ranger Camp i Entabeni viltreservat
Dag 9–11
Honeyguide Ranger Camp i Entabeni viltreservat. Safari, naturopplevelser og avslapping
Dag 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg. Besøk i Soweto og hjemreise
Dag 13
Ankomst Oslo

Hoteller

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp ligger i det privateide Entabeni viltreservat, som er del av det UNESCO-anerkjente Waterberg bioreservatet. Ranger Camp er eid av Albatros og består av 15 bungalower som er oppført i kanvas på tredekk. Tredekket er hevet over bakken, og her bor man komfortabelt med eget bad og dusj under åpen himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenger (standardtelt), stol og skrivebord, skap og safaristoler på terrassen. Campen har en ekte, komfortabel safaristemning helt innpå dyrelivet men uten unødvendig luksus. Det er basseng på campen, så ta gjerne med badetøy.

Navnet Ranger Camp kommer av stedets historie som treningsleir for rangere. Treningsleiren lå avsides fra safarigjestene, og derfor er dette området rikt på dyreliv – både i og omkring campen, som ikke er gjerdet inn. Det er rangere på vakt til alle døgnets tider, så man kan sove trygt og nyte et mer uforstyrret dyreliv enn mange andre steder i Entabeni.

Etter solnedgang kommer en flokk impalaer ofte for å tilbringe natten i campen for å få være i fred for løvene. Løvene kan, som alle reservatets dyr, gå gjennom campen, men det er alltid rangere i leiren.

Ranger Camp består av:

11 standardtelt
2 familietelt
2 deluxe familietelt

Fra og med 2020 har vi 2 nye deluxe familietelt, som er ekstra store med separat rom til barna. Oppgraderingen koster 1300 kr per person på Ranger Camp.

Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den akre beliggenheten og karismatiske stemningen. Hotellet er fra 1904 og ble bygd i englesk kolonistil, omringet av slående vakker natur siden naboen er det UNESCO-fredede fossen Victoria Falls. Hotellet har et svømmebasseng, tre restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en liten kirke. Det er trådløst internett på hele hotellet, og rommene er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks og digital satellit-tv. Badeværelsene har både badekar, dusj og hårtørker, og hotellet tilbyr 24 timers roomservice og klesvask.

Skal middagen inntas i The Livingstone Room er man nødt til å ta på seg presentabel aftenpåkledning. Det er ikke lenger påkrevd med jakke og slips, men dongeribukser, safariklær, sandaler og joggesko er ikke tillatt. Her kan man ta på seg penklærne og nyte den klassiske stemningen!

Les mer på http://www.victoriafallshotel.co/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
71 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo om etteriddagen og ankommer Johannesburg neste dag.

Dag 2
Ankomst Johannesburg–Zebra Nature Reserve

Ved ankomsten til Johannesburg kjører vi nordøstover til Albatros egen camp Zebra Nature Reserve (https://zebranaturereserve.com/) utenfor Pretoria.
Vi spiser lunsj ved ankomst og ved solnedgang tar vi en kjøretur i den vakre naturen samt et besøk på Zebras eget krypdyrssenter. Her får vi mulighet til å studere både sør-afrikanske slanger samt andre fascinerende krypdyr. Senteret fungerer også som et utdannelses- og redningssted for området omkring. Dagen avsluttes med en middag. 

Dag 3
Johannesburg–Victoria Falls. Solnedgangscruise på Zambezi-elva. Velkomstmiddag

Om morgenen flyr vi videre til Victoria Falls i Zimbabwe. Ved ankomst kjører vi direkte til legendariske Victoria Falls Hotell hvor vi skal tilbringe de neste nettene. Hotellet er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den fantastiske beliggenheten og den karismatiske atmosfæren. Hotellet oser av engelsk kolonistil og er omfavnet av den vakreste naturen.

Sist på ettermiddagen seiler vi ut på en «sundowner-cruise» på Zambezi-elva overfor fossefallene. Vi nyter en kjølig drink på dekk mens vi speider etter flodhester og krokodiller i vannet fra vår trygge posisjon på skipet. Om kvelden spiser vi en felles velkomstmiddag.

Dag 4
Victoria Falls. Vandretur til fossefallene

Etter frokost skal vi gå på en vandretur i området ved fossefallene. Det finnes mange vakre fossefall i verden, og Victoria Falls er nok helt i toppen blant de aller vakreste. Fallene er ca. dobbelt så høye og halvannen gang så brede som Niagara Falls på grensen mellom USA og Canada og det kan være vanskelig å se seg mett på områdets skjønnhet og meditative ro. 

Bort sett fra naturens stemmer er det få forstyrrelser her og den grønne regnskogen gjør bildet komplett. Vår reiseleder forteller om stedets historie mens vi utforsker fugle- og viltlivet rundt fallene. 

Dag 5
Victoria Falls – Rovos Rail
Luksustoget Rovos Rail

Omtrent 2 mil fra Victoria Falls ligger det en landsby som vi skal besøke og se hvordan hverdagslivet arter seg her. Vi blir invitert inn i noen av landsbyens boliger, ser hvordan arbeidet med jorden foregår og får kanskje en mulighet til å hjelpe til litt med noen av de daglige gjøremålene. Lunsj er inkludert. Bemerk at vi skal sjekke ut fra hotellet kl. 10 – bagasjen oppbevares på hotellet.

Om ettermiddagen skal vi ut på en av verdens mest eksklusive togreiser. Vi nyter et glass kjølig champagne i togets luksuriøse rammer på 1. klasse mens personalet sørger for at bagasjen vår kommer ombord.

Det føles nærmest som om vi befinner oss i en helt annen tid når vi er ombord på Rovos Rail. Toget er innrettet i ekte viktoriansk stil med trepaneler, fine tepper på gulvene og antikke møbler. For å innkapsle den historiske stemningen er det heller ingen tv-apparater eller radioer ombord. Mobiltelefoner og bærbare datamaskiner er begrenset til togets private suiter og Club Loungen. Ombord er det blant annet en liten souvenirbutikk og spisevogner der du kan få finere sørafrikansk vin og gourmetmåltider som er tilberedt av ferske lokale råvarer.

Etter avgang kjører vi i sørøstlig retning med kurs mot Zimbabwes største nasjonalpark, Hwangwe National Park. Middagen blir inntatt i en av togets spisevogner, og etterpå trekker vi oss tilbake til våre respektive suiter, som alle er komfortabelt innrettede med gode sengeplasser, bad og toalett.

Det å reise med tog i Afrika er virkelig som å gå tilbake i tiden og en fantastisk mulighet til å oppleve kontinentet fra en unik måte. 

Vi gjør oppmerksom på at infrastrukturen og togskinnene i Afrika ikke alltid er i tipp topp stand. Det oppstår derfor mindre forsinkelser og/eller endringer i Rovos Rail-programmet fra tid til annen. 

I de tilfellene vil vi selvfølgelig gjøre vårt ypperste for å sikre at det blir så lite bryderi som mulig for gjestene og helst gjøre opplevelsen enda bedre. 

Dag 6
Rovos Rail. Safari i Hwangwe nasjonalpark Obs: Ruten fra Hwangwe nasjonalpark til Pretoria kan skifte mellom Botswana, sør-Zimbabwe og nord i Sør-Afirka. Dette skyldes logistikk og vil ikke påvirke programmet, da det ikke er utflukter i dette tidsrommet.
Restaurantvognene på Rovos Rail er fra før 1940

Dagen begynner tidlig og frokosten blir servert allerede klokken fem, så vi kan være klar til å dra på morgensafari i Hwangwe nasjonalpark. Etter den spennende safarituren venter en herlig brunsj om bord på toget, og resten av dagen kjører vi gjennom nasjonalparken, så det er en god idé å sitte ved vinduet på utkikk etter de ville dyrene.

Nå ferdes vi på en av Afrikas lengste togstrekninger – 114 km! Middagen serveres ombord når vi har kommet fram til grensen ved Beitbridge.

 

Dag 7
Rovos Rail. Mot Sør-Afrika Obs: Ruten fra Hwangwe nasjonalpark til Pretoria kan skifte mellom Botswana, sør-Zimbabwe og nord i Sør-Afirka. Dette skyldes logistikk og vil ikke påvirke programmet, da det ikke er utflukter i dette tidsrommet.

Ved lunsjtid krysser vi Steinbukkens vendekrets og fortsetter mot byen Bela Bela, som takket vare sine varme kilder tidligere gikk under navnet Warmbaths. I løpet av ettermiddagen kommer vi fram til byen Pyramid der vi skal overnatte.

Dag 8
Rovos Rail. Ankomst til Pretoria. Videre til Honeyguide Ranger Camp i Entabeni viltreservat
Løven er en av de berømte 'Big Five'

Etter frokost på toget er vi framme i Pretoria, Sør-Afrikas administrative hovedstad. Her skal vi på en liten rundtur i den travle storbyen og ser blant annet den flotte Union Building, der Sør-Afrikas regjering holder til. Vi spiser lunsj på veien, og etterpå har vi omtrent tre timers kjøretur foran oss. Vi skal til det viltrike og privateide Entabeni viltreservat, som ligger i Limpopo-provinsen mellom Johannesburg og Kruger nasjonalpark. Vi kjører med buss mot nord, mens den vakre og rødlig glødende Waterberg-fjellkjeden sakte reiser seg i synsfeltet.

Selve viltreservatet er innbegrepet av ekte afrikansk safari. Entabeni betyr rett og slett ”stedet med fjellet”, og når du først har sett den imponerende steinmonolitten som hever seg over området skjønner du hvorfor.

Vi er framme på vår camp i Entabeni,. Den hyggelige leiren ligger midt i naturen og er ikke inngjerdet. Her er det 15 nyoppussede rom som er oppført i kanvas på tredekk. Vi blir innlosjert i de behagelige teltene og spiser middag på campens restaurant.

Dag 9–11
Honeyguide Ranger Camp i Entabeni viltreservat. Safari, naturopplevelser og avslapping

De kommende dagene blir vi på vår herlige camp. Mens vi er her blir vi tilbudt to safariopplevelser hver dag. Vi varierer turene, og det er rike muligheter for å oppleve dyrelivet i Entabeni.

Vi skal prøve tidlig morgensafari og ettermiddagssafari i firehjulstrekkere, og vi får også med oss vandresafari  – lette, spennende fotturer i bushen. Dessuten vbeksler vi mellom safari ved foten av Entabeni-fjellmassivet i det våte lavlandet og safari i høylandet, der vi får se en helt annerledes natur og annet vilt.

Det er ikke mye som kan måle seg med savannens spesielle glød og krydrede duft om morgenen. Det er kjølig og alt ånder fred og ro, nå når nattens jakt og og furore er overstått. Vi møter viltet ved vannhullene og elvene der dyrene slukker tørsten. Her ved foten av fjellmassivet er det spesielt løver, flodhester, nesehorn, gnuer, elaner, kuduer, vortesvin, giraffer og impalaer vi kan få øye på.

Det er ingen garanti for hva vi ser, når eller hvor. Og nettopp uvissheten er en del av naturens sjarme og gjør en safari til en annerledes og spennende opplevelse.

Gjennom årene har viltet vennet seg til biler og andre gjester. Derfor ser man ofte elefanter, giraffer og forskjellige antiloper gresse rett ved siden av safarikjøretøyet. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk står i veien og hindrer oss i å kjøre videre. Reservatet har allikevel så mange områder med tett skog og utilgjengelige fjellområder at viltet har mange skjulesteder og helt usjenerte områder. Derfor foregår safarien på dyrenes betingelser. Safarikjøretøyene er åpne terrengbiler, og det føles ærefryktinngytende når man oppholder seg bare noen få meter fra en gigantisk elefant, for ikke å snakke om løve eller nesehorn, uten gjerde mellom. Men rovdyrene oppfatter ikke en bil med passasjerer som mat – heldigvis!

Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari når mørket faller på eller i de tidligere morgentimene. Det er tepper i de åpne safarikjøretøyene, men vi anbefaler at du tar med deg en lue og en tykk, vindtett jakke eller fleecegenser.

Dag 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg. Besøk i Soweto og hjemreise

Vi forlater safaricampen og kjører mot Johannesburg. Joburg, som den kalles i dagligtale, er Sør-Afrikas største by med over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i byens forretningsbydel, som sakte flater ut i små lave forstadsbydeler.

Johannesburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel og kan virke veldig hektisk og bråkete. Vi besøker den berømte og beryktede townshippen Soweto for å få et innblikk i dagliglivet her. Etter en lang og dyster historie, som begynte i 1944, er Soweto også i dag et enormt villnis av paradokser, men det har skjedd veldig mye siden bulldozerne tromlet ned streikende elever i 1976. I dag sprudler Soweto av energi og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.

Først på kvelden kjører vi til flyplassen i Johannesburg, og herfra flyr vi hjem til Oslo. Det er også mulig å fortsette reisen på en av reiseforlengelsene vi tilbyr – se mer nederst i programmet!

Merk! På de avgangene hvor vi har fly med tidlig avreise fra Johannesburg vil det ikke være tid til Soweto utflukten. 

Dag 13
Ankomst Oslo

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Oppgrader din suite på Rovos Rail

Tillegg for Deluxe-suite: kr. 16.998,- pr. person
Tillegg for Royal-suite: Opplyses på anmodning

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for enkeltrom, Pullman-suite: kr. 27.998,- 
Tillegg for enkeltrom, Deluxe-suite: kr. 48.998,-

Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Fly Oslo – Johannesburg, Johannesburg - Victoria Falls og Johannesburg – Oslo med mellomlanding/er
 • Safari og utflukter ifølge program
 • 3 overnattinger i delt dobbeltkupé (Pullman suite) på Rovos Rail ”Pride of Africa” med helpensjon og alle drikkevarer om bord
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
 • 1 overnatting i delt dobbeltrom på Albatros Zebra Nature Reserve
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5-7 og 9-11
 • Middag dag 2-3 og 5-11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. 100 USD per person)
 • Drikkevarer, når du ikke er om bord på tog
 • Visum Zimbabwe (ca. 30 USD.) Les mer her
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder.
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“
Denne reisen er ikke omfattet av Albatros gratis avbestilling og ombooking

Merk at denne reisen ikke er omfattet av Albatros gratis avbestilling og ombooking. Avbestilling skjer derfor etter Albatros sine alminnelige bestemmelser.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg skal du kontakte den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Sikkerhet

Av sikkerhetsmessige årsaker får barn under 6 år ikke delta på safarikjøreturer. Dessuten er det ikke tillatt å ta med seg barn under 16 år på den beskrevne fotturen i Entabeni viltreservat. Safariguidene arrangerer en spesiell fottur som er tilpasset barn i alderen 6-15 år.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Fotturer

Hvis du ønsker å delta på en av de planlagte fotturene i Entabeni viltreservat bør du være oppmerksom på at turen kan være lett strabasiøs, da vi går gjennom regnskog, opp klipper, gjennom kløfter osv.

Waterberg-området

Den storslåtte naturen i Sør-Afrika nordlige Limpopo-provins nær Botswana og vest for Kruger nasjonalpark har lenge vært kjent som Waterberg. De tidlige nybyggerne døpte området ”vann-berg” på grunn av de tallrike sjøene, sumpene, fossene og elvene, som karakteriserer dette villniset i kontrast til det tørre savannelandet som omgir det.

I 2001 fikk det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve internasjonal status som en del av UNESCOs globale biosfærenettverk. Landskapet er typisk savanne med en vannrik høyslette i midten, noe som skaper mange forskjellige biotoper og dermed også en enestående artsrikdom. Waterberg er ikke et sammenhengende reservat, men består av flere private reservater, og Entabeni viltreservat er det største og mest mangfoldige av dem. Området ligger utenfor malariasonen, og det er derfor ingen grunn til å ta malariamedisin på denne reisen.

Kjekt å ha med

Lommelykt samt fjellsko/tursko, lue og en varm jakke/fleecegenser.

Klimaet i Zimbabwe og Sør-Afrika

Den sørlige afrikanske vinteren ligger i motsetning til vår i månedene juni–august, ofte med kalde netter. Det kan også være tilfellet i mai og september. Den typiske vinterdagen kan sammenlignes med en god norsk vårdag, med sol og temperaturer som godt kan snike seg over 20 grader, mens nettene ofte kommer med frost på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen godt snike seg over 30 grader. Byger forekommer året rundt, med flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Sør-Afrika mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men kan forekomme (særlig i de senere år).

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller og driks, så les mere her:

Zimbabwe: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/zimbabwe
Sør-Afrika:
www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 8 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris i 2024
kr 8 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 14 998,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

Pris i 2025
kr 9 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 14 998,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Pris med oppgradering av hotell i 2024
kr 10 498,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 17 498,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Pris med oppgradering av hotell i 2025
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 17 998,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

 

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Bestilling av reiseforlengelsen må skje i sammenheng med bestillingen av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen så tidlig som mulig, ettersom vi ikke kan garantere tilgjengelighet på hotell og fly for alle avreisedatoer. Vær oppmerksom på at prisen for forlengelsen kan variere avhengig av tilbud og etterspørsel.

Reiseforlengelsen er på egenhånd uten en reiseleder fra Albatros, og det er derfor ikke et minimum antall deltakere som kreves for at forlengelsen skal gjennomføres.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 12 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Explorers Village
Herlig 3-stjerners lodge med svømmebasseng, restaurant og bar. Eiendommen har utsikt over den afrikanske bushen og et vannhull som ofte besøkes av elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark. 

Les mer på: www.shearwatervictoriafalls.com

Pris i 2024
12 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
15 498,– pr. person i enkeltrom på The Explorers Village

Pris i 2025
12 998,– pr. person i delt dobbeltrom på The Explorers Village
15 998,– pr. person i enkeltrom på The Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillegg for oppgradering av hotell i 2024
kr 5 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 12 500,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Tillegg for oppgradering av hotell i 2025
kr 7 000,– pr. person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 15 100,– pr. person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visum, som kan kjøpes ved innreise, hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger, henviser vi til ambassaden.
 • Visum til Zimbabwe Pris fra 30 USD (Læs mere her)
 • Vaksinasjon (Læs mere her)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 16 998,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 4 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris i 2024
kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 23 996,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Pris i 2025
kr 19 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 26 496,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell i 2024
kr 3 500,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 9 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for oppgradering av hotell i 2025
kr 6 000,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 13 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from Mange flotte opplevelser Fint opplegg med 3 forskjellige turer.
Date published: 2024-03-03
Rated 5 out of 5 by from En drømmereise En fantastisk reise fra begynnelse til slutt. Reisen var i store trekk som beskrevet, noen endringer ble gjort men dette fikk vi beskjed om før reisen startet. Reiselederen som steppet inn på kort varsel var både entusiastisk og kunnskapsrik. All mat og alle opplevelser var av ypperste klasse.
Date published: 2024-02-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise med mange gode opplevelser Reisen var spennende. Flott hotell, morsom togtur, utrolig god service, så mange unike opplevelser. Svært hyggelig og flink reiseleder. Joan ledet oss trygt gjennom hele reisen. En erfaren mann med utrolig mye kunnskap om Afrika som han delte med oss.
Date published: 2024-02-27
Rated 5 out of 5 by from en fantastisk tur med god variasjon av opplevelser Dette svarte skikkelig til forventningene. Akkurat passe med opplevelser på hver del av turen. En bedre reiseleder tror jeg det er umulig å finne, store kunnskaper om landet og ikke minst omtanke til oss i reisefølget. Dette var virkelig bra.
Date published: 2023-10-25
Rated 1 out of 5 by from Interessant reise Ei svært interessant reise der vi opplevde og lærte mykje om sørlege Afrika. Fin natur og dyreopplevingar, flott opphald i den gamle koloniverda (Victoria Falls Hotell). Svært flink, oppmerksam, oppsorgsfull og kunnskapsrik reiseleiar.
Date published: 2020-02-27
Rated 5 out of 5 by from Mangfoldige opplevelser. Godt planlagt og gjennomført! ( ingen ting og irritere seg over). Fantastiske opplevelser i kø. Eks. Frokost i bushen, eller champagne på sengen i Rovos rail. En flott reiseleder hvor vi alle følte oss ivaretatt. Hun vil vi gjerne ha som reiseleder igjen! Vi forlenget reisen etter anbefaling fra Albatros. En flott avslutning på turen hvor vi også hadde tid til egne aktiviteter/opplevelser.
Date published: 2020-02-15
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med tre flotte forskjellige opplevelsesteder. Vi hadde en fantastisk reiseleder, Trine. Hun var ryddig, smilende, mye sammen med oss. Den beste reiselederen vi har hatt. Alle tre stedene hadde utrolig god service og komfort. Skulle vi gjort turen en gang, til ville vi oppgradert toglugaren. BEA hadde trange plasser (det trangeste vi har opplevd på lenge), maten var dårlig, spesielt frokosten.
Date published: 2020-02-12
Rated 5 out of 5 by from Historien og naturen i spennende samarbeid Dronning Victorias arv og hverdagen i Soweto danner rammen rundt en spennende, tankevekkende og vakker reise hvor historien, naturen og hverdagen til såvel mennesker som dyr, får en framtredende plass. Vi kjenner på «Victoria-tidens storhet», vi møter nesehorn fra barnehjemmet og deres engasjerte «fostermødre» som snakker dem til rette, vi møter en egoistisk løvefar som jager vekk barna sine når også de vil ha litt mat, vi møter badeglade elefanter og granskende sjiraffer og vi møter utrolig mange vennlige, engasjerte og stolte mennesker. Med oss, som en klippe gjennom hele denne minnerike turen, er en reiseleder med følgende varemerke: «Hun ser alle, hun bryr seg om alle og hun tar vare på alle». Takk for en fin tur.
Date published: 2020-02-11
 • y_2024, m_4, d_23, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_46
 • loc_no_NO, sid_ZWRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser