Julestemning i Skottland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Stirling Castle til livlige Edinburgh

Bli med på juletur til Skottland og nyt noen deilige dager i de to byene Stirling og Edinburgh, som nå er pyntet til jul.

Skottland med sitt bølgende høyland, dramatiske landskap og vidtstrakte skoger med buldrende fossefall er også vakkert om vinteren.

Her venter det den besøkende en verden av mytiske legender og spektakulære severdigheter, fra vakre gamle slott og historiske byer til moderne bysentre, fylt med butikker og restauranter.

Skottland er en sammensmelting av fortid og nåtid, og landets mørke vinterhimmel er fylt med et vell av stjerner, noe som gjør Skottland til et magisk og mystisk sted som trollbinder alle som besøker landet.

Spesielt i desember måned, når julen banker på døren, er Skottland et ekstra hyggelig sted å befinne seg.

Stirling har vært en viktig by i Skottlands historie og spilte en nøkkelrolle i kampen om uavhengighet. Vi får tid til å besøke et par av de historiske severdighetene, blant annet Stirling Castle, der vi får et innblikk i Skottlands historie. Her besøker vi også det lokale destilleriet og får en presentasjon av den populære drikken gin, som allerede var populær under "the gin craze" på 1700-tallet. 

Deretter går turen tilbake til den livlige storbyen Edinburgh, der vi bor de  siste to nettene. Vi skal på en deilig spasertur gjennom byen, besøke en lokal pub samt bare nyte julestemningen i denne praktfulle byen.

Det blir også rikelige muligheter for å kikke i butikkene på Princes Street, The Royal Mile eller George Street og kanskje også besøke det berømte julemarkedet eller bare nyte stemningen på et lurt sted med utsikt til det store Edinburgh Castle.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta GBP

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
Oslo–Edinburgh–Stirling. Besøk på gin-destilleri
Dag 2
Stirling – Byvandring og besøk på Stirling Castle
Dag 3
Stirling til Edinburgh med panorama-sightseeing og byvandring
Dag 4
Edinburgh på egen hånd
Dag 5
Edinburgh – Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
10 498,–
Oslo
10 498,–
Oslo
10 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Edinburgh–Stirling. Besøk på gin-destilleri

Fra flyplassen i Edinburgh setter vi kursen direkte mot Stirling, som vi ankommer til etter omtrent 45 minutters kjøring. Før vi kommer frem til hotellet, skal vi oppleve det lokale destilleriet. Skottland er jo mest kjent for sin whisky, men skottene har også en langvarig kjærlighet til gin, og den skotske ginindustrien har opplevd en imponerende gjenoppblomstring. Lokale destillerier produserer en rekke unike ginvarianter, som reflekterer den skotske dedikasjonen til kvalitet og innovasjon innenfor spritverdenen. Gin ble introdusert til engelskmennene allerede i 1688 av de nederlandske soldatene som erobret England under William av Oranien. Den nå avdøde dronning Elizabeth II var også glad i gin. Hennes favorittdrink var 2 deler Dubonnet og 1 del gin med isbiter og en skive sitron. I forbindelse med dronningens begravelse kjøpte engelskmennene så mye Dubonnet at det faktisk var utsolgt over lange perioder.

Deretter kjører vi til hotellet vårt hvor vi sjekker inn, og det blir tid til å spise middag sammen. Kanskje har man lyst til å besøke en av de lokale pubene etter middagen, og her kunne man jo passende prøve en av dronningens favorittdrikker, eller smake på den lokale skotske whiskyen.

Dagens kjøring ca 55 km, 1 time

Dag 2
Stirling – Byvandring og besøk på Stirling Castle

Vi starter dagen med en byvandring der vi skal se nærmere på Stirling. På turen får vi høre om byen og områdets spennende historie, og naturligvis skal vi også besøke Stirling Castle. Den gamle festningen er blitt brukt av konger og dronninger gjennom århundrer. Når vi tar steget innenfor byens murer, føles det som om vi har reist tilbake i tid, inn i en verden av riddere, konger og dronninger. Fra toppen av borgen kan vi skue utover det bølgende landskapet og de mange monumentene som er et symbol på Skottlands stolte historie.

