An der schönen blauen Donau

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Et førsteklasses cruise på Donau gjennom Europas hjerte

Følg Donau, Europas livsnerve og nest lengste elv, på en reise gjennom vakkert kulturlandskap med start og slutt i vidunderlige Wien. Vi flyter i behagelig tempo gjennom idyllisk, UNESCO-fredet landskap med festninger, fjell, middelalderbyer og hovedstadene Budapest og Bratislava. Du kan nyte byene i ditt eget tempo eller kjøpe vår utfluktspakke som blant annet inneholder et besøk på det berømte klosteret Goettweig i Krems og spennende byvandringer i Linz, Budapest og Bratislava.

Rammen rundt reisen er det komfortable og moderne elvecruiseskipet MS Bellejour. Her er det avslappet stemning om bord og flott utsikt til Donaus vakre omgivelser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro, ungarske forint

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo–München, Tyskland. Med buss til Passau og innsjekking på skipet
Dag 2
Linz, Østerrike. Mulighet for utflukt til sen-gotikkens og renessansens Steyr
Dag 3
Wien, Østerrike. Mulighet til byrundtur med Hofburg-palasset, katedralen og Ringstrasse
Dag 4
Budapest. Mulighet for byrundtur med operahuset og byens imponerende arkitektur
Dag 5
Budapest. Mulighet for utflukt til den ungarske slette, Pusztaen
Dag 6
Bratislava, Slovakia. Mulighet til byvandring i den gamle bydelen.
Dag 7
Pöchlarn, Østerrike. Mulighet for utflukt til klosterbyen Melk
Dag 8
Ankomst til Passau, transport til München og hjemreise

M/S Bellejour

MS Bellejour er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plads til 180 passasjerer fordelt på tre dekk

Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en herlig middag i restauranten, på det store soldekket eller på din egen private lugar

Det romslige fartøyet (126,7 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyte utsikten i loungebaren eller koble av i soldekkets liggestoler. Alle måltider spises i skipets restaurant som varierer mellom buffet og servering ved bordene av den vennlige kelnerstaben.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
17 998,–
Oslo
19 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–München, Tyskland. Med buss til Passau og innsjekking på skipet Avseiling kl 23:30

Etter ankomst til München lufthavn blir vi hentet i buss og kjører til byen Passau ved Donaus bredd. Her ligger skipet som skal være vårt hjem de neste 8 dagene – MS Bolero. Vi går om bord og har tid til å se oss rundt på skipet før vi møtes til vår første hyggelige middag i skipets restaurant.

Dag 2
Linz, Østerrike. Mulighet for utflukt til sen-gotikkens og renessansens Steyr Ankomst kl. 07:30, avseiling kl. 18:00

Om morgenen ankommer vi til byen Linz i Østerrike. Byen strekker seg ut på begge sider av Donau og har til tross for sin vakre beliggenhet et rykte for å være en litt kjedelig industriby. Men i de senere år har byen lykkes med å utvikle seg til en kulturby med en koselig og livlig bysentrum ved Hauptplatz, som er omkranset av vakre barokk- og renessansefasader. Nyere tiltak som kunstmuseet Lentos, Brucknerhaus og Ars Electronica-senteret førte til at Linz i 2009 ble utnevnt til europeisk kulturby.

Dagens Albatros-utflukt går til den østerrikske perlen Steyr, som ligger ved elvene Steyr og Enns. Byen er full av historie og strekker seg tilbake til det 10. århundre. Byens oppblomstring skjedde imidlertid virkelig i det 16. og 17. århundre, Østerrikes jernalder. Den var da et senter for jernproduksjon og våpenfremstilling, noe som genererte betydelige inntekter. I dag har Steyrs makt forsvunnet i historiebøkene, men dens sjarm og historiske betydning forblir uendret.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 3
Wien, Østerrike. Mulighet til byrundtur med Hofburg-palasset, katedralen og Ringstrasse Ankomst kl. 09:00, avseiling kl. 19:30
Wien, Østerrike

Tidlig om morgenen er vi framme i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien, nærmere bestemt i forstaden Nussdorf. Fra 1500-tallet var Nussdorf den viktigste havnen i Wien-regionen. Varer ble fraktet opp og ned langs Donau, og ettersom de andre båtrutene til Wien var smale og vanskelig å ta seg frem gjennom, var det her båtene la til. Det gjør de fremdeles i dag, og det er også i Nussdorf skipet vårt legger til.

Wiens sentrum har imponerende habsburgske palasser og grønne parker. Her går tradisjon og fornyelse hånd i hånd: Man spiller Strauss-valser selv når 20-åringer går på ball, og de tidligere keiserlige stallene har gjenoppstått som det overraskende og svært levende museumskvarteret.

Wiens gamle bydel ligger vakkert omkranset av Ringstrasse-bulevarden med de mange praktbygningene. Inne bak Ringstrasse ligger den imponerende gotiske katedralen Stephansdom og den elegante Graben – en av hovedgatene i Wien. Fra Michaelerplatz, der arkeologene har funnet ruiner helt tilbake til romertiden gjennom Hofburgkomplekset til Heidenplatz, der det er rytterstatuer av Østerrikes to store helter: prins Eugen og erkehertug Karl. I Hofburg finner vi også den berømte Spanske rideskole, der man fremdeles holder på med ridekunst som går 400 år tilbake.

Om ettermiddagen kan man bruke tiden på egen hånd til for eksempel å besøke Schönbrunn slott, som var sommerresidens for Habsburgfamilien og spesielt keiserinne Elisabeth. Slottet står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og har hele 1441 rom. Det er et av Østerrikes viktigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumenter og er vel verdt et besøk.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 4
Budapest. Mulighet for byrundtur med operahuset og byens imponerende arkitektur Ankomst klokken 12
UNESCO-fredede Budapest

Midt på dagen legger vi til kai ved et av de absolutte høydepunktene ved Donau, den UNESCO-fredede hovedstaden Budapest.

Rundt år 1000 innførte kong Stefan I av Ungarn kristendommen. I 1526 inntok tyrkerne handelsbyene Buda og Pest. I perioden etterpå omgjorde den tyrkiske sultanen Suleiman I mange kirker til moskeer, og det ble oppført flotte bad i tyrkisk hamamstil. Forsvarsverkene ble også modernisert. Det kan man se tydelig i dag, for arkitekturen i Budapest rommer tallrike levninger fra den perioden da den arkitektoniske inspirasjonen ble hentet fra Orienten.

Budapest er egentlig en sammenslutning av byene Buda og Pest, men den moderne hovedstaden består egentlig av hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyr "Gamle Buda"). De tre ble forent til én by i 1872. Da startet byens gullalder, som kulminerte da Europas første underjordiske jernbane (nåtidens metrosystem) ble åpnet.

Ved slutten av andre verdenskrig, nærmere bestemt fra 13. februar 1945, kontrollerte sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fikk sosialistisk styre, men det var under sovjetisk kontroll. Et tiår senere sluttet først studentene og senere mange ungarere seg sammen i demonstrasjoner mot styret, og det kulminerte i den store oppstanden i Ungarn høsten 1956. Mellom 25 000 og 50 000 ungarere og rundt 7000 sovjetiske soldater ble drept før demonstrasjonene kunne slås ned.

I 1989 ble bildene og minnene fra 1956 igjen vakt til live den 16. juni, da hundretusener av ungarere gikk ut i gatene for å hylle den tidligere statsministeren Imre Nagy, som var blitt vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrasjonene førte til politiske endringer, og det ble lettet på Jernteppet ved den østerriksk-ungarske grensen. Tusener av østtyskere grep anledningen til å flykte fra DDR langs denne ruten, og begivenheten ble startskuddet til Sovjetunionens og Jernteppets fall.

På dagens Albatrosutflukt fører vår reiseleder an når vi sammen drar på en byrundtur til fots rundt om i byen. Vi besøker blant annet byens flotte operahus.

Budapest har gjennom århundrer vært kjent for kurbadene sine. Romerne var de første til å oppdage de 118 naturlige kildene som daglig sender ut mer enn 70 millioner liter varmt terapeutisk vann fra undergrunnen, og siden har kildene tiltrukket mange reisende.

Den ungarske hovedstaden har likevel annet og mer å by på, noe vi opplever på rundturen vår i den sjarmerende todelte byen. Buda og Pest ligger på hver sin side av Donau og er forbundet av åtte broer. I Buda ligger de to markerte høydene i den gamle bydelen – Borghøyden med Budaslottet, og Gellértfjellet med citadellet.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 5
Budapest. Mulighet for utflukt til den ungarske slette, Pusztaen Avseiling kl. 16:00
Esztergom, Ungarn

I dag har du muligheten til å utforske Budapest på egen hånd. En annen mulighet er å delta på skipets utflukt til den ungarske puszta. I dette området ligger det nesten 75.000 hektar store området på UNESCOs liste over verdens kulturarv – pusztaen. Det er den store ungarske sletten, som er et fremragende eksempel på et kulturlandskap som er blitt bevart intakt. Her har husdyr beitet gjennom årtusener, og utallige folkeslag har migrert gjennom Karpatene og bosatt seg her.

De uendelige vidder er kun av og til avbrutt av trær, lunder og landsbyer, og det virker som om menneskeskapte elementer helt forsvinner i det harmoniske landskapet. I dag er det nesten ingen fastboende på pusztaen, men i beitesesongen fra april til oktober setter hundrevis av kvegoppdrettere dyrene sine på beite.

Under besøket på steppene, kan du blant annet oppleve et tradisjonelt hesteshow.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales om bord. Hvis det er mange påmeldte vil reiselederen selvfølgelig bli med)

Dag 6
Bratislava, Slovakia. Mulighet til byvandring i den gamle bydelen. Ankomst kl 09:00, avseiling kl 18:30
Bratislava, Slovakia

Ikke bare er Bratislava den største byen i Slovakia, den er også hovedstad i det unge landet, som i sin nåværende form først ble opprettet i 1993 etter Sovjetunionens fall.

Slovakia deler grense med Ungarn i sør og med Østerrike i vest, og Bratislava brer seg som en vifte på begge bredder av den mektige Donau for foten av de lave Karpatene. Her, der fjell og elv møtes, kan man se hvordan vinmarkene pryder skråningene. Her er en lang rekke vakre monumenter i den gamle bydelen, som har overlevd både et østerriksk-ungarsk herredømme og et sosialistisk styre, og det kan vi nyte godt av i dag.

På grunn av sin beliggenhet på grensen mellom en mild og en varm klimasone rangerer Bratislava blant de solrikeste stedene i Slovakia, med 1976 solskinnstimer i årlig gjennomsnitt. Derfor er det gode sjanser til å få et solrikt opphold i byen, som ikke er så godt besøkt som Praha og Budapest, men som har like mye å by på.

Gamlebyen og slottet er noen av høydepunktene i Bratislava. Gamlebyen er fylt av museer (f.eks. bymuseet, som har et uhyggelig torturkammer).

Slottet, som ligger høyt hevet over bredden av Donau, var en av Romerrikets forposter fra det første til det femte århundret. Det er verdt hele turen å dra opp til slottet for å nyte utsikten, og på slottet finner vi også Slovakias historiske museum.

På dagens Albatros-utflukt drar vi ut på en guidet tur til fots gjennom den gamle bydelen, Staré Mesto, der vi skal oppleve de vakre barokk- og rokokkokirkene som står side om side med storslåtte paleer. Vi kommer blant annet forbi den gotiske domkirken St. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen.

Skulpturer og gatekunst er fremtredende i gatebildet, og folkelivet utspiller seg rundt handels- og restaurantgaten St. Mikaelsgate og den tilhørende St. Mikaelsporten, som er den eneste bevarte porten i det gamle festningsverket fra middelalderen. På toppen av den 51 meter høye tårnbygningen som omkranser porten, er det en statue av St. Mikael. Tårnet huser i dag et våpenmuseum.

Vi avslutter turen ved broen Novy Most. Her er det et UFO-lignende observasjonsdekk 95 meter oppe i luften, der man kan nyte utsikten over byen og elva. Ti meter under observasjonsdekket finner vi restauranten i UFO-en, der det er mulig å kjøpe forfriskninger (entré til UFO-tårnet er ikke inkludert i reisens pris).

Rederiet tilbyr også en kveldsutflukt med byens minitog. Utflukten bestilles og betales om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 7
Pöchlarn, Østerrike. Mulighet for utflukt til klosterbyen Melk Ankomst kl. 12:30, avseiling kl. 16:30

I dag legger vi til i Pöchlarn, hvor det er mulighet for å bli med på en utflukt til den lille østerrikske byen Melk, som først og fremst er kjent for sitt velbevarte benediktinerkloster, Stift Melk. Klosteret, som majestetisk troner på en høyde over byen, ble grunnlagt i 1089. På 1100-tallet ble det etablert en klosterskole, som fortsatt er i drift den dag i dag. Klosterbiblioteket var i middelalderen kjent for sin store manuskriptsamling, og Umberto Eco har i sin berømte roman "Rosens Navn" gitt navn til en av hovedpersonene, Adso fra Melk, som en hyllest til det kjente middelalderbiblioteket.

På 1700-tallet ble klosteret utvidet i klassisk barokk stil, og klosteret er i dag et av Europas fineste og best bevarte bygningsverk fra barokken.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 8
Ankomst til Passau, transport til München og hjemreise Ankomst kl 08:30

Etter frokost om bord sjekker vi ut fra skipet og kjører til flyplassen i München, der flyet hjem mot Norge venter.

Utfluktspakke

 • Halvdagsutflukt i Linz med utflukt til sen-gotikkens og renessansens Steyr
 • Halvdagsutflukt i Wien med bytur inkludert Hofburg-palasset, katedralen og Ringstrasse
 • Halvdagsutflukt i Budapest med bytur inkludert operahuset og byens imponerende arkitektur
 • Halvdagsutflukt i Bratislava med byvandring i den gamle bydelen Halvdagstur i Pöchlarn med utflukt til benediktinerklosteret Melk

Pris: kr. 1.498,- pr. person

Udflugtspakken gjennomføres ved min. 20 deltagere.
Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en pakke med utflukter ledet av vår danske reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

 

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 17 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for lugaroppgradering
 • Tillegg for utvendig lugar med fransk altan på Middle Deck 3 598,- pr. person
 • Tillegg for utvendig lugar med fransk altan på Upper Deck 6 698,- pr. person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig standard enkeltlugar på main dekk fra 11 498,- 
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med fransk altan på Middle Deck 18 198,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med fransk altan på Upper Deck 23 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–München t/r (kan være med mellomlanding)
 • Transport ifølge program
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen
 • 7 netters cruise på MS Bellejour i delt dobbeltlugar med vindu på Main-dekk
 • Helpensjon på skipet fra middag dag 1 til frokost dag 8
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 5 euro pr. person ved kjøp av utfluktspakken)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 10-13 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Hvordan er lugarne?
Fra de lyse og romslige lugarene på 13 m2 har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugaerene er utstyrt med to enkeltsenger, badeværelse med toalett og dusj, telefon, hårføner, safe, varme/aircondition og tv med internasjonale kanaler.

Lugar på Hoved-dekk (kat. B)
Utvendig lugar med vindu på Main deck/Hoved-dekk. 2 enkeltsenger. 13 m2.

Lugar med fransk balkong/altan på Øvre dekk (kat. A)
Utvendig lugar med fransk balkong/altan på Upper Deck/Øvre dekk. 2 enkeltsenger. 13 m2.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke når man legger til.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til blir skipene flere steder fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn  is siden på et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller en by, når skipet ligger til ka, og at man må gå gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom Sound of Music.

Vi vil prøve så vidt mulig å få kaiplass i sentrum av de byene vi besøker. Det er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en kaiplass er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt inntil bare noen få timer før ankomst. Det betyr at vi bestiller busstransport i forbindelse med de utfluktene som er beskrevet i programmet i de tilfellene når kaiplassen er langt utenfor sentrum og utenfor gåavstand. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker man å legge inn egne programpunkter er transport til og fra skipet for egen regning.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer informasjon under.
Østerrike:
www.albatros.no/reisemaal/europa/oesterrike
Ungarn:
www.albatros.no/reisemaal/europa/ungarn
Se
alle våre elvecruisereiser 

Se også artikkelen vår om østerriksk vin: Aldri mer kjølevæske

Hånden på hjertet

Informasjon

Nicko Cruise er et rederi med tyske eiere, som driver 3-4-stjerners skip der komfort og service kan sammenlignes med det man opplever på hotell i samme kategori. Det er forskjell på skipenes alder, fasiliteter og lugarer så derfor skal man se på skipsbeskrivelsen for hver enkelt reise. Opplevelsen om bord er et service- og gastronomisk nivå som ligger godt over det hverdagen hjemme byr på. 

Gjestene om bord på skipet er i hovedsak fra Norden og Tyskland. Hovedspråkene er oftest tysk og på enkelte avganger engelsk. Det vil alltid være en reiseleder med som tar seg av Albatrosgruppen. Personalet om bord snakker engelsk og tysk.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Interessant reise. Fin tur. Meget velorganisert. Reiselederen var et fyrverkeri av kunnskap, omsorg og hjelpsomhet, proff og personlig.
Date published: 2019-05-11
Rated 4 out of 5 by from Flott opplegg og interessante stopp. Reiselederen gjorde reisa til "ein høgdare"; med fantastisk energi, velvilje, omtanke, kreativitet, interessant, passe personlig, fleksibel og gav det oss det vesle ekstra kvar dag både med fakta og medmenneskelegheit.
Date published: 2019-05-10
Rated 4 out of 5 by from En vakker tur Fantastisk reiseleder.
Date published: 2019-05-08
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsesrik reise ! Reisen var fin og vi hadde en særdeles flink reiseleder . Vi savnet en salong /fellesrom ,uten høg musikk . Det var vanskelig å prate sammen . Noen pauser i musikken hadde hjulpet noe.
Date published: 2019-05-07
Rated 4 out of 5 by from Hotellet var "flyttbart" og ga oss historiske og kulinariske opplevelser. Vi brukte mye tid på planlegging og føde til forventninger i vårt reisefølge. Utvalget av opplevelser var bredt og passet godt for oss som var godt voksne. Vi hadde vært på elvecruise før, så vi visste litt om denne reiseformen. Muligheten til selv å velge ut hva man ville være med på passet godt for oss. Reiselederen var både munter og kunnskapsrik med omsorg og sosiale ferdigheter til beste for alle i gruppen. For dem som ikke kunne noe tysk, ble savnet av engelsk merkbart.
Date published: 2019-05-07
Rated 3 out of 5 by from Bellisima Båtens kvalitet lå en del under de andre båtene vi observerte på turen.
Date published: 2019-05-07
Rated 5 out of 5 by from Opplevelse av cruiset. En meget behagelig reise på et lite koselig skip med ca. 120 passasjerer. Lugarene er rene og betjeningen meget elskverdig. Utfluktene vi deltok på Var interessante med gode guider. Ellers var vår reiseleder særdeles imøtekommende, kunnskapsrik og tilgjengelig hele tiden. Alle de norske satte stor pris på han og var en super reklame for Albatros.
Date published: 2019-04-09
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske opplevelser gjennom hele turen på Donau Donau-reisen kan anbefales!
Date published: 2019-04-09
 • y_2023, m_12, d_6, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_51
 • loc_no_NO, sid_ATCRI10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser