Waltzing Matilda – den store Australiareisen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Ditt livs Australiareise: strender i verdensklasse, frodig natur og hyggelige storbyer

Australia sjarmerer med et helt enestående natur- og dyreliv, mer enn 10 000 strender og fantastiske storbyer. På denne reisen får du se solen gå ned over Ayers Rock midt i landets røde outback, og ta pulsen på Melbourne og Sydney med det berømte operahuset. Vi prøvesmaker vin på en vingård, holder utkikk etter søte koalabjørner og avlegger visitt hos Flying Doctors i Alice Springs.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Melbourne
Dag 2 Ankomst til Melbourne
Dag 3 Melbourne. Byrundtur med bl.a. Chinatown og Queen Victoria Market
Dag 4 Fra Melbourne til Warrnambool på Great Ocean Road
Dag 5 Warrnambool–Mt. Gambier. Besøk i naturreservatet Tower Hill
Dag 6 Mt. Gambier–Adelaide. Spasertur ved Blue Lake og besøk i Hahndorf
Dag 7 Adelaide. Byrundtur og vingårdsbesøk
Dag 8 Adelaide–Alice Springs. Byrundtur med bl.a. Telegrafstasjonen og ANZAC-monumentet
Dag 9 Alice Springs–Ayers Rock. The Flying Doctors, School of the Air, dromedarfarm og Ayers Rock i solnedgang
Dag 10 Soloppgang over Ayers Rock og The Olgas
Dag 11 Ayers Rock–Sydney
Dag 12 Byrundtur med bl.a. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, havnerundfart og Sydney Opera House
Dag 13 Sydney. Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt til Blue Mountains (kjøpes ekstra)
Dag 14 Sydney. Fly til Cairns
Dag 15 Cairns. Utflukt til Great Barrier Reef
Dag 16 Cairns. Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt til Cape Tribulation og Daintree Rainforest (kjøpes ekstra)
Dag 17 Hjemreise
Dag 18 Ankomst til Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
54 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Melbourne
Vi flyr fra Oslo og mellomlander underveis; deretter setter vi kursen mot Melbourne.
Dag 2
Ankomst til Melbourne
Vi kommer til Melbourne og kjører til hotellet vårt. Deretter kan vi hvile oss etter den lange flyreisen.
Dag 3
Melbourne. Byrundtur med bl.a. Chinatown og Queen Victoria Market
Trikk i Melbourne

Den første halvdelen av dagen skal vi på en byrundtur i Melbourne. Melbourne er hip og avslappet, livlig og kreativ, og en stor del av de 3,7 millioner innbyggerne beveger seg rundt i byen på sykkel eller med trikk. Melbourne er en multikulturell by, og det kommer spesielt til uttrykk på restaurantene der man kan få spennende retter basert på friske råvarer fra land og sjø.

Vi kommer blant annet forbi Royal Botanic Gardens, som blir betraktet som en av de fineste parkene i hele Australia. Parken, som ligger ved bredden av Yarra-elva, dekker 380 dekar med en blanding av opprinnelige og innførte planter, i alt mer enn 10 000 arter. Vi besøker også Queen Victoria Market, som har eksistert siden 1878. Her finner du frukt, grønt, frisk fisk og skalldyr så vel som klær, smykker, leketøy og suvenirer. Veien går også forbi den livlige gågaten Bourke Street Mall og byens Chinatown, der kinesiske immigranter siden 1850-årene har hatt sin base, og vi skal se byens viktigste vartegn når vi besøker den fredede togstasjonen Flinders Street Station, som stod ferdig i 1854. Ved middagstid blir dagens utflukt avrundet med et besøk i den hyggelige og fasjonable Melbourne-forstaden St. Kilda. På vei tilbake stopper bussen i Central Business District, der det er mange shoppingmuligheter.

Dag 4
Fra Melbourne til Warrnambool på Great Ocean Road
Great Ocean Road

I dag skal vi kjøre langs kysten og nyte utsikten mot havet. Vi passerer blant annet byen Geelong og surfemekkaet Bell’s Beach. Fra Torquay slår vi inn på Great Ocean Road, som ikke bare går langs et vakkert kystlandskap, men som også er et krigsminnesmerke for falne i første verdenskrig og bygd av hjemvendte soldater i perioden 1919–32. På veien kommer vi forbi klippeformasjonen De tolv apostlene, som på tross av navnet bare består av åtte frittstående klipper utenfor kysten. Havets erosjon har gravd klippetårnene ut av kystklippen, og så sent som i 2005 fortærte havet en av apostlene, som der før var ni av. Ikke desto mindre er det et imponerende syn.

Litt lenger fremme på kysten kommer vi forbi enda et vitnesbyrd om erosjon, Loch Ard Gorge. Denne kløftlignende bukta fikk sitt navn etter skipet "Loch Ard", som gikk ned her i 1878 med bare to overlevende. Også her har havet spist seg inn på klippene, og i 2009 forsvant den buehvelvede klippen fra ”inngangen” til bukten, så der nå i stedet er to separate klipper – som heter Tom og Eva etter de to overlevende fra skipbruddet. Når vi kommer til Warrnambool, sjekker vi inn på hotellet vårt.

Dag 5
Warrnambool–Mt. Gambier. Besøk i naturreservatet Tower Hill
Kenguruer

Dagens første stopp er det nærliggende Tower Hill, et naturreservat som ligger i en utslokt vulkan. Tower Hill er blant de mest fascinerende geologiske formasjonene i Australia, og området er bosatt av blant annet koalaer, emuer, kenguruer, pungrotter og vannfugler. Vi fortsetter til byen Port Fairy, som er oppkalt etter en hvalfanger som seilte i disse farvannene i første halvdel av 1800-tallet. Arkitekturen i den idylliske byen er svært godt bevart.

Turen fortsetter vestover til Portland, som er delstaten Victorias første permanente europeiske bosetning. Byen ble grunnlagt i 1834 og rommer fremdeles en rekke historisk spennende bygninger. Dagens sluttdestinasjon er byen Mt. Gambier, Sør-Australias nest største by.

Dag 6
Mt. Gambier–Adelaide. Spasertur ved Blue Lake og besøk i Hahndorf
Blue Lake, Mount Gambier
Vi starter dagen med å besøke The Blue Lake like utenfor byen. Sjøen, som nærmest er sirkelformet, er kjent for å skifte farge to ganger i året. Fra desember til mars er den strålende koboltblå, mens den fra april til november har en mer grå farge. Den nøyaktige årsaken til fargeskiftet blir ennå diskutert, men det er enighet om at det har sammenheng med endringer i vannlagenes temperatur. Etter en fottur ved sjøen fortsetter vi nordover til byen Hahndorf, som først ble bosatt av lutheranske emigranter fra Preussen. De fleste av dem var om bord på skipet "Zebra", som ankom i 1838. Byen har navn etter skipets kaptein, Dirk Meinhertz Hahn, som stammet fra Vesterland. Hahndorf er Australias eldste overlevende tyske bosetning, og den tyske arven er absolutt nærværende i byen, blant annet i form av bindingsverkshus og restauranter med tyske retter. Sent om ettermiddagen kommer vi til Australias femte største by, Adelaide.
Dag 7
Adelaide. Byrundtur og vingårdsbesøk
Vinranker utenfor Adelaide
Formiddagen er reservert til avslapning, mens vi om ettermiddagen drar ut på byrundtur. Vi skal blant annet se Adelaide Oval, en av de flotteste cricketbanene i verden. Vi kommer også forbi byens kulturelle sentrum med parlamentet, universiteter, statsbiblioteket og det flotte South Australian Museum. Utenfor byen besøker vi vingården Penfold’s Magill Estate, som er kjent for sin Grange-vin. Her får vi en guidet rundtur og smaker på forskjellige viner.
Dag 8
Adelaide–Alice Springs. Byrundtur med bl.a. Telegrafstasjonen og ANZAC-monumentet
Alice Springs

Etter frokost flyr vi nordover til Alice Springs, som ligger midt i Australia, også kalt The Red Centre på grunn av den røde jordbunnen og den sparsomme vegetasjonen. I Alice Springs bor det rundt 27 500 mennesker, og byen er et knutepunkt for hele opplandet, som er ekstremt tynt befolket. Byrundturen vår i Alice Springs omfatter et besøk ved den gamle telegrafstasjonen, som utgjør stedet der de første europeerne bosatte seg i Alice Springs. Telegrafstasjonen ble opprettet i 1872 for å videreformidle meldinger mellom Adelaide i sør og Darwin i nord. Det er den best bevarte av tolv stasjoner på den såkalte Overland Telegraph Line. Stasjonen var i bruk i 60 år før den ble omgjort til en skole for innfødte barn.

Vi avslutter byrundturen med et besøk ved Anzac Hill Memorial, et monument reist i 1934 til ære for de falne australske og newzealandske soldatene under første verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning av australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kjempet sammen under første verdenskrig, andre verdenskrig, i Korea og i Vietnam. Etter byrundturen sjekker vi inn på hotellet vårt.

Dag 9
Alice Springs–Ayers Rock. The Flying Doctors, School of the Air, dromedarfarm og Ayers Rock i solnedgang
Uforglemmelige Uluru

I dag skal vi besøke Royal Flying Doctor Service (RFDS), som noen kanskje kjenner fra TV-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs går den flygende legetjenesten ut til fjerntliggende farmer og små samfunn i hele Northern Territory. Den luftbårne legeinnsatsen begynte i 1928 i Queensland og spredte seg raskt til hele landet. Vi besøker også School of the Air, som i mange år gav undervisning via radio til barn som bodde på landet i et område på over en million kvadratkilometer. Prosjektet begynte i 1950 med noen få timers ukentlig undervisning over radioen. Med tiden ble det tilføyd spørretid etter leksjonen, og antallet undervisningstimer ble økt. Lærerne benyttet de flygende legenes radiorom når det skulle sendes, men i 1978 fikk skolen sitt eget radiostudio. Etter et par år med e-post gikk man i 2000 helt over til internettbasert undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glede for barn i de fjerneste egnene av landet.

Etterpå forlater vi Alice Springs og kjører sørvestover gjennom det røde ørkenlandskapet. Underveis gjør vi holdt og strekker på bena. Det er mulig å kjøpe forfriskninger når vi gjør holdt ved en dromedarfarm. Selv om Australia er mer kjent for koalaer og kenguruer, er det faktisk det landet i verden som har flest viltlevende dromedarer – der er ikke mindre enn rundt 300 000 dromedarer i Australia! I slutten av 1800-tallet ble omkring 10 000 dromedarer importert fra India for å hjelpe i utforskingen av outbacken og opprettingen av telegrafstasjonen i Alice Springs. Men etter hvert som det ble bygd veier og jernbaner, ble dromedaren overflødig, og i dag selges dyrene blant annet til arabiske land, der noen blir brukt til veddeløp, mens andre ender på middagsbordet.

Av alle Australias storslåtte naturopplevelser stikker en av dem seg ut som noe helt spesielt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den heter på aborigin-språket. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Gjennom årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blitt symbol på selve Australia. Ayers Rock er 348 meter høy, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkrets, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunnen. Ayers Rock blir ofte nevnt som verdens største monolitt. Det er den jo nesten også, for bare Mount Augustus i det vestlige Australia overgår Ayers Rock i størrelse. Området er hellig for aboriginene (urbefolkningen), og der er steder man ikke får gå rundt på eller fotografere.                                       

Hvis vi har tid nok kan vi koble av litt på resorten vårt ved Ayers Rock før det er tid til å oppleve Ayers Rocks storslåtte fargespill under solnedgangen. Den enorme klippen blir nærmest selvlysende rød nettopp som solen forsvinner under horisonten. Mens solen går ned, nyter vi et glass bobler og litt lett å spise. Etter at mørket har senket seg over Ayers Rock, bryter den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne delen av Australia har nok en av verdens mørkeste og klareste stjernehimler, uten gatelamper eller andre lyskilder i mils omkrets til å forstyrre bildet.

Dag 10
Soloppgang over Ayers Rock og The Olgas
Uluru

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens fargespill er minst like intenst som det vi ser om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å ta den i nærmere øyesyn. Her skal vi blant annet gå en tur som fører oss forbi hulemalerier og rare steinformasjoner. Vær klar over at klippens tradisjonelle eiere, Unungu-stammen, på grunn av religiøse årsaker helst ikke ser at klippen blir besteget.

Etterpå kjører vi den korte strekningen til nasjonalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kalles. Her begir vi oss ut til fots mellom de imponerende klippeformasjonene og kommer til siste fram slik at vi står mellom de to høyeste toppene.

Dag 11
Ayers Rock–Sydney
Etter frokost flyr vi til Sydney, som i 1788 ble grunnlagt av engelske straffanger og senere har utviklet seg til Australias største by. Befolkningen stammer fra alle deler av verden, og dette gir et stort utvalg av multikulturelle arrangementer og hundrevis av forskjellige kafeer og restauranter, som hele tiden prøver ut nye kulinariske frembringelser med lokale råvarer. Ved ankomsten til Sydney kjører vi direkte til hotellet vårt. Du har resten av dagen til å kikke nærmere på byen.
Dag 12
Byrundtur med bl.a. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, havnerundfart og Sydney Opera House
Sydney Harbour Bridge

I dag ser vi blant annet The Royal Botanic Gardens og utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stolen, som i virkeligheten har form som en benk, er skåret ut av sandstein av straffanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det sies at hun pleide å sitte på steinen i timevis for å nyte panoramautsikten og se på skip som kom seilende fra Storbritannia. Herfra kan vi også se Sydneys eldste bydel, The Rocks. Da den første gruppen av engelske straffanger kom til Australia i 1788, var det nettopp her i The Rocks de første husene ble bygd, og området har derfor stor historisk betydning, ikke bare for Sydney, men for hele Australia. De opprinnelige bygningene var laget av lokal sandstein, og derfra stammer bydelens navn. Utsikten er senere blitt beriket med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House.

Australia har mer enn 10 000 strender, og en av de mest berømte er Sydneys Bondi Beach, som ligger øst for byens sentrum, og som vi selvfølgelig skal besøke. På den hvite sandstranden flokker Sydney-boerne seg for å svømme, surfe, solbade og – ikke minst – kikke på mennesker.

Byrundturen ender ved den populære Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront. Her har du tid til å strekke på bena og få deg en matbit før vi møtes for å dra ut på havnerundfart mens vi nyter en kopp kaffe eller te med litt søtt til. Nå er det tid å beundre Sydneys verdensberømte vartegn, Sydney Opera House, som er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvite takbuer minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer dermed på beste vis livet i Sydney, som i høy grad leves i og omkring den vakre naturskapte havnen. Siden innvielsen i 1973 har bygningen vært ramme rundt noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter. Det får vi høre mer om under omvisningen inne i bygningen. Tett ved operahuset ligger enda ett av Australias berømte byggverker, nemlig den enorme stålbroen Sydney Harbour Bridge, som på flotteste vis forbinder den sørlige og nordlige delen av byen.

Dag 13
Sydney. Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt til Blue Mountains (kjøpes ekstra)
Blue Mountains
I dag kan du enten bruke dagen på egen hånd i Sydney eller kjøpe en utflukt til Blue Mountains. Mer informasjon om denne utflukten senere i programmet.

Vennligst bemerk at det ikke er mulig å bestille opera i Sydney denne dagen.
Dag 14
Sydney. Fly til Cairns
Sydneys flotte operahus
Vi flyr videre på vårt australske eventyr til kystbyen Cairns. Byen ligger i delstaten Queensland ved Great Barrier Reef i det nordøstlige hjørnet av Australia. Flyturen tar cirka tre timer. Den tropiske byen Cairns er kjent for sin tilbakelente og hyggelige stemning.
Dag 15
Cairns. Utflukt til Great Barrier Reef
Great Barrier Reef sett ovenfra

I dag går ferden til et av Australias største og mest fascinerende naturfenomener: Great Barrier Reef, som er verdens største korallrev. Revet består av et tusentall mindre rev, sandbanker og småøyer, der det finnes fargesprakende fisker, krabber, skilpadder og andre eksotiske dyr. Korallrevet løper parallelt med den australske nordøstkysten og er den eneste strukturen av levende organismer som er synlig fra verdensrommet. Revets alder bedømmes til å være mellom 600 000 og 1,8 millioner år.

Det er virkelig en opplevelse for livet å gå på oppdagelsesferd i det eksotiske universet under havflaten. På vår heldagsutflukt har du selvklart muligheten til å snorkle, så etter frokost tar vi båten ut til det fantastiske korallrevet. Med maske og snorkel kan du komme i nærkontakt med alle mulige slags fisk og koraller i lysende farger. Mens vi er på båttur spiser vi lunsj om bord. Sist på ettermiddagen setter vi kursen tilbake mot Cairns, der kvelden er til fri disposisjon.

Dag 16
Cairns. Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt til Cape Tribulation og Daintree Rainforest (kjøpes ekstra)
Brisbane by night

Dagen er fri til egne eventyr. Trenger du litt inspirasjon hjelper reiselederen deg selvfølgelig gjerne.

Du kan også kjøpe en ekstra utflukt som går til Cape Tribulation og Daintree Rainforest. Du kan lese mer om utflukten et annet sted i programmet.

Dag 17
Hjemreise
Sydney sett fra luften
Vi flyr fra Cairns til Singapore og setter kursen hjemover.
Dag 18
Ankomst til Oslo

Opera i Sydney

Sydneys ikoniske operahus danner ramme for de store klassiske operaene, musikaler og andre flotte oppsetninger. For mange er det en drøm å oppleve stemningen i operahuset når en av de store operaene blir oppført og musikken fyller den flotte salen.
Albatros kan hjelpe med å skaffe billetter til en forestilling i Operahuset (i perioden januar til og med mars. Det er ingen forestillinger i november måned). Billettene må bestilles ved kjøp av reisen og det betales 300 kroner i depositum. Det vil på det tidspunktet ofte ikke være mulig å bekrefte hvilken opera som fremføres på den datoen du er i Sydney. Dette bekrefter vi ca. 5 måneder før avreise, og det er også da vi oppkrever restbetaling for billettene.
Det kan kjøpes billetter til følgende musikalske oplevelser:

”Great Opera Hits” (varighet ca. 1½ time inkl. pause): Her kan du høre noen av de mest kjente ariene fra Bizet, Puccini, Rossini og Verdi sunget av operaens beste sangere og akkompagnert av piano. Pris ca. 70 AUD.
Klassisk opera (varighet ca. 3 timer inkl. pause): Hver sesong fremføres flere av de store, klassiske operaene som La Bohème, Carmen og Aida. Her får du en førsteklasses operaopplevelse. Pris ca. 330 AUD.

Legg merke til: Hvilken type forestilling som er på programmet avhenger av datoen, så du kan ikke selv velge mellom ”Great Opera Hits” og den klassiske operaforestillingen. "Great opera hits" er ikke på programmet hver dag, så du må som utgangspunkt regne med at du kommer til å se – og betale for – den klassiske operaen. På noen datoer blir det ikke spilt noen forestillinger. Vi booker alltid opp på de beste plassene (Premium). Hvis det er utsolgt, booker vi de nest beste plassene. Vi tar forbehold for utsolgte forestillinger.
Vi booker som utgangspunkt forestillingen samme dag som det er byrundtur i Sydney. Forestillingene begynner vanligvis kl 19:30 (noen ”Great Opera Hits”-forestillinger er kl 17:00). Hvis det er endringer får du beskjed når vi bekrefter billetten. Vennligst bemerk at dette arrangementet er uten reiseleder og på egen hånd. Du må selv sørge for transport til og fra operaen.

Du kan se operakalenderen for 2019 ved at klikke på linket her:
http://opera-org-au-assets.s3-ap-southeast-2.amazonaws.com/res/pdfs/tourism/2019-calendar-english.pdf
 

Utflukt til Blue Mountains

Blue Mountains ligger cirka 11 mil vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått navnet sitt på grunn av eukalyptustrærne, som gir et blått skjær over området når lyset brytes i oljedråpene. Det går dype juv og fosser gjennom fjellene, og områdets enestående skjønnhet har satt det på UNESCOs liste over verdens naturarv.

På utflukten besøker vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde som er gjort om til dyrepark. Her finner du verdens største samling australske dyrearter (mer enn 330 arter) som for eksempel kenguru, koala, vombat, emu og forskjellige krypdyr og fugle.

Utflukten må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Heldagsutflukt til Cape Tribulation og Daintree Rainforest

For 50 millioner år siden var hele Australia dekket av regnskog, men i dag er det bare cirka 22 000 km² igjen. Det meste ligger her i Australias nordøstlige hjørne, ved Cape Tribulation. Faktisk regnes regnskogen Daintree for å være verdens eldste regnskog.

Vi drar på kjøretur og fottur i regnskogen og vår lokalguide vil naturligvis dele sin store viten om floraen og faunaen med oss. Her er det over 400 fuglearter, sommerfugler i massevis og flere hundre millioner år gamle bregnearter.

Vi drar med båt på Daintree River og speider etter krokodiller langs elvebredden samt skilpadder og andre krypdyr.

Lunsj er inkludert i prisen. Utflukten må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
13 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Melbourne og Cairns–Oslo med mellomlanding
 • Tre innenriksfly
 • Turistvisum til Australia
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Ekstrautflukter
 • Utflukt til Blue Mountains kr 1 448,–
 • Utflukt til Cape Tribulation og Daintree kr 1 598,–

Vær oppmerksom på at de to utfluktene foregår sammen med en internasjonal turistgruppe, og at guiden på utfluktene snakker engelsk. Utflukten må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller bag/veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke 
 • Regnjakke 
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Strenge tollregler

Legg merke til at Australia har veldig strenge regler for innføring av frukt og andre matvarer. Udeklarerte matvarer medfører en kontant bot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også matvarer fra flyet eller avreiseflyplassen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

 

Mer om Australia

Her kan du finne ut mer om Australia:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Australia er et fantastisk flott land Australia er først og fremst det flotteste landet jeg noen gang har reist til. Men det jeg savnet der var litt bedre tid på i Sydney, Ayers Rock og Cairns. Og det kunne ha vært mindre tid på Sørkysten mellom Melbourne og Adelaide. Dessuten hadde det vært fint å kunne fått med seg Darwin og områdene helt i nord på turen. Ellers var det veldig flotte opplevelser fra Alice Springs til Cairns. Reiselederen burde ha hatt noe mer kunnskaper og erfaring med Australia enn det den hadde. Det trekker noe ned. Men sjåførene gav meg mye bra informasjon som veide det opp og fungerte bedre som guider.
Date published: 2017-11-13
Rated 1 out of 5 by from Flott reise ødelagt av av elendig guide. Australia, fantastisk kontinent. Vi hadde dessverre blitt tildelt en reiseleder som var kunnskapsløs og lite engasjert. Dette ødela mye av reiseopplevelsen. Hurra for Google, slik at vi selv kunne finne ut av ting på de enkelte reisemålene. Høydepunkter på turen var soloppgang ved Ayers Rock og turen til Great Barrier Reef hvor vi snorklet og dykket. Anbefales! Utfluktene man kunne kjøpe i tillegg var også meget bra.
Date published: 2017-11-13
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange fine opplevelser -Savnet en "bli-kjent-velkomst-drink" på første overnattingssted. -Overnattingssted nr. 2 og 3 var kritikkverdige. Kalde rom. Motell i stedenfor hotell er ikke bra nok! -Forventet at flere måltider var inkludert i prisen. Sluttpakka ble mye dyrere enn vi på forhånd hadde kalkulert med. -Reiseleder var dårlig forberedt, lite besluttsom med hensyn til å ta avgjørelser. Hun tygget tyggegummi dagen lang. Det skal ikke en reiseleder gjøre!!! Hun virket usikker når hun skulle oversette fra lokale guider. - Altfor lang ventetid på flyplassen i Singapor under hjemreisen. 8 timer!!!! Her MÅ Albatross tenke mere på gjestene enn seg selv. +De innleide guidene var dyktige. +Stedene/utfluktene var fine.
Date published: 2017-11-13
Rated 5 out of 5 by from Veldig god og interessant reise Reisen var utrolig spennende og reiselederen var veldig god. I et så stort land ble det mye ompakking og veldig lange bussturer.jeg hadde bussinss klasse flybilletter så flyreise til og fra Australia ble konfliktfri
Date published: 2017-02-06
Rated 3 out of 5 by from En reise med gode minner Reisen var spennende,men reiseledren var for dårlig forbrett på denne reisen
Date published: 2017-11-21
Rated 4 out of 5 by from En flott teise med store opplevelser. En flott og innholdsrik , og krevende reise. Med en dyktig guide hadde turen vært perfekt. Vi var 4 svenske or 16 norske. Vor guid var svensk, og talte et noe mumlende og utydelig svensk, ved henvendelsen om og prate litt tydeligere hjalp dette et par timer. Vi hadde flotte lokale bussførere , der av egen vilje guidede på engelsk. det reddede turen. Reiseselskapet var perfekt, Det reddede turen. Det var en flott reise.
Date published: 2017-02-09
Rated 4 out of 5 by from En begivenhetsrik tur, flott natur og fantastiske mennesker Fraser Island og Cairns var fantastisk. Sydney var en opplevelse. Etter 40 mil gjennom ørkenen burde man ha en ekstra dag ved Ayers Rock. Ha tid til lengre perioder når vi først stoppet ved en av de praktfulle strendene.
Date published: 2017-02-14
Rated 3 out of 5 by from Mange interesante opplevelser, men Ikke optimalt reiseopplegg Reisen til Australia omfattet besøk ved flere interessante destinasjoner. Det er imidlertid grunn for Albatros til å forbedre reiseopplegget. Reisen var uten noen form for fellesmiddager. På en så lang reise der deltakerne skal være sammen i tre uker burde det legges opp til flere felles middager med minst en velkomstmiddag og en avslutningsmiddag. Når deltakerne skal spise på egen hånd burde reiseleder ha forslag til hvilke restauranter som kan anbefales. Reisen langs sørkysten kunne vært redusert med en dag, og motellene burde vært erstattet med hoteller. Reisen fra Adeleide burde vært fra morgenen slik at en kom til Alice Sprongs tidlig på dagen slik det står i programmet. Reisen tilbake fra Cairns medførte venting i 8 timer i Singapore. Her burde Albatros ha ordnet med noen form for aktivitet som f.eks sightseeing eller reisen burde vært utsatt til et senere tidspunkt. Med unntak av motellene på sørkysten var hotellene av god kvalitet og transport fungerte som planlagt. Vi har reist med Albatros 5 ganger tidligere, men denne gangen er vi ikke fornøyd med det opplegget dere har levert.
Date published: 2017-11-13
 • y_2018, m_10, d_16, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_no_NO, sid_AURTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

18AURTR02DNO0111