Vi får også høre om skottenes historie og ikke minst deres stolthet over å være skotter. Stirling er nemlig nær forbundet med William Wallace, den berømte skotske frihetskjemperen som vi også kjenner som ”Braveheart” fra filmen av samme navn. Braveheart kjempet mot den engelske okkupasjonen på slutten av 1200-tallet. Han ble født i nærheten av Stirling og var en av de mest berømte heltene i Skottlands historie. Utenfor byen finner man også et monument som er en hyllest til ham og som minnes hans modige kamp.

Byens gater er fylt med sjarm og hygge. De brosteinsbelagte gatene fører oss forbi vakre hus med fargerike dører og små butikker der man finner lokale håndverksprodukter, og kanskje fristes du til å kjøpe en kilt eller en sekkepipe med deg hjem.

Overalt merker man den skotske gjestfriheten og vennligheten på nært hold, og det blir sikkert mulghet for å nyte en varm kopp te eller en smak av den lokale whiskyen i løpet av dagen.

Ettermiddagen er satt av til egne eventyr i den lille byen som bare venter på å få anledning til å trollbinde deg med sin skjønnhet og historie. Den er en av Skottlands skjulte perler, som venter på å bli oppdaget av den som søker autentiske opplevelser og vil ha en smak av Skottlands stolte fortid.

Om kvelden er middagen på egen hånd, og det er mange gode muligheter for å finne et hyggelig sted i byen. Det blir sikkert også mulighet for å nyte en god pint med øl eller en whisky, enten på hotellet eller på en av de nærliggende pubene etter middagen.

Dag 3
Stirling til Edinburgh med panorama-sightseeing og byvandring

Etter frokost er tiden inne for å dra til Edinburgh. Når vi kommer tilbake til hovedstaden, sjekker vi inn på vårt sentralt beliggende hotell, og deretter begir vi oss av sted på en byvandring for å lære den skotske hovedstaden litt bedre å kjenne.

Vi får et overblikk over byens historie og noen av byens historiske høydepunkter. Vi kommer blant annet forbi de UNESCO-fredede bydelene Old Town og nyklassisistiske New Town.

I den gamle bydelen, Old Town, kan vi se Edinburgh Castle, som ligger på toppen av en av de sju høydene som dominerer bybildet. Hver dag klokken 13, bortsett fra på søndager, avfyrer en av slottets kanoner et brakende skudd. Denne tradisjonen var opprinnelig en service til sjøfolkene ute i havnen i Leith, for at de skulle kunne stille klokkene på skipet når de vendte hjem fra sine reiser. Til tross for GPS og satellitstyrte klokker fortsetter skikken den dag i dag. Hvis det er noen som farer sammen i forskrekkelse, er det høyst sannsynlig snakk om tilreisende, for de lokale innbyggerne enser overhodet ikke braket.

En annen av byens markante høyder er den utbrente vulkanen Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatteren Sir Walter Scott, som blant annet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det beste stedet å beundre soloppgangen og solnedgangen på. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europeiske storbyen som kan skryte av å ha en sloknet vulkan i sin bymidte.

Vi beveger oss gjennom New Town, som på tross av navnet er over 200 år gammel. Bydelen ble tegnet av den unge arkitekten James Craig, og den symmetriske oppbygningem kom senere til å få en sterk innflytelse på europeisk byplanlegging.

Ettermiddagen har du fri til å gå på oppdagelse i byen. Du kan eventuelt legge veien forbi noen av de mange museene eller galleriene, eller dra ut og få ordnet de siste innkjøpene.

Skulle man ha lyst til å følge med reiselederen til Edinburgh Castle, er det mulighet for det på morgendagens fridag. Den historiske festningen ligger høyt hevet over byens sentrum. Gjennom nesten tusen år har den tjent som militærbase for skotske monarker. Vi utforsker forsvarsverkene, tårnene og brystvernet, og drar på en reise gjennom historien. Når vi går inn gjennom porten, møtes vi av statuene av to av 1300-tallets voktere av skotsk uavhengighet, Robert the Bruce og William Wallace, også kjent som "Braveheart". Stig inn i storsalen der Charles I holdt banketter, og besøk soveværelset der Mary, dronning av Skottland, fødte den fremtidige James VI av Skottland, han som forenet den engelske og den skotske kronen. Gå en tur opp trappen til andre etasje, der du vil finne de skotske kronjuvelene, og blant dem Skjebnesteinen, en blokk av rød sandstein, som har vært brukt ved kroningsseremonier i århundrer. Besøk også det skotske nasjonale krigsminnesmerket reist til ære for skotske soldater som har mistet livet i militære konflikter gjennom historien. Edinburgh Castle – et sted der historie og eventyr venter på deg. (Entré ikke inkludert, ca. 19,50£)

Når det blir på tide med en matbit, kan du velge å fylle magen med den skotske spesialiteten haggis – fylt sauemage – eller kanskje nøye deg med en mindre eventyrlysten, men til gjengjeld fantastisk saftig Aberdeen Angus-biff, fersk fra høylandet. Kanskje tar du deg tid til en pint på en av de mange pubene i Rose Street eller en kopp kaffe på en av byens kafeer, og da bør du også prøve noen av de delikate sandkakene kalt shortbread.

Om kvelden samles vi til en hyggelig middag sammen.

(Dagens samlede kjørelengde: 60 km)

Dag 4
Edinburgh på egen hånd

Dagen i dag er satt av til egne eventyr. Der er massevis å se i byen, og det finnes mange spennende museer som dessuten er gratis å besøke. Blant annet National Museum of Scotland på Chamber’s Street og Scottish National Gallery der det henger malerier av Cezanne, Van Gogh, Monet, Vermeer og selveste Rafael. Er man interessert i krig og Skottlands historie, kan man besøke National War Museum, der det også er gratis adgang.

Fra og med siste helg i november er det også et stort og berømt julemarked i byen, vel verd et besøk. Byens mange butikker kan nok også lokke noen hver til litt julehandling.

Kvelden er din til egne eventyr, og det er mulig å begi seg ut for å spise middag på egen hånd i Edinburgh.

Dag 5
Edinburgh – Oslo

Vi spiser vårt siste frokostmåltid i Skottland og kjører til flyplassen for å ta flyet hjem igjen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 000,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Edinburgh t/r
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig (dag 2–5) og 2 middager (dag 1 og 3)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Driks til f.eks. sjåfører (beregn ca. 6 euro per person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Elektricitet

Norske el-apparater kan normalt kun brukes i Storbritannia ved hjelp av en adapter (kan kjøpes både i Norge og i Storbritannia). Ofte går det på visse hoteller greit å bruke stikkontakten på badet, som er beregnet til barbermaskin. Vi anbefaler likevel at man har med en adapter på reisen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mere om Skottland

Her kan du lese mer om Skottland: https://www.albatros.no/reisemaal/europa/skottland

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En passe lang, fin reise.. Veldig god balanse mellom fellesturer og egentid. Reiselederen sto til disp, min koffert ble borte en stund på hotellet, den kom tilrette, noen hadde tatt med feil....
Date published: 2023-12-13
Rated 3 out of 5 by from Juletur til Skotland Grei tur, reiselederen kunne vært mer tilstede, kanskje avsatt litt tid på morgenen om noen hadde spørsmål. Historie var han god på, men kunne kanskje vært en tur i forkant for å oppdatere seg. Det var ting under bussturen som kunne vært snakket om før vi passerte.
Date published: 2023-12-06
Rated 4 out of 5 by from En meget hyggelig reise Et balansert program mellom organiserte aktiveiteter og fritid, ledet av en dyktig og informativ reiseleder.
Date published: 2023-12-03
Rated 5 out of 5 by from Fin reise med mange hyggelige personer Greit reisemål for en kort førjulstur.
Date published: 2023-12-02
Rated 5 out of 5 by from Julestemning i Skottland Fint innhold, passe program og egentid, fantastisk reiseleder Thomas (beste vi har hatt!). Litt kritisk til hotellet i Edinburgh; for små rom og seng, bare en stol i dobbeltrom.
Date published: 2023-12-01
Rated 4 out of 5 by from Svarte ikke til forventningene. Forventet at reiselederen var mer på tilbudssiden.
Date published: 2023-12-01
Rated 5 out of 5 by from Fin førjulstid til Skottland Passe lang reise og fint med litt egentid til å gå og utforske det man selv ville. Kunnskapsrik og behagelig reiseleder
Date published: 2023-12-01
Rated 5 out of 5 by from God julestemning i Skottland En kjekk og passe lang tur med passe felles aktiviteter og tid på egenhånd. Kunnskapsrik og omsorgsfull reiseleder("Galgenhumor" hadde han også).
Date published: 2023-12-01
 • y_2024, m_4, d_12, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_13
 • loc_no_NO, sid_GBRTR11, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser