Severdigheter i Spania

Det er viktig å holde pauser når du utforsker severdighetene i Spania

Hva må man se i Spania? Spania er fullt av store severdigheter – fra Barcelona til Madrid og solrike Sør-Spania. Les om Spanias største severdigheter her og husk at du skal ha plass til å smake på det gode spanske kjøkkenet.

Det spanske kjøkkenet er mange ting – det rustikke landkjøkkenet mot sør og kystenes skattekammer av fisk og skalldyr. Men det er også nueva cocina vasca – det nye baskiske kjøkkenet i Nord-Spania, som med en hel generasjon av stjernekokker har plassert Spania godt og grundig på det gastronomiske verdenskartet.

Barcelona

Men til et besøk i Catalonias hovedstad hører selvfølgelig også Gaudis eventyrlige arkitektur i bydelen Eixample, der du finner den mastodontiske og enda ikke ferdigbygde katedralen La Sagrada Familia. Barcelonas Rambla – byens hektiske gågate – må også oppleves, og det samme gjelder det middelalderske bysenteret Barri Gotic med de flotte designerbutikkene og de historiske monumentene og for El Ravals miks av bohem-barer og prestisjetunge kunstpalasser.

Skål!

Nord-Spania

Lenger nord, i Baskerland og på nordkysten, er det mer kunst og flere opplevelser å hente. Gå ikke glipp av Museo Guggenheim Bilbao, bygget av den internasjonale topparkitekten Frank Gehry. Museet er halvt byggverk, halvt skulptur, med et sølvglinsende, fiskelignende panser skapt av tynne titaniumplater, og fylt innvendig med amerikansk popart, abstrakt ekspresjonisme og mye mer toneangivende, moderne kunst fra hele verden. Nord-Spania lokker også med Rioja og denne regionens vin, som bør nytes på områdets mange sansepirrende vingårder, og med Hemingways yndlingsby Pamplona i Navarra, der man kan oppleve den berømte og beryktede San Fermin-festivalen. Hvert år den 7. juli stenges oksene inne i de smale gatene, og unge, dristige – eller dumdristige – menn får lov til å la seg jakte på for en dag. Legg også ferien innom Galicia med den vakre hovedstaden Santiago de Compostella, som hvert år hjemsøkes av flere hundre tusen katolske pilgrimer, som etter 800 kilometers fotreise samles rundt middelalderkatedralen Catedral de Santiago.

Puente La Reina i Galicia

Sør-Spania

Fortsett reisen i Sør-Spania, på den spanske solkysten som er mye mer enn Gibraltar og Costa del Sols badestrender. Det er også Picassos fødeby Malaga – og mange av mesterens verk kan naturligvis sees her på Museo Picasso, som hører til i det fornemme Palacio de Buenavista. Sør-Spania innehar dessuten de hvite landsbyer (los pueblos blancos) i Andalucía. Ronda, for eksempel, med den 100 meter dype kløften som deler byen i to, og den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana der flere danske kunstnere har valgt å slå seg ned. Det solrike, sydlige Spania kan også by på Granada med den berømte maurerfestningen Alhambra og storbyen Sevilla, der du kan se flamenco.

Plaza de España i Sevilla

Madrid

Hovedstaden Madrid er med sine 3,3 millioner innbyggere en spennende og pulserende hovedstad. Den er blant annet udødeliggjort gjennom en rekke av den spanske filmkunstneren Pedro Almadovars burleske verk, og gjennom å være den vakre rammen for avslutningen på et av verdens hardeste sykkelløp, Vuelta España. Madrid er rik på underholdning og kultur, og huser blant annet Prado-museet med verk av Goya, inkludert det verdensberømte "Den nakne Maja".

Spania byr også på store naturopplevelser – vandre- og sykkelturer i Pyreneene, skiløp i Sierra Nevada og svimlende natur i nasjonalparkene i Asturias. Det har skjedd mye i Spania, som med sine 45 millioner innbyggere er et av Europas store land, siden diktatoren Franco ble styrtet på 1970-tallet. Og selv om det er et av kontinentets mest bereiste og besøkte land, er det fremdeles mange nye spennende oppdagelser å hente på en reise i Spania. Fra tyrefekting til tapas. Eller fra minneverdig natur til bevaringsverdige kulturminner.

Så er det serveret!

Spaniareiser

 • Costa Dorada og Catalonia

  En uke på Costa Dorada med opplevelser i Catalonia fra vinområdet Priorat til romernes Terragona

  • 06-10-2024
  • 8 dager
  • 11 998,–
  fra Oslo
 • Vårstemning i Catalonia

  Velkommen til sjarmerende Catalonia, hvor vi bor ved havet i Cambrils på skønne Costa Dorada. Oplev blant annet Romerske Tarragona og vin i Priorat

  • 04-04-2024
  • 15 dager
  • 14 498,–
  fra Oslo
 • I maurernes fotspor fra Málaga til Marrakech

  Opplev storslåtte byggverker og enestående vakker natur på en rundreise i Maurerriket

  4,3
  • 2 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 23 998,–
  fra Oslo
 • Elvecruise på Douro – fra Porto til vinlandet

  Fra portvinens fødeby Porto til det UNESCO-fredede vinlandet i Dourodalen, med vakre barokkbyer, vingårder og idylliske landskaper

  4,1
  • 29-08-2024
  • 8 dager
  • 25 998,–
  fra Oslo