Waltzing Matilda – den store Australiareisen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Det ultimate Australia-eventyr: strender i verdensklasse, storslått natur og hyggelige storbyer

Drømmen om Australia lever nok i de fleste av oss og mange får kun en sjanse til å oppleve landet Down Under. Derfor har vi virkelig gjort alt vi kan for å sikre at du kommer til å oppleve det aller beste av dette enorme landet. Vi kommer tett på naturen når vi drar på vandreturer i Kings Canyon og på Philip Island ser vi etter koalaer og pingviner. Reisen vår starter i Melbourne og derfra reiser vi langs den vakre kyststrekningen Great Ocean Road mot byen Adelaide. Her skal vi stige om bord på det legendariske toget The Ghan, som bringer oss til Australias røde hjerte. Vi skal blant annet se solen gå ned over Uluru (Ayers Rock) i den øde outbacken. Vi bytter den røde ørkenen ut med storbystemning i Sydney der reisen avsluttes med både havnerundfart og besøk i det ikoniske operhuset.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta AUD

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Melbourne
Dag 2 Ankomst Melbourne
Dag 3 Melbourne. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 4 Melbourne. Vingårdsbesøk i Yarra Valley og utflukt til Philip Island på utkikk efter koalaer og pingviner
Dag 5 Fra Melbourne til Warrnambool på Great Ocean Road
Dag 6 Warrnambool – Mt. Gambier
Dag 7 Mt. Gambier – Adelaide
Dag 8 Adelaide. Byrundtur og ettermiddag på egen hånd
Dag 9 Med toget “The Ghan” fra Adelaide til Alice Springs
Dag 10 Ankomst til Alice Springs. Orienterende byrundtur med ANZAC-monumentet. Telegrafstasjonen, The Flying Doctors og School of the Air
Dag 11 Alice Springs – Kings Canyon. Vandretur, Creek Walk i den imponerende kløften
Dag 12 Kings Canyon – Ayers Rock. Morgentur ‘Rim Walk’ i Kings Canyon
Dag 13 Ayers Rock. Soloppgang over Uluru (Ayers Rock) vandretur ved The Olgas og middag foran Uluru (Ayers Rock)
Dag 14 Ayers Rock – Sydney. Fly til Sydney
Dag 15 Sydney. Byrundtur med vandretur til Bondi Beach, rundvisning i Sydney Opera House og havnerundfart
Dag 16 Sydney. Utflukt til Blue Mountains
Dag 17 Sydney. Tid på egen hånd
Dag 18 Hjemreise
Dag 19 Ankomst Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
69 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Melbourne

Vi flyr fra Oslo til mot Melbourne

Dag 2
Ankomst Melbourne

Vi lander i Melbourne, Australias nest største by og hovedstaden i delstaten Victoria. Byen har vunnet flere priser for å være Australias beste by å bo i, og den har en veldig hyggelig atmosfære. Melbourne er hip og avslappet, livlig og kreativ, og en stor del av de 3,7 millioner innbyggerne beveger seg rundt i byen på sykkel eller med trikk. I gatebildet viser det multikulturelle preget seg blant annet i spennende restauranter, som blander forskjellige etniske mattradisjoner i sin behandling av de gode råvarene fra land og vann. Ved ankomsten kjører vi til hotellet og får oss en god nattesøvn så vi er klare til å utforske byen i morgen.

Dag 3
Melbourne. Byrundtur og velkomstmiddag
Melbournes trikker preger bybildet

I dag skal vi se Melbourne og omegn. Vi starter med å se litt nærmere på selve byen før vi veien innom  den populære forstaden St. Kilda ved lunsjtid. I selve Melbourne skal vi blant annet se Royal Botanic Gardens, som blir betraktet som en av de fineste parkene i hele Australia. Parken, som ligger ved bredden av Yarra-elva, dekker 380 dekar med en blanding av opprinnelige og innførte planter, i alt mer enn 10 000 arter.

Vi besøker også Federation Square i hjertet av byen. På denne plassen finnes mange restauranter, caféer og barer og når de store internasjonale sportsbegivenhetene finner sted i Melbourne vises de på storskjermer her. Det gjelder både det årlige Formel 1-løp og tennisturneringen Australian Open som spilles hvert år i januar. Vi tar en avstikker ned den livlige gågaten Bourke Street og the Royal Arcade, en av de eldste arkadene i Australia som er kjent for sitt elegante interiør. Herfra går turen til en av byens sørlige forsteder, St. Kilda som ligger ut til Port Philip-bukta. St. Kilda er et poplært område for både lokale og turister på grunn av den fine strandpromenaden. Vi tilbringer et par timer her og får mulighet til å både spise lunsj på en av de mange caféene og restaurantene, og rusle litt rundt i området.

Vi kjører tilbake til sentrum og blir satt av ved Melbourne Star Observation Wheel, et imponerende 120 meter høyt pariserhjul i midten av byen. Herfra går vi en tur gjennom Docklands, som er Melbournes nye havnefront med marina, eksklusive butikker og restauranter. Vi spiser en velkomstmiddag sammen her i området før vi drar tilbake til hotellet med mange nye inntrykk.

Overnatting i Melbourne.

Dag 4
Melbourne. Vingårdsbesøk i Yarra Valley og utflukt til Philip Island på utkikk efter koalaer og pingviner

I dag skal vi på utflukt utenfor Melbourne. Vi etterlater storbyen bak oss og kjører først nordover mot Yarra Valley. Her skal vi besøke vingården DeBortoli som er en ca 100 år gammel familiedrevet vingård. Vi får en guidet rundtur og blir klokere på de forskjellige vinene som produseres her. De som ønsker det skal selvfølgelig også få smake på vinene når vi spiser lunsj sammen på vingården.

Etter lunsj beveger vi oss ut mot Philip Island som ligger ca. 150 km sørøst for Melbourne. Øya er kjent for vakre natur og unike dyreopplevelser. Det er spesielt koalabjørnene og de små pingvinene som er øyas store trekkplaster.

Philip Island er en mindre øy på ca 100 km2. Hele øya er et beskyttet naturområde og naturen byr blant annet på vakre kyststrekninger der pingviner, seler og hvaler boltrer seg i vannet.

Tidlig ettermiddag krysser vi den lille brua som forbinder øya med fastlandet og vårt første stopp blir ved Koala Conservation Centre. Man kan ikke ha vært i Australia uten å se en koalabjørn. Som mange andre dyrearter er koalaen i dag en truet dyreart fordi dens naturlige levesteder på fastlandet blir mindre og mindre. Det er nå få steder man kan være så heldig å se det nusselige dyret i naturen. Sentret er ikke en zoologisk hage, men et sted der det arbeides for å bevare koalaen. Fra gangbruer kan vi vandre rundt i deres naturlige omgivelser og ofte komme ganske nært innpå dyrene. Som regel sitter de og halvsover eller spiser eukalyptusblader. Koalaen tilbringer nemlig mesteparten av livet med å spise og sove.

Etter å ha hilst på de sjarmerende dyrene går vi en tur langs kysten. Her er det god mulighet for å se havfugler og hvis vi er heldige også seler og pingviner.

Vi spiser middag på en lokal restaurant (for egen regning). Etter middag venter dagens finale som faktisk har blitt øyas største turistattraksjon «Pingvin Paraden». Hver kveld rundt solnedgang kommer pingvinene tilbake på land etter en hel dag på jakt etter fisk i havet. Det er en morsom opplevelse å se de små pingvinene i hopetall komme vaggende opp gjennom sanden til deres reder og huler i klittene.

Det er på tide å si farvel til Philip Island. Vi kjører tilbake til Melbourne og er tilbake på hotellet ved midnatt.

Overnatting i Melbourne.

Dag 5
Fra Melbourne til Warrnambool på Great Ocean Road

I dag skal vi kjøre langs kysten og nyte utsikten mot havet. Vi passerer blant annet byen Geelong og surfemekkaet Bell’s Beach. Fra Torquay slår vi inn på Great Ocean Road, som ikke bare går langs et vakkert kystlandskap, men som også er et krigsminnesmerke for falne i første verdenskrig og bygd av hjemvendte soldater i perioden 1919—32. På veien kommer vi forbi klippeformasjonen De tolv apostlene, som på tross av navnet bare består av åtte frittstående klipper utenfor kysten. Havets erosjon har gravd klippetårnene ut av kystklippen, og så sent som i 2005 fortærte havet en av apostlene, som der før var ni av. Ikke desto mindre er det et imponerende syn. Litt lenger fremme på kysten kommer vi forbi enda et vitnesbyrd om erosjon, Loch Ard Gorge. Denne kløftlignende bukta fikk sitt navn etter skipet "Loch Ard", som gikk ned her i 1878 med bare to overlevende. Også her har havet spist seg inn på klippene, og i 2009 forsvant den buehvelvede klippen fra ”inngangen” til bukten, så der nå i stedet er to separate klipper – som heter Tom og Eva etter de to overlevende fra skipbruddet. Når vi kommer til Warrnambool, sjekker vi inn på hotellet vårt.

Dag 6
Warrnambool – Mt. Gambier

Dagens første stopp er det nærliggende Tower Hill, et naturreservat som ligger i en utslokt vulkan. Tower Hill er blant de mest fascinerende geologiske formasjonene i Australia, og området er bosatt av blant annet koalaer, emuer, kenguruer, pungrotter og vannfugler. Vi fortsetter til byen Port Fairy, som er oppkalt etter en hvalfanger som seilte i disse farvannene i første halvdel av 1800-tallet. Arkitekturen i den idylliske byen er svært godt bevart. Turen fortsetter vestover til Portland, som er delstaten Victorias første permanente europeiske bosetning. Byen ble grunnlagt i 1834 og rommer fremdeles en rekke historisk spennende bygninger. Dagens sluttdestinasjon er byen Mt. Gambier, Sør-Australias nest mest befolkede by.

Overnatting i Mount Gambier.

Dag 7
Mt. Gambier – Adelaide

Vi starter dagen med å besøke The Blue Lake like utenfor byen. Sjøen, som nærmest er sirkelformet, er kjent for å skifte farge to ganger i året. Fra desember til mars er den strålende koboltblå, mens den fra april til november har en mer grå farge. Den nøyaktige årsaken til fargeskiftet blir ennå diskutert, men det er enighet om at det har sammenheng med endringer i vannlagenes temperatur. Etter en fottur ved sjøen fortsetter vi nordover til byen Hahndorf, som først ble bosatt av lutheranske emigranter fra Preussen. De fleste av dem var om bord på skipet "Zebra", som ankom i 1838. Byen har navn etter skipets kaptein, Dirk Meinhertz Hahn, som stammet fra Vesterland. Hahndorf er Australias eldste overlevende tyske bosetning, og den tyske arven er absolutt nærværende i byen, blant annet i form av bindingsverkshus og restauranter med tyske retter. Sent om ettermiddagen kommer vi til Australias femte største by, Adelaide, og resten av dagen og kvelden er fri til egne eventyr.

Overnatting i Adelaide.

Dag 8
Adelaide. Byrundtur og ettermiddag på egen hånd
På besøk i Adelaide

I dag skal vi se litt nærmere på byen Adelaide. På rundturen skal vi blant annet se Adelaide Oval, en av de flotteste cricketbanene i verden. Vi kommer også forbi byens kulturelle sentrum med parlamentet, universiteter, statsbiblioteket og det flotte South Australian Museum. Ettermiddagen er satt av til egne opplevelser der du har mulighet til å se litt nærmere på byen som byr på mange grønne områder og gode shoppingmuligheter.

Overnatting i Adelaide.

Dag 9
Med toget “The Ghan” fra Adelaide til Alice Springs

Vi har en stille formiddag i Adelaide før vi drar til togstasjonen. Midt på dagen setter vi oss til rette for å starte vår odyssé med det legendariske toget The Ghan som skal ta oss gjennom den røde outbacken til Alice Springs ca. 1500 km nordpå. Navnet på toget, The Ghan kommer fra den gang telegraflinjen og senere togskinnene ble lagt mellom Darwin i nord og Adelaide i sør. Den gang var det dromedarer det beste transportmiddel til den barske og øde ørkenen. Disse dromedarene ble innført fra Afghanistan og ble drevet av «afghans» - derfra navnet The Ghan.

Om bord på toget bor vi i private kupéer på togets «Gold Service Class». Kupéene er hyggelige selv om det ikke er så mye plass. Men det er absolutt plass til det som denne togreisen handler om – utsikten. Fra togsetene kan vi nyte utsikten når toget transporterer oss halvveis på langs av kontinentet. Når vi har sjekket inn i kupéene og reisen starter kan vi allerede se det flotte landskapet gli stille forbi vinduene. Om dagen fungerer kupéen som en komfortabel lounge og om kvelden forvandles den til to senger med over- og underkøye. Vi nyter måltidene om bord, morgendagens brunch og en 3-retters middag i den flotte Queen Adelaide Restaurant som er utført i gammel kolonistil. Maten er utsøkt og variert med blant annet kjøtt fra lokale gårder på menyen. Kanskje blir det også mulighet for å smake noen litt mer eksotiske og lokale retter som kenguru. Alle måltidene på toget samt vin, øl og ikke-alkoholholdige drikkevarer er inkludert i prisen. Det er en helt spesiell opplevelse å nyte et godt måltid mens solen går ned over den australske outbacken. Etter middagen er sengene redd opp og vi kan falle i søvn til togets hyggelige og monotone rumling.

Det er sengetøy, håndklær og enkelte toalettsaker i kupéen. Alle dobbeltkupéer har eget bad og toalett. Det er kun noen få enkeltkupéer på toget. Disse har ikke eget bad/toalett, men et felles bad i den ene enden av togetvognen.

Overnatting om bord på The Ghan.

Dag 10
Ankomst til Alice Springs. Orienterende byrundtur med ANZAC-monumentet. Telegrafstasjonen, The Flying Doctors og School of the Air

Rett før solen går opp stopper toget så vi kan oppleve soloppgangen. Og det er verd å stå tidlig opp for en soloppgang i den australske outbacken er uten tvil en av de mest spektakulære soloppgangene man kan oppleve. Vi spiser frokost på toget mens det fortsetter nordover. Ut på ettermiddagen ankommer toget Alice Springs som ligger midt mellom Darwin og Adelaide. Området rundt «Alice» kalles også The Red Centre på grunn av den røde jordbunnen og den sparsomme vegetasjonen. I Alice Springs bor rundt 27 500 mennesker og byen er et knutepunkt for hele området, som er veldig tynt befolket.

Fra togstasjonen drar vi direkte ut på tur til noen av byens severdigheter. Vi starter med å besøke den gamle telegrafstasjonen, stedet er de første europeere bosatte seg i Alice Springs. Telegrafstasjonen ble opprettet i 1872 for å transmittere beskjeder mellom Adelaide i sør og Darwin i nord. Det er den best bevarte av 12 stasjoner på den såkalte Overland Telegraph Line. Stasjonen var i bruk i 60 år før den ble gjort om til en skole for aboriginske barn.

Neste stopp er Royal Flying Doctor Service (RFDS), som noen kanskje kjenner fra TV-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs går den flygende legeservicen ut til fjerntliggende farmer og små samfunn i hele Northern Territory. Den luftbårne legegjerningen begynte i 1928 i Queensland og spredte seg raskt til hele landet.

Vi besøker også School of the Air, som i mange år underviste barn via radio i et område på over en million kvadratkilometer. Prosjektet begynte i 1950 med noen få timers ukentlig undervisning over radioen, og til å begynne med var det mest enveiskommunikasjon. Med tiden ble det tilføyd spørretime etter undervisningen, og antallet undervisningstimer ble satt opp. Lærerne brukte de flyvende legenes radiorom når de skulle sende, men i 1978 fikk skolen sitt eget radiostudio. I 2000 gikk man over til internettbasert undervisning, og i dag bruker skolen den nyeste teknologien til glede for barn i de fjerneste delene av landet.

Vi runder av dagen med å ta turen innom Anzac Hill Memorial, et monument som ble reist i 1934 til ære for de falne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning av australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kjempet sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam. Fra toppen av bakken er det flott utsikt over byen og det røde ørkenlandskap.

Overnatting i Alice Springs.

Dag 11
Alice Springs – Kings Canyon. Vandretur, Creek Walk i den imponerende kløften

Vi forlater «Alice» og kjører de godt 30 milene vestover mot Kings Canyon. Underveis stopper vi selvfølgelig så vi får strukket benene og kjøpt forfriskninger. Den store kløften Kings Canyon er ca. 300 meter høy og er en del av Wartarrka nasjonalpark – et større klippeområde.

Vi innkvarteres på et resort nær kløften og etter å ha fått anvist rommene våre møtes vi om ettermiddagen og tar oss en vandretur nederst i kløften. De fleste kan være med på denne 2,5 kilometer lange vandreturen. Turen tar typisk en times tid der vi følger det lille vannløpet og kan betrakte de bratte røde klippesidene. Husk de gode turskoene og ikke minst vann.

Når vi er tilbake på hotellet spiser vi middag sammen før vi sier god natt.

Dag 12
Kings Canyon – Ayers Rock. Morgentur ‘Rim Walk’ i Kings Canyon

Vi står tidlig opp for å dra på en vandretur i den vakre kløften. Turen i dag er litt mer krevende enn turen i går og derfor starter vi tidlig om morgenen før solen og varmen får fatt. Turen vi skal på heter Rim Walk og er en 6 kilometer lang gåtur langs toppen av kløften. Herfra har vi en enestående utsikt over dette fantastiske naturområdet. Her er det mange utsiktspunkter og man kan virkelig se den barske røde outbackens natur. Den vanskelige delen av turen er den starten av ruten, der vi skal opp ca. 500 bratte trappetrinn. Men når vi først har kommet opp er det kameraet som kommer til å jobbe mest. Etter vandreturen får vi en velfortjent frokost på hotellet før vi gjør oss klare til å forlate resortet.

Vanlig god fysisk form og gode tursko er et must for å kunne gjennomføre dagens vandretur – samt vann. Har man ikke mot eller lyst til å delta på denne turen kan man sove litt lenger og nyte en stille morgen på resortet.
Vi drar nå videre til en av Australias mest storslåtte naturopplevelser. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den heter på aboriginspråket. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Gjennom årene er Ayers Rock/Uluru sammen med Sydney Opera House blitt symbol på selve Australia. Ayers Rock/Uluru er 348 meter høy, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkrets, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunnen. Uluru blir ofte nevnt som verdens største monolitt, noe den nesten også er. Bare Mount Augustus i det vestlige Australia overgår Uluru i størrelse. Området er hellig for aboriginere, og det er steder der man ikke får gå eller fotografere.

Vi ankommer hotellet vårt sist om ettermiddagen og tidsnok til å oppleve Ulurus (Ayers Rocks) storslåtte fargespill i solnedgangen. Den enorme klippen blir nesten selvlysende rød idet solen forsvinner under horisonten. Mens solen går ned koser vi oss med et glass bobler og litt lett å spise.

Overnatting ved Ayers Rock.

Dag 13
Ayers Rock. Soloppgang over Uluru (Ayers Rock) vandretur ved The Olgas og middag foran Uluru (Ayers Rock)
The Olgas i Australia

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler rammer Ayers Rock/Uluru. Morgenens fargespill er minst like intenst som det vi ser om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å ta den i nærmere øyesyn. Her skal vi blant annet gå en tur som fører oss forbi hulemalerier og rare steinformasjoner. Vær klar over at klippens tradisjonelle eiere, Unungu-folket, av religiøse årsaker helst ikke ser at klippen blir besteget. Frokosten spiser vi på en café ved kultursenteret der du senere vil ha mulighet for å kjøpe aborigin-kunst og suvenirer.

Heretter kjører vi det korte stykket til nasjonalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kalles. Her begir vi oss ut på en fottur mellom de imponerende klippeformasjonene og kommer til slutt inn mellom de to høyeste toppene.

Midt på dagen drar vi tilbake til hotellet vårt der det er mulig å ta seg en svalende dukkert i hotellets basseng før vi avslutter dagen ved den store stenen.

Vi skal nemlig oppleve solnedgangen fra den prisvinnende restauranten Sound of Silence som duker opp til middag med australske delikatesser under åpen himmel her ute i den australske ødemarken. Etter mørket har senket seg over Ayers Rock viser den mest fantastiske stjernehimmelen seg. Denne delen av Australia har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel og det er derfor en flott avslutning på dagen når vi etter middagen i ro og mak kan nyte ødemarkens funklende stjernehimmel uten lyktestolper eller andre lyskilder i miles omkrets.

Overnatting ved Ayers Rock.

Dag 14
Ayers Rock – Sydney. Fly til Sydney

Det er tid til å forlate den australske outbacken. Etter frokost drar vi til den lille flyplassen ved Ayers Rock/Uluru og tar flyet til Sydney. Sydney ble grunnlagt i 1788 av engelske straffanger og utviklet seg til å bli Australias største by.

Operahuset, et ikonisk vartegn som er kjent over hele verden, er blitt et symbol på hele Australia. Det er ingen tvil om at de fleste som reiser til Australia ser på Sydney som et av høydepunktene – beliggenheten er enestående og severdighetene er mange. Befolkningen stammer fra alle deler av verden, og dette gir rikelig av multikulturelle arrangementer og hundrevis av forskjellige kafeer og restauranter, som hele tiden prøver ut nye kulinariske retter med lokale produkter.Vi har hele 4 overnattinger i Sydney og etter ankomst kjører vi direkte til hotellet og kvelden har du på egen hånd til å kikke litt nærmere byen.

Overnatting i Sydney.

Dag 15
Sydney. Byrundtur med vandretur til Bondi Beach, rundvisning i Sydney Opera House og havnerundfart
Sydneys berømte strand, Bondi Beach

Australia har over 10 000 strender og mange australiere som er bosatt langs kysten tilbringer mange av livets timer på stranden. Australias mest berømte strand er Bondi Beach som ligger øst for byens sentrum. Vi tar bussen ut til nabostranden Tamarama Beach og går de knapt 2 km langs kysten til Bondi Beach. På gåturen nyter vi utsikten underveis og ser på noen gamle stengraveringer utført av aboriginer, noen av de er flere tusen år gamle.

Vel fremme på Bondi Beach kan vi nyte synet av den ca. 1 km lange sandstranden der sydneyboerne samles for å svømme, surfe, sole seg og ikke minst, se på folk.

Herfra tar vi bussen til The Royal Botanic Gardens og utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stolen, som i virkeligheten har form som en benk, er skåret ut av sandstein av straffanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det sies at hun pleide å sitte på steinen i timevis for å nyte panoramautsikten og se på skip som kom seilende fra Storbritannia. Utsikten har siden den gang blitt enda flottere med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House. Vi spaserer de ca 1,5 km gjennom den botaniske hagen til operahuset. Underveis har vi gode muligheter for å se både papegøyer og andre eksotiske fugler.

Nå er det tid å beundre Sydneys verdensberømte vartegn, Sydney Opera House, som er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvite takbuer minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer dermed på beste vis livet i Sydney, som i høy grad leves i og omkring den vakre naturskapte havnen. Siden innvielsen i 1973 har bygningen vært ramme rundt noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter. Det får vi høre mer om under omvisningen inne i bygningen. Like ved operahuset ligger enda ett av Australias berømte byggverker, nemlig den enorme stålbroen Sydney Harbour Bridge, som på flotteste vis forbinder den sørlige og nordlige delen av byen.

Etter operahuset har vi nok blitt sultne så det er dags for å finne et sted vi kan spise lunsj her ved Circular Quay, et pulserende område ved Sydneys havnefront. (lunsjen er for egen regning)

Byrundturen vår rundes av ved Darling Harbour, et annet populært og pulserende område ved Sydneys havnefront. Her vrimler det med restauranter og caféer med kjøkken fra alle verdenshjørner. Man kan gå rundt hver for seg eller følge reiselederen rundt i området. Det er opplagt å spise middag her i området før vi møtes om kvelden og kjører tilbake til hotellet.

Overnatting i Sydney.

Dag 16
Sydney. Utflukt til Blue Mountains

På dagens program står en naturskjønn heldagsutflukt til Blue Mountains. Blue Mountains ligger cirka 11 mil vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått navnet sitt på grunn av eukalyptustrærne, som gir et blått skjær over området når lyset brytes i oljedråpene. Det går dype juv og fosser gjennom fjellene, og områdets enestående skjønnhet har satt det på UNESCOs liste over verdens naturarv.

På utflukten besøker vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde som er gjort om til dyrepark. Her finner du verdens største samling australske dyrearter (mer enn 330 arter) som for eksempel kenguru, koala, vombat, emu og forskjellige krypdyr og fugle.

Overnatting i Sydney.

Dag 17
Sydney. Tid på egen hånd
Sydney Harbour Bridge

Dagen i dag er din egen. Mulighetene er mange. Du kan for eksempel ta deg en tur i det hyggelige havneområde Darling med de mange caféene.

Overnatting i Sydney.

Dag 18
Hjemreise

I dag starter vi hjemreisen.

Dag 19
Ankomst Oslo

Vi lander i Oslo med bagasjen full av fantastiske reiseminner.

The Ghan-juna

Passasjertoget The Ghan kjører mellom Adelaide i sør og Darwin i nord, gjennom den australske ”outback”. Den tradisjonelle rute følger det spor over kontinentet som først ble trampet opp av de karavanner med dromedarer som ble hentet til landet som praktiske pakkdyr. Siden ble jernbanesporet lagt og den første reisen med The Ghan var i 1929.

På toget er det flere forskjellige kupéer og klasser. På Albatros sine reiser bor vi i private kupéer kalt Gold Service Class. Disse kupéene er hyggelige og komfortable, selv om det ikke er veldig mye plass. Utsikten er det god plass til, og det er den reisen handler om. Vi skal nemlig nyte utsikten mens vi glir gjennom landskapet.

Om dagen fungerer kupéen som en komfortabel privat lounge og om kvelden omdannes den til to senger med over- og underkøye. Det er sengetøy, håndklær og enkelte toalettsaker på kupéen. Alle dobbeltkupéer har eget bad og toalett. Det er kun noen få enkeltkupéer. De har ikke eget bad og toalett, men har et fellesbad i den ene enden av togvognen.

På toget inkluderer Albatros en 3-retters middag samt brunch dagen etter. Måltidene serveres i den flotte Queen Adelaide Restaurant som er utført i gammel kolonistil. Maten er utsøkt og variert, med blant annet kjøtt fra lokale gårder på menyen. Til alle måltidene på toget er vin, øl og ikke-alkoholholdig drikke inkludert i prisen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 69 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
12 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Melbourne og Sydney–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly Alice Springs–Sydney
 • 2 dager/1 natt om bord på toget The Ghani delt dobbeltkupé i Gold Service
 • Turistvisum til Australia
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 4 og 16
 • Brunch om bord på The Ghan dag 10
 • Middag dag 3, 9, 11 og 13
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle driks
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller bag/veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke
 • Regnjakke
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Strenge tollregler

Legg merke til at Australia har veldig strenge regler for innføring av frukt og andre matvarer. Udeklarerte matvarer medfører en kontant bot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også matvarer fra flyet eller avreiseflyplassen.

Pass og visum Australia

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen fra Australia og ha minst to tomme sider til visering. Det kreves visum til Australia, som Albatros utsteder med en gyldighet på 3 måneder.

Vi ber deg om å sende inn en kopi av fotosiden i passet ditt til Albatros Travel, helst med en gang etter at du har booket reisen, og senest 45 dager før avreise.

Mer om Australia

Her kan du finne ut mer om Australia:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/australia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

22AURTR10ANO2602