Australia & New Zealand

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den ultimative rundreisen til Australia og New Zealand: hyggelige storbyer og den australske outbacken med naturopplevelser i verdensklasse i New Zealand

Australia og New Zealand er to land som de fleste drømmer om å besøke. Her får du mulighet til å oppleve det beste fra begge land: den røde australske outbacken og solnedgang over Uluru/Ayers Rock, og den internasjonale atmosfæren i storbyene Adelaide og Sydney, der vi bl.a. besøker Operahuset.

I New Zealand drar vi ut i den billedskjønne naturen med snødekte tinder som speiler seg i innsjøen i regnskogen, og til de grønne klippene som omkranser den berømte fjorden Milford Sound.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Adelaide
Dag 3 Adelaide. Byrundtur og besøk på vingård
Dag 4 Adelaide. Kangaroo Island (ikke inkl.)
Dag 5 Adelaide–Alice Springs
Dag 6 Alice Springs–Ayers Rock. Flying Doctors og School of the Air
Dag 7 Ayers Rock. Soloppgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Dag 8 Ayers Rock–Sydney
Dag 9 Sydney. Byrundtur, omvisning i Operahuset, Bondi Beach og med båt i havnen
Dag 10 Sydney. Utflukt til Blue Mountains
Dag 11 Sydney. Dag til egne eventyr
Dag 12 Sydney–Queenstown, New Zealand
Dag 13 Queenstown. Utflukt til Milford Sound
Dag 14 Queenstown. Dag på egen hånd
Dag 15 Queenstown–Lake Tekapo via Mount Cook nasjonalpark
Dag 16 Lake Tekapo–Kaikoura
Dag 17 Kaikoura–Wellington. Mulighet for hvalsafari (ikke inkl.). Båttur til Picton på Sørøya
Dag 18 Wellington. Byrundtur
Dag 19 Wellington–Rotorua. Huka-fossen
Dag 20 Rotorua. De termiske områdene ved Te Puia og maorikultur
Dag 21 Rotorua–Auckland. Besøk i Hobbitun
Dag 22 Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og ettermiddag på egen hånd
Dag 23 Auckland. Tid på egen hånd og hjemreise
Dag 24 Ankomst

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
65 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo mot Adelaide.
Dag 2
Ankomst til Adelaide

Vi lander i Adelaide, hovedstaden i delstaten South Australia, og kjører til hotellet vårt. Det blir godt med en god natts søvn, så vi er klare til å utforske den hyggelige storbyen i morgen.

Overnatting i Adelaide.

Dag 3
Adelaide. Byrundtur og besøk på vingård
På besøk på vingården

Formiddagen er satt av til avslappiung før vi drar på byrundtur og besøker en vingård. Vi skal blant annet se Adelaide Oval, en av de flotteste cricketbanene i verden. Vi kommer også innom byens kulturelle sentrum med parlamentet, univeristeter, statsbiblioteket og det flotte South Australian Museum. Utenfor byen besøker vi vingården Penfold’s Magill Estate, som er kjent for sin Grange-vin. Her får vi en guidet rundtur og smaker på forskjellige viner før vi kjører tilbake til hotellet vårt i Adelaide.

Overnatting i Adelaide.

Dag 4
Adelaide. Kangaroo Island (ikke inkl.)
Møt kenguruen!

I dag kan du velge enten å dra på oppdagelse i Adelaide på egen hånd eller å kjøpe en ekstra utflukt til Kangaroo Island. «Kenguruøya» er Australias tredje største øy og er ikke bare hjemsted for en masse kenguruer, men også for koalaer og wallabies, som ligner kenguruer men er mindre i størrelse. Se mer om denne ekstrautflukten et annet sted i programmet.

Overnatting i Adelaide.

Dag 5
Adelaide–Alice Springs
Se opp for kryssende kenguruer

Vi forlater Adelaide for å fly nordover til Alice Springs, som ligger midt i Australia, som kalles The Red Centre på grunnet av den røde jordbunnen og den sparsomme vegetasjonen. I Alice Springs bor det rundt 27 500 mennesker, og byen er et knutepunkt for hele opplandet, som er ekstremt tynt befolket.

Vel fremme i Alice Springs besøker vi den gamle telegrafstasjonen, der de første europeerne bosatte seg i Alice Springs. Telegrafstasjonen ble opprettet i 1872 for å overføre meldinger mellom Adelaide i sør og Darwin i nord. Det er den best bevarte av 12 stasjoner på den såkalte Overland Telegraph Line.

Før vi fortsetter til hotellet vårt legger vi veien forbi Anzac Hill Memorial, et monument reist i 1934 til ære for de falne australske og newzealandske soldatene under første verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning av australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kjempet sammen under første verdenskrig, andre verdenskrig, i Korea og i Vietnam.

Overnatting i Alice Springs.

Dag 6
Alice Springs–Ayers Rock. Flying Doctors og School of the Air
Kata Tjuta

Før vi forlater Alice Springs skal vi besøke Royal Flying Doctor Service (RFDS), som noen kanskje kjenner fra TV-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs går den flygende legeservicen ut til fjerntliggende farmer og små samfunn i hele Northern Territory. Den luftbårne legegjerningen begynte i 1928 i Queensland og spredte seg raskt til hele landet.

Vi besøker også School of the Air, som i mange år underviste barn via radio i et område på over en million kvadratkilometer. Prosjektet begynte i 1950 med noen få timers ukentlig undervisning over radioen, og til å begynne med var det mest enveiskommunikasjon. Med tiden ble det tilføyd spørretime etter undervisningen, og antallet undervisningstimer ble satt opp. Lærerne brukte de flyvende legenes radiorom når de skulle sende, men i 1978 fikk skolen sitt eget radiostudio. i 2000 gikk man over til internettbasert undervisning, og i dag bruker skolen den nyeste teknologien til glede for barn i de fjerneste delene av landet.

Av alle Australias storslåtte naturopplevelser stikker en av dem seg ut som noe helt spesielt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den heter på aboriginspråket. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Gjennom årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blitt symbol på selve Australia. Ayers Rock er 348 meter høy, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkrets, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunnen. Ayers Rock blir ofte nevnt som verdens største monolitt, noe den nesten også er. Bare Mount Augustus i det vestlige Australia overgår Ayers Rock i størrelse. Området er hellig for aboriginere, og der er steder der man ikke får gå eller fotografere.

Vi skal selvfølgelig oppleve dette helt spesielle stedet, og kjører nå mot sørvest gjennom det røde ørkenlandskapet. Underveis gjør vi holdt og strekker litt på beina, og vi kan kjøpe forfriskninger når vi stopper ved en dromedarfarm. Selv om Australia er mer kjent for koalaer og kenguruer er det faktisk det landet i verden som har flest dromedarer – det er ikke mindre enn en million dromedarer i Australia! På slutten av 1800-tallet ble omkring 10 000 dromedarer importert fra India for å hjelpe til med utforskingen av outbacken og opprettelsen av telegrafstasjonen i Alice Springs. Men etterhvert som det ble bygd veier og jernbaner ble dromedaren overflødig, og i dag selges dyrene blant annet til arabiske land, der noen blir brukt som veddeløpsdyr mens andre ender på middagsbordet.

Overnatting i området nært Ayers Rock.

Dag 7
Ayers Rock. Soloppgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Ayers Rock/Uluru

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens fargespill er minst like intenst som det som utspiller seg om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å se nærmere på den. Her skal vi blant annet gå en tur der vi ser hulemalerier og sære steinformasjoner. Legg merke til at klippens tradisjonelle eiere, Unungu-stammen, på grunn av religiøse årsaker helst ikke vil at klippen bestiges. Vi besøker også det tilknyttede kultursentret, der det er mulig å kjøpe aboriginer-kunst og suvenirer.

Heretter kjører vi det korte stykket til nasjonalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kalles. Her begir vi oss ut på en fottur mellom de imponerende klippeformasjonene og kommer til slutt inn mellom de to høyeste toppene.

Ettermiddagen er på egen hånd.

Som avslutnign på dagen skal vi oppleve det storslåtte fargespillet over Ayers Rock når solen går ned. Den enorme klippen blir nærmest selvlysende rød akkurat når solen forsvinner under horisonten. Mens solen går ned nyter vi et glass bobler og får litt å spise. Etter at mørket har senket seg over Ayers Rock bryter en helt fantastisk stjernehimmel fram. Her er det ingen gatelykter eller andre lyskilder som forstyrrer stjernekikkingen, og himmelen er mørk og klar.

Overnatting i området nært Ayers Rock.

Dag 8
Ayers Rock–Sydney
Landingsbane for "de flyvende legene"

Det er tid til å forlate Ayers Rock og den australske outbacken. Vi kjører til den lille flyplassen her midt i ingenting og setter kursen mot Sydney.

Fra sin vanskelige start, da byen i 1788 ble grunnlagt av straffanger fra England, har Sydney utviklet seg til en skikkelig metropol og er nå en by som tiltrekker alle reisende. Byens befolkning stammer fra alle deler av verden, og dette gir rikelig av multikulturelle arrangementer og hundrevis av forskjellige kafeer og restauranter, som hele tiden prøver ut nye kulinariske retter med lokale produkter.

Når vi er landet i Sydney kjører vi til hotellet vårt, og kvelden har du på egen hånd til å se litt nærmere på byen.

Dag 9
Sydney. Byrundtur, omvisning i Operahuset, Bondi Beach og med båt i havnen
Velkommen til Sydney!

På dagens byrundtur skal vi blant annet se The Royal Botanic Gardens til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stolen, som egentlig er formet som en benk, ble skåret ut i sandsten av straffefanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru Elizabeth. Det sies at hun pleide å sitte på steinen i timevis for å nyte panoramautsikten og se på skip som kom seilende fra Storbritannia. Herfra kan vi også se Sydneys eldste bydel, The Rocks, Sydney Harbour Bridge og det berømte operahuset.

Australia har mer enn 10 000 strender, og en av de mest berømte av dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokker sydneyboerne seg for å svømme, surfe, solbade og – ikke minst – kikke på mennesker.

Byrundturen ender ved populære Circular Quay, som er et pulserende område ved havnen. Her kan vi strekke på beina og få litt lunsj før vi møtes for å dra på en båttur i havnen mens vi nyter en kopp kaffe eller te med litt søtt til.

Nå er det tid til å beundre Sydneys berømte operahus, byens vartegn, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med de karakteristiske hvite takbuene minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer livet i Sydney, som i høy grad leves i og rundt den vakre naturlige havnen. Vi får en omvisning i den flotte bygningen som ble innvidd i 1973. Ikke langt fra operahuset ligger en annen av Australias berømte bygninger, nemlig den enorme stålbroen Sydney Harbour Bridge, som spenner mellom den sørlige og den nordlige delen av byen.

Overnatting i Sydney.

Dag 10
Sydney. Utflukt til Blue Mountains
Blue Mountains

I dag skal vi til Blue Mountains, som ligger cirka 11 mil vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått sitt navn på grunn av de mange eukalyptustrærne med små oljedråper som gir et blått skjær over området når lyset brytes i dem. Fjellene er gjennomskåret av dype kløfter og enkelte fossefall, og områdets eksepsjonelle skjønnhet har gitt det en plass på UNESCOs liste over verdens naturarv.

På utflukten besøker vi også Featherdale Wildlife Park, et åtti dekar stort bushområde som er omgjort til dyrepark. Her finner du verdens største samling av australske dyrearter (mer enn 330 arter) som for eksempel kenguru, koala, wombat, emu og forskjellige krypdyr og fugler.

Overnatting i Sydney.

Dag 11
Sydney. Dag til egne eventyr
Legendariske Bondi Beach

Dagen i dag er din egen. Mulighetene er mange – for eksempel kan du ta en slentretur i området rundt King Street Wharf og Darling Harbour, der det er en masse underholdningstilbud og kafeer. Eller du kan besøke Sydney Sky Tower, som med sine 309 meter er Sydneys høyeste bygning og den nest høyeste bygningen på hele den sørlige halvkloden. Fra restauranten er det eminent utsikt over hele byen.

Overnatting i Sydney.

Dag 12
Sydney–Queenstown, New Zealand
Queenstown, New Zealand

Det er blitt tid til å forlate Australia, og fra Sydney flyr vi over Tasmaniahavet og lander i Queenstown på New Zealand.

Queenstown, også kalt ”De sørlige Alpenes St. Moritz”, ble grunnlagt i 1862 under gullfeberen og er en sjarmerende liten by med bare 10 000 innbyggere. Byen har en fabelaktig vakker beliggenhet på fjellskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk utsikt mot fjellkjeden The Remarkables, som om vinteren kan by på snesevis av løyper til skihungrende kiwier og turister. Fremme i Queenstown kjører vi til hotellet vårt og sjekker inn. Resten av dagen er fri til å oppdage byen og omgivelsene på egen hånd.

Dag 13
Queenstown. Utflukt til Milford Sound Nydelig fossefall i Fiordland nasjonalpark
Vakre Milford Sound

Fiordland nasjonalpark er New Zealands største nasjonalpark, og parkens store uberørte naturområder utgjør en stor del av det sørvestlige hjørnet av Sørøya. Landskapet er innbegrepet av den dramatiske, uspolerte og billedskjønne naturen som New Zealand er så berømt for: fjell med snødekte tinder, brusende fossefall, funklende klare innsjøer og fjorder og tett, grønn regnskog. Det intenst grønne landskapet finner næring i de store nedbørsmengdene som kommer på disse kanter: Ikke mindre enn 6000–7000 millimeter i året blir det til. Og som besøkende behøver man absolutt ikke bli skuffet over å komme til parken på en regnværsdag – regnet understreker bare på vakreste vis effekten av det fortryllende landskapet.

Det absolutte høydepunktet i Fiordland nasjonalpark er Milford Sound. Den 2,2 mil lange fjorden går inn i landet fra Tasmanhavet og er omgitt av klippevegger som hever seg over tusen meter i høyden, mens regnskogen klamrer seg til fjellsidene og seler, pingviner og delfiner farter rundt i vannet. På båtturen gjennom dette naturens vidunder er det god tid til å nyte fjordens storhet og stillhet. På nært hold opplever du de mange spektakulære natursceneriene med bratte granittklipper som speiler seg i det rolige vannet, som av og til blir pisket opp av de mange tordnende fossefallene fra klippene. På båtturen nyter vi en lunsj, og etter besøket på fjorden går turen tilbake til Queenstown.

Overnatting i Queenstown.

Dag 14
Queenstown. Dag på egen hånd
Tid på egen hånd i Queenstown

Queenstown er gang på gang blitt fremhevet i internasjonale reisemagasiner som et av de mest attraktive stedene i verden. Hemmeligheten bak Queenstowns spesielle tiltrekning er kombinasjonen av vakker beliggenhet og en åpen og tilbakelent stemning – krydret med byens mange adventure-muligheter. Byen er kjent for å være et stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick utover det vanlige. I selve byen og omegnen finnes det alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbudene uendelige med alt fra strikkhopp til riverrafting og paragliding.

Der er likevel ikke bare adrenalinfremkallende aktiviteter å ta seg til. Du kan også hvile pulsen litt på noen av de mange spa-stedene, eller hva med et slag golf eller litt avslappende fiske ved bredden av den vakre sjøen? Her er i hvert fall nok å ta seg til, enten man ønsker avslapning og shopping eller adrenalin og svette på pannen. Et must når man er i Queenstown, er å ta den bratte kabelbanen opp til toppen av Bob’s Peak. På veien opp har du 220 graders panoramautsikt mot bl.a. The Remarkables, Walter Peak og naturligvis selve byen. På toppen venter utsiktsplattformer og terrasser der du kan nyte utsikten og ta bilder.

Overnatting i Queenstown.

Dag 15
Queenstown–Lake Tekapo via Mount Cook nasjonalpark
Lake Tekapo

Vi begynner reisen nordover, og på vei til Lake Tekapo kommer vi til Mount Cook nasjonalpark, der New Zealands høyeste fjell – Mount Cook – på 3765 meter ligger. Det opprinnelige maorinavnet for fjellet er Aorangi, som poetisk betyr ”den som bryter skyene”. Parken tiltrekker mange tindebestigere og turentusiaster, og Sir Edmund Hillary brukte Mount Cook som treningssted før han dro til Himalaya for å bestige Mount Everest i 1953. Hvis været er klart, kan vi se toppen av fjellet.

Lake Tekapo, en svært kald og vakker turkisblå smeltevannssjø, ligger omkranset av fjell med snøkledde tinder i bakgrunnen. Ved bredden ligger steinkirken Den gode hyrdes kirke, som er bygd av lokalt innsamlede steiner og har en helt vidunderlig utsikt over sjøen fra vinduet bak alteret.

Overnatting i området ved Lake Tekapo.

Dag 16
Lake Tekapo–Kaikoura
Kystbyen Kaikoura

Fra Lake Tekapo fortsetter vi mot den lille kystbyen Kaikoura, som ligger vakkert til i en bukt med betagende fjellskråninger som kulisse. Vi ankommer utpå ettermiddagen og har resten av dagen på egen hånd. I tillegg til å være et mekka for hvalsafari er Kaikoura kjent for sine fiske- og skalldyrrestauranter, så det er opplagt at vi må smake litt på de lokale delikatessene.

Overnatting i Kaikoura.

Dag 17
Kaikoura–Wellington. Mulighet for hvalsafari (ikke inkl.). Båttur til Picton på Sørøya
Kaikoura er et mekka for hvalsafari

Kaikoura skal være verdens beste sted å observere spermhvaler, og hvis du vil forsøke å få øye på hvalene i farvannet utenfor Kaikoura, kan du denne morgenen dra ut på hvalsafari (kjøpes ekstra). Spesielle strømforhold fører blekkspruter, hvalenes livrett, tett inn på lavt land. Det er en kjempeopplevelse å se de enorme hvalene boltre seg i havet, men vi kan selvsagt ikke gi noen garanti for at hvalene dukker opp.

Spermhvalen er den hvalen i verden som kan dykke dypest – opp til flere kilometer. Man mener at spermhvalens store hode, som er fylt med en spesiell olje, spermasettolje – opprinnelsen til navnet spermhval – hjelper hvalen med å overleve trykket på de store dypene. Hannene kan bli opptil 20 meter lange og veie opptil 50 tonn, mens hunnene ”bare” blir opptil 12 meter og veier opptil 16 tonn.

Heretter kjører vi til den lille byen Picton på Sørøyas nordkyst, og fra Picton tar vi båten til New Zealands hovedstad, Wellington. Fergeturen går for å være den vakreste i verden. Den tar cirka tre timer, og spesielt flott er turen gjennom det betagende vakre Queen Charlotte Sound.

Overnatting i Wellington.

Dag 18
Wellington. Byrundtur
New Zealands hovedstad Wellington

I 1865 ble Wellington utnevnt til landets hovedstad for å danne et diplomatisk midtpunkt mellom Nord- og Sørøya. Inklusive forstedene har byen rundt 600 000 innbyggere. Beliggenheten ut mot James Cook-stredet, som deler øyene, har gitt byen økenavnet ”Windy Wellington”, siden det ofte står en strid blest innover byen. Det har ikke avskrekket folk fra å søke dit, for byen ligger i grønne omgivelser mellom vakre bukter og fjellsider, der det ligger flotte villaer med en sjeldent fin utsikt over byen og James Cook-stredet.

På byrundturen vår kjører vi til toppen av det 196 meter høye Mount Victoria, der det er en fantastisk utsikt over hele hovedstadsområdet. Vi besøker også Wellingtons botaniske hage og kjører med kabelbanen – en slags trikk som i over hundre år har brakt innbyggere opp til beboelsesområdene. Der er en høydeforskjell på 168 meter, og banen er bare 650 meter lang. På toppen kan vi nyte den fine utsikten, og dessuten er der et lite museum tilegnet kabelbanen.

Ettermiddagen er på egen hånd, og mulighetene er mange her i den vakre hovedstaden. Byen er med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserte. En opplagt mulighet er et besøk på det supermoderne nasjonalmuseet for kunst, historie og maori-kultur, ”Te Papa Tongarewa”. Museet ligger vakkert til like nede ved vannet og gir et enestående innblikk i landets historie. Det er gratis entré.

Overnatting i Wellington.

Dag 19
Wellington–Rotorua. Huka-fossen
Den imponerende Huka-fossen

I dag venter en lengre kjøretur fra Wellington til Rotorua, men kjøreturen er også en reise i New Zealands enestående og varierte natur. Vi kjører blant annet gjennom Tongariro nasjonalpark, New Zealands eldste nasjonalpark. Til parkens historie hører at den i 1887 ble forært av en lokal maori-høvding til det newzealandske folk på den betingelse at naturen med de mange helligdommene ble vernet. Den mektige nasjonalparken ligger rundt de tre vulkanene Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu. Sistnevnte vulkan er den mest aktive av de tre, og noen kjenner den også som Mount Doom fra filmatiseringen av "Ringenes herre". Nasjonalparken byr på så vel ørkenlandskaper og tett skog som bregnepreget natur, og hvis været er med oss, kan vi nyte den spektakulære utsikten over vulkanene.

Videre nordover kjører vi forbi Lake Taupo, som med sine 619 kvadratkilometer er landets største innsjø og resultatet av et kraftig vulkanutbrudd. Sjøens voldsomme tilblivelse er det likevel ikke mange synlige spor av i dag, da idyll er det ordet som best beskriver landskapet her.

Siste stopp på veien er ved den imponerende Huka-fossen, der vannet tordner av sted med 220 000 liter i sekundet ut over det 11 meter høye fallet. Wakato-elva, som fossen springer ut fra, er normalt opptil 100 meter bred, men her ved fossen snevrer den seg inn til en bredde på bare 15 meter. Det er grunnen til at der i den grad er trykk på vannet. Huka betyr skum, og navnet kommer av at når vannet rammer det underliggende elvebassenget, spruter det så kraftfullt at det ligner skum.

Sist på ettermiddagen er vi fremme i Rotorua, som også er kjent som et viktig sentrum for maori-kulturen. Det er den byen i New Zealand som har den største konsentrasjonen av maorier, siden mer enn 20 prosent av byens innbyggere nedstammer fra de opprinnelige polynesiske innvandrerne.

Rotorua ligger midt i hjertet av New Zealands termiske belte. Her er vulkaner, geysirer, boblende gjørmepøler og et hav av varme kilder som leverer varme til byens innbyggere og underholdning og velvære til de mange besøkende som kommer til byen for å nyte godt av de mange kurtilbudene. En del av kildene er svært svovelholdige, og noen dager kan det derfor være en umiskjennelig svovellukt i byen.

Rotorua ligger vakkert til ved bredden av Lake Rotorua, og denne innsjøen taler sitt eget tydelige språk om den livlige underjordiske aktiviteten i området. Sjøen er nemlig resultatet av et vulkanutbrudd som etterlot seg det 80 kvadratkilometer store krateret som i dag utgjør innsjøen.

Overnatting i Rotorua.

Dag 20
Rotorua. De termiske områdene ved Te Puia og maorikultur
Vi skal lære mer om maorienes kultur

I dag ser vi nærmere på de termiske områdene ved Te Puia. Vi skal blant annet se New Zealands høyeste geysir, som har utbrudd to til tre ganger i timen. Hvert utbrudd varer temmelig lenge, så man har god mulighet til å få med seg det hele. I tillegg til geysiren er der atskillige varme kilder, gjørmepøler, fargestrålende avleiringer og frodig grønt i Te Puia-området.

Vi skal også lære mer om maorienes enestående kultur når vi blant annet ser en kopi av en tradisjonell maori-landsby og besøker det lokale instituttet der unge maorier lærer det tradisjonelle treskjærerhåndverket.

Om kvelden skal vi oppleve mer av maori-kulturen når vi sammen spiser en hangi – det tradisjonelle maori-måltidet, der kjøtt og grønnsaker blir tilberedt i en jordovn. Etterpå er det dans og opptreden, og det hele blir avsluttet med maorienes berømte krigsdans, haka. Ritualet skulle skremme bort fiendtlige stammer, men i dag har det newzealandske rugbylaget overtatt hakaen og utfører krigsdansen før kampstart.

Overnatting i Rotorua.

Dag 21
Rotorua–Auckland. Besøk i Hobbitun
Hobbitun er en av mange filmkulisser fra Ringenes Herre

Vi fortsetter reisen til Auckland, New Zealands største by, som med cirka 1,3 millioner innbyggere er hjem for snaut en tredjedel av New Zealands befolkning.

På veien dit stopper vi i Hobbitun, som er bare én av mange originale filmkulisser fra "Ringenes herre"-filmene her på New Zealand. Hobbitun er hobbitenes hjemby, som ligger i grønne, frodige åser, og husene står akkurat slik man har sett dem i filmene: kilet inn i åssidene med runde vinduer og fargestrålende dører. Foran hvert hus er det en liten hage med blomster og diverse grønnsaker – legg også merke til de runde postkassene ved hageportene.

Auckland ligger på en smal landtange med vann på begge sider – Stillehavet mot øst og Tasmanhavet mot vest – og er et sant mekka for seilsportsfolk. Den blir da heller ikke kalt ”City of Sails” uten grunn. Her er det regelen snarere enn unntaket at man har seilbåt eller dyrker en annen form for vannsport. Auckland har tiltrukket mange immigranter, senest særlig fra Polynesia og Sørøst-Asia, og er en spennende smeltedigel av folkeslag og kulturer.

Overnatting i Auckland.

Dag 22
Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og ettermiddag på egen hånd
Utsikt fra Mount Eden i Auckland

I dag drar vi på en byrundtur der vi blant annet kommer innom havnefronten og noen av byens dyreste kvarterer før vi runder Mount Albert, en av de omkring 50 sovende vulkanene som Auckland er bygd på. Mens de fleste av vulkanene i dag bare fremstår som små grønne åser eller helt er fjernet, troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskapet og er populære utsiktspunkter.

Ettermiddagen er på egen hånd. Besøk eventuelt byens vartegn, det 328 meter høye Sky Tower. Her kan man nyte den 360-graders panoramautsikten over byen fra 52. etasje.

Overnatting i Auckland.

Dag 23
Auckland. Tid på egen hånd og hjemreise
Det er blitt tid til å forlate Auckland og New Zealand. Vi kjører mot flyplassen og begynner på hjemreisen vår.
Dag 24
Ankomst
Vi lander i Oslo.

Opera i Sydney

Sydneys ikoniske operahus danner ramme for de store klassiske operaene, musikaler og andre flotte oppsetninger. For mange er det en drøm å oppleve stemningen i operahuset når en av de store operaene blir oppført og musikken fyller den flotte salen.
Albatros kan hjelpe med å skaffe billetter til en forestilling i Operahuset (i perioden januar til og med mars. Det er ingen forestillinger i november måned). Billettene må bestilles ved kjøp av reisen og det betales 300 kroner i depositum. Det vil på det tidspunktet ofte ikke være mulig å bekrefte hvilken opera som fremføres på den datoen du er i Sydney. Dette bekrefter vi ca. 5 måneder før avreise, og det er også da vi oppkrever restbetaling for billettene.
Det kan kjøpes billetter til følgende musikalske oplevelser:

”Great Opera Hits” (varighet ca. 1½ time inkl. pause): Her kan du høre noen av de mest kjente ariene fra Bizet, Puccini, Rossini og Verdi sunget av operaens beste sangere og akkompagnert av piano. Pris ca. 70 AUD.
Klassisk opera (varighet ca. 3 timer inkl. pause): Hver sesong fremføres flere av de store, klassiske operaene som La Bohème, Carmen og Aida. Her får du en førsteklasses operaopplevelse. Pris ca. 330 AUD.

Legg merke til: Hvilken type forestilling som er på programmet avhenger av datoen, så du kan ikke selv velge mellom ”Great Opera Hits” og den klassiske operaforestillingen. "Great opera hits" er ikke på programmet hver dag, så du må som utgangspunkt regne med at du kommer til å se – og betale for – den klassiske operaen. På noen datoer blir det ikke spilt noen forestillinger. Vi booker alltid opp på de beste plassene (Premium). Hvis det er utsolgt, booker vi de nest beste plassene. Vi tar forbehold for utsolgte forestillinger.
Vi booker som utgangspunkt forestillingen samme dag som det er byrundtur i Sydney. Forestillingene begynner vanligvis kl 19:30 (noen ”Great Opera Hits”-forestillinger er kl 17:00). Hvis det er endringer får du beskjed når vi bekrefter billetten. Vennligst bemerk at dette arrangementet er uten reiseleder og på egen hånd. Du må selv sørge for transport til og fra operaen.

Du kan se operakalenderen for 2019 ved at klikke på linket her:
http://opera-org-au-assets.s3-ap-southeast-2.amazonaws.com/res/pdfs/tourism/2019-calendar-english.pdf
 

Utflukt til Kangaroo Island

Du kan kjøpe ekstra en utflukt til Kangaroo Island, som bestemt ikke har fått navnet sitt uten grunn! Øya kan best beskrives som én stor zoo, men helt uten innhegninger og bur. ”Kenguruøya” er Australias tredje største og er ikke bare hjemsted for masser av kenguruer, men blant annet også koalaer og wallabies, som ligner kenguruer, men er mindre.

En stor del av Kangaroo Island er naturreservat, og som besøkende fascineres man ikke bare av dyrelivet og den flotte naturen men også av den roen man finner her.  Her lever man livet i behagelig tempo og med sans for gode lokale råvarer og vin. På vei over til Kangaroo Island tar vi buss og ferge, og på tilbageveien flyr vi.

Pris 3 498,– pr. person. Utflukten må bestilles hjemmefra.

Kangaroo Island

Hvalsafari på Kaikoura (halvdagsutflukt)

Kaikoura skal være verdens beste sted å observere spermhvaler, og hvis du vil forsøke å få øye på hvalene i farvannet utenfor Kaikoura, kan du bli med ut på hvalsafari. Spesielle strømforhold fører blekkspruter, hvalenes livrett, tett inn på lavt land. Det er en kjempeopplevelse å se de enorme hvalene boltre seg i havet, men vi kan selvsagt ikke gi noen garanti for at hvalene dukker opp.

Spermhvalen er den hvalen i verden som kan dykke dypest – opp til flere kilometer. Man mener at spermhvalens store hode, som er fylt med en spesiell olje, spermasettolje – opprinnelsen til navnet spermhval – hjelper hvalen med å overleve trykket på de store dypene. Hannene kan bli opptil 20 meter lange og veie opptil 50 tonn, mens hunnene ”bare” blir opptil 12 meter og veier opptil 16 tonn.

Pris 152 NZD/person.

Legg merke til at det kommer an på været om hvalsafarien blir gjennomført.
Engelsktalende lokalguide deltar på utflukten. 
Påmelding skjer ved booking av reisen. Turen skal først betales når du kommer til New Zealand. 

Bli med på hvalsafari!

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 65 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
kr 16 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Adelaide og Auckland–Oslo
 • Fly Sydney–Queenstown
 • To innenriksflyvninger i Australia
 • Turistvisum til Australia
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 1 lunsj og 1 middag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltvrom
 • Evt. driks
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller bag/veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke 
 • Regnjakke 
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Det er håndklær på alle de stedene vi overnatter, men hvis du ønsker å bade i naturen underveis er det en god idé å ta med seg et eget håndkle.

Strenge tollregler

Legg merke til at Australia har veldig strenge regler for innføring av frukt og andre matvarer. Udeklarerte matvarer medfører en kontant bot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også matvarer fra flyet eller avreiseflyplassen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Mer om Australia

Her kan du finne ut mer om Australia:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/australia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Mer om New Zealand

Her kan du finne ut mer om New Zealand:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/new-zealand
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Unik opplevelse Det var en stor opplevelse for oss som ikke tidligere hadde besøkt dette kontinentet. Satte særlig pris på å oppleve natur og kultur som var svært annerledes enn de vi kjente fra før, og for en fotoentusiast var det helt enestående. Turen ble særlig utbytterik ved at reiseleder og de lokale guidene hele tiden foret oss med informasjon om steder, flora, fauna, sosiale forhold, historikk, osv. I tillegg fikk reiseleder alt det praktiske til å fungere velsmurt og hun øste av sin kunnskap om de to landene. Vi vil særlig fremheve hennes evne til å gjøre gruppen til en sammensveiset gjeng. Vi fikk mange nye venner på denne turen.
Date published: 2017-02-20
Rated 5 out of 5 by from Lærerikt med storenatur og kulturopplevelser En velorganisert og godt gjennomført tur under særs god ledelse av reiseleder Zofia. Nytt og nyttig var at reiseleder kontaktet oss på mail i forkant og inviterte til spørsmål og svar. Hun bestilte også bord på restaurant for feiring av fødselsdag. Vi fikk utrolig mye ut av tilmålt tid med viktige og inntrykksfulle destinasjoner. Det var meget god standart på busser og hoteller.
Date published: 2017-02-14
Rated 4 out of 5 by from Opplevelsesrik, men litt slitsom tur. Vi har hatt en kjempefin tur til Australia og New Zealand, men det vi ikke var helt forberedt på i forkant var at det ble litt lange dager i bussen. Reiselederen vår var flink til å legge inn pauser med jevne mellomrom, så det gikk greit. Det var mange fine opplevelser og mye fin natur, men det største for meg var besøket i Hobbiton. Filmkulissene til Hobbiten og Ringenes Herre. Vi hadde bestilt en ekstra tur til Kenguru Island i forkant, og den ble ikke som forventet. Dagen ble tilbragt i buss med noen 30 minutters stopp for å se på forskjellig. Kenguru så vi ikke på øya , men noen få før vi kom dit. Det var to stopp for å se på sel, og du reiser ikke fra Nord-Norge til Australia for å se på sel. Det eneste som var som forventet var stoppet for å se på koalabjørn. Heldigvis var returen med fly, men vi var utslitt da vi kom tilbake til hotellet. Irene og Per
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from En lang reise full av opplevelser Totalt sett svarte reisen til forventningene med fantastisk mange fine opplevelser, både i Australia og ikke minst i New Zealand. På noen av de lange bussreisene kunne det vært bedre med noen flere korte stopp i stedet for noen få lange, Ekstraturen til Kangeroo Island var imidlertid en stor skuffelse. med altfor mye unødig bilkjøring og for lite dyr, Kjør bare halve øyen og besøk flere dyreopplevelser.
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from En meget interessant og omfangsrik rundreise i et spennende område Et meget godt opplegg som dekket det aktuelle område på en utmerket måte. Reisen var kostbar, men man fikk da også meget igjen for pengene. Reiselederen fungerte meget godt både kunnskapsmessig, organisatorisk og sosialt og håndterte uventede utfordringer underveis utmerket, også der disse forlangte improvisasjon.
Date published: 2017-02-10
Rated 4 out of 5 by from Spennende reise med mange opplevelser Var klar over at det var en del tid på egenhånd men ikke så mye som det var. Reiseleder var heller ikke flink til å fortelle hvor det var best å gå for å få seg et måltid.Er vant til at reiseleder viser steder og eventuelt blir med og spiser, dette gjelder særlig middag
Date published: 2018-02-21
Rated 5 out of 5 by from Veldig bra tur med mange opplevelser Dette var en tur med veldig mye opplevelser og inntrykk. Passe lang tid i begge land. Flink og hyggelig reiseleder som ivaretok gruppen på en utmerket måte. Blir noen timer i buss og det må man regne med på en slik tur.
Date published: 2018-03-01
Rated 5 out of 5 by from Oopplevelse for livet En reise der alt stemte: dyktig reiseleder, fin gruppe - samstemte , fint vær med interessante og spennene opplevelser. Kunne vanskelig. ha blitt bedre.
Date published: 2017-02-17
 • y_2018, m_10, d_15, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_no_NO, sid_AURTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19AURTR03BNO2401