Maraton

The Great Wall Marathon i Kina
Albatros Travel arrangerer en rekke egne eventyrlige maratonløp.

Hva sier du til å løpe på Den kinesiske mur, gjennom Grønlands hvite snølandskap eller på den afrikanske savannen? Albatros’ maratonreiser gir deg alltid en eventyrlig opplevelse og et løp ut over det sedvanlige!

Det startet i 1998, da stifteren og eieren av Albatros Travel, Søren Rasmussen, som en del av en større satsing på Kina kom på tanken om å arrangere et maraton på Den kinesiske mur. I samarbeid med daværende formann for Dansk Atletik Forbund, Thomas Thomsen, ble det valgt et egnet stykke av muren, og en rute ble målt opp. Året etter sto 300 dansker klare til å løpe de 42,195 kilometerne på og rundt Den kinesiske mur i det første Great Wall Marathon. I årene etter har deltakerantallet jevnt og rolig steget til 2500 fordelt på mer enn 50 nasjonaliteter.

Adventure Marathon

Suksessen i Kina førte med seg flere løp. I 2001 så The Polar Circle Marathon på Grønland dagens lys, 2005 ble starten på The Big Five Marathon i Sør-Afrika, i 2009 kom Petra Desert Marathon på kalenderen, og siste skuddet på stammen kom i 2013 med Bagan Temple Marathon i Burma. Her løper man blant mer enn 2000 buddhistiske templer på den vakre Bagan-sletten.
Bagan Temple Marathon

Hele serien er døpt Adventure Marathon og dekker de ovenstående eksotiske – og utfordrende – løpene. For Adventure Marathon-løpene gjelder alltid følgende:

  • Løperuten (på de klassiske 42,195 km) går gjennom enestående omgivelser med særpreget natur eller kultur.
  • Underlaget er delvis utfordrende å løpe på, som f.eks. klipper, sand eller is, og det varierer underveis.
  • Ruten er fysisk krevende – enten med tøffe stigninger og nedoverbakker, i stor høyde eller i ekstreme temperaturer.

Deltakelse på løpene skjer alltid i forbindelse med en pakkereise i det pågjeldende landet, så du får mulighet for å oppleve mer av naturen og kulturen i området du besøker.

Reisene til Albatros’ Adventure Marathon finner du på søstersiden vår Albatros Adventure Marathon, hvor du kan lese mer om de forskjellige løpene og bestille din neste løpereise. Du kan også klikke deg direkte inn på hjemmesiden til favorittløpet ditt nedenfor:

The Great Wall Marathon
The Big Five Marathon
The Petra Desert Marathon
The Polar Circle Marathon
The Bagan Temple Marathon