Pass og visum Hellas

En alle av søyler i oldtidsbyen Olympia

Les om regler for pass og visum ved reiser til Hellas

Passet ditt må være gyldig for hele reisen i Hellas. Visum til Hellas er ikke påkrevd for norske statsborgere.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte dokumentene med deg når du møter opp på flyplassen.

 

Innreiseskrav til Hellas

Alle reisende skal utfylle et innreiseskjema, en såkalt PLF, før avreise og senest før innsjekk på flyplassen. Når den er utfylt mottar du en QR-kode på mail som skal fremvises når du sjekker inn.

Utover PLF-skjemaet er det litt forskjellige regler for innreise til Hellas:

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å utfylle innreiseskjemaet som beskrevet her på siden, og medbringe ditt koronasertifikat. Vi anbefaler at du skriver ut ditt EU-koronasertifikat på engelsk på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_hellas/id2414955/

Innreiseskjema (PLF-skjema)

Før avreise fra Norge til Hellas skal alle reisende utfylle et PLF-skjema (Passenger Locator Form).

Vi har laget en veiledning til utfylling av skjemaet som vi anbefaler deg å følge, for å sikre at alt blir utfylt riktig. Vi foreslår at man printer veiledningen ut eller har den åpen i en annen fane når man utfyller skjemaet.

Har man ikke utfylt innreiseskjemaet vil man bli avvist ved innsjekk på flyplassen. Skulle dette skje, kan reisen ikke refunderes.

Som reisende er det ditt ansvar at innreiseskjemaet er utfylt korrekt innen avreise.

Fremvisning av QR-kode på flyplassen

Når skjemaet er utfylt mottar du en pdf-fil på mail med QR-koden som SKAL fremvises ved innsjekk på flyplassen og ved ankomst i Hellas. QR-koden kan vises frem i utskrevet eller digital form.

Klikk her for å hente Albatros veiledning til innreiseskjemaet:

https://documents.albatros-travel.com/no/veiledning_plf_hellas.pdf

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://travel.gov.gr/#/

 

Ofte stilte spørsmål

Når kan jeg starte å utfylle skjemaet?

Du kan utfylle innreiseskjemaet allerede nå.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk vår veiledning og følg ett steg av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det kan gi deg utfordringer.

Skal jeg utfylle alle felter?

Vi anbefaler at du kun utfyller de obligatoriske feltene, og hopper over dem som ikke er det.

Skal jeg lage én PLF per person, eller per booking?

Hvis dere er flere som reiser sammen kan dere registreres i samme skjema. Du bestemmer selv om dere alle skal stå i det samme, eller om dere ønsker hvert deres. Husk, at alle i reiseselskapet fra 0 år og oppover skal fylle ut et innreiseskjema. Følg vår veiledninger hvis du ønsker å tilføye flere personer i samme PLF.

Skal jeg betale noe for PLF-skjemaet?

Nei, det er gratis å utfylle innreiseskjemaet. Hvis du blir bedt om å betale noe, er du mest sannsynlig på feil nettside. Følg linken og veiledningen som vi sender ut.

Skal jeg utfylle et PLF-skjema for mine barn?

Alle i reiseselskapet fra 0 år og oppover skal utfylle et innreiseskjema.

Hellasreiser

 • Vårstemning på Peloponnes – en livsnyterreise

  Enestående historie, gjestfrihet og krystallklart hav. Bli med til Peloponnes i Hellas med kultur, avslapping og hyggelig samvær

  • 3 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 13 698,–
  fra Oslo
 • Høststemning på Peloponnes – en livsnyterreise

  Enestående historie, gjestfrihet og krystallklart hav. Bli med til Peloponnes i Hellas med kultur, avslapping og hyggelig samvær

  • 3 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 12 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere