Korea og Japan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Albatros’ store kulturrundreise til Seoul, Kyoto og Tokyo – modernitet, tradisjon, vakre landskaper og stemningsfulle templer

Asias to kulturelle og industrielle spydspisser er temaet for denne reisen. Gamle tradisjoner bærer den moderne kulturen og forener den med fremgang og velstand. Vi opplever fortidens ro i keiserbyen Gyeongju og den pulserende storbyen Seoul. Et besøk ved den demilitariserte sonen ved grensen til Nord-Korea gir opplevelsen et ekstra perspektiv.

Korea er forbundet med Japan med hurtigfergen som fører oss til det berømte høyhastighetstoget Shinkansen og videre til Kyotos historiske, UNESCO-vernede severdigheter, hovedstaden Tokyo, Hiroshima og den hyggelige byen Nara. Vi får en liten bit av Østens mirakel, og vender hjem litt klokere.
Det er mulig å kjøpe en ekstra utflukt til Fuji-fjellet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Yen, Won

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Seoul, Sør-Korea. Gwangjang-markedet og velkomstmiddag
Dag 3
Seoul. Utflukt til den demilitariserte sonen, kimchi-museum og kimchi-kurs, Seoul-tårnet
Dag 4
Seoul. Byrundtur med keiserpalasset Gyeongbok, det nasjonale folkeminnemuseet, landsbyen Bukchon Hanok, kirkebesøk
Dag 5
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked, vakre landskaper og besøk i landsbyen Hahoe
Dag 6
Gyeongju. Templer og natur i skjønn forening
Dag 7
Gyeongju – Busan. Hyundai Motor Car Co. i Ulsan. Busan-byrundtur med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kirkegården, Busan-tårnet og fiskemarked. Avskjedsmiddag
Dag 8
Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin matmarked
Dag 9
Med Shinkansen til Hiroshima. Tempeløya Miyajima, Fredsparken og A-bombekuppelen. Med Shinkansen videre til Kyoto
Dag 10
Kyoto. Nijo-borgen, Guldpavillonen, stenhaven Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu
Dag 11
Kyoto. Utflukt til Nara og tid på egen hånd
Dag 12
Med Shinkansen til Tokyo. Asakusa-templet, shoppingsentret Nakamise, Tokyo Tree og Ueno Park
Dag 13
Tokyo. Tid på egen hånd eller utflukt til Hakone Nasjonalpark og Fuji-fjellet (ekstratur)
Dag 14
Tokyo. Cool Tokyo – Shibuya-distriktet og tid på egen hånd. Avskjedsmiddag
Dag 15
Tokyo – Oslo

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
54 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
52 998,–
Oslo
Utsolgt
52 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo litt over middag mot Seoul i Sør-Korea.

Dag 2
Ankomst til Seoul, Sør-Korea. Gwangjang-markedet og velkomstmiddag
Seoul by night

Vi kommer til hovedstaden Seoul om morgenen og kaster oss straks ut i det spennende programmet. Seoul er med sine over 12 millioner innbyggere en av verdens store metropoler. Her er alt fra luksuriøse forretningskvarterer med skyskrapere i stål og glass og mer beskjedne tradisjonelle kvarterer til et rikt fornøyelsesliv og store markeder, som er spesialisert i alt fra antikviteter til fersk fisk. Byen er umiddelbart preget av en veldig hektisk aktivitet, men man kan også komme bort fra byens travelhet og oppleve en opphøyet ro i århundregamle palasser og templer eller slappe av i noen av parkene i byen. Vi besøker et av de meste interessante markedene i Asia. Gwangjang-markedet har eksistert i over hundre år og er i dag et av Koreas største tradisjonelle markeder med alt fra kvalitetssilke i metervare til sengetøy og et hav av håndlagede varer og suvenirer. Vintage-klesavdelingen med brukte klær er blitt utrolig populær, særlig hos yngre koreanere. Gå ikke glipp av de mange små matbodene som serverer gode ferskproduserte spesialiteter. Deretter blir det litt tid til avslapning på hotellet før vi atter møtes til velkomstmiddag.

Dag 3
Seoul. Utflukt til den demilitariserte sonen, kimchi-museum og kimchi-kurs, Seoul-tårnet

I dag tar vi for alvor fatt på eventyret og begir oss mot den demilitariserte sonen. Våpenstillstanden mellom Sør- og Nord-Korea ble underskrevet i 1953, men de to landene har aldri formelt sluttet fred, så derfor er den 38. breddegrad ikke en grense, men en våpenstillstandslinje. Dette betyr at Nord- og Sør-Korea formelt fremdeles er i krig med hverandre. Men man kan være helt rolig, det er ingen grunn til bekymring for sikkerheten. Underveis blir vi orientert om hva vi kan gjøre og ikke kan gjøre i forbindelse med besøket. Ved Gjenforeningsbroen vil det være kontroll av papirene våre før vi kan fortsette til en av de underjordiske tunnelene som ble utgravd av Nord-Korea i 1960- og 1970-årene. Formålet var å gjennomføre et overraskelsesangrep på Sør-Korea ved å sende tropper gjennom et velutviklet tunnelnettverk. Tunnelene ble oppdaget ved et tilfelle, og det er i dag mulig å komme ned i en enkelt av dem. Ved tunnel nummer tre er det dessuten et særdeles spennende museum med forholdet mellom Nord- og Sør-Korea som tema, og vi skal også se en kort film om hvordan tunnelene ble til. På tilbakeveien mot Seoul gjør vi holdt ved Dorasan stasjon, hvor det daglig avgår tog til Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Det er en rent symbolsk avgang, for toget får ikke ta med passasjerer! Lunsj underveis er inkludert. Tilbake i Seoul besøker vi Kimchigan Museum, et helt museum viet til den koreanske nasjonalretten kimchi – en blanding av fermenterte grønnsaker hvor hovedingrediensen er kinakål og chili. På museet får vi vite alt om denne retten, og vi skal også selv lære å tilberede den. Dagen slutter med en utflukt opp til Seouls vartegn, det 236 meter høye Seoul-tårnet, som har en imponerende utsikt over millionbyen.

Dag 4
Seoul. Byrundtur med keiserpalasset Gyeongbok, det nasjonale folkeminnemuseet, landsbyen Bukchon Hanok, kirkebesøk

Vi besøker det gamle keiserpalasset Gyeongbok. Palasset, som stammer fra 1395, representerer om noe byen og gir samtidig et innblikk i landets turbulente historie gjennom de siste 600 årene. Palassområdet har nesten gått til grunne i forbindelse med gjentatte japanske invasjoner, og under Koreakrigen i 1950-53 ble store deler ødelagt. I dag er det omkring 400 dekar store området restaurert og fremstår slik det opprinnelig ble bygd. Vi besøker også det nærliggende nasjonale folkeminnemuseet og får et lite innblikk i landets historie fra keiserriket frem til den siste japanske okkupasjonen i 1910. Deretter tar vi en spasertur rundt i landsbyen Bukchon Hanok, en tradisjonell koreansk landsby som ligger midt i Seoul. Den er fint bevart og gir et godt bilde av hvordan livet så ut i Korea for 600 år siden under Joseon-dynastiet. Den koreanske tradisjonelle landsbyen var klanbasert og bestod typisk av mange smale smug og hanok, et begrep som beskriver tradisjonelle koreanske hus, hvor husets posisjonering i forhold til omgivelsene spiller en avgjørende rolle. Vi avslutter dagen med et besøk i en av Seouls mange kirker. Kristendommen er vidt utbredt i Sør-Korea og er sentrert omkring de to hovedretningene protestantismen og katolisismen.

Dag 5
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked, vakre landskaper og besøk i landsbyen Hahoe

Etter frokosten begir vi oss fra hovedstaden Seoul videre gjennom den sentrale delen av Sør-Korea. Her passerer vi noen av landets nasjonalparker på vår vei fra den vestlige til den østlige delen av den koreanske halvøya. Vårt første stopp er den mindre byen Punggi, som er kjent for dyrkning av og formidling om ginseng i alle mulige avskygninger. Kineserne og koreanerne var de første som oppdaget ginseng-plantens helbredende egenskaper. I Korea er ginseng blitt brukt mot sykdommer i over 5000 år, og et daglig inntak skal etter sigende ikke bare lyse opp sinnet og forlenge livet, men også øke potensen. Markedet i Punggi, som hører til verdens største, tiltrekker oppkjøpere fra hele verden og er en opplevelse utover det vanlige. Etter en velfortjent lunsj, som naturligvis også inneholder ginseng, fortsetter vi gjennom det vakre landskapet til Andong, hvor vi besøker Hahoe, en tradisjonell landsby fra Joseon-dynastiets tid, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Landsbyen er bygd opp i henhold til den koreanske versjonen av feng shui, nemlig pungsu, og er derfor formet som en lotusblomst sett ovenfra. Vi besøker også landsbyens maskemuseum, og deretter kjører vi det siste stykket til Sør-Koreas stolthet, Gyeongju.

Dag 6
Gyeongju. Templer og natur i skjønn forening
Gyeongju, Sydkorea

Koreanerne er med rette stolte over Gyeongju-området og beskriver det som et stort historisk og kulturelt museum under åpen himmel. De fleste av de historiske funnene og ruinene stammer fra det gamle Shilla-dynastiet, som styrte Korea gjennom nesten tusen år og hadde Gyeongju som hovedstad gjennom lange perioder. Hele dagen er avsatt til å utforske dette sentret for koreansk kultur. Vi starter med Bulguksa-templet, som fra 1995 har vært med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I området bak templet ligger grotten Seokguram, som også er på UNESCOs liste, og som anses for å være kronen på verket blant Shilla-dynastiets mange bygninger og anlegg. Det regnes samtidig for et av de viktigste buddhistiske minnesmerkene i hele det nordøstasiatiske området. Før lunsj avlegger vi også et besøk i Gyeongju Nasjonalmuseum. Senere begir vi oss til Tumiliparken, hvor vi skal se gravhauger, og deretter er det tid til egne eventyr og middag. Et besøk til matmarkedet overfor Gyeongju-stasjonen kan anbefales. Om kvelden skal vi til Anabji-dammen, hvor mange av de største funnene som vi tidligere i dag så på nasjonalmuseet, stammer fra.

Dag 7
Gyeongju – Busan. Hyundai Motor Car Co. i Ulsan. Busan-byrundtur med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kirkegården, Busan-tårnet og fiskemarked. Avskjedsmiddag
Jagalchi fiskemarked

I dag møter det tradisjonelle Korea det moderne og industrielle Korea. Vi begynner med materialismens verden og samlebånd når vi besøker Hyundai Motor Car Co. i Ulsan. Vi får en omvisning i produksjonen og et innblikk i koreansk lean-filosofi og effektivitet ved samlebåndene. Det blir nemlig ikke produsert mer enn det som er bestilt på verdensmarkedet, og det skulle få produksjonsomkostningerne ned og effektivitet og inntjening opp – i skjærende kontrast til dagens senere besøk i Haedong Yonggungsa-templet, hvor nirvana synes å være det ultimative målet. Templet er vårt første stopp på byrundturen i Busan, og det skiller seg ut fra de øvrige templene i Korea, for det ligger plassert på klippegrunn rett ut mot det brusende havet. De fleste templene i Korea er typisk plassert i fjellene. Deretter besøker vi byens store FN-kirkegård med falne fra Koreakrigen. Stedet er kanskje ikke det mest opplivende, men det gir et meget spennende innblikk i omfanget av denne krigen. Fra kirkegården kjører vi til Yongdusan-parken, hvor byens vartegn ligger: det 118 meter høye Busan-tårnet. Vi drar opp i tårnet for å oppleve den store byen litt ovenfra, og det sies at man på dager med klart vær kan se Japan i horisonten. Vi avslutter dagens byrundtur på det store fiskemarkedet Jagalchi, som er et av Asias største og mest berømte. Butikkene i det flere etasjer store markedet er fylt med kurver og kasser som bugner av forskjellig fisk, både levende og bearbeidet, og i en avdeling blir det solgt tørrfisk i alle avskygninger. Koreanerne har på samme vis som japanerne en stor forkjærlighet for rå fisk, og i både havneområdet og resten av byen kan man få sushi på de mange små restaurantene og spisestedene. I morgen går reisen videre til Japan, så i kveld sier vi farvel til Sør-Korea med en avskjedsmiddag.

Dag 8
Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin matmarked
Geisha-sandaler

Vi begir oss mot Busans travle havneområde, hvor hurtigbåten til Japan venter. På snaue tre timer blir vi fraktet over stredet mellom Korea og Japan og legger til i Fukuoka, en supermoderne storby med omkring 1,5 millioner innbyggere. Eller rettere sagt to byer, som opprinnelig var atskilt av elva Nakagawa: Fukuoka, hvor den lokale fyrstens slott var oppført, og Hakata på den andre siden, hvor de alminnelige borgerne holdt til. Etter ankomsten til Fukuoka sjekker vi inn på hotellet vårt, og ettermiddagens program er i den avslappede enden. Har man lyst til å shoppe, ligger Daimyo-gaten, som er Fukuokas svar på Københavns Strøget, 8-10 minutters gange fra hotellet. Fukuoka er kjent for sin gode mat, og ikke langt fra hotellet ligger det berømte matmarkedet Tenjin. Hundrevis av matboder tilbyr alt fra den berømte hakata ramen (nudelsuppe) til motsunabe, en slags japansk fondy.

Dag 9
Med Shinkansen til Hiroshima. Tempeløya Miyajima, Fredsparken og A-bombekuppelen. Med Shinkansen videre til Kyoto
Torii-porten på Miyajima

Etter frokosten går turen til Hiroshima. De 250 kilometerne blir tilbakelagt på en time og 12 minutter med verdens mest presise tog, Shinkansen. Vi starter dagens utfluktsprogram med å oppleve et av Japans mest berømte, fotograferte og elskede motiver – nemlig den ”svevende” oransjerøde torii-porten ute i havet ved øya Miyajima, som vi drar over til med båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk! Hiroshima er likevel mest kjent for det som skjedde den 6. august 1945, da byen ble lagt i ruiner. Hele verden ble forandret da ”Little Boy” rammet Hiroshima og med ett avsluttet andre verdenskrig. I dag står en enkelt kuppelformet ruinbygning igjen som et minne om de enorme ødeleggelsene eksplosjonen forårsaket, og de over 100.000 menneskeliv som gikk tapt. I nærheten ligger den vakre fredsparken, med en fredsflamme som først blir slukket når det siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og fredsmuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og den er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Senere tar vi igjen Shinkansen til Kyoto og sjekker inn på hotellet vårt. Bagasjen vår blir sendt direkte fra Fukuoka til hotellet i Kyoto.

Dag 10
Kyoto. Nijo-borgen, Guldpavillonen, stenhaven Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu
Guldpavillonen

Kyoto er hjemsted for mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist den samme respekt, så store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var da mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte den toneangivende Tokugawa-shogunslægt Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste håndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi.

Vi besøger borgen, og bagefter begiver vi os til den berømte Guldpavillon. Den smukke, guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den oprindelige, over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. I samme område skal vi se Kyotos fine sten- og sandhave, Ryoanji, fra det 15. århundrede. I haven ligger 15 sten placeret i et hav af omhyggeligt revet grus. Stenene er symbol på fuldkommenhed ifølge den buddhistiske tro, og man kan ikke fra noget sted se alle sten på en gang.

Vi afslutter dagen med et besøg ved Heian-jingu – et fantastisk tempelområde med japanske haver og bygninger i klassisk stil.

Dag 11
Kyoto. Utflukt til Nara og tid på egen hånd
Verdens højeste bronzefigur, Buddhaen i Todaiji-templet

I dag drar vi sørover fra Kyoto til den hyggelige byen Nara, som var Japans første permanente hovedstad. Nara rommer noen av de eldste og mest imponerende bygningene i landet. Vi kjører til Nara med tog og går og/eller kjører med taxi rundt til noen av byens severdigheter, deriblant verdens største trebygning, Todaiji-templet, som er på størrelse med en tolvetasjes boligeiendom og blant annet rommer verdens største bronsefigur, en 22 meter høy buddha. Vi kan også besøke Kasuga Taisha, en 1335 år gammel shintohelligdom. Veien dit er flankert av ikke mindre enn 3000 stein- og bronselykter. Overfor templet ligger en spennende botanisk hage. I hele Naras parkområde går mer enn tusen sikahjorter rundt, og mange er etter hvert blitt så tamme at de nærmest stjeler maten ut av hendene på de besøkende. Vi vender tilbake til Kyoto, og resten av dagen kan brukes på egne oppdagelsesturer, for eksempel til det berømte Gion-kvarteret. Her ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle diskrete tehusene, hvor byens berømte geishaer arbeider. Er du heldig, ser du noen av dem trippe av sted i sine dyre kimonoer og med vakkert oppsatt hår. Man kan også utforske området rundt Kyotos sentralbanestasjon. Selve stasjonens fantastiske futuristiske kjempebygning, som rommer stormagasiner, restauranter, konsertscener og mye mer, er i seg selv et besøk verd. Du kan også legge veien forbi Kyotos berømte Nishiki-marked. Her finner man et vell av japanske spesialiteter nydelig presentert – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt, pickles og snacks. Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet av grønn te, så prøv også å kikke innom hos en av de mange små spesialbutikkene med te, og kjøp med en liten japansk smaksprøve hjem. Skal opplevelsen være fullkommen, er det også masse muligheter til å kjøpe med seg håndlaget keramikk, deriblant tekrus. Har man lyst til å se flere UNESCO-vernede severdigheter, kan man dra til Kiyomizu-templet i fjellene øst for Kyoto. Templet kan dateres tilbake til år 798, men den nåværende bygningen er oppført i 1633 – uten bruk av en eneste spiker!

Dag 12
Med Shinkansen til Tokyo. Asakusa-templet, shoppingsentret Nakamise, Tokyo Tree og Ueno Park
Asakusa-templet

Enda en gang begir vi oss mot sentralbanestasjonen for å bli transportert til neste destinasjon: den japanske hovedstaden. På togreisen får vi et inntrykk av hvor tettbefolket Japan er, og om værgudene vil det, kan vi underveis se det hellige Fuji-fjellet. Før vi stiger om bord på toget, er det mulig å kjøpe en ”o-bento”, en typisk japansk matpakke, til toget. En o-bento fås i et hav av varianter og består typisk av ris og forskjellige former for lekkert tilbehør og småretter, som for eksempel fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Lekkert og ikke særlig dyrt!

Tokyo var en gang en liten fiskerhavn, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består av mange små bydeler, og de neste par dagene skal vi besøke noen av de mest spennende. Vi starter ved Tordenporten, som leder opp til Tokyos mest berømte tempel, Asakusa, i bydelen av samme navn. Vi besøker templet og spaserer en tur i det livlige området. I de trange gatene er det bolighus, små spesialforretninger og restauranter av enhver art, og man får en riktig god fornemmelse av det gamle Tokyo, som andre steder ble ødelagt under andre verdenskrigs voldsomme bombeangrep. Ikke langt derfra ligger Nakamise, et av Tokyos mange kjøpesentre. Her blir det rike muligheter til å gjøre noen gode innkjøp, hvis det da fortsatt er plass i kofferten.

Etter lunsj tar vi en tur opp i Tokyo Skytree som med sine 634 meter er den høyeste bygningen i Japan og den nest høyeste bygningen i verden. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over millionbyen Tokyo. Vi avslutter dagen med å besøke den store offentlige parken Ueno Park. Parkområdet var opprinnelig en del av Kaneiji Temple, som var et av byens største og rikeste templer og et familietempel for den regjerende Tokugawa-klanen under Edo-perioden. Kaneiji sto nordøst i hovedstaden for å beskytte byen mot ondskap, lik Enryakuji-tempelet i Kyoto. I 1868 ble Kaneiji Temple nesten fullstendig ødelagt i en kamp mellom de seirende styrkene til den nye Meiji-regjeringen og lojalistene fra det styrtede shogunatet. Etter slaget ble tempelområdet forvandlet til en av Japans første parker i vestlig stil og åpnet for publikum i 1873. En statue av Saigo Takamori, en av generalene i slaget ved Ueno, står nær parkens sørlige inngang.

Etter vårt besøk i parken drar vi tilbake til hotellet vårt.

Dag 13
Tokyo. Tid på egen hånd eller utflukt til Hakone Nasjonalpark og Fuji-fjellet (ekstratur)
Ashi-søen

I dag kan du tilbringe tiden i Tokyo på egen hånd eller kjøpe dagens utflukt til Hakone Nasjonalpark vest for Tokyo. Det vakre og majestetiske Fuji-fjellet er Japans mest berømte symbol og et av landets helligste steder. Hvis været tillater det, kan fjellet ses fra flere vinkler på vår vei til nasjonalparken. Med sine 3776 meter over havet er Fuji-fjellet Japans høyeste. Her i det vulkanskapte landskapet, som kun er 40.000 år gammelt, venter det oss en båttur på Ashi-sjøen og en tur med gondolbane til Komagatake-fjellet, hvor vi blir møtt av en spektakulær utsikt over landskapet med Fuji-fjellet. Vi er tilbake i Tokyo tidlig på kvelden.

Dag 14
Tokyo. Cool Tokyo – Shibuya-distriktet og tid på egen hånd. Avskjedsmiddag
Shibuya-distriktet i Tokyo

Vi begynner dagen i et av byens mest berømte områder overhodet – både blant japanerne selv og blant turister – nemlig Shibuya, som ligger midt i byen, og med en stasjon som er et av Tokyos trafikknutepunkter. I Shibuya-krysset velter neonlys og storskjermer med reklamer og musikkvideoer ut fra høyhusene, og hundrevis av travle japanere – fra forretningsmenn til skoleelever i uniformer og trendy unge med ville frisyrer – haster ut i fotgjengerfeltet når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen er det en liten statue av en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte møtested. Historien om den trofaste hunden Hachi, som dag etter dag venter på sin herre foran stasjonen – selv etter dennes død – er i seg selv ganske rørende. Og historien om Hachi ble filmatisert i Japan i 1980-årene, før den i 2009 kom i en Hollywood-utgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier. Det blir god tid på egen hånd inntil vi om kvelden møtes til en hyggelig avskjedsmiddag.

Dag 15
Tokyo – Oslo

Etter en uforglemmelig reise forlater vi hotellet og kjører mot lufthavnen for å sette oss til rette i flyet til Oslo.

Utflukt til Fuji-fjellet

Det vakre og majestetiske Fuji-fjellet er Japans mest berømte symbol og et av landets helligste steder. Med sine 3 776 meter over havet er Fuji-fjellet Japans høyeste.

Her i det vulkanskapte landskapet som bare er 40 000 år gammelt beveger vi oss senere mot Hakone. Her går vi ombord på en båt som frakter oss over Ashi-sjøen til hagen Hakone-en. Fra hagen tar vi svevebanen til Komagatake-fjellet, der vi blir møtt av en spektakulær utsikt over landskapet, Fuji-fjellet og dalen for foten av fjellet. Vi er tilbake i Tokyo sist på kvelden.

Utflukten skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise og gjennomføres med reiseleder ved minimum 12 påmeldte.

Pris: kr 2 398,–

Shinkansen

Vi reiser med Japan Rails berømte høyhastighetstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med flere og flere av Japans storbyer. Maksfarten er 320 km/t, og årlig frakter togene omkring 300 millioner passasjerer rundt i landet. Togene kan bestå av opp til 16 vogner og være 400 meter lange. Siden Shinkansentog kjører på spesialskinner som ikke bliver brukt av andre tog er det nesten ikke forsinkelser – gjennomsnittlig forsinkelse per tog var bare på 36 sekunder i 2012. Togene er komfortable, har god benplass og seter som kan snurres så man alltid sitter med kjøreretningen. Det er ikke spisevogn om bord, men en vogn med snacks kommer rundt. Røyking er ikke tillatt, bortsett fra på de nyeste togene som har spesielle røykekabiner. Les mer på: http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 52 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

kr 7 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Seoul og Tokyo – Oslo med mellomlanding
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Hurtigferje fra Busan til Fukuoka
 • Shinkansen Fukuoka-Hiroshima-Kyoto-Tokyo
 • Utflukter ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2-10
 • Middag dag 2, 7 og 14
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Utflukt til Fuji-fjellet
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks (beregn ca. USD 60,-)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagagehåndtering

På denne reisen benytter vi det japanske ekspresstoget Shinkansen. Siden det er begrenset plass til bagasje på toget, vil bagasjen bli transportert til vårt neste overnattingssted. Det kan bety at bagasjen ofte skal transporteres dagen før. Derfor er det en god idé å ha med en liten ryggsekk eller bag til de mest nødvendige tingene dine. Det er ikke nødvendig å ha med hånkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da vi bruker af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte utfluktene, vil det være forholdsmessig mange gåturer. Reisen egner seg derfor ikke hvis du er litt dårlig til bens.

Mer om dine reisemål

Her kan du lese mer om Japan: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/japan
Her kan du lese mer om Sør-Korea: https://www.albatros.no/reisemaal/asia/soer-korea

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Interessant og fin reise Bra og variert program. Reiseleder informerte for lite totalt sett og og overlot for mye til den lokale guiden i Korea som snakket dårlig engelsk. Mye var vanskelig å forstå. Reiseleder var flink på det å organisere reisen. Reiseleder var positiv til å svare på individuelle spørsmål, men mange av disse svarene kunne vært gitt i plenum.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from Strålende opplevelse Fantastisk reise til spennende reisemål med en usedvanlig flink og kunnskapsrik ung svensk reiseleder (takk til Henrik). Store opplevelser sto i kø, og overnatting og felles måltider holdt gjennomgående høy kvalitet.
Date published: 2016-11-14
Rated 5 out of 5 by from Reise som stod til forventningene Fantastisk fin tur, dyktig reiseleder, 15 er passe stor gruppe.
Date published: 2016-11-08
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur. Reiselederen kunne ikke vært bedre! Alt var utmerket . Tok mange bilder men ingen å legge ut nå. Beklager
Date published: 2016-11-06
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik reise En veldig fin og innholdsrik reise, og en fantastisk kunnskapsrik reiseleder. En fantastisk fin gruppe og reise sammen med, bare hyggelige folk. Denne 2 ukers turen gikk så alt for fort, litt for kort tid i Korea.
Date published: 2016-11-05
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk kulturreise med mange gode minner Jeg har reist med Albatros før og vet at dere har høy kvalitet på reisene dere arrangerer. Vår reiseleder var helt fantastisk, så kunnskapsrik, herlig humor og inkluderende. Jeg vil anbefale reisen til venner og kollegaer og be dem spesielt spørre om det er Henrik som har ansvaret for reisen.
Date published: 2016-11-05
Rated 4 out of 5 by from En fin introduksjon til to moderne kultur land. Meget god og kunnskapsrik reiseleder tok oss gjennom Korea og Japans moderne storbyer. Begge landene var preget av mange mennesker og tettbebyggelse, men med mange flotte templer og gamle palasser. Variert program hvor utflukten til Fuji-fjellet var høydepunktet. Men der var vi spesielt heldige med været .
Date published: 2015-11-16
Rated 5 out of 5 by from en flott reise med en fantastisk reiseleder en fantastisk kunnskapsrik og lokalkjent reiseleder, det betyr veldig mye på en tur som denne , en flott spesiell tur. Mye buss, tog og t-bane. Følte vi kom "nær" lokalbefolkningen. 20 stk. i Tokyos gater, alle kom fram. Nå vet vi MYE,og har sett mye av Korea og Japan. Totalvurdering utmerket, men igjen p.g.a. reiseleder
Date published: 2015-11-07
 • y_2023, m_3, d_26, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_no_NO, sid_KRRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser