Ansvarlig produksjon av reiser

En ny reise er summen av mange ulike kompromisser. Det ville være enkelt å si at vi ser etter de beste grønne eller bæredyktige muligheter, men det er langt ifra hele sannheten, da det er mye vi må hensyn til. En reise skal være innholdsrik, forholdsvis komfortabel og prisen skal avspeile kvaliteten. Vi kan ikke velge en særlig miljøvennlig flyløsning hvis det innebærer åtte timers ventetid eller vesentlig dyrere pris. Samtidig holder vi øye med hva våre reisende ønsker og vil betale for. 

Vi fokuserer på de områdene der vi har en reell mulighet til å gjøre en forskjell, og derfor vil mange av våre initiativer ikke umiddlebart være synlig for den reisende. Det handler derfor mye om å feie for sin egen dør, og stille krav til våre leverandører som vi arbeider tett med, når det gjelder arbeidsforhold for ansatte, rimelig lønn og vedtekter om antikorrupsjon. Det gjelder også aktive miljøinitiativer som gjenbruk, avskaffelse av plast, miljøvennlig transport, sosialt arbeid, miljøkritiske forhold og allmenn kulturforståelse.
 
Til tross for at vi vi har mange dyktige samarbeidspartnere, velutdannede og engasjerte reiseledere og medarbeidere, er det ikke alltid vi treffer helt, da verden er komplisert og de relevant spørsmål komplekse. Derfor ønsker vi de reisendes gode råd og observasjoner meget velkomne.
 
I de senere år har vi hatt et økende fokus på dyrevelferd og avstår helt fra å delta i arrangementer der dyr behandles dårlig, selv om det skulle være en del av den lokale kultur. I prinsippet støtter vi alle alternativer der dyr behandles ordentlig.
 
Vi samarbeider med World Animal Protection om arbeidet med dyrevelferd på våre reiser. Våre Albatros t-skjorter er produsert av den økologiske, fairtrade klesprodusenten, Neutral. Som bidragsyter til FN’s initiativ Global Compact sender vi årlig en rapport om våre CSR aktiviteter. Vi er i konstant bevegelse og forsøker å gjøre vårt beste med de opplysningene vi får.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan vi reiser med hjerte, hjerne og holdning